- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Mario gomba:
Áhh, értem, köszi! Ettől függetlenül én nem látom abban a házban a hozzáadott értéket/ötletet."Szükség is volt a gumigyűrűre, mert a masszív ház felerősítette a HDD hangját. "
A gumigyűrű ilyenkor a venti teljes felfekvési felületén körbefut, mint vmi nagy o-gyűrű, vagy csak a 4 csavarhely alá kerül? Ha az utóbi, akkor a keletkező résen át kissé söntöli a légáramot, nem? Többek közt ezért nem értem ezeket a gumibakokat sem; ha letartja, akkor ugyan nem zajos, de falsot szív, ha meg rászorítja a felületre, akkor a rezgést csak minimálisan szűri ki. Persze, lehet hogy eltúlzom a jelentőségét..."ám cserébe a ház nem tud hűtőbordaként funkcionálni."
Lomexben, a kukás részen, lehetett régebben kapni öntapadós szilikon blokkokat (kb 20x50x5mm volt). Bár elég vastagok voltak, de ha van még hozzáférésed forgácsoláshoz, akkor ezt be tudod annyira sülyeszteni, hogy a lemez ne érjen össze a házzal, de a szilikon-párna átvigye a hő jelentős részét. (merthogy gyárilag erre lett tervezve: telj.-tranyókra, hogy a ház/hűtőborda felé ki lehessen terhelni a meleget.) De szokott leni egyéb helyeken, alkatrészkereskedésekben is, csak ált náluk vettem ilyeneket."ha netalántán kedvem szottyanna megsütni a VGA-t"
Why not?!VGA:
Helykihasználás szempontjából (minden egyéb szokásos alkatrészt egybevéve) szerinted melyik jobb? Az általad itt használt LP VGA, vagy a flex PCI-x kábellel a deszka alá forgatott VGA? Utóbbi esetben kényelmesen használhatok full height kártyát is, viszont a ventijénél további plusz helyet kér, hogy ne szenvedjen légszomjban. (Jelenleg ezt úgy tervezem megoldani, hogy a VGA passzív lesz és ventivel szellőztetem át a VGA passzív hűtő és a MB nyákja közt kialakuló légcsatornát.HDD-k:
Szerintetek mekkora helyet kell(ene) hagyni köztük, hogy némi! forszírozott hűtéssel hatékonyan át lehessen szellőztetni a köztük keletkező meleget? Gondolom van egy minimális mérethatár, ahol már nem lineárisan csökken a távolsággal a szállított légtömeg, mivel a felületi turbulencia () egyre jobban hazavágja az egészet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Robotporszívók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- BestBuy topik
- Androidos tablet topic
- RAM topik
- További aktív témák...
- Msi X99s Gaming7 + 12 magos xeon proci
- Asrock Z390 Pro 4 Dobozos
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85M-D3H B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Asus tuf fx 506HC - 15,6 -FHD IPS 144Hz - i5 11400H - 8GB - 512GB - Win11 - 2 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest