- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
Trolee #15520 üzenetére
Készíteni kell hozzá egy ATX--> SFX átalakítót és akkor minden gond nélkül. Vagy vehetsz is egyet. Én például anno Mercutio-nak készitettem puhaplexiból párat. Nem tudom azóta felhasználta-e már mindet? Nem lettek a legszebbek festés nélkül, de ellátták a feladatukat.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Trolee #15516 üzenetére
A CM hihetetlen jól szerelhető. Slim venti van benne, a swif nem fog beférni. Én kivettem, az előlap alatti 12-est is lekötöttem, bár az keresztülfújja a HDD-t, és kb 4-5 fokot jelent minuszban. De azt hiszem, nem szabályozható alaplapról, és 1200 rpm körül forog. Nem zavaró, de van halkabb is ennél. Igaz, adnak hozzá molex átalakítót.
Én úgy oldottam meg, h a 80-assal szembeni oldalra betettem egy 12-es ventit, mégpedig olyan furfangosan, hogy a meglevő lyukakhoz kábelkötegelőztem, adnak bőven a házhoz azt is. Az a lapra merőleges, 800-on ketyeg és jó így. -> [link]
Stabil és nem is látszik, h hova van erősítve. -
xtevo
őstag
válasz
Trolee #15516 üzenetére
Az oldalsó 8cm-es venti slim, 15mm "vastag". Én kapásból kivettem
Sokan panaszkodtak a hangjára...
Szüleimnek egy htpc-t pakoltam a codegen mx31-be, és eléggé passzentos volt belerakni az alaplapot, a CoolerMaster háza ellenben viszonylag szellős, elfér benne minden, akár 3db 3,5" merevlemez is. -
zolikaDB
veterán
válasz
Trolee #15513 üzenetére
A CM Elite 120-ba 65mm magas fér. Viszont kényelmes, szellős, jól szerelhető, nagyobb, mint a Codegen. Igaz, ahhoz, h kivedd a lapot, a tápot is ki kell venni.
Codegennél vmivel jobb a helyzet, bár, ott a lap fölött van a 3.5-es HDD helye, mondjuk a távolság megvan, úh normális hűtő is befér. -
zodo
nagyúr
válasz
Trolee #15327 üzenetére
Bocs valóban, elírtam nem i hanem a vagyis Noctua NH-L9a de ez még annál is drágább.
Coolink Swif2 ventik jók de csak a P jelölésűeket ismerem amik nem fix fordulat szám mellett üzemelnek.
Viszont kis légtérben a nagy légszállítás végett szintén hangos tud lenni pl egy 120P-el szerelt cucc.
Leszabályozva kb. 800-900-as fordulatszámra, jó lehet.(#15326) sb
Sajna nincs sok újdonság e téren sem.
Valami régi desktop gépet (Dell, IBM, Compaq) kell ilyenkor célba venni és nosza, fűrész, kalapács, stb(#15328) Trolee
Ilyen proci mellé már pénzkidobás dvga-t tenni.
-
törölt tag
válasz
Trolee #15322 üzenetére
Csábító, de nem engedi az időm hogy ilyenekkel töltsem el, és nas sem kell, és még bűnbe vinne a teljes méretű bővítőhely
Ha csak a 1CPU és egy/két hdd-t használosz akkor max. olyan 15-20W hőt termelhet az a táp, ahhoz meg nem indokolt hogy süvítsen benne a venti. Ha már két 12V-os ága van érdemes lenne szakemberrel megnézetni, hogy van e benne venti szabályzás, és indokolt-e ekkora légszállítás hozzá. És esetleg "halkítani" rajta.
Az FSP komolyabbnak tűnik terhelhetőségre, de csak akkor érdemes megvenni ha már raksz bele valami d-VGA-t. Hogy halkabb-e azt nem tudom.Most olyan 15-17KHuf-ot kóstál az amit rá akarsz költeni erre (Táp+hűtő).
Most kellene elgondolkodni hogy ennyit meg is érne erre költeni vagy sem. -
zodo
nagyúr
válasz
Trolee #15322 üzenetére
Tény hogy elég merész a cpu választás de szerintem békélj meg a konfig hangjával.
Ha nincs kihajtva a cucc, nem tartanám hangosnak a gyári hűtőt sem.
Borsos árral szemben nem biztos hogy elfogadható mértékben csökken a hangerő.Cpu hűtőnek pl NOCTUA NH-L9i
Alacsony profilú hűtőkről tudni kell hogy nagy átlagban 65W TDP-s procikhoz ajánlottak vagy afölött jó házhűtés mellett javasolt."FSP 300W" kissé tág fogalom de példaként az SG05-ben lévő gyári FSP300-60GHS 80+ tápegységet többen is hangosnak vélik. Link
-
törölt tag
válasz
Trolee #15317 üzenetére
Elég merész vagy, azt a cpu-t, belerakni
Szerintem egy ehhez hasonlót kellene keresni, nagyobbat, vagy egy ilyet átalakítani.
A hátsó venti rácsát kivágni, és kívülre rakni, azzal is nagyobb lenne a hely és jobb a szellőzés.
A rack tápcsatlakozóját kiforrasztani és egy molex toldót beforrasztani a helyére amit sokkal flexibilisebben lehetne elhelyezni.Nagyon tetszik a ház, van benne lehetőség és kihívás is
(#15319) sati: legyen szerencséd!
-
xtevo
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby rádiós topik
- DOOM - The Dark Ages
- Sweet.tv - internetes TV
- Elektromos autók - motorok
- Kerékpársportok
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Építő/felújító topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest