- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DonThomasino #12899 üzenetére
Bevallom őszintén, azt sosem mértem! Bár jelenleg van egy belőle otthon, csak tartalékként az RT-N66U mellé, a fiók mélyén! Én viszont melóban vagyok, így most nem is fogom megmérni! De az biztos, hogy számottevő eltérés nincs a kettő közt, max 4-5Mbps ide-oda, tehát ha azon törnéd a fejed, hogy esetleg arra cseréled, akkor felejtsd el!
-
DonThomasino
veterán
válasz
Intruder2k5 #12898 üzenetére
Durván 32M bit ahogy nézem.
Esetleg egy GL 1.1 többet tudhat? -
válasz
DonThomasino #12897 üzenetére
Olyan volt nekem is anno, egész pontosan ennyit bírt...
-
DonThomasino
veterán
válasz
Intruder2k5 #12896 üzenetére
wrt54G v2.2
-
válasz
DonThomasino #12895 üzenetére
Pontos verziószámtól (és órajeltől) függően 30-40Mbps közt!
-
DonThomasino
veterán
Mennyi a max sávszél amit a WRt54 tud?
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Tav-Csoves #12893 üzenetére
Ilyesmire gondoltam!
Próbáltam beállítani, de sajnos nem megy... Itt vannak a csomagok: [az oldal] [Certificate Bundle] nos?
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #12892 üzenetére
működik, KÖSZÖNÖM!
most már csak az openvpn kliens beállítása kellene...
[link]
-
válasz
Tav-Csoves #12891 üzenetére
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #12890 üzenetére
Megvan, beállítottam, van ping, de még mindig nem jön be a router a külső mobilnetemről. De még ha a belső hálózatról próbálom megnyitni, akkor se akaródzik... :S
viszont ez a beállítás lehet megoldaná a gondot.:
[link]Remote Management IP Address - This is the current address... ennek a beállításnak van dd-wrt-s megfelelője?
-
válasz
Tav-Csoves #12889 üzenetére
Az, hogy nem válaszol a pingre, magában nem jelent semmit! Esetleg nincs eleve letiltva a válasz? Security -> Firewall -> Block WAN Requests -> Block Anonymous WAN Requests (ping)
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #12888 üzenetére
Van egy Tp-link router, amit én állítottam be, vidéken van. Annak van egy pingelő része, és ott adom meg az itteni router url-jét. (az url mögött szépen frissűl az IP) igen, valahányszor mikor az alkalmazra kattintok újraindul a router.
-
válasz
Tav-Csoves #12887 üzenetére
Próbáltad reboot-olni a routert? Nem ismerem annyira a DD-WRT-t, hogy egy módosítás után újraindítja-e a szükséges szolgáltatásokat...
Ezen kívül, másik netről nézed? Tehát mondjuk mobilnet, vagy kérd meg egy ismerősödet, ne a saját LAN-ról próbáld, mert szintén nem tudom, hogy NAT Loopback van-e benne!
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #12886 üzenetére
Request timed out.
-
válasz
Tav-Csoves #12885 üzenetére
Szia!
Tudtommal nem kell semmilyen manuális forward, hanem ezt kell beállítanod!
Esetleg a Use HTTPS opciót bepipálhatod, és a portot akkor írd át 443-ra, úgy biztonságosabb! Csak az emulátorban ezt nem engedte megcsinálni...
-
Tav-Csoves
őstag
Bocsi srácok megint én, az előzőt nem tudom szerkeszteni, pedig bele akartam volna ezt írni.
Az openvpn-en kívűl távoli eléréssel is problémám van. a ddns működik a no-ip.com rendszerében. DE nem tudom hogy azon kívül mit, és hol tudom beállítani. Anno volt egy TP-link routerem, és tudom hogy a remote managementbe kellet valamit 255.255.255.255-re állítani, és egy portforwandingot 80 80 mindkettő és a router ip-jére állítani. hát most beállítottam, de semmi... ha pingeltetni akarom egy másik routerrel, akkor kiírja a jelenlegi IP címét a linksysnek, de pingre nincs válasz.
Nagyon szépen köszönöm előre a segítséget! -
Tav-Csoves
őstag
Köszönöm szépen a router már él, és be is configoltam.
Viszont azért választottam ezt a routert, mert ugye dd-wrt-ben van rajta OPENvpn kliens. (igen rátettem egy kifejezetten vpn-es fw-t, szépen működik is (néha nem jön be az ui, de nem annyira zavaró)
A következő kérdésem:
Hogy kell beállítani az openvpn-t? Konkrétumok: adott ez: http://freevpn.me/accounts a szolgáltató. középen tudom hogy ott vannak a Bundle-k. le is töltöttem, szépen látom itt a txt-ben a crertificate keyst. Mit merre hogyan?Köszi
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Intruder2k5 #12881 üzenetére
Hamarosan kap mind a kettőtök tőlem valamit ajándékba!
-
válasz
Tav-Csoves #12880 üzenetére
Átjáróra semmi szükség, maradhat üresen! DNS szintén nem kell!
IP: 192.168.1.10
Maszk: 255.255.255.0 -
Tav-Csoves
őstag
Alapértelmezett átjárónak mit adjak meg? 192.168.1.10-et nem engedi
Elsődleges DNS-nek szintén mit adhatok meg? Pár db lehetséges variációt kipróbáltam, és nem jön befelejövő csomag. (nyilván pingeléskor jön)
Megnyitottam a tftp2.exe-t, beírtam serverbe 192.168.1.1
password-ot üresen hagytam
megadtam egy mini fw elérési utját. 3x próbálkozott flast törölni. semmi.
Parancssorhoz nem értek, de ha leírtok mindent részletesen tuti sikerül -
And
veterán
válasz
Tav-Csoves #12877 üzenetére
Az előbb küldött linken nagyjából minden le van írva, igaz angolul, de az előkészületek nagy részét amúgy is megcsináltad már, és pingelni is tudod a routert, ami nagyon jó jel. Tehát:
- PC és router összekötöd, PC fix IP-címre beállítasz, lehetőleg egy alhálózatban a routerrel, ez már megvan.
- Ezt a (kifejezetten tftp-hez való) dd-wrt verziót leszeded: dd-wrt v24 preSP2 mini build 14896.
- Parancssoros tftp-alkalmazást előkészíted, letöltöd ([link]), vagy WinXP esetén a beépített tftp-t alkalmazod. Parancssorba:
tftp -i [router IP-je] put [dd-wrt bináris .bin fájl teljes neve]. Próbálkozhatsz a gyári letölthető fw-binárissal is, abból nincs külön webfelületre szánt meg tftp-s verzió.
Ha pingre van válasz, azonnal is próbálhatod, különben a router újraindítását követő pár másodpercen belül kell kiadni a fenti parancsot. Az image-fájl elküldése a LAN-on igen gyorsan megtörténik, < 1 másodperc alatt, ha oké, ki is írja a Win, hogy az elküldés sikerült. De: ez hogy elküldted, nem jelenti azt, hogy fel is ment a routerre, mert azt neki be kell égetnie a flash-tárba, az pedig nem megy gyorsan. Szóval ha a küldés sikeres, várj türelmesen! Ne indítsd újra a routert, az majd magától szépen újraindul pár perc múlva, ha minden renden ment, és akkor a power led villogása is megszűnik majd.
Ha feltelepült, 'hosszú' (30mp-es) reset végrehajtása, vagyis a teljes konfigurációs terület (nvram) alapértékekre visszaállítása szükséges. Ezek után webfelületen már feltehető a teljes (standard) dd-wrt verzió is, ami a WRT54GL router 4 MB-os flash-tárában még elfér. Gyári kiinduló firmware esetén mindig a mini-kiadással kell kezdeni a dd-wrt-re áttérést, utána jöhet a standard vagy más specializált verzió telepítése. -
válasz
Tav-Csoves #12877 üzenetére
Szia!
Windows-ba állíts be fix IP címet!
IP: 192.168.1.10
Maszk: 255.255.255.0Aztán a routeren érd el ezt a villogó Power LED-es állapotot, majd rá való firmware-t töltsd fel parancssorból TFTP-vel!
tftp -i 192.168.1.1 PUT firmware.bin
A parancssor helyettesíthető ezzel a programmal is!
http://users.atw.hu/intruder2k5/apps/portable_tftp_upgrade_firmware.zip
-
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok,
vettem egy Linksys wrt54gl v1.1-es routert, amin Tomato fw ment. Leakartam cserélni a tomatot dd-wrt-re - tudván hogy az magyar, és nem tudok angolul - és én hülye, a következő fw-t tettem fel: ftp://ftp.dd-wrt.com/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/2013/01-01-2013-r20453/linksys-wrt54g2v11/wrt54g2v11-firmware.bin
Elfogadta, és utána újraindult. Azóta nem jön be a webui. Pingre válaszol, wifi jelet nem látok, IP címet nem oszt ki nekem. (vagy legalább is ki oszt valamit, itt ebben a tftpd32-ben de szerintem az nem jó.
Srácok! Nagyon kivagyok borulva, és már nagyon sok minden bajom van az életemben, nagyon kérlek titeket segítsetek mert kezdek idegösszeomlást kapni, hogy ez se sikerül... (azóta a power led folyamatosan villog) -
zolyka1205
csendes tag
Sziasztok, van egy Linksys WRT54GL routerem 2-3 napja csak néha most meg folyamatosan elmegy róla a wifi, reseteltem firmware frissítést is csináltam, de a probléma még mindig fent ál.
A WLAN lámpa, ha nem is kapcsolódik hozzá eszköz folyamatosan és csak néha villan be.
Vezetékkel tökéletesen működik.
Köszönöm a segítséget! -
hzcs
senior tag
Hali!
QOS-sel kapcsolatban lenne kérdésem, remélem valaki használja közületek. Van egy 54GL routerem, de se dd-wrt-vel, se tomatoval nem sikerült még ezt a gondot megoldanom.
Amit szeretnék: amikor nem netezek, menjen maximummal a torrent (nasról), viszont amikor netezni akarok pc-ről, akkor a pc csomagjait helyezze előtérbe. Próbáltam mac cím alapján a dolgokat (nasé alacsony, pc-é magas prioritás), de eredménye semmi. Tomaton be lehet állítani a sávszélkorlátot, viszont ha a nasnak adok 0- monjuk 80%-ot, akkor a net maximum 80%-ával tölt akkor is, amikor nincs pc-n netezés.
A QOS-nek nem az lenne a lényege, hogy mindent maximummal enged ki, de ha jön egy magasabb prioritású, akkor az alacsonyakat automatikusan visszaveszi?
Próbáltam a valós sebességnél alacsonyabb számokat beírni (10 megás net, de csak 7500k-val jön), írtam be 7000-et a letöltéshez, nem volt jó, utána 8000-et, azzal sem. Ráadásul ha alacsonyabbat írok be, akkor soha, semmi nem jön a maximummal.
Vagy én rontok el valamit, és csak a beállításaim nem jók, vagy tényleg nem tudja rendesen sorba rakni a csomagokat a router? -
wocsok17
tag
Sziasztok!
Az a problémám, hogy mac szerint szűröm, hogy ki használhatja a net-em, de elég sűrűn elfelejti, a mac címeket. Valamiért törlődik a tábla. Mi lehet az oka?
-
tPedro_
őstag
Sziasztok!
Access Point-ként szeretném használni a WRT54GL routeremet, olvastam a topikot. elvileg beállítottam a dolgokat, de úgy né ki valamit nem jól csinálok, mert nem akar összejönni.
Alapból van egy T-s modem/router Cisco EPC3925, IP 192.168.0.1
Rádugtam a laptopra a Linksys routert, IP-t beállítottam 192.168.0.2-re es kikapcsoltam a DHCP szervert.
Wifi be van kapcsolva.Ezek utan a Cisco ra lett kotve a Linksys egyik lan portjára, a laptop pedig egy másikra.
Nincs net es a Cisco-t se erem el. Ha remegyek a Linksys wifijere, akkor mar elerem a Cisco-t, de net továbbra sincs. Ekkor a Cisco dhcp tablaja mutatja, hogy ra van kotve a Linksys es a Laptopot es erzekeli.Mit ronthattam el?
-
válasz
eclipse99314 #12870 üzenetére
Szia!
Bár marhára eltévesztetted a topikot, de ha már itt vagy...
http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa
http://net-run.hu/tudastar/tp-link-router-beallitas/A PPPoE WAN beállítás kell neked! Ha nem megy, akkor Router gondok topikban folytasd!
-
eclipse99314
csendes tag
sziasztok valaki tudna nekem segíteni?
Albérletben lakom bátyámmal két külön gépről használni a bekötött Digi netet felhasználó nevet és jelszót kért vettem egy TP-LINK TL-R402M típus rutert rádugom és még csak eggyik gépen sincs net szimpán a kkábellen ruter nélkül van .
Valaki letudná irni nekem hogyan tudom ezt a netet megosztani régen volt UPC netem azt még swith is egosztotta ez meg tiszta szivás -
hmatyas
tag
Sziasztok,
Adott egy WRT54GR router, ami az előző héttől kezdve folyamatosan elfelejti a beállított értékeket ( Wifi csatlakozás fajtája/jelszó stb) mit tudnánk tenni?
(min három éve lett vásárolva..) -
orbo
tag
válasz
Intruder2k5 #12867 üzenetére
Köszi szépen, kipróbálom.
-
-
orbo
tag
Sziasztok,
Van egy WRT54GL routerem, kb. 5 éve nem léptem be a menüjébe, de most szeretnék, csak sajna nem fogadja el az admin-admin pass-jelszó kombinációt (tomato firmware frissítés volt 5 éve rajta).
Hogyan tudnék belépni?
Köszi szépen. -
Yogibear974
senior tag
Regg'!
Sikerült megoldani a problémát. Újratoltam az fw-t, resettel. Belllítottam a PPPoE-t user-t, psw-t.
Klónoztam a MAC-címet, mert nem az volt, mint az eredeti. (olvastam itt, hogy probléma lehet egyes
szolgáltatóknál). Kis idő elteltével már működött is a rourter at dd-wrt-vel.
Már csak a finombeállítások kellenek.
Port forwardingnál kell beállítani, hogy melyik legyen nyitott (utorrent...stb.)
A wriless részét kell még beállítani, mert most lassabb, mint az eredeti fw-vel.
qos. kikapcsolva, antenna teljesítmény megnövelve, csatorna 13. Közelben csak g-s routerek, nincs moddingolt
fw. Legalább is a csatornáikról gondolva. Ennyi. -
Destloler
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Lehet nem ide kellett volna írnom de hátha tudtok segteni. Van egy Linksys NAS200 tipusú NAS-om, amit nem használok és már teljestményben se hozza amit elvárnék. A lényeg hogy szeretném szétszedni úgy hogy nem sérül a háza. Probálkoztam többször a szétszedni, leírásot kutatni a szétszerelésével kacsolatban de nem találtam semmit (valószínű én vagyok a béna). Ha netán valaki már szedett szét hasonlót és lenne hozzá kedve hogy egy kis pénzhez jusson, várom olyan vállalkozó szellemű úriember jelenzeését is aki tud segíteni. Előre is köszönöm a segítséget.
-
válasz
tPedro_ #12862 üzenetére
Ettől olcsóbbat TP-LINK modelleket kapsz, de én azokat pont azért nem szoktam ajánlani, mert nem jók vele a tapasztalataim!
OK, Milyen routert topik!
-
tPedro_
őstag
válasz
Intruder2k5 #12861 üzenetére
Látom már, hirtelen megzavart a "Product Segment N300 complete networking; 300Mbps".
Na, akkor azt hiszem újra nekilátok a router ajánló topik böngészésének. A jövőre gondolva kéne olyan, ami a 120-as netet is tudja, ha netán a UPC ismét bővítene. Én magamtól nem fogok gyorsabb csomagra váltani, jó a 60-as is.
A 2 router amit ajánlottál, jóval drágább mint a RT-N12 D1, nekem is olcsóbb is megfelelne. Persze ha gigabitesben van egyáltalán olyan. (persze a megbízhatósság és minőség legalább olyan fontos, sőt).
Köszi a segítséget.
-
-
tPedro_
őstag
válasz
Intruder2k5 #12859 üzenetére
Hmm. Na akkor most jól befürödtem.
Tudom van erre saját topik, ott az Asus RT-N12 D1 routert ajánlották egy lassabb T-s nethez. Az egy 300Mbps-es router, gondolom bőven elég a 60-as netnek, de még megbirkózna a 120-assal is?
Mert akkor nem válnék meg teljesen a Linksystől, megkapnák a szüleim és akkor enyém lenne helyette az Asus. -
válasz
tPedro_ #12858 üzenetére
Nem mérte az, hidd el! Régebben próbáltam én is többször, és ahogy mondtam is, 35-40Mbps a plafon! Itt egy WRT54G v2.2-es mérése Tomato-val...
Illetőleg még annyit ehhez, hogy a speedtest néha mutat baromságokat! Nekem is mért már a 60-as netemmel, és a 100-as portot laptopommal 120-130Mbps-t! Ezért ha pontosabb értéket akarsz, akkor valami ilyen nagyobb file-t kell tölteni, lehetőleg több, ~4-5 szálon, így megkapod a valós teljesítményt!
-
tPedro_
őstag
válasz
Intruder2k5 #12857 üzenetére
Na közben találtam én is http://www.thinkbroadband.com/download.html
Routerrel:
konkrét letöltés 3,3MBs
speedtest: 36,89 / 6,28
upc sebességteszt: 38,3 / 6,2Router nélkül:
konkrét letöltés 7,3MBs
speedtest: 62,11 / 6,37
upc sebességteszt: 62,1 / 6,2Pedig meg mertem volna esküdni, hogy az 50-es netet routeren keresztül megmérte a Spedtest is.
-
tPedro_
őstag
válasz
Intruder2k5 #12855 üzenetére
Pontosítanék, 50-es net volt, de a letöltést korlátoztam 40-re, hogy közben lehessen netezni is (vagy mást tölteni), így működött zökkenőmentesen.
Amióta 60-as netem van, azonos beállítások mellett sokszor a böngészés is belassul, ha közben töltök.
Én nem tudtam másra gondolni, mint a routerre, hogy ez már sok neki.Akár most is kipróbálhatom, ha tudsz mondani egy oldalt, ahonnan kellően nagy mérető fájlt tudok leszedni.
-
-
tPedro_
őstag
válasz
Intruder2k5 #12808 üzenetére
Én is nemrég szembesültem ezzel.
Eddig az 50-es netet simán vitte, most viszont a 60-assal már nem bírkózik meg.
Úgy látszik eljött az idő, hogy új router után nézzek. -
And
veterán
válasz
Yogibear974 #12852 üzenetére
Ugyan a kérdéseimre nem válaszoltál (mármint hogy a router és a kliensgép miféle DNS-címeket kap), de biztos, hogy DNS-hiba okozza? Domain-nevek helyett IP-címekkel eléred a nyilvános szervereket? Próbálkozhatsz pl. a Basic Setup oldalon a Use DNSMasq for DNS engedélyezésével (lásd még itt), de nekem enélkül is működik, illetve ha bekapcsolod, a kliensgépek DNS-kérései a routert (is) terhelik (ekkor a router a saját címét osztja DNS-ként a DHCP-kliensek felé), viszont a névfeloldás is gyorsabb lehet. Vagy ha engedélyezve van (nem tudom, mi a default beállítás), akkor ki is kapcsolhatod, hogy az ISP-d DNS-címei kerüljenek kiosztásra.
Az sem árt, ha a Services / Services oldalon a 'Used Domain' beállítás értéke WAN, de szerintem alapból az. -
Yogibear974
senior tag
Sajna a továbbra sem jó valami. Pedig a beállítások ua.,mint a gyári fw-n.
Már fixre is állítottam a szolgáltatói DNS-t. Úgy sem csatlakozik, csak a sárga felkiáltójel. :-(
Amint visszarakom a gyári fw-t. Gond nélkül megy megy a DNS névkiosztás és van net.Biztos, még valamit kell sz@rakodni a beállításoknál, de már annyi mindent állítgattam:-o
-
And
veterán
válasz
Yogibear974 #12850 üzenetére
A szolgáltatód dhcp-n oszt címeket? Mit látsz DNS-ként a router Status / WAN oldalán és mit a számítógépen (parancssor: ipconfig /all)? Nekem sosem kellett semmit extrát konfigurálni ahhoz, hogy működjön, mindenhol a szolgáltató DNS-címeit kapom. Működött úgy is, hogy csak ez a router volt a hálózatban az internet felé, most a korábbi szimpla modem helyett elé került egy home-gateway (modem-router), de így is gond nélkül megy.
-
And
veterán
válasz
scarbantia #12846 üzenetére
Hogy a belső HDD mennyire gyors, olcsóbb hardver esetén irreleváns a NAS hálózati sebességének szempontjából, mivel a belső hardver limitál, nem a hálózat és pláne nem a HDD. Egyébként a gyakorlati 12,5 MBps-t sem lehet elérni egy 100 megabites hálón, csak kb. a 90%-át.
"Tudnál ajánlani valami jó ár/érték arányú újabb routert?"
Én nem, de erre létezik a megfelelő topik: Milyen routert?
#12848: Hardver függvénye is, nálam WRT54GL-en szinte a megjelenése óta megy a standard build 14896. Lényegében nem piszkálom, problémamentes. Több másik GL lóg rajta kliensként folyamatosan, meg időnként más kisebb kliensek is. Újraindulni csak áramszünetkor szokott, sok-sok hónap után. -
Yogibear974
senior tag
Est' Topiklakók!
Ezzel a kis progival(V4.3) tökéletesen vissza lehet állítani az elqrt DD-WRT fw fél updatet. (Persze, hogy a generic-el kezdtem:-o hiába,fw update előtt olvasni...olvasni)
Utána mehet vissza a gyári és újra kísérletezni. Amennyiben ügyes vagy és csináltál előtte egy Backupot,
akkor Config managmentbe vissza is tudod állítani restore-val a beállításaidat. Nekem pik-pakk meg volt,
hála az fw-hez tartozó .cfg backup.Kérdés, hogy akkor a DD-WRT melyiket érdemes felrakni. BETA BULID14896 vagy a stabil BULID10020,
hogy ne szívjak vele. -
q13579
senior tag
Sajnos a chromecast-en nincs vezetékes csatlakozási lehetőség, csak wi-fi-vel lehet megoldani.
Tehát ebből kell kihozzam a maximumot. Tudnál esetleg akkor megoldást javasolni? Tudom, hogy látatlanban nehéz, de valamin el kell indulnom.
Az erősítést rosszul fogalmaztam. Nem a jelet erősítem, hanem a hatótávolságot növelem azzal, hogy AP-ként beiktatok még egy wrt54gl-t. Tehát nem a jelerősség lesz nagyobb, hanem a tv-nél fogható jel lesz jobb, mint azelőtt.
Kérdés, hogy akkor milyen megoldást válasszak, ha csak wi-fin keresztül képesek az eszközök kommunikálni.
-
And
veterán
válasz
scarbantia #12843 üzenetére
"A kérdésem, hogy ez a régebbi széria mai szemmel valamiben érezhetőbben elavult-e, mint az újabbak?"
Egyértelműen elavultabbak:
- Lassabb processzor, maximum 30..35 Mbps routolási sebesség a WAN-port (internet) felé, vagyis ennél gyorsabb netet nem képes teljes sebességgel kihasználni,
- Kevés RAM: ugyan típus- és azon belül hw-verzió függő, 8 vagy 16MB, (esetleg 32, főleg régebbi verzióknál),
- 802.11n szabvány nem támogatott (Csak b/g), pedig már az n-utód .ac is a piacon van,
- 10 / 100 Mbps sebességű portjai vannak, nincs gigabites LAN-ja,
- Nincs USB vagy hasonló extra.
Előnyök is vannak persze: némelyik nagyon megbízható darab, jó 3rd-party firmware támogatás (nem mindegyikre), jól dokumentált, szoftveresen könnyedén javítható. De nem egy mai darab. Ha a korlátai nem számítanak, és olcsón jutsz hozzá, akkor oké, de új beszerzése (eléggé túlárazott) nem javasolt.#12844: A "csík" és a "százalék" alapjában nem mértékegységei a jelszintnek.
"Gondolom ez felerősítené és stabilabbá tenné a wi-fi jelet a földszinten is."
A router nem erősít semmit, maximum új hálózatot hoz létre (mivel AP is egyben), vagy meglévő jelét ismétli repeater módban, de utóbbira a WRT54GL gyárilag nem képes, csak 3rd-party firmware-rel felvértezve.
"A lényeg, hogy ne legyen gond az online stream-eléssel még full hd esetén is."
Arra wifi-vel nem szabad építeni, hogy a HD-stream majd akadozásmentes lesz. Még n-es wifi-vel sem, hát még a b/g-szabványokkal, amellyel maximum 20..24 Mbps gyakorlati sebesség érhető el, de az sem feltétlenül folyamatosan, illetve csak nagy térerő esetén.
Amúgy meg nincs ember, aki látatlanban meg tudná mondani, hogy egy ismeretlen alaprajzú, berendezésű és anyagú házban majd segít-e neked egy újabb AP vagy repeater telepítése. Ha valaki egyértelmű választ ad, anélkül hogy körülnézett volna feléd, na annak egy szavát se hidd el.
-
q13579
senior tag
Sziasztok!
Chromecast-et (a google egyfajta beltéri egysége tv-hez) szeretnék használni, viszont elég távol van a wrt54gl-emtől. A laptopon a jelerősség tv-nél már csak egy csík kb (ami gondolom 20-25 % körül van).
Kérdésem, hogy szerintetek segítene-e a dolgon, ha vennék még egy wrt54gl-t és beiktatnám a földszintre? Gondolom ez felerősítené és stabilabbá tenné a wi-fi jelet a földszinten is. (A mostani az emeleten van, sajnos 4-5 válaszfal és egy födém választja el a tv-től...).
A lényeg, hogy ne legyen gond az online stream-eléssel még full hd esetén is. Ez esélytelen ezekkel a routerekkel, vagy bátran beruházhatok még egyre?
(Nem látom értelmét, hogy vegyek egy n-es, komolyabb darabot, mert a két emelet és sok válaszfal távolságot az sem lőné át szerintem).
Előre is köszönöm a segítséget.
-
scarbantia
aktív tag
Sziasztok!
Routert szeretnék venni, de sajnos nálam teljes a sötétség ezen a téren.
Linksys modelleket nézegettem, ezekről hallottam jót, de kevés fogalmam van a dolgokról.
A kérdésem, hogy ez a régebbi széria mai szemmel valamiben érezhetőbben elavult-e, mint az újabbak?Otthoni használatra kellene, NAS eléréshez, vezetékes és wifi hálózat kiszolgálására. Fontos lenne, hogy a NAS-hoz viszonylag jó sebességgel hozzáférjek, bár ezzel nincs tapasztalatom, de nem szeretném, ha nagyon lassú lenne. (fotók és egyéb munkák háttértára, katalógusfájlt is azon tartanék, a lényeg, hogy zökkenőmentes legyen a munkamenet)
WRT54GL-t láttam 5e Ft körül használtan. Nem tudom, ez megfelelő-e nekem.
Néztem újabb Linksys routert is, de valami borzalmas csicsásak.Előre is köszönöm a segítséget!
-
Impair1980
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #12841 üzenetére
Szia!
http://www.polarcloud.com/tomato alap 1.28-al. Egyszer már rajt volt, de valamiért leszedtem róla. Majd amikor másodszorra akartam, akkor akadt el valahol. Lehet nem vártam meg amíg újraindul és áramtalanítottam. Most már nem szórakozok többet, így is leizzadtam párszor.
Most már csak az E1000-be kellene életet lehelnem.
Ott is a power led villog. De azzal majd máskor szerencsétlenkedek!Impair
-
válasz
Impair1980 #12840 üzenetére
Hurrá, gratula! Egyébként melyik Tomato-val próbálkoztál?
-
Impair1980
aktív tag
válasz
Impair1980 #12839 üzenetére
Sziasztok!
Sikerült megcsinálnom. Folyamatos pingelés bekapcsolva (ping -t 192.168.1.1), Táp kihúz, majd a flash chip 16-os lábát összekötöttem a földel és volt ping. Utána tftp-vel feltöltöttem a gyári firmware-t és már kész is volt!
Impair
-
Impair1980
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #12838 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm az eddigi segítségedet!
-
válasz
Impair1980 #12837 üzenetére
Akkor lehet csak a JTAG maradt... Keresd meg Wind-Storm fórumtársat, hátha van még ötlete, vagy tud segíteni a JTAG-olásban!
-
Impair1980
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #12836 üzenetére
A célállomás nem érhető el. Ezen kívül sajna semmi más.
-
válasz
Impair1980 #12835 üzenetére
Akkor megeshet, hogy le tiltva benne a "boot wait", ez esetben meg JTAG kellene hozzá!
Még azt nézd meg, hogy ha a fentebb említett fix IP beállítás mellett (átjáró nem kell, csak IP és maszk) ha indítasz egy folyamatos pingelést parancssorban...
ping -t 192.168.1.1
...és ennek indítása után dugod a 220-ba a routert, akkor sem válaszol, mondjuk az elkövetkezendő fél, egy percben, egyszer sem?
-
Impair1980
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #12834 üzenetére
Szia!
Nagyon köszönöm, hogy segítesz!
Igen próbáltam már mindenhogy. TFTP és TFTP2-vel is. Fix ip cím IP cím:192.168.1.2, Alh m: 255.255.255.0, Átjáró: 192.168.1.1
Nem tudom, hogy mi jöhetne még szóba, amivel próbálkozhatok!Impair
-
válasz
Impair1980 #12833 üzenetére
Szia!
A TFTP-t úgy próbáltad, hogy a parancs kiadása után indítottad a routert?
-
Impair1980
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. WRT54gl routeren frissítettem tomatora, majd a jelzett újraindítás után a power led elkezdett villogni. Ez gondolom azért van, mert nem bootol be. Ha lan kábelt dugok rá, akkor azt jelzi. De sajnos nem tudom se pingelni sem elérni a webes felületet. Fix ip-t is beállítottam neki, és próbálkoztam tftp-vel is feltenni a gyári firmware-t, de sajna időtúllépés miatt megáll.
Van valakinek ötlete, hogy lehetne életre kelteni?Köszönöm!
Impair
-
válasz
Impair1980 #12831 üzenetére
Akkor meg inkább próbálkozz tftp-vel fw-t flashelni, lévén cfe-s linksys, mennie kell neki!
-
Impair1980
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #12830 üzenetére
Most már látom, hogy külön van. Bocs.
így is kipróbáltam:
erre meg azt írja, hogy
bad trx header
this is not correct file format; refusing to flash.
Please specify the correct file or use -f to force
Image check failed. -
válasz
Impair1980 #12829 üzenetére
Én sem írtam egybe!
Hát neked ott linux nevű partíció van, tehát lehet...
mtd -r write /tmp/original_firmware.bin linux
lesz a jó parancs, de nem vagyok profi OpenWrt-s, így inkább kérdezd meg ezt az OpenWrt topikban, nehogy taccsra vágd a routert, ha hülyeséget mondok!
-
Impair1980
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #12828 üzenetére
-ash: cat/proc/mtd: not found ha egybeírom, akkor van ez, de ha van szóköz a cat után, akkor:
mtd0: boot
mtd1: linux
mtd2: loader
mtd3: kernel
mtd4: rootfs
mtd5 rootfs_data
mtd6: nvramÉs még vannak size és erasesize számok!
-
válasz
Impair1980 #12827 üzenetére
Mit válaszol a cat /proc/mtd parancs?
-
Impair1980
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #12826 üzenetére
Sikerült a másolás, de amikor az ssh-ba belépve kiadom a parancsot, akkor:
could not open mtd device: firmware
can't open device for writingMit ronthattam el?
-
válasz
Impair1980 #12825 üzenetére
-
Impair1980
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #12824 üzenetére
Sajnos nincs, mert pppoe T-home netem van, és amikor az openwrt frissítettem rá, akkor törölt róla mindent!
-
válasz
Impair1980 #12823 üzenetére
Igen, a trunkban nincs LuCI! És neted van rajta? Ha DHCP-s a szolgáltatás, akkor elvileg kell, hogy legyen!
-
Impair1980
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #12822 üzenetére
Szia!
http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/brcm47xx/
openwrt-e1000_v1_v2-squashfs.bin
verzió van elméletileg rajt.
Webes felület szerintem nincs benne.
Köszönöm!
Impair
-
válasz
Impair1980 #12821 üzenetére
Szia!
Meg tudod mondani pontosan, linkkel, hogy melyik OpenWrt van rajta?
jffs2, vagy squashfs verzió? Egyáltalán van benne LuCI (webes felület)?
-
Impair1980
aktív tag
Sziasztok!
Segítség kellene Linksys e1000 routerem van. Openwrt van rajt, de valamiért nem érem el a webes felületét, hogy visszategyem az eredeti firmware-t. Pingelni tudom, SSH.val elérem az routert. Csak én ehhez nem értek. Nem tudom mi a teendő, hogy az eredeti firmware-t visszategyem. Tudtok nekem ebben segíteni?
TFTP-t is próbáltam, de nem biztos, hogy jól csináltam!Tudom, hogy nem ide tartozik, de nem tudok hova fordulni!
Köszönöm! Impair
-
Octopus21
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #12819 üzenetére
Köszi, de nem merek itt a cégnél a router firmware-el próbálkozni, főleg nem ilyennel, mert ha valami nem jó akkor leáll a munka. Megoldottam a windows mappában a hosts file-ban minden gépen. Kicsit macerásabb, de a végeredmény ugyanaz
-
Octopus21
aktív tag
Sziasztok!
Ezen a routeren szeretném letiltani a facebook-ot, de nem sikerül. Csak a https-es oldalakat nem tudom tiltani. A többit már kulcsszó alapján is tiltja. Sokféleképpen beírtam már az URL-hez a facebookot de egyiken sem sikerült. Ha pedig https szolgáltatást blokkolok akkor az összes https oldalt blokkolja tehát már a google sem jön be.
A router firmware-je 4.30.7
Van erre valami megoldás, vagy ez a router egyáltalán nem tudja a https oldalakat letiltani?
Köszi.
-
kingpython
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #12816 üzenetére
Oké köszi, van minden amúgy csak a router esik most ki.
-
válasz
kingpython #12815 üzenetére
Nyilván van egy tűzfal (védelmi), funkciója is, de ha nem is használsz routert, azért még el lehet lenni anélkül is! Kell normális tűzfal és antivírus program a gépre, ami mondjuk routerrel együtt is elengedhetetlen!
-
kingpython
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #12814 üzenetére
Szerinted, ha nem használok wifi-t akkor is érdemes másik routert vennem védelmi szempontból van értelme? Mert ha nincs, akkor ez ki kiveszem és nem lesz másik, mert azért nem mindegy hogy 50Mbit vagy 120
-
válasz
kingpython #12813 üzenetére
Hát igen, de kétlem, hogy sokan vennék is ennyiért! Vagy aki veszi, az igencsak tájékozatlan a témában!
-
kingpython
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #12812 üzenetére
Oké értem köszi a segítséget!
Azt láttam hogy az új ára még mindig 16 ezer -
válasz
kingpython #12811 üzenetére
Ez attól is függ, hogy hol hirdeted meg, egyrészt milyen weboldalon, másrészt mennyi a konkurencia! Sajnos sokat már nem, mert bár tényleg remek darab, nekem is van egy tartalék gyanánt, dehát eljárt felette az idő! Többen hirdetik 6-8-10k-ért, szerintem az életbe nem fogják eladni! 4k köré tenném a reális árát legfeljebb!
-
kingpython
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #12810 üzenetére
Nem én váltottam az UPC emelte meg a duplájára a 60Mbites netem
Mennyit érhet, mennyiért lehet eladni szerinted, ha hibátlan? -
válasz
kingpython #12809 üzenetére
Hát igen, a net előfizetéssel párhuzamosan a routert is illik fejleszteni!
-
kingpython
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #12808 üzenetére
Oké értem, köszi, a válaszod! Akkor ezek szerint meg kell válnom tőle
-
válasz
kingpython #12807 üzenetére
Szia!
Csoda, hogy annyit is átenged! Leginkább csak 30-35 közt szokott... Ez a router nem Fiber Power nethez van tervezve!
-
kingpython
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van nekem egy Linksys WRT54GL routerem a netem 120Mbites lett, de a router csak 50 Mbitet enged át vezetéken, na, most a kérdésem hogy ez a router csak ennyit tud vagy vezetéken 100Mbitet át kéne engednie? 1.28-as tomato frim volt, rajta de most vissza raktam a gyárit abból is a legújabbat, de a sebesség most se változott tud, valaki segíteni mi lehet a gond?
-
Zlika
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #12805 üzenetére
Nem tudom.Sajnos nem voltam ott személyesen.Csak mondta hogy mi a probléma én meg gondoltam bekérdezek ide hátha lesznek 5letek.
-
-
Zlika
aktív tag
Sziasztok!Adott egy linksys router a haveromé.Az a probléma hogy pár napja nem tud egyszerre két eszköz csatlakozni rá.Amelyik hamarabb csatlakozik az "nyert".Milyen beállításokban kellene próbálkozni?
köszi előre is -
And
veterán
Start = End = 5901 vagy 5801. Ha mindkét módon (VNC-klienssel és böngészővel is) akarod használni, akkor értelemszerűen két bejegyzést (két külön sort) kell itt létrehoznod. Mivel ez a router konfig-oldal nem egyszerű port forward, hanem port range forward - azaz nem csak egyetlen portszámot, hanem egy komplett port-tartományt tud továbbítani az adott belső IP-re -, viszont neked csak egy vagy két, nem egymás melletti számú portot kell továbbadnod, a kezdő és a befejező portszám megegyezhet.
IP-Address: a VNC szerver IP-címe, azaz 192.168.1.100. Mellesleg a Linksys routerek szokásait alapul véve (DHCP-n kiosztható címtartomány x.100...x.199) ez a 100-as végű IP-cím valószínűleg DHCP-szerver által kiosztott, a port forward-hoz pedig nem árt, ha a szerver mindig ugyanazon az IP-címen van, mivel ha a címe megváltozik, akkor a port forward rossz gépre vagy nemlétező címre továbbítja a VNC-szervernek szánt csomagokat, és a VNC-s gép nem lesz kívülről elérhető. Márpedig több PC csatlakoztatásakor alapesetben megváltozhat az egyes gépek IP-címe. Ezért vagy MAC-address alapján kiosztott 'kvázi statikus' IP-t kell beállítani a router DHCP-szerver beállításainál (amit viszont a WRT54G gyári firmware-ek legjobb tudomásom szerint nem támogatnak), vagy a VNC-t futtató gép IP-címét fixre kell állítani. Alternatíva lehet valamelyik 3rd-party firmware telepítése, ha az adott routerverzió azt támogatja, ugyanis minden 3rd-party fw-ben van lehetőség a MAC-cím alapján történő címkiosztásra.
Protokoll: TCP (vagy Both, mivel az is tartalmazza a TCP-t). -
Saua
tag
Sziasztok
Egy miniPC -t szeretnék interneten keresztül vezérelni.
A Droid VNC server (miniPC-n) és a Real VNC viewer (PC-n) kombináció helyi hálózaton belül működik, azonban a neten keresztül már nem.
a droid VNC servert ezeken a címeken lehet elérni:
192.168.1.100:5901
vagy
http://192.168.1.100:5801a router egy Linksys WRT54G, a beállítási felülete így néz ki:
miket kell beírni a az oszlopokba, hogy a neten keresztül hozzáférjek a miniPC-hez ?
Application .... DroidVNC
Start .... ?
End .... ?
a protokolnál mit kellene kiválsztani TCP, USD vagy Both ?
IP Address .... ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Exclusive ajánlat! Eladó Dobozos 14" colos LG GRAM 14 i7-1165G7/16gb ram/512SSD nincs 1kg!
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo FMC RC2 drón új állapotban
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo RC2 drón 6 akkumulátorral - Garancia, Care Refresh
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - Garancia, Care Refresh
- DJI Mavic 3 Fly More Combo RC Pro drón szett - 4/3" Hasselblad + 7x-es zoom kamera
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14"2.8K OLED - Ryzen 7 7730U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest