Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
odiepapa2
tag
válasz snowman #8870 üzenetére
megcsináltam a levelinget, jó közel tettem a tálcához a fejet, szépen beállítottam. Átállítottam a BRIM-et 0.3-ra, szépen meg is csinálta körbe a nyomtatást, majd egy idő után maga alá gyűrte az egészet. Grrr...
Most 0.1-es BRIM-mel megpróbálom. Hátha...
BTW... köszönöm a tippeket, kitartóan próbálkozom tovább. Nem akarok RAFT-tal nyomtatni, mert habár szépen nyomtat azzal, de fájdalom leszedni a végén az ojjektumról.
-
Zsolt74
senior tag
válasz snowman #11262 üzenetére
Sokszor azért jó egy nagyobb nyomtató mert nekem volt olyan hogy a Craftbot 200x250mm-es asztala kicsinek bizonyult. Van hogy lapos de hosszú tárgyat kéne nyomtatni, de nem fér el sehogy se az asztalon.
Én a feldarabolásnak nem vagyok híve mert soha nem lesz olyan mint ha egyben lenne kinyomtatva, max rengeteg utómunkával.Zsolt
-
daninet
veterán
válasz snowman #11265 üzenetére
cég venné magyar számlával, egyelőre a craftbot a nyerő.
egy CNC épitésében is benne vagyok jelenleg, látom mennyit számit a golyócsapágy és a teljesen fém váz szoval a craftbot szimpatikus. Bár az a konzolos munkalap annyira nem jó megoldás
[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Dalee
aktív tag
válasz snowman #12173 üzenetére
Eddig én is így csináltam ahogy te is írod, hogy az utolsó rétegek lesznek más színűek, azaz M600 a megfelelő sorba és kész.
De most nem szeretném, hogy a hengerben legyen fehér rész, azaz Energy által leírt módra gondoltam először én is, csak nem tudom, hogy kell megcsinálni, az előző posztomban leírt probléma miatt.
-
bficsor
csendes újonc
válasz snowman #13656 üzenetére
Bocsesz, hogy csak most reagálok, de 30 órás volt a csatolt nyomtatás és meg kellett várni, hogy mi lesz az eredmény...
és videó itt: [link]
@ snowman
- az egyik filament szorító tényleg laza volt, meghúztam
- talán csak ideiglenes dugulás ez, ami nyomtatás közben alakul ki, ezért ott nem szedtem szét@ dom1n0
- retraction be volt állítva és 2 mm-ről átállítottam 20 mm-re és ekkor volt a minőségi ugrás a nyomtatásnál@ izisz
- köszi a tisztítószer tippeketMost ott állok, hogy a nyomtatás elején volt a jam, ill. a végén szétváltak a rétegek - lehet jamtől (utóbbi így típusú probléma [link]).
Valamiért az a benyomásom, hogy ott alakul ki probléma, ahol két tárgy találkozik. Emiatt a szeletelőmre (Slic3r) is gyanakodok.
(Hab a tortán, hogy a képeket ellentétes rétegekkel kellett volna legyártani, mert így pont a negatív lett kinyomtatva, csak hát már nincs idő meg filament újranyomtatni...)
Szóval tesztelkedek nem sokára...
-
Reggie0
félisten
válasz snowman #15174 üzenetére
Ha lenne itthon De megoldottam reszelo+csavarbehajtoval, csak az elso fel centit kellett manualisan lekapni, hogy ne csessze szet a csavarbehajto befogojat.
(#15175) TheProb: Mint mondtam, kalibrald az extrudert, nem olyan sima az es szemmel lathatoan alulextrudal. Nem ernek ossze a vonalak.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz snowman #21911 üzenetére
Igazából csak kérdezték tőlem, mert vettünk rugalmasabb PETG-t, és az adott dolog aljának rugalmasabbnak kéne lennie, a tetejének meg szilárdabbnak, de szerintem mehetne PETG-ből végig.
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
Szabikaa20
őstag
válasz snowman #22168 üzenetére
A Tinckercad-et tegnap próbáltam.Fogaskerék modellekre jó lesz,de pl egy egyszerű csövet nem tudtam lemodellezni csak henger opciót találtam.Nem azt mondom,hogy nem lehet csak én nem jöttem rá. Tudom,hogy a Fusion360 lesz a vesztem!
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Dave™
nagyúr
válasz snowman #24941 üzenetére
Már nyomtattattunk belőle többször, csak nem tudom mennyi lehet a nettó nyomtatási idő ebből és mennyi az, hogy "meg kell várni, míg tele lesz a gép". Most az lenne a cél, hogy középtávon vegyen a cég egy ipari nyomtatót ami képes ekkora méretet kezelni, és nem is az ára a legnagyobb probléma, hanem hogy rengeteg a buktató, amiről nem is tudunk. Ez is egy szakma, amit meg kell tanulni, ki kell tapasztalni.
-
Tikakukac
titán
válasz snowman #26950 üzenetére
Nincs azzal gond, hogy szívás/tanulás van vele, mert fejlődik vele az emberfia, ami kell később úgyis.
A gond azzal van, hogy majd ha elég időt beleraktam meg egy kevés pénzt, akkor ugyanott leszünk. Nem, nem leszünk
Túl vagyok egy igen kemény több hónapig készülő rendeléssel a drágával, ez termelte ki a Prusa árát, meg az anyagot meg még egy kis zsebpénzt. És persze, kész lett az egész, nem is rossz minőségben. De, hogy azt a mennyiségű állítgatást, a tisztogatást, a reménykedést, hogy még mindig jó-e az asztal szintje, tapad-e, nem-e gyűri be az anyagot mint 3-al ezelőtt amíg leugrok a boltba stb. stb. stb. ez az amiből nekem most lett elég.
Hobbi szintre és tanulni remek, esélyesen van egy olyan aranymetszés időben és rárakott pénzben, amikor ár/nyomat arányban bomba, de egyszerűen kísérletezgetni és ezer változót bevinni megint a rendszerbe reménykedve, hogy na most a bal és jobb is egyenlőre jön ki és kánaán lesz... ez egy ábránd. Tonna videó van a neten, amikor a srácok végtelen drága cuccokat építenek be, hogy kiderüljön mi mennyit ér. És a végeredmény 99%-ban az, hogy alapoktól kellene mindent sokkal minőségibbre cserélni és ez jelentene valódi ugrást. Erre jutottam én is amikor számoltam.
Ja és, ez az MK3S is megvolt 200k-bólA fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Reggie0
félisten
válasz snowman #32086 üzenetére
Nahat, ez pont olyan lett, mint kb. amire at akarom alakitani az enyem Marmint a corexy fejmozgatasra gondolok.
De azert elegge proto ami a kepen van. Peldaul itt: [link] Ha az also sor felirat alatt nezed a CONNECTOR es a BREAK szavak kozott, konkretan az R es B betu kozott es picit alatt a panelon teli van az SO-8-as IC atkotesekkel.
[ Szerkesztve ]
-
ecaddsell
aktív tag
válasz snowman #32086 üzenetére
Ha valami miatt egyszer veszek ilyen Prusa XL-t az a multi-color/soluble support. Nekik elhiszem, hogy ezt is meg tudják jól csinálni, sajnos ugyanez nem mondható el a keletről jött verziókról...
Remélem lesz még tűrhetőbb ára is.Reggie0
Igen, azért az nem szép, hogy a proto panellel csinálták a videót. Ezért sem kell rohanni, lehet várni míg kiforr egy kicsit és a kezdeti hibákat javítják.[ Szerkesztve ]
-
JulianSinulf
senior tag
válasz snowman #36431 üzenetére
Az első réteg nem elég lapos? Ezt kifejtenéd bővebben?
A szintezős tesztnyomtatás jónak tűnik. Az első réteg szépen egyben van, nincs rés a vonalak között és peremet sem csinál, Max a fordulónál.
Tegnap nyomtattam egy 5 és fél órás tárgyat. Nem volt gond a tapadással.Amúgy én is észrevettem, hogy az első réteg valahogy nem tűnik olyan szépnek. De ez is változó, mert van, amikor egész szép lesz, van, amikor van benne pár hiba.
A modell meg olyan, amilyen. Leírás szerint nem kell neki support. Mondjuk nem akkora gond, mert átfúrtam és úgyis csavar megy oda. Látszani sem fog.
Csak hirtelen megijedtem és nem tudtam mire vélni a dolgot. -
JulianSinulf
senior tag
válasz snowman #36434 üzenetére
Tegnap csináltam egy pár első réteg szintű nyomtatást, meg a kalibrációt is megnéztem.
A kalibráció esetén jó a rétegmagasság, mert 0,2 mm mérek. És ránézésre is hozza a képeken láthatót.
A tesztnyomtatást az asztal 5 különböző pontján végeztem, más-más kitöltéssel.
A rétegmagasság 0,2-0,25 mm között változó, attól függően, hogy mivel töltöm ki. A monolitikus és igazított egyenes a legpontosabb. A többinél a fej utazik, így ott előfordulhat extra cucc, emiatt nem a legpontosabb a mérés. Legalábbis ez az elméletem. De csak max 0,05 mm az eltérés. Ránézésre többnyire jól néznek ki, egy-két hibától eltekintve. Vagy ott emelte fel a fejet vagy épp oda tette és azért, ezt nem tudom.
Volt labirintus szerű kitöltés is, ami nagyon jól néz ki, de a vastagság valami 0,4 mm lett. Ott át lehet látni a szálak között.
Az elephant foor compensation 0.2, ahogy írtad.Korábban olvastam egy opcióról, ami miatt elvileg az egész szűk helyeken úgy oldaná meg a nyomtatást, hogy oda vastagabb anyagot nyom. Sajnos az opció nevét elfelejtettem. Lehet, hogy ez nem működik megfelelően és ki kellene kapcsolni.
Ötlet, hogy mi lehet ez? -
daninet
veterán
válasz snowman #36439 üzenetére
Mindenhova az én tippemre rendelt azure-t, nekem nagyon nagyon bejött. Az agyongyilkolt anycubic bowdenes gépemen gyönyörűen szálmentesen nyomtatja teljesen PLA minőségben.
Nekem kettő PETG volt előtte amiből sokat elhasználtam, az egyik a Verbatim volt ami egy nagyon korrekt filament de némileg szálazott illetve "megromlott" a levegőn és PLA-hoz hasonlóan törékeny lett, már hiába szárítottam.
Az utóbbi pár évben pedig csak fiberlogy-t használtam PLA-ból és PETG-ből is, de a petg-jük nekem kicsit szálaz. Nem érdekel különösebben mert én többnyire alkatrészeket és funkcionális dolgokat nyomtatok. Megpörkölöm öngyújtóval és lejönnek a szálak.
Aztán zöldben akartam kinyomtatni az új nyomtatóm alkatrészeit akkor volt csak azure-ból világoszöld petg, ugyhogy azt vettem és eléggé jó lett a minőség némi tweakelés után.De ez az egész olyan, hogy kinek mi jön be. Nekem a volcano tökmindegy mit csinálok szálazza a PETG-t. Ehhez a 0.8 nozi is hozzásegít hiába direct drive. A bowden gépem meg beállítható ugy hogy ne szálazzon. Majd lehet kalandozok más anyagok irányába a 0.8 nozival
Sajnos nincs "one size fits all". Nem rossz fundamentálisan egyik említett filament sem. Nekem azure szálaz a másig gépemen.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
JulianSinulf
senior tag
válasz snowman #36437 üzenetére
Igazad volt, a távolság nem volt jó.
Érdekes mód a First Layer Test jónak nézett ki.
De egy tárgy nyomtatásánál az első réteg kitöltése hézagos maradt, pont mint a képen. Lejjebb vittem 0,05 mm-t és máris jó lett (jobb alul még -2,2 volt, utána már -2,25):
Vagy inkább csak jobb. A különbség jól látható, de ezen a képen úgy néz ki, hogy még 0,05-öt lejjebb lehetne vinni. Lehet, hogy rosszabb kamerával kellene fényképeznem
Mit mondasz rá? -
JulianSinulf
senior tag
válasz snowman #36647 üzenetére
Igazad van. Akkor kell egy indukciós asztal is.
Amúgy elvileg a start g-code-ot meg lehet úgy írni, hogy először az asztalt fűtse fel és amikor az elérte a hőfokot, akkor álljon neki a hotendnek. Elvileg.
Gyakorlatilag még egy nyomtatónál sem találkoztam ezzel.
Viszont miután felfűtött a hotend, mindig szivárgott a nozzle-ból valamennyi anyag.
A prusa-nál is, míg felfűti az asztalt, addig pont elszivárog annyi anyag a melegedés hatására, hogy amikor az asztal eléri a hőfokot és leszedem a szivárgást, úgy tud szintezni, hogy filament nem éri az asztalt.Amire inkább kíváncsi leszek, az a nozzle és annak az átmérője. Ilyen infóval még nem találkoztam. Lehet, hogy csak én vagyok figyelmetlen. A videó alapján közvetlen a csőből jön ki, nincs nozzle, amit cserélni kell. Hacsak nem a csőt magát kell cserélni majd.
Arról sem találtam infót, hogy eleve mivel fogják szállítani. A bevált 0,4-sel vagy inkább már 0,6-tal? -
Reggie0
félisten
válasz snowman #36647 üzenetére
Az asztalt a felfutes ideje alatt felulrol infra lampaval kell megvilagitani. Sima szilardtest-relevel a raspirol vezerelheto. Az legalabb 230-rol megy es nem a 24V-ot terheli. Akkor a legjobb, ha fekete az asztal.
Amugy az indukcios futesnek az a lenyege, hogy az egesz nozzlet kozvetlenul futi, meg a csucsat is es nem a menettol vezeti odaig a hot.
[ Szerkesztve ]
-
kzkz
őstag
válasz snowman #36978 üzenetére
Hát mondjuk, hogy kinyomtassam egy részét. Kijelölöm az egészből azt a pár darabot, ami kell, és küldöm nyomtatni, nem kell másik programot közbeékelni, ami a STEP-ből STL-t csinál.
https://hackaday.com/2022/08/17/prusaslicer-now-imports-step-files-heres-why-thats-a-big-deal/[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz snowman #38165 üzenetére
Tudtommal a gopro-k búvártokja (60m-ig vízálló) PC-ből van, szóval ha rendesen meg van munkálva, tud az . Én egyelőre csak elméletben nyomom, PC-re olvastam már mindent egész 310/130 extruder/ágy hőmérsékletig.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz snowman #38722 üzenetére
közben találtam még egy érdekes anyagot, ami nincs az összefoglalóban és amit dícsérnek az uv-ellenállása + mechanikai tulajdonságai miatt: ASA. próbálta már innen valaki? Ránézésre PLA árban van, könnyű nyomtathatóságot is írják. Viszont mielőtt kipróbálnám be kell fejeznem a fészer - projektet, mert ugyanúgy "füstöl" mint az abs.
#38721: rosszul írtam, 299$-ról indul a kedvezény . idióta banggood-on lehetetlen keresni, sidewinder heatbreak-jük vagy nincs, vagy jól eldugták.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz snowman #38866 üzenetére
Ezaz, idővel kelleni fog több, én meg nem akarok 3, utólag eladhatatlan darabon átesni, hogy a következő széria filamenthez kell egy negyedik. Egyik paraméter a hőfok, másik a tekercsméretek. Előbbiből "nagyon érdekes" a szárítókat gyártók/reklámozók még csak nem is hallottak a (mostani!) készülékeiket meghaladó igényekről, (nekem hosszú távon a drága pps is játszik), utóbiból meg nem láttak még 2-3 kilós tekercset. Nem fogok külön szárítót venni sem az évi 2 projekt 250g-os Nylon, PC stb feladathoz de a "tömeg-kertitörpegyártó" teszkógazdaságos 3kilós PLA tekercshez sem. Erősen úgy érzem itt bütykölés lesz .
#38862: igenigen, fenn a messzi északon . Vagon nedvességgel küzdünk, a házban is 2 párátlanítót üzemelek, úgyhogy ez a szárítómizéria elég kritikusnak tűnik.
-
t72killer
titán
válasz snowman #39076 üzenetére
Nincs elég hosszú hosszabbítóm . (a posta elosztóközpontjában van már a gép, kb 100km-re innen . Elvileg 7főn hozzák és persze péntekig dolgozok, de vmelyik éjjel megpróbálom beüzemelni ))
#39075 .
#39078: brit ebay - aki itt lakik annak érdekes lehet - mindegyik tétel ingyen postázós:
Még egy nyomtató-kuckót szerettem volna a listára, de értelmes áron nincs. Vagy bütykölök, vagy figyelem a piacot, hátha leakcióznak valamit használhatót - ez a szárító is 50font felett volt 2 hete.#39079: szuper darab .
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz snowman #39446 üzenetére
Tech outlet (uk) 34£, amazonról 37 rémlik
-
daninet
veterán
válasz snowman #39962 üzenetére
ez egy jó ötlet bár sosem csináltam még ilyet. Vagy akár PETG is lehetne az alsó réteg az úgy tapad erre a texturált PEI-re hogy nem lehet leszedni
Nos akkor ki is próbálom, 6 óra mulva jelzek sikerült-e
[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest