Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Corsa02
őstag
Ja és még egy kérdés...Transmission telepíthető a Synology NAS-ra?
The Truth Is Out There --->
-
addikt
válasz Corsa02 #26851 üzenetére
Gyere a Synology topicba, segítünk. Transmission telepíthető, de én a beépített Download Station-t javaslom, nagyon kényelmes és Transmission alapú az is.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
JustInTime
csendes tag
Sziasztok! Itthonra szeretnék Synology nas-t.
Amire lesz használva:
-word, pdf.excel fájlok elérése laptopról,
-filmek lejátszása kábelen keresztül tv-n,
-minimális torrent,
-olykor videó lejátszás mobil eszközökről.
Egyszerre max. 2 db eszközt fogok használva vele, de a legtöbb időben csak egyidejűleg egyet.
DS118 és DS218 (+) között vacilálok. Két lemezre nem igazán lesz szükségem a közeljövőben...
Szerintetek a DS118 meg tud bírkózni ezekkel gond nélkül?Köszi előre is a válaszokat!
-
addikt
válasz JustInTime #26854 üzenetére
Ezt mindegyik tudja. Gyere a Synology topicba és segítünk választani.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
ReSeTer
senior tag
Sziasztok!
Megoldaná egy nas nyomtatószerverrel a problémámat?
Probléma: Samsung SCX-3400 nyomtató usb-vel asus ac57u routerre rákötve, Asus EZ nyomtatómegosztással telepítve.
Ha kikapcsolom a nyomtatót, onnantól kezdve offline marad, hiába kapcsolom utána vissza. Egy router újraindítás kell minimum a web-es felületen hogy megint online legyen.
Úgy gondoltam, hogy van a NAS, arra rákötve USB-vel a nyomtató, a NAS rákötve egy switch-re, Switchbe csatlakoznának a PC-k, meg a router, routerbe meg a net.
Működne?
-
ReSeTer
senior tag
Azt én tudom, de amúgy is akarnék majd egy NAS-t.
-
Alex91
félisten
válasz ReSeTer #26859 üzenetére
Persze, elviekben mukodik. Csak a kerdes, hogy speciel ezzel a nyomtatoval a NAS-ra kotve mi a helyzet... Tehat, ha kell a NAS, akkor vegyel nyugodtan, de ne azert, hogy a nyomtatas megoldodjon. Termeszetesen, jo esetben meg is oldodhat...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
forintuser
őstag
Sziasztok. Mily meglepő Nas-t szeretnék vásárolni. A cél, sok torrent, fényképek mentése, illetve távoli elérés távolról. (Külső merevlemezről lehet feltölteni adatot? ) Teljesen laikus vagyok, bocsánat az esetleges idiótának tűnő kérdésekért.Árat nem írok, egyenlőre lőjük be a célt.
Holnapkészítést vállalok.
-
Alex91
félisten
válasz forintuser #26861 üzenetére
Inteles nas, de csak a torrent miatt...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
addikt
válasz forintuser #26861 üzenetére
Synology DS218+ vagy nagyobb
-
sharp4
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy házi szerverrt létrehozni. Leginkább munka miatt, melyet távolról eltudok érni, és akár még dolgozni is tudok egy csatlakoztatott SSD-n. Melyik típus lenne erre a legmegfelelőbb?Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5 Tesla Model 3 LR
-
dudzsi
tag
Sziasztok! Tud valaki erröl a Nasrol valamit? HIKVISON H90 NAS
Érdemes ezt meg venni? Ez tud torrentet? Köszi -
mester778
csendes tag
Sziasztok!
Laikusként NAS beszerzésen gondolkodom, 2 slotosban (4-4TB méretben). A cél az lenne, hogy filmeinket/sorozatainkat (esetenként 4K-ban!, Apple TV-n keresztül lejátszva) és egyéb személyes dolgainkat egy helyen tudnánk tárolni, és elérni könnyedén bárhonnan, bár elég limitált a jelenlegi sávszélességünk (100mbit). Ezekhez az alábbi szervereket néztem ki:
- Synology DiskStation DS220J [link]
- QNAP TS-228A [link]Kérdésem a következő: ezek közül melyik érné meg inkább? Van-e más egység ami elkerülte esetleg a figyelmem? Azt például olvastam, hogy 4K-hoz a DS220J RAM-ja kevés lehet, ez mennyire igaz?
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
.DLL
veterán
Sziasztok!
RaidSonic ICY BOX IB-RD3640SU3 4 lemezes RAID box menyire okés?
Fotózom, és szeretnék tárhelyet bővíteni hatékonyan, ezért Raid5-re gondoltam, ez jó megoldás lehet?
Ha jól értem ez még nem NAS, csak épít egy tömböt és azt mint meghajtó rá lehet dugni gépre, stb. (vajon USB-s routerre kötve okés lenne a teljesítmény/biztonság?) Inkább csak tárolás lenne a cél, hogy meglegyenek a nyers fotók és munka mentések, a végeredmények úgyis felkerülnek felhőbe, a munka-fájlok meg a szerkesztés alatt SSD-n a gépben szóval nem tudom a teljesítmény mennyire faktor az esetemben.
Előre is köszi!
(P.H.)
-
Borisz76
veterán
Szia !
Nekem ugyan nem RaidSonic van a birtokomban hanem egy :
Sharkoon 5-Bay RAID Station (adatlap).Ezekben ugyan van RAID vezérlő de ahogy írtad is nem NAS-ok, tehát a távoli elérést közvetlenül nem támogatják.
Az USB 3.0 -s és eSata csatlakozókkal pedig PC-re érdemes őket kötni.
Így igazán gyorsan el lehet érni róla az adatokat.( Routerre is lehet kötni ( USB-n ) de a sebességet igen csak visszafogja a router gyenge CPU-ja.....bár ekkor beállítható a távoli elérés is. Egy PC-re vagy egy NAS-ra ! kötve szintén megoldható a távoli elérés.)
A sajátom ilyen sebességet produkált :
Egyedüli gyenge pontja a hátsó apró ventilátor ami 1 évig halkan tette a dolgát aztán egyre hangosabban nyekergett.
Egy egyszerű "operációval" cserélhető a megfelelő típusra.Én eSata kábellel PC-re kötve használtam és tulajdonképpen csak torrentezésre ! A PC-n futott a utorrent vagy rtorrent....mindegy is....és a célmappa az ebben a szerkentyűben található 5db 2TB-s lemezből létrehozott RAID5 tömbön volt.
A fenti sebesség csak teszt volt de a valóságban is tudta ezt mikor egy 10-15 GB-s film fájlt másoltam át a PC-ben található SSD-re.
Nagy fájlok esetén a RAID5 tömb szépen hozta a tempót.
Kisebb fájlokkal nincs konkrét tapasztalatom.....gondolom akkor lassabb de ez természetes.Egy dolgot furcsáltam.....
Nem mindig ismerte fel a rendszer ( akkor még Win7 ) a tömböt...pontosabban az egész berendezést.Aztán rájöttem, hogy NEM mindegy a bekapcsolási sorrend !
Előbb a Sharkoon RAID Stationt kellett bekapcsolni, várni pár másodpercet, hogy felpörögjenek a lemezek....
Aztán bekapcsoltam a PC-t és ekkor felismerte.Ellenkező esetben...PC bekapcsolás után Sharkoon ...akkor NEM ismerte fel a rendszer.
Érdekes de ez van.
Már jó ideje üresen pihen így WIN 10 Pro-val még nem próbáltam ki !A képeken látszik a gép fenekén 3 db pici fehér kétállású kapcsoló.
Azokkal lehet a kívánt módot beállítani....amit most nem részleteznék hiszen itt a hivatalos leírása PDF formátumban is.Összességében én szeretem és elégedetten használtam nagyon sokáig.
DE vettem egy Synology DS918+ NAS-t. Ebbe kerültek át a lemezek és most ezt használom töltögetésre le / fel.
Eladni viszont nem akarom mert az utolsó ismert ára ( újonnan ) kb 70.000 Ft. Egyszer meghirdettem 45.000 Ft-ért és az első jelentkező kapásból ajánlott érte 35.000 Ft-t.
Annyiért nem adom el....inkább itt áll a szekrényben és tudom, hogy ha kell kéznél van.Hirtelen ennyi ami eszembe jutott erről a témáról.
Remélem segít dönteni.
Üdv : Borisz76MOD :
Synology összefoglaló....hasznos lehet.
Főleg ha úgy érzed, hogy a távoli elérés "nagyon" fontos...mert , akkor egy NAS lesz a legjobb megoldás.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
petiwr
senior tag
Sziasztok!
Elég új vagyok ebben a témában és kis információt szeretnék gyűjteni.
Szóval vagyok én Németországban élek. Van bátyám aki Londonban él.
Meg egy barátunk aki Pesten él. Na most így hárman fizetünk Torrent szervert ami 170 Euro /Év plusz 50 Euro Plex szerver. Ami együtt 220 Euro /Év na ennyiért lehet türhető NAS-t venni ahogy láttam. Gondolkozunk rajta hogy inkább vennénk egy NAS-t és azt használnánk. Ami Pesten lenne a barátnál mert neki van Gigabytes internet-e. Fő cél az hogy torrent, meg tudja streamelni a letöltött tartalmat. Mivel ez Németországban elég szigorúan szabályozzák/büntetik. Ezek tudatában mennyire lenne ez járható út?előre is köszönöm a segítséget, meg az észre vételeket.
-
Noxy
veterán
válasz petiwr #26876 üzenetére
Teljesen járható út.
A fiam Londonban élt, én Müchenben dolgoztam. A NAS meg m.országon volt.
A NAS- n futó Transmission torrent klienst meg bárhonnan eléred. A torrent oldalak látogatása meg sehol nem tilos. Csak a letöltés, ami ebben az esetben m.országon történik nem pedig külföldön.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
petiwr
senior tag
válasz Sanyi.mTs #26877 üzenetére
A HDD a legkevesebb az nem kérdés. fullHD meg ha megy 4K se lenne rossz. De többnyire fullHD. Párat feltudnál sorolni még ami jó lehet és megbízható? Ha 300 euro környékén van se gond mert 2 év alatt "vissza" hozza úgymond az árát. Mennyire időt állóak ezek a gépek?
Noxy: Igen itt is kb ez lenne a felállás.
-
félisten
válasz petiwr #26881 üzenetére
NAS-ba vagy, ha nincs túl sok párhuzamos olvasás, megfigyelőrendszerbe való HDD-t.
Statisztikailag a legjobb túlélési esélyei talán a Toshiba P300 / S300 sorozatának vannak (A P a NAS-széria.)
Az általános megoldás a WD RED / Purple, esetleg a Seagate Ironwolf.
Nem tudom, hogy van-e értelme 2 TB-ossal indítani, a 3 TB-os már nem sokkal drágább, és biztonsági másolatot is lehet itt tartani. A tisztességes NAS-ok natívan titkosítanak, ha megkérik őket.
MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
dkess
őstag
válasz petiwr #26881 üzenetére
Hát, ha hárman használnátok és a FullHD mellett 4K -t is szeretnétek meg torrent -et (esetleg egyebet), akkor ne 2 TB -os HDD -ben gondolkozzatok. Azt se hagyjuk ki a számításból, hogy a HDD tárhelyből levesz jónéhány dolog - így pl. nem a nyers 2*2 TB helyet fogod kapni használható tárhelyként. Például:
- A DSM (+ metaadatoknak fenntart helyet, Btrfs -es dolgok is több tárterületet fognak) és a telepített programok (valamint azok dolgai - pl. VideoStation/Plex/Emby esetén média metaadatok, képek, letöltött dolgok, thumbnail -ek, temp és cache mappák stb. stb.) mind helyet foglalnak. Ráadásul nem is keveset ...
- Backup/Snapshot/File verziózás. Ez - hacsak nem rosszul konfiguráljuk és/vagy nem extrém módon változó adathalmazunk van - akkor kevesebb helyet foglal, mint gondolnánk, ugyanakkor ezekkel is érdemes számolni,
- ahogy használod úgy fogsz "ráérezni az ízére". Pl. olyan esetekben, hogy jó lenne, ha a társulat minden tagja is a NAS -ra backup -olna, kis személyi felhő mindenkinek, médiaszolgáltatás - akár tágabb családon belül, saját részre is "egy-két sorozat" meg plusszba "néhány film" ("ha már úgy is van NAS" felkiáltással) és már a 10 TB -ból is kifutottunk - nemhogy a (2*)2 TB -ból ...A FullHD és 4K elképesztő mértékben eszi a tárhelyet. Amennyiben akár csak pár darabot szeretnétek megtartani, akkor kb. azonnal kevés lesz a tervezett tárhely. Igazából még "csak torrent" -re is nagyon kevés. A méret/tárhely alapján 4 TB -os HDD -ket lenne érdemes gondolkozni - de akár kezdhetitek a gondolkozást 2*8 TB -ban is - az is hamar el fog fogyni ...
-
addikt
-
dkess
őstag
válasz AiRLAC #26886 üzenetére
A "300 euro környéke" volt meghatározva - ebbe a DS918+ sajnos már nem fér bele (pedig megérné).
A 4 TB -os Ironwolf is "best buy" - különösen az eredetileg tervezett (2*)2 TB helyett. Azért 3 felhasználó (+ azok családtagjai stb.) torrentre, FullHD -ra meg masszív 4K filmekre és sokminden másra is ... Hát úgy fogalmaznék baromi kevés lesz oda méretügyileg ...
-
Csiszib
újonc
Sziasztok!
NAS szerver vásárlása előtt állok és a kiszemeltem egy QNAP TS-228A.
Amire használnám:
Fotók biztoságos tárolására
Némi torrent
Filmek itthoni lejátszás full hd esetleg 4k
Plex szerver alkalmazása full hd . Tavolról valami media player, vagy ps4 használatával.
Vélemények szerint jó ez a választás , vagy inkább ajanlanátok helyette valami mást. Látom sokan kedvelitek a Synology termékeit. Jobbak esetleg ?
Minden segítséget előre is köszönök. -
daeyvd44
tag
Sziasztok.
Ismét visszatértem az ötlethez, hogy NAS-t vásároljak. A DS218+ nagyon megfogott, azonban van pár aggályom vele:
-Tényleg képes a 4K-t 1080p-be transzkódolni bármiféle lejátszási hiba nélkül (videó+hang+felirat)?
-Ugyan ez igaz visszafele is ha például 1080p-t kéne áttranszkódolni egy olyan eszközre ami 4K-s, de a 1080p-s videó formátuma nem támogatott?
-Képes lenne zökkenőmentesen külső hálózatba is lejátszani a filmeket?
-Ezekhez mind hozzátartozik, hogy a Plex-et használnám lejátszáshoz. Telepíthető rá a Plex Szerver?
-DownloadStation mennyire megbízható? RSS feed van benne olyan szinten, hogyha például nCore-on beteszek egy filmet egy adott könyvtárba, akkor azt képes automatikusan letölteni rss-en keresztül?
-RSS-hez kapcsolódóan, beállítható külön letöltési mappa egy-egy rss feedhez? Gondolok itt arra, hogy van például "A" és "B" rss feed. Ezek alapján pedig a filmeket az "A" mappába töltse le, a sorozatok meg a "B" mappába.Köszönöm előre a válaszokat :)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
Somatom
veterán
válasz Intelligencs #26892 üzenetére
Sztem nekem nem érné meg a felárat egy 220j -hez képest. Ritkán torrentezek és még ritkábban lenne szükségem transzkódolásra. Vajon, lehetne olyat csinálni, hogy alapértelmezetten közvetlenül a NAS -ról játszanék le (WebDAV), de szükség esetén WOL -lal indulna a PC és az azon Futó Plex transzkódolná, és továbbítaná a NAS -ról származó tartalmat?
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
daeyvd44
tag
válasz Intelligencs #26892 üzenetére
Igazából ez mind szép és jó.
És köszönöm a választ (#26891) AiRLAC, (#26890) Borisz76 és (#26892) IntelligencsDe valahogy nem fér a fejembe, a tárkapacitáson kívül hogyan tudja veri akár a DS218+ NAS az én Intel NUC8i5BEH2 Mini Pc-met. Az egy intel i5-8259U szériás proci. Az intel celeron J3355 kb 300% de még a DS220+-ban érkező J4025 proci is kb 200% gyengébb. Plusz nekem 16GB ram van benne, míg a 2 nas gyárilag érkezik 2gb-al, ráadásul a Ds218+-ban "csak" DDR3-as memória van.
Mégis én például küzdök az 1080p-be való transcodinggal 4K-ról és a hálózaton kívüli akár 1080p-s lejátszással is, miközben a tesztek alapján meg elmondásotok alapján is a DS218+-nak semmi ilyen baja nincs.
Ez mégis mitől lehet?[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
daeyvd44
tag
válasz AiRLAC #26898 üzenetére
Hát mindegy. Bár továbbra se értem, hisz még ígyis erősebb a mini pc-m és simán bírnia kéne. Egyelőre inkább várok a NAS-al. Ha lesz akkor vagy a 220+ vagy a 218+ fogom venni. Utóbbinak hátha lejjebb megy az ára ha kijön az új változat.
Mindenesetre a megerősítéseket köszönöm a többi kérdésemmel kapcsolatban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Politika
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- TCL LCD és LED TV-k
- Asszociációs játék. :)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- IPad Mini 4 - 128 GB - Cellular + Wifi (+ TOK + FÓLIA)
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- 1 TB Samsung M.2 2280, NVMe, PCIe, Gen4X4, SSD /számlával / 12 hónap jótállással
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - Garanciával
- Playstation/Xbox konzolok
- Arctic F12 3 pin-es fehér házhűtő ventillátor
- Eladó/cserélhető új iPhone 13, 128 GB, iStyle vétel, 2 év garancia
- GP Batteries Power bank 10400 mAh RC10A 3.6V 10400 mAh 37.44W output
- 1000 lumen akkus kerékpár lámpa vízálló 5 világítási mód USB-C töltés dual ledes 1000LM Bike Light
- 128 GB USB 3.0 type C dual interface pendrive full fém 2in1
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest