- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
válasz
Rypejakten #33197 üzenetére
Sikerült megfelelőt találni?
-
HookR
addikt
válasz
Milyen magas lehet és milyen hőtermelésű procira lesz?
Amúgy erről a listáról tudsz csemegézni: [link]
Az ASRock B75M-ITX-en sajnos a CPU-foglalat közeli PCI-E sínes alaplapokon belül is a lehető legkisebb a távolság, így 1-2mm miatt ezen hűtők közül is kiesik néhány. Ha kiválasztasz 3-4-et, megmondom jók-e.(#33198) kisza25: A kavarodás jellemzően abból fakad, hogy van, amikor a kártya teljes hosszát adják meg, hátlapi túlnyúlással együtt, és van amikor csak a nyákét. Szélességnél meg - ahogy Mercutio_ is írta - olykor a teljes magas hátlappal együtt értik az alacsony profilú helyett, olykor meg a nyákét adják meg.
- Az alacsony profilú kártyák nyákjának a szélessége 69mm.
- E kép alapján a Gigabyte GV-N75TOC-2GL GTX750Ti 2GB GDDR5 nyákhossza 161mm, a hátlapi túlnyúlás ehhez 14mm-t ad hozzá, így jön ki a megadott 175mm.
- E kép alapján az MSI N750 TI-2GD5TLP GTX750Ti 2GB GDDR5 nyákhossza 148mm. Az adatlapján meg 146mm-t írnak. Egy biztos, ez csak a nyák a hátlapi túlnyúlás nélkül.
- Ha a számítógépház hátfalának belsejétől mért hosszra vagy kíváncsi, akkor a nyákhosszhoz hozzájön még ~2mm (vagy akár közel ~3mm is az alaplapi rögzítőcsavarok holtjátéka okán).(#33201) Vtomi80: Ezzel a kérdéssel itt van a legjobb helyen.
-
VTom
veterán
válasz
Szia,
Itt tedd fel a kérdésed. -
HookR
addikt
válasz
Rypejakten #17334 üzenetére
"ZetorGumi egy ugyanilyen 7950-et passzolt be a Prodigybe, neki a képek alapján úgy tűnt, hogy befért..."
A Prodigy-ben nincs hely 3 slotos dVGA számára (de pl. az NCASE M1-ben lesz).
ZetorGumi-nak is csak oldallap nélkül fért el, amíg a gyári léghűtőt le nem cseréli vízhűtőblokkra. -
anytime
őstag
válasz
Rypejakten #17334 üzenetére
, beleásom magam a témába!
HookR:
-
anytime
őstag
válasz
Rypejakten #17331 üzenetére
ha őt nézem, akkor elvileg ez 2,1"-os, azaz 53 mm, ez azért már nem paszírozható be, szerintem
-
fero02
nagyúr
válasz
Rypejakten #16456 üzenetére
Nekem volt (illetve van) ilyen Giga lapom.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Elnézve a giga lapot: nincs rajta hdmi csak dvi-i, nincs pci-express 16X vga slot,nincs alaplapon SPDIF kimeneti csati, mindezek megtalálhatóak az Asrockon, a Giga pozitívuma (annak akinek ez számít) a soros/párhuzamos port a hátlapon.
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
Választhatsz Low Profile / Low Voltage memóriát is. Az biztos nem zavarja a hűtőt.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Az asrockot hétfőn hozom el, de csak egy W7 install erejéig lesz nálam, mire vagy kíváncsi?
-
xtevo
őstag
válasz
Még olcsóbb venti: XILENCE COO-XPF120.R 1000 Ft körül mozog, és szintén elég jó.
de, amit Pista0001 ajánlott Arctic F12 is megbízható.
-
Pista0001
addikt
válasz
Rypejakten #16444 üzenetére
A Bitfenix Spectre ventiket nem javaslom, szerintem morgósak, hangosak. Ha az ár nagyon számít akkor szerintem az Arctic vállalható. Maxon hangos, de leszabályozva sokkal kevésbé morog. A másik pedig hogy létezik PWM-es is, ha az alaplapod (vagy ventivezérlőd) támogatja akkor szerintem jobb mint a feszültség alapú szabályzás. Ha tudsz/akarsz többet áldozni rá akkor biztos vannak jobb ventik is.
(#16447) Ric4m0nd: Az eddigi tendenciákat elnézve szerintem elég soká lesznek Haswell Celeronok/Pentiumok, fél éven belül ne számíts rájuk. A hozzájuk való alaplapok választéka és árképzése is kérdéses még...
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
Tetszik a koncepció, de a helyedben megvárnám a Haswell startját, és ott keresnék Celeron/Pentium procit. Kértcsatornás memóriatámogatás miatt pedig inkább 2x4Gb ramot tegyél bele. Azzal gyorsabb lesz.
-
HookR
addikt
válasz
Kis híján Mini-DTX (203 x 170 mm) is lehetne a 191 x 170 mm-es méretével, de így ebben a formában microATX (aminek amúgy a 244 x 244 mm csak a maximum mérete).
Probléma, hogy nem a belső, hanem a külső a PCI-E x16 slot, így a Prodigy-be csak single slotos kártyát tudsz beletenni. Az általad kiszemelt kártya meg dual slotos.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Látszik a képen is hogy téglalap alakú, ez mATX
-
szente
addikt
válasz
Rypejakten #16413 üzenetére
Ahogy a képeket nézegetem, pont a ház teteje, vagy a VGA felé van elcsúsztatva, ha AMD-re rakom fel.
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
Rypejakten #16204 üzenetére
Valóban nehéz kibogozni, mert többféleképpen jelölik az oldalakon.
Amit korábban csak Macho HR-02-nek írtak és ezekkel a méretekkel rendelkezett: L140mm x W102mm x H162mm már Rev.A-ként találtam meg.
Van ahol még odaírják mellé, hogy HR-02.Igen, én is észrevettem, hogy kétfajta ventillátorral adják, de nem gondoltam volna, hogy ilyen különbség van a hangzásban. Mindig tanul az ember valami újat!
@radi8tor1 Az 520Wattos változata tényleg durva lehet! >> Seasonic Platinum Fanless 520W PSU
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
Rypejakten #16201 üzenetére
PicoPUS+Adapter jó ötlet a Richlandhez. Haswell-hez már kell komolyabb táp ha dVGA-t is rakok mellé.
Most fedeztem fel a Thermalright Macho Rev.A-t. Ez nagyobb mint a Macho 120, de rizikós, hogy befér-e...
@radi8tor1 Huh! 7év gari az komoly! Az ára is jónak tűnik. SEASONIC X Series Fanless X400-ezt néztem ki, de a Platinum betyár!
Ha tudsz még ilyen áron, egyeztessünk.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Rypejakten #16201 üzenetére
Én 26k-ért szereztem 7 év garival egy Seasonic Platinum 400W-os tápot.
Ennyit megért nekem a csend és a jó hatásfok. -
zenwalk
senior tag
válasz
Rypejakten #16194 üzenetére
Még van 1-2 hét a vásárlásig, addig alszom rá párat.
Köszönöm szépen a gyors segítségeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Autós topik
- E-roller topik
- Asustor NAS
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Gyúrósok ide!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged