- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Candy: Okosvilágítás konyhai módon Shelly Plus 1 relével
- Victoryus: Már a Josef Seibel se a régi
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Doky586: Egyszerű boot
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z_A_P
addikt
válasz
pigmeus #85895 üzenetére
Koszi!
4 lakasos, eloterben van a villanyora, most 2 db, de talan kulon dobozban(?), gondolom ejszakai meg a sima nappali.
Gondolom ki kene hivni villanyszerelot, aki felmeri, es egyaltalan megmondja lehetseges-e a H-t bekotni oda, es ha igen, kb mibe kerulne.
A gerinc szerintem elbirja, mert mind a 4 lakas arammal fut, tudtommal gaz nincs is bekotve.
Csinalok majd fotot az orarol/dobozorol, hogy az szabvanyos-e. De gondolom ahhoz villanyos topic kellene, van ilyen? -
TeeJay
félisten
válasz
pigmeus #85223 üzenetére
Akkor lehetőleg ne azokkal telepíttesd a klímát... Elhajtani őket a 3,14csába...
Csak a kültéri egységet kell leszedni, vissza lehet terelni az összes hűtőközeget a kültéribe, aztán rézcsöveket leszedni, vakdugó a sarokszelepre és mehet valahova a garázsba addig. Rézcsöveket el szoktam nyomni+szigetelő szalag rá, áramvezetéket szigetelem, cseppvízcsövet hozzá bandázolni a rézcsőhöz hogy annak se sérüljön a szigetelése.
Ha ez kész, körbe tekered sima streccs fóliával és mehet a szigetelés. Ha a szaki kifejezetten nem akarja ezt elbarmolni akkor semmi sem fog a csővel történni.
Ahogy kész a szigetelés, mindent csak lebontasz a csőről és mehet vissza a konzol majd a kültéri majd új beüzemelés rá új peremmel, vákuumozás és kész.Ja ezt még jelezd annak aki telepíteni fogja hogy ne 2centi csövet hagyjon a gépre hanem tekerjen egy fél kört mögé hogy 20centivel kintebb érjen majd a falon ha szigetelés lesz
-
TeeJay
félisten
válasz
pigmeus #85214 üzenetére
Amikor homlokzati hőszigetelés lesz, klímás vissza szedi neked a kültérit mert ne tudd meg mire kész a nemesvakolat hogy összebarmolják a kültéri kondenzátort...
Én nem rizikóznék ilyennel hogy szigetelés idejére fent hagyjuk a klímát
Voltam már pár helyen ahol dübelezéskor elfúrták a cseppvízcsövet ami onnantól a fal és a szigetelés közé csepegett és szépen ázott a fal...Teljesen le kell kapni a gépet, a 2 rézcsövet a vezetékekkel meg cseppvíz csővel szépen össze kell bandázs szalagozni, és egyenesre kihúzni aztán ha kész a szigetelés lehet újra fúrni a konzolt és vissza rá a kültéri nyílvány jóval hosszabb 300 vagy 400-as állványcsavarral
-
TeeJay
félisten
válasz
pigmeus #85003 üzenetére
Ha csak hűteni kell Sensira bőven elég de még az FTXC is.
Perfera A+++ hűtős fűtős brutál gép mondjuk hűteni is hatekonyabb lesz és árban minimálisan drágább szóval ha van rá zseton nem jártok rosszul és 19dB éjszakai módban meg a kültéri is kussban teszi a dolgát akkora böszme méretűAnnyit viszont tud a Perfera esetén hogy kültéri 36kg és méretes, nem akárhova lehet azt csak úgy feldobni, én nagy 52cm-es hegesztett konzolra teszem és ha tetőtérben lehet ablak alá rakni onnan el lehet dekor csatornával beltérihez jutni.
Beltéri is 80cm széles de felette hűtésben kellene minimum 10cm fűtésnél meg 15-20cm sem árt és ha nem lehet szendvics telepítést akkor vagy balra vagy jobbra meg kell indulni a csövekkel dekor csatornában tehát kell hely a falon telepítéshez -
BBéci
legenda
válasz
pigmeus #85003 üzenetére
Annyira oldalra, ahogy a rajzon látható, nem tudnak fújni.
Pörgettyűs szélmérővel vizsgáltam, 1 m távolságban a beltéri szélétől oldalirányban fél méterre már nulla közeli volt a légáramlás mindkét készülékemnél. Az egyik Stiebel Eltron, a másik Mitsubishi. Ugyanakkor a szemben 4 méterre lévő függöny lebegett. -
TeeJay
félisten
válasz
pigmeus #84749 üzenetére
Így ahogy írod. Hűtőközeget vissza fejtem a kültéri egységbe, utána szedhető le a cső a gépről. Vakdugózom a sarokszelepeket, teljesen lekapom konzolról a kültérit, a hétfői címen a konzolt is leszedtem és mindent beraktam a lakásba amíg falaznak az erkélyen.
Ha 2 hónapig áll így akkor annyit áll, nincs ebből semmi. Majd mikor mehetek vissza rakni akkor konzol újra fel, kültéri rá, rézcső hollanderrel ismét ráköt a gépre és mehet a beüzemelés ugyanúgy ha pedig megvan a nyomás próba akkor hűtőközeg mehet újra rá mintha egy friss új telepítés lenne első beüzemeléssel. -
-
F-ECT$
titán
válasz
pigmeus #83941 üzenetére
1 klímával több szobát lehűteni akkor lehet, ha:
-elég nagy teljesítményű a klíma
-(jól) szigetelt a ház/lakás vagy nem kell nagyot hűteni a szobákon
-jól rálát a klíma a szobákra
-nem zavar a nagyobb szél/zaj abban a szobában, ahol a klíma vanMinden más esetben a szobánkénti 1 klíma javasolt. Mondjuk 3 picike szoba esetén ez kicsit overkill. Nálad az esetleg megoldható, hogy a lépcsőt valahogy lezárod, hogy ne arra menjen a hideg?
A Cascade-et szerintem a Gree gyártja.
-
pjen
félisten
válasz
pigmeus #67045 üzenetére
Durván 80négyzetméter a földszint, 10cm. EPS a falon, műanyag ajtó, ablak. Valamdnnyire nálunk is melegebb van fent, de nem sokkal mert a lépcső egylőtérbe érkezik ahol nincs klíma. Van radiátoros rendszerünk is, de a meleg ott is felfelé száll. Az ajtókat kéne csukogatni, de nem szeretjük.
-
cdl
senior tag
válasz
pigmeus #66441 üzenetére
Semmiképpen nem rakatnám úgy, hogy érjen a légáramlat. Szóval a tv felé ne rakják.
Ha csak hűteni kell, elég lehet egy 3.5-ös. De ez függ a szigeteléstől, benapozottságtól, stb.
5 kW-ost nem szokás ajánlani lakásba.
A zaj és a légmozgás már túlmehet a komfortzónádon.
Inkább egy 2.5 és egy 3.5-ös legyen.
Ez elég összetett dolog Nálad, inkább profi klímásokra halgatnék helyszini felmérés után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Lexus, Toyota topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Figyelmeztethet a GeForce-ok esetleges leégésére az ASUS GPU Tweak
- Politika
- Autós topik
- Viccrovat
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- PlayStation 3
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G8: i7-10610U I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS Pro WS X570-ACE X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest