- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
konkav
csendes tag
válasz
Saccco #15575 üzenetére
Nekem volt már rossz tapasztalatom, méghozzá az Orange Pi hivatalos eladójával. Döglötten érkezett. Pár naponta kért újabb videót, másik táppal, kábellel, sd kártyával (saját emmc-je volt egyébként a lapnak), aztán egyszer csak abbamaradtak a levelek. Gondoltam megreklamálom az Alinál, hát nem pont kifutottam az időből.
Végül is nem egy nagy összeg, adok még egy esélyt Alinak. A titan-t használhatom PLA-hoz?
Megpróbáltam megkeresni ezt a titan torkot a Trianglelabs Alis oldalán, de nem találom. Tudsz adni linket? Kösz.
-
Holleanyo
tag
válasz
Reggie0 #15591 üzenetére
Köszönöm, hogy kikerested! Kell ehhez valamilyen külső eszköz (Raspberry pi, PC, stb.)?
A gép főmenüjében a Control alatt csak a Temperature / Restore Failsafe van, tehát nem jelenik meg az Estep/mm, így nem tudom módosítani.
Leírnád röviden, hogyan tudom Pc-re kötni (jelenleg csak ez van) és módosítani a gyári FW-t? -
imibogyo
veterán
válasz
Paserák Gőcs #15596 üzenetére
Igazából jól összefoglaltad. Még talán annyit tennék hozzá, hogy az Ender 5 sokkal jobban (egyszerűbben) fejleszthető, mint az Ender 3. Ez következik a "kocka felépítésből". Egyszerűbb pl. CoreXY-ra, és/vagy MGN/Hiwin stb. lineáris sínekre átépíteni a gépet, könnyebb bedobozolni (mármint ha valaki a gépre szeretne oldallapokat és nem egy "szekrényt" a gép köré tenni). Ilyesmi előnyei lehetnek még az Ender 3-al szemben, valamint nekem pl. a mágneses "asztal" pozitívum (nem ABS-elek), szerintem sokat könnyít a nyomatok eltávolításában és mindenféle csodaszer nélkül is nagyon (túl) jól tapad...
-
Paserák Gőcs
csendes tag
válasz
Sayiid919 #15595 üzenetére
Számomra a legfontosabb, hogy a lap csak függőlegesen (Z irányban) mozog, ezért potenciálisan sokkal kisebb a tehetetlenségből adódó nyomtatási pontatlanságok lehetősége - pláne, ha még üveglappal is terheljük.
Ugyanakkor a kocka design a rendszer merevségére is jótékonyan hat.
Mint kezdőnek, nekem az egyszerűbb összerakás is fontos.
Az is előny, hogy alkatrészei többsége a népszerű Ender 3-mal közös, ezért hosszabb távon biztosított az ellátás és a támogatás.
Ebben a fórumban nálam sokkal tapasztaltabbak vannak, ezért biztos, hogy hosszan tudják bővíteni a listát.
-
Paserák Gőcs
csendes tag
-
Reggie0
félisten
Jol szamolsz. Viszont az se gond, ha akkora a felbontasod, amekkora a retegvastagsag. Koztes ertekekre ugy sem kell beallnia, mivel a talca magassagat igazitod hozza kalibralasnal. De a nyomatek miatt sem aggodnek a helyedben, tizszer akkora az attetele, mint a vizszintes tengelyeknel, igy a kifejtett mozgatoero is tizszer akkora, mig a mozgatot tomeg talan 2szer 3szor nagyobb.
-
Imy
veterán
Jól számolok?
1.8 fok/lépéses léptető motor
4mm-es menetemelkedésű orsóAlapban 360/1.8 = 200 step/fordulat
1 lépés: 4mm/200 = 0.02mm
Ha használom a 1/16 microsteppet akkor 0.02/16= 0.00125mm (1.25um)
Azt hiszem felbontásnak 1/16 microsteppel bőven jó.Ti mit ajánlaok? Ne használjak microstepet, és inkább kisebb menetemelkedésű orsót használjak? (Z tengely) Mert van lehetőségem a 2mm/menet menetemelkedésű orsóra is. (így a felbontás 0.01mm lenne) Így microsep használatakor nem lesz nyomatékvesztésem, mert azt olvasni, hogy a nyomatékra kihatással van.
Amúgy váza módhoz a 0.01mm felbontás gondolom bőven elég.
-
Reggie0
félisten
-
Reggie0
félisten
válasz
Sayiid919 #15566 üzenetére
Rossz kommentre valaszoltam.
(#15565) Holleanyo:
Frissits szoftvert, a regi amugy sem biztonsagos. Abban mar ott lesznek a kalibracios ertekek. Regiben is megtalalhatod, csak ott az osszes beallitas egy menupontba van beomlesztve, most nem emlekszem a nevere, hogy hol talalod, de a Control menupont alatt lesz valahol. -
TheProb
veterán
Asztalt amúgy ki mivel tisztítja? IPA (nem a sör
) ?
Ahogy nézem a magnetic bed-nek nem biztos, hogy jót teszt az acetonos tisztítás... Legalábbis kifehéríti picit.u.i.: Filament árakkal mi történt? Nincs 1 hónapja, hogy AQUA-nál vettem gembird PLA-t 3900ért, jelenleg egy ezressel drágább minden...
-
norbert1998
nagyúr
Te jó isten mekkora szívás az ender3 gyári extruder-rel 3mm-es megszikkadt anyagot nyomni
Dehát csak 3-asból van átlátszó, a kinti géppel meg inkább nem nyomtatok többet
2 óra csak az indítás. Dugulás, PTFE cső összevissza mozgás, ilyenek. Egyelőre talán jó lesz. Viszont van egy teljes kiló 3mm-es átlátszó anyagom és nemigen tudok vele mit kezdeni, kb muszáj elhasználnom, mert szerintem senkinek sem kellene -
Saccco
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #15582 üzenetére
Arra ne tedd rá a 12-est, mert pukk lesz.
Sayiid919:
Elmelegedett valami, esetleg ugrott a szíj. -
Saccco
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #15576 üzenetére
No megvan.
A termisztornak mindegy, de ez már megvolt.
A 24V-os patron meg szuper lassan melegszik 12V-on. -
izisz
senior tag
válasz
Saccco #15577 üzenetére
termisztornak tuti mindegy. csak a fűtőelemeknek számít a feszültség
(#15578) Holleanyo: E step/mm értéket kell állítani, a flow állítás csak finomhangolásra való első sorban a nagyok szerint, 0.9-1.1 közötti varia tartomány teljesen normális lehet / filament típus, nagyobb, akkor E step kalibráció kell. Fentebb volt már róla szó. -
Holleanyo
tag
válasz
Saccco #15575 üzenetére
Ezt én is megerősíthetem. Én is a Triangelab-os extrudert és hotend-et vettem. Nagyon penge a minősége! Gyönyörűen megmunkált és illesztett alkatrészek. Lehet, hogy kicsit drágább mint a klónok, de megéri a plusz pénzt.
Más:
Felrakva az Ender3-ra a fenti cuccokat csak úgy tudok rendesen nyomtatni, ha a nyomtatás elindítása után a gép menüjében a Flow értéket 100%-ról 200%-ra állítom át. Ha ezt nem teszem meg, akkor nagyon kevés anyagot extrudál, szinte nem is látni.
Mitől lehet ez?
Mi a megoldás? (elég kényelmetlen mindig tekergetni a flow rátát) -
Saccco
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #15576 üzenetére
Küldök postán neked, ha szeretnéd.
Egyébként elképzelhető, hogy termisztornak mindegy. -
Saccco
nagyúr
válasz
konkav #15571 üzenetére
Bármelyik BMG elveri a simán kapható extrudereket. Viszont a Trianglelab verzió egészen más kategória minőségi szempontból. Az Aliexpress teljesen biztonságos, hasonló fizetési védelemmel, mint a PayPal, csak náluk Alipay a neve.
Ha már all metal, akkor vedd a titan verziót, az.
Mr.Csizmás:
Nem mindegy. -
Mr.Csizmás
titán
termisztor és cartridge esetében mindegy a 12/24V?
-
Zsolt74
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #15569 üzenetére
Ez még akkor is drága ha féláron veszi meg valaki.
-
konkav
csendes tag
BMG-ből érdemes a Trianglelab-osat megvenni, vagy jöhet bármelyik klón BG-ról? Nem szívesen rendelnék Aliról, szeretek PayPal-lel fizetni, de Amazonon árban viszont kb. dupla annyi, mint Alin. Ha megéri, mert sokkal jobb minőségű, akkor lehet hogy hotenddel együtt venném, esetleg pluszba még egy all-metal heat break-et (ha jól olvastam, akkor a flexibilis anyaghoz ajánlott). Mi a véleményetek erről?
Klipper tesztüzemben a direkt soros porton [kép]
-
Mr.Csizmás
titán
gearbest usereknek, akiknek sok pontjuk van:
CCTREE 3D Printer PLA 1.75mm 4 Color Pack 33$ mínusz pontok.
4x200 g
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Dyingsoul #15567 üzenetére
csiszold meg finoman, kicsit kihozza jobban.
(#15566) Sayiid919 árukereső, filamentre van külön rovat.papírdepó, aqua, bestmarkt, stb. ami közel van hozzád, bármelyik IT boltnak van szinte. esetleg a BQ filákat nézd meg, fb-n nagyon hirdetik, hogy 5700-ért adják kilóját. (mondjuk nekik ortopéd gurigájuk van)
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Sayiid919 #15566 üzenetére
Én stone age Light-ot vettem, nagyon jó szerintem. Nekem tetszik de én kicsit komolyabb kőhatást vártam a leírás alapján de egyáltalán nem rossz. Kis szemcsék vannak benne attól néz ki kőnek és kicsit tapintásra is hasonló, de sima felület.
Egyébként én az Aqua-ból szoktam rendelni de ki fogom próbálni a multimediatowert is mert az helyi üzlet.
Spectrumot vettem eddig és 1 devil design-t de azt még nem próbáltam ki. -
Holleanyo
tag
válasz
Mr.Csizmás #15564 üzenetére
Köszi, ezt én is olvastam. Egy baj van: nincs ilyen beállítás az Enderen. Prepare menüben van move Axis x,y,z + extruder. Ha ezeket birizgálom, csak mozgatja a megadott tengelyt vagy az extrudert tekergeti.
-
Holleanyo
tag
válasz
Reggie0 #15559 üzenetére
Ezt én is tudom( erő, erőkar, forgató nyomaték) , gépész vagyok. Sajnos a másik felére nehéz lenne áttervezni. A tingin pedig nem találtam jobb tervet. Szerintem nincs vele gond. Szép lett a kalibrációs kockám is. Ha elfárad a csapágy, akkor meg veszek bele egy Koyo vagy egy SKS csapágy szettet.
A lényeges kérdésem a flow rate kiváltása lenne, de sajnos erre senki sem válaszolt. -
konkav
csendes tag
válasz
konkav #15548 üzenetére
Stornó az egész. A PTFE cső volt a baj. De hogy mi történhetett vele, miközben még ki sem fűztem belőle a szálat, azt nem most fogom kideríteni
Nyomtattam egy ilyen kristályos izét, jó bonyolult útvonalakkal, jó volt nézni
Egyébként érdemes lecserélni a 4MAX extruderét egy BMG-re?
-
Reggie0
félisten
-
azbest
félisten
válasz
TheProb #15552 üzenetére
uhh, ha az a hanghatás az elején tényleg ilyen, akkro oda pár dolcsis hang elnyelő kellene a motorok alá első körben
Nekem is ilyen hangja volt a tevonak az alap stepper driverekkel. A rezgés elnyelőkkel meg majdnem olyan csendes, mintha komolyabb stepper drivert használnék az alap 4988 helyett, csak sokkal olcsóbban jött ki. Már csak a ventiket várom, hogy azokat is halkabbra cseréljem a mostani sivítósakról.
-
TheProb
veterán
válasz
Mr.Csizmás #15554 üzenetére
90 fokkal hogyan? A mélysége nem elég, ahogy nézem.
-
2thletme2day
őstag
Üdv
Találtam neten egy configolt Marlin 2.0-át ami úgy van bekonfigolva, hogy HE1 akkor aktív ha valamelyik motor mozog. Én szeretném inkább a klasszikus megoldást, hogy 50 fokos hotend hőmérséklet fölött kapcsoljon HE1. Ezt meg is találtam viszont emellett még mindig kapcsol motormozgásra is HE1. Hol tudom kikapcsolni ezt?
-
TheProb
veterán
válasz
Mr.Csizmás #14495 üzenetére
-
Holleanyo
tag
válasz
Reggie0 #15546 üzenetére
A Control menüben van mm érték is. Tehát ezt az ertéket is lehet állítani az extruderen, csak azt nem tudom, hogy mennyire állítsam be? Hogy lehet beállítani a megfelelő értéket, hogy ne felejtse el az alaplap kikapcsolás után?
A flow érték 200%-ra rakása egyszerübb dolog csak az a baj, hogy ezt csak az elindított nyomtatás után engedi állitani + kikapcsolás után törlődik a módosított flow rate érték.
Ötlet, javaslat? -
norbert1998
nagyúr
Üdv!
Elég soká húzódott a TPU dolog, sokminden lefolyt a Dunán, de sajna nem túl sok köze volt annak a sokmindennek a nyomtatóhozA gyári buildplate most adta meg magát teljesen az Ender-en, a TPU-t már nem tudtam rá nyomni. Csütörtök este óta szenvedtem vele, egy méretes középkonzol elemet kreálnék a kettes Megane-ba. Tegnap éjjel sikerült végignyomtatni az alsó felét közvetlen a heatbed aluminium felületére
Egész jól tapadt hozzá a TPU, de a sarkok feljártak, brimmeltem, jó lett. Most hoztam el a tükörlapot az üvegestől, egyelőre nagyon adja a középkonzol felső része.
Jelentem, a tükörlap felesleges, sima üveglap bőven elég lesz fél áron, aki agyal rajta PLA és TPU mellé.
Sokkal könnyebben feljön, és melegen még állítom jobban is tapad, a tükörsima felületről nem is beszélve.A beállítások az alu és üveglapra nyomott TPU-hoz: 230 fok, 1 mm retract volt este, nagyon szőrösek lettek az oszlopok, most feltettem 3-ra, de szerintem az is kevés, 70 fokos heatbed, 30mm-es sebesség, Initial Layer esetén 15.
-
konkav
csendes tag
Üdv.
Engem is elfogott a
limbóKlipper lázKözben addig nézegettem a 4MAX elektronikai dobozát, hogy azt találtam ki, hogy oda egy RPi 3 A+ simán belefér. Hát még amikor láttam, hogy az UART3 ki is van vezetve tüskesorra. Gondoltam, összebarkácsolom, hogy azon menjen ne az USB-n, és akkor mindent bele tudok tenni a dobozon belülre. Némi fennakadást azért okozott az Y végállás kapcsoló, ugyanis az pont ennek a soros portnak a lábait használja, de mivel minden tengelyre van két végállásra hely, így átraktam az Xmax-nak fenntartott helyre
A normál kommunikáció jól működik, csak a restart-tal van gondom. Nyitottam is egy issue-t Klipperéknél, de közben meg összebarkácsoltam, hogy a RPi egyik gpio lába le tudja húzni az AVR reset lábát a földre, és így újra tudja indítani. Szépen működik. Csak.
Közben kalibrálgattam, PID tuning szépen lefutott, extruder a Klipperhez adott 4MAX configgal csak ~94mm-t húzott be, ezt gyorsan átszámoltam, most 100,32mm-t húz, viszont elkezdett kattogni az extruder. Szétszedtem a hotend-et, nincs dugulás, valószínű sok neki az anyag. Gyári firmware-rel nem volt ilyen gondom. Mit csináljak? Tekerjem fel az áramot? Többször is lemértem, G1 E100 F50 200C° fejjel 100,3mm körül húz, kevés eltéréssel. Cura-ban nem változtattam a sebességeken, gyorsításokon, csak a jerk beállítást kapcsoltam ki.
-
Holleanyo
tag
válasz
Reggie0 #15546 üzenetére
Most nyomtatja a Calicat macskát. Ha végzett, megpróbálom az E step/mm-t állítani.
Szerintem nem kell ellensúly. Nem nehéz az egész cucc. Csak méretben nagy, súlyban nem. Nem tudom milyen átforgatásra gondolsz? Jelenlegi rétegrend: ender görgős kocsi lemeze, műanyag idom a felfogatásokhoz, bmg hajtás+ alatta az extruder fej, palacsinta motor. A kilógó ventillátor a tárgyhűtő. A bal oldalon lévő venti pedig az extrudert hűti. Ennél jobb elhelyezést szerintem nem lehet kitalálni. -
Reggie0
félisten
válasz
Holleanyo #15545 üzenetére
Persze. A menuben Control->Motion->Steps/mm->E steps/mm
Nem tudom mennyit kell tekerni rajta, ha duplazni kell lehet jobban jarsz, ha leveszed a gombot es befogod egy csavarbehajtoba, mert 90 koruli ertekrol 180 kore kell feltekerni 0.01-es lepesekben...Nem kell ellensulyt rakni a sin tuloldalara? Gyarilag ilyen egysoros gorgokkel ellatott gepekre nem igazan raknak ekkora tomeget, lehet igy nem sokaig huzza a gorgo/csapagy az nyiro/oldaliranyu eroket. Vagy legalabb at kene forgatni, hogy a stepper legyen a sinhez kozelebb es a ventillator tavol.
-
Holleanyo
tag
Felraktam az Enderre a BMG direct drive-s extrudert. Nagyon patent a nyomtatás minősége!
Két problémám van:
1- A nyomtató menüjében a flow rate értékét 200%-ra kellett feltolnom, hogy helyesen nyomtasson. Ez gondolom a direct drive más belső áttétele miatt van így. Ki lehet-e küszöbölni ezt más módon?
2- Y irányban a fej lemegy az asztalról 16mm-t home állásban mivel a felfogatások miatt kijjebb került az extruder fej. Lehet-e ezt az y sín áthelyezésén kívül valahogy kompenzálni?
Előre is köszönöm az epítő jellegű hozzászólásokat!
Ha valakit érdekel majd ez az Ender 3 tuning, szívesen segítek. -
energy4ever
addikt
válasz
Sayiid919 #15542 üzenetére
Marmint, hogy mennyi anyagot tol at magan, azt akarod beallitani?
Nem javaslom, de a legegyszerubb, hogy lemered mennyit tol at magan a filament behajto motorja. Majd szazalek alapon beallitod Cura-ban a flow-t. De ismetlem, ez nem normalis beallitasi muvelet igy, viszont ez a legegyszerubb! -
-
Reggie0
félisten
válasz
Dyingsoul #15538 üzenetére
Csokkentsd a nyomtatasi sebesseget, esetleg probalj meg 1-2% extra flow-t adni az elso retegnek.
Nekem neha a nagy targyakkal van bajom, hiaba a brim kicsit emelkedik a szele. A legjobb modszer, ami eddig bevalt, hogy a brim elkeszulte utan a sarkoknal atlosan lecelluxozom a brimet.
A furatba tesz brimet, ha beallitod, hogy a belso eleket is brimmelje. "Brim only outside"-t kell kikapcsolni.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
TheProb #15525 üzenetére
Hát még párszor megfordult bennem, hogy lehajítom róla...
De az a nagy helyzet csak az üveg olyan egyenletesen sima, hogy tudok a teljes munkafelületen egyszerre nyomtatni. Mert az alap ender 3-as lap görbe.A történet vége az lett, hogy 2mm vastag üveglapot vettem, a 3mm es ott áll a szekrényben.
az alap ender 3 padot lehajítottam és magában a 2mm-es áll rajta. Gyönyörűen lehet nyomtatni 60C bed temppel a PLA-t. De lehet még 60-ról is lejjebb lehetne picit benni. Ez hamar átmelegszik, nekem nem warpol (kollégámnak igen).Amit nem szeretek, hogy azért a tapadás nem olyan, mint ender 3-on. Egymás után kétszer nyomtatom ugyanazt és egyszer jobban tapad egyszer kevésbé. Jellemzően kis körkörös mozdulatok nem tapadnak pl furat lyukak, csavar helyek. Brim-ezek persze de egy furat lyukba nem tesz brimet.
Jah és a Brimet utálom lepucolni... Nyűg.
-
TheProb
veterán
válasz
2thletme2day #15532 üzenetére
Próbáld meg olyan útvonallal, amiben nincs ékezet.
Admin módban indítottad a console-t? -
2thletme2day
őstag
Üdv
SKR v1.3-ra való Marlin ráhegesztésében lenne szükségem segítségre. Az istennek nem tudom lefordítani a nyomorult marlin configot. Próbálkoztam Atom-al és VScode-al de egyikkel sem sikerül a dolog. A problémám a már rögtön a fordítás után kezdődik. Ezt a hibaüzenetet kapom rögtön a fordítás megkezdése után
PlatformIO minden fülét végignyomkodtam és mindent frissítettem amit feldobott, hogy elérhető. Nem tudom, hogy rögtön a kép legelején látható sárga szöveg okozza-e a problémát de ha kézzel kitörölöm a .pioenvs mappát akkor sem történik semmi. Utána újra rányomva a fordításra ugyanezt az hibasort dobja ki.
pip install -U platformio paranccsal frissítettem a platformio-t is de semmi nem változott. Mi lehet a probléma? Többszöri Atom és VS Code újratelepítés sem hozott előrelépést.
-
TheProb
veterán
Milyen anyaggal lenne érdemes nyomtatni a múltkor linkelt kézifékkar takaró elemet? PLA sajnos valóban merev ehhez, ahogy sejtettem. Eddig 2/2 alkalommal eltört, elrepedt, elváltak a rétegek már a beszerelés közben. Aztán akkor még nem is használtam és még nem kapott nyári 369 fokos meleget sem a kocsiban... Bizonyos állapotában, kb 70-80 fokban is meghajolhat az elem. ABS azt olvastam, hogy hajlékony(abb, mint a PLA), erre jó lehet? Esetleg PETG?
-
gerleimarci
aktív tag
Azt viszont nem reklámozzák ilyen lelkesen, hogy az asztalfűtéshez külön MOSFET modul kell
Amúgy ha kell valakinek, akkor átküldöm az előzetes manualt róla.
Ja és mivel ez STM32, ezen nem smoothieware bootloader van, ezért firmware frissítést csak SD kiszedéssel lehet végrehajtani. -
Saccco
nagyúr
Nagyon nagy perverzió lenne építeni egy DICE forma nyomtatót csak azért, hogy 0,2-es nózival nyomtassak velle?
-
TheProb
veterán
Megmérné nekem valaki ender 3 hotbed-jét, hogy pontosan mekkora? 230x230?
Találtam itthon régi képkerethez üveget, azt fel tudnám cseszkázni (~2mm)Dyingsoul: 1-2 hét elteltével mit mondasz, üveg vs mágneses bed összehasonlításról?
-
Holleanyo
tag
Felszereltem a BMG extrudert direkt drive hajtással a Ender 3-ra. Szépen működik csak a végállások nem stimmelnek. X irányba lemegy a fej az asztalról kb. 3 mm-t, Y irányba pedig kb. 15 mm-t. Át kell majd szerelni a végállás kapcsolókat? (nem lesz egyszerű mutatvány)
-
Reggie0
félisten
Van koztunk valaki, aki ujrahasznositja a filamentet? Arra lennek kivancsi mivel erdemes bedaralni.
-
fape
senior tag
szokásos BIGTREETECH
rekláminfó: -
Reggie0
félisten
-
Thowra123
tag
válasz
Sayiid919 #15511 üzenetére
Sokat elajándékoztam már, megmunkálás, festés tesztekhez. Ha mind meglenne építhetnék az A8 köré kasznit
. Ezt a nyomtatást se kapkodja el, kell a türelem. Addig persze csinálok mást. Bekapcsoltam a hangjelzést nyomtatás végére, így csipog ha kész, nem felejtem el megnézni
-
beta
aktív tag
válasz
Sayiid919 #15501 üzenetére
Ahogy Reggie0 írta ilyen az oozing miatt fordul elő, ugyanakkor ez nem hiba. Ezeket a vonalakat cura-ban a "combing mode" nevű beállítás eredményezi, ami a retraction-ök csökkentését szolgálja. Preview módban kék színnel jelzi is őket. Ki tudod kapcsolni, vagy ha átrakod "not in skin" állásba, és bekapcsolod az "avoid printed parts when traveling"-et alatta, valamint a "shell" résznél a "top surface skin layers"-t minimum 1-re állítod, akkor szépen körbemegy a tárgy szélén, és nem keresztben szántja fel a felületet.
-
csadi0011
őstag
Tudtok ajánlani valami nyugtatót arra az esetre, amikor szétugrik a filament a dobról önmagával ördöglakatot kialakítva?
Szerk: Ja amúgy tudom, hogy van rá megoldás, de most gyakran cseréltem filamenteket és nem foglalkoztam vele.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
energy4ever #15499 üzenetére
ja, csak akkor bukom az egyenesen álló squash lábakat, át kell tenni oldalra
-
Reggie0
félisten
válasz
Sayiid919 #15501 üzenetére
Ez az oozing jelensege. Ot dolog segithet:
1. Erosebb targyhuzo kell, ha a gyarival hasznalod, akkor vannak a gyari ventire jobb legcsatornak.
2. Csokkentsd a nyomtatasi homersekletet.
3. Hasznalj retractot
4. Engedelyezd a coastingot
5. Modositsd a fej utvonalat (optimize wall, optimize infill path es hasonlok)
A 4.-et vegszukseg eseten, mert az a nyomtatast konnyen ronthatja.UI: Nekem ilyen lett a gembird kek nemreg: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Milyen TV-t vegyek?
- Google Pixel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest