Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz maajsz #102427 üzenetére
Nagyon szívesen, P1 óta "benne vagyok" a dolgokban.
Sokat tudok, de még több amit nem.
Amit leírtam, javarészt saját tapasztalat, most meg már így visszatekintve történelem.
Mondjuk tudtam volna még aláboncolni, de már ez is OFF volt, nem is szaporítom a legörgetendő sorokat, mert kikapok.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Sokimm
senior tag
válasz maajsz #102493 üzenetére
Köszönöm a választ! (és neked is Speed(r)!)
Elég hülye voltam, hogy nem hoztam konkrét kártyát, amit szeretnék venni, de most megteszem:
NVIDIA WORKSTATION PROFESSIONAL GRAPHICS SOLUTIONS.pdf
Én egy QUAD display NVS szériát néztem ki, aminek fő előnye a nagy felbontóképesség.
pl: NVS 510: DisplayPort outputs natively drive four digital displays natively at resolutions up to 3840x2160 @ 60 Hz.
(ez 1 display port kimenetére vonatkozik, vagy a 4 display port összességére?)Itt ugye a több monitor kezelés a lényeg, amivel nem tudom, hogy fel tudja-e venni a versenyt egy hagyományos GTX vonal. (2-4 monitor, led fal, projektorok, végeredményben 4K kimenet, film megjelenítésre leginkább (játék nem játszik)).
-
mohitook
tag
válasz maajsz #106952 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
A 2400g-ről megnéztem pár összeállítást és ahogy körbenéztem most nincs túl nagy választék alaplapokból ami támogatná az új procit (BIOS frissítést után okés lehet, de erre sincs garancia ), és ez még csak a legkevesebb, mert ahogy elnéztem a most épp aktuális játékokban az FPS mindennek elmondható, de stabilnak nem, ráadásul több játékban egyszerűen csak nem renderel ki dolgokat, ami elég vicces , tehát itt le is tennék az AMD-ről (azért köszönöm, kaptam egy kis kitekintést!)
A processzor kiválasztásánál nem a jelenlegi BUILD a mérvadó, sokkal inkább az, hogy ha az árak esnek akkor egy nvidia 1080-at szeretnék beletenni +fejlesztő vagyok és sok esetben nagyonis jól jöhet akár egy i7 is!Akkor már csak ez maradt: ha egy 1050Ti-t veszek most, majd ha valamennyit mozdulnak az árak (reményeim szerint) veszek egy 1080-at, és a kettőt használom SLIs alaplappal akkor a 1050Ti-nak lesz még érezhető hatása vajon a rendszerben vagy csak az áramot fogja fogyasztani? (későbbiekben kijövő nagyobb játékokra is gondolok itt, akár VR-ra is)
[ Szerkesztve ]
-
mohitook
tag
válasz maajsz #106957 üzenetére
+kolopele, köszönöm a válaszokat!
A build a következő lesz:
alaplap: ASRock Z370 Extreme4
proci: i5 8600K, hűtő: Be Quiet Pure Rock
ram: Kingston DDR4 3200 16GB (tudom kicsit overkill, de 2400-asért nem fogok 50-et fizetni )
hdd: Toshiba P300 High-Perfomance 2TB
ssd: Samsung 850 Evo 250GB
táp: Fortron Hydro X 550
ház: NZXT H440 V2 (ezen még vacilálok..)
gpu: 1050Ti -
TheNewDawn
addikt
válasz maajsz #106992 üzenetére
Na ezzel maximálisan egyetértek, nyilván én is tudom, hogy ami még évekre kb biztosan elegendő mindenhez, az minimum 1060, vagy inkább az 1070 nem pedig az 1050 TI, szóval ha nem is 80lenne, ahonnan indult, hanem akár 100, akkor azt ajánlanám mindenkinek, de 150 ért... szerintem az horror.
-
nagyúr
válasz maajsz #107472 üzenetére
Bányász és bányász közt igen nagyok a különbségek...
Csak olyan bányászkártyát vennék, aminek ismerem az előéletét.
Amit én láttam RIG.-et, az kb. laboratóriumi körülmények mellett üzemelt, nyitottan. (por és pára nuku, fix 15 fok).
A gyári hűtés le volt cserélve, hogy ne az kopjon, mindegyiken egyedi spéci hűtés volt felhelyezve, főleg a memória és VRM részre.
De gondolom, ez nem általános.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
kolopele
nagyúr
válasz maajsz #107472 üzenetére
Annyit lehet húzni egy kártyán ami még nem jár feszemeléssel és a hőfokok se nagyon változnak, némelyik kártyában van még rendesen tartalék, akár 20 fps - sel is megemelheti a maximumokat, de a mai kártyáknál ez már nagyon ritka, hiszen ha egy 1070 - et fel lehetne húzni az 1080 szintjére ki venne 1080 - at? A régebbi szériákra volt jobban jellemző a jó tuning potenciál. Amúgy jól írtad, az a normál és gaming mód közötti gyári oc (ami kb. 40 mhz) semmit nem ér, legalább pár százzal meg kell növelni mind a core, mind a memory clockot ahhoz hogy érzékelhető legyen a változás.
jokeph : Igen, az igazi tuning az egy erősebb kártya vásárlása[ Szerkesztve ]
-
Zolik
senior tag
válasz maajsz #108161 üzenetére
ez akkor sem lehet indok. nincs akkora kereslet, hisz a piac is egyre jobban telítődik .
bár egyszer már volt ilyen jó 6-7 évvel ezelőtt mikor kb duplájára nőttek a ram árak aztán ahogy vissza állt a világ rendje szépen vissza lezuhantak a normál árakra. A grafikonokon tisztán lehet látni hogy 2014-2015 környékén voltak ilyen ram árak mint most. Mondjuk akiknek ezek a brutál hardware árak fájni fognak szép lassan azok a játék fejleszők meg a monitor gyártók. Hiába a csilli villi új játék senki nem fog venni 120-150e Ft-ért új VGA-t, hozzá meg 40ezerért ramot és már 200k-nál tartunk úgy hogy se új cpu se semmi. Ennek az lesz a vége ahogy a népek szépen elkezdenek konzolra váltani mert nem fogja megérni a pc.'' Árpád biztos jó munkásember..., vót valamikó ''
-
zed juron
aktív tag
válasz maajsz #109356 üzenetére
Nem ferdítek semmit, viszont ez az én szakmám. Ha valaki megtéveszti az eladót és abból 50.000 Ft feletti kára keletkezik, akkor az csalás. Akár írtok adás-vételit akár nem, mert a szóbani adás-vételi is érvényes, csak ugyebár nehezebb bizonyítani. De mivel itt kiírt rögzíthető hirdetések vannak, a hirdető kiírása rögzíthető is és bizonyítható. Amiről te beszélsz az a helytelen közkézen forgó utcai értelmezés. Sorry.
1., Adásvétel szóban is létrejön. Ha a kondíciók amelyek kiírtak SZÁNDÉKOSAN nem fedik a valóságot, megtéveszti a másik felet, akkor az csalás. Ha meghaladja az 50.000 ft-ot a keletkezett kár, akkor bűncselekmény. Ha nem akkor "csak" szabálysértés.
2., Ha valaki adás-vétel során egyébként nem helytálló adatokat közöl és azzal a másiknak kárt okoz az általános kártérítési felelősség szabályai szerint felelős. Tehát perelhető. Tehát ha te nem akarsz bányászkártyát venni és be tudod bizonyítani hogy az (nem is annyira nehéz...), akkor perelheted.
Ezek nagyon alapvető dolgok habár EZ így már kezd offtopik lenni.
-
zed juron
aktív tag
válasz maajsz #109369 üzenetére
Ez a bányász issue viszonylag új dolog. És nem 50.000 Ft-os kártyánál fog senki sem pereskedni ( a végrerhajtási illeték külön pénz!), hanem 200.000 Ft. körül. Az már az az összeg ahol átlagember elgondolkozik ezen, függetlenül miről van szó. Ugye ügyvédi költség és perilleték megelelőlegezendő, utána jöhet az végrehajtási illeték, mert hát senki sem akar fizetni magától.
Igaz akkor viszont a 200.000 Ft-os kárból mindjárt több lesz... mondjuk 300.000? Ha vki eléggé béna belefut egy ügyvédbe, akkor agy szívás következik. Márpedig senki sem tudja azt hogy akivel üzletel annak mi a foglalkozása, és a jogász is fogához veri a garast
Mindenesetre egy másik topikban én hajlamos voltam hinni azoknak, akik azt mondták hogy a bányászkártya nem rosszabb mint a vérpisti tuning kártyája. Most már pontosan tudom hogy ez nem igaz.
Mindenki azt csinál amit akar, de rizikó a bányászkártya. Hacsak nem ismered azt a fickót akitől veszed, és látod nap mint nap hogy hogyan mennek a bányában a kártyái.
-
kolopele
nagyúr
válasz maajsz #109746 üzenetére
A Giga mini 1060 halk és remek a hűtése is, egyik lurkóm gépében ilyen van, max. 70 fok és 50% - os venti fordulat (v-sync mellett még ennyi se).
Azt a kis kártyát jó megcsinálták, ahogy az MSI is az Aero - t, de ezen kettőn felül valóban mind hangosabb és melegedősebb.[ Szerkesztve ]
-
-
ingalls
senior tag
-
Zicokuka
senior tag
válasz maajsz #111115 üzenetére
Steam statisztika szerint még marha sokan Fhd alatt játszanak szóval odėbb van Kis off a limitre cpu limit még valóban relatív jobb, na meg singleben kit ėrdekel ha mondjuk 40 ės 90 fps között ingázik, de a vga limittel már rosszabb a story. Multiba már zavaró de ez is függ kit zavar kit nem, meg játék függő is. Cs Got amúgy nem hiszem sokan 4kba tolják, ott is hasonló mint minden fps gameben hogy az fps többet ėr.Bár inkább zavaró is tud lenni azėrt se szokás nagyon kimaxolni a multi gameket. Ww2ben pl extrán zavaró a csillogás stb maszlag ės kėsőbb veszed észre a marhát
-
carl18
addikt
válasz maajsz #158232 üzenetére
Igen, na ez az hogy én is sok emberrel beszéltem. És mindenki azt mondta hogy már nem éri meg gépet összerakni. Mert mire mindent megvesz a ember, ahol már a videókártya is jelentős tétel így a végeredmény elég magas lehet.
Igen a másik itt a karácsony, biztos sok gyerek akar egy gamer pc-t vagy talán csak egy videókártyát. De ilyen árak mellet valóban csak a leg tehetősebb réteg tudja megvásárolni ezeket a termékeket.Azért én még emlékszek hogy a 980Ti/1080Ti akkori csúcskártya mennyiért ment. 220-260 között már lehetett venni akkoriban, most eltelt 5-6 év és ugyan 3080Ti már 1 millió környékét nyaldossa.
Szóval mondhatni 4X drágább, ami akkár hogy nézzem nem elhanyagolható különbség.És mondhatjuk azt is, hogy az extrém árak miatt már örül a ember ha 200E kifog egy jó kártyát. Én is venni akartam 3060Ti-t mikor alzánál 200E alatt ment, de mire katintottam el is fogyott.
Persze nyilván mindenkinek más a fontosági sorrend, de én azt szűrtem le hogy sokan az árak miatt már inkább vesznek konzolt.
Vagy keresnek más sportot elfoglaltságot, sportolás stb.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
kolopele
nagyúr
válasz maajsz #158311 üzenetére
Én semmi extrát nem látok sajnos (vagy szerencsére?) 60 fps felett, pedig a 3080 Ti kiprésel azért a 4k - ból is bizonyos játékok esetében akár 100 - at is. Ez van, akkor sem látom ha RDR2 - zök, de akkor sem ha Doom - ozok. Sosem venném lejjebb a grafikát, amennyiben megvan a stabil 60 fps. Persze az is igaz, abszolút nem érdekelnek az online multik, bár amióta CSGO - s profi barátom megmutatta 60 fps mellett hogyan alázza szét a mezőnyt, már semmit nem hiszek el ebből a "240 fps - em van, jobb játékos vagyok" dologból. Attól még, hogy egy Babettát meg tudsz ülni jól, még nem biztos, hogy egy sportmotorral nem mész neki az első fának.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz maajsz #158325 üzenetére
Haverom pont hogy nagy e-sportoló, aki 240HZ - en tolja, csak megmutatta hogy nem feltétlen ez a siker kulcsa, és 60HZ - en is a tudás dönt elsősorban. A sokkal magasabb fps jelentős része placebo. Én magas szinten asztaliteniszeztem gyerekkorom óta, persze kellett a drága és jó ütő, de hiába adtam oda egy nálam gyengébb játékosnak, azzal sem tudott megverni. Nem ez számít.
[ Szerkesztve ]
-
TheNewDawn
addikt
válasz maajsz #158336 üzenetére
Abszolút nem placebo, én is ezt akartam írni kb amit te, ugyanakkor Kolopelének is igaza van, csak rosszul fejezte ki magát, én úgy értelmeztem hogy arra gondolt, hogy sokkal többet számít a tudás, mint az FPS, és ugye a játékosok 99.99% nem profi játékos , és azt hiszi majd a 200 meg 400 stb FPS től jobb lesz és hát nem . De nyilván azonos tudású játékosoknál számit az a + 5-10% teljesítmény is, amit ad, nem véletlen használják a profik a legjobb felszerelést mindenhol.
-
kolopele
nagyúr
válasz maajsz #158360 üzenetére
Kampány módban szoktam végig játszani az olyan játékokat mint a COD pl., de a Tomb Raider esetében sem okozott gondot a 60 fps. Mondjuk nálam alap a konzolos múlt miatt a sokak által utált kontroller, na meg egyértelmű az auto aim bekapcsolása is. Autós játékok hidegen hagynak, ha érdekelnének biztosan vennék kormányt. Nálam a játék megmarad éjszakai szórakozásnak, 54 évesen nálam egy játék nem a kihívásról szól már rég.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz maajsz #158365 üzenetére
Nem voltam sosem Lan partis, mindig csak single játékokkal játszottam, még az Amiga idején is. Valahogy sosem érdekelt a műfaj. Mindenem voltak a platform játékok, más nem is nagyon érdekelt. Konzolokon is csak azokkal játszottam, és ma sem érdekel semmi ami kompetitív. Talán ezért is inkább maga a grafika milyensége érdekel inkább, képes vagyok egy AC Valhallába több száz órát rakni, miközben nézem a közel maxra tolt grafikát 4k - ban. A gépemmel nyilván játszhatnék 1440p - ben (hát még FHD - ban) bőven 144 fps környékén is vagy felette, de nem akarok lejjebb menni ha nem muszáj. Van akinek az fps a lényeg, van akinek a grafika és a minimum 60 fps, annál lentebb már én sem szívesen mennék, mert az alatt nekem már szaggat, de hidd el, a mai napig sokan játszanak 30 fps mellett is, főleg amikor nincs lehetőség jobbra.
-
Celithrandi
addikt
válasz maajsz #159186 üzenetére
Ki néz hülyének? Hiánytermék és az árat a piacon a kereslet kínálat határozza meg, de nem gondoltam volna hogy felnőtt, írástudó embereknek ezt el kell magyarázni. Autót meg nem játszani vesz a legtöbb ember és jelenleg nem is hiánytermék.
[ Szerkesztve ]
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
koko52
nagyúr
válasz maajsz #159488 üzenetére
Írtam, hogy ultrán, persze lehet trükközni, haver is 580-al Forzázik. Én élsimításokkal szoktam trükközni, meg a távoli tárgyak részletességével.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
hahakocka
senior tag
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz maajsz #161165 üzenetére
Ne keverjük a szezont a fazonnal, nekem videófeldolgozásra és fogyasztásra teljesen béna felbontás az 1440p, nem azt mondtam, hogy gamingre ne lenne egy jó arany középút. Igazából pont azt csináltam, amit a fórumtárs is mondott, hogy ahhoz választunk monitor felbontást, ami a cél lesz, csak nekem ez nem a gaming, vagy legalábbis az egy másodlagos-harmadlagos szempont.
Másik szezon a fazonnal keverés, hogy én a DLSS-t a natív felbontással megegyezőnek mondtam, csak nem erről van szó. A DLSS 4K jobban néz ki (szerintem), mint a natív alacsonyabb felbontás. Arról nem beszélve, amikor olyan helyzet áll elő, hogy nagyobb a monitorod felbontása, mint amit játékban a VGA-d elbír, de alkalmi játékhoz nem akarsz alacsonyabb felbontást beállítani vagy többszörösét rádobni VGA árban arra, amit jó szívvel rá költenél.
A Sony meg tényleg megcsinálhatná a 1440p támogatást. Az Xbox tudja.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz maajsz #161167 üzenetére
Nekem 27" 4K UHD van és igen kellemes ezen a pixelsűrűségen visszanézni a fotóimat. Nem mondom, hogy egy iPad vagy a mai mobilok szintje (itt csak a PPI-re gondolok), de nekem már ebben a méretben is túl kevés a 1440p (nagyjából egy kategória a 23-24" 1080p-vel PPI-ben, amiről váltottam). Azt nem mondom, hogy a következő nem 32" lesz, de ahhoz nagyobb asztal sem árt, amit most a lakás átrendezése nélkül nem tudtam megoldani.
Ha meg már itt tartunk, szerintem a 32" 8K lesz az igazi, ott méretben és felbontásban is meg lehet állni. Méretben azért, mert már a 32" is csak távolabbról nézve nem okoz fejcsavargatást, felbontásban meg azért, mert itt kezdjük ténylegesen elérni az emberi szem felbontóképességének praktikus határait, ez már a ~300 DPI szépművészeti fotónyomatok meg az iPad Pro ligája.
-
aktív tag
válasz maajsz #164312 üzenetére
350k-ért max használtat kapsz 3080-ból, újonnan soha sem lesz annyi bruttóban. 3060Ti-ból valóban kapsz 240-250 körül újat, bár annyiért inkább az alsó-közép kategóriás hűtésű változatok mennek.
100k-ért felejtős, mi 1 hónapja várjuk azt amivel nagyon meg tudnánk közelíteni a 100k-s árat, de szerintem nem lesz belőle semmi. Ami volt nekünk 140-ért pár db azt hétvégén pár óra alatt levadászták, amikor készletre tettem. 150-ért, ami van raktáron nem fogy ilyen mértékben mondjuk.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Automata kávégépek
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Hálózati / IP kamera
- Milyen egeret válasszak?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- PlayStation 5 Pro teszt
- Motoros topic
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs