Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi! Kipróbálom!

-
Buvana
aktív tag
Azt szeretném kérdezni, hogy tomato-ban van-e lehetőség arra, hogy különböző belső IP-címekhez más dns szerver legyen hozzárendelve? Van ilyen egyáltalán egy GL esetén? Gondolok itt arra, hogy a hálózatra felcsatlakozott gépek közül valakinek a google dns szervere van beállítva, valakinek meg opendns pl. Köszi!
-
Buvana
aktív tag
-
Buvana
aktív tag
Kedves And!
Ezt nekem is emésztenem kell! Köszönöm, hogy megpróbálod elmagyarázni!
"Ha azt gondolod, hogy a WDS felezi a sávszélt, a hagyományos repeater pedig nem, akkor tévedésben vagy."
A tomato-s router AP módban van! Én úgy tudtam, wds-hez mind a kettőnek (vagy többnek) wds vagy ap+wds módban kell lennie! Ergo: ha kimegyek az utcára, és találok egy free wifi AP-t, a dd-wrt-s routeremmel tudom ismételni! Ez is wds? Itt nálam fogalomzavar van.
A repeater-híd felállása esetén is homályos a dolog. Az nem arra való,hogy áthidaljon egy Ap-t meg egy klienset vezeték nélkül? (3 routerre gondolok)
Nagy butaságot kérdeztem?
Az is megkever, hogy máshogy hívják a módokat a két fw-ben...
-
Buvana
aktív tag
Van 2 wrt54gl-em. Az egyiken tomato1.28 van - by shibby. Ez kapja a netet. AP módban van.
A másikon dd-wrt legújabb van, és repeaterként vagyok rácsatakozva a tomatora. Repeater módban.
Ilyet csak sajnos a dd-wrt tud.Fontos! Nem wds-el vannak összekötve, mert úgy tudom az felezi a sávszélt, meg ugyan működött, de bugos volt.
Tomato-s 192.168.1.1 címen van, dhcp-vel osztja az IP -ket. dd-wrt-snek 192.168.1.123-at állítottam statikusra.
A dd-wrt-set a repeater mód miatt muszáj volt 192.168.2.1-re beállítani, dhcp szerver bekapcsolva.Van-e arra lehetőség, hogy a dd-wrt-re fellépett klienseknek is a tomatos router adja az IP-t?
Csak mert a dd-wrt-ben van egy olyan opció, hogy dhcp forwarder. De hiába kapcsolom be, megadom dhcp kiszolgálónak a 192.168.1.1 et, sajnos nem jó valami.Amúgy e nélkül minden stabil és nagyon jó!
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi a segítséget!
Nagyon tetszik a shibby féle mod, bandwich limiter, ip traffic, web usage nyalánkságok :-)
Sajnos csak WRT54GL, de tervezem RT-N66U beszerzését, ha tudsz óccóé, szólj!
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Természetesen! 30/30/30 reset megvolt! [Itt] is ír valaki 110-es build esetén hibáról, nem tudom van-e köze hozzá!

-
Buvana
aktív tag
Feltettem a shibby féle 1.28 -at, előtte sima tomato 1.28 volt. GL1.1.
A simára esküszöm évek óta, de kíváncsi voltam nagyon, és a shibby verzióban nem megy az upnp :-(
Van két wireless kamerám, és sajnos csak ha kézzel forwardolom a portokat, akkor jó! Mi lehet a gond? órákat töltöttem a gép előtt ezzel, de nem jöttem rá! Ha vki tudja kérem szóljon! Köszi!ja, ezt tettem fel, legújabb : tomato-ND-1.28.5x-110-VPN
-
Buvana
aktív tag
Van 2 db GL-em, wds-el összekötve, elvileg minden simán és jól megy. Wifi eszközeim PL mobiltelefon, tablet, miért ugrándoznak a jóval távolabbi több fallal elválasztott routerre, mint inkább maradnának az 1-2 méterre lévő közelebbin?
Mert sajnos ez van! tomato 1.28, mindkét routeren ugyanolyan beállításokkal! -
Buvana
aktív tag
Én tomato-ban a default 42 mw-ot állítottam 120 mw-ra, és határozott javulást tapasztaltam. Ahol eddig szakadozott, a routertől távol eső helységben, ott már nem szakad, és a sebesség is jó.
Más: Használja-e valaki vezeték nélküli kliensként a routerét? Tegnap szomorúan tapasztaltam, hogy kliensként nem lehet használni wpa2 titkosítással (tomato). Amint nyíltra tettem a hálózatot, egyből jól működött. Esetleg dd-wrt-vel lehet-e vezeték nélküli kliensként használni wpa2-vel?
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Látod ezt én sem értem. Közelről is valószínűleg az 1-eshez csatlakozott. Azért gondoltam, hogy a 2-eshez csatlakozott, mert van egy androidos tabletem, és az azt mutatta, hogy a 2-es mac című routeren van. De akkor az androidos program vert át! Mindegy, én voltam a figyelmetlen!
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ááá! Nem fogod elhinni mi volt a probléma! A második routeren egy karakterrel el volt írva a jelszó! Így jó hogy nem lehetett hozzá kapcsolódni! Hiba kijavítva! Kösz a segítséget! Igen jó dolog ez a WDS! 4 szintes ház teljesen be lett wifizve 2 db gl-lel, tomato-val, 120 mw-transmit powerrel!

-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Természetesen kikapcsoltam. Mondom, ha közel vannak egymáshoz, akkor nincs baj, fellép a 2-es routerre is minden. (van rá progim, és mutatja a a MAC címét a routernek, amire kapcsolódott) Ha 2 emelettel feljebb viszem, ott meg nem lehet rá kapcsolódni. Ezt nem értem. Utolsó esélyem- holnap kipróbálom wep -el.
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen, access point + wds -ben van mind a kettő. wpa personal/ aes / g only. látják is egymást
-
Buvana
aktív tag
Hali! Szerintetek mi lehet a probléma, ha van 2 db GL-em, tomato-val wds-módban beállítottam mindent figyelmesen, ahogy kell (tomato oldaláról), látják is egymást a device list -nél, de a második routerre, amivel ki akartam terjeszteni a hálózatot, nem tud kapcsolódni kliens? Illetve, ha egy szobában, közel vannak egymáshoz, akkor igen. Ha felviszem a második routert 2 emelettel feljebb, akkor már nem tud a másodikra kapcsolódni. Android eszközök azonosítási hibát írnak.

-
Buvana
aktív tag
Tegnap olyat csinált a WRT54GL-em, hogy egy wifin keresztül csatlakozó laptopnak nem adott IP-t! Tomato 1.06 volt fenn. A kapcsolat létrejött, de korlátozott volt a laptop szerint. Aztán ki is derítettem, miközben kapcsolódni akart a laptop, néztem a tomato device list menüjében, hogy ott a laptop, de nincs IP-je. Pedig ez a gép rendesen működött 1 nappal előtte, a meglévő beállításokkal. Na mondom sebaj, beállítom static DHCP menüben, hogy a laptop mindig ugyanazt az IP-t kapja, ne kínlódjon a kéréssel. De ezután sem volt jó, nem kapta meg a neki kijelöltet. Harmadik ötletnek a laptopon állítottam be fix IP-t (192.168.1.130-at), s megadtam az alapértelmezett átjárót is, ami 192.168.1.1, így már a laptop szerint csatlakoztatva volt a hálózathoz, de a tomatoban, még mindig láttam, hogy nincs IP-je. Net persze nem volt a laptopon. Van valami ötlet, hogy mitől lehet ez?

Van egy PDA-m, s amikor rájöttem, hogy a laptopnak nem ad IP-t, akkor a PDA-nak sem tudott adni, pedig jól bevállt itthon már lassan fél éve. Ekkor megijedtem, hogy a router elromlott, de 1 perces reset után a PDA-nak már ad, minden OK. De a laptopnak továbbra sem. Minden tippet szívesen olvasok, hogy mitől lehet! Estleg csináljak mégegy resetet?
-
Buvana
aktív tag
Jajj, hogy meg ne kövezzenek, GS-t v5.0 alatt kell választanod. Az még nyerő széria.
-
Buvana
aktív tag
1. Tökéletesen használható, maximálisan problémamentes.
2. Egyéni ízlés kérdése. Itt Tomato a nyerő
és nem a torrentezés miatt rakjuk fel, hanem a bővebb beállítási lehetőségek miatt (csak 1 példa a sok közül: wlan adóteljesítmény növelése, ami a gyáriban nem lehetséges)
3. Bírni fogja -
Buvana
aktív tag
Újabb segítséget szeretnék! Felraktam a tomato-t, és nem sikerült kiderítenem a CIFS kliens lényegét. Odáig eljutottam, hogy felmountolok egy könyvtárat, de hogy mitől, vagy mikor lesz nekem ettől jó a gyakorlatban, azt nem tudom. Valami példával plz írjátok le! Köszi! Egyébként innen is látszik, hogy nem vagyok linux, router, meg hálózatokhoz értő ember, csak játszadozom

Thx -
Buvana
aktív tag
Valaki segítsen, miért nem tudok egy böngészőben beállított proxy mögül sem netezni ezzel a routerrel? Mit kell beállítanom még? Bocsi a láma kérdésért, de az előző routerrel ilyen nem volt.
-
Buvana
aktív tag
Sziasztok! Üdvözöllek benneteket, mint új Linksys WRT54GL user! Ma érkezett meg a kicsike, hipp-hopp beüzemeltem, egyelőre a gyári FW-vel megy tökéletesen! A közeljövőben azonban én is teszek rá egy okosabbat! Addig még olvasgatok!

Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED monitor topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Windows 11
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Akadozásmentesítő csúcskiterjesztést kapott a Vulkan API
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3536,100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3408
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mert sajnos ez van! tomato 1.28, mindkét routeren ugyanolyan beállításokkal!