Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabikaa20
őstag
válasz Brain75 #23067 üzenetére
Nekem Ender 5 van a gyári lapja v1.1.4 volt.Az 1.1.5 azthiszem csak annyival különbözik,hogy TMC2208 driverek vannak rajta.Én SKR mini E3 v1.2 vettem.Van még a cserélhető driveres SKR E3 Dip szerintem az se rossz,ha utólag drivert szeretnél cserélni.Bár szerintem az SKR minin a TMC2209-ek bőven jók!
Én nem csak a zajtalan működésben vettem észre különbséget,hanem jóval fürgébb is mostmár az egész.Az egész menü is gyorsabban reagál a kártyán is gyorsabban lehet mozogni.Meghát 32-bites ellenben a az 1.1.5 8-bitével.A nyomtatás minősége is jobb lett nemmellesleg jóval gyorsabban is tud nyomtatni.Szerintem megéri azt a 25 dollárt!Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Saccco
nagyúr
válasz Brain75 #25503 üzenetére
A Spectrum igen jó, de ha lehetünk kicsit lokálpatrióták, akkor irány a Filanora.
Nekem személyes kedvencem még a Prusament.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
-
Tankblock
aktív tag
-
LógaGéza
veterán
válasz Brain75 #27572 üzenetére
Néztem nála is, de most sajna nincs készleten
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Norbi46
aktív tag
válasz Brain75 #27857 üzenetére
Szia!
PLA amit a géppel együtt kaptam. Melegen el végeztem a papírlapos szintezést nyomtatás előtt. Igen tudom hogy terítenie kellene! Tehát meg csinálom melegen a szintezést manuálisan és utána csak bekapcsolom auto szintezést mert van Bl touch is a gépen.
De ezt kérdeztem is itt hogy hogy jön össze a manual auto szintezés? A könyv azt írja csináljam először manuált utána autót! A hőfokok 200/50.
A Z tengely kompenzáció nem tudom befolyásolja-e?![ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz Brain75 #28349 üzenetére
Nem tetszik ez a kit. Nekem ne forditson hatat az extruder! Igy be kell maszni moge, hogy eszrevegyem, ha daralja a filamentet.
Ezt a fajtat szeretnem megepiteni, de BMG extruderrel. De meg nem szantam ra magam."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
dugesz77
őstag
válasz Brain75 #28347 üzenetére
Pont direct drive-nál volt nekem is ez a probléma. Én ezt a fajtát használom több mint 4 hónapja tökéletesen üzemelt mindenféle dugulás, akadás nélkül mígnem hétvégén kattogott és szemmel láthatóan kevés anyagot nyomott ki. Mivel nem a ptfe végével volt a gond ,ahogy szokott, nem rögtön erre a problémára gondoltam én sem. Visszahúzva fűtött filament végén nem volt tönk ami elárulta volna, mert itt feljebb két oldalt tudott az anyag felgyűlni. Motor és extruder csere után még mindig ugyan olyan rossz volt akkor néztem rá a ptfe-re ami a gyári fehér itt. Nem foglalkoztam eddig vele ,mert tényleg nulla gonddal ment és addig nem akartam bolygatni amig nincs hiba. Megjegyzem negyedik hónapja jó a gyári műanyag extruder kar is és még mindig nem tőrt el. Lecseréltem most a ptfet capricornra + a chep okosítás és megint nyugodtság van.
-
Saccco
nagyúr
-
Brain75
senior tag
válasz Brain75 #28940 üzenetére
Erre valaki esetleg tud valamit írni ?
Komoly segítség lenne egy pár vélemény.
Ender CR6-ot néztem például ./LOGITECH Kormány, Játékvezérlő, Hangfal, Egér, Billentyűzet, Dell, Toshiba, Fujitsu, Acer notebookok és minden egyéb elektronikai termék szakszerű, gyors JAVÍTÁSÁT vállalom/
-
cross56
senior tag
válasz Brain75 #28973 üzenetére
Igen, szívtam is vele... skirt-tel is próbáltam nyomtatni, akkor egy pár réteg után a fülei elváltak az asztaltól. Elsőnek az a kis része ahol mozogni tud, aztán komplett részek is elváltak az asztaltól.
Sajnos már nem merek semmit brim nélkül nyomtatni mert akkor a sarkok mindig feljönnek, deformálódnak.
Szerintem amíg nem jön meg az új asztal addig ezt nem is tudom kiküszöbölni, mert egyszerűen bárhogy szintezem sosem tökéletes.A kalibráció már kompletten megtörtént amúgy. Extruder és estep is, ezért furcsa, hogy ezek után így nyomtat. Na meg eddig mintha jó is lett volna.
[ Szerkesztve ]
-
honeypot
tag
-
fabula
őstag
válasz Brain75 #28990 üzenetére
Van.
Ne használj BL-Touch-ot .
Komolyan, az elején még én is próbálkoztam vele, de többszörre többfélét mért, szerintm nem negbízható. Azóta is a fiókban van.
Halgattam itt a nálam tapasztaltabb fórumtársakra és beszinteztem manuálisan, papírlappal egyik nyomtatómat kb. 1,5 másikat 1 éve. Mivel nincsenek mozgatva, azóta sem kelett újra szinteznem egyiket sem, csak nyomtatok.
A gyorsabb szintezéshez esetleg segít egy erre kitalált gcode (letölthető pl. Thingiverse-ről), ami felfűti a nyomtatót, majd gombnyomásra tovább lépked a sarkokra és középre. Ezt kétszer megismételve jó is lett a bed szintezése. -
cross56
senior tag
válasz Brain75 #28976 üzenetére
Ma több időm volt, így alaposabban szinteztem az asztalt és nyomtattam egy benchyt. Az eddigi beállításokon nem változtattam. Szerintem a szintezés és maga a hajó is jól sikerült. Persze brim nélkül még mindig nem mertem nyomtatni, esetleg majd én is kipróbálom a ragasztót.
Hétvégén pedig szeretnék valami komolyabbat is készíteni
-
cross56
senior tag
válasz Brain75 #29368 üzenetére
Sziasztok!
Pár napot hagynom kellett a nyomtató témát, mert kicsit sok lett, de visszatértemÉn is ugyanezt szerettem volna megrendelni már több mint 1 hónapja nincs nekik, ezért vettem végül aliról. (Ami még mindig nem jött meg)
LamaCube: Üveget megnéztem, nem ferde. Felhelyezve és lefogatva az asztalhoz sincs alatta rés. Tehát tényleg nem görbül hozzá.
Annak ellenére, hogy többször szétszedtem és összeraktam a nyomtatót, valami még is az összeszerelésnél megy el? Továbbra is nagyon közel van középen a fej szintezéskor, széleken meg szinte távol.honeypot: Igyekszem nem rá görcsölni, csak ahogy fentebb is írtam, nem minimális az eltérés a sarkoknál és középen. Lehet az alufóliával kell majd megint játszanom, hogy viszonylag jó legyen. A bl-touch meg szintén úton. van.
-
LógaGéza
veterán
válasz Brain75 #29483 üzenetére
A hosszabbik oldal felénél látszik kb ahol kifogyott, és várni kellett kicsit, hogy betolja az újat. Nem vészes amúgy.
Filament-szenzornak meg ott voltam én, hátam mögött a nyomtató ideiglenes helyén amíg finomhangolás alatt van
Bár lehet egy egyszerű kapcsolósat lehet összerakok majd."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Saccco
nagyúr
válasz Brain75 #29552 üzenetére
Emiatt tettem be a Tarantulá-s képeket. Olyan ez, mint a DSLR, nem leszel jobb fotós vele.
A Voron fancy, bleeding edge, az egész mainstream 3D világ egyik erős mozgató rugója. Nem kell vele sokat matatni. Viszont az olcsóbb gépekkel is lehet szépen nyomtatni. Igaz a Voron nagyobb tempó mellett hozza ugyanazt.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
dzsidzsas
aktív tag
válasz Brain75 #30446 üzenetére
Nem, most nem vagyok otthon, de amint haza érek teszek fel képet. Sajnos nem csak nekem van vele bajom, ahogy nézem, az újabb 3 pro-nál motort váltottak.
https://rollerezz.blogspot.com/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest