Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• aswmaster

tag

üdv minden szakinak :)

nekem egy kapcsolható csatlakozóval kapcsolatban lenne kérdésem.
    van pár nagyobb SATA HDD a gépemben és nem szeretném, hogy minden gépindításkor menjenek (ritkán használt adatokat tárolok rajtuk). e problémát megoldandóan azt találtam ki, hogy kivezetek egy kapcsolót a gépből és csak akkor kapcsolom be a kérdéses HDD-t gépindítás előtt, ha szükségem van rá. gányolást elkerülendő vásároltam egy ilyen kábelt. bekötéséről egy kép:

a földelések össze vannak forrasztva egy kábellé, aminek a végén található egy sima ki/be kapcsoló.
    na mármost, ezt még megtoldottam egy MOLEX-SATA átalakítóval ugye, hogy kapcsolhassam vele a vinyót:

a gond az, hogy sajna nem műxik :( a vinyó megy állandóan, nem lehet ki/be kapcsolni.
    sajnos csak a kapcsolót nem tudom önmagában kipróbálni, mert nincs semmi régi eszközöm, aminek MOLEX csatija van, csak SATA-s cuccaim vannak. lehet, hogy a MOLEX-SATA átalakító miatt nem működik? amit amúgy nem értek - bár nem vagyok egy nagy elektrotechnikai mágus -, hogy mi értelme a két földelést összekötni, majd azt kivezetni a kapcsolóra? ha jól néztem a neten, a 3,5"-es HDD-k 12V-al mennek, szóval nekem az lett volna a logikus, hogy a sárga ágat szakítja meg a kapcsoló (persze lehet hülyeséget beszélek). a kábelt egyébként USA-ból rendeltem, nem tudom, h ez játszik-e, de gondolom a szabvány az ott is szabvány.

aki vágja, hogy mi lehet a gond vagy hogyan kéne megoldanom a dolgot, írjon már pár sort.

köszi előre is!

Új hozzászólás Aktív témák