Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elar
senior tag
Sziasztok
Van egy 5 és fél éves [Intel NUC7PJYH2] kis gépem.
Lecserélném
Nem játszunk és filmezünk rajta.
Munkára van használva, weboldalszerkesztés és fotoszerkesztés - LAIKUS szinten
24-es FHD monitor lesz rátéve.
Mit ajánlanátok? (Lehetőleg legyen benne háttértár meg memória
, vagy a régibe is én vettem külön?
)
Előre is köszönöm
-
ballazol
senior tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
-
Sziasztok!
Mi a véleményetek a HP G1 800 USDT "Mini PC" -ről
i5-4570S, 8GB DDR3, 240GB SSD, HD4600
Főként az érdekelne, hogy mennyire hangos, ha valakinek már volt vele tapasztalata.
Jelenleg egy kisebb mini van a Routerbe kötve a hálószobában, mint home media szerver, de annak hátránya, hogy csak 1db 2,5" fér bele és slussz passz. (cserébe viszont alig van hangja)HP G1 800 USDT viszont 2 így a bővítés könnyebb.
Amúgy Casa OS-t használok, 5 lépésből Home Media és Fájlmegosztó szerver.
(nem hittem el, hogy valami ennyire egyszerű és felhasználóbarát is lehet) -
azbest
félisten
válasz
SunMount3r
üzenetére
El tudom képzelni, hogy a kókány biosukból kimaradt valami és azért nem aktív a belső olyan procinál, amiben van belső.
A b6 plus az i3-1000NG4 procival egy talány. Lehet, hogy tényleg butított az i3-1000G4 -hez képest és nem véletlenül maradt ki a win11 listájáról. A b6 plus videót végignézve, nem sikerül neki bekapcsolnial, hibát ír a biosban az intel me rész is.Persze, külön lehetne rajta tpm chip, csak pont az ilyen olcsó gépeknél valsz nem költenének rá pluszban.
Az egyértelműség kedvéért: nekem egyik n100 sem bmax, csak azt tudom mutatni, hogy az enyében mindkettőben belső van.
-
azbest
félisten
válasz
SunMount3r
üzenetére
tudsz mutatni egy hwinfo képernyőfotót erről? Máskor is írtad már, de elég hihetetlen, pláne, hogy a proci tartalmazza.
Ott a gpu rész alatt zöld tpm

Vagy, ha start menübe bepötyögöd, hog tpm, akkor a security processor details oldal előjön

vagy linux alól lehet hasonló
checking the logs, e.g., by running journalctl -k --grep=tpm as root
read the value of /sys/class/tpm/tpm0/device/description[3] or /sys/class/tpm/tpm0/tpm_version_majordmesg | grep -i tpm
ballazol vagy esetleg te meg tudod nézni, ha neked win11 van fenn, mert SunMount3r lehet nem azzal használja.
Esetleg csak nincs gyárilag bekapcsolva a biosban, mint ennél
How to enable TPM and Secure boot on Bmax MiniPC (B2 Plus), Upgrade to Windows 11 [link]
Látom van egy b6 plus -os videó, 40 perc után van valami ilyesmi beállítás a biosban [link]
Az i3-1000NG4 valamiért nincs fenn a win11 kompatibilis listán. -
atiska007
senior tag
Jónapokat!
Raspberry Pi4 4Gb-ról jövök egy Lenovo M910q-ra

Hát ég és föld a kettő, minden fut, ami a Pi-n futott, de legalább már böngészés, youtube is fut 1080p-ben
35K-ért vettem használtam, i5 6500T, 8Gb RAM és 256Gb ssd-vel.
7k-ért kapott még egy 8Gb-os ram-ot, öröm van és bódottá!Sajnos (vagy nem) csak win10 megy el rajta.
Első kérdésem az lenne, van-e valami speckó beállítás, amit érdemes kikapcsolni a win-en, hogy ne zabálja az erőforrásokat? (indexelés lelőve, automatikus indítás szelektálva, virtuális memória 0)Illetve melyik böngésző most a legoptimálisabb egy ilyen kis teljesítményű pc-re?
-
ballazol
senior tag
ez azért felment, az oldalukról lehet letölteni:
-
ballazol
senior tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
nincs, de kibírjuk nélküle
-
Csupati
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Én úgy tudom 8. gen Inteltől már alap a TPM 2.0 , és ha megnézed a leírásban már win11 el reklámozza.
-
ballazol
senior tag
87 rugó a BMAX B6 pro...
és abban lesz memória is legalább
-
griffin90
tag
sziasztok, kizarolag torrentezeshez, illetve tvvel direkt osszekoteshez (hdmi vagy esetleg vmi belso halozatos media megoldas), filmlejatszashoz (4k) keresek olcso mini pct.
alkalmankent lenne csak bekapcsolva (heti max 1-2x par orara), semmi 0-24, se tavoli eleres. elony ha windowsos es ha halk! ax wifit ha tudna az szinten orom lenne, valamint egy LAN port es bluetooth. ssd tarhely min 100giga.
hasznaltban gondolkozom elso korben, mert ahogy a felhasznalasbol is latszik, a keves hasznalat miatt olcsot szeretnek, 50k alatt.
mik az ajanlasok? akar marka szinten, akar konkret tipusok. -
czuni
lelkes újonc
Köszönöm a visszajelzéseket. A leírtak alapján meghagyom a laptopot és ha játszani szeretnék maximum azon játszom. Picit felújítom (akkumulátor, stb.).
Így akkor tudtok ajánlani egy olcsó mini pc-t ami elvisz minimum két monitort, min. 1080P-ben lejátszik akadásmentesen filmeket, Youtube videók, Office programok futnak és azért van hely rajta.
Gondolom így jóval olcsóbb megoldás is létezik.Teljesen hülye vagyok ehhez. Elnézést kérek és köszönöm a segítséget.
-
Igen, anno nekem is nyomta egy N3150-es BRIX-en a fiam Minecrafttal meg Flatout 2-vel - utóbbival még multiztunk is

Egy Radeon 780M-es gépen pedig nagyon sok minden elfut normális minőségben és framerate-tel. Persze nem a legújabb Ubisoft / EA csoda 4K-ban és path tracinggel

-
azbest
félisten
a cs2 gépigényével lehet csak a legújabb, erősebb integrált grafikás amd vagy intel megoldás lenne vállalaható. Anélkül csak nagyon alacsony minőségben és felskálázva lesz valamennyire játszható. Szóval valami dedikált kártyát befogadni képes gép kellhet inkább. Van amelyik közepes méretű minipécébe tehető low profile gpu is talán, de a fogyasztásra is figyelni kell, hogy elbírja-e a tápja.
Ha csak az a baj a mostani laptopoddal, hogy második monitort nem lehet rákötni (csak egy hdmi van rajta? nincs displayport vagy vga?), akkor próbálkozgatsz windows alatt ilyen usb3-as donglevel is, ami fullhd-ig képes meghajtani második monitort. Viszont használat közben jobban terheli a procit, szóval főleg kevésbé gyorsan változó tartalomhoz, szövegek megjelenítéséhez jobb: VCOM CU322M [link]
-
Tegnap új szerepet kapott a régebbi mini PC-m, egy J5005-ös CPU-val rendelkező Intel NUC.
Gyerekeim ezen pl. Androidos emulációval simán játszottak rajta androidos játékokkal, vagy MineCraft is elfutott rajta, kicsit visszább fogott grafikával.
Az újabb NUC-omban jóval combosabb az IGP is, nem próbáltam még mit bír, de neten vannak videók, hogy melyik játék hogy fut rajta.
Egyszerűbb game-ek azért elfutnak rajtuk. -
Ha rendszeresen órákat teszel / tennél bele magas terhelésű játékokkal, akkor arra valóban nem jó a cucc, arra érdemesebb desktop gépet tartani. Nem tudom, az én kocagamer szokásaim mennyire tipikusak - a játékidőm 70-80%-ához egy kávédaráló is elég (Zachtronics cuccok, indie logikai játékok és platformerek, meg némi nosztalgiázás), a maradék miatt kell vagy az asztali, vagy a +100k, amit ballazol említett. Miután 80%-ban idle vagy böngészés módban megy a gép, és a maradék 20%-nak a 20-30%-a a terhelős játék, adja magát a mini gép - majdnem.
-
válasz
ballazol
üzenetére
Ez egyrészt igaz, másrészt viszont ha a mini PC képes kielégíteni a gaming igényeket, akkor meg a desktopot lehet elengedni. Én ezért figyeltem ezt a piacot az elmúlt 7-8 évben, és most vagyunk ott, hogy vannak már erre a célra borderline alkalmas gépek (ie Radeon 680M és 780M, esetleg az Iris Xe legeslegteteje).
-
ballazol
senior tag
lehet, hogy én vagyok túl rugalmatlan, de szerintem engedjétek el a game-elést mini pc-n...
és akkor egyből spórolsz is egy 100k-t nagyjából
-
czuni
lelkes újonc
Sziasztok!
Gondolkozom mini Pc vásárlásán. Irodai munkák (office csomag) elvégzésére + min 1080p filmek/ videók sorozatok nézése+ youtube videók + Valornat game esetleg Cs és Warzone + minimum két monitor kimenet! Jelenleg a régi laptopom nem képes a két monitort meghajtani (2018) ezért is jött a mini pc. A laptopot meghagyom ha nem itthonról dolgozom. A játék minimális lenne. Erre tudtok ajánlani nekem esetleg egy pc-t vgay rendes asztalit készítsek esetleg laptop?
Nagyjából 200k lenne rá szánva.Válaszokat előre is köszönöm.
-
-
intuicio
aktív tag
Sziasztok!
Hugomnak karácsonyra vettem egy ilyen NUC-ot. Most hétvégén raknám fel a Win10-et.
Kérdésem az lenne, hogy szerintetek ezen a kis mini pc megbirkózik a sima Windows 10 Pro x64-es rendszerrel? És ami még érdekelne, hogy ezt egy M.2 SSD-re telepíteném fel, akkor a Rufus készítőben, win10 milyen bootolható pendrive-nak kell lennie? UEFI?
És ha jól emlékszem, itt a BIOS menü az billen nem a Del gomb nyomkodása, hanem? F2?
-
azbest
félisten
úgy általánosságban az ssd-k terhelés alatt max 2-8W-ot ehetnek egyenként. Attól függ melyik ssd mennyit eszik. A csúcs, desktop gépekbe szánt ssd-k 8W körül vagy a gen5-ösök lehet többet is ehetnek. Ha csak malmozik, akkor valsz kevesebb, mint egy W-ot fogyaszt.
Ha majd win alól megnézem őket, akkor tudom összehasonlítani a korábbi fogyasztással terhelés alatt. -
azbest
félisten
válasz
ballazol
üzenetére
méretben nem olyan sok, 512+512+256 tárolók. Kipróbáltam, hogy lehetséges e átalakítózni. Plusz ilyen kis méretűeket gyakran kapni oem-ként boltokba. Pont jók arra, hogy különböző rendszereket próbálgassak rajtuk, külső keretben pendrive helyett használjam. A 256osok gyakran kaphatóak 5ezerért.
Ha a méret számítana, akkor 1-2 TB kapacitásúak is léteznek.
Egyébként valsz csak x1 mindhárom pot bekötése ezen a lapon, így 500-800 MBps sebesség limit lehet. -
ballazol
senior tag
mekkora háttértár ez így most akkor?
-
Necronom
senior tag
csak ha szenvedosen fog menni rajta akkor ugye...
persze, tobb a szempont, fentebb felsoroltamja meg ugye van az egyik kedvenc jatekom az age of empire
es neha neha megakad full HD-ben a 4es ami uye mar az ujabbak akkor kezdem azt erezni, hogy a J-s procis Linuxos gepen szinten full HD-ben, IGP-vel vigan ketyeg 4GB memoval az annak megfelelo Linuxos jatek ami egyebkent tobb szempontbol is jobb mint az AOE, akkor gondolom azt, hogy mielott eloszor bemutatta a windost a billyfiu, valaki megfojtotta volna egy kanal vizbe, ugy ma mar lehet egy olyan oprendszeren gepeznenk, aminek a letezeserol se tudunk...Nem azert van a gepem, hogy kiszolgaljam a win mindennapos igenyeit, eszre se kellene venni, hogy van oprendszer, en a programokkal akarok dolgozni/jatszani... Dehat nem ez lett
ugyhogy mostmar kussulok
-
-
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
ertem en, de ha nem lenne muszaj nem is valtanek, mert a mosti konfigom az en igenyeim tokeletesen kielegitette minden tekintetben
de, ha mar ugyis muszaj lesz valtsak, akkor ettol jobbat szeretnek, meg ha csk picit is
(amugy ha odaat a redmondiak nem hazudnanak, akkor nekem ez a konfig akarmeddig eleg lenne) -
Necronom
senior tag
A lenyeg az, hogy kicsit jobb legyen azert mint a mosti konfigom, tavol all tolem a gamerkedes

Talan sejtem elore hogy ilyen es ekkora tudasu alaplapot sehol sem fogok talalni
Fokepp nem minipc-ben vagy mITX lapokon, bar szivesen fiztenek is erte, ha lenne
A proci az okes, akkor egy 10th Gen I3 mar jobb lenne, mint a mosti?
HA legalabb annyira kihajtja mint a gozgepem, nekem az mar jo
A tobbi meg cseletka amugy is, de ha nem szorulnek ra a windowsra mar regen elfelednem ezt az egesz mizeriat, hat a gepem fele eroforrasat megeszi
SunMount3r hat ezert se akarok egy 80 ezres procira kolteni, mert amugy is minek, nem tudom mennyivel lenne ertekelhetobb szamomra egy game, vagy akar egy videovagas, rendereles
bocs a sok offert sracok, de tenyleg nehaz a valtas pici gepre
es csak szeretnem megerteni, hogy ami regen jo volt az ma miert nem az? -
-
azbest
félisten
válasz
Donki Hóte
üzenetére
a tápegységre is figyelj, mert az is korlátozó tényező. Ha csak külső 65wos, kell erősebb videokártyához. 30-50-75w körül is lehet egy alap videokari igénye magában.
-
bb.bocs
őstag
hello belló mindenkinek.lett egy új szerzeményem intel nuc 12 ,i5,1240p procival.
Azt vettem észre hogyha az intel turbót kikapcsolom ,a windowsnál akadások vannak az animációkat illetően. (nem tudom miért ,win 11...) lényeg a lényeg, visszakapcsoltam a turbót, minden megy rendesen mondhatni, viszont a procin 1-2 mag van hogy felugrik 95 fokra is egy egy pillanatra. venti csöndesre van téve, mert amúgy üvöltene. Noctua nem létezik ide, passziv ház egy vagyon. Kérdésem: 100 fokig jók a procik, gondolom az is folyamatos terhelés alatt. Lehet bármi gond így nálam ha néha felugrik? gondolom oylanra hogy elhajlik az alaplap pl? gondoltam prochotot leszabályozom, de az adott programban ez inaktív, nem igen lehet csesztetni. köszönöm a tanácsokat. -
Kezdem belakni a Lenovo M920q mini PC-met, most benne van egy 512 GB-os nvme SSD mellett egy 512 GB-os SATA SSD is, így most helyproblémám nincs.
Azt láttam, hogy van benne egy nem szabványos pcie aljzat:

Az interneten azt olvastam, hogy ebbe az egyéni pcie csatlakozóba lehet dugni egy 90 fokos fordítós adapterkártyát és akkor fél magasságú pcie kártyák belegughatók (természetesen ebben az esetben a 2,5 collos SATA SSD-t el kell távolítani).
Pl. van is egyilyen adapterkártyám, amibe lehet nvme és m2.sata SSD-t is dugni:

Viszont ha találnék valami félmagas, kiegészítő tápot nem igénylő, nem túl nagy hűtéssel felszerelt, nem túl hosszú, a gépben lévő UHD630-as VGA-nál gyorsabb videókártyát, akkor akár még játékok futtatására is alkalmas lehetne a gép.
Milyen low profile videókártyát érdemes nézni a fenti paramétereknek megfeleően

-
Necronom
senior tag
Szuperkoszi a leirtakat
Igy arra jutottam, hogy egyelore minden marad a regiben, aztan amikor mar nem lehet a w10-zel elni, majd akkor keresek valami mast a windowsos gep helyett, de mindenkepp maradnek az Intel vonalonOszinten szolva azert is gondolkoztam a cseren, hogy osszekossem a kellemeset a hasznossal, mivel a mosti win-es gepen megmihalylott a huto
(bedugom, elforditom muanyag pockok eltoredeztek, de nincs szivem kidobni mert valami BeQuiet 7 eves cucc)
es tavaly nyar ota a J-s kisgepen elek Linuxon, de neha ramjon a jatszas, ha ez nem lenne akkor elelnek ezen is
-
válasz
Necronom
üzenetére
Amiket a játékon kívül leírtál, az mind elmegy egy N100-as NUC-kal, igazából a J-s Celeronos gép is elbír vele, ha van benne elég RAM.
A játék is megy akkor, ha az 570 mellé teszed az N100-at - az ETS2 talán még elmegy az N100 IGP-jén is, de Snow Runner már aligha. Meg az újabb játékok többsége sem, még azok sem, amik nem nagyon gépigényesek.Én nem tartom jó ötletnek VGA mellé az N100-at, mondok két jobb lehetőséget:
- Nézel egy Iris Xe GPU-s Intel vagy Radeon 680M / 780M GPU-s AMD gépet. Ezek valamivel az RX 570 alatt fognak teljesíteni, és 160-170e-től indulnak - viszont NUC form factor. Ez alapos körbejárást igényel, könnyű mellényúlni.
- Az N100-as integrált lap helyett veszel egy LGA1200-as lapot + Intel i3-10100f-et, vagy egy AM4-es lapot AMD Ryzen 3 4100-zal. Ezek durván dupláját tudják az N100-nak, árban meg nem lesz sokkal több (50 alatt megáll, ha nagyon basic lapot veszel). -
Necronom
senior tag
Mit szeretnek csinalni?
Egy olyan kis itthoni gepet, ami mondjuk kiszolgal 2 vagy 3 masik TV box (vagy szamgep de az tokre mind1) file serverkent
es ha neha kedvem tartja akkor jatszanek is rajta nehany jatekkal es persze en is filmezni szeretnek elsosorban rola es persze zenet hallgani flac formatumban
Eddig volt/van egy kis serverem Linuxxal ahol ment egy torrent, es ott voltak rajta az elerheto fileok, ez ma is mukodik jol, de regi a gep valami J-s intel proci van benne
Ugyanez a bajom a mosti gepemel az I7-tel, nagyon regi, mi lesz ha marnem tudok win10-et mukodtetni rajta..bla bla
Ezer cserelni szeretem valami ujabbra hogy legyen windowsos gepem
Szeretek jatszani az ETS2 meg hasnlo jatekokkal mint pl SnowRunner..az is teherautos szallitos
Es nagy neha megnezek egy egy ujabb jatek is de csk szorakozasbol mer ugysem tudok jatszani veluk
Ilyen FPV gamekrol beszelek, nekem az I7/Radeon parossal szinte egyikkel se volt kulonosebb bajom, tetszett szepen futott (nem gamer szemmel nezem ezeket)Amugy meg tetsznek a kis kocka gephazak is
Nincs nagy igenyem, azert kerdezem ezeket, mert az uj dolgokba mar nem vagyok nnyira jaratos, fel eletemben szamtechkel foglalkoztam, de mar vagy 7 eve abbahagytam, meguntam
azota sok olyan ujdonsag van, amiket nem ertek mar, de ha valaki leirja nekem erthetoen, ahogy az elozoket is leirtad akkor megkoszonom azt
-
válasz
Necronom
üzenetére
Ismét, az a kérdés, hogy mit szeretnél csinálni vele. Az RX 570-et általános keretek között messze nem hajtja ki se az N100, se az i7 860, és az N100 IGP-je valahol 5-10x lassabb, mint a Radeon.
Ráadásul én N100-zal nem is építenék, hanem vennék egy NUC form faktorú gépet, ezen a vonalon. Persze akkor VGA totál kizárva. -
Necronom
senior tag
Ez garantáltan így van, mivel a 860-asnak nincs
Igazából nem tudunk eleget az igénykről, eddig abban voltam, hogy van mellette VGA, de lehet, hogy az is menne a levesbe.
Persze, hogy van mellette egy VGA, nem nagy szam, egy Radeon 570 es a 4GB verzson
A mITX N100 lappal pont ez a maik gondom, hogy a lapon nincs hely videokartyanak
es valszeg az IGP azert ennyit nem ad mint a Radeon es azt sem tudom, hogy ha lenne helye (kozbem talaltam mATX lapot, amin van), akkor egytalan a N100 ki tudna ezt a kartyat hajtani? Vagy tenyleg eleg lenne az N100 IGPje?
Jobb szeretnek kisebb gepet, hiszen majd egy aranyos kis koka dobozban lenne benne es az jol is mutat, bla bla bla... -
és az n100 integrált videoja is valsz sokkal jobb
Ez garantáltan így van, mivel a 860-asnak nincs
Igazából nem tudunk eleget az igénykről, eddig abban voltam, hogy van mellette VGA, de lehet, hogy az is menne a levesbe.#445 KillHates: ezek technikailag igazak (bár a RAM-mal lehet vitatkozni a timingok miatt, de az most nagyon messze vezetne), de nekem nem sikerül ezeket a gyakorlatban tetten érnem. Anno régen volt egy olyan sztorim, hogy véletlen sata2-es portra kötöttem az SSD-t sata3-as helyett - fel sem tűnt. Akkor sem, amikor egy évvel később szereléskor észrevettem (le is teszteltem, tényleg sata2 volt), és átraktam 3-asra. Lehet, hogy a win gyorsabban bootolt (sose mértem), de a reszponzivitásban nem éreztem változást.
-
azbest
félisten
válasz
KillHates
üzenetére
és az n100 integrált videoja is valsz sokkal jobb. Akár böngészés vagy tartalom lejátszás közben sem mindegy, hogy a modern codec-eket támogatja az n100 gpuja, de a sima megjelenítésnél is lehet tud olyan gyorsítást, amit cpu erőből kell a régi gépen csinálni.
Múltkor elővettem a thinkpad t430-asomat, amiben 4 mag 8 szálas i7-3720qm, 16GB ram és régebbi sata ssd van. Hát a boot idő és az indulás meglepően lassúnak érződött így, érződött (linuxon is), hogy valami visszafogja már akár az n100-hoz képest is. Az n100-at az tudja fogni, amikor a háttérben a win elkezd nagyon frissítéseket keresni meg vírusokat ellenőrizni 1-2 hét kikapcsolás után, de gyorsan elmúlik és utána jól megy.
-
Azt is azért érdemes figyelembe venni, hogy az öreg kályha, legfeljebb csak SATA 500MBps sebességű SSD-t és max az 1333-as DDR3-as ramot fog tudni kezelni, továbbá a Win11-et már csak "heréléssel" lehet rágörbíteni. A másik, hogy az N100 tudja az akár pokoli 7000MBps sebességű PCI-E 4x M.2 szabványt, a DDR4-ből minimum 3200 kell neki, de inkább a 4800-as DDR5-öt a barátja. Ezek nagyon sokat jelentenek a reszponzivitás terén.
-
válasz
Necronom
üzenetére
Hát, ez nagyon messze megy, kezdve azzal, hogy Nálad mit jelent a jobb érzés

Idle / félidle üzemmódban egy fullos desktop CPU mindig is valamivel reaktívabb lesz egy energiatakarékosnál - ez a különbség egyéntől függően alig észrevehető, vagy éppen elviselhetetlen. Én régebben használtam N3150-et Win10-zel, teljesen élhető volt, de a vele egykorú asztali i3-6100 jobban pattogott. Hogy tovább homályosítsam a kérdést, a 860-as a régisége folytán fene tudja, hogy milyen hülyeségekbe futhat bele, az N100-ban viszont sokkal több cache van, mint az N3150-ben, tehát elvileg kisebb kell legyen közöttük a különbség, mint amit én tapasztaltam. De a dolog szubjektivitása miatt csak az a biztos, ha Te magad próbálod ki.
Szerk. és amúgy egyetértek KillHates kollégával, én is biztos a nagyságrendileg kisebb fogyasztást választanám, de gondolom a 860 már megvan. -
Necronom
senior tag
válasz
KillHates
üzenetére
Nekem ez a valasz tetszett a legjobban es persze gbors postja szamszakilge ertheto

De nem erre lettem volna kivancsi, meg hogy TDP es nem lehet
Melyik gep mellett lenne jobb erzes ulni?
Egy az ominozus I7 vagy az N100 ha feltetelezzuk azt, hogy kozel azonos HW csucsul mind2 procko egy win10 tarsasagaban
(nem szeretnek sokat offolgatni itt, de nagyon erdekel, mert talaltam egy szimpatikus mITX lapot N100-al) -
válasz
Necronom
üzenetére
Szerintem nagyságrendileg összemérhető a kettő, kiindulva abból, hogy az inkrementális fejlődgetésnek köszönhetően egy mai 4C8T processzor kb. 3x olyan gyors, mint a 860, a Celeron pedig durván fele olyan gyors magokkal bír, és az csak 4C4T. Egymagos terhelésben valószínűleg az N100 jobb, többmagosban én x-re venném

-
Necronom
senior tag
Sracok, annyian mondjatok ezt az N100-as prockot

Oreg vagyok en mar, valaki meg tudja irni nekem, hogy pl hol van az N100 valos teljesitmenyben egy oreg 1st. gen I7 860-tol? -
Csupati
őstag
Sziasztok! A héten boldog tulajdonosa lettem egy Ouvis AMR5 light gamer mini pc-nek, remélem megfelelő helyre jöttem .
-
Sziasztok topic lakók! Egy Intel NUC12-vel beférek a topicba?
-
-Gabesz-
senior tag
visszatalálós.
Jelenleg 3 mini gépem van, de tervben vannak cserék. -
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
A lemezkezelőben eltávolítod a betűjeleit.
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Megcsináltam az átklónozást, a 256 GB-os SSD helyett mostmár egy 512 GB-os nvme SSD-ről indul a rendszer és mellette ott van egy 500 GB-os SATA SSD is az adatoknak.
(Csak éppen az átlklónozás után az összes kis Win11 rendszerpartíció megjelent betűjelekkel azonosítva az Intézőben, pedig előtte ezek a partíciók nem jelentek meg. Hogyan tudom ezeknek a 100 megától 2 gigáig terjedő kis partícióknak a megjelenését megakadályozni az Intézőben?)
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Hát, sajnos hülye vagyok a Clonezilla programhoz, nem sikerült megcsinálni azt, amit szerettem volna, pedig fél napot próbálkoztam
Úgy hidaltam át időlegesen a problémát, hogy egy laptopomból kiszedtem egy 2,5 collos SATA SSD-t (aminek a tartalmát Macriummal átklónoztam egy HDD-re, ami érdekes módon 1 óra alatt sikerült
) és ezt a 2,5 collos SSD-t raktam be második meghajtónak a miniPC-be.Szóval egy olyan program kellene nekem (érthető működési leírással), amivel
- tudok csinálni egy bootolható pendrive-ot,
- egy Windows rendszert tartalmazó nvme SSD tartalmát ki tudom ISO képként exportálni erre a bootolható pendrive-ra,
- a pendrive segítségével be tudom bootolni a miniPC-t,
- a pendrive-on lévő ISO képet rá tudom tölteni a gépbe berakott másik nvme SSD-re
- az így kimásolt képet tartalmazó nvme SSD-ről a miniPC tud bootolni. -
azbest
félisten
Az túl picinek tűnik ahhoz a t8 plus, egymáson van a wifi és ssd.
Két videóban látni ezt, miben szétszedik őket [link] [link]

Hacsak nem létezik valami kanyar átalakító, ehhez hasonló, de a másik irányba és nem átfedésben az eredeti helyével. És persze m.2 formájúra. Szóval ez csak példa, nem ilyen kell. De nem látok olyat, ami jó lenne oda.Létezik ae key helyre menő ssd is, de általában drága és ritka.
-
azbest
félisten
A masinának van egy m.2 2280-as, egy miniPCIe és egy m.2 wifi slotja. Plusz van egy hagyományos sata csati is, de olyan meghajtó nem fér be a házba, mivel ventilátort tettem bele.
A sima m.2 2280 az foglalt már, arról fut a rendszer.
Viszont vannak még más ssd-im is.A miniPCIe slotba is lehet tenni:
- Van egy mSata ssd-m, ami a miniPCIe slotba megy, ha a slot is támogatja. De itt ez a slot nem tudja ezt a módot. Így ez kilőve.
- vettem egy miniPcie -> m.2 nvme adaptert, amit méretre lehet vágni. A szélső lyukak az alaplapra rögzítéshez vannak. a középső lyukak az m.2 ssd méretéhez levágható középső nyelven vannak. És a 2242-es méretű ssd esetén túl sok helyet foglal a szűk helyen ezen az alaplapon. Ütközne a normál m.2 slotban lévő ssd-vel. Viszont, ha rövidebbre vágom a középső nyelvet és nem oda csavarozom be az ssd-t, hanem az egyik szélső lyukba, fejjel lefelé csavarozom be a rögzítő gyűrűt, akkor pont jó (egy hajszálnyit áll benne ferdén) és még az alaplapra is be tudom csavarozni a másik oldalit. 2230-as méretű ssd-nél ugye egyszerűbb lenne, az kisebb. De így a 2242-es is belefér.Ezen kívül van egy m.2 wifi slot is, abba is lehet tenni adapterrel kis méretű 2230 vagy talán 2242 méretű m.2 nvme ssd-t. Azt is méretre kell vágni. Annak csak középen van rögzítő helye, így lehet 3d nyomtatnom kell hozzá lefogatót.
Persze ezek csak x1 sávos slotok, így 800 vagy 500 MB/s a max sebességük. De a célnak teljesen jók és kis helyen elférnek. Persze lehetne venni egy nagy kapacitású ssd-t is bele akár. De olcsón találni kisebbeket, amiket amúgy pendrivenek is használok máskor külső kis usb keretben.
-
azbest
félisten
Mindenkinek eljön az a Peter Griffin pillanat az életében
Még van egy hely az m.2 wifi slotnál is
A normál 2.5 ssd a ventilátor miatt nem fér be.
yolo
-
-
kacsuszka
aktív tag
Sziasztok!
Hozzá jutottam egy hp elitedesk 800 G2 -höz (Intel(R) Core(TM) i7-6700 CPU, 12 GB ram).
Ezt szeretném egy vga-val "erősíteni".
viszont a tép benne csak 280w és nincs is + csatlakozó már a vga-nak ha szüksége lenne rá.
Tudnátok segíteni milyen vga-t bírna el, vagy milyen megoldások vannak táp cserére (gondolom a hp gép, nem egy sima tép van benne )köszönm előre is
-
-
azbest
félisten
válasz
Donki Hóte
üzenetére
én külső, usb3 nvme donglet használok, az rtl9210b chipsetesek elég jók. Sok ssd gyártó ad acronis trueimage progit, ami ő márkájuk jelenlévő ssdje mellett hajlandó települni. De samunak is van valami ssd költöztető szoftvere.
Előfordulhat, hogy klónozás után reboot loopol, elsőre csökkentett módban kell indítani, semmi más állítgatás nem kell, utána már rendesen indul.Ha ismeretlen tartalmú, nem gyári recoveryől felállt rendszer van a gépen, én is inkább nulláról újrahúzom, nehogy valami kémprogram legyen rajta.
-
scream
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Én használt gépet, eőre telepített rendszerrel biztosan csak saját kézzel végzett, teljesen újratelepített rendszerrel kezdenék el használni - a saját lelki békém érdekében elsősorban.
-
Megjött a használtan vett Lenovo M920q gépem

Nagyon pöpec állapotban van, a Thinkcentre feliraton, az előlapi piros műanyag betéten még rajta van a gyári védőfólia.
I5 8500 proci, 16 giga RAM, 256 GB nvme SSD, wifi, bluetooth, szóval van minden, ami kell
A hűtése elég halk, a ventillátort normál használat alatt egyáltalán nem lehet hallani, csak tesztprogramok futtatása alatt zúg fel.Egy elég jól bekonfigurált Win11-el jött, amit még szépen tovább finomítottam.
Itt jön a gondom, hogy a 256-os SSD-t kicserélném egy nagyobbra, de nem tudom, hogy a rendszert hogyan tudnám áttükrözni egy másik nvme SSD-re.
Csak egy nvme SSD foglalat van a gépben, szóval két nvme SSD-t nem tudok párhuzamosan berakni.
Vagy a SATA portra tudok egy HDD-t csatlakoztatni, vagy pendrive jöhet szóba.
Mi lenne a jó megoldás a rendszer áttükrözésére?
-
válasz
Funthomi
üzenetére
Garancia kb. felejtős, max. akkor tudsz valamit kezdeni, ha DOA, akkor panaszkodhatsz a PayPalnél (ha velük fizetsz, persze).
Ill. szerintem a 367 USD az netto ár (nem ástam bele mélyen a bolt oldalába), szóval az olyan 160-165e lesz FT-ban. Annyiért sem szörnyen drága, de akkor már inkább az amazon.de-n néznék valamit, ott legalább garancia van. -
ha3flt
tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Jó, de láttál te már olyan "nagyobb házat" vele? Nem arra utal az is, ahogy írtam, hogy nincs jelentős számú "nagyobb ház", mert a benchmarkok _átlaga_ ott van, ahol az i5-ösé, sőt kicsit lejjebb?
-
ha3flt
tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Végül is a CPU Benchmark is user benchmarkokból átlagol, ahol nézni szoktam, az igaz. Ebben a műfajban talán nincs is rendesen lehűtött gép, viszont akkor marad a kérdés, hogy mi a gyakorlati értéke az i7-es változatnak. Bár én vettem egy passzív házat, csak lenne időm átépíteni bele az egészet - most is csak azért írok ide, mert éppen túlságosan fáj a gyomrom a munkához. : -)
-
ha3flt
tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Nekem is olyan van, csak a lapos változat - azt nem értem, hogy az i7-1360P hogyan jön ki a benchmark-okon halványan gyengébbnek nála... és hogy akkor azt miért veszik, mert amúgy jóval drágább. De lehet, hogy nem olvastam róla eleget.
-
azbest
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
társtopik: Mini-ITX
- AMD Ryzen 5 3600/3060Ti/256Gb SSD/16GB Ram/500W
- Asztali PC , i7 7700 , 1660 Super , 16GB RAM , 256GB NVME , 500GB HDD
- RYZEN 7 5800X + hűtött VRM-es A520 alaplap + 32GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- GAMER PC - i7-7700, 16GB DDR4, GTX 1650
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
- OnePlus Nord 2T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- iPhone 15 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! Asus VG27AQL3A 27 180Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 7490 14" FHD IPS, i5 - i7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mindhárom slotban van így már egy nvme ssd