Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Jelenleg egy seedbox-ot használok, filmekre illetve sorozatokhoz.
Gondolkodom, hogy lehet be kellene ruházni egy NAS-ra. ( elsőkörben a Synology NAS-okat nézegetem)
Amire használnám: mint ahogy fentebb is látszik filmek, sorozatok elérése amit egy CE rendszerű médiabox fogad, illetve egyéb fotók, dokumentumok tárolása-itt semmi extrára nem kell gondolni. ( lehet rátennék még 2db Xiaomi 360 biztonsági kamerát is)Nagyon elvesztem a hardverek tekintetében. Milyen gépigényt nézzek a fentiekhez? Mekkora proci, mekkora memória?
Köszönöm előre is a válaszokat.Csak egészség legyen, meg térerő!
-
veterán
válasz Sanyi.mTs #27405 üzenetére
Igen, szeretnék ( remélem a jardok nem olvassák)
Alapesetben elég az 1 fiók, de sose árt ha lehet 2-re bővíteni. ( az már tényleg elég nekem)
Max 40e Ft-ot szánnék rá, mert ugye még vinyóm sincs ( az megint nem kéves mondjuk egy 2TB-os...)Csak egészség legyen, meg térerő!
-
nagyúr
válasz gyuri81 #27408 üzenetére
Attól függ, hogy a torrent esetében milyen sebességbeli elvárásaid vannak. 60-70 körül kapsz kétfiókos NAS-t, ami tud valahol 10-30 MB/sec között torrentezni - a többi fix elvárásodhoz nemigen kell nagy vas.
A kamerák kezelése külön téma, annak az erőforrás-igényéhez nem tudok hozzászólni."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Alex91
félisten
válasz gyuri81 #27411 üzenetére
Hasznaltat nem erdemes, tul sokat kernek...
Duplazd meg az osszeget, es akkor mar van ertelmes NAS!
(Sajnos most minden draga, xar a forint.)Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Veron
addikt
Megoldható/van értelme a következőnek? Adott egy két férőhelyes NAS 4 + 1 TB HDD-vel. A kicsi HDD backup funkciót lát el és bizonyos időnként a nagyobb egy részéről (partíciójáról?) másolatot készít. Magyarul a nagy HDD egy részét RAID 1-ben használni a kicsivel.
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Alex91
félisten
Ez nem lesz RAID. Azt csinalhatod, hogy idokozonkent ment az egyikrol a masikra, de sok ertelmet igy nem latom... Ha gond lesz az elsodleges lemezzel, akkor nem fog esetleg felallni a NAS, nehezkes lesz adatot menteni.
Inkabb kosd ra USB-n egy hazban, azt PC altal is olvashato filerendszert tenni ra, es ugy menteni.Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Lassan aktuális lesz a Nas vásárlásom
Őszintén szólva nem fogok NAS-on torrentezni. Egy dologra szeretnék NAS-t, hogy kiszolgáljon ami alatt azt érteném ha letöltöttem egy filmet akkor rámásolom a NAS meghajtóra és a WDTV vagy TV lejátszójával játszanám le.
Ez a transzkódolás ez egy beállítási opció? Gondolom ha a média lejatszómat használom akkor nem kell transzkódolni.Az egy másik dolog hogy egy kicsit értelmezési zavarom van a transzkódolassal. Ha telefonról nézed a filmet akkor nem a telefon dolgozza fel a videót?
-
addikt
válasz Csabi1984 #27416 üzenetére
Ezt a gépről torrentezek dolgot sose értettem. Ott a NAS, szép csendben a háttérben letölt. Nem kell a PC fusson, nem kell másolgatni, médialejátszó egyből látja. Nézz egy bármilyen Synology-t és jó lesz. Synology topicban segítünk.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Veron
addikt
válasz Alex91 #27415 üzenetére
idézőjelbe kellett volna tennem a "RAID 1"-et, persze nem az.
az ötlet az volt, hogy kb. 300 GB anyag van amit féltek, viszont nem szenzitív anyagból pedig sokkal több van. ezért felesleges két ilyen nagy HDD-t RAID-be tenni, a kicsit meg nem elegendőek. innen jött az ötlet."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Mikeyhun
csendes tag
Sziasztok! Mivel most nagyban megy a fekete péntek/hét/hónap egy kis segítséget szeretnék kérni az első nas megvásárlásához, hátha kitudok fogni egy jó (tényleges) akciót.
A következő dolgokra használnám:
- backup
- filmek nézése tv-n, gépen (esetleges transcode)
- otthoni weboldal (főleg fejlesztésre/tesztelésre)
- webes elérés a fájlokhoz bárhonnan (több user lesz valószínűleg)
- esetenkénti torrent
- teamspeak3 server (ha még adnak ki rá)
- fontos a titkosítás megléteAhogy olvasgattam a topicot mindenképp inteles prociban gondolkodom és mivel hosszútávra terveznék vele a synology tűnik ami mindent kielégítene.
Egyenlőre a Syno DS 220+ nézegetem. Raid 1-ben használnám és szerintem elég lesz egyenlőre a 2 tálcás mert máshol is lesz biztonsági mentésem. Ez jó választás lenne a felsorolt dolgokra vagy túllőttem vele?
A második kérdésem az lenne, hogy jól olvastam, hogy a syno ad egy aldomaint amin elérhetem a nason a weben?
A harmadik pedig hogy látom hogy még sok helyen van ds218+. Az is jó lenne ha találok egy jó akciót belőle vagy inkább érdemes picit többet költeni az újabbra? Amennyire látom csak egy picit jobb proci van benne és ddr4-es már a memória a 2020-asnál.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
SG3rg0
őstag
Qnap demo környezet miért nem müködik?
-
addikt
-
boba6
senior tag
válasz Mikeyhun #27423 üzenetére
Ha Inteles akkor ne keress tovább, itt 3 év a gar és BF-es a DS220+ a hétvégén!
Igen jár hozzá saját dinamikus DNS!
A DS218+ támogatás nyilván 2 évvel hamarabb le fog járni és csak szürkében kapsz már, ahol ha bedől a bolt oda a garid is.[ Szerkesztve ]
... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess!
-
szabferi
tag
QNAP TS-230 vagy Synology DS 118?
Cirka 60.000-em van rá.
Otthoni, folyamatos relative komoly torrentezés (150Mbit kapcsolat van), full HD video nézés (két v 3 tévén) és a szokásos fájlmegosztás.
Ha nincs szignifikáns teljesitmény különbség, akkor a QNAP felé hajlanék, de csak azért mert 2 vinyós.... -
Raijin
tag
Sziasztok,
Szeretnék egy NAS-t venni ami napközben torrent (10MB/sec) és este film lejátszás (4k) területen tudna kiszolgálni (torrent vagy filmnézés NEM egyszerre a kettő).
Ahogy látom a 4k elég nagy sávszélt igényel (10-20MB/sec) ezért olyan NAS-t keresek ami ezt biztosan gond nélkül kiszolgálja.
Kérlek ajánljatok a fentiek figyelembe vételével egy 2 lemezes NAS-t max. 100eFt-ért.
Köszönöm.Live long and prosper.
-
addikt
válasz Raijin #27431 üzenetére
10-20MB/sec az semmi, akár egy DS220j is kiszolgálja, de ha szánsz rá egy kicsit többet hogy jövőállóbb legyen akkor ott a fentebb linkelt DS220+ BF akcióban.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Mikeyhun
csendes tag
válasz AiRLAC #27432 üzenetére
Köszönöm a segítséget akkor a ds220+ lesz.
Most látom, hogy ugyanott van egy amiben +4gb memória van 9k-ért plusszba. Bár írják hogy nem syno ram de hogy pontosan milyen az jó kérdés. Az is jó vétel lehet vagy inkább vegyem a sima 2gb verziót aztán ha kell bővítem a jövőben akkor vadászok hozzá?
[link][ Szerkesztve ]
-
-
MobilosFeca
tag
Sziasztok! Átmeneti megoldást keresek plexhez és torrenthez. (amennyire lehet olcsón is szeretném megúszni) Egyeten eszközön nézném transcoding nélkül a tartalmakat. Tudnátok ajánlani egy jó megoldást? Zyxel NAS326-on látom, hogy megoldható, de nekem egy szimpla lemezes is elég lenne.
Köszi
-
Borisz76
veterán
válasz MobilosFeca #27438 üzenetére
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Veron
addikt
válasz MobilosFeca #27438 üzenetére
QNAP TS-128A nem jó? Kb 50-55e Ft körül kapható.
esetleg Synology DS118. Én is ezeket néztem, de utóbbi árában QNAP TS-230 is kapható több RAM-mal és tálcával.[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Ha veszek egy hdd-t amit először PC-n akarok használni adattárolásra, de később bele akarom rakni egy NAS-ba adattörlés nélkül, akkor mire formázzam, hogy mindkettő olvasni tudja? Bocs, nem találtam külön NAS általános topicot.
[ Szerkesztve ]
-
MobilosFeca
tag
Köszi mindenkinek
-
Feherfy
tag
Sziasztok!
NAS beszerzését tervezem, 2 lemezesre gondoltam, amit a következőképp szeretnék használni:
- 1 TB backup (ha lehetséges akkor a PC-men tárolt kijelölt fájlokat/mappákat módosításonként szinkronizálja), ami drive szerűen működne - időnkénti fájl elérés megosztással, de nem állandó felhasználókkal
- 2 TB "média szerver", torrentet (100-200 kapcsolattal) és plex szervert futtatnék rajta (főleg full HD tartalmak, de kíváncsi lennék mennyit dobna rajta ha a 4K is igény lenne, időtállóság miatt)
- ezek mellett okosotthon szerverként (Homebridge/Hoobs) is szeretném használniEgy kontkrét típus kiválasztásához lenne szükségem ajánlásokra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- PlayStation 5
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Sweet.tv - internetes TV
- Okos Otthon / Smart Home
- Hálózati / IP kamera
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Öregszem
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Apple Magic Trackpad Érintőpad Fekete (MMMP3Z/A), Újszerű, Garancia: 2025.06
- PlayStation 4 Kontroller
- GARANCIÁS! GAMER PC - MSI Z790 ATX, I5 13600KF, RTX 3050, 32GB DRR5, 500GB NVME, Corsair 1000W
- Imperium Ryzen 5 Phoenix 8000 PC Ryzen 5-8600G, A620TUF, 16GB DDR5 RAM, 1TB SSD
- Garanciális be quiet! Silent Loop 2 360mm (BW012) ( Light Wings ventikkel )
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest