Hirdetés
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- Az első három kedvencem az óraszámlapok között Galaxy Watch6-on
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Ender 3-al valahogy meg lehet oldani, hogy úgy nyomtassunk, hogy egymás tetejére nyomtatna többet és aztán szétvágható lenne? Esetleg úgy hogy közben mindegyiket lezárná? Ilyet kellene nyomtatnunk, de ebből 1db fér az asztalra, 3 óráig nyomtat, ez így nem igazán szerencsés, az lenne jó, ha mehetne a printer, kinyomtatna egy hármat. Van 4 nyomtató. -
syler123
veterán
Nem a 3 órával van a baj, hanem hogy váltásban dolgozunk kollégámmal és ráindítanék minél többre, had menjenek a nyomtatók, így lényegesen több el tudna készülni.
azbest: Köszi, igen ez lenne a lényeg. Megpróbálom kettővel, hátha. Az már elég, mert egymás mellé kettőt be tudok fordítani, plusz, akkor még menne rájuk 1 sor. Így 4-et tudnék egyszerre nyomtatni. Van 4 nyomtató, így 16 elkészülne.
Az egészségügyi dolgozóknak fog készülni, természetesen ingyen.[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Sziasztok!
A Creality3D CR-10S Pro -ról milyen véleménnyel vagytok? Ender 3-hoz viszonyítva jobb vagy rosszabb? Most van még 210 euróért, ennél többet én nem is szánnék rá, leginkább csak azért kell, hogy ezt is kipróbáljam, nyomtassak ezt azt, tervezzek és ki is tudjam nyomtatni.
Gyári filament-et vegyek vagy van ugyanolyan minőség olcsóbban?[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Szerintetek melyik a jobb nyomtató, Ender 3 v2 neo vagy Sovol sv06?
Az ender 88eFt, a sovol 230 dollár. Árban kicsivel olcsóbb a sovol.
Azt tudom, hogy korábban az ender 3 helyett a sovol volt ajánlott, de azért az Ender 3 v2 neo elég sok fejlesztésen esett át.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz fabula #41582 üzenetére
Köszi, valamiért nekem is inkább az jön be a tesztek alapján. A lassúsága nem tudom mennyire lesz gond, de nagyon keveset fogok nyomtatni, arra gondolom jó lehet.
Költeni később nem igazán szeretnék rá, upgrade meg ilyenek, csak max a kopó alkatrészekre. Teljes mértékben csak hobbi szinten használnám, kicsit kreatívkodni
Még ott van a Sovol sv06+, de az meg már eléggé nagy.
-
syler123
veterán
válasz Mr.Csizmás #41589 üzenetére
A WELCOMEBACK kupon nagyobb kedvezményt ad, az − $9.57.
Így összesen: USD$309.43
Filament érdemes náluk venni? 37$ náluk a 2kg, az gondolom verhetetlen.
Nekem kb egy életre elég
Ezért is nem vagyok benne biztos, hogy kell nekem a plus nyomtató, később nehezebb eladni, ha megunom.A Drónos hóbelebancot is el kellene már adnom, mert nem használom, de mindig kitalálok valami újabb pénznyelő hobbit
-
syler123
veterán
Fene csak nem bírom ki, holnap megrendelem én is az első 3d nyomtatómat
A Sovol SV06 Plusra esett a választás.
Gondolkoztam, hogy hová kerüljön, de végül a pincénél maradtam, még ha kicsit párásabb is, mintha bent lenne a házban (ott klíma is megy). Szerintem viszonylag száraz pincénk van, szépen szárad a sonka meg a kolbász
Az a baj, hogy a házban egy helyre tudnám tenni, az pedig a háló / dolgozó-játszós szoba.
Itt továbbra is van igény az alvásra, az a nyomtató mellett szerintem nem menne, a nappaliba meg nem teszek ki egy ekkora hodályt...
Van egy Raspberry Pi4-em, amit nem használok, akkor lehet arra tennék egy OctoPrint-et, meg veszek hozzá kamerát és akkor többször rá tudok nézni, ha valami nagyobbat nyomtatok.[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz haxiboy #41687 üzenetére
Jól értem, hogy ezt a klipper firmware-t fel lehet tenni raspberry pi-re is? És csak össze kell kötni usb-n a nyomtatóval? Ennek azért még utána kell néznem mennyire kompatibilis a Sovol Sv06 plus ezzel a megoldással.
Olyat már láttam, hogy kapott a gép másik vezérlőt, kijelzőt, mindent.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
-
syler123
veterán
A Sovol SV07-ről mi a véleményetek? Most eléggé jó áron van.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz JulianSinulf #41726 üzenetére
Nem nagyon tudok dönteni, reggel amúgy még 340 dollár volt a Sovol SV06 plus - kupon, tehát 330 környéke, engem kicsit felhúzott, hogy délutánra megemelték az árát, mire meg akartam venni, tudom nem sokkal, de fillérbaszóként szeretek a legjobb áron vásárolni
Az SV07 gyengébbnek tűnik és kisebb is, de gyárilag klipperrel megy és jobb minőségű táppal (Meanwell). Utóbbi azért jó, mert nem gyújtja rá az emberre a házat.
Nekem méretre az SV07 is megfelel. -
syler123
veterán
válasz dugesz77 #41728 üzenetére
Akkor szerinted többet ér egy 50 dollárral az SV06 plus? Rengeteg videót néztem már és elég soknál egy érdekes hibát produkál az SV06 plus, sokszor ki sem térnek rá a videósok. Ahogy halad felfele a nyomtatás, mondjuk kb 15-20 cm felett nem nyomtat szépen, teljesen leromlik a minőség és ezt nem tudom mi okozhatja, kicsit ez is tartott engem vissza a megrendeléstől.
-
syler123
veterán
válasz JulianSinulf #41733 üzenetére
Még agyalok rajta, vagy várok még, hátha kihoz a Sovol egy SV06 plusra hajazó klipperes nyomtatót, de ahogy látom ott leginkább a kapkodás megy, hogy minél hamarabb kihozzuk az új modellt, még akkor is ha sok mindenben visszalépés.
Mr.Csizmás: a p1p-t nézegettem, az nekem már nagyon a teteje, mert én lehet hogy 1 hónap után ráunok a 3d nyomtatás témára.
Itt meg az húzott fel, hogy opcionálisan ilyen olyan összeszerelésekért pénzt kérnek, rendesen lehúzás. Vagy 300 euró opcionális kiegészítőt hozzá lehet adni. -
syler123
veterán
A Bambu Lab P1P -nél tudja valaki mit jelentenek ezek:
Complete Hotend Assembly - P1 Series
Hardened Steel Extruder Gear AssemblyMennyire van összeszerelve, ha ezeket nem kérem? Remélem ezek a részek nincsenek szétszedve az utolsó csavarig...
Lehet ez a gép jobban megéri a 650 euro-t, mint a Sovol SV06 plus a 340-et...
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz Mr.Csizmás #41781 üzenetére
Hogy ezek az alkatrészek mennyire vannak összeszerelve, amiket be lehet opcionálisan jelölni:
Complete Hotend Assembly - P1 Series
Hardened Steel Extruder Gear AssemblyEzeket lehet beixelni a vásárlásnál.
Tehát a kérdésem az, hogy mennyire igényel szerelést, ha én csak a nyomtatót jelölöm be (650 euro).
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Jól látom a videók alapján, hogy a Sovol SV06 plus igazából nyomtat olyan minőségben, mint a Bambu P1P, csak jóval lassabb annál? Kicsit túlagyalom a dolgot Sokat sem akarok költeni, de megszívni sem akarom, hogy a végén nem jó a nyomtató.
Most megint a Sovolra tértem vissza, mert hobbi szinten lehet jó is lenne nekem, mert túl sokat nem fogok nyomtatni vele.[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz szabieable #41799 üzenetére
Bérnyomtatni nem akarok, néha néha ha van időm, elbíbelődnék a nyomtatóval, tervezek valamit, kinyomtatom. Ha elcsesztem valamit a tervezésnél, inkább itthon derüljön ki és nyomtatom is újra.
-
syler123
veterán
válasz fabula #41803 üzenetére
Köszi!
Igazad van, kezdéshez, ismerkedéshez bőven elegendő a Sovol S06 plus is, ráadásul van itthon egy nem használt Raspberri Pi-m is, szóval lehet hogy klipperesíthetem is, ha majd találok valami érthetőbb leírást / videót hozzá.
De az elején jó lesz az a gyári verzióval is. -
syler123
veterán
Na végül vettem egy Sovol SV06 Plus-t, ha nem jön be a dolog, akkor eladom kis buktával.
Van most Refurbished is 1db, USD$251.23 WELCOMEBACK kuponnal, ha valakit érdekelne.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
A későbbiekben nem tervez az egyik fórumtárs leírást készíteni a klipperesítésről? Biztosan sokan hálásak lennénk érte.
Nem találtam még olyan leírást, ami az elejétől a végéig összeszedi, hogy kell feltelepíteni. Ha nem lesz és klipperesítem a Sovol SV06 Plus-t, akkor ha sikerült működőképes állapotba hozni, akkor megosztom a leírást, de azért jobb lenne, ha hozzáértőbb ember készítené.Jól tudom, hogy ezen az accelerometeren kívül másra nem lesz szükségem? (Raspberry Pi 4-em az van)
Igaz még a gép sem jött meg, de mivel sok idő, mire bármi megjön kínából, ezért ezeket az apróságokat berendelem.Van ez a Sovol SV06-hoz készült leírás, még csak olvasgatom, de már ebből látom, hogy kihagy lépéseket, amik lehet a készítőnek egyértelműek, de akinek ez teljesen új téma, az azt sem tudja mit csináljon.
Kezdésnek az RPI-re ott a Mainsail OS, amit csak fel kell tenni, utána jön a nyomtató mókolása.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz JulianSinulf #41838 üzenetére
Lehet igazad van, találtam is egy elég jó youtube videót, a leendő nyomtatómhoz pedig van elérhető config file.
Egy kérdésem viszont lenne, mielőtt bármit rendelnék. Az igaz, hogy rendes nyomtatókábellel nem szabad összekötni a pi-t a nyomtató vezérlőjével? Valahol olvastam, hogy az 5v-ot ki kell kötni.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Na ez a Sovol is leírta magát nálam. Rendeltem egy Felújított Sovol SV06 plus nyomtatót és hozzá 2kg filament. Amikor megrendeltem még volt 3db belőle.
Erre írják a mailt, hogy nyomtató az nincs nekik, de a filament-et elküldték. Kérek-e helyette refurbished SV06-ot... Csak egy 100 dollárral olcsóbb nyomtató és nem is akartam olyat venni.
Még annyi gerinc sincs bennük, hogy felajánlja az új SV06-ot vagy SV07-et, amik árban a felújított SV06 környékén vannak.
Visszakértem az árát és még nézelődök, mert itt szerintem a garis ügyintézés sem lenne piskóta, mindenképpen én jönnék ki rosszul... -
syler123
veterán
válasz Mr.Csizmás #41851 üzenetére
Nekem az kezd gyanús lenni, hogy nem kell 3d nyomtató, mert sehogy nem akar összejönni
Először új SV06 plus-t akartam venni, el is döntöttem, akciós is volt (300 dollár környéke). Mire gép közelébe értem véget ért az akció.
Néhány nappal később nézem, drágább drágább, de adnak hozzá 1kg filamentet, 340 dollár volt akkor EU-ba. Eldöntöttem, megrendelem délután. Na addigra javítottak az oldalon és eu-ba újabb 20 dollárral drágább. Itt eldöntöttem, hogy azért se rendelem meg, csak ha lesz valami akció, mert amúgy nagy szükségem nincs rá.Múlt héten láttam, hogy töltöttek fel Refurbished nyomtatót, ami nekem még jó is lett volna 35eFt-al olcsóbb és nem gondolnám, hogy agyonhasznált lenne. (260 dollár - kupont = 251) Meg is rendeltem, erre jön ez a szitu.
De most komolyan, elküldik a filamentet nyomtató nélkül??? Egy normálisabb cég küldött volna egy újat, ha már ők hibáztak, hogy rosszul szerepelt az oldalon... De nem, felajánl egy 100 dollárral olcsóbb nyomtatót, hogy még én bukjak rajta....
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz haxiboy #41853 üzenetére
Nem láttam olyan gépet, ami érdekelne és meg is érné az árát használtan. Ez a Sovol is használt lett volna, de csak kicsit használt, mert ezek visszaküldött gépek megjavítva. Enderekkel van tele az apró, van amelyikre írják hogy foglalkozós, de azért még is annyit kér érte, mint amennyiért vette... Nem mintha Ender 3-at szeretnék venni...
Az újak közül a Kingroon KLP1 lenne még érdekes, de úgy tudom ott vannak minőségbeli problémák. Ez most nincs is eu raktáron, amúgy nagyon jó áron lenne, ahhoz képest, hogy még zárt háza is van és alapból klipper-es.
A nem átlátszó plexit itt végképp nem értem, miért jó ha nem látom a nyomtatást?[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz fabula #41855 üzenetére
A Refurbished az felújított igen, írtam olyat, hogy nem?
Az SV06 mindenben gyengébb a plus modellnél, az nem különösen éri meg, pláne, hogy a plus 100 alatt lett volna 2kg filament-el.
Nem stresszelem magam, sőt, jobb is ha így járok, mert már annyi vackot összevásároltam, amit nem használok.
Van egy rakat drón is ami csak porosodik, lehet azokat is el kellene adni[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Még egyelőre várom, hogy refundolnak-e vagy mi lesz pontosan. Azt sem tudom, hogy majd a filament-et átvegyem-e, gondolom csütörtök péntek környékére ideér DHL-el, de ha nyomtató nem lesz tőlük, akkor nem veszem át, azt is csak azért rendeltem, mert a 2kg-os csomagban van "Sovol kék"
-
syler123
veterán
válasz fabula #41863 üzenetére
Semmi gond
Túlvariáltam a dolgokat szerintem, a netet végigtúrva azért az jött le, hogy a Sovol SV06 plus egy jó nyomtató, pláne az árához képest. Amit írtál lista, abban is benne van a sima SV06.
Szóval maradok ennél, írtak, ha várok pár napot, akkor biztosan fog beérkezni hozzájuk SV06 refurb és küldeni fogják.Ezt megvárom és marad ez. Szerintem egy 90 környékén el tudom pattintani, ha nem jönne be a 3d nyomtatás téma.
Mindig belefutottam újabb és újabb nyomtatókba, de mindig lesz jobb, akkor sosem döntenék egyik mellett sem. A Sovol mellett szól még a mérete, ebben a méretben bármit ki tudok nyomtatni...
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Most hogy úton van a 3d nyomtatóm, belevetettem magam kicsit jobban a tervezésbe. Korábban még a modellezés miatt Blendert használtam, viszont most váltottam Fusion 360-ra. Hogy ez mennyivel egyszerűbb, hatalmas bugok voltak blendernél, amikor ki akartam valamit vágni, itt soha semmi hiba. Nagyon nehéz átszokni Blenderről, mert azt már sokat használtam, de érdemes.
Remélem nem futok bele valami korlátba az ingyenes verzió miatt, mert eddig úgy tűnik minden ami a 3d nyomtatáshoz kell menni fog. -
syler123
veterán
válasz mumtaz #41885 üzenetére
Na ezt nem tudtam, hogy stl módosításokhoz nem annyira jó az F360, de akkor ahhoz marad a Blender. Tervezéshez viszont már jobb az F360, sokkal gyorsabban kész vagyok a tervezéssel, mint Blender alatt.
1-2 nap alatt megtanulható a program, a Blenderhez nekem több idő kellett.
Nem semmi, hogy ilyen jó programok elérhetők ingyenesen. -
syler123
veterán
Ma jön meg az első 3d nyomtatóm (Sovol SV06 plus). Ha sikerült beállítanom és szépen kinyomtatja a benchyt, akkor szeretnék valami hasznosat nyomtatni.
Ez a Honeycomb storage wall lenne, amit ki szeretnék nyomtatni. Szerintetek ez jó lehet PLA-ból? Tudom, hogy a petg lenne ajánlott, de jelenleg csak 2kg PLA-val kezdek.
Parkside akkukat és töltőt szeretnék ráakasztani első körben.[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz Lookup #41937 üzenetére
Mindenképpen az apró összetartó résszel kezdem, mielőtt kinyomtatok egy 300*300mm-es részt
haxiboy: köszi, megpróbálom kicsiben, hogy mennyire bírja a strapát.
A tartót már elkészítettem az akkukhoz, kíváncsi leszek. Most a nyomtatónak azt a helyet kell visszahoznia, amit elvesz a szerszámoktól
-
syler123
veterán
válasz gyantaszuz #41940 üzenetére
Köszi!
Na egy valami hasonlót töltöttem le korábban, mert ezzel keretet is lehet készíteni, de nem találtam hozzá leírást, most sem látom, biztos figyelmetlen vagyok.
Customizer menü ott van jobb oldalon, de inaktív.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz gyantaszuz #41940 üzenetére
Azt hiszem megvan hogy kell szerkeszteni, leírás nélkül sem tűnik bonyolultnak.
-
syler123
veterán
válasz haxiboy #41944 üzenetére
Köszi, ezeknek utánajárok.
Egyelőre octoprint-el kezdek, kitapasztalom a gyári firmware-t és ha minden hibátlan csak utána váltok klipperre. Addig megjön majd az accelerometer is.
Nem semmi, hogy octoprint felismerte a 10-15 éves webkamerámat, amihez drivert sem találtam már win10/win11-hezA gyári firmware sajnos nem tud input shaping-et.
Az E-step calibration-höz találtam jó leírást, illetve stl file-t, ami segít a beállításában.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Na megjött a refurb Sovol SV06 plus.
Hát szerintem ez új Ugye amikor rendeltem elfogyott és nem is volt nekik, végül 1 hétre rá elküldték. Minden olyannak tűnik, mintha új lenne, fólia a kijelzőn, a plate érintetlen, minden hiánytalan, filament bontatlan. Nincs bezsírozva, szárazak, amiket be kell zsírozni.
Kérdés, hogy a hozzáadott fehér zsírt használjam, vagy zöld lithiumos gépzsírt ami van itthon? Utóbbi lehet jobb minőségű, mint amit hozzáadtak.
-
syler123
veterán
válasz haxiboy #41951 üzenetére
Az ötlet jó lenne, ha nem az első 3d nyomtatóm lenne, akkor instant klipperrel kezdenék, de azért most még alap szoftverrel örülök ha be tudom állítani jóra
Attól félek, ha klipperrel indítok, nem tudom megállapítani, hogy a nyomtatóval van a baj, vagy a klippert állítottam be rosszul. Így letesztelem a nyomtatót alap szoftverrel, hogy minden rendben van-e vele és utána jöhet a klipper.Az octoprint az felment úgy, hogy semmi előkészület / beállítás nem kellett hozzá, azért a klipper ennyire nem lesz egyszerű.
-
syler123
veterán
Az első tapasztalatok nagyon jók a Sovol SV06 Plus-al, szép lett a Benchy, ha nem is hibátlan, nyomtatom a kövi alkatrészt, hogy picit eltartsa az asztal kábelét a hátsó részről, az az egy ami nem tetszik, hogy alapból surcolódik, de nem nagy dolog ezt megoldani.
Jó választás első nyomtatónak, mert kb a dobozból kivéve szépen nyomtat, tényleg csak a 3 gyári kalibrálást csináltam meg és nyomtattam is.
Még valami fényforrást fogok kitalálni, mert a régi webcam sötétben nem ad túl szép képet
Az octoprint mondjuk ír ki hülyeséget, hogy pl a model nem fér rá az asztalra, amikor ilyen 2cm*4cm-es, de nyomtatja ennek ellenére hiba nélkül.
Ha octoprintből indítom a nyomtatást, akkor semmit nem mutat a kijelző.[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz fabula #41960 üzenetére
Köszi, így lesz
Jaj még egy kérdés eszembe jutott. Én úgy látom, hogy a nyomtatót csak a főkapcsolóval lehet kikapcsolni, tényleg így van? Nem találtam erről semmit. Már csak azért kérdezem, mert egy smart konnektorba kötöttem a nyomtatót és egy másikba a raspberry-t, szóval ha nem gond, hogy az áramot veszem el, akkor én azzal kapcsolgatnám. Sőt ugye időzíteni is tudom a kikapcsolást így.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz fabula #41968 üzenetére
Egyelőre nem érzem hiányát a klippernek Feleslegesen lehet nem is fogom szétrázatni a nyomtatót.
Sőt, nagyon a beállítások változtatásának sem látom egyelőre értelmét, mert tényleg nincs gond vele. Most mértem meg az e-step értéket, nekem 100mm-es feedre 100mm-t adott, szóval egyelőre marad is így, ha látok valami hibát valamelyik modellnél csak akkor mókolom tovább.icemad : telefontartó az, a másik fele meg tablet, tehát ilyen kétszintes tartó.
Az sd kártyát ki is vettem a gépből, fene fog vele bíbelődni, ha ott az OctoPrint.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Kenőzsírt ti hol szoktatok venni? Írtátok, hogy a MOL Liton LTA 3EP ajánlott, ilyen lehet mol kúton venni kis kiszerelésben vagy esélytelen?
A Sovol SV06 plus full száraz volt és elég sok zsírt elkentem már rá, de így vajsimán fut. Inkább kenegetem rendszeresen, mert 2 nap után már kéri.
-
syler123
veterán
Tényleg, ha már a PET a téma.
A petg rugalmasabb anyag gondolom ,mint a PLA.
Nyomtattam 1-1 elemet a Honeycomb storage wall-ból, csak hogy hogyan passzolnak. 1 csavarozós bepattintós elemet meg egy 1 rácsot.
PLA-ból nyomtatva kicsit nehezen, de belemegy, de utána azt lehetetlen kiszedni, pedig ennek az lenne a lényege, hogy át tudom rendezni a falat
PETG-ből jó lenne?
Alzáról mindenképpen szeretnék még a kuponosdival rendelni 1-2 Creality value packot, de akkor lehet vennék petg-t is, ott verbatim van, ami árban és minőségben megfelelőnek tűnik.
Közben meg látom, hogy sokan használtak PLA-t, lehet 101%-on kellene nyomtatnom a falat és akkor lenne egy kicsit könnyebben kiszedhetők lennének az elemek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest