- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saccco
nagyúr
válasz
energy4ever #29033 üzenetére
Prusament Mystic Green PLA a külseje, belül Prusament Galaxy Black PLA. Sajna mindkettő kifogyott, most sima fekete Esun PLA+ lesz a maradék alkatrész java.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
energy4ever #29033 üzenetére
apropó, filanora kihozta a múltkor a glitter PLA kollekciót, baró
fekete és ametiszt van nekem.
-
Tikakukac
titán
válasz
energy4ever #28132 üzenetére
Pont most csinálok egy ilyet, hogy a céges moncsi alá bemenjen a dokk
Minden megoldható, csak ügyesnek kell lenni
-
Rulez81
tag
válasz
energy4ever #26834 üzenetére
Aztán szegény mérgezi magát, abban a boldog tudatban , hogy a hepa majd kiszűri a káros anyagokat.... közbe meg nem.
-
bbmt
senior tag
válasz
energy4ever #26819 üzenetére
Köszi,
Banggood rendelés tapasztalat valakinek? Gyorsaság Cseh raktárból? -
Reggie0
félisten
válasz
energy4ever #26797 üzenetére
Hat, mint latod en probalom altalanosan megfogalmazni a problemat, nem csak a kezdo szituaciora leegyszerusitve, ezert is irtam bele, hogy meg mi mindentol fugg a dolog.
-
Reggie0
félisten
válasz
energy4ever #26787 üzenetére
Igen PLA-nal mar nem veheto eszre, mert teljesen ellagyul olyan magas homersekleten. Viszont mas anyagnal, mint pl. ASA vagy PC-ABS ismet pattanni fog.
Nyilvanvalo, hogy ha a lagyulasi homerseklet fole mesz, akkor nem jatszik a sima linearis hotagulasi tenyezo.
-
Devil Smile
őstag
válasz
energy4ever #26743 üzenetére
Bocs, úgy olvastam, hogy adás vétel tilos..
Csere azt hittem lehet, ha nem akkor ez esetben érdemes kiegészíteni a későbbi félreértések elkerülése érdekében.. -
Reggie0
félisten
válasz
energy4ever #26721 üzenetére
nekem most van uton az 5 plus, majd elmenybeszamolok.
-
snowman
tag
válasz
energy4ever #26724 üzenetére
Upsz, igazad van. Még akkor is, ha én a kit-re gondoltam, ami 769EUR...
-
lacima
tag
válasz
energy4ever #26713 üzenetére
És csak filamentesbe?
-
Pew
tag
válasz
energy4ever #26526 üzenetére
SKR alaplapokra van RepRap firmware port, mindenképp érdemes kísérletezni vele, vagy észben tartani mint opció. Még nem annyira elterjedt, de nagyon jó dokumentáció és fórum van hozzá. Pár dologban tud kevesebbet mint az eredeti Duet + a Duetesek is ismerik a projektet,messze nem a kínai duet klón board kategória :)
-
azbest
félisten
válasz
energy4ever #26526 üzenetére
Egyébként nem tudtam megállni, rendeltem magamnak egy olyan skr mini e3 integráltat. "Tartaléknak"
Igaz, van "tartaléknak" már egy régebbi skr mini 1.1-es is [link] , aminek ágy fűtő mosfetje, van külső filléres mosfet boardon is. Meg két marék hr4988 driverem is - nekem a gyári tarantula 8bitesre integrált a4982-höz képest előrelépés volt zaj és sávosodás csökkenés tekintetében is. Persze rajta van még a vázon a gumi zajcsökkentő motor bak is, bár már leszedhetném a 2209 mellől. Ja és persze megvan a régi tarantula board is
Bár lassan tényleg tudnék építeni második nyomtatót, "csak" fémváz kéne hozzá. Vagy esetleg más masinát. Így hogy egy szett motor is van már pluszban
-
kulu22
aktív tag
válasz
energy4ever #26524 üzenetére
Nagygenerál
Ha a kereted engedi, akkor a DuetMaestro alaplap is jó választás lehet. Pont a minap találtam a Trianglelab Matrix extrudert, bár nem tudom, hogy mennyire lenne nehéz oda. Vagy nem direkt drive-ban gondolkodsz?
-
kulu22
aktív tag
válasz
energy4ever #26499 üzenetére
Átépíted?
-
azbest
félisten
válasz
energy4ever #26499 üzenetére
lényegében bármilyen beletehető
De persze érdems másik tartót nyomtatni, mert általában nem pont egyforma a méret.Nekem skr 1.3 -as van rajta biq 2209 v1.2-őkkel. (mostanában 4 driver 16 dolcsi körül van, a board meg 16 körül talán - bár lehet 1.3ast eredetiben már nem árulnak, hanem 20 körül 1.4 est. )
De most az SKR mini E3 V1.2 2209 -es beforrasztott driverekkel 20 dolcsi kínából, 25 dolcsi csehektől (van 2 dolcsis kupont, amit kikérve használható is rögtön) [link]Ha a legjobb kell, hát akkor meg több száz dolcsiért is vannak márkás boardok
-
Scallion
senior tag
válasz
energy4ever #26472 üzenetére
A szeletelő képeket csinál a rétegekröl és azokat jeleniti meg a kijelzőn. Némelyik szeletelő rendesen fel is pörgeti a videokártyán az órajelet számoláskor. Csinál egy előnézeti képet a nyomtató képernyőjére (amit meg is változtathatsz) és ennyi. Ja, a levilágítási paramétereket nyomtatás közben is meg tudod változtatni.
-
Saccco
nagyúr
válasz
energy4ever #26472 üzenetére
Ezt elsőre tudja. A géphez jár a program.
Az időket kell kitalálni. Meddig világítsa az első réteget. Meddig a többit. Pihenjen-e közben vagy ne. Milyen rétegvastagsággal menjen. Mi a tárgy jó iránya, kell-e support.
Teljes homály egyelőre. -
Reggie0
félisten
válasz
energy4ever #25949 üzenetére
En azzal kezdtem, nem volt vele kulonosebben gondom. Inkabb a gyartasi szeriak kozott vannak problemak, leginkabb a szurkenel tapasztaltam ilyet, de az sem mindig. Most fel ev allas utan vettem elo a tekercseket es gond nelkul nyomtatok vele, meg szaritani se kellett. Ender alap asztalon kezdokent es uj asztallal le fog tapadni, meg nem hajlik fel, csak ha nagy hofokon van a fej. Ultrabase lapra 50 fokon is ugy tapad, hogy alig birom leszedni.
-
Reggie0
félisten
válasz
energy4ever #25945 üzenetére
Vagy eppen egyik se.
-
Imy
veterán
válasz
energy4ever #25752 üzenetére
Üvegre nyomtasson PETG-t, de kell alá gagasztót kellni. Én a ragasztót még vizes szivaccsal elkenem, és szép lesz az alja.
-
válasz
energy4ever #25747 üzenetére
A tárgy repedt szét.
Akkor a huzat lehet az oka, sajnos nem védett helyen van a nyomtatóm -
LamaCube
addikt
válasz
Igen olvastam én is. Ezen van valami réteg, tehát nem sima üveg. Egyszer élünk rápróbálok, ha elfogy a pla.
Mr.Csizmás
Semmi gond nekem gyári minden. Majd az asztal rugókat cserélem erősebbre meg alura az extrudert. Így is sokat segítettél. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
energy4ever #25754 üzenetére
inkább vedd visszább 103%-ra, nekem azure-nél az vált be pölö. azért kell egy picit több, mert másképp terül a hurka, mint PLA-nál, viszkózusabb - mondjuk ezért kezdem 238-240 körül, utána 230-ra csökken.
@kzkz szálátmérő rendben van? ha 89% sok, akkor lehet nem 1.75, hanem 1.85 is lehet, ha elvileg pontos a kalibráció (értsd ua. hosszon több anyagtérfogat megy be)
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
tapasztalatom szerint akkor tapad nagyon üvegre, ha a flow érték 105-8% felett van, a terülő hurkák full összeérnek légrés nélkül, és rácuppan az üvegre. 103% init flownál nekem hidegen simán leugrik a felületről, mert pici hézagok még vannak.
-
válasz
energy4ever #25744 üzenetére
Bocsi, az véletlen pont kitöröltem.
1-2 réteg. -
válasz
energy4ever #25505 üzenetére
Ugyanazon a gépsoron csinálják, mint a szalámit?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
energy4ever #25509 üzenetére
én ott engedtem el, amikor vmelyik user szerint a frissen bontott tekercs letekeréskor 20-30 centis darabokra töredezett állandóan.
-
Saccco
nagyúr
válasz
energy4ever #25505 üzenetére
Olvasd vissza a topikot. Kaptak ők hideget, meleget, mondjuk inkább előbbit.
-
Scallion
senior tag
válasz
energy4ever #25398 üzenetére
Vagy 15 éve nagyon sok szar kártyájukat gariztattam, nem változik semmi
-
rokapet
tag
válasz
energy4ever #25353 üzenetére
-
kzkz
őstag
válasz
energy4ever #25388 üzenetére
Nekem 2, max 3 tekercs kellene, utóbbinál már megvan a netto 14400, így ingyenes a szállítás. Viszont a 10% kedvezményt nem adja meg még 5 tekercsnél se. Ezt nem értem.
Én bp-i vagyok. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
energy4ever #25353 üzenetére
nem akarjátok ti látni azt a dzsungelt
-
kulu22
aktív tag
válasz
energy4ever #25335 üzenetére
El sem hagytam igazából, voltak kisebb szünetek, de valami mindig volt itthon. Most belevágtam egy toolchanger-es HC Evo-ba, de még a legelején vagyok (gyakorlatilag egy láda alkatrész) ill. egy Prusa Mini-t szerváltam, még friss ropogós, ismerkedünk
-
Mr. Erikszon
senior tag
válasz
energy4ever #25003 üzenetére
azt hiszem egy ender 5 vonzónak tűnik, filamentes legyen.
Érdemes ennél drágábbat venni?
Illetve ender 5-ből melyiket érdemes banggoodról? -
fuze
őstag
válasz
energy4ever #24904 üzenetére
Mi lehet? Erről a sercegésről hallottam csak más anyagok kapcsán amik sokkal érzékenyebbek a páratartalomra.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
energy4ever #24840 üzenetére
Köszi a tippet, nem rossz ötlet. Esztétikailag is talán jobb, ha bent van, de praktikum szempontjából rosszabb, mert bent nehezebb cserélni, mint kint.
Ezért írtam ide, hogy tapasztaltabb kollégák mit javasolnak, kint vagy bent?
-
Tikakukac
titán
válasz
energy4ever #24786 üzenetére
Hááááát macera. Az a baj, hogy időzíteni főleg nagyobb nyomtatást így mocskos nehéz. Én is sajnos sűrűn csináltam olyat, hogy na, akkor bolt. Na, akkor egy posta vagy ilyenek, mert éjszaka bármennyire csendesek nálam is ventik, nem szerettem járatni, nehezen alszok bármi fény és hang mellett... Meg ugye mikor behívnak melóba vagy valahova el, menni kell, a nyomat meg ott van 5 órával és nem akarod kidobni mert határidő van.
Nekem elég komoly tervek vannak ezen téren is, a dobozolása a Voronnak ha eljutok oda gránát állónak is kell lennie, alap a tűz és füstérzékelő, lehet még az oltórendszer is. Minden más sajnos ordas hazárdjáték, főleg ezekkel a mindenhol fillérreszelt nyomtatókkal. És vesztenivaló az van, nekem csak a szoba ahol ülök több millás tétel és felbecsülhetetlen egy rakat tárgy benne. Ehhez képest egy 50k-s tűzálló dobozolás lófing.
-
Tikakukac
titán
válasz
energy4ever #24774 üzenetére
Magát a nyomatot elnézve szerintem van olyan jó. A fura, hogy nekem elég alul extrudáltnak tűnik ezzel ugyanaz a profil. Adok neki vagy 5%-ot pluszban a következő nagy nyomathoz és meglátjuk. És mintha szerintem kicsit jobban is kenődne azonos hőfokon, lehet abból is lekapok vagy 5 fokot.
De semmiképpen sem rossz anyag, nézek még egy kicsit komplexebb nyomtatást és kiderül mit tud.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
energy4ever #24252 üzenetére
karácsony miatt glitter-ben gondolkozok, Spectrum gyártói rendelés megérheti?
-
moex1
tag
válasz
energy4ever #24255 üzenetére
&Saccco
Most csinálok egy betétet a titanhoz, hogy ne tudjon sehol kibuggyanni az útvonalon, aztán meglátjuk. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
energy4ever #24241 üzenetére
+kzkz
akkor delbanplz, nézek mást alzáról
csak megvilágosodtam, hogy nincs világos színem
-
Jagi
tag
válasz
energy4ever #24233 üzenetére
~36cm körül van valahol, 3db-ból lett összerakva.
Thingiverse-n van sok jópofa, de én beruháztam egy ilyen csomagra:
https://www.kickstarter.com/projects/kimbolt/fates-end-3d-printable-dice-towers1mm nozzle és 0.28 layer, 60mm/s így is 28 óra volt összesen.
Lineáris sínezésre kellene rávennem magam, akkor tudnék tempót növelni.
Ismerős festi őket, nekem nem lenne türelmem meg persze ügyességem se hozzá. -
Saccco
nagyúr
válasz
energy4ever #24109 üzenetére
Prusaslicer a varázsló!
-
Saccco
nagyúr
válasz
energy4ever #24077 üzenetére
Nincs köze a világításhoz. -
Saccco
nagyúr
válasz
energy4ever #24071 üzenetére
3 óra+ csak az első réteg.
De a méret nem tökéletes. Rosszul terveztem meg.Ha elkészül megmutatom majd mi lett belőle.
-
Tikakukac
titán
válasz
energy4ever #24056 üzenetére
Ó köszönöm. Engem inkább az a leparkoltatott pénzkupac zavarna és a kitépett több marok hajam, mire gatyába lenne rázva a slendriánságok tömege. Az alap viszont tényleg nagyon tetszik.
Ender6-ra rávárok még kicsit, meglátjuk, tőlük remélek olyan minőséget, amihez nem kell alapjaiban is lebombázni a gépet. -
imibogyo
veterán
válasz
energy4ever #23901 üzenetére
Hát pedig még az sem kizárt, de akkor vennem kell még jócskán (mechanikai) cuccokat a meglévőek mellé, mert jelenleg csak 5 darab 600 mm-es sínem van, ehhez meg kellene 7 darab, alu profilokból is van vagy 20 darab 700 mm-es de 2040-es méretben, a Voronhoz meg inkább 2020-asak valóak (még ha jó pár helyen szemre meg is oldható a 2040-es csere (például asztal alatt fektetve, függőleges oszlopok előre és hátra egy 20x20-as méretnyivel "kilógatva" stb...). Az elektronikai részt csak azért nem hozom fel, mert azt az új nyomtatóhoz ígyis úgyis venni kellett volna, de egy "sima" nyomtatóhoz a mechanikai csomag nagyjából elég lenne, Voronhoz biztosan nem. Mindegy majd megálmodom, sok időm van még addig. Eleve minimum 2 hét környéke lesz mire ideér az új nyomtató (és logisztika miatt most nem is magamhoz rendeltem) és ugye ahhoz, hogy bármilyen nyomtató építésében egyáltalán gondolkodhassak, ahhoz először ennek kéne működnie, ráadásul jól működnie.
(#23902) Saccco: persze. De beszéltem Flashpointerrel is (neki ugye van egy X1 még a v1 időszakból, most meg már ugye v4-nél tart) és az ismert hibákon kívül ő is elégedett a géppel. Őszintén amúgy sem vagyok nagyon betojva. Azért most már van annyi tapasztalatom 4 gép után, hogy úgy legyek vele (főleg a kínai gépek kapcsán), hogy egyrészt ez is a hobbi része, másrészt mindene egyszerűen nem lehet szar, ha meg valami mégis az, azt majd megoldom. Például sokan panaszkodnak az X1 asztalára (sokan meg nem...). Eddig is minden gépemen kicseréltem a gyári asztalt/felületet (a Creality is híres a "hajlott" asztalairól, elég csak az Ender 5 FB csoportot végignyálazni, mégis sokan, köztük én is nagyon szerettük, szeretjük azt a gépet), szóval nem igazán izgulok emiatt. Az Anet A6-on is kicseréltem a gyári asztalt (vagyis "felülpakoltam") egy síkba mart fémlemezre, az E5-ökön egy-egy vastagabb, "öntartó" üvegre. Szóval pl. ez a hiba, ha jelentkezik is, hidegen hagy. Vagy például volt aki a "Volcano" hotendre panaszkodott, hogy folyik és nem tud mit kezdeni a szálazással, de ettől sem esem hanyatt, mert egyrészt van két Trianglelab v6-om a fiókban (egy all-metal és egy PTFE betétes) és úton van egy Aero DD kit is, szóval ha esetleg tényleg nem a legjobb hotend rész, akkor majd le lesz cserélve. Röviden: természetesen egy egészséges szinten izgulok az új gép miatt, de azért nem fogom tövig rágni a körmeimet...
Egyedül amitől kicsit jobban tartok, meg komolyabb kiadás lenne most számomra az az, hogy mi van ha az alaplap, a vezérlés, motorok rosszak, vagy gagyik. Mert ilyen alkatrészeim feleslegben most nincsenek, tehát az instant költség lenne (már persze nem, ha a gyártóval nem tudok dűlőre jutni). Na jó mondjuk motorokat éppen le tudnék szedni a lézergravírozóról, de a két tengelyes GRBL kontrollerrel nagy szívás lenne 3d nyomtatni...
-
Tikakukac
titán
válasz
energy4ever #23884 üzenetére
5k-ért a kilós DD bruttó árban nekem nagyon parkettának tűnik
És mivel a fekete is fogy a legjobban én lazán elrakok akkor 10 kilót.
-
válasz
energy4ever #23875 üzenetére
"PLA Pro szinten"
Mi történt a PLA Pro-val? Nekem 4 hónapja van felbontva (Spectrum), a szoba közepén, le sincs takarva, és semmi változást nem vettem észre rajta. -
Tikakukac
titán
válasz
energy4ever #23875 üzenetére
Teljesen bontatlanul lenne elrakva mind, nem akarom felbontani őket.
A felbontottaknál olyan 6 hónap már éreztem, hogy picit más lett a minőség, szilika ide-oda.
-
azbest
félisten
válasz
energy4ever #23826 üzenetére
Múltkor én is ráfutottam erre a top-bottom layer hülyeségre.
Cura specifikus: ha 100% infill van megadva, akkor ahhoz így áll át a többi config.Kalibrációs kockával nézve nem igazán látok különbséget a 100%-os csupabottom és a 99% top-bottom szeletelés között. Viszont sebességben lehet különbség, mert a curában alapból is más a bottom és az infill sebessége.
-
Reggie0
félisten
válasz
energy4ever #23828 üzenetére
Szerintem nincs vegtelen bottom layer, a layerek szamat mindig hibasan szamolta a cura, valami bug az a nagy szam.
Ezert szeretem a prusaslicert, mert ott atszinezi annak megfeleloen, hogy milyen fajta retegkent nyomtatja, az sokat segit a hibakeresesben.
-
hippodrom
csendes tag
válasz
energy4ever #23811 üzenetére
Oké, köszi. Kipróbálom.
-
hippodrom
csendes tag
válasz
energy4ever #23809 üzenetére
A cikk-cakkozást a külső peremnél csinálta.(a bals alsó sarokban látható is). Az rendeben is van, azt értem, de ezt a szaggatott vonal húzást ezt nem.
Már csak azért is furcsa, mert másik modellen ugyanilyen kör alakú peremet meg szépen folyamatosan csinálja...szóval nem értem. Ennek semmi értelmét nem látom. -
Saccco
nagyúr
válasz
energy4ever #23785 üzenetére
-
Saccco
nagyúr
válasz
energy4ever #23695 üzenetére
Van project-em a Voron-ra, csak várom az alkatrészt.
Lesz valami teszt.
-
dugesz77
őstag
válasz
energy4ever #23659 üzenetére
-
zsolti_20
senior tag
válasz
energy4ever #23370 üzenetére
Pronterface.
Csak kíváncsiságból megnéztem hogy 100mm az 100mm vagy sem. Hát lemérve nekem 106.6mm. Újra kalibrálom az extrudert és csinálok egy próba nyomtatást. -
kzkz
őstag
válasz
energy4ever #23297 üzenetére
Szerintem arra gondolt, hogy az asztal fűtése 220V-os szilikon fűtőtettel történne, és nem szeretné, ha rángatná a 220-as kábelt a nyomtató az asztal mozgatásával.
A Voron emlékeim szerint ilyen, ott minden szempontból fix az asztal.
Az Y irányban mozgó asztalos megoldásnál egy fokkal jobb a CoreXY is, mert ott csak Z irányban mozog, és akkor is minimálisan.
-
Saccco
nagyúr
válasz
energy4ever #23174 üzenetére
A jövő héten jó lenne nyomtatni vele. Be kell kábelezni, utána meg a firmware-t kell telepíteni. A kábelezés a legrosszabb rész, 27 vezeték megy a gantry-ba.
-
Reggie0
félisten
válasz
energy4ever #22998 üzenetére
Konkretan a lagyitoszereket oldja ki es azok szaradnak ra ujra.
-
tothferenc
aktív tag
válasz
energy4ever #22998 üzenetére
Azt nem tudom, mert eddig egyszer probaltuk ismimnel, de feher volt maga az anyag is
-
Reggie0
félisten
válasz
energy4ever #22895 üzenetére
Nekem egy ev alatt egy venti sem halt meg. Pedig a hotend huto venti 24/7 megy, mert nem szoktam kikapcsolni a nyomtatot kb. soha, csak amikor elutazom otthonrol.
-
tothferenc
aktív tag
válasz
energy4ever #22890 üzenetére
Komoly?! Ennyit birnak?!
Reggie0, sokan cserelik a targyhutot Notcua-ra, es en is lattam mar ugyan ezzel a moddal noctua ventis I3 megat, teljesen jol mukodik. 6 CFM a legszallitasa, kicsiben ter el a Titan ettol. Csak ismetelni tudom magam, eddig nem volt ilyen jellegu baj -sem-. Ettol fuggetlenul alairom, hogy egy blower jobb, de pont ezert vettem le a gyarit. Most probaltam a ventit a gep beallitasainal vezerelni, alig van kulonbseg a 30 es a 100 % kozott, valszeg tenyleg megdoglott. -
tothferenc
aktív tag
válasz
energy4ever #22885 üzenetére
Igen, teljesen jol mukodik, thingis i3 mega mod, sokan hasznaljak. A kep csaloka, tenyleg a nyomtatott feluletre fuj. Ahogy irtam, a gyari ventit is csereltem normalisra a moddolasnal. Nyomtattam mar sok dolgot, de ezen a "vazan" kivul tenyleg nem volt problemam a nyomtatassal.
-
azbest
félisten
válasz
energy4ever #22857 üzenetére
Biztosan nyomtatott elemet szeretnél? Nem biztos, hogy olyan erős lesz, bírja a vibrációt.
És, ha több darabból kinyomtatnád a negatív formát, amit aztán összeragasztva, majd a nyomtatás recéit kiglettelve, csiszolva lenne egy sima felületű formád.
A formába pedig műgyantával, karbon- / kevlár- / üvegszövettel készítenéd el a tárgyat. Az valószínűleg könnyebb, erősebb lenne.Repülőgép modellezésnél láttam 3 méteres szárnyfesztávű gépeket is ilyen készített idomokkal. Ahogy láttam nem is olyan extrém az anyag ára [link]
Egy ilyen youtube csatornán sok idom elkészítéséről van videó fenn. Úgy látom, hogy a formába előbb elválasztó cuccot ken, aztán a carbon szövet, azt lekeni műgyantával, majd egy fehér szövetet is rásimít. Az utóbbit megszilárdulás után le szokta húzni, valsz az a szerepe, hogy ne folyjon el a műgyanta.Ahogy néztem ez a jóember a balsafa vázra 1 rétegűt csinált. 2-3 réteg már lehet erősebb lenne, mint a gyári
Árban a webshopban 10eft körül volt négyzetmétere a szövetnek.
-
Ptech
addikt
válasz
energy4ever #22784 üzenetére
Jogos, rosszul írtam
-
tothferenc
aktív tag
válasz
energy4ever #22789 üzenetére
PLA-bol?! Eddig vazat nem mertem nyomtatni, azt hittem erre nem igazan alkalmas. 😀
-
Tikakukac
titán
válasz
energy4ever #22783 üzenetére
Ha úgy kalibrálom az e-stepet, hogy pontos legyen, akkor pontos lesz. Csak utána a 10-15-20cm-es nem lesz az. Most valahol a 2 távolság között vagyunk, 5-10cm nagyságú volt ez a PI doboz, ez szinte tökéletes lett. Nyilván a kis kocka meg nagyon nagy kocka ilyenkor szintén bukó.
-
Ptech
addikt
válasz
energy4ever #22776 üzenetére
Ezért írtam, hogy 'ha egy dologra gondolunk'. Pl amit én használtam anno kalibrációs kockának, az egy réteg volt
-
Tikakukac
titán
válasz
energy4ever #22767 üzenetére
Eddig is ez volt, eddig is pontatlan volt, csak nem számított. Makettekhez, mindenféle tartókhoz nem kellett atom pontosnak lennem, 1 terv úgyis béta lett mindig, másodjára korrigáltam a mérethez viszonyítva a tárgyat, ha muszáj volt.
Most viszont volt rá idő meg szántam rá kapacitást is a diagnosztikára és azért ha lehet csak nyomtatnék úgy, ahogy azt megrajzolom vagy mások rajzolják. Most már tűpontosan tudjuk, hogy mi az ábra. A kérdés az ok egyedül.Egy FW csere lesz és atomjaira fogom bontani és derékszögelem még, ennyit tudok tenni. Nameg a kicsit girbegurba Z rodot cserélem. És ennyi, nincs több tippem.
-
Tikakukac
titán
válasz
energy4ever #22765 üzenetére
Mármint miről? Mechanikailag egy Ender3 és csókolom. Nincs benne semmi érdekesség
-
Szabikaa20
őstag
válasz
energy4ever #22703 üzenetére
-
DreaD88
tag
válasz
energy4ever #22684 üzenetére
Nem azért emeltem ki, mert türelmetlen vagyok, akkor valószínűleg CAPSLOCKKAL és nyolcszáz felkiáltójellel írtam volna. Azért emeltem ki, mert a sok betű között szerintem 100x átláthatóbbá teszi az írást ha kicsit meg van törve.
Ha 3 sornál hosszabb egy hsz, szerintem valamilyen kiemelés sokat segít az átláthatóságon. -
válasz
energy4ever #22588 üzenetére
"Kevesnek erzed, hibasnak erzed, van bajod vele? "
Tapasztalat híján nem tudhatom, hogy ami problémáim vannak (lásd fent),az anyag, gép, beállítás, vagy esetleg pont a szeletelő hibája! Például, hogy random helyeken hiányzik anyag és elválik a tárgy. Olvastam már fél szemmel ezt-azt, például hogy a Prusaslicer képes vmi netes szolgáltatáson keresztül javítani az stl fájl esetleges hibáit. Olyat is olvastam már, hogy a Cura nem jeleskedik az alátámasztások generálásában, másik slicer könnyebben leválasztható alátámasztást, brim-et tud generálni. Ez utóbbi például visszatérő gondom (ahogy látom másnak is). Sőt, a múltkor olyan böszmeséget csinált a Cura, hogy azt hittem, a guta üt meg. Bridge-et kellett nyomtatni egy tárgyon, ez a hülye pedig képes volt minden layert a bridge kellős közepén kezdeni, a levegőben!
"Mindegyik programnak megvan az adott pontja amiben kiemelkedo, amelyik resze hianyzik a tobbihez kepest, valamint amiben hibas akar."
Na én éppen erre vagyok kíváncsi, aki többet is használt, miért tette, milyen különbséget talált, mi az, amiben az egyik jobb, mint a másik!
-
bunnyhu
senior tag
válasz
energy4ever #22503 üzenetére
No majd megnézem, forog-e. Tehát akkor ez vagy flow vagy hűtés gond lehet.
Szabikaa20: A hőfok jó, 203 volt eddig fehér/feketénél de szálaknál tört az anyag, ezzel a +5 fokkal ez a zöld szín jól működik, kevesebbel nem. A bed régi beállítás, az első nyomtatásom nem tapad le kevesebbel, nincs azzal semmi gond, tökéletes az alsó rétegem ami az asztalon van, tapad és ha nem várom meg, hogy ráhüljön akkor elég jól le bírom szedni.
Extrudert nem kalibráltam, tök úgy van minden ahogy a gyárból kijött. De más is mondta már, legközelebb lemérem mennyit tol ha cserélem a filamentet.
-
Reggie0
félisten
válasz
energy4ever #22517 üzenetére
Nekem PLA is tepte mar fel az uveget. Pont 2 napja. Olyan 4-8cm^2 jott fel a kozepebol.
Raadasul pont szurke gembirddel... -
Szabikaa20
őstag
válasz
Tényleg mindent megpróbáltam már...
-Viz+szappan
-Viz+mosogatószer
-Féktisztitó
-Lidl-s W5 Glass Cleaner (ez nagyon jó egyébként)
-Lidl-s koncentrátum ami autó üvegre van,vizzel kell keverni
-Clin
-Tiszta szesz
-Technikai benzin
Ami jó az a stiftes papir ragasztó!Más:
Az mitől lehet,hogy vannak pici hézagok a felület között?Extruder kalibrálva,szintezés jó. -
trialkornel
tag
válasz
PETG tudja tépni az üveget PLA nem. Sima 3 mm-es üvegre nekem is szépen tapad mindkettő. Utóbbi idők tapasztalata hogy valami nem oké az üveglapjaimmal mert egyik felére úgy tapad a PETG hogy kitép belőle, másik felére meg nagyon nehezen tapad le. Most kísérletezek olyannal hogy megcsiszolom, meg megmaratom az üveg rossz felét. Következőre meg másik beszerzési forrást próbálok ki. Lehet ott lesz a hiba...
-
Tikakukac
titán
válasz
Idebent ha tisztítani is akarok, van izopropil, az a plafon. De nem disznóólban van a nyomtató, hanem zárt dobozban, elég a Clin is
PLA-ra tökéletes. Többiről nincs tapasztalat, ezzel a nyomtatóval, legalábbis hotenddel én nem állok neki semmi másnak. Ha megvan az új gép, akkor viszont ABS és fölfelé fogok csak tolni, az majd egy másik liga lesz.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
energy4ever #22507 üzenetére
Ok csak meglepődtem,hogy 90-115fokról irsz még nem hallottam ilyet...
-
Szabikaa20
őstag
válasz
energy4ever #22505 üzenetére
PLA-t??? Nem értem amit irsz...Elöször azt kerdezed,hogy miert baj?Utánn azt irod,hogy bőven letapad igy is,erre te duplájára melegited...
-
Szabikaa20
őstag
válasz
energy4ever #22503 üzenetére
Szóval 62fokos bed,+hűtés nélkül...Megsüti a PLA-t..
-
2thletme2day
őstag
válasz
energy4ever #22452 üzenetére
Te milyen hőmérsékleten nyomtattad ezt az anyagot? Emlékszel rá esetleg?
-
2thletme2day
őstag
válasz
energy4ever #22450 üzenetére
Általában PLA-t 200 fokos fejjel és 60 fokos asztallal nyomtatom. Tényleg az az érdekes, hogy előtte átment már egy kiló fával töltött anyag is a nyomtatón. Ahhoz képest sem történt változtatás még a szeletelőben sem és azzal nem volt egyetlen dugulásom sem ezzel meg egyből az elején kettő is. Igazából arra voltam kíváncsi, hogy valakinek sikerült-e 0,4-es fúvókával nyomtatni ezt az anyagot vagy kell mindenképpen a nagyobb nozzle.
-
2thletme2day
őstag
válasz
energy4ever #22448 üzenetére
Én sem változtattam semmi a korábbi nyomtatásaimhoz képest. Csak befűztem ezt az új szálat és clog. 2 színű lett volna a nyomtatás ami második nekifutásra sem sikerült. Az első szín másfél óra, utána csere a Volcano Grey-re és 20 perc után clog. Próba még egyszer. Az eredmény ugyan az. Ha hézag lenne a tefloncső és a nozzle között akkor már az első színnél jelentkeznie kéne szerintem ennek a problémának. Főleg, hogy rengeteget kell retractolnia az első színnel amivel hiba nélkül megy a nyomtatás.
Szerk:
Megemeltem 220 fokra a fej hőmérsékletet, plusz 90%-ra visszavettem a flow-t. 30 perce megy a Volcano grey. Eddig jónak tűnik.
-
Saccco
nagyúr
válasz
energy4ever #22356 üzenetére
-
Szabikaa20
őstag
válasz
energy4ever #22356 üzenetére
Azt se tudom azt eszik e vagy isszák!
-
Szabikaa20
őstag
válasz
energy4ever #22195 üzenetére
Láttam pont azért kérdezem!
Azokból csak Verbatim és Gembird van.
-Creality
-C-Tech
-Prusa
-Plasty Mladec(egyébként ez Cseh gyártmány és a visszajelzéseket olvasva jó)
Ezekkel mi van?Senki nem ismeri? -
bunnyhu
senior tag
válasz
energy4ever #22182 üzenetére
Köszi! És a többi kérdésre ötlet? A márka csak pla vagy úgy "ánblokk"?
-
Joshi
titán
válasz
energy4ever #22182 üzenetére
Itthon jobban beszerezhető a Spectrum mint a DevilDesign, vagyis nagyobb a választék. Habár most abból is kifogytak.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
energy4ever #22176 üzenetére
Mindenképp Fusiont fogom próbálgatni.
Ma már nem,de holnap regelek.
(#22177) Joshi: Természetesen mindenhez gyakorlat kell persze.Azt amit én szeretnék olyan nincs!
Van egy autós töltőm ami eltörött.Azt szeretném újra tervezni és átpakolni az elektronikáját.Láttam,hogy Thingiversen is vannak fent,de az egyiksem olyan amilyet én szeretnék.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
energy4ever #22172 üzenetére
Az lesz!
(#22173) Joshi: De megtudom csinálni a kockát.Csak ezek a hülye megoldások,hogy méretezd meg a szélességét,magasságát..ez még oké!De a középpontól lévő távolságokat is kell méretezni,aztán aktivvá tenni vagy hogy is volt a videóban.Simán rajzolni szeretnék,ahol megtudom adni a méreteket és ennyi!Egyik oldal A a másik B a mélysége C pl. vagy a henger rádiusza ennyi és ennyi...Nem értetlenkedni,mint a vidibe csinálta!
-
válasz
energy4ever #22102 üzenetére
3 hetes Gembrid PLA-t nyomtattam 200-190 fok-on.
-
Tikakukac
titán
válasz
energy4ever #22099 üzenetére
Én is átnyaltam a legtöbb linket, nincsenek EU-s raktárakban cuccok. Pár tekercs pedig kéne, lenne melóm most erre is
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync