Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
freelanced
addikt
válasz kolopele #84896 üzenetére
Köszönöm mindenkinek!
És melyik az az alaplap ami már elfogadható ketegória egy ilyen mellé? 9700k?
Egyébként gondolom azért még Júli 8-a után érdemes várni mire kijönnek a tesztek az új Zen procikról nem?
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
kolopele
nagyúr
válasz freelanced #84908 üzenetére
Ezt már neked kell eldöntened, ebben nem segíthetek, ahogy szerintem senki. Az én véleményemet meg ismered már Intel vs AMD terén.
Alaplap kapcsán én az MSI és a Gigabyte Z - s lapjait preferálom, pl. ezt: GIGABYTE Z390 AORUS PRO[ Szerkesztve ]
-
SECTORnooB
addikt
Érdemes... aztán a tesztek fényében eldöntöd mi a legmegfelelőbb döntés.
Itt a pénztárca dönt és az ép ész érvek egyik vagy másik gyártó mellett. -
kolopele
nagyúr
Ahogy kolléga is írta, akár meg is várhatod és nézhetsz majd teszteket, bár ez sosem lesz olyan mintha te hasonlítanád őket otthon össze egymás mellett, mivel te valóban ugyanazokat a beállításokat használnád...........Láttam én már olyan videót is YT - on ahol az összehasonlító videóban egyértelműen látszott hogy mások a grafikai beállítások. Ami biztos, hogy a 9700k-9900k két olyan vétel ami nem hiszem hogy játékok terén túlszárnyalható lesz egy darabig, tudod nekem a nagy ígéretekből általában mindig elegem lett végül az eredményeket látva. Ha már veszel egy 2070 - es kártyát akkor menjen mellé egy erős proci is, ez kizárólag a pénzen múlik és semmi máson, persze mint írtam is megvárhatod mit hoz majd a nagy rivális végül, azért léteznek hiteles tesztek is, csak meg kell találni
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz SECTORnooB #84910 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Egy kérdés maradt még. 80-90 körül megérné apróról használtan de garanciásan 8700k? Nagyjából olyan áron lenne mint az új 9600k, viszont olcsóbb mint egy új/használt 9700k.
Vagy már nem éri meg régebbi gent venni?
Csak azért is mert úgy hallottam processzor szinte az egyik legbiztonságossabb venni használtan.
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
kolopele
nagyúr
válasz freelanced #84912 üzenetére
Vehetsz 8700k - t is, nekem volt, nem melegedett, viszont a fórumokat elnézve ezt ki kell fogni, mert a 8. genes k - s procik ( főleg húzva) kissé meg tudnak szaladni.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz freelanced #84914 üzenetére
Mindenképpen. Nem kevés proci volt már a kezeim között, én még egyet sem láttam elhalálozni, persze k-s procik esetében érdemes megbízható helyről venni, mert azokkal szoktak azért kísérletezgetni
-
Paxker315
addikt
Igazából egy GigaByte Z390 Gaming X már jó választás lehet, de, ha nem hajtod túl a procit, még az olcsóbb Z390 UD sem lenne problémás.
Esetleg Asrock Z390 Phantom Gaming 4; Extreme 4
-
VirsLee
Topikgazda
válasz freelanced #84914 üzenetére
A jó spórolási lehetőség most az, ha vársz még kicsit több, mint 2 hetet. Utána érdemes döntened. Addig ne vegyél semmit.
-
SECTORnooB
addikt
-
Ciccuka
veterán
válasz freelanced #84918 üzenetére
Isopropyl alkohol és egy jobb pamut fülpálcika.
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
MM
őstag
Sima PZS / Szilvia is megteszi...
-
Ciccuka
veterán
-
KAMELOT
titán
Ipari benzint neki Viccen kívül sima körömlakklemosó!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Svenike
tag
Sziasztok!
Szakértő segítségeteket szeretném kérni videós-fotós gép összeállításában, a következők szerint:
1. Elsősorban munkára: Videóvágásra, -szerkesztésre, fotók szerkesztésére
2. Alaplap, miegyéb még nincs kiválasztva, ezt az ajánlott processzor alapján választanánk ki
3. 70-90.000 Ft körül
4. kizárólag Új t processzor jöhet szóba
5. tuningolva biztosan nem leszAlapvetően Amd Ryzen processzor-ban gondolkodunk - amennyiben a fentiek alapján ti ajánljátok.
Ryzen 5 2600x megfelelő lenne?Köszönöm segítségeteket, tanácsotokat előre is!
egy érdeklödő Malkavita
-
palfitom
félisten
válasz Svenike #84929 üzenetére
Pont, ahogy SECTORnooB kolléga írta!
2600X / 2700 / 2700X, de várni egy kicsit, ha van rá lehetőség!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
KAMELOT
titán
-
Svenike
tag
Köszönöm szépen válaszotokat, akkor lessük az árváltozásokat
s marad a Ryzen 5 2600x - 2700 választás.egy érdeklödő Malkavita
-
palfitom
félisten
Az új Ryzenek hatására az Intel már árcsökkentés indított:
8700k 375$ -> 355$
9600k 260$ -> 220$
9700k 410$ -> 390$
9900k 495$ -> 475$[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
kolopele
nagyúr
válasz VirsLee #84928 üzenetére
Én is úgy vagyok vele hogy ami most kell az most kell. Azzal foglalkozni mindig hogy majd pár hét múlva mennyi lesz az ára.....Ha így nézné az ember sose venne semmit, mert lehet jövő héten megint olcsóbb lesz, de ez mindenre igaz, nem csak a procikra. A műszaki cikkek ára mindig csökken, de aki mindig arra vár várhat örökké.
-
VirsLee
Topikgazda
válasz kolopele #84936 üzenetére
Az elméleteddel alapvetően egyetértenék, de - ebben az esetben - 7-én, a tesztek nyilvánosságra kerülésekor és a processzorok beárazásánál egy olyan pillanat lesz, ami a folyamatos csökkenésen felül várhatóan nagyobb mértékben is bemozdíthatja a használt árakat. Esetleg kiderül, hogy egy jó vétel, nem is annyira jó vétel. Nem vagyunk már toporzékoló kisgyerekek, akik a földhöz verik magukat durcizva, hogy már pedig nekem ezen a héten kell az új processzor
-
-
kolopele
nagyúr
válasz VirsLee #84937 üzenetére
Ez igaz, viszont mint írtam is, ha nekem most jutna eszembe valamiről hogy máris kell már az üzletben lennék, függetlenül attól hogy tudom a jövő héten lejjebb fog menni az ára. Ez van, ha valami kell megyek és megveszem, a többi nem érdekel ( na és nem toporzékolok közben) A másik meg az hogy szerintem már ismersz, AMD miatt nem várnék semmire, ugyan nem vagyok fanboy, ebből már régen kinőttem, de vannak márkák minden téren amikhez ragaszkodom. A kérdező is így volt vele, már egy ideje próbálta eldönteni mit vegyen, tovább nem bírt várni. Olyan ez kicsit mint nálam a garancia, ha tönkremegy, máris veszek másikat, utána meg majd visszajön a garis, és az egyik vagy megy eladásra, vagy marad tartaléknak. Jelenleg az 1080 Ti is itt van a polcomon, ki tudja, már két 2080 Ti - t is vissza kellett küldenem, ez talán már jó marad, de az ördög nem alszik
[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
válasz palfitom #84934 üzenetére
8xxxT processzorok is kevesebbe kerülnek egy hete (kb. 5-10%-al)
Core i7-8700 6/12 HT 65W (64k) 15163p - 236
Core i5-8600 6/6 65W (52k) 12665p - 243
Core i5-8500 6/6 65W (43k) 11923p - 277
Core i5-8400 6/6 65W (40k) 11641p - 291
Core i3-8350K 4/4 91W (40k) 9213p - 230
Core i3-8300 4/4 62W (45k) 8693p - 199
Core i3-8100 4/4 65W (30k) 8034p - 267
Core i5-9600K 6/6 95W (72,5k) 13505p - 186
Core i5-9400F 6/6 65W (45k) 12157p - 270
Core i3-9100F 4/4 65W (30,5k) 8877p 291
Core i7-8700T 6/12 HT 35W (55k) 12692p - 230
Core i5-8500T 6/6 35W (35k) 9990p - 285
Core i5-8400T 6/6 35W (32k) 9545p - 298
Core i3-8100T 4/4 35W (24k) 7382p - 307[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
kolopele
nagyúr
válasz SECTORnooB #84941 üzenetére
Már bocsi, de a pénzt az költi el aki megveszi az adott procit. Én javaslok ahogyan te is, a vevő pedig dönt. Én nem azért ajánlok egy procit vagy bármit mert nekem is az van, hanem mert tapasztalatom van vele játékok terén, és nem kevés cucc volt már a kezeim között. Egyébként meg pont azok ajánlgatják főleg az olcsóbb AMD procikat akiknek az Intel már megfizethetetlen, ebben vajon mennyi a szakmaiság? Sokszor még abban az esetben is rá akarják őket beszélni ha a vevő kifejezetten Intelt akar és a keret 100-150 ezer. Szóval ha ez a szakmaiság netovábbja akkor én valóban nem tudok ajánlani. Mondjuk ugyanez van videokártya terén is, amikor valaki 4K - ra keres kártyát szinte már bűn a 2080 Ti - t javasolni, mert használtan egy 1080 Ti is elég vagy egy 2070. Hát hogyne........A vevő jól tudja mennyit tud rászánni, és biztos vagyok abban hogy képes eldönteni neki mi éri meg, mint ahogyan el tudta végül most is dönteni hogy a 9700k mellett marad.
[ Szerkesztve ]
-
DudeHUN
senior tag
válasz kolopele #84942 üzenetére
Jaja azért kérdeznek be ide, mert eltudják dönteni. És eszközt nem szimpátia alapján ajánlunk (és venni sem úgy kellene), hanem teljesítmény és ár/érték alapján. Ez olyan technológia, ami mérhető.
Kíváncsi leszek a tesztekre hetedikén. Utána nagyon unalmas lesz a topik szvsz.[ Szerkesztve ]
Gamer for Life
-
SECTORnooB
addikt
válasz kolopele #84942 üzenetére
Elnézésedet kívánom, de ebben a topikban sosem működött a Ryzen rábeszélés, főleg nem részemről.
Ha ennyi tapasztalatot szereztél amennyit itt megemlítesz akkor, jól ismered a piacot az árakat és a termékeket, tehát tudnál érdemben ajánlani, de ez sok esetben elmarad/t. Potenciális vásárlóknak meg akkor kell a legbaszóbb szetteket ajánlani, ha a kérdés erre irányul.
De 90%-ban a "szolidabb" userek kérnék tanácsot.
Ha a "milyen autót vegyek" topicban felteszik a kérdést, hogy mit ajánlotok, hogy beférjen a család és az aggregátor az építkezésre is? Berlingo vagy Dokker?
Te válaszod erre: Legyen az X6, ha meg bekell tenni az aggrit majd lehajtod az ülést!
Remélem átjön amit mondani szeretnék.
De no offenz -
VirsLee
Topikgazda
-
kolopele
nagyúr
válasz SECTORnooB #84947 üzenetére
Átjött nekem itt már minden, de azoknak is akik kifejezetten Intelt szeretnének vásárolni és inkább privátban kérdeznek meg, mert mint írják mindig az AMD lesz ajánlva ha ide írnak, meg hogy várjanak még két hetet (mióta is? ). Szóval erről ennyit. Talán meg kellene már azt érteni, hogy vannak emberek akik teljesítmény orientáltak ár/érték helyett, a zsebük meg tele van. Ők a legjobbat szeretnék, nem gondolod? A másik meg az hogy olyan emberek is voltak már itt akik spórolni szerettek volna, de az ajánlások miatt mégis kibővítették a kereteiket, nem megérte akkor a jobbat javasolni? Végül úgyis mindenki maga dönt. Attól te még nem vagy szakmaibb nálam mert van egy 2600 - as procid, és neked az ár/érték arány a döntő tényező. Ettől még a 9900K jobb processzor marad.
X6 - ot meg nem ajánlanék senkinek, ha már autó akkor legyen autó
Na de részemről itt az offnak vége, ha bármi gondod lenne velem írj privit, szívesen válaszolok mint bárkinek
VirsLee: Ha a kérdező azt írja hogy neki ennél több pénze nincs procira, akkor nem fog tőlem sem kapni kétszer-háromszor olyan drága ajánlást, csak ha érzem hogy nem zárkózik el tőle. Ez nagyon könnyen észrevehető egyébként.
Off vége, magánbeszélgetést innentől csak priviben.[ Szerkesztve ]
-
SECTORnooB
addikt
válasz kolopele #84949 üzenetére
Ott kezdődik a gond, hogy te az egészet személyeskedésnek veszed. A te dolgod engem a te hozzá állásod nem érint, csak a potenciális vásárlók lesznek/vannak megvezetve. Igen ők akik nem tudják kereteiket kibővíteni, mert nincs hová.
A mindenkori csúcsokat már a különböző promóciók megajánlották, így ez nem szakmai segítség.
De ahogy gondolod.
Ezt befejeztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest