- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Bambanő háza tája
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- VHS digitalizálás
- New Game Blitz - 2024
- New Game Blitz - 2025
- Gurulunk, WAZE?!
- Asszociációs játék. :)
- 20 éve a PH!-n
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
Mivel az a gép az országban sincs miért érdekel téged hivatalosan telepítés meg garancia?
Azt kell hatóságilag hivatalosan telepíteni ami bejön az országba hivatalosan mert van benne fél kg hűtőközeg aminek van x tonna CO2 egyenértéke és ezt ha papírozva van hogy Kiss Gizike címére került akkor játszani lehet a CO2 kvótákkal és milliárdokért eladni mivel Magyarország nem használja fel Kína meg sokszorosát isHa más cuccot hozol románoktól olcsóbban ott is aggódsz a garancia miatt?
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
Andralin
aktív tag
válasz TeeJay #84687 üzenetére
Köszönöm a tippet, tényleg jó tudni, hogy mennyivel olcsóbb!
Amúgy úgy értetted, hogy próbáljam meg magánszemélyként beszerezni a Rotovill-től olcsóbban, hátha sikerül? Vagy inkább úgy, hogy próbáljam megkérni a szerelőmet, hogy ők szerezzék be nekem, olcsóbban, mint a webshop-os árak?
-
titán
Korábban az árára írtad, hogy nem érted, ez egy másik történet. Amúgy ezt nem tudom, hogy a hivatalos üzembe helyezés valójában működik-e, korábban írták itt a fórumon, hogy h-tarifához is csak a típus szükséges, tök mindegy hol vásároltad meg. A gari nyilván kuka. Ennek ez az ára.
-
TeeJay
félisten
válasz feco70 #84680 üzenetére
Ott is csak azok kapnak nagy kedvezményt akik tényleg ennyit vesznek azok meg nem a kis egyéni vállalkozók hanem a KFT.-k 10-15fővel
Azért egy KATA-s egyéni vállalkozó nem igazán kap hú de nagy kedvezményt egy autószerelőhöz képest ahol 100% vagy még több van az alkatrészen
Egy 500 ezres klímán jó ha van 5-10%-od és az fedezi a garanciás időben hogy kimenj meg ha 3x kell visszamenni mert az ügyfél valamit nem úgy képzelt el akkor na...TFSi :
Románia áfa 19% nem 27% azt hiszem
van egy Fekete tengerük ahol olcsón lehet hajó számra hozni Törökországból a Daikin és Mitsubishi klímákat amik ott készülnek Európába
Na meg nincs sz@rrá adóztatva mindenki, nem emelik az üzemanyagot meg még vagon dolog ja és gondolom nem akkora kapzsik mint a hazai anyacég.Január 1 óta kutya nem foglalkozik veled a határon, átmégy Nagyváradra, olyan klímát veszel amit akarsz, senkit sem érdekel, felrakod vagy felrakatod és kész nem fognak veled foglalkozni soha
-
TeeJay
félisten
válasz Andralin #84683 üzenetére
Azért írtam neked nettó meg bruttó árat, csak hogy képben legyél Rotovill-nél ennyibe kerül és a szerelők 90%-a innen vásárol köztük én is szoktam.
Ezt a terméket még nem használtam mert én maximálisan gravitációs kivezetés híve vagyok de ha tényleg nincs más megoldás akkor tudd hogy 42ezer körül kell hogy megkapd nem 60-70ezer. SZóval ezen ne nyerészkedjenek mivel szerelőknek ingyen házhoz hozza a futár rotovill-tőlMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
313313
addikt
válasz Nagya21 #84685 üzenetére
Mi se foglalkoztunk vele, de hergelte a lakó közösséget.... Szerencsére elkerültünk onnan. Panelból kertesházba, itt meg oda folyik a kondenz víz, ahova én akarom.
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
Roxbury
őstag
válasz Andralin #84683 üzenetére
Nekem az van. Pár hónapja telepítették. Néha megjáratom. Eddig elégedett vagyok vele abszolut. Kizárólag a mobil APP-ból irányítom. Nagyon jó az is. Normális tapasztalatok majd szezonban lesznek úgyis vele. Hűtésre vettem kizárólag, de szépen fűt, ahogy tesztelgetem.
-
Andralin
aktív tag
-
Gubu0101
veterán
Igazatok volt,csöppet rosszul emlékeztem az Auxal kapcsolatban Pécsen tervezett(Rotovill) Rcool dizájnt/formát vette meg (ha fogalmazhatok így)
az Aux,majd a többi akik velük/náluk gyártatták a gépeket
Ja és nem olvassa a fórumot a főnököm…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
313313
addikt
válasz Nagya21 #84660 üzenetére
Miénk is ilyen volt, hisztizett is érte a közös képvéselő. Mire érdemben megfogalmazhatta volna problémáit vele és foganasította volna a szankcióit, elköltöztünk....
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
őstag
válasz TeeJay #84672 üzenetére
Még mindig nem érzem, hogyan lehet ez, amikor a Közös Piac részei vagyunk. OK, hogy a cégek tojnak erre, de akkor is gáz. Ráadásul ez a hatósági blama külön kiveri a biztosítékot. Nem mindegy nekik, melyik EU-s tagállamból van a klíma?!
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
TeeJay
félisten
válasz torma1981 #84675 üzenetére
100-al olcsóbb a Sensira is mert itthon wifi nélkül sokkal drágább és a wifi modul még 27-30ezer...
Comfora is sokkal olcsóbb a Perfera meg egyenesen siralmasan drága nálunk
Ururu Sarara-t meg meg se nézd mert ledobod a láncotMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz robag93 #84673 üzenetére
Ja kb. 2perc alatt bármennyit találsz Nagyon nehéz feladat lesz
Déli határon eddig is legtöbben román vagy szerb klímát hoztak be mert fele annyiba került mint itthonlásd Emag TCL Elite 152ezer számlával garanciával telepítési tanusítvánnyal (románoktól hozzák természetesen 1-2hét alatt kapod meg)
itthoni forgalmazótól meg 200-220ezer felett ugyanez[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
-
robag93
aktív tag
A Románból beszerzett klímákkal kapcsolatban.. Az világos, hogy garancia nincs. De azon felül, hogy a telepítő nem tud rajta keresni, neki akadhat vele más problémája? A gépész olyasmit hablatyolt nekem, hogy nem fogja tudni a klímavédelmi hatóságnak lejelenteni, így feketén lesz telepítve. Igaz ez?
-
TeeJay
félisten
Ezt miből szülted?
Én telepítettem jó párat mindből, AY 19dB éjszakai módban és a Perfera is annyi
Kültéri hangerőben meg össze sem hasonlítható mivel az AY inkább a Comfora szinten van bár ott is a Comfora halkabb szerintem a Perfera meg lekörözi mindkettőt14-16nm-re 2,5kW elég ott még a Comfora is 19dB mint az AY25
Comfora ráadásul fűtésben picit hatékonyabb is mint az AY, hűtésben fordítva
Wifi appban is Daikin nyer
Árban meg főleg nyer a Comfora de a román Perfera mindent visz[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz macilaci78 #84664 üzenetére
Daikin vagy Mitsubishi
Sima szendvics telepítés a kép alapján, fúrni is könnyű a falat meg erkélyről ki lehet tenni konzolra a kültérit lazánMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz Andralin #84658 üzenetére
Mert a gravitáció kivezetés fillérekbe kerül, simán egy másfél méteres cső a homlokzattól és szépen csepeghet le a kiskertbe (panelek alatt általában az szokott lenni) évtizedekig gond nélkül...
Ehhez képest minden más csak drágább (elpárologtató) vagy macerásabb (vödörbe gyűjteni)erik365:
Daikin Perfera FTXM-A széria, 25-35-42-es a sláger, ezeket 6-10-es csővel lehet szerelni és 25-35 36kg kültéri a 42-es 40kiló kültéri, böszme nagy gép és halkan teszi a dolgát
Román áron kb. olcsóbb mint idehaza egy belépő FTXF-E Sensira[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
FTXF-E25 idehaza jóval drágább, nem mindig az árukereső adja a valós árat mert később követi a változásokat
artbuilding-en wifivel annyi és itthon 27-30ezer csak a wifi modul pluszbanSensira-val is lehet fűteni de nem lesz olyan jó mint a Comfora és főleg nem mint a Perfera
AY25VGKP-t nézd abban van a plazma generátor jóval drágább
Ha fűtenél 35-ös gépeket nézd mert oda kell a kakaó3db-nál nem kérdés a román Perfera nyer mert az egy mocsok jó gép és főleg ha Nagyváradi fickótól 800euro-ért veszed
11hh írta linkbenMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
macilaci78
nagyúr
Sziasztok!
Úgy néz ki, szeretnénk az egyik szobába tenni egy klímát. A szobában az íróasztal fölött van hely, kívül az erkélykorláton némileg túllógva, pirossal jelölve.
Áram kint van a jobb oldali sarokban lent az ereszcsatorna mellett.
A szoba kb 14 m2, 38 m3, az íróasztallal szemközti falon van egy ágyazható sarokülő.Közös képviselővel beszéltem, az SZMSZ nem szabályozza a kültéri egységek elhelyezését, tehetem az erkélyen kívülre is. Maga az épület a telken belül a hátsó épület, a lakás nem az utca felé néz.
Vasbeton vázszerkezet, közte ytonggal felfalazva, a homlokzat 30 cm vastag ytong fal, a felső 30 cm betonkoszorú, hőszigetelő vakolat és ennyi. Nincs táblás hőszigetelés külön.
A hűtés a fő szempont, a fűtés irreleváns, nem fogjuk fűtésre használni. A cél, hogy a nyári 30°C-os éjszakákon legyen kedvem valahol aludni, nap közben nem fog menni, nem fogunk innen további helyiségeket hűteni. Csendes gépet keresek bentre és kintre is, rezgéscsillapító rögzítést, ilyesmit. Nem kell okos otthon integráció, wifi, akármi.
Van ajánlott gép erre? Zuglói munkaterület. Megcsináltatnám húsvét előtt.
Köszi!
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
erik365
senior tag
Sziasztok!
Mostanában elég sokszor feljön a Román Daikin, melyik modell az azokból amit használhatok fűtésre? (12m3)
Köszönöm1.4 T-jet M32
-
-
Andralin
aktív tag
válasz Gaborkik #84654 üzenetére
Szia!
Olvastam én is erről a megoldásról, hogy a kültéri hőcseélőjére vezetik a cseppvizet.
Nagyon jól hangzik, de felmerül bennem, hogy ha ilyen egyszerűen meg lehet ezt oldani, akkor miért ömlik a víz a járókelők nyakába panellakásba szerelt klímák százainál.
Miért nincs akkor ez a megoldás széles körben elterjedve? -
Andralin
aktív tag
Sziasztok!
Kondenzvíz porlasztóval kapcsolatban szeretnék véleményt kérni tőletek.
Egy panel lakásba szeretnék beszereltetni egy klímát és a kondenzvíz elvezetését szeretném kulturáltan megoldani.
A járókelők nyakába csöpögtetés helyett arra gondoltam, hogy beszerzek egy kültéri kondenzvíz porlasztót, ami egy kis tartályba gyűjti a vizet és ha megtelt a tartály, akkor a levegőbe szétporlasztva kifújja a vizet belőle.
Erről a berendezésről lenne szó:
Kondenzvíz porlasztó, Wipcool P15J
A lakhelyem egyik legkomolyabb, legnagyobb múltra (17 év) visszatekintő klímás cégével tervezem a klíma beszereltetést. Megkérdeztem őket, hogy ők tudnak-e biztosítani kérésre ilyen porlasztót, de még csak nem is hallottak ilyen berendezésről. Elmagyaráztam nekik, mi is ez és azt mondták, hogy ha én beszerzem, akkor ők beszerelhetik a klímával együtt.
Mivel elég borsos az ára, nem szeretnék mellényúlni vele. Itthon 60 ezer Ft-ért szerezhető be.
Még annyit, hogy a leírása szerint óránként 15 liter víz elporlasztására képes. A tervezett klíma pedig egy 3,5 kW-os Midea gép lenne, ami a panel lakás egy szobáját hűtené csak. Fűtés módban soha nem lenne használva.
Kiváncsi lennék a véleményetekre, szerintetek ez hasznos lehet, működőképes megoldás a kondenzvíz kezelésére egy ilyen porlasztó beépítése? Valaki esetleg már szerelt be ilyet, vagy látott ilyet? Működik rendben, teszi a dolgát? -
bb71
őstag
válasz TeeJay #84585 üzenetére
Szia!
Én most azt látom, hogy:
- itthon az FTXF-E 2,5kW-os 296000,- körül már van --- artbuilding.ro-nál 233000,- szállítás nélkül- itthon az FTXM25A itthon 624000,- az alja --- artbuilding-nél 385000,-
- itthon AY25VGK 380000,- az alja --- artbuilding-nél 360000,-
Melyiket ajánlanád? 3db kellene...
artbuildingről ÁFA nem érdekes, mert EU ugye?
-
TeeJay
félisten
válasz 313313 #84650 üzenetére
Ha jól olvasom halkat szeretnél így valami japánt ajánlanék rá
36- max 40nm-ig 3,5kW-is elég lehet
Daikin FTXF Sensira vagy FTXP Comfora vagy Mitsubishi HR vagy AY bár utóbbi már drága
20dB éjszakai módban teljesen korrekt amellett aludni is lehet bár persze az este inkábbSensira-val nem lőhetsz mellé (FTXF35E)
Ha kínai gépből kell ott 22dB Gree Pulse/Syen Charm bár ez kapilláris alap gép de halkabb mint a ComfortX/Pro
Gree Smart One is halkPolar Optimum is 22dB, Fisher Summer is szinte ugyanez
-
-
-szabi-
addikt
válasz TeeJay #84642 üzenetére
Ennél még a dekadens nyugaton is alacsonyabb árról indul.
-
313313
addikt
válasz TeeJay #84644 üzenetére
Akkor csak sikerült valami jobb gépbe belenyúlnom, még ha nem is tudtam. Mondjuk meg is vagyok vele elégedve Csak ugye van hangja a beltérinek, mondjuk ezt tudtam. Jóval halkabb, mint az előd LG BIO 5,3
-
TeeJay
félisten
válasz 313313 #84637 üzenetére
Ne hasonlítsunk egy 5kW-os elektronikus agadolós gépet az átlag 3,5kW kapilláris csöves gépekhez fűtésben.
Előbbi -15fokban is tud 3-4kW fűtést 2-es COP felett, utóbbi meg örül ha ugyanitt 2kW fűtéssel karcolja még a 2-es COP-tHa vissza olvasol a hozzászólásaimban, november körül napokig bújtam az eurovent méréseket és mindenhol az jött ki, jobban megéri egy japán márka alap gépéből 5kW-os példányt betenni fűteni mint a top gépből 3,5kW-ot ami még árban így is drágább
5kW-os Daikin Sensira kb. olyan árban van mint egy 3,5kW-os Daikin Comfora és mégis a Sensira tud nagyobb fűtést durrantani -15fokban hiszen jóval nagyobb a kültéri kondenzátora meg 12-es gőzcsővel megy plusz még pár egyéb eltérés
-
TeeJay
félisten
válasz Máté94 #84633 üzenetére
20kg kültéri, 0,4kg töltet, se tálcafűtés se semmi extra, sima fapad kapilláris csöves gép
hűteni oké amíg nincs 40 fok, fűteni meg 0 fok felett oké
cserébe egész halk a kültéri és a beltéri is, wifis gyárilag, motorosan legyez jobbra balra és jó a távirányító minősége isUgyanez a Polar meg Fisher is, ha ők le mertek szerződni a TCL-el bérgyártásra akkor annyira gáz nem lehet
-
TeeJay
félisten
válasz Leone743 #84628 üzenetére
Star-Light mind TCL klíma, a 150ezres kb. TCL Elite kategória
Telepítettem panel 8. emeletre "fűteni" decemberben
kemény 20kg kültéri, 0,4kg R32 töltet, 0 fok felett tud is valamit fűteni, alatta nem akarom tudni mit szenvedhet összeA 18-as amit linkeltél az 5kW-os, azzal sem vagy előbb mert fapad gép agyon spórolva
hűteni oké, fűteni 0fok felett jóNem véletlen megy hetek óta a fórumban a román Daikin Perfera olcsó beszerzése
mert az a gép 36kg kültérivel ha jól emlékszem 1kg körüli vagy feletti hűtőközeg töltettel jön akkora batár méretű kültérivel és még az is meg fog szenvedni ködös időben
De legalább halkan fűt mint az állat
Itthoni ára 700ezer felett [link]Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
TeeJay
félisten
válasz pigmeus #84615 üzenetére
Ma szedtem le pont egy kültérit amit november végén telepítettem mert erkélyt bontanak és útban van. Telepíteni is lehet 0 fok felett csak jó vákuumszivattyú kell ami 2lépcsős és lemegy szinte teljes vákuum-ra akkor nem marad pára a rendszerben
-
313313
addikt
Nekem is egy Gree Comfort X 5,3-am van, végre láttam olvasztani... szépen dolgozott, hőfok is megvolt.
Tehát nálad és nálam méretezéssel nincs baj. Mondjuk nálam csak kiegészítő fűtés (tetőtérbe csak az van) másik 2 szinten padlófűtés.Szerk.: ez lett a december, szünetben 14-16 órát ment csak, mikor fagyott a tálca és kartel fűtés megevett napi 2,4kwh-t. Mikor jobb idő volt (sütött a nap) 9-10 órát ment csak.
Szerk2: tavaly decemberbe 180+ kwh ment el, azóta finomítottam a beállításon 25-26 fok, 4-es venti fokozat
[ Szerkesztve ]
-
313313
addikt
válasz Máté94 #84633 üzenetére
Mondjuk három féle klíma van:
Hűtő itt lesz kisebb a fűtő teljesítmény
Köztes, erre is, arra is, itt kb egyforma a teljesítmény, fűtő kicsit nagyobb...
Fűtő itt a fűtési teljesítmény lesz a nagyobb, jóval, mint a hűtő.
Ezek nagy általánosságban.
Gree csoportban vannak/voltak "szép" beírások Comfort X, Comfort Pro és G-Tech gépekkel ezek ugye téliesített klímák, fűthetsz is vele, ráadásúl megkapod a H tarifát rájuk (téli jóság 3,5 vagy 4 föltött elvileg már 4-et megkéne ütnie, de sok csoda van még...)
Szóval szépen jegesedtek, sok küzdőtt, hogy nem tudott hőn tartani sem szilveszter környékén, és voltak energia vámpír hozzászólások is (700-1000kwh/hó csak 1 géppel). Az látszik kevés a szakember által telepített gép, rengeteg helyen alúl méretezik a gépeket és sok helyen a becsövezett pipa a kültéri alján befagyott így szétfagyasztották a kültériket...HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
Máté94
addikt
Ez valami TCL gép, egyébként.
Kíváncsi lennék hogyan muzsikálnak a legolcsóbb gépek a piacról, bár amikor az adatlapon megadott fűtési teljesítmény kisebb, mint a hűtési teljesítmény, engem valamiért eltántorít. Más gyártók gépei fűtésben mindig nagyobb teljesítményt adnak le, mint hűtésben.
Esetleg tudja valaki miért lehet ez?
[ Szerkesztve ]
-
313313
addikt
válasz Leone743 #84626 üzenetére
Ha fő fűtésnek tervezed, enek a 2-3, de inkább 4 szeresét kell érte kifizetni. Ha beleolvasol 1-2 fórumba az idei téllel (párás/nyirkos/ködös) még a nagyobb gyártók középkategóriás téliesitett (nem fűtésre optimalizált) klímái is szenvedtek rendesen...
Nem mellesleg amennyivel olcsóbban megveszed ezt, azt egy éves, max 2 éves villanyszámlán kifizeted. Nappali 70ft/kwh áron számolva....
Szerk.: továbbá az se biztos, hogy ennek a felrakását vállalja valaki. Aki meg klímaszerelésből él és némi becsület van benne, nem fogja neked felrakni...
[ Szerkesztve ]
-
Leone743
tag
Star-Light ACT-18WIFI Klímaberendezés, 5.2kW, Inverter, WiFi vezérlés, Kijelző, A++ energiaosztály, Fehér
ez például 210 ezer ft a boltba
-
Lorden
senior tag
-
Leone743
tag
üdv,majd terveznék klimát venni fütési célra
Star-Light ACT-12WIFI Klímaberendezés, 3.5kW, Fűtés funkció, Inverter, WiFi, Kijelző, A++ energiaosztály, Fehér
most 136 ezerért megy a boltba
ilyesmire gondoltam kb olyan 22 négyzetméter alacsony belmagaságú területre kéne,szerintetek jó választás?én ugy számoltam hogy nekem 3,5 kw elég lehet,nem szoktam panaszkodni 17 fokos szobába se amugy
van valakinek tapasztalata?
-
Gaborkik
tag
Sziasztok,
Van bevált módszer használt hűtő szag eltávolítására?
Samsung AQV18VBAN, DeepCleannel és DeepInfecttel alaposan áttakarítva, fertőtlenítve, de ha beindul a beltéri enyhe szag jön belőle mint amikor egy sokáig zárva tartott üres hűtőt kinyitunk. -
-
-
Mano66
senior tag
válasz Lorden #84618 üzenetére
A lakás 3 fázisról megy. Szétvan osztva. Sajnos minden klíma külön fázisról megy. Tudom, hogy a H-hoz újra kell húzni a 220v-ot. Csak az a megoldás amit kérdeztem az működhet? A kültéri kapná a betáplálást és onnan menne a beltérire a 220v.
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
-
Mano66
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Van három klímám felszerelve. Amik most sima nappali áramról mennek. Gondolkodom, hogy a klímákra kérek H tarifát. De itt jön a gond. A lakást nem szeretném már szétvésni. A klímák csövei amik a kültérihez mennek azok is a falban futnak az 5 eres vezérlő kábellel együtt. A H tarifás bekötést csak kívül a homlokzaton lehetséges így. A kültéri panelt betudjuk úgy kötni, hogy a beltérinek a tápfeszültséget az 5 eres kábelen kapná. Vagy is ne keljen kintről bevinni a 220v-ot a beltéri panelhez? Vagy mindenféle képen a beltérinek kell kapnia a tápfeszt, nem lehet átkötni.Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
pigmeus
tag
Ilyen időben, írtátok lentebb, hogy nem lehet telepíteni klímát, de leszedni le lehet? Vagy inkább azt is melegebb időben ajánlott?
-
ripo05
tag
Mennyi lehet kb. a munkadíja 3 klíma telepítésének? Semmi extra, a kültéri egységtől ami szobák egyik falán lesz mind 3 esetben kb. 1-3 méterre lenne a beltéri. (3 db Gree comfort pro, 1x3,5kW és 2x2,7kW.)
-
TeeJay
félisten
-
mjani1172
addikt
Hamarosan szükségem lesz egy dual klímára.
Nincs hely két kültéri egységnek.Esetleg felrakással.
Van ajánlott?[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
Télen fűtésre nyomatom hogy ne csak mindig hűtés módban legyen a 4 utas szelep és így kevesebb az esély hogy beáll valamelyik végállásban
Volt aki csak fűtött vele örökké és beragadt fűtés módban nyáron meg nem akart sehogy sem hűteni. Ott hiába volt hűtőközeg lefejtés meg töltés meg minden is az segített végül hogy meg lett mondva a hölgynek hogy nagy ráérésében vagy 50x váltson át hűtésből fűtésbe és 1x csak átugrott a 4 utas azóta meg hűt nekik rendesenMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
senior tag
válasz TeeJay #84605 üzenetére
Sztem nem azt hallja, hanem amikor beindul a kompresszor és forog kettőt-hármat. Nekem pl. az LG csinálta ezt télen, amikor áram alatt volt de nem volt bekapcsolva. Időnként megmozgatta a kompresszort.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
-
313313
addikt
válasz Csöves #84602 üzenetére
Van fent redőny, de nincs használva. Nem szeretem a sötétet. 10+ éve a világos oldalon élek (déli, közel déli tájolású ingatlannal).
Valaki mindig van itthon, így a nappali/étkező/konyha (ahol a legtöbbet tartózkodunk, földszint) sosincs besötétítve....Szerk: nagy a szám, a ház északi részén van az utca, hátúl zárt kerítés/örökzöldek vannak...
[ Szerkesztve ]
-
313313
addikt
válasz Lorden #84600 üzenetére
Pontos tipusok is jöhetnek, Greevel vagyok csak képben...
Van fent 4-5m-nyi árnyékoló, az ki van hajtva. 26-27 foknál nem igen szokott melegebb lenni illan fel szépen a meleg a tetőtérbe, ott meg találkozik az 5,3 klímával....HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Építő/felújító topik
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nintendo Switch
- LEGO klub
- Vakarja a fejét a félvezetőipar: az egekben az antimon ára
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest