Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• lorant80

tag

válasz xabolcs #5902 üzenetére

xabolcs

Nagyon hatásos a „rábeszélőkéd”…, majdnem el is szaladtam az üzletbe a router-ért! :DD
    igen, mind2 antennaja leszerelheto – cserelheto - az 5907 és 5909-es hozzászólásban tárgyalt dolgok kicsit megzavartak (antenna leszerelés rizikós – tönkremehet az eszköz stb.)

az antennaival befogja a wifis jelet, s azokat vezetekesen kuldi tovabb - nehogy azt mond, h csak vezetékesen tudná tovább küldeni!? Vagy?
    Mondjuk két eszköz segítségével: Veszek egy AP-t, ami kapja a tetőröl (szolgáltató felöl) a jelet…(de ha jól emlékszek vigyázni kell, h milyen eszközt veszek, mert nem mindegyik AP tudja tovább küldeni Wifi formájában a jelet - de lehet h nincs is olyan AP ami tudja ezt amit most leírtam (úgy néz ki, h én sokat várok el ezektől az eszközöktől :DDD )), majd adja ennek az én bizonyos routeremnek (Linksys) Wifi formájába a netet, amit ő fogad az egyik antennán és továbbít a másikon pl: a notebook-hoz (amire ugye nekem szükségem van)…, + a LAN csatlakozás(ok)on pedig az asztali géphez menne a net! (ami nem egy nagy durranás – mondjuk bármilyen AP-val kivitelezhető, ugye?) Az érdekel, h ez így működne-e, hogy ha két eszközzel oldanám meg? (de ugye nem ez a terv :( )

Xpod

Lásd #5887. - mit kellene itt látnom?
    Az, hogy egy vagy 2 antenna van rajta nem befolyásolja a funkciókat. - ezt hogy kell érteni? A Wifi miatt lett(ek) az antennák felszerelve az eszközre (vagy nem?). Amelyik eszközön kevesebb antenna van, annak csak kisebb a tudása is, nem?

And

Szerintem az #5897-ben a kolléga nem a wifi kikapcsolása miatt akarná leszerelni az antennákat, hanem valszeg. a szokásos, rosszul értelmezett kétantennás működés miatt, ami iyen módon (egyikkel a szolgáltatóhoz csatlakozunk, másikkal a lakáson belül ismétlünk) nem kivitelezhető. - pontosan, ahogy írtad
    felesleges két, nagyon hasonló topikban futtatni ezt a témát. - elnézést…, mellőzni fogom az ilyesmit
    a 'másik' topikban javasolt (megoldások) közül inkább a másodikat ajánlanám - azt elhiszem, hogy ez jobb és tisztább megoldás is, de az anyagiakat nézve már nem biztos…!
    a miértjét már korábban másnak is írtam - Ez ugyanis szerintem 'kiszúrás' a szolgáltatóval és a többi, ugyanazon a csatornán, ugyanarra az AP-ra csatlakozó felhasználóval. - az AP-ra csak én csatlakoznék…, asztalival és notebook-kal (ezek szerint csak magammal szúrnák ki, ha jól értelmezem az elméletedet) ;)
    ha a router kliens módban van, eltűnik az egész. Mondjuk ilyenkor még mindig ott van a repeater mód, azzal kábé ugyanaz elérhető, csak az SSID-t és a kulcsolást nem tudom módosítani (#5708 hozzászólás) - az miben jelent korlátot hogy nem tudod az SSID-t és a kulcsolást módosítani? Erre nagy szükség lehet, mondjuk az én esetemben is?

Köszönöm az eddigi és a további segítségeket….

Új hozzászólás Aktív témák