Új hozzászólás Aktív témák

• Horvi

őstag

Sziasztok,

Tanácsért fordulnék hozzátok. Eddig egy Asrock DeskMini A300-at használtam NAS-ként(Ryzen 3200ge procival és 8GB RAM-al) két 1TB-os WD Red lemezzel. Viszont kinőttem a tárhelyet és sajnos a két lemezes korlátozás miatt értelmes raid sem jöhetett eddig szóba.

Gondolkodom a következő builden(anyagilag talán jobban kijön) és ehhez szeretnék tanácsokat/ötleteket gyűjteni alkatrészek és építés terén. Egy pár dolog megtetszett ebből a videóból, főleg a ház ami a Node 304.

A felhasználás kimerülne adattárolásban illetve néhány alap konténer futtatásában(torrent, plex, bitwarden, jellyfin, nginx, nextcloud).
    Alaplapnak amit kinéztem és olvasgattam is róla, hogy használható lehet az az Asrock J4125-ös lap. Igaz itt kicsit kevésnek érzem a 4 sata portot főleg, hogy nem tud nvme-t a lap csak BT/WiFi modult.

Ház terén a Node 304-nek milyen alternatívája lehet esetleg amire érdemes lenne ránézni?
    Illetve táp terén mi lenne az ajánlott ha kimaxolnám a lemezkapacitást?
    Jó lenne ha viszonylag csendes buildet össze tudnék hozni bár tudom, hogy a 3,5-s HDD nem éppen csendes :DD
    Előre is köszi, minden ötletért és tanácsért.

Új hozzászólás Aktív témák