Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-05 17:45:35

LOGOUT.hu

Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#110101) rasotamas válasza diegho (#110100) üzenetére


rasotamas
veterán

Kívánom neked, hogy mindig legyen miből ezt megtenned. Vannak fontosabb dolgok a világon, mint például konyhát felújítani, kocsit megcsináltatni, lakáshitelt fizetni, gyerekre költeni, hálapénzt adni egy nagyműtétnél, vésztartalékot felhalmozni.
Igénytelenség... Csak gratulálni tudok, ha ezt így látod. Ennyi erővel azt is mondhatnád, igénytelen mindenki, aki nem új autót vesz, ráadásul hátsókerekest, sorhatos, meg bőr üléssel.

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/rasoapro

(#110102) Zicokuka


Zicokuka
senior tag

Sajnos valóban,bár anno örültem ha a jó kis 9200-as atin tudok játszani,nem még ulrta mega highokal foglalkozzak.Igaz abban az időszakban még szüleim voltak a szponzor,ez már megváltozott,így a hobbira néha áldozni kell :D Igen anno a középkategória nem 70 ezernél mozgott,persze örültem volna ha a1070-et is 20-30-ért vettem volna,de hát ennyi az annyi.Bár azért a mai játékok zömében nehéz észrevenni az effektek valódi hatását.Van aki telefonokra add ki több százezret,pl arra sose költöttem sokat(ez is relatív,mostani 60k),de gépre én is hasonlóan vagyok hogy az legyen jó,leülök és menjen frankón.Minden igény és megszokás kérdése is(pénz is persze,de azért össze lehet hozni),az I7-et is sokan azt mondják felesleges,pedig akinek hasonló procija van az utána már nem akar alább adni.Persze itt megint más az a kategória,aki valóban csak netezik,stb.Ma egyszerűen 4 szál a minimum,de inkább több,és az ssd is kötelező,bár az minden gépbe,amit nem játékra használnak abba is.

(#110103) diegho válasza rasotamas (#110101) üzenetére


diegho
nagyúr

Az elmúlt 6 évben meghaltak a szüleim, az örökségen jelzálog, amit én egyedül fizetek, bár hárman vagyunk testvérek. Temetés, orvos minden 100%-ig engem terhelt. Van két tartósan beteg gyerekem, a kisebbik eddig orvos szinten kb 2-3 millióba van 3 évesen, hogy éljen. 3 éve még autót is vettem. Szóval nem vagy egyedül a kiadásokkal. Na de az, hogy amikor ennyi probléma elől 1 órára el akarok tűnni egy játékba és az az élvezhetetlenség határán fusson, azt köszönöm nem.

(#110104) TheNewDawn válasza Zicokuka (#110102) üzenetére


TheNewDawn
addikt

i7 teljesen felesleges, nem csak mondják. Pár éve 3. genes i7 em volt, (sajnos épp gyengébb kártyával ) és bőségesen elégnek érzek egy i5 8400 at, kihajtja az még az 1080 at is.

[ Szerkesztve ]

(#110105) Zicokuka válasza TheNewDawn (#110104) üzenetére


Zicokuka
senior tag

Azért az az I5 már hat megymagos :D Szóval a több szálú procik azért nem annyira feleslegesek,persze még a mai napig is inkább 1-2 szálon erős proci kell,mintsem 24 mag :D

(#110106) TheNewDawn válasza Zicokuka (#110105) üzenetére


TheNewDawn
addikt

Jaja, a 4 szál az a MINIMUM valóban, ebben egyetértek teljesen :) Meg a másikban is amit írtál :)
Amugy akinek csak Full HD kell, annak szerintem egy i3 8100 is untig elég, lazán kiszolgálja az 1060 at, de talán még egy 1070 et is :) Akinek meg a 8400 nem lenne elég, annak meg ott az i5 8600k, ami még bőségesen elég lesz majd az új 1180 hoz is :) Szóval pár éve tényleg nem ártott egy i7 egy hig end pc hez, de most jelenleg egyáltalán nincsen rá szükség :)

Mondjuk annyiban viszont nem rossz, hogy akinek pl régebbi provija van, akkor egy 4790k még ma is simán jó sőt még mindig várhatóan évekre jó lesz, mig egy 4. genes i5 ös már megérett a cserére ha valami bika kártyát akar mellétenni az ember.

[ Szerkesztve ]

(#110107) rasotamas válasza diegho (#110103) üzenetére


rasotamas
veterán

Az se mindegy mondjuk mik az igényeid, mivel játszol. Ha összeraksz egy használt i5-öst a régi házadba, régi vinyóval régi táppal, régi monitor, periféria, az meglehet 60ból, ehhez képest drága egy használt 1060is. Ha viszont egy új i5-öst raksz össze a nulláról monitorral mindennel az 250 fölött van, ehhez képest már nem nagy plusz egy új kártya sem.
Ami rohadt érdekes, sz*ros gt630 van most a gépembe, sokkal jobb a gta v mint 7770-nel.

https://tinyurl.com/rasoapro

(#110108) Pécsi gyerek válasza kolopele (#110097) üzenetére


Pécsi gyerek
addikt

Na mondjuk ez így igaz :K

Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo

(#110109) kolopele válasza rasotamas (#110098) üzenetére


kolopele
nagyúr

Én is költök rengeteget a családra, gyerekekre, de amellett nem jelent problémát hogy kiadjak 2-300 ezret egy videokártyáért, de még akár többet is ha az új gen csúcs kártyája hozza a stabil 4k - t persze. Nekem akkor is erre lenne szükségem ha csak napi 1 óra időm lenne játékra, mert a minőség a lényeg nem az hogy mennyit ülök előtte. Így vagyok egyébként mindennel, nem csak a számítógéppel. Mindenesetre egy 1060 3GB - os kártya már alap én úgy gondolom.

[ Szerkesztve ]

(#110110) Pécsi gyerek válasza kolopele (#110109) üzenetére


Pécsi gyerek
addikt

Ok.Neked szükséged van rá,és van pénzed.Másnak szüksége lenne rá de nincs pénze.Kevés ember van abban a szerencsés helyzetben mint te,hogy csak a kártyára kitud adni zsebből 2-3 kilót.De álltalában akinek van pénze az nem látja át ezt a dolgot hogy nincs...nézd a politikusokat,40 ből meglehet élni. :C Hja addig semmi nemtűnik lehetetlennek,míg tele a buksza.Amúgy annó én is dilemmáztam,hogy vegyek egy drágább erősebb kártyát,de nem vettem.Nem bántam meg,simán megfelel az Rx 460- am arra a havi 4-5 óra játékra.Rosszul lennék ha egy 100 ezres kártya állna bent,és álltalában netezésre használnám csak.

Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo

(#110111) Hannibhál válasza Pécsi gyerek (#110110) üzenetére


Hannibhál
őstag

Szerencsés.... Utálom ezt a szót, főleg ebben a kontextusban...Szerencsés vagyok, hogy ki tudtam adni 280e ft-ot egy laptopra? Nem, szarrá dolgoztam magam érte. Szerencsés vagyok mert ki tudtam anno adni 300e-t gépre? Nem, dolgoztam érte, elég keményen.
Szerencsés vagyok, hogy lehet kocsim? Nem, dolgozom érte és tanultam érte.
Utálom ezt a szót, hogy ,,szerencsés" mert lekicsinyli az egyén teljesítményét, mintha semmi köze nem lenne ahhoz, hogy sokat keres magyar viszonylatban....
Jepp, tudom, politikusok mindenki lop csal hazudik, a becsületes kisemberek meg csak minimálbért adnak, s aki ettől többet keres, az már nem becsületes
Bocs, nem konkrétan neked, csak úgy maga ez a szó, h ,,szerencsés" böki a csőrömet nagyon XD

Gépelés nem az erősségemasdsdk

(#110112) rasotamas válasza Hannibhál (#110111) üzenetére


rasotamas
veterán

Én is tanultam és magyar átlagban jó munkám van viszonylag jó keresettel. Sok küzdelem van benne, de még nem értem el azt amit szeretnék, de elkezdtem úgy látni a dolgot, hogy alkalmazottként nem is fogom, ha igen, ahhoz szerencse kell, ismeretség, beajánlás, talpnyalás. Ezeket nem tekintem a "tenni érte" részének.
Dolgozhatok én akármennyit, ugyanannyi a fizum. Tény, hogy vagyok annyira kényelmes, hogy ez a melóhely 25 percre van és csak heti 37,5 óra, ráadásul jóval több felelősségem van mint amire felvettek, így megvárnám míg ehhez igazítják a fizumat, de ehhez még bizonyítanom kell. Kimehettem volna külföldre, választhattam volna más szakmát, szakmán belül más szakterületet, de nem mindenki ismer megfelelő embereket akik nagyon jól útba tudják igazítani, és az én családom ahhoz értett, hogyan legyen jó ÁLLÁSUNK nem pedig sok PÉNZÜNK. Vállalkozni kéne, de egyre kevésbé érzem, hogy szakmán belül, több fantáziát látok villanyszerelésben, kapunyitókban.
Viszont nem vagyok szerencsés sok más szempontból, nem tették alám a szüleim, sőt, kifejezetten rosszban vagyunk és a nagyszülői örökségből is kisemmiztek. A feleségem le van százalékolva a gerincével, én sem vagyok teljesen egészséges, egyéb családi dolgok is vannak amik csak viszik a pénzt, időt, eszik az ember idegét.
Hidd el, ha valaki vállalkozó családba születik (nem olyanba amelyik vállalkozás 10-szer annyival tartozik mint a család vagyona), normális szülőkkel már sokkal előrébb van az életben, mint aki a nyomorból akar kitörni.

https://tinyurl.com/rasoapro

(#110113) Zicokuka válasza rasotamas (#110107) üzenetére


Zicokuka
senior tag

A pc ėvek óta drága, ez van. Nekem is 4.genes Xeon van ami lėnyegėben egy I7(igp meg nem kell amúgy se :) ). Minden függ kinek mi a fontos, ami nem mindig csak pėnz kėrdėse. Ismerősnek mindig drága autói vannak de amikor mondom ezt meg azt vegyen a gėpėbe persze drágálja. Asszonyom hála nem ellenzi a hobbim, bár ez sose megy a közös kassza rovására. Van sok ismerős aki a sza.. ból akar várat ės azt hiszi fillérekért lehet komoly gėpet venni.

(#110114) Hannibhál válasza rasotamas (#110112) üzenetére


Hannibhál
őstag

Alkalmazottként sem kell szerencse, tudás kell, meg tenni érte, jelezni hogy lépnél előre, ha meg nem vevők rá, lelépni. Nagyapám cipőpucolóként kezdte, később magasépítő, azután bányász lett, mindkét fiának motort-kocsit(kettőt is fejenként!)-házat vett/épített s a bányában több brigádnak volt a vezetője, úgy hogy 8 általánosa van csak meg. Apám sajna nem érte ezt meg, de nagybátyám mérnökként kezdett, majd a 90es évek közepétől inkább bankba ment dolgozni, közben csinálta a közgazdász szakot, 2-3 év alatt középvezető lett, majd váltott párszor munkahelyet, a mostani helyén gazdasági igazgató, s az igazgatótanács tagja is, ebben az évben majdnem vezérigazgató lett, folyamatosan képzi még most is magát, s hát 1,2-14 milkás fizuja van és soha nem volt/lesz vállalkozása, mert nem igényli, csak hajtott mint állat, mert nála a benyalás az kb a sátán műve :D
Nekem ezek a példáim, ezt szeretném én is, vagy vállalkozni, csak ahhoz meg komoly tudás kell, mert ha az nincs elveszel. :R

Gépelés nem az erősségemasdsdk

(#110115) jokeph válasza Zicokuka (#110113) üzenetére


jokeph
nagyúr

Relative csak pár éve drága ismét.... drága az régen volt, a kezdetektől kb a PII-ig, 2002-ig.

Azóta megszokta a nép, hogy viszonylag olcsón is lehetett egy erős közepes konfigot összedobni.

Az igazán ütős holmik meg sosem voltak/lesznek olcsók. ;]

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#110116) rasotamas válasza Hannibhál (#110114) üzenetére


rasotamas
veterán

Aláírásodból azt sejtem, hogy hozzám hasonlóan te is mérnök vagy. Mégis, milyen zsírosabb állások vannak a "hozzánk hasonlóknak"? Melyik szakterület fizet jól? Én azt gondolom, a csapatvezetés, manager pozik elég jók lehetnek, illetve vannak a mérnök beszerzők, akik a kínaiakkal sz*pnak állandóan, szerintem ők is szépen visznek haza. Jelenleg tesztlabor-vezető vagyok, bár sima tesztmérnöknek vettek föl, előző helyen is az voltam, és azt a pénzt kapom amiben megállapodtunk ehhez a pozícióhoz sima senior beosztott mérnökként. Van 2 mérnököm meg egy technikusom, intézzek mindent, EMC labor, laborépítés, testplan, validáció, ütemterv, riportok, repkedjek ha kell (utálok), ehhez mérten keveslem a pénzem (privátban megmondom ha érdekel). Korábban eplanoztam, cnc-ztem, plc-ztem, egyetemen AVR-eztem. HW tervezéshez egyáltalán nem értek.
Építész akartam lenni nagybátyám nyomán, de sose volt kézügyességem, nem tudok rajzolni. A fiát mindig arra terelgette, de nem követte, engem meg hiába érdekelt, más mérnöki irányt vettem, pedig biztos jó ugródeszka lett volna, nem bíztam magamban, és jó döntésnek is tűnt mert állt az építőipar, de most nagyon meglódult. Azóta ő már meghalt, ezt a habzsidőzsit nem élhette meg, szóval volt amikor bántam, hogy nem arra mentem, de így hogy meghalt és nem tud tertelgetni már nem bánom a villanyászatot.

https://tinyurl.com/rasoapro

(#110117) Zicokuka válasza jokeph (#110115) üzenetére


Zicokuka
senior tag

Igen, volt a Barton korszak amikor 150-ből volt egy tuti gėped újonnan. Ma használtan is alig jössz ki ennyiből.

(#110118) rasotamas válasza Zicokuka (#110117) üzenetére


rasotamas
veterán

Így van, Abit NF7, Barton 2500+, 2x256, ház, táp, Ti4200 volt összesen asszem 110 2003 októberében. Ehhez jött még a sulinetes 120 gigás vinyó, cd-író meg nyomtató összesen 60-ért. Monitorom volt. Persze infelláció miatt az a pénz ma kb a dupláját érné.

https://tinyurl.com/rasoapro

(#110119) TheNewDawn válasza Zicokuka (#110117) üzenetére


TheNewDawn
addikt

Most is van ennyiből egy nagyon jó géped, semmivel se lett drágább.
( Jó lehet 180 nem 150 de több biztosan nem, fillérre nem számoltam ki de az majdnem ugyanaz és ha mondjuk csak a videokártyát használtan veszed akkor máris ott vagyunk a 150 közelében )
Egy nem hardcore videojáték őrültnek akinek van heti 30+ órája hanem csak casual gamer mint én is pl meg a gamerek 90% a szerintem bőségesen elég mindenre egy i3 8100 + 1060 3 gb os konfig.

[ Szerkesztve ]

(#110120) Hannibhál válasza rasotamas (#110116) üzenetére


Hannibhál
őstag

Gépészmérnök vagyok, tavaly végeztem Győrben s itt dolgozom, egyenlőre még csak sima fejlesztőmérnök vagyok, de majd alakul valahogy, még a szakmát tanulom igazából, ahhoz képest szerintem jól kapok, bár sokan röhögtek, hogy ennyiért elmentem mérnökként dolgozni:D
Az meg ha ennyi mindent csinálsz s nem kapsz annyit amennyit szerinted kéne(bár nem nagyon találkoztam olyan emberrel aki elégedett lett volna a magánélet-fizetés-felelősség háromszögével...) akk vagy kérj többet vagy lépj. Ennyiből nekem az jön le, hogy nehezen pótolható vagy, ez a tény kombinálva azzal, hogy nem nagyon van ember aki dolgozzon, csak eredményez valami kis plusz ösztökélőt, hogy adjanak többet, ha meg nem, ekkora tapasztalattal és tudással könnyedén találhatsz mást(SZERINTEM DE EZ NEM JELENT SZINTE SEMMIT)
Amúgy igen, vannak szakmák amikkel nem nagyon lehet alkalmazotti szinten túl sokáig jutni, lehet a mérnök is ilyen, de vállalkozni meg mindenkinek szabad:) ott meg te leszel a ,,góré" :D

SZERK: Hiába mondanád meg, valószínűleg az enyém többszöröse, így nekem akkor is ,,soknak" tűnhet ha neked nem is az:)
meg alapvetően nincs is közöm hozz hogy ki mennyit keres, meg nem is érdekel, a magamét ahhoz mérem, hogy tavaly mennyi volt, ahhoz képest több, ez azt jelenti, hogy léptem előre tehát haladok, még ha lassan is:)

[ Szerkesztve ]

Gépelés nem az erősségemasdsdk

(#110121) TheNewDawn válasza Hannibhál (#110120) üzenetére


TheNewDawn
addikt

Utóbbi években mondjuk kb lehetetlen volt olyan területen dolgozni, hogy valaki ne lépjen előre úgymond, legalábbis fizetésügyileg, kb 3 éve masszivan 10% al emelkednek a reálbérek, tekintve hogy masszív boom van a világgazdaságban meg ugye brutál mennyiségű pénzt akasztunk le az EU ról. De 2008 már 10 éve volt, és tekintve hogy átlagosan 12 évente szokott beütni a szopóálarc, nem hiszem hogy túl messze vagyunk már ettől, szóval nem biztos, hogy örökké ilyen rózsás lesz a helyzet.

Közgazdász vagyok amúgy, és nem szoktam hülyegyerek módjára döntéseket hozni, de bizony bevallom őszintén én pont 2007 ben vettem életem első kocsiját... Devizahitelre természetesen... Inkább nem részletezném hány évig és mennyire tett taccsra a dolog. ( Persze jöhetnek a kövek de biztosan sokan látták előre mi fog történni :D ) És ha valami NAGYON stabil volt 25 évre visszamenőleg, az pont a svájci frank árfolyama :)

(#110122) Hannibhál válasza TheNewDawn (#110121) üzenetére


Hannibhál
őstag

Az, hogy valaki kocsit vesz hitelből maga szerintem a probléma, nem a hitel....
Az meg megint közhely, hogy lesz válság, válságok mindig lesznek már csak az emberi természet miatt is.

Gépelés nem az erősségemasdsdk

(#110123) TheNewDawn válasza Hannibhál (#110122) üzenetére


TheNewDawn
addikt

Ja hát fiatalon friss végzősként akasszál le kocsit meg lakást 20 milláért, ha olyan " szerencsés" helyzetben vagy hogy a szüleid nem tudnak támogatni :) Vagy akár csak egy kocsit 2 ért. És most ugye nem luxuskategóriáról beszélünk, hanem a legaljáról :) Persze, lehet azt mondani hogy a hitelezés milyen gonosz dolog meg ilyenek de azt azért vágod hogy kb abban a tized mp ben dőlne be a világgazdaság ha mondjuk holnaptól senki se venne fel egy petákot se ? :) Egyébként meg nem a teljes összegre vettem fel hitelt ráadásul olyan konstrukciót választottam ami abszolút biztonságosnak tűnt, mert 30% árfolyamváltozásig csak a törlesztés időtartama tolódott ki, az összeg maradt ugyanannyi... Mint mondtam biztosan sokan sejtették, hogy a betonstabil 140-150 es árfolyam pár év múlva lazán a duplája lesz és 1.5 millió felvett pénz után fizethetsz vissza 5 milliót. De... ez már tényleg az offtopik offtopikjának offtopikja, szóval részemről pont :)

[ Szerkesztve ]

(#110124) saen válasza Hannibhál (#110122) üzenetére


saen
veterán

Nézd, én is 2007-ben vettem autót hitelre és nagyon megérte utólag is. A szituáció amiben valaki van az nagyon meghatározza, hogy mit mikor érdemes csinálni, általános recept nincs.

(#110125) Hannibhál válasza TheNewDawn (#110123) üzenetére


Hannibhál
őstag

25 vagyok, nincs lakásom, kocsim van de azt kaptam, viszont úgy kaptam, hogy tudtam is volna venni...Mondjuk nem 2 milka volt, hanem ,,csak" 700e, plusz még pár dolog hozzá, gumik stb, így kb 1 milkába megállt a kocsi:)
Házhoz persze hogy hitel kell, de ált. az inkább tartja az árát, míg a kocsi hacsak nem eszeveszettül ritka, akkor inkább csak ömlik ki belőle a pénz, arra meg inkább nem írok semmit, hogy friss végzősként miért akar valaki egyből házat meg kocsit, abból is a minél jobbatXD
De persze egyből kapni fogom gondolom, hogy én ,,kaptam" nem vettem, mert gondolom ez a lényege a mondanivalómnak, tisztelet a kivételnek :)

Saen Persze, hogy szituációfüggő, mert 100km-eket nem lehet ingázni(az ugye napi 200km) a magyar tömegközlekedéssel, de ez a ritkább eset(SZERINTEM)

És akkor ez mindenkinek: ezek a dolgok az én MAGÁNVÉLEMÉNYEMET tükrözik, ergo mindent nem fed le, ergo köze sincs a valósághoz csak ahhoz amit én tapasztaltam belőle, ami már csak a koromnál fogva is igen kevés :R

[ Szerkesztve ]

Gépelés nem az erősségemasdsdk

(#110126) rasotamas válasza TheNewDawn (#110121) üzenetére


rasotamas
veterán

Hát, nem tudom, 2014-ben váltottam akkor álomfizunak tűnt, rendre kaptam 7-7% fizuemelést két évben, váltásnál 17% meg fél évi végkielégítés, de ott volt túlórám itt meg nincs így valójában nem kapok többet csak kevesebbet dolgozok. Januárban 2% fizuemelést kaptam, mert 6% volt az irányadó, és nekem a próbaidő utáni időhányad 4 hónap volt, tehát arányosan 2%-ot kaptam meg a 6-ból. Ez a 2% most a Forint zuhanásában duplán elfüstölt.

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/rasoapro

(#110127) TheNewDawn válasza Hannibhál (#110125) üzenetére


TheNewDawn
addikt

Oké akkor tényleg zárásnak csak : Vegyünk egy frissen végzett diplomás emberkét aki elhelyezkedik mondjuk nem is Karakószörcsögön vagy Bivalybasznádon SZabolcs közepén, hanem Pesten. Keres mondjuk nem is olyan rosszul, mindjárt kezdőként 330 bruttót, ami kerek 220 nettó. Ebből kifizeti kb pont a felét albérletre, a maradék nagyjából éppenhogy arra jó, hogy megéljen belőle, félretenni vagy új dolgokat venni nem.
Számold ki ilyen csodálatos méretű megtakaritással hány év múlva fog összegyűlni neki egy lakásra való :)

" Házhoz persze hogy hitel kell, de ált. az inkább tartja az árát" Na ja, aki olyan " mázlista ' volt hogy mondjuk hozzám hasonlóan szintén akkor hitelt vett fel csak mondjuk 10X annyi és devizába, akkor szerintem kb jobb ha utána mindjárt öngyilkos is lett kb , mert az biztos hogy élete végéig nem fog tudni kikeveredne abból, hogy 20 helyett mondjuk 50 et kell visszafizetnie. Persze, eddig kilakoltatási moratórium volt, de ugye most már minek, túlvagyunk a választásokon, szóval csak év végéig közel 100 ezren fognak emiatt az utcára kerülni idén :)
Csakhát ezekről pl senki se beszél, meg sok másról sem mert kényelmesebb a viszonylagos jólét fejében elfogadni a kiépülő diktatúrát :) ( De megigérem bárki bármit reagál nem irok vissza most már mert azért az offnak is van határa szóval ha törli valaki ezeket akkor semmi gond és sorry az offért :)

[ Szerkesztve ]

(#110128) maajsz válasza TheNewDawn (#110123) üzenetére


maajsz
senior tag

Egyébként egészen biztos, hogy van olyan aki a VGA árfolyam csúcsán vett 1080 Ti(ke)t hitelre. (és nem bányászni) ;]

(#110129) jokeph válasza rasotamas (#110118) üzenetére


jokeph
nagyúr

2004-es sulinetes gép havernál, 100e Ft-ért, MSI i845 NEO 2 lap + Intel Celeron 2.0 GHZ (Northwood) + 256 MB DDR1 333-as RAM + GeForce 4 MX440 64 MB VGA + 60 GB Maxtor IDE HDD + noname CD olvasó, ház, táp, bill, egér + 17"-os CRT LG Studiowork monitorral egész jó kompozicó volt, talán ennél "erősebb" összeállitást nem is láttam sulinetben...

Ez a gép a mai napig is üzemel ! :C

Csak pár bővitést kapott, Celeron ment, 2,4 GHZ-es Nortwood Pentium a helyére, kapott még egy CD iró/DVD olvasó kombó-t, meg a 256 MB Ram helyett 4*512 MB-ot, VGA elhullott 2010-ben egy 6600 GT 128 MB-ost. :K :))

(#110119) TheNewDawn :

Azért, amiket felsoroltak a fórumtársak, az árukból valóban ma is lehet belőle venni egy konfigot, de csak egy legalja alapot, azok a cuccok viszont messze nem a legalja volt akkoriban, hanem egy erős közepes, a GeForce 4 Ti 4200 kifejezetten erős VGA volt anno.

Annyira erős volt, hogy az utána jövő FX5 xxxx szériát átugorva (látván, mekkora gyehenna cuccok), 6600 GT lett a következő VGA-m. :K

[ Szerkesztve ]

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#110130) TheNewDawn válasza jokeph (#110129) üzenetére


TheNewDawn
addikt

Szerintem egy i3 8100+ 1060 azért nem a legaljának számít, ha megnézzük az átlagot, hogy ki milyen konfiggal játszik ma PC n. Akkor ez még mindig egy erős közepesnek számithat legalább :)

Sajnos viszonyítási alapom nincs, hogy egy akkori Ti 4200 hoz képest ez milyen, ill az minek felelne meg ma ,már nagyon nem emlékszem. Lehet hogy jobbnak, és igazad van :) A leírt okok miatt én 2003 után , nem nagyon tudtam kártyát cserélni, akkor volt egy bikának számító gépem Ati Radeon 9600 al meg 2.4es celeronnal, és akkor brutálnak számító 1 giga rammal, utána 6-7 év múlva tudtam csak konfigot váltani :)

(#110131) Diego2002


Diego2002
tag

Sziasztok!

Ilyen gépem van:
• Alaplap: Gigabyte GA-EX58-UD3R
• CPU: i7-920
• VGA: Sapphire RADEON HD 4870

Eddig egy 19"-os 4:3-as monitor volt, de ezt most lecseréltem egy 16:9-es 24"-os monitorra, ezért felmerült bennem, hogy esetleg lecserélném a videókártyát, hogy meggyőzőbb teljesítményt kapjak nagyobb felbontás (Full HD) esetén is. Nem sokat szoktam játszani, de a gyermek egyre inkább belekerül ebbe a korba és szeretném, ha nem lennének gondok a megjelenítéssel.

Tanácsot szeretnék kérni, hogy a fenti konfigurációhoz milyen videókártyát lehet még érdemes venni, amivel akár jelentős teljesítmény változást érhetek el.

Használt és új kártya egyaránt szóba jöhet.

A gépet egyelőre nem cserélném le, bár már néha ez is felötlött bennem, de egy darabig még biztos ez marad.

Edited:
Ahh, az ár: azt gondolom 40e körül lenne a plafon, de csak akkor költenék rá ennyit, ha tényleg lenne értelme.

[ Szerkesztve ]

..::Diego::..

(#110132) rasotamas válasza TheNewDawn (#110127) üzenetére


rasotamas
veterán

Mérnökként a döglött lőtéri kutya nem fog 2018-ban elmenni 330bruttóért dolgozni Pesten. Én 2013-ban mikor még nem volt ez a nagy munkaerőhiány, br. 213800-zal kezdtem, majd ősszel 306-ot kaptam máshol és '14-ben br. 430-at. Ma ha egy pályakézdőnek nem adnak ennyit inkább kimegy külföldre.

https://tinyurl.com/rasoapro

(#110133) Hannibhál válasza TheNewDawn (#110127) üzenetére


Hannibhál
őstag

Kerek 253-as bruttóm van, ami nettóba 168e, tavaly 153e volt a nettóm, ebből 30 albérlet, 20 lakástakarék, 40 költőpénz, 10e a munkahelyi ebéd,20e megy félre kocsi szervízre, 25 benzin, a maradék 23-20e meg megy félre, s így már van közel fél milkás megtakarításom 1 év alatt(3 havonta van mozgóbér ha úgy teljesített a cég, ez egy havi bérnek a 60%-a, az mind ment félre).
Jah és mindez Győrben. Ha így folytatom, akkor 6 év múlva tehát 30 évesen tudok venni a párommal 15 millióért házat valamelyik közeli faluba ami nekünk megfelel, újabb 10 év múlva pedig teljesen a mienk is lesz, úgy számolva hogy nem nő a fizetésünk.
Jah és közbe a kocsiba bele kellett feccölnöm bő 300e-et ugye, mert átiratás, műszaki, új gumik stb stb....
Meg jelenleg is van másodállásom, heti 2-3 napba sofőrködök pluszba, ami havi 30-35e-ret jelent a benzint leszámolva, az is megy félre amennyit csak lehet, mert hát néha asszonynak is kell ruhát venni:D
Papám szokta volt mondani, hogy: Harc az élet.
De igaza is van:)
off vége mert nem akartam ilyen kommentcunamit indítani :R :R :R

[ Szerkesztve ]

Gépelés nem az erősségemasdsdk

(#110134) rasotamas válasza TheNewDawn (#110130) üzenetére


rasotamas
veterán

Szerintem a Ti4200 volt a kor 1060-a, az MX meg a 1050(Ti).

https://tinyurl.com/rasoapro

(#110135) solfilo válasza Diego2002 (#110131) üzenetére


solfilo
veterán

GTX 1050, RX 560, ezek között nézelődj, ami a keretbe belefér.

solfilo

(#110136) jokeph válasza TheNewDawn (#110130) üzenetére


jokeph
nagyúr

A GeForce 4200 Ti-t korhűen viszonyitsd az akkori népkártyákhoz, az akkoriban a GeForce 4 MX 440/460 volt 64/128 MB rammal, kb. 1/3-ad áron. Azaz a 4 Ti 4200-at ha GTX 1060-nak veszem, akkor az MX440/460 az most jóindulattal egy RX560/gtx1050 -nek felelne meg, durván számolva. :K

(#110131) Diego2002:

Használtba, ha ki tudsz fogni egyet 40 körül, R9 380 4 GB.

A CPU alapon van, nincs húzva ? :U

Ha nem akarod/nem kell az erősebb VGA mellett húzni (4,0 GHZ-et el szoktak vinni ezek a 920-ok), akkor bőven van bele nagyobb CPU, nem is sokért, ebben is tudnak segiteni ITT.

[ Szerkesztve ]

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#110137) rasotamas válasza Hannibhál (#110133) üzenetére


rasotamas
veterán

Szerintem sürgősen váltsál, mérnökként az alamizsnának is kevés, br 400 alatt föl se vedd a telefont, hív a HR-es, mondd neki, hogy hagyja már ezt a rizsát, mennyi a zsé? Ettől majd köpni nyelni nem tud, mondd meg hogy 5 kiló alatt ne rabolja az idődet. Volt már, hogy bejátszottam, 8-at mondtam, azt mondta az rendben van, de 2 hónap Indiával kéne kezdeni, letettem a telefont.

https://tinyurl.com/rasoapro

(#110138) TheNewDawn válasza rasotamas (#110132) üzenetére


TheNewDawn
addikt

Mérnökként valóban nem, meg informatikusként vagy közgazdászként stb sem, de én egy átlagot próbáltam írni :)

(#110139) rasotamas


rasotamas
veterán

Arról nem beszélve, hogy 10-15-ért jó panelt kaptál, ma meg 30. Egy jobbacska családi ház 50. Hagyjuk már. Akkora lufi ez, sokan meg veszik föl ekkora vételárra a lakáshitelt. Asszony öröksége, egy sárfalas családi ház falun az agglomerációban, rá kéne dobni egy új tetőt hogy elvigyék 15-ért, de arra tökéletes hogy lakjunk benne, bejárjak dolgozni. Belül rendberakni vettem föl hitelt, de nem 20 meg 25 hanem 5 évre fix törlesztővel. A külsejét meg nem nekem kell nézni. Nem vennék most házat ezeken az árakon.

https://tinyurl.com/rasoapro

(#110140) TheNewDawn válasza jokeph (#110136) üzenetére


TheNewDawn
addikt

Köszi, akkor mégsem írtam hülyeséget szerencsére :) Mármint hogy nem lett drágább egy közepesen erős gép azóta sem, sőt, ha számitjuk az inflációt akkor még sokkal olcsóbb is :) Jó, lehetnének olcsóbbak a VGA-k , meg a ram is, de cserébe utóbbi években a gépigények se sokat nőttek.
Szóval szerintem tényleg nincs okunk panaszra , ha vesszük hogy 180 ért kapunk egy 1060 + 8100 as gépet:)

(#110141) Hannibhál válasza rasotamas (#110137) üzenetére


Hannibhál
őstag

1 év tapasztalatom van, az meg még kevés:) De majd alakul, ahonnan indultam, onnan ez is jó, meg majd lesz még jobb is:) Az meg, hogy ekkora mérnökhiány van, igaz de nem a nulla tudásúakból, hanem a tapasztaltabbakból, nekem az meg odébb van kicsit:)
Az is igaz, hogy elvannak szállva a lakásárak, pont mint 2008ban, én is arra várok, hogy kicsit beszakadjanak aztán majd lehet kicsit értelmesebb áron venni:)

Gépelés nem az erősségemasdsdk

(#110142) Csupingo válasza Diego2002 (#110131) üzenetére


Csupingo
veterán

Sajnos tényleg 40 környékén érdemes rá költeni, mert fhd-n már legalább ilyen árú kártya kéne, hogy elfogadható szinten lehessen játszogatni. Persze ez nagyon függ a játékoktól és attól is, hogy mennyi kompromisszumot hajlandó kötni az ember.
Ha szerencséd van, talán időnként felbukkannak aprón 40-hez nagyon közel tanyázó 4 GB-os gtx 960-ak, vagy gtx 1050 ti-k is garanciával. Talán ezek max. azok a kártyák, amiket még érdemes a proci mellé választani, mert már az sem olyan erős. Ha nem találsz, akkor azokból válassz, amit Solfilo javasolt.

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#110143) Lorden


Lorden
senior tag

Még az ország ellentétes végén is br 350-nel veszik fel a frissen végzett mérnököket multihoz, Pesten 430-450.
Azonnal válts helyet.

(#110144) Hannibhál válasza Lorden (#110143) üzenetére


Hannibhál
őstag

cs***szheted ha a multi 2-3 hónap múlva ír vissza, hogy nem kellesz:D
A vagongyár meg ennyit ad oszt csók, kellett a meló is:)

Gépelés nem az erősségemasdsdk

(#110145) rasotamas válasza Hannibhál (#110141) üzenetére


rasotamas
veterán

Nem tudom milyen területen vagy gépészként, akiket én ismerek mind NX-eznek, Creoznak, Inventoroznak, ezt lehet tolni másodállásban esténként.

https://tinyurl.com/rasoapro

(#110146) rasotamas válasza Hannibhál (#110144) üzenetére


rasotamas
veterán

Győr? Audi? Állítólag szarul fizetnek, de ennél csaktán többet.

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/rasoapro

(#110147) Hannibhál válasza rasotamas (#110146) üzenetére


Hannibhál
őstag

Vagongyár:) Nem írom a nevét mert nem illik, de amúgy creozok, másodállásba is csinálnám, és am az akit írtál b*szik visszaírni, pedig már lassan két éve odamennék :D
Elv ott nagyobb fizu van, de majd mindenki mást mond, a pénzt meg sehol se dobálják, én egyenlőre ennyit ,,érek" a munkaerőpiacon, azon dolgozom, hogy ez több legyen:)

Gépelés nem az erősségemasdsdk

(#110148) Diego2002 válasza jokeph (#110136) üzenetére


Diego2002
tag

rasotamas jokeph Csupingo

Köszönöm!

A CPU nincs húzva, bár már rengetegszer elgondolkoztam rajta, már csak azért is, hogy a memóriák is 1600Mhz-en menjenek. Továbbá a gyári hűtőt is szerettem volna mindig lecserélni. Lehet, hogy eljutok majd idáig, bár bele se merek gondolni, mennyit fog így fogyasztani a gép. :)

Ha lesz időm, olvasgatom majd a Bloomfield-es topicot és talán rászánom magam. Vagy nézek egy nagyobb procit, bár egy adott költségszint után biztos felmerül az új gép vásárlás is.

Az említett, ajánlott videókártyákat pedig figyelem akkor.

..::Diego::..

(#110149) jokeph válasza Diego2002 (#110148) üzenetére


jokeph
nagyúr

Kis tételből sokkal erősebb CPU is létezik a lapodba, pl. egy ilyen. Én 11e Ft-ért vettem ilyet innen apróról.
:U

Egyébként ez már újabb gen. a 920-hoz képest, alapból és húzva is kevesebbet kér.

Ha ez segit: X5677 XEON alapon hagyva idle 80W, kiterhelve (szintetikus, LinX/IBT benchmarkkal 120W, persze ez nem tisztán a CPU által felvett érték, ebben benne van az alaplap, VGA idle, SSD, HDD, stb.)

4,5 GHZ-re húzva idle: 110-120W, kiterhelve (szintetikus, LinX/IBT benchmarkkal 240-250W, ezt semmilyen játék nem birja belőle kitiporni). Játék közben ez nekem 150-170W egy RX 550 VGA-val, ami maxon teker, az eszik ebből kb. 40-50W-ot. :K

Ezeket az értékeket VoltCraft Energy Logger 4000-el mértem, ezek a falból felvett értékek, nincs benne a táp hatásfoka. :U

[ Szerkesztve ]

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#110150) TheNewDawn


TheNewDawn
addikt

Esküszöm ma nem offolok többet, sorry tényleg ... Viszont egy utolsó kérdés, ami legalább egy picikét kapcsolódik a topikhoz :) Szóval tavaly kipróbáltam a Wolfeinstein New Colossust, és bejött :) És az az igazság, nekem ez a sorozat kimaradt, a return to castle, a 2009, az old blood, new order, minden... Na most ezt a 4 részt be lehetne szerezni 15 euróért összesen :) Akinek volt vele tapasztalata tudna segiteni hogy a régebbi részek- is vannak-e ilyen jók mint ez és érdemes ? :) Nagy köszönet :)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.