Hirdetés
- Lenovo X13 Yoga gen2 billentyűzetcsere
- Asszociációs játék. :)
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Az első három kedvencem az óraszámlapok között Galaxy Watch6-on
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saccco
nagyúr
-
bitmad
aktív tag
válasz Holleanyo #9060 üzenetére
Nálam végül meglett a negyedik csipesz is, csak az a dobozba volt beleesve.
Viszont nálam is beleakadt a fej a csipeszbe, szóval azóta nincs abban a sarokba rakva, ahol a home pontot felveszi, hanem csak a másik három sarkon.
Összerakásnál nem volt probléma, talán arra figyelj, hogy a csavarok legyenek meghúzva.
Például nálam az nyomtatóasztal kicsit lötyögött, de a görgők finom meghúzása után jó lett. -
quby
őstag
válasz Holleanyo #9113 üzenetére
Én nyomtam egy "home all axis"-t ott megnéztem megddig megy le az extruder, és ahhoz állitottam a végálláskapcsolót. Szerintem egy kicsit feljebb van mint 32mm. Ellenben az Y végálláskapcsoló csavarral készre van szerelve és nem jó helyen van, de ugy látom ez nem csak nekem problema hanem másnak is, ugyhogy az elsö nyomtatás ez lesz...csak nincs még filamentem....
[ Szerkesztve ]
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
Saccco
nagyúr
válasz Holleanyo #9156 üzenetére
Szintezd körbe még párszor.
Vegyél rá egy üveget vagy tükröt. (3-4mm vastag)(#9157) varadigabor:
Tarantula-n egyből betápra kötöttem anno.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
janek69
senior tag
válasz Holleanyo #9176 üzenetére
Tévedésben vagy. Hideg helységben a relatív páratartalom alacsony,mert a levegő nem tud nagy nedvességet tartani.Te az ellenkezőjére gondolsz annak ami történik. Gondolj csak bele,hogy ha van szemüveged,vagy valakinek van,akkor az éppen akkor lesz párás,ha a kint lehült szemüvegével bemegy a meleg szobába.Ha kimegy a meleg szobából,akkor semmi gond.Mivel a nyomtató kikapcsolt állapotban a szoba hőmérsékletét veszi át,így semmi nem csapódik ki rajta,ha elkezd fűteni,akkor meg főleg nem.A kondenz víz a klímán a hideg oldalon csapódik ki. A fűtőtesten soha nem láthattál még ilyet.
quby
Szóval ahogy valaki előttem írta,nagyon jól el kell szigetelni.Neked egy kiszuperált üvegajtajú hűtőszekrény lenne a király,amit pl. a disco-kban használnak,hogy lásd benne a piát.[ Szerkesztve ]
-
OutsideR
aktív tag
válasz Holleanyo #9256 üzenetére
Fedelet az elektronika ventije felé hogy ne essen bele szemét. Én ezt nyomtattam ki
Tárgyhűtő venti kivezetést. jelenleg ezzel használom (nem akad bele a kapocsba ami a levehető lapot tartja) -
Saccco
nagyúr
válasz Holleanyo #9266 üzenetére
Tökéletesen tiszta üveggel.
A tiéden szépen látszik a maszat a szélén.THE SECRET TO STICK PLA PARTS TO THE BED - Nem kiabálok, Miranda úr tette fel így.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Holleanyo #9436 üzenetére
vagy a hotendben van vmi gané, esélyes hogy egy tekerccsel behordott annyi port, vagy egyéb szennyeződést, hogy összegyűljön. esetleg üresen fűtsd ki, hátha kicsorog - mármint ha anyag okozza a dugulást.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Saccco
nagyúr
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Holleanyo #9648 üzenetére
tronxy x1-em van, egyedi értékes.
start:
G28 ;Home
G1 Z15.0 F6000 ;Move the platform down 15mm
;Prime the extruder
G92 E0
G1 F200 E3
G92 E0end
M104 S0
M140 S0
;Retract the filament
G92 E1
G1 E-1 F300
G28 X0 Y0
M84"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Sentinel80
aktív tag
válasz Holleanyo #10249 üzenetére
Ja értem, este azt hittem a csavarral kiiktatjuk a szintezést.
Van amúgy alapja, segít valamit?
Az én ender 3-nál update, a 2 Z párhuzamosnak tűnik, nincs kifinomult eszközöm megmérni, de a vonalzóval nem láttam eltérést. A panelunk padlója a szobában a sarkon leejt, kiegyensúlyoztam a gépet a talpain, hogy egyenesen álljon + amit láttam és találtam közben, hogy az ágy rögzítésekor, hogy ne kotyogjon egyúttal ferde is lett. Ördögi kör: ha megszorítom az ágy állító csavart ferdén áll, ha kiengedem kotyog kicsit. Most nyomtatok egy kört a visszaállított ággyal. A ferdén álló ágy megmagyarázhatja a ferde nyomtatást.
Arra lennék kíváncsi, hogyha az ember beruház egy valóban drága nyomtatóra, azzal kevesebb a gond vagy ez alap mindegyiknél.
[ Szerkesztve ]
-
Sentinel80
aktív tag
válasz Holleanyo #10267 üzenetére
@Holleanyo
Ki fogom próbálni, most egyenlőre kicsit vidámabb vagyok, hogy rájöttem a problémára, de én is ugyanazt tapasztaltam, Ender 3 nál egyszerűen a Y vezető sínre nem lehet rendesen az ágy görgőit bekalibrálni, ha ugye ráhúzom elferdül, ha laza pedig kotyog.
Most, hogy elkészült egy friss nyomtatás látszódik, hogy a ferde nyomtatást és a torz oldalt a munkadarabon a ferdén álló tálca okozta és az, hogy nem volt vízszintes se a gép, se a tálca. Most se tökéletes, de már az elviselhető szinten van. Az X vezetősínt, amin a fej mozog, hiába van a motor oldalán és a görgő oldalon állító csavar nem igazán éreztem, hogy sikerülne befolyásolni, hogy a Z-n fel le haladva párhuzamosabb legyen a tálcával, max azt, hogy ne kotyogjon. Abban reménykedtem tegnap, ha meghúzom ezeket akkor kicsit változik az X tengely állása is a tálcához képest, de nem hat rá, áll ahogy áll és tartja a spirál rudas motor.
Másik hasznos dolog amit tanultam, hogy a 4 oldalra a fejet felmelegített ággyal érdemes kalibrálni.
Az Ender 3 -on precízebb lenne az X tengely is, ha mindkét oldalon lenne motor a Z--ken és így pontosan párhuzamosan emelné beszerelés után az X mindkét oldalát.
-
izisz
senior tag
válasz Holleanyo #10822 üzenetére
Ne csak hasábot nyomtass, hanem valamilyen retract tesztet (több hőmérsékleten) vagy bármi bonyolultabb formát.
Az többet segíthet petg esetén, mert a hőt jól bírja. Ha magas a nyomtatási hőmérséklet, jobban szálasodhat/csoroghat, így célra vezetőbb a retract teszt és abból kiszűrni a megfelelő hőmérsékletet.(#10817) blountex: Nem jót nézel. Amire te gondolsz, az ez az opció. Amit te írtál, az a bootscreen-re vonatkozik, ahogy a neve is mutatja.
github-marlin 1.1.x branch
// The timeout (in ms) to return to the status screen from sub-menus
//#define LCD_TIMEOUT_TO_STATUS 15000[ Szerkesztve ]
-
-
Saccco
nagyúr
válasz Holleanyo #11015 üzenetére
Azt valamilyen 220 voltos szilikon fűtőlappal lehet megoldani, szerintem.
Talán E3d-ék már árulják a sajátjukat.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
blountex
senior tag
válasz Holleanyo #11406 üzenetére
Azt se felejtsd el, hogy vannak egyes anyagok amik csak így nyomtathatóak mint pl Polikarbonát
Talán még az ABS-nek se árt.
Valamint vannak még olyan anyagok amik mérgesgázt eresztenek ott is szerintem hasznos a zárt tér.Nylonnal nyomtatott már valaki?
[ Szerkesztve ]
-
printerpeti
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Milyen processzort vegyek?
- LEGO klub
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen légkondit a lakásba?