Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Az első három kedvencem az óraszámlapok között Galaxy Watch6-on
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Beszállok én is egy Ender 5-el a klubba (megint), vasárnap rakom össze.
Sajnos a fém extruder késik, úgyhogy első körben egy alapgép teszt lesz
Van úton egy LerdgeX board is, később azt tervezem beleépíteni.
A gép egyébként 256€ volt szállítással ebay.de-n (volt egy ~30 eurós kuponom),
Belgiumból jött Berlinbe 3 nap alatt.[ Szerkesztve ]
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
addikt
válasz DrojDtroll #14986 üzenetére
Milyenek a mostani motorok és driverek?
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
addikt
válasz TheProb #15973 üzenetére
Nekem a nagyobbik Platsa vázból és Vard ajtóból lett ez (az én printerem magasabb meg mélyebb is), a hátlap sincs rajta végig (elvágtam), hogy legyen helye hátrafelé az asztalnak. De legalább a kabátakasztót tudom filamenthez használni
-
addikt
válasz Mr.Csizmás #16557 üzenetére
Nekem kéthetente van ilyen, pár nap és elmúlik és jöhet a következő
-
addikt
válasz Tarkarongy #33921 üzenetére
Tüzérségi alaplappal csak jó lehetViccet félretéve a Hornet-nél úgy tűnik az Artillery már megtanult egysmást és próbált megbízható, egyszerű szerkezetet készíteni, ami már gyári kiépítésben is jól működik.
Nekem sima Genius van, a következő modokkal:
Alu heatbed, mágnese flex PEI (princore) (a gyári üveglap enyhén hullámos volt nálam)
újfajta Titan heatsink V2 (v4-es X1-en is ez van már, nem menetes hanem sima a heatbreak hüvely)
új POM kerék a Titanba (normális minőségben megmunkált filament fogaskerékkel)
új ALU kar a Titanba (gyári műanyag itt is törik)
titánium heatbreak (ez kurvára megérte)
CNC megmunkált heatblock+új szilikon zokni (csak a nozzle látszik ki)
Mellow NF-V6 Volcano nozzle (a gyári katasztrófa, ez jó minőség és olcsó)
dual petsfang szerű tárgyhűtés 5015 ventivel (ez ABS-ből nyomtatott, vettem készen)
Maga a cucc extrém csendes, teszteltem előtte Ender5-öt meg Eryone nyomtatókat is.
Egy Platsa szekrényben lakik és csukott ajtóval nem hallani ha dolgozik.Volt ezen kívül még a saját hibámból pár döglött dolog: termisztor, egy MKS alaplapon megöltem a termisztor részt, de itt tudtam komplett lapot+kijelzőt venni használtan 25€ért, mert sokan cserélik 32bitesre meg nagyobb kijelzőre. Ezt mondjuk nem értem, a gyári cucc is tök jól működik Marlin 2.0.9-el megy egy BTT-ről portol TFT firmware-rel (most már, az első évben nem volt még normális firmware egyikre se).
Nem számoltam össze a modok árait, maga a nyomtató ~220€ volt 2020 októberében, a modok legalább még ennyi.
Mai fejemmel egy Prusa MK3S-t vennék vagy ha olcsón kellene egy Mini-t, de akkor nem tanultam volna ennyit a 3D nyomtatásról, slicer beállításokról, firmware flashelésről, elektronikáról
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Janos46 #33959 üzenetére
Termisztor kábel kontakhibás a fejnél vagy a hotbednél, pl. az csinálhat ilyent.
Mindegyik jól mutatja a hőmérsékletet bekapcsoláskor, nem látsz -15 fok kijelzést?
X1-ed van ha jól emlékszem? Van nyomtatott rögzítés a hotbed csatlakozónál?
Hotbed kábel borítása még a régi? (Ragadós fekete műanyag-szövet cső?)
Ja igen, és a flat kábelek is csinálhatnak ilyent, érdemes megnézni nincs-e valamelyik pin megégve a kábelen és/vagy a foglalatokban.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Tarkarongy #33968 üzenetére
Hornet teszt (a srác eléggé ért az Artilleryhez, szóval ha ő azt mondja hogy fasza 200$ alatt akkor nem lesz gond)
-
addikt
válasz Janos46 #33999 üzenetére
Még annyi hogy milyen firmware/verzió? Nekem az eredeti 1.19-el volt néha ilyenem (azóta digant73 féle TFT és Marlin 2.0.9 van rajta és ilyen gond nem volt azóta).
-
addikt
válasz Saccco #34051 üzenetére
Elvileg ha megszerkeszti a gcode-ot akkor tudja folytatni a megfelelő layernél/pozícióban. Kérdés megéri-e az időt/energiát.
-
addikt
válasz Szabikaa20 #34182 üzenetére
Extruder kalibrálást érdemes filament váltásnál is újra megcsinálni
-
addikt
válasz Szabikaa20 #34195 üzenetére
Z offset néven fut talán. PS nekem is szebben nyomtat (de gondolom az valami beállítások miatt lehet).
-
addikt
válasz szabieable #34219 üzenetére
Princore.de, de szerintem MOra nem szállítanak.
-
addikt
válasz Szabikaa20 #34234 üzenetére
Semmit
-
addikt
Újabb Prusaslicer beta verzió, többek között ez már tud magyarul és van benne Artillery Hornet profil.
-
addikt
válasz Tomika75 #34316 üzenetére
A mosógépes a jó. Gránit/márvány mindegy, csak egyenes felület legyen (talán a márványt egyenesebbre csiszolják). Nekem régebben egy beton járdalap volt
-
addikt
Ender 3 S1 teszt, jól sikerült darab
-
addikt
válasz Gubu0101 #34422 üzenetére
Oldalát és alját is mutasd. Egy kis ironing jót tenne a tetejének. Csináltál extruder kalibrációt? Mintha egy kicsit túlextrudált lenne, bár ez csak a tetejéből nem egyértelmű.
-
addikt
válasz Gubu0101 #34424 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz petyus_ #34433 üzenetére
Nekem amíg a gyári üveg asztal volt sosem kellett ragasztó, IPA-val letöröltem minden nyomtatás előtt, 65 fok és rendesen szintezve minden tapadt. Gyárilag van rajta némi sárgás anyag maradék, pár törlés után eltűnt róla.
-
addikt
válasz Janos46 #34448 üzenetére
Ha az ajtót az élére állítod nem lesz jobb? Persze a tengely darabnak így is fog support kelleni (vagy elvágod hosszában és összeragasztod)
-
-
addikt
válasz kovacszk #34496 üzenetére
Nem lehet megfordítani, szemre az egy X1, ott a csavarok bele vannak ragasztva az üveglapba (Ultrabase-szerű).
@petyus_
Én is lejjebb venném 190-195 körülre, asztalt fix 65-re és PLA esetén mehet még közelebb is. IPA pucolás legyen minden nyomtatás előtt, csavarok feletti részeket kerüld (ott kicsit hidegebb a gyári üveglap)"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
-
addikt
válasz JulianSinulf #34820 üzenetére
Próbáld meg 200-on és 65-70es asztallal. Retract milyen sebességű és mekkora?
-
addikt
válasz JulianSinulf #34822 üzenetére
Lassabb retract speed-el próbáld szerintem, bár nem ismerem a CR6se-t.
-
addikt
válasz Henrico #34860 üzenetére
Kezdőnek, első nyomtatónak ha "csak" nyomtatni akarsz: Prusa Mini.
Ha bütykölni is szeretsz, érdekel az elektronika, van türelmed és kitartásod akkor pedig a kollégák ajánlanak valamit mindjárt"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
addikt
válasz #54597376 #34911 üzenetére
A hűtést úgy értettem hogy 0-100% között mi. Ha kikapcsolod a hűtést (kalibrációs kockához nem kell) és/vagy lejjebb veszed 200-ra a hőfokot akkor változik valami?
-
-
-
addikt
válasz Norbi46 #35022 üzenetére
Lehet, ha nem PTFE betétes a heatbreaked (esélyes hogy az), ott 245 körül elkezd a betét lágyulni és eltömíti a filament útját. Kérdés hogy érdemes-e a határon hajtani a gépet.
-
-
addikt
válasz Mr.Csizmás #35037 üzenetére
Ez a változat állítva nyomtatva, brim-mel?
https://www.thingiverse.com/thing:4554337"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
addikt
válasz peugeotmate #35119 üzenetére
Extrudr nagyon jó cuccokat gyárt
-
addikt
válasz petyus_ #35175 üzenetére
Ha nem akarsz extrém gyorsan nyomtatni akkor jó a gyári extruder (alu idle arm, POM wheel, titanium/bi-metal heatbreak, ezek a javasolt upgradek).
Milyen Artillery ez? Egy Marlin 2.x jót tesz nekik, Linear Advance engedélyezése pl. lehet segít azon a kerek valamin a rövid utaknál inkább túlextrudáltnak tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest