Új hozzászólás Aktív témák

• Patice

nagyúr

válasz Piftuka #60400 üzenetére

Akik ma Magyarhonban elég magas szintre vitték a PC alapú lejátszást és gyártanak is saját terméket, az a Core Audio.
    Volt alkalmam személyesen is beszélni velük egyik bemutatójukon.
    Asus alaplapokat használnak, bár azokat is átórázzák + egyedi gyártású már a házuk hozzá. Inkább ATX a preferált náluk is, a komolyabb lapokon jobb alkatrészek vannak.
    ASUS ROG szériát nézegetnék.
    Korábban Streacom házakat használtak, ilyesmit.
    Ha olcsóbb kell, akkor HD-Plex, nekik vannak egész jó tápjaik is, bár a jó PC-s tápolás nem ilyen egyszerű (külön tápkör minden feszültségnek).
    Másik útvonal lehet a Bodor Audio, ők is benne vannak ebben az iparban.

CPU tekintetében én Inteles vagyok, 11. Gen még hagyományos felépítésű, 12. Gen-től kezdve heterogén. Fenti gyártók azt tapasztalták, hogy egy nagyobb teljesítményű proci visszafogva, alulfeszelve jobb hangot produkál, mint egy gyengébb.
    Audio optimalizációt is be lehet erre vetni szoftveresen.

Koax kimenet az már egyik lapon sem lesz, max. optika, de azt nem ajánlom használni.
    Inkább dedikált USB kártya (pl. Paul Pang, vagy Matrix Audio), akár külső tápolással + külső USB --> SPDIF átalakító, amivel lesz egy újraórázott, viszonylag alacsony zajú jeled, ami mehet a DAC-ba.
    (Én pl. egy Singxer SU-2-est használok a Matrix Audio Mini-i Pro3 előtt, és IIS-en megyek a DAC-ba HDMI kábellel. :)) )
    Az egész előtt meg egy mezei 12. Gen Intel NUC-om van. :D
    A másik vége megy egy egyedi építésű csöves fejhallgató erősítő a STAX Lambda Nova Signature-höz.

Ötleteléshez még jó lehet a Pink Faun honlapja, nagy barátok a Core Audio-val.

Remélem tudtam segíteni az irányban legalább.

Új hozzászólás Aktív témák