Új hozzászólás Aktív témák

• Osibaa

senior tag

Felturbóztam kicsit a NAS-om (tudom, hülye dolog, miközben árulom :) ), gondoltam megosztom a tapasztalataim...

Aki eSATA csatlakozóra vágyik egy D201GLY / Atomos konfigjánál, annak bátran tudom javasolni a Delock 70156 PCI kártyát. VIA chipes, low profile (LP hátlapot sajna nem adtak hozzá) és jó a sebessége is. A telepítés pár kattintás volt, a RAID funkció BIOS mellett Windows-ból is menedzselhető. Olvasási tesztet csináltam eSATA-n keresztül egy 1 terrás Green Samsung külső vinyóval, 85-90 MB/s eredményeket kaptam vele. Értékelés: 9.5/10 (LP hátlap hiánya miatt) :)

A másik szerzeményem egy Scythe Bay Rafter 3.5. 5,25" helyre építhető be vele 3,5" lemez, illetve az aljára 8-9-12 cm-es hűtő szerelhető. Egyszerű műanyag cucc, de nagyon ötletes, ez is tetszik. :)

Erről jut eszembe, az Asrock ION lapon az eSATA portokat nem sikerült működésre bírnom WinXP alatt, a manual szerint XP alatt nem megy. Ennek az oka, hogy az eSATA portok csak AHCI módban érhetők el, AHCI driver viszont nincs XP alá.
    Valakinek sikerült megoldást találnia erre?

Új hozzászólás Aktív témák