- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Graphics: Hamis SSD-k az online piactereken, hirdetési oldalakon, hogyan szűrd ki?
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Knaliret
csendes tag
Sziasztok!
DynDNS-sel küzdök, de nem akar összejönni és úgy sejtem, hogy nem is fog.
A következő a helyzet (hogy kellően konkrét legyek):A szolgáltatómtól fix IP címet kapok: 192.168.0.206, ez megy a routerem (Linksysy WRT54GL, dd-rw v24-sp1) "WAN" oldalára.
LAN oldalon 3 gép található a 192.168.1.0 / 24 alhálózatban, a routerem NAT-ol.
Regisztráltam a dyndns.com-on:
================================
Hostname: valami.dyndns.org
Wildcard: <üresen hagytam>
Service Type: Host with IP address
IP Address: 63.58.192.10
Use auto detected IP address 63.58.192.10.
================================Ezen kívűl beállítottam port forwardingot, a 21-es portra (ftp) és a 3389 portra (remote desktop). LAN oldalról működik a névfeloldás, és a port forwarding abban az esetben, ha dyndns host adatoknál a szolgáltatótól kapott IP-t(192.168.0.206), vagy a port forwardingnál megadott IP-t(192.168.1.51) adom meg, azaz annak a gépnek az IP-jét amelyik a szolgáltatást nyújtja.
A routerem DDNS konfigoldalán elvégeztem a beállításokat, frissíti a dns rekordot a dyndns.com oldalon (ami nekem ugye nem jó, mert mint írtam is, csak a két fenti IP-vel megy LAN oldalról, a internet felől meg sehogy sem.)
Megoldható, hogy az internetről is elérhessem a 192.168.1.51 szolgáltatásait?
Úgy gondolom, a problémát az jelenti, hogy az én routerem előtt ott csücsül a szolgáltató routere, ami ráadásul NAT-ol. Ahhoz, hogy mindez működjön a szolgáltató routerében is el kellene végezni a port forwand beállítását (amit ugyebár nem tudok).
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- MacBook Pro 16 i7-9750H 32GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Setup! Kamatmentes rèszletre is!
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest