Új hozzászólás Aktív témák

• anytime

őstag

Sziasztok!

Az alábbiakban leírnám Nektek, hogy sok-sok segítségkérést követően, már ami az egyes komponenseket illet, milyen mITX rendszert sikerült összerakni, legalábbis papíron, ami tudjuk, mindent elbír:)

A viccet félretéve, arra szeretnélek Benneteket kérni, hogy véleményezzétek az alábbi konfigot, annak üzemeltetési oldaláról. Nyugodtan lehettek kíméletlenek, meghallgatom és ha meggyőző, akkor hajlok a jó szóra :)

A gép alapvetően egy irodai munkagép lesz, amivel időnkét játszanék is, de nem A kategóriás címekre kell gondolni (ezt a VGA miatt írom.) Footbaall Manager sorozat (ide elég az IGP) és a TW-széria, de azért a BF4-et meg fogom venni :)

A gép az íróasztalomra kerülne, ~ 30 cm-es távolságra, ezért nagyon fontos lenne a minél csendesebb üzemmód, kivéve, amikor játszom, mert az fülessel menne.a

Ház: Bitfenix Prodigy

Elsősorban azért választottam, mivel tágas belső tér áll a rendelkezésemre, hogy az alkatrészeket szerelni tudjam, valamint elfér benne a jelenlegi hűtőm, a Thermalright Rev A. BW, amit nagyon szeretnék megtartani, mivel egy kiváló hűtő. Fontos szempontnak tartottam, hogy ha kell a házhűtés, akkor előre akár egy alaplapról visszaszabályzott, akár 230-as ventit is be tudok építeni, aminek talán, szonte semmi hangja nincs.

Táp: Seasonic G-450

Első szempont a megbízható belső, 5 év gari és a modularitás volt, majd az "extra" csendes ADDA venti. Nagyon gondolkodom egy hybrid hűtésű ventin, ami saját magát is tudná vezérelni, hogy egyáltalán bekapcsoljon-e a ventilátor, avagy sem. Nyilván ennek igazán akkor lenne értelme, ha az i5-re szerelt Macho mehetne venti nélkül vagy akár csak 300-500 rpm-el, mert azt még nem hallanám. A mostani konfigomon 600 rpm-el pörög, nem hallom. Persze, ha berakok egy dVGA-t, ami már szintén pörög a venti, akkor meg leszek lőve, mert ha az befűt, akkor hybrid ide vagy oda, a ventije elindul.

Egyébként ő lett volna a hybrid SS. Igaz, az ára már brutál, de még nagyon gondolkodom ... Az "olcsóbb", sima platinum passzívat félek bevállalni, mert "érzem", hogy lesz olyan üzemállapot, amikor bizony, kellhet az a tápventi ...

A hybrid venti azontúl, hogy műszakilag nem lennék vele előbbre, jóval drágább és 660 W, ami biztos, hogy teljesen felesleges, mikor a dVGA-val szerelt konfig sem fog megenni 250W-nál többet, csúcsra járatva.

CPU: i5-4670

Gondolom, a kevesebb hőtermelésben segíthet az is, hogy a CPU-t "alulfeszelem"?

Alaplap: ASUS H87I-PLUS

Talán ez a komponens okozta a legkevesebb fejtörést, ő lesz. Amire nekem kell, az több, mint elég

A VGA-t még nem írom, de első körben őrá gondoltam. Biztosan befér és amire kell, ahhoz nekem elég a teljesítmény. Első körben azonban nem veszem meg, mivel ha össeállít a VGA nélküli házbelső, akkor pontos méretet veszek és utána döntök. Lehet, hogy befér egy nagyobb méretű, ár / érték arányban jobb választás is.

Jelenleg így áll a terv, hangsúlyozom, papíron. Szívesen venném a véleményeket és a segítséget!

Előre is köszönöm, hogy elolvassátok és segítetek a már meglévő tapasztalataitokkal.

Üdv:
    A

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés