Új hozzászólás Aktív témák

• hzcs

senior tag

Hali!

QOS-sel kapcsolatban lenne kérdésem, remélem valaki használja közületek. Van egy 54GL routerem, de se dd-wrt-vel, se tomatoval nem sikerült még ezt a gondot megoldanom.
    Amit szeretnék: amikor nem netezek, menjen maximummal a torrent (nasról), viszont amikor netezni akarok pc-ről, akkor a pc csomagjait helyezze előtérbe. Próbáltam mac cím alapján a dolgokat (nasé alacsony, pc-é magas prioritás), de eredménye semmi. Tomaton be lehet állítani a sávszélkorlátot, viszont ha a nasnak adok 0- monjuk 80%-ot, akkor a net maximum 80%-ával tölt akkor is, amikor nincs pc-n netezés.
    A QOS-nek nem az lenne a lényege, hogy mindent maximummal enged ki, de ha jön egy magasabb prioritású, akkor az alacsonyakat automatikusan visszaveszi?
    Próbáltam a valós sebességnél alacsonyabb számokat beírni (10 megás net, de csak 7500k-val jön), írtam be 7000-et a letöltéshez, nem volt jó, utána 8000-et, azzal sem. Ráadásul ha alacsonyabbat írok be, akkor soha, semmi nem jön a maximummal.
    Vagy én rontok el valamit, és csak a beállításaim nem jók, vagy tényleg nem tudja rendesen sorba rakni a csomagokat a router?

Új hozzászólás Aktív témák