Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
polonic
félisten
És ahol mondjuk van még normális tél és -10 fok van, akkor bemenve a 20 fokos szobába vagy ha onnan kimegy az ember, ott nem számít a 30 fokos különbség?
Csak nyáron mondjuk 10-15 fok különbségnél kell vigyázni? -
-
-
tag
Köszönöm a válaszokat!
Egyelőre megvárom a telepítő megoldását, ketten voltak kinn, mindkettejüknek pont ilyen klímái vannak, ezért hibásnak tartják a rezonanciát.
-
TeeJay
félisten
válasz F-ECT$ #84190 üzenetére
Daikin Sensira FTXF35A hűt 18nm erkélyes panel nagyszobát
24fokon megy egész nyáron és ugye a teljesítményt állítja attól függően hogy reggel délben délután este vagy éjszaka van és mennyi a hőfok kint.
Éjjel éjszakai módban megy 24fokon és mivel kint este 24-25-26fok van ezért full minimumra visszaveszi magát ahol van olyan frekvencia érték amin be tud kicsit rezonálni.
Ekkor vagy 23fokra veszem vagy marad 24-en és kicsit emelek a ventilátoron, máris követi az az inverter és emel annyit a kompresszor fordulatán hogy eltűnik a rezgés aztán vissza rakom éjszakai módra és 3napig semmi gondom. Melegebb nyári éjszakán sosincs gond mert nem viszi le annyira a teljesítménytDe ugye ez 3,5kW klíma 18nm panel szobára 24fokon ahol még le tud szabályozni és 4hónapig megy a kompresszor
25fokra rakva kevésbé forró éjszakán már le állítja a kompresszort isMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
A legtöbb klíma rezeg bizonyos fordulatszámon a kompresszor miatt.
Valamelyik picit valamelyik jobban. Főleg a full leszabályzásnál szoktak ezek előjönni amikor annyira alacsony a fordulat hogy jobban érződik az egész.
kb. mint az autóknál az alapjárat kontra 3ezres fordulatDaikin ugye swing kompresszort használ ami finomabban jár elvileg mint a forgódugattyús kompresszorok de kérdés hogy mindbe saját fejlesztést raknak-e vagy a belépő szériákba kínai kompresszor van mint a legtöbb klímában.
Mitsubishi szintén hasonló lehet ha nagyon le van szabályozva.Én nyáron ilyenkor egy fokkal lentebb teszem a kívánt hőfokot ezután az inverter pár mádosperc múlva emel a kompresszor fordulaton és teljesen megszűnik a rezgősebb állapot.
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Reggie0
félisten
válasz szerbala92 #84185 üzenetére
Attol fugg, hogy a falon keresztul vagy a levegon keresztul jut-e at a hang.
-
titán
válasz szerbala92 #84185 üzenetére
Mi az, hogy rezgős kültéri? Az enyém sem rezeg, full alap mitsubishi.
-
szerbala92
újonc
Ha egy ilyen rezgős kültérit a földre telepitenek az megoldja a gondot?
-
Reggie0
félisten
válasz babcehh #84180 üzenetére
Tehetsz nehezeket a klima tetejere, az elhangolja ezt a rezonancia frekvenciat. Nekem egy 2mm-es szilikonlemez es azon 4 darab viacolor van a klima tetejen. Nagyon sokat segitett.
A masik ami nekem rezonalt, az a fal feloli oldalon a vedoracs, azt siman leszereltem.
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz Lorden #84181 üzenetére
Köszönöm a válaszodat!
Jeleztem a telepítőnek, mivel nagyon közel telepítettek ma, ezért ki is jöttek ellenőrizni. Természetesen teljesen hangtalan volt olyankor a klíma, de sikerült hangfelvételt készítenem róla, ahol egyből mondták is, hogy kompresszor hang. Amint száraz idő lesz szétszedik a kültérit és ellenőrzik hogy beleérhet-e a kompresszor szigetelése bármibe. Továbbá jelezték ezt a márkaképviseletnek és a nagykernek is, hátha ők tudnak egyszerűbb megoldást. -
Lorden
senior tag
válasz babcehh #84180 üzenetére
Kültéri burkolata rezonál a kompresszor oldalán?
Ha van mögötte feltekerve cső vagy engedi akkor mozgass rajta, kültéri burkolatán jobb oldalon csavarok állítása, esetleg gumibak csere.
Ezek az apróbb rezonálásokon tudnak segíteni.
Ha ezeken túl vagy és nem múlik el, szólj a telepítőnek.[ Szerkesztve ]
-
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy 2 hete telepítésre került egy Mitsubishi AY25 klíma, fali konzollal, rezgéscsillapító gumibakkal, 2,8m rézcsővel rendelkezik.4-5 napja elkezdett olyat produkálni fűtés módban, hogy rezonál, viszont ritkán. Nagyjából 2-5 másodpercig rezeg, mint 1 régi békebeli lehel hűtő, majd ez elmúlik. Akár óránként 8 alkalommal is képes rezegni, majd fél napig nem hallható ez. Azt viszont megfigyeltem, hogyha nagyobb ventillátor fokozatra van állítva a beltéri (3-4) és a hőfokot is feljebb állítom (26-28 fokra) akkor ez teljesen elmúlik. Leolvasztás közben sem rezeg.
Ventillátor, illetve párátlanító módban egyáltalán nem csinálja, csupán 1-es ventillátor fokozatban 22-24 fok között. Lényegében csak akkor csinálja, amikor alig kell dolgoznia.
Esetleg van valakinek ötlete, hogy mi lehet a megoldás? -
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
válasz mjani1172 #84173 üzenetére
De csak úgy mondjuk hogy "van az a pénz"
Belvárosba én se megyek be... Nagy az autó, parkolóhely sincs, ha van óránként 600 amit emelni akarnak még, közben ha beszívod akkor 4. emelet lift sehol, 60-70cm vastag fal, ha peched van csak belső udvar felé tehetsz kültérit homlokzatra semmit...
Van épp elég meló külvárosban meg BP körüli településeken ahol se parkolási díj, megállni mindig tudtam még az épület mellett tehát ez is jó.
Családi házban max első emeletig kell vinni a szerszámot, társasházban 2-3emelet van általában és kibírható még.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz kk831228 #84158 üzenetére
Tripla árért sem vállalnám...
Tele a net ilyen kínai videókkal, agyhalott épület tervezés, még nagyobb baromság hogy 30-50emeletes épületben nincs központi klímázás.
Nem igaz hogy nem tudnak minden lakáshoz egy 3-4nm erkélyt ahova akár 2darab multi split is simán telepíthető lenne egymás fölé lazán.
Ehelyett ilyen kilógással külső burkolat fúrással mászkálnak ki meg viszik a gépeket amit öröm lesz tisztítani meg karbantartani vagy javítani ha gond lenneVan egy másik videó ahol faltól falig ablak van a 30-40körüli emeleten és az ablak felett kint van egy beton beugró ahova kültérit lehet rakni de ehhez ugye ki kell mászni felfelé és felhúzni a gépet is maga után
-
Lorden
senior tag
[link]
21,5 fokon jár egész nap az Oasis, gép méri nem távirányító, ez meg mellettem az asztalon egy Xiaomi mérő.
Kb egy hónapja nem láttam 21,8 felett 21,5-re állítva, de 21 alatt se. -
Máté94
addikt
Igen, ez való igaz.
Ezzel egy és egy fél, az elsőhöz kötődő problémám volt vele.
- Leolvasztás után nem kapcsol azonnal vissza azonnal gép, tehát nem folytatja egyből a fűtést. Pl. ha 20°C-ra állítod, akkor a távirányító 21°C-ig melegíti a szobát, és ezen próbálja tartani/szabályoz vissza a gép, amennyire tud. Leolvasztás után megvárja, míg újra 20°C lesz.
Ez egy nagyon idegesítő gyári elgondolás volt így programozni, és sokszor kellett magam a hőmérsékleten emelni hogy újraindítsam, mert már fáztam, és nem volt kedvem megvárni, míg lehűl a távirányító.
- A másik ehhez hasonló furcsa viselkedés, amikor esetleg túlfűt. Sokszor volt ilyen is, mert kicsi a szoba, és nem igazán tud 300W-nál lejjebb vinni a teljesítményt, de a tipikus az ilyen 350W körül van.(Azt még megemlítem, hogy nem is mindig hajlandó 300W körülre levenni a teljesítmény valami megmagyarázhatatlan okból. Sokszor tapasztaltam, hogy ~410W-on képes tolni tovább, amikor eléri a beállított hőfok + 1°C fokot, holott még legalább 100W-al kevesebbre is képes lenne. De ha nem, hát nem.
A lényeg ilyenkor az, hogy a beállított érték +2°C foknál kikapcsol. Ez rendben is van, vissza fog kapcsolni, ha 1°C fok esést érzékelt a távirányító. Itt jött a fekete leves, mert 10-ből 8 alkalommal miután újra elindul a kültéri, és egyszer csak leáll hirtelen, és kiáll leolvasztani, pedig nem indokolja jellemzően semmi. Jellemzően ez esti órákban, már hidegebb időben történik. Valószínűleg akkora erővel próbál újraindulás után hőt mozgatni, hogy annyira lehűl a kültéri hőcserélő, hogy a leolvasztási algoritmus ilyenkor aktiválódik.
Ezzel vissza is érkeztünk az első problémámra vele.
Nem jó. Pár hozzászólással előtt ecseteltem, hogy egy szekrény van kb. 50 cm alatta, és bezavar a hőmérséklet érzékelőjének a visszaáramló meleg levegő.
De nem panasznak szántam, csak észrevétel volt.
-
-
Reggie0
félisten
Hat ez valami nagyon lama falmaszobol lett alpinista. Igy szetfurni a falat, plusz meg a furas utan a furatot se pucolta ki, dubelbol nem bonthatot hasznalt, stb..
Egy profi klimas alpinista felhuzza magaval a klimat a foldrol egy csavarbehajtos vagy benzinmotoros maszoeszkozzel, mint pl. awah r2 vagy pmx vagy wraptor, ahelyett, hogy igy vegigkaristolja a klimaval a falat es persze jol szetfurja.Abba bele se menjunk, hogy a biztositokotel es energiaelnyelo is hianyzik.
[ Szerkesztve ]
-
Máté94
addikt
válasz Jolida #84164 üzenetére
Én is hasonlót veszek észre.
25°C-ra állítva a távirányítón (ez ugye 25.5°C-t kér a géptől), és 26.3-26.5°-ot mér a külső hőmérőm 70-80 cm magasságban, 3 méterrel a klíma előtt.
Ellenben érdekes, és nem tudom hova tenni, hogy amíg az Oasis Plus-szal megvoltam külső hőmérővel mért 23.5-24°C-ban, addig ugyanez az FTXF-el sokkal hűvösebbnek érződik.
Talán a ventilátor sebességgel, és a kifújt levegő miatt a hőérzet más ugyanazon a hőfokon, de meg nem mondanám, hogy a Sensira nagyobb légáramot csinálna.
-
Máté94
addikt
Használsz "Follow me"-t, tehát a távirányítóval méred a hőmérsékletet, vagy a beltérivel?
Nem ismerem az All Easy Pro-t, de így látatlanul azt mondanám, hogy ő is párologtató hőmérsékletet mér, mint "szobahőmérséklet", tehát ha nem használod a távirányítót, mint hőmérő, akkor folyamatosan ki-be kapcsolgat, mert hamar eléri a +4°C-os kikapcsolási hőmérsékletet.
-
Gubu0101
veterán
válasz tyielow #84161 üzenetére
Valószínű mindent cserélni kell,csak a lyuk marad ami jó,amúgy mehet a régi helyére Ha marad a 3,5 es akkor kis szerencsével a cső megfelel,de ez is függ attól,hogy milyen hosszú rézcsővel van most szerelve.Pl.Gree-nél előírás a minimum 3m.
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
-
Máté94
addikt
Kezdem jobban kiismerni az FTXF-et. Rájöttem, hogy nagyon érzékeny a szoba hőmérséklet szenzora, és mivel fűtésben szinte vízszintesen lefelé fújja a levegőt, bármilyen tárgy alatta befog zavarni.
És be is zavart. A gép alsó élétől 50 cm kezdődik egy szekrény felső éle, és ez a szekrény kb. 50 cm mély, így a szekrény tulajdonképpen útban van.
Így elpakoltam alóla, és megpróbáltam úgy irányítani a levegőt, hogy a légáramlás ne ütközzön bele a szekrény tetejébe.
Így már teljesen más a gép. Nem tudom hogyan csinálja a Daikin, de így szinte annyi fok van a szobában, amennyit az app kiírt. Nagyon durva. Így most inkább -2°C-al toltam el a kompenzációt.
Amennyire én tudom, +2.5°C az alap kompenzáció és ettől a kompenzált értéktől +2°C-al kapcsol ki.
Így most 23°C-ra állítva, 24°C-ot tart a gép az app szerint. -
tyielow
aktív tag
Van egy 3,5 kW-os C&H klímánk (wifi használhatatlan, H1 hibaüzenet hegyek ősz óta, de ez most lényegtelen). A nappaliban van felszerelve, viszont egy nagy légtérről van szó amihez már jobban passzolna egy 5 kW-os.
A kérdés: ha beruházunk egy 5 kW-os klímára, felrakathatom a meglévő helyére? Kültéri is cserélve lenne hozzá nyilván. (A 3,5-es meg bekerülne a hálószobába). Nincs valami korlátozó tényező pl. a rézcső keresztmetszetében? Nem értek hozzá, azért kérdezem. Járna valami hátránnyal?[ Szerkesztve ]
YouTube: toty1ka
-
11hh
tag
Gondolom, a telepítés ára 3 méter csőhosszig fix, utána pedig méterenként plusz költség jelentkezik. Nem gondolnám, hogy külön kellene fizetni a felszerelésért, hiszen például a létrát és a szerszámokat sem szokás külön megfizetni. Az viszont más kérdés, hogy nem minden klímaszerelő vállalja el a nehezebb körülmények közötti telepítést, ezért akár plusz költséget is felszámolhat saját belátása szerint.
-
kk831228
addikt
Erre ugyan mennyit kérnek , telepìtésre meg karbantartàsra... [link]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
H-Mano
tag
válasz 4marul4 #84154 üzenetére
Sajnos igazat kell adnom...
telepítettem napelemet(két vállalkozás, az egyik oké volt)
szereltettem villanyt(két vállalkozás)
cseréltettem nyílászárót
telepítettem klímát...
Ezeknél mind volt vagy szakmai gond, vagy próbálkozás átb@szásra, vagy mindkettő...Közben lengyel kereskedő, cseh (nemzetközi) garancia ügyintézés:egy más világ...
-
4marul4
tag
válasz feco70 #84153 üzenetére
Értelek, de mint látod, nem egyedi eset ez. A szolgáltatói szektor nettó sz.pás. Eladni akar mindenki, nem szolgáltatni. Az elmúlt negyedévben szerintem az adott területek szakembereiből (50+ szám) talán három volt, aki nem mondott szakmailag nettó hülyeséget kérdésekre saját termékükkel/szolgáltatásukkal/területükkel kapcsolatban. Volt, akivel végigszámoltattam telefonban....
-
feco70
senior tag
-
4marul4
tag
válasz Lorden #84149 üzenetére
Igazad van. Egyrészt.
Másrész sajnos már nem Budapesten élek és ne tudd meg, mekkora sz.pás van itt klímások terén....De tudod mit, leírom az eddigi tapasztalatokat:
Klíma 1:
Kijönnek felmérni; mondom, hogy ellenőriztetni fogom a forgalmazóval a gyári számot a gari miatt (szürkeimportos gépet NEM). Ugyanezt leírom mailben is; kijönnek, felteszik.
Elküldöm a számokat a forgalmazónak: szürkeimportos a gép, nincs kiterjesztett garancia.
Másnap leszedettem velük és elvitettem.Klíma 2.:
Kijön, felméri. Mondom, hogy majd arrébb kell tenni egy méterrel, mert átalakítás lesz és addig le kell kapni, utána visszatenni. Mondom, hogy én tőle várok számlát, nem külön egy cégtől a klímáról, amitől veszi meg külön tőle, mert nem szeretnék egymásra mutogatást, ha gond van.
Telefon: mikor jön? Hát inkább nem jön, mert bonyolult kéréseim vannak.
Klíma 3.: ugyanaz a klíma, mint az előzőnél; a "kedvező ár" nekem 60 ropival drágább (vidék-adó). Rossz helyre tették fel, meg nem úgy, ahogy megbeszéltük, de mindegy; úgyis le lesz véve, nem a végleges helyére rakták. Idén a karbantartáshoz kellett két email, két telefon; majd jövő héten jönnek (persze nem jöttek), aztán megint telefon az utolsó napokban; nagy nehezen összehozták... Senki nem akar karbantartani, csak eladni....szerintem. Azon sokat lehet keresni.... volt cég,a mi negyven kilométerről 35e HUF kiszállási díjat kért volna.
Viszont legalább normális tisztítást csináltak a Daikenes céghez képest, nemcsak három spriccelést.
Tulajt felhívom, hogy mit mondott a jogásznak (egyszer a Daikint is ők tisztították); közben vitába keveredünk, mert szerinte a garanciát nem ingyenesen kell csinálnia az általa eladott klímához és nem érti, mit gondolnak az ügyfelek, hogy a garancia "ingyenes javítás"...
Szóval van baj.
Ugyanitt az augusztusban megrendelt bejárati ajtóm még nem érkezett meg, de a kőművesek sem, akikkel megbeszéltük, hogy beteszik. Az új ablakokat már én tettem be...
Nagyon gáz ez az ország és egyre gázabb.
[ Szerkesztve ]
-
Lorden
senior tag
válasz 4marul4 #84145 üzenetére
Én éveken keresztül biztos nem hallgattam volna ezt, levertem volna a falról és másik gép fel, legkésőbb a második télen.
Nálam ilyenkor nem érdekel a szerelő, garancia, forgalmazó se, bizonyos szintig az a 300khuf se, fel egy új gép, ezeket meg elfelejteni és sose látni többet.
Sokkal fontosabb a nyugodt lét, mint éveken át szívni, meg zakatolásban élni. -
4marul4
tag
válasz rmihaly #84142 üzenetére
Hát én el is döntöttem, hogy Daikin klímát soha többé. Nem azért, mert rossz a Daikin (ez egy hibás darab, ki kellett volna azonnal cserélni és kész), hanem azért, mert magamra hagytak mint ügyfelet és mossák kezeiket.
A szaki az eladó cégtől 3-4 órán keresztül szarakodott velem kint a hidegben. Fél-háromnegyed óra volt az alaplapcsere kívül-belül, aztán leszedte a lemezeket, visszatette, alárakott szalagot/szivacsot, arrébbrakta, pörgettük a hőmérsékletet, fel-le a létrán, stb. Az idő nyolcvan százaléka arra ment el, hogy megállapítsuk, éppen kerepel vagy nem. Ha kerepelt, akkor vissza a létrára, újabb szivacs, stb.
Teljesen szürreális volt az is: fele idő alatt feltehetett volna egy újat és aztán bevizsgálják/elküldik a Daikinnak bevizsgálásra; nem kint szívni a hidegben egy ilyen Mekk Mester megoldással... -
4marul4
tag
Szerintem a kültéri a hibás darab, de biztosra szerettem volna menni és azt kértem eredetileg, hogy cseréljék egy másikra a készüléket (és legyen rá a garancia!) vagy fizessék vissza az árát. Korábban már volt alaplaphibája is. A Daikinnak azt jeleztem, hogy örülnék, ha egy értelmes partnerük csinálná a dolgot és nekem nem kellene minden évben két-három emailt meg 10 telefont dobnom, amíg kapok egy időpontot a karbantartásra, ha kapok egyáltalán. Mert ez nem szolgáltatás.
-
4marul4
tag
válasz isti732712 #84138 üzenetére
Sajnos folyamatosan hallani, semmi nem nyomja el, amikor csinalja. Évek óta hallgatom (én fűtők vele); háttérzenével/filmmel/füldugóval kell aludni, mert amikor épp hangosabb, simán felébreszt éjjel. Évek óta hitegetett a Daikin képviselet azzal, hogy megoldják, de nem.
Ha tudtam volna, hogy ennyit és a szavuk, hamarabb mentem volna a békéltetőhöz, bár leírtam, hogy ott is "szakmai" hozzállás volt...
Két hiba van párhuzamosan és egy szolgáltatásbeli hiba.
Kezdem az utolsóval, mert volt, aki jelezte, hogy ugyanígy járt ezzel a céggel: hiába szólsz egy hónappal korábban az eladónak, nem kapsz értesítést/levelet, hogy kértél karbantartást. Aztán az utolsó héten hívogatás, hogy jönnek/nem jönnek?
A kiterjesztett garanciát meg bukod, ha nem csináltatod meg. Utolsó két alkalomml már egyéb cégekkel csináltattam meg a karbantartást, mert buktam volna a garanciát (konkrétan leírta az eladó, hogy "ja, hát meg kell vizsgálni, mi okozza a zajt, de idén már nem érünk rá, bocsi". Utána meg reklamálja, hogy miért nem rendeltem meg a karbantartást, mivel nem akartam bukni a garanciát, ezért a Daikin Magyarországgal leegyeztetett másik cég megcsinálta a tisztítást.
A jogász előtt meg - hiába csatolva az emailek/hangfelvételek - nincs is baja, jó az. És a jogász neki hisz (egyéb opciókba nem gondolnék bele).
Daikin is elismerte a gondot, csak aztán kiszállt. Az utolsó levelemre - hogy miért hitegettek megoldással és végül is hol van a brand meg az ügyfél képviselete - nem is válaszoltak.
Na ennyit a szolgáltatói szektorról. Hipergáz.
A hardveres hiba kettős.
1. Rezonál bizonyos fordulatszámokon a kültéri, a lemezek átveszik, az hallatszik be. Az első héttől rezonált; először csavarokat cseréltek, mert a szaki szerint rossz csavarokat használt a kollégája, aztán gumibakot és teletömködték K-flex szalaggal az illesztéseket. Akkor egy darabig lehalkult elviselhetőre a rezonancia, de gondolom elöregedett a szalag/elcsúszott, akármi.
2. Van ez a pumpálós hang, ami lehet csapágy/ventillátor/akármi; ez is megvolt az elejétől, csak mostanra hangosodott; én arra tippeltem, hogy a kültéri ventillátor nincs megfelelően kiegyensúlyozva vagy ilyesmi.
Na most ezek ugye fel voltak vezetve a munkalapokra (pl. rezonancia megszüntetése), de az eladó szerint "normális" a hangja, "belépő modell".
A jogász neki hitt, nem a fülének/szemének/munkalapnak/mentett emailnek.
-
Gubu0101
veterán
válasz TeeJay #84131 üzenetére
Úgy mint nekem a 2018-as rcool Mondjuk ennyi órát nem is nyomok bele,esténként megy 4-5 órát. És még mindig kapni hozzá alkatrészt,ha úgy számolom,hogy 10 év kötelező alkatrész ellátás lenne,akkor is még van 4 éve.
Írtam,hogy a panel az ritka eset.Az akkor száll el,ha bekap egy tüskét.
De,írta nemrég egy fórumozó,hogy neki 2 hónap után tönkre ment.Ha importos gép lett volna,most mélyen zsebbe nyúlós a történet.Ha csak azt nézem,hogy egy rcoolhoz pl 80ezer egy panel és ez egy kínai.…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
rmihaly
tag
válasz 4marul4 #84132 üzenetére
Ilyen garancia nem is kell - semmit sem ér.
A kerepelés mechanikai probléma, jól behatárolható észlelhető - mind a zajforrás, mind az ami vezeti.
Az én kínai klímám is ilyen volt.
Többször leírtam itt a fórumban, hogy a kültérit szétszedve, zajszűrő szigetelést megigazítva, kicsit kiegészítve, valamint az összeérő csöveket eltávolítva egymástól, szinte tökéletesre sikerült hozni a klímák működését.
Most ősszel is kellett igazítani rajta, mert bizonyos munkaponton pont ugyanilyen kerregést produkált - szerencsére nem ennyire zavaróan, de javítottam.Az egyik feltöltött videódban mutatod ha megnyomod a klíma alját javul vagy megszűnik a kerepelés, tehát a probléma megszüntethető.
A szaki 3 órán át szét se szedte kültérit? Csak ide oda simogatta meg szivacsokat erőltetett alá?
Szét kell szedni a kültérit - le a borítást.
Be kell kapcsolni fűtésre, aztán felmenni és megnézni mi okozza a zajt.
Meglesz az biztos. Aztán már csak meg kell szűntetni...Nekem a feltöltött hang szerint összeérő cső, vagy csőhöz verődő kompresszor hangnak tűnik.
De lehet hogy maga a kompresszor hullott szét - de ez egyértelműen garanciás tétel lenne. Ezt se kell sokáig vizsgálgatni....
Véleményem szerint egész probléma nem ér annyit, hogy 2-3évet foglalkozzon vele az ember (Szerintem ez a hiba 1-3hónapon belül javítható lett volna) -
Gubu0101
veterán
Pl.. Polárnál 3 év kötelező +2 év kompresszor garancia ez ami karbantartáshoz van kötve.De hát a kompresszor majdnem "örök" élet.
Ez olyan mint a mosógépeknél az inverteres motorokra a 10 év gari.Ott se az fog tönkremenni (valószínű).…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
isti732712
aktív tag
Ez a hang abnormális! Mintha excentrikus mozgást végezne a mókuskerék,vagy rezonál..
Gondolom nagyobb fordulaton nem hallani a szélzaj miatt..
Éles fémes hang, én csapágyra gyanakszom,de majd a szakik elemzik a hangot
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
BBéci
legenda
válasz 4marul4 #84135 üzenetére
A plusz évek köthetők karbantartáshoz, az más tészta.
Ahogy az autókra is más rendelkezés vonatkozik.
A forrást itt a topikban megtalálod a keresővel.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
titán
válasz 4marul4 #84134 üzenetére
a törvényileg előírt, vételártól függő idejű jótállási idő
a Stand By Me kiterjesztett garanciájának feltétele.
A kettő között semmilyen összefüggés nincsen.
Amúgy 2024-ben módosult a kötelező jótállási idő, 10-250 ezer forint között 2 év a jótállás (nyilván a rendeletben felsorolt dolgokra, ahogy eddig is), felette három év.
[ Szerkesztve ]
-
4marul4
tag
Békéltető testületi jogász szúrta el. Nem tudom, hogy köthető vagy nem köthető; a Stand By Me kiterjesztett garanciájának feltétele.
A vicc az, hogy a probléma az első naptól fennáll, nem mentem korábban a Békéltetőhöz, mert hittem a Daikin Magyarországnak, hogy megoldják "házon belül" és most csúszok ki a 3+2 évből. A Daikin szerint a plusz 2 év a kereskedőé (ez egyébként pont nem igaz), a kereskedő szerint a karbantartóé (aki az utolsót csinálta a Stand By Me programban - ez sem igaz), a karbantartó meg nem hív vissza/veszi fel (neki kellett volna szakvéleményeznie év elején, csak nem sikerült megoldania).
Bámulatos Magyarország. -
BBéci
legenda
Sokszor volt szó arról, hogy a törvényileg előírt, vételártól függő idejű jótállási idő nem köthető karbantartáshoz! Ez a klímások által kitalált lehúzás, nem egyéb!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
4marul4
tag
Na gyerekek, a békéltetőn elbuktam; mondta a jogász, hogy gőze nincs a témához, a kvázi "alperes" szakértőként volt meghallgatva a szemében (ezt el is mondta). A videókat, audiófájlokat simán ignorálta (miért is hinne a vaksi szemének vagy a süket fülének, ha van "szakértő" is, aki szerint ez "normális" egy "belépő szintű" Daikin modellnél - a Home Comfort Expert Premium partner szavai).
Daikin Magyarország mossa kezeit (bár folyamatosan segítséget ígértek a megoldáshoz), játsszam le mégis inkább az eladóval (bár a Daikin Stand By Me programjában van regisztrálva és évek óta levelezünk a problémák kapcsán)..., aki szerint a klíma nem is hozzá tartozik, mert utolsó alkalmakkor nem ő tartotta karban (mivel nem tudott egy hónap alatt sem válaszolni a karbantartással kapcsolatos levélre és buktam volna a garanciát, mást kellett keresnem a Daikin által egyébként jóváhagyva).
Közben vettem egy mikrofont, ezt hallgatom a beltériből:
[link][ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz Gubu0101 #84126 üzenetére
200ezerrel olcsóbb a gép még úgyis bőven megéri és egy Perfera panel azért elég ritkán száll el írom ezt 2db Sensira tulajként 5 szezon után legalább 20 hónap (600nap x24 óra) üzemidővel a hátam mögött. Garanciám ha lett volna már 2 éve lejárt de a klíma még köszöni szépen továbbra is megy hibátlanul
-
Gubu0101
veterán
Sajat zsebbol fizeted az alkatreszt (ha kapsz).A szerelotol szerelesre kapsz 1 ev garit.Legalabb is nalunk igy mukodik,nem is szeret a fonokom ilyen gepeket bevallalni,de ezt mondja is az ugyfelnek.Marmint at alkatresz ellatas miatt,ugye itthon nem lesz regisztralva a gep hivatalosan.Csak ha elszall mondjuk a panel a kulteriben es ki kell perkalni 80-100ezret zsebbol,akkor mar annyira nem eri meg,nyilvan ez nagyon ritka.
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
EmberXY
veterán
válasz TeeJay #84118 üzenetére
+Máté94
+Nagya21Sikerült rögzítenem a hangját ( [link] ) 2-ről 3 mp-re illetve 10-ről 11 mp-re váltáskor jelentkezik a nyikorgó hang, ezeket szoktam hallani amikor teljes csend van a lakásban.
Elég zajos a háttér, az részben szélzaj meg az ügyetlenkedésem egy teló diktafon appjával, a valóságban csak a jelzett hangok észlelhetők.Up the Irons!
-
TeeJay
félisten
válasz Máté94 #84119 üzenetére
Nem szívja vissza csak simán leáll a kompresszor.
Nyikorgást hűtőközeg áramlás sosem ad.
Víz forrás hangot maximum hallhatsz de nyikorgást nemHűtésben a vékony csőben folyadék állapotban áramlik a hűtőközeg és ahogy belép az elpárologtató részbe ott elforr és lehűti azt a végén pedig már gőz állapotban megy vissza a kompresszor felé. Én évek óta nyugodtan alszok a Daikin mellett
-
Nagya21
addikt
válasz EmberXY #84113 üzenetére
HAli!
Azért ciccereg halkan, mert a ventit minimálon forgatja, és kezd kiszáradni a gumiban a csapágy(már ha lehet ezt annak nevezni....)
Burkolat levesz, a mókus kerék nem hajtott oldalán van egy fekete gumi, ha minden igaz likkal a közepén, na ide fúj be vmi silikon kenőanyagot.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
TeeJay
félisten
-
Máté94
addikt
válasz EmberXY #84113 üzenetére
Amikor kikapcsolod visszaszívja a hűtőközeget a kültéri. Ahhoz hasonlítanám, mint amikor vizet engedsz egy palackba, és ahogy telik, úgy változik az a jellegzetes hang. De mások ezt inkább csobogásnak, vízforralásnak szokták hasonlítani. Ezért nem is vagyok benne biztos, hogy ha te nyikorgásnak véled, mert az nem ugyanaz.
-
Sev!er
aktív tag
Nem tudok 3 kültéri egységet kirakni a folyosóra, csak egyet lehet sajnos, ezért kell a multi.
3 db GREE Pulse 2,5 kW multi beltéri egység
1 db GREE GWHD24 7 kW multi kültéri egység
Összesen: 850 bruttóVagy
3 db DAIKIN Comfora 2,5 kW multi beltéri egység
1 db DAIKIN 3MXM68A9 6,8 kW multi kültéri egység
Összesen: 1,320 bruttó[ Szerkesztve ]
-
11hh
tag
válasz Sev!er #84112 üzenetére
Én multi helyett 3db különálló klímát raknék. Írj árat mennyibe jön ki a gree multi, meg milyen teljesítményűek a beltérik, és a kültéri.
Polgáriházba lakom 100nm és egy darab 3,5kw-os klíma kellemes időt csinál az egész házba. Van egy állmennyezet 270cm magason, így ez kicsit kedvez. Ha nyitva vannak a szobák körbejárható az egész.[ Szerkesztve ]
-
EmberXY
veterán
válasz Máté94 #84111 üzenetére
Amikor fűt, akkor nem hallom a nyikorgást, csak a "szélzajt".
A nyikorgást csak akkor hallom, ha nem megy, és ha síri csönd van. Viszont azt kipróbáltam, hogy ha kikapcsolom a gépet, akkor megszűnik a nyikorgás, mert akkor leáll a forgás is, a hűtőközeg ilyenkor is áramlik?Up the Irons!
-
Sev!er
aktív tag
Sziasztok!
csak hűtésre keresek 3 beltéri + 1 kültéri klímát. Van klímás ismerősöm, aki vagy a Gree Pulse-t ajánlja vagy a Daikin Comfora-t. Árban viszont nyilván lényeges a különbség (+470k).
természetesen mint mindenki, én is hosszútávra tervezek, csak az a kérdés, hogy tud-e annyival többet a Daikin, hogy “megérné-e” a felárat. Azt olvastam hogy a Daikin halkabb, de ezen kívül bármi lényeges különbség?
a lakás ahova a kell, kb 100 m2 és nagypolgári lakás, magad belmagasságal. (2 háló + 1 nappali)
Tudna ebben valaki segíteni?
előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Máté94
addikt
válasz EmberXY #84105 üzenetére
Meghallgatnám most ha alá állsz, és olyan közel dugod a fejed a nyíláshoz amennyire csak tudod, hogy most amikor fűt és forog a ventilátor, hallod-e ezt a nyikorgó hangot.
Éjszaka lejjebb szoktad állítani a ventilátor sebességet esetleg? Talán a hűtőközeg áramlását hallod ilyenkor alacsony teljesítményen.
[ Szerkesztve ]
-
Máté94
addikt
válasz TeeJay #84103 üzenetére
Nem baj, esetleg töltünk bele még hűtőközeget; pont amennyi a 35E-ben van, és mindenki happy.
Hmmm, érdekes. És ezt a használati útmutató vajon miért nem részletezi vajon?
De a Clean Operation/Mold Proof-nál sem értettem, hogy miért nincs erről szó az FVXM Perfera használati útmutatóban. Gondolnád, hogy ez egy fontos funkció, illetve ha már bele van programozva a szerencsétlen gépe, de nem. Ami a géppel jön használati útmutató, egy árva szó sem volt erről.
Csak véletlenül bukkantam rá, hogy létezik ilyen szervíz menü, ahol lehet állítani.
De szavadon foglak, mert a Clean Operation az FVXM-nél nem két perc. Amennyire most emlékszem, annak függvényében csinálta, hogy mennyi ideig volt hűtő üzemmódban, ezután szárított 30-60 percig is akár, miután kikapcsolta az ember.
[ Szerkesztve ]
-
Máté94
addikt
válasz Lorden #84101 üzenetére
Olyan "daikonosan" szeszélyes.
Nem mernék még pálcát törni felette egyelőre. Próbálom figyelni, hogy mit csinál huzamosabb ideig, és még babrálok a hőmérséklet kompenzációval is közben.
Ha úgy hasonlítom az Oasis-hez, hogy Follow me nélkül, és amikor eléri a kikapcsoláshoz szükséges hőmérsékletet, akkor kikapcsolja a ventillátort, ahhoz képest a Daikin sokkal hamarabb visszakapcsol.
Bár ez szerintem nagyban függ attól is, hogy míg a Oasis-ben ez a szobahőmérséklet szenzor a hőcserélőhez hegesztett kis csőbe van beledugva - rézből van a vége -, míg a FTXF-nél ez a szenzor a burkolat alatt van, így a vízszintes lapáttól jobbra. Nagyjából ahol az intelligens szem volt az Oasis-en.
Ez sem tökéletes, de azért pár fokkal ésszerűbb ott mérni, mintsem a hőcserélő hőmérsékletét mérni, mint szobahőmérséklet.
Most ott tartok az FTXF-el, hogy +2 fokot kell adni a kompenzációval, hogy folyamatosan menjen. De ezt még nem jelenteném ki teljes meggyőződéssel.
Hangerőben... Nem tudom, a cicergés elnyomja a szélzajt. Szerintem nincs olyan öblös, morajlásra emlékeztető hangja, mint az Oasis-nek.
-
EmberXY
veterán
válasz TeeJay #84106 üzenetére
+nggabi:
Nemrég volt tisztítva, talán egy hónappal ezelőtt, elég alaposan ki lett pucolva, előlapot meg egy csomó mindent leszedtek róla és alaposan átmosták, ahogy minden évben.
De ezt a nyikorgást már azt megeleőzően is hallottam, csak akkor még nem tudtam, hogy mi okozza. Idén kezdődöt, az biztos, mert '21 októberében lett bekötve, tehát a 4. telét tapossa, de ilyen hangra korábbról nem emlékszem.
GREE a készülék természetesen.Up the Irons!
-
nggabi
félisten
Először megdöbbentem, hogy miért kell annak forognia, hiszen a beltéri és a kültéri is éppen áll, aztán utánaolvasva azt találtam, hogy így keringeti minimálisan a levegőt, hogy a hőmérsékletet ez alapján tudja követni, illetve van amelyik klíma így csinálja, van amelyik nem...
fűtéskor megy, ebből adódik a kevésbé komfortos érzés. hűtéskor nem szokás. Gree klímád van, tehát minimális cicergés megengedett. a gáz hangját én is hallom miután megáll a beltéri, de csak azért mert full csend van.
"szenyor dzsíííí"
-
TeeJay
félisten
Normális a nyikorgás nem normális.
Forgatja a levegőt mert fent méri a hőfokot és sokkal pontosabb a hőmérséklet így mintha állna a mókuskerék is. Nyikorgás passz, ha megírod melyik márka melyik terméke akkor okosabbak leszünk. Lehet egy sima zsákos mosás deep clean-el+nagynyomású mosóval megoldja hiszen akkor a kerék nem lesz a sok kosztól kiegyensúlyozatlanMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
EmberXY
veterán
Sziasztok!
Egy láma kérdésem lenne, egy másik topikból irányítottak ide a problémámmal.
A litánia lényege kivonatolva:
- normális-e az, ha a beltéri egységben a mókuskerék alapjáraton, minimális fordulaton akkor is forog, ha éppen nem megy a kültéri, és látszólag a beltéri sem?
- a mókuskeréknek ez az alapjáraton történő forgása halk nyikorgó hangot ad (csak éjjel veszem észre, amikor teljes csönd van), ezzel tudok valamit kezdeni, vagy mindenképpen szakember kell?
Köszönöm előre is, ha valaki megosztja velem ezirányú tapasztalatait.[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
TeeJay
félisten
Gree is ezt csinálta
Tavalyi Comfort X 24kg volt az idei Comfort Pro meg 27kg lett mivel megkapta a nagyobb hatékonyabb kültérit
Rájöttek hogy nem lehet mindent a végtelenségig csökkenteni mert nem lesz jó fűteni a gép és igenis kell masszív széria ahol van kondenzátor dögivel a kültéribenMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz Máté94 #84092 üzenetére
Kár volt mivel azonos teljesítményre szabályoz le az FTXF35E-ben meg gyárilag is több a hűtőközeg meg ha kell kakaó többet is tud fűteni
De ahogy érzed én fűtésnél sosem mondanék kissebb gépet senkinekHűtés utáni leszáírás --> FAN mód és 1x megnyomod az OFF gombot akkor 1óra FAN mód után kikapcsol. Sokkal többet ér mint bármi kamu X-fan funkció a 2-3perces kamu szárítással ami semmit sem ér
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Vicces képek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Windows 10
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- További aktív témák...
- Asztali lámpa 15W vezetéknélküli beépített töltővel új 6hó jótállás!
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Új légpárásító 6hó jótállással!
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (Gar: 2026.08.16-ig)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest