Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:36:22

LOGOUT.hu

Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#58295) PROTRON


PROTRON
addikt

Én meg a prototípus projektemhez ugye szereztem 250W HDplex HIfi DC-DC, meg 230W Hp laptop ACDC tápot (böszme egy darab méretileg, megeszi a 130-as deltát reggelire...2esével).

Eddig a háziserver az inter-tech 200W nas pico-psu + led traforól üzemelt, gondoltam kipróbálom a HD plexet hogy lezárjam a használtpiaci tranzackiót.
A server: Asus H310m, i3-8100, 2x4GB ram, igpu, M.2 rendszer NVME.

Elsőre tettszik hogy csendes, a LED trafó coil whineol...dulván.
Aztán feltűnt hogy a BIOS szerint (és HWinfo szerint) is a 3.3V ágon 3.648-as értéket mér, ami kívül esik a hivatalos tűrésmezőn.
Szétszedtem, visszaraktam az inter-tech teljes összeállítást (mert az 12V tehát nem köthetem a 19.5 V téglára), arról járatva 3,408V-ot kapok, ami határok között van.

Mit tehet így tönkre ha egyáltalán tönkre tesz valamit a HDplex?
Hogyan tudnám ellenőrizni hogy lesz-e ebből bajom-esetleg javítani?
Lehet hogy nem jól érintkezett az alaplapi 24 tűs kábel?
Még lehet megnézem majd hogy a rövidebb 24 tűs esetén is ilyet produkál-e(ugye két hosszat is adnak ami jófej HDplextől), csak 2 szétszedés este elég volt.

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.