- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben22
senior tag
válasz
tvamos #48556 üzenetére
Kezdőknek meg hobby játékosoknak amúgy is nagy ólomtartalmú forrasztóón ajánlott (pl. Sn63Pb37, belélegezni nem kell... mondjuk egyiket se), ~180 fokon folyósodnak. Ha nem dobod ki, akkor a környezetet se szennyezed. Az alacsony/ólom nélküli cuccok főleg az ipari méretben előállított termékek miatt terjedtek el a környezeti terhelés csökkentése miatt, amúgy, a speciális igényeket leszámítva, nehezebben használhatóak úgyhogy csak emiatt nem érdemes túltolni a fűtőelemet
.
-
Reggie0
félisten
válasz
tvamos #48430 üzenetére
Cure-nal nem fontosabb semmi se, meg a mosas se. Azt egy lavorban el lehet intezni vagy a csap alatt, ha mas nincs.
A buildplate tapadas miatt nem kell aggodni, azt mindig meg lehet oldani. Meg akkor is sikerult megcsinalnom amikor a pigmentes szinezekbol a duplajat adtam hozza a resinhez, hogy jo legyen a fedes, pedig ugyaztan hipererzekeny volt mindenre.
-
NF-
tag
válasz
tvamos #48390 üzenetére
Ezt megtaláltam én is, de az a helyzet, hogy hordoznom kell a notebookot. Néha külső kijelzőre téve (4k), néha saját kijelzőjén (FHD) használva. Így vagy az egyiken jó, vagy a másikon. Igazából inventorozok, az rendben is van minden kijelzőn. Csak néha jól jönne egy olyan program is ami jobban kezeli az svg fájlokat.
-
Emunem
őstag
válasz
tvamos #48061 üzenetére
idézek tőled, aztán megérted:
De most kaptam egy V2 Neo-t, (a V1 helyett,) ezt most elszerelgetem egy darabig.
Nalunk a cegnel X1 Carbon van...(Nyomtatni vegulis tudok a cegnel.)
Otthonra egy olyan nyomtatót szereztél/kaptál, amit inkább szerelgetni kell, céges x1 meg nyomtatásra lesz használva.
Nem személyeskedés, csak önirónia a történet.
u.i. a tévedés jogát fenntartom, hogy valamit rosszul értettem.
-
icemad
nagyúr
-
szabieable
aktív tag
válasz
tvamos #47862 üzenetére
[link]
Supported Fans
4010 Radial Blower (single and dual)
4020 Radial Blower (single and dual)
5015 Radial Blower (single and dual)
5020 Radial Blower (single and dual)
4010 & 4020 axial fans for heat sink coolingIlyenre tudsz upgradelni, de a blower fanok mindig is hangosak lesznek egy dual 5015 setuppal lehet tudsz nem 100% fan speeden nyomtatni és akkor elviselhetőbb lesz mint a gyári ultragagyi 4010es blower
-
szabieable
aktív tag
-
azbest
félisten
válasz
tvamos #47842 üzenetére
komplett, motorral és extruderrel együtt?
Lehet külön is kapni a kiskocsit is, ha motor és extruder van. Nem mindegy melyik ender 3 változat, a sima vagy a v2 vagy más?
A sima ender3-hoz van csak kiskocsi meg kábel (bár az nem toldónak tűnik) [link] (erre nem megy fel a v2 műanyag háza, mert hiányoznak kivágások)Van ilyen ender3 v2-höz is [link] de lehet ez jó a simára is, nem tudom
-
Ton-ton
tag
válasz
tvamos #47721 üzenetére
1,5-2 éve vettem (akciósan, új).
Kompletten (motor, hotend, fűtőszál, hőfok érzékelő, görgők, stb) 12k volt.
Gyakorlatilag csak lehúztam a sínről a régi hotendet, betoltam az újat, és bekötöttem elektromosan...Nyilván egyszerűbb új gépet venni, ami gyorsabb is. Illetve szinte mindenben jobb.
Ám ha keveset nyomtatsz nem biztos, hogy érdemes. -
tvamos
nagyúr
válasz
tvamos #43174 üzenetére
Amit csinaltam, hogy letoltottem a githubrol a Linux MakerWare Installer-t, es futtattam, es ezt kaptam eredmenyul:
Congrats! MakerWare is installed!
---------------------------------
To run, simply type makerware.
Would you like me to launch MakerWare now?
[Y/n]:
y
Launching MakerWare now...
install.sh: 77: makerware: not found
Goodbye & Happy 3D Printing!
Szoval nem mukodik ez sem. -
Dyingsoul
veterán
válasz
tvamos #29288 üzenetére
Nem, nekem semmi nincs de mondom egyrészt azért mert egy darabig szüneteltettem, de most ismét belefogtam a nyomtatgatásba, másrészről meg azért mert nem tudtam kellően elmélyülni benne, hogy mit érdemes venni, mi az ami jó lenne.
Ha van ötleted/ötletetek Wifis riasztóra, ami persze mobil értesítésen kívül ad hangot is meg valami jó ár/érték arányú tartós poroltóra, adhattok tippeket, hogy honnan/mit érdemes venni.
Autóba is akartam de mikor megláttam, hogy a korcs 1 kg-os poroltó 4000-be kerül a Spar-ban, inkább hagytam az ötletet.Aztán árukeresőn persze láttam vannak még de ott meg nagy a kínálat, nem tudom mit kellene megcélozni tudásban/árban autóba is meg a nyomtató mellé.
Tényleg, egyébként ez full off de az autóban benne lehet hagyni télen/nyáron a poroltót? Nagy minuszban vagy nagy melegben nem gáz? Az égbolt a garázs teteje, csak azért kérdezem. -
Dyingsoul
veterán
válasz
tvamos #29278 üzenetére
Na és poroltód va-e amivel el tudod oltani az elektromos tüzet, ha nagyobb gond van?
Bocsi, nem akarom a falra festeni az ördögöt.
Igazából mindkettő fontos lenne, én is gondolkoztam a beszerzésén de aztán egy ideig szüneteltettem a nyomtatást, de most ismét előkerült pár nyomtatni való.
Én is ráveszem magam és keresek eszközöket csak túl nagy a kínálat és ez is egy olyan téma amibe bele kellene ásnom magamat.
-
azbest
félisten
válasz
tvamos #29226 üzenetére
A 3 pines flx noctuákhoz szoktak adni olyan toldó kábeleket, amelyek a feszültséget 12v-ról lecsökkentik ~9V-ra L.N.A. és ~ 7V-ra U.L.N.A. neveken (low noise és ultra low noise adapter).
A dobozban ott szoktak lenni, a gyártó oldalán a specnél is 3 féle érték van mindenre. Sőt, ahogy látom a pwm-hez is adják, olyankor a max sebességet húzza le a fesz limitálással.Saccco:
azaz -
Lanash
senior tag
válasz
tvamos #29122 üzenetére
Köszi. Azt hittem hogy olcsóbb kategóriában kb csak az Ember van, most el lehet gondolkozni ezen is. A DirectX driver mit jelent? Miért jobb?
Az Endre 3v2-nél nem lehet usb-ről nyomtatni? Illetve ezeket nem lehet összekötni számítógéppel, és azon keresztül nyomtatni?
Néztem videókat Genius van Endre de tök vegyes, kinek ez jött be kinek az. Így nem tudom mi alapján lehet jó döntést hozni. -
azbest
félisten
válasz
tvamos #28864 üzenetére
Ha olyan helyről rendetél volna, ahol eleve fizetsz adót, akkor nem lett volna feláras. De csak a nyomi Wish-ről volt hírverés, hogy a svédeknél leszerződött az állammal. Erre majd itthon is figyelni kell.
Azért az egész eu már elég súlyos ahhoz, hogy mégérje alinak, ebaynek bevezetnie saját adószedést. -
Szabikaa20
őstag
válasz
tvamos #28318 üzenetére
Ez a terv...Na meg pl olyasmi,hogy a nevével ellátott kulcstartót pl. megtervezi magának és ki lehet nyomtatni mondjuk.Már néztük Tinkercad-ot lehet oktatási célra is használni mint tanár gyerek stb.
Több suliról is hallottuk a közelben,hogy vettek 3D nyomtatókat. gyerekcsalogatónak is jó reklám!
Nem akartunk kimaradni!Kicsit értek hozzá mondtam,hogy segitek nekik.
Nálunk alapiskolának mondják.Tudom nálatok általános iskola.Sőt nemcsak mondják,hanem hivatalosan is alapiskola.De szerintem a Szlovák nyelvből vették át,hogy Základná škola...A základ az alapot jelent.
honeypot:Igen igen!Szia!
Merrefele kb?
-
imibogyo
veterán
válasz
tvamos #27883 üzenetére
Itt egy egész jól összeszedett videó (én sem tudok spanyolul, de szerintem tök jól követhető minden). A Geniuson alapból ki van építve a BlTouch bekötési pont a hotend nyákján. Szóval kell egy BlTouch (3d Touch stb.), kell egy nyomtatott cucc, amire felfogatod az érzékelőt és kell az új FW (minden linkelve van a videó alatt, ráadásul angol nyelvű oldalra mutat a FW link is). Nagyjából ennyi.
Saccco: pont ezt akartam én is kérdezni. Nekem bő 5 hónap használat után így néz ki az asztalom (és még ezt is koszosnak találom)...
-
-
-
Wasquez
senior tag
válasz
tvamos #27101 üzenetére
A tengely feszülését néztem, de én arra jutottam, hogy nem jó megoldás az alátétezés, mert nem a motor pozíciójával van a gond. Nálam a Z-rod az X tengely nélkül szépen párhuzamosan futott a függőleges alumínium profillal, alul, felül egyforma volt a távolság köztük forgatva is. Ha felraktam az orsóra a bronz perselyt az x tengellyel, akkor lent szorult, fent meg bedöntötte a menetes orsót a konzol irányába. Én a menetes perselyt fellazítva kitoltam a gép hátulja felé, amennyire lehetett, és így meghúzva megszűnt a szorulás lent, és a menetes tengely mindenhol szépen párhuzamos a konzol oszlopával, attól függetlenül, hogy milyen magasan áll a nyomtatófej.
Az egy motoros megoldást a szimmetria hiánya miatt nem látom optimális megoldásnak, a kétmotoros megoldásnál pedig a két motor szinkronját, és az áramfelvételét nem tudom, mennyire jelentene gondot!?
Arra gondoltam, hogy megvenném az egy motoros opciót, de a z motort feltenném a keresztkonzol tetejére középre, mindkét z orsót 2-2 csapággyal felszerelve tenném fel.
Vennék még két darab bronzperselyt, és szembefordítva egymással fixen kifeszítve a z kotyogását is megszüntetném. -
Reggie0
félisten
válasz
tvamos #27023 üzenetére
Nem kell, de jelen esetben celszerubb, mert igy nem szamit a tapfeszultseg es idozites szorosabb kontrolja egy egyszeru, de determinisztikus vezerelt allitashoz. Persze lehetne DC motor es szorosabban csatolt pozicioszabalyozas segitsegevel szabalyozni, de az szerintem tobb szivassal jar, foleg, ha osszelegozott erintes/pozicioerzekelovel kell osszekalapalni a rendszert.
-
Reggie0
félisten
-
Reggie0
félisten
válasz
tvamos #26799 üzenetére
Szerintem probald meg, hogy ragasztasz egy kis darab - lehetoleg fekete - szigetelo szalagot az uvegre, ott ahol a homersekletere vagy kivancsi, es azt mered meg a homeroddel. A nyers uveg abban a hullamhossz tartomanyban, ahol ezek a homerok mernek, nagyon tukrozodo anyag es alacsony emisszioju, ami miatt uveget merni nem is lehet hagyomanyos hokameraval/infras homerovel. Ezt a bevonat megvaltoztathatja, de ki tudja mennyire. Igy a szigszalaggal sokkal pontosabb lesz az eredmeny, az normalis testkent viselkedik.
-
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
tvamos #26738 üzenetére
minek kell bill? egy wifin legyél vele, és onnantól droidos app, vagy webes kliensben látod. nekem speciel egy debugot leszámítva sose volt képernyő és bill rádugva (amit amúgy simán orvosolhattam volna egy új telepítéssel, csak nem jöttem rá)
legyen beállítva a balenaetcher telepítés után egy wifi kód, meg user/pw. aztán http://octopi.local/, vagy octoremote app (mondjuk), és bejelentkezel. bed leveling is egyszerűbb kézzel, ha telefonon nyomkodod be az XY mászkálást.
-
Pew
tag
válasz
tvamos #26731 üzenetére
Ami megoldásokkal szembe találkoztam mind "bonyolultabb" vagy kevésbé funkcionális.
Octoprint, Bigtreetech lapokkal használható ESP3D-s wifi modul, ami csak egy minimál netes kezelőfelület lassú feltöltéssel, pluginok nélkül, újabban pedig a RepRapFirmware port vagy Astroprint amihez külön meg kell venni a kis dobozukat és fizetni a szolgáltatásért...
+vannak modulok amit megvehetsz, Wifis SD kártya, relé ami a nyomtatás végén kikapcsol, de ezekhez is mind bele kell mászni a firmwarebe, szóval olyan plug and play megoldás erre amire gondolsz szerintem nincs.
Octoprintet tudom javasolni, nem bonyolult(csak azért mert mindent is lehet vele csinálni, de ez ne ijesszen el), kb mindenki is használja, sok anyag van hozzá és itt is tudunk segíteni. Ha nagyon pluginozgatni akarsz és a végtelenségig testreszabni, akkor lehet trükkös, de csak telepíteni videó alapján nem nehéz és máris mehet a Curából való nyomtatás + 1 okos konnektorral be/ki is kapcsolja magát. Még csak firmwaret se kell módosítani, csak bedugod az alaplapba és megy.
Ennél egyszerűbben nem fog menni szerintem, de a többiek talán tapasztaltabbak. -
tvamos
nagyúr
válasz
tvamos #26679 üzenetére
Nekunk mind 1.75-os, viszont a szinek ugy sikerultek, hogy 7 tekercs fekete, 2 feher, 1 szurke.
Vegulis ezek is szinek.
Azert van egy zold, meg egy piros is.
Mondtam a gyermeknek, hogy majd befesti a kis festekszorojaval. Egyelore orul neki.Mostmar csak a nyomtatot varjuk nagyon. A Banggood szerint: Hörsching (AT) In transit.
-
fape
senior tag
válasz
tvamos #26670 üzenetére
Innen vettük pár hete, de már akkor is csak fekete és fehér volt UK-ban, most is csak fehér van :S. Nekem pénteken jött meg. Nem próbáltam még.
Mobil app-ból pontokkal még lejön pár cent.
-
dugesz77
őstag
válasz
tvamos #24988 üzenetére
A meanwell is hangos. Sokat számít amúgy egy ilyen ventifedél.
-
dugesz77
őstag
válasz
tvamos #24981 üzenetére
Képkereső ezt a mukit dobja fel ha Cheng Liang-t keresem
Azért valószínüleg nem ilyen rossz a helyzet
Nem hallani túl sok gyújtogató Ender 3 -ról. -
tvamos
nagyúr
-
Reggie0
félisten
válasz
tvamos #24771 üzenetére
Sokmindent meg lehet, csak eppen sem minosegi forrasztasra nem alkalmas, sem megovni az alkatreszeket a forrasztas kozbeni termikus stressztol. Persze, barmire jo, ahogy a trabant is, hisz elvisz A-bol B-be. El kell fogadni, hogy ezek a pillanatpakak egy letunt kor letunt kezdetleges eszkozei.
-
Tikakukac
titán
válasz
tvamos #24592 üzenetére
Annyira azért nem mindegy, mert bedobod ezt így és néz mindenki majd mindenfele.
Senki nem tölt semmit, ezek durva cuccok teliverve szénszállal, igen kemény felhasználásra nyomtatnak ilyennel. Ennek az ára is megvan, kell hozzá igen király hotend és nozzle. A fokozott kopással is illik számolni, plusz nem árt ha bírja a feeder is.
Kezdésnek hazai beszerzésű, tuti minőségű, rendes PLA-t javaslok. Akkor már csak a géppel szívsz, nem pedig a géppel és anyaggal együtt, ami aztán eléggé nem poén. -
Reggie0
félisten
válasz
tvamos #24565 üzenetére
Attol fugg mire. Szerintem nem erdemes ennyire elebe menni, eloszor tudd meg, hogy mivel van bajod a gepen. En pl. 2 eve a gyari extrudert hasznalom mert olyanokat nyomtatok foleg, ami azzal is elmegy. No meg azert az olcso gepek alkatreszeinek szorasa nagyobb mint varnad, igy sok embernel sokfele kulonbozo problemat produkal, nem tudni elore neked mi lesz a szar benne
-
válasz
tvamos #24523 üzenetére
Hogy megkönnyítsem (?) a dolgod:
Nekem akril vázas Anet A8-am van, és nagyon szeretem. Semmi átalakítás nem történt rajta, csak kapott egy üveglapot a gyári alu asztalra. Dual Z, direct drive. Az akril váz miatt hangtompítós motorokat sem igényel, mert szinte csak a ventilátorokat hallani. A motorok "zenéjét" amúgy szeretem is hallgatni, néha egész szórakoztató.
Az akril váz hátránya ott jön ki, hogy az asztal nem teljesen merőlegesen mozog az X tengelyre, szerintem nem lett pontosan összetéve (nem én raktam össze, úgy vettem használtan, készre szerelve). Egy bútorlapra csavaroztam fixen, hogy kompenzáljam a csavarodást, így 20-22cm nagyságú tárgynál már "csak" 2mm az eltérés. Együtt tudok vele élni. Kisebb tárgyaknál nemigen érezhető a probléma. Úgy tudom az utódja már fémvázas, de az eredeti A8-at is volt, aki átépítette fémvázra. Probléma eddig nem volt vele, egyszer eltört a tálcafűtés kábele, rosszul volt rögzítve és eltépte. Átraktam a kábelt, most már van helye mozogni.
Ja, dual Z tengely hátránya lehet, ha az egyik oldal késik a másikhoz képest, így nyomtatás közben képes elferdülni az asztal. Mióta rendesen kenem a csavarokat és kapott hűtést az alaplap, csak nagyon ritkán fordul elő. -
moex1
tag
válasz
tvamos #24559 üzenetére
Én most már inkább BMG extrudert vennék. Hotendből/extruderből vagy gyárit vegyél (eredeti e3d, stb) vagy jó minőségű klónt, azzal sok szívástól megkíméled magad. Általános nézet, hogy a trianglelab holmik jó minőségűek, én is onnan szoktam vásárolni. Alin ott a boltjuk.
Szerk: kb ez a full kit titan aeroban:[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest