Hirdetés
- 💣 BLACK FRIDAY a lapcsaládon: ma akár 20%-ot is jóváírunk a vásárlásaidból! 💰
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Lenovo X13 Yoga gen2 billentyűzetcsere
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Az első három kedvencem az óraszámlapok között Galaxy Watch6-on
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Walter_White
senior tag
válasz Walter_White #29743 üzenetére
vagy maga a gyári tálca PETG-hez szar ahogy van?
-
Bedczooo
tag
válasz Walter_White #29744 üzenetére
Egy párszor így jártam én is. Üveglapra váltottam. A szokásos hajlakk, denaturált szesz és 5-10 fokkal melegebb tárgyasztal beállítás. Nyomtatás végén lehűl 43 fokra, akkor már le is válik magától. Nem kell feszegetni. Az a gond eredője a gyári mágneses tárgyasztal bevonattal hogy, a nyomtató bele nyomja az olvadékot. Ez adja a tapadást, ellentétben, a hajlakkal. Kicsit macera beállítani az üveglapot, de megéri. Vettem egy doboz 25mm Binder csipesz-t, a 4 sarkára és kész.
-
fabula
őstag
válasz Walter_White #29743 üzenetére
De az is segít, ha vékonyan pl. Nebuló ragasztót kensz a meleg asztalra nyomtatás előtt. Utána szépen lejön a PETG akármilyen felületről. Persze legjobb az üveg vagy tükör, mint ahogyan azt már írták. Az sem hátrány, hogy ha eltörne, olcsón cserélhető.
[ Szerkesztve ]
-
Bedczooo
tag
válasz Walter_White #29746 üzenetére
Sajnos 3mm-nél vékonyabb szerintem már nem a legjobb választás. Pedig az lenne a jó, minél vékonyabb. Értelem szerűen a 4mm-nél vastagabbal szintén nem ajánlott, a hő elvezetés, hő veszteség miatt. Nekem egy kiszuperált szkennerből lett tárgy asztal lap, ami 3mm-es. Amt észleltem az első szintezésnél hogy, az üveg lap is képes elhajolni, amit alá pakolt alufóliával kompenzáltam. Ahogy a klipszek leszorítják a négy sarkát, próbál fel feküdni az üveglap, de ha nem minden esetben sima a tárgy asztal így nem tud. A tárgy asztal közepével nem, de a közepén lévő két vége nagyon kicsit behajolt. Kicsi tárgyak nyomtatásánál nem gond, de ha nagyobb kiterjedésű és esetleg több darabból áll a tárgy, képes összenyomi az első réteget. Ha el áll a fej az asztaltól, akkor az nem tapad meg és a továbbiakban szépen részlegesen fel válik, vagy el deformálódik. Nyomtattam egy roller kereket és nem teljesen sikerült az első réteg, a nyomtatás végére teljesen elvetemedett az egész. Úgy nézett ki az asztal felőli réteg, mint ha el olvadt volna a forma.
-
Bedczooo
tag
válasz Walter_White #29750 üzenetére
Basszus, most nézem hogy, extra erős amit használok hajlakk. Azt írja 4-es, de ezt nem figyeltem, a Nejem adta, Ő is ilyet használ .
Nyugi, szépen le jön, ahogy ki hűl az asztal. Sőt el engedi, mint ha csak rá raktad volna. Eleinte én sem tudtam ki várni, de sajnos akkor feszegetni kell. Ami még jó az üveg lapban, nagyon sima, fényes felület érhető el. Azt viszont itt olvastam, hogy 70 fok feletti asztal hőnél a gyári mágneses felületen el gyengül a mágnes, a hő hatására el mozdulhat. Tehát, ABS vagy más magas tárgy asztal hőt igénylő nyomtatásnál az üveg a favorit. -
Scallion
senior tag
válasz Walter_White #29752 üzenetére
Egyébként ha tiszta az üveg nem kell lakk. Sose használom. Az eredeti creality üveg pedig a tapadós felületével még jobb. De az egyik nyomtatomon sima van és nem kell lakk.
-
Bedczooo
tag
válasz Walter_White #29752 üzenetére
Sajnos nagyon igényes a zsír, kosz, pösz-mösz be ragad a lakkba. Nekem az vált be hogy 2-3 alkalommal tisztogatás ecset denaturált lütyi és már mehet a nyomtatás. Az után üveg lap levesz, teljes takarítás. Sajnos a szélein be rakodik a lakkba a kosz. Még én sem jöttem rá teljesen, de ahogy írják itt, a filament fajtán belüli eltérése is sokat nyom a latba. Ez én is így gondolom.
-
Reggie0
félisten
válasz Walter_White #29763 üzenetére
Baromi sok, en amiota megvettem a gyariakat hasznalom.
-
rednifegnar
senior tag
válasz Walter_White #29760 üzenetére
en sem hasznalok lakkot, ha tokeletesen tiszta akkor tapad (alapos szappanos lemosas es kezzel nem szabad hozzaerni).
magneses asztalom van az also fele van rajta arra teszem az uveget.
leszedni ugy szoktam hogy beteszem a hutobe es leugrik, de volt hogy nem jott, akkor a melyhutobe.A camera does not make art, the artist makes art.
-
bbmt
senior tag
válasz Walter_White #29760 üzenetére
Ender 5 pro-m van, legobb döntésem volt lecserélni a mágneses lapot gyári üvegre. Tökéletesen tapad,néha lemosom isopropil alkohollal,akkor szinteztem utóljára asztalt amikor lecseréltem üvegre.
A kanál a gyengék villája
-
Tikakukac
titán
válasz Walter_White #29795 üzenetére
Minden márka és márkán belül is akár bőven kell állítgatni. Erre készülj.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Imy
veterán
Azure PETG-nek megfelelő a 225-230 fok. Filamentpron keresd.
-
dugesz77
őstag
250 fokot nem nagyon szereti az olcsóbb például a géphez is adott ptfe teflon cső (fehér színű általában). Hamar megbarnul, elfolyik, kilyukad ezért érdemes all metal torokra vagy capricorn csőre cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Walter_White #29871 üzenetére
Köszi nektek! Magasabb hőfok (215/75), tükörlap pontosan kiszintezve és 0.1-es first layerrel tökéletes lett a tapadás
Új vagyok még a 3D nyomtatós világban kell a sok tapasztalat gyűjtés -
Imy
veterán
válasz Walter_White #29896 üzenetére
Ez túl általános kérdés, hogy ezek mit bírnak.
Ha pár órás nyomtatás stabil, és ha a nagy nyomtatás megfelelően van szeletelve nem lesz vele gond.
-
rednifegnar
senior tag
hat egy kis nyomtatas siman eltart 8-10 orat is, en mindig zsirzom az osszes csuszo surlodo alkatreszt, akkor sokaig elmegy. a fuvokat nem nagy dolog cserelni, nem is draga, hopatront se, neha extruder kerekeit ki kell cserelni. a tobbi resze meg olyan mint egy pc, alaplap, kijelzo, ventik.
A camera does not make art, the artist makes art.
-
Tikakukac
titán
Nem a menés szokott a probléma lenni, hanem, hogy végig tudja-e tolni a nyomtatást hiba nélkül. A nagy okosság az ebben van.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Joshi
titán
válasz Walter_White #29922 üzenetére
Ezért kell a szeletelés után rétegről rétegre visszamenni (van ilyen mód szinte minden szeletelő progiban te is ezt linkelted), hogy meggyőződj minden rendben van-e. Egyébként célszerű a progiban beállítani, hogy a support más színű legyen, de akár a kitöltést (Infill) is más színűre állíthatjuk. Így sokkal jobban elkülönülnek az egyes részek.
[ Szerkesztve ]
-
ToMy_
tag
válasz Walter_White #29930 üzenetére
Nem olvastam vissza, hogy milyen nyomtatód van, de az Ender-ek menüjében van kifejezetten a filament cserére opció, ami szépen lepauzézi a nyomtatást, a fejet kirakja origóba, kifűzi a filamentet, befűzi az újat, felfűti a fejet, és folytatja a nyomtatást.
Szóval ha Ender-ed van, akkor ezzel csináld, ne manuálisan. -
Mr.Csizmás
titán
válasz Walter_White #29933 üzenetére
feltéve ha olyan firmware van, ami támogatja ezt.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Krisz26
tag
válasz Walter_White #29973 üzenetére
Köszi megpróbálom. Remélem ez lesz a gond.
-
Krisz26
tag
válasz Walter_White #29973 üzenetére
A többi beállítás jó lehet?
-
laskr99
addikt
válasz Walter_White #29983 üzenetére
Na amennyi 260 van és mint E amiatt nem kéne. Inkább nyomtatón bohóckodom vele
-
Krisz26
tag
válasz Walter_White #29981 üzenetére
Ok. Köszi. Ez is nagy segítség. Megnézem.
-
Krisz26
tag
válasz Walter_White #29981 üzenetére
Megpróbáltam nem sikerült megint csak az alsó részt nyomtatta ki. Viszont megint az sd kártyáról nyomtattam. Az jó. Nem értem. Akkor nincs alapvetően gond vele, nincs dugulás jó a szintezés, stb. Valahogy a gyári gcode modelleket lehet olvasni mondjuk jegyzettömbből és onnan ki lehet másolni a beállításokat? Ha ez működik, akkor melyik slicert ajánlod? Itt már kaptam javaslatokat, csak nem tudom melyik a legegyszerűbb kezdőknek.
-
honeypot
tag
válasz Walter_White #30025 üzenetére
Nem. Ahogy írtam a vasalás sem szép. Valahogy a felső réteg flow ratejét kellene lejjebb venni. De prusaslicerben nem találok erre megoldást. Lehet, hogy van rá valami gkód, if last layer then vedd lejjebb a flow rate-et vagy valami hasonló, de eddig még nem jöttem rá. Megnézem még a superslicert, abba sok plusz opció bekerül ami a prusaslicerből hiányzik. Hátha ott van rá megoldás.
-
Imy
veterán
válasz Walter_White #30025 üzenetére
Ironing PETG-nél nálam nem működött, most próbálom PLA-nál.
-
oszy
veterán
válasz Walter_White #30035 üzenetére
Ez lenne az? https://www.alza.hu/creality-ender-3-d5462906.htm
Mennyit kell még rá pluszban költeni?
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
Walter_White
senior tag
válasz Walter_White #30042 üzenetére
ja igen, és utólag jutott eszembe (igy a szerkesztés már nem volt elérhető) ha PLA-val kezded a nyomtatást, majd szeretnél mondjuk PETG-t, vagy olyan anyagot nyomtatni aminek az olvadáspontja magasabb, az nem okoz sok gondot, mert szépen ki tudja nyomni a "maradékot" az előző anyagból. Viszont ha magas olvadáspontu anyag után szeretnél alacsonyabbat nyomtatni, érdemes fúvókát a hozzá kapott tűvel felfűtött fej(előző anyag olvadáspontjáig felfűteni) és mellett kitisztítani, mert látszólag nincs elakadás, de produkálhat nyomtatás közben furcsaságokat, akár a legfelső rétegnél is. pl PETG-ről PLA-ra állsz vissza.
[ Szerkesztve ]
-
oszy
veterán
válasz Walter_White #30042 üzenetére
Köszönöm szépen a leírást! Elgondolkodtató a dolog!
Van számottevő különbség a Ender 3 V2 és az első között? Vagy csak külsőleg?
[ Szerkesztve ]
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
Brain75
senior tag
válasz Walter_White #30066 üzenetére
https://voxelprint.hu/termek/targyasztal-rugo-kek/
Ilyen van nekem is Ender 3-hoz és tökéletes. Nem sárga de ugyan olyan jó. És van készleten./LOGITECH Kormány, Játékvezérlő, Hangfal, Egér, Billentyűzet, Dell, Toshiba, Fujitsu, Acer notebookok és minden egyéb elektronikai termék szakszerű, gyors JAVÍTÁSÁT vállalom/
-
Saccco
nagyúr
válasz Walter_White #30083 üzenetére
Az nem a nyomtató hibája, hogy a géppel nem az igazi.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Reggie0
félisten
-
Reggie0
félisten
válasz Walter_White #30089 üzenetére
Az a juzer error, hogy nem jarsz utana. Ha rendesen cura-t hasznalnal, mint mindenki mas, akkor nem lenne ilyen gondod. Felbehagyott nyomtatas folytatasaban ugysincs sok koszonet, mert a targy felett megallo fej szepen megolvasztja a targyat, szoval igy is ugy is kuka az egesz. Egy program nem tudom hogy tud veletlenul bezarodni...
Nem kell cache a nyomtatoba, mert ugy tudja a slicer program, hogy hol tart, illetve ugy lehet menet kozben befolyasolni a nyomtatast. Nem mellesleg felesleges penzkidobas, csak bonyolitja az alaplapot es dragitja a procit. Stabil gepet kell hasznalni stabil szoftverrel, ez a trukk. Ha meg cacheles, akkor szeparalt gep kell, pl. orangepi zero+octoprint.[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz Walter_White #30091 üzenetére
Mivel a creality slicer cura koppintas csak nincs hozza forraskod, azt takoljak at, ki tudja hogyan. Semmi erv sem szol mellette, raadasul mindig le vannak maradva verzioban. Utanajarni forumokon es cikkeken lehet.
Erdekes nekem sosem kavart be semmi, mondjuk windows eseten win7 volt a max amivel hasznaltam, linux alatt meg ennyi gond sincs. Neked egy rendes octoprint kene valami rendes SBC-n es megoldodna minden problemad, nem takolmany szoftvereket(windows es slicer) kene hasznalni. -
fabula
őstag
válasz Walter_White #30091 üzenetére
Pl. RPi3 A+ és Klipper ... ? Reggie0 -hoz csatlakozva javaslom.
A PC-ről közvetlen nyomtatás elég felejtős, mivel ha az USB kapcsolat bármi miatt megszakad akár csak egy rövid időre is, akkor a nyomtatásnak annyi. Egy pendrive vagy külső merevlemez visszcsatlakozik ilyenkor, de a nyomtatás folyamatos adatáramlás nélkül megáll.
Az pedig, hogy a 3D nyomtató alaplapján nincs cache? Hát ezek ilyenek mind, a megoldás az SBC beépítése. Az olcsó nyomtatóktól ennyi telik, mind tuningolni kell ha többet és jobbat akarsz.[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Walter_White #30191 üzenetére
Hát ha ezek kilőve, akkor már csak a műanyag maradt, amivel nyomtatsz, nem?
Buliban hasznos! =]
-
Saccco
nagyúr
válasz Walter_White #30191 üzenetére
Nedves a filament-ed és a trükk a PLA tapadáshoz üvegre.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Reggie0
félisten
válasz Walter_White #30298 üzenetére
Fordulatszam nem szamit, a legaramlat igen. Illetve az, hogy PWM szabalyozhato, fordulatszam jelados legyen es nagyon fontos szempont, hogy mi az a minimum fordulatszam(igazabol szazalek) ahol hajlando elindulni. Ez minel kisebb annal jobb.
-
imibogyo
veterán
A feszültségre odafigyelés evidens. A fordulatszám inkább csak a hang miatt lényeges szempont, ha szempont. A legfontosabb adat viszont a megmozgatott levegő mennyiség és a statikus nyomás adatok lennének (ha hihetnénk a (pláne kínai) gyártók adatainak ). Ebből a kettőből lehetne megtudni, hogy képes-e ugyanannyi vagy akár több levegőt szolgáltatni a hotendnek az új venti, mint a gyári, vagy sem.
Kicsit persze túl van ez a téma lihegve. Én már számtalan eszközben, eszközön (PC tápegységek, videokártyák, szerverek, 3d nyomtatók stb.) cseréltem már ventiket, elsősorban a csendesség miatt és soha sem volt ebből gondom. Tök egyszerű józan paraszti ésszel csináltam mindig ezeket a cseréket (szóval nem mérnöki megközelítéssel). Megnéztem, utána olvastam, hogy kb. mennyit forog a gyári venti és ha volt akkor a többi adatának is, majd kerestem egy kicsivel lassabban forgó, de jó minőségű (talán jobban meg is tervezett) venti esetében "várhatóan" hasonló légszállítású példányt és arra kicseréltem. Előtte-utána méregettem a hőfokokat az eszközön lézeres mérőkével, programból és/vagy bármi egyéb módon ahogy csak lehetett (például kiáramló levegő hőmérsékletét mérve 10 percen keresztül terhelés alatt tápegységek esetében, vagy pl a dugulások száma is jó mutató egy 3d nyomtató esetében ) és ennyiből szerintem el lehet dönteni, hogy jó ötlet volt-e csere, vagy sem.
-
Scallion
senior tag
Ha lehet hydraulic bearing-et válassz ,tovább tart ès halkabb.
-
Scallion
senior tag
válasz Walter_White #30500 üzenetére
Egyértelmüen a saturn.én is most fogok venni.De olvass utánna.
-
Demo07
aktív tag
válasz Walter_White #30702 üzenetére
3DLac spray amit írtál, van nekem is, és sajnos halottnak a csók...
PLA esetében én is üveglappal együtt feltudom emelni a modellt ami alá azt fújom, de ABS-nél sajnos nem használt! -
Scallion
senior tag
válasz Walter_White #30745 üzenetére
kell support mert a leválasztási folyamatnál megmozdulhat a tárgy. Ez a nyomtatás közben egy félig képlékeny anyag, úgy gondolj rá.
-
Scallion
senior tag
válasz Walter_White #31061 üzenetére
Ez elég sok minden lehet. Szoruló z tengely ,firmware hiba, egyenetlen világítás. (Gyantát gondolom cseréltél) vibrál a display néha. Nem tökéletesen vízszintben áll a gép. Rezonancia lép fel az asztalon ahol a nyomtató van. Hideg gyanta...stb.
-
Scallion
senior tag
válasz Walter_White #31068 üzenetére
A flexplate infót kihagytad
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- Asztali i7-4790 16GB RAM Asus RX 550 játékra fogható gép
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 14,2 M3 Pro 2023 18GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC, I3-10100, 8 GB RAM, 240 SSD, monitor, billentyűzet, egér
- AOC Monitor 27" Q27B3CF2 100 HZ
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest