Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
lasz10
junior tag
válasz F-ECT$ #72699 üzenetére
Úgy sejtem, hogy az ötlete a jól csengő név + alacsony ár kombinációjából született.
Egyébként az én 2,5 kW-osomra, igaz az FH25VE2, is 25.6 - 32 m2 van írva fűtésre, de ezt nem mondtam meg a klímának, így a 42 nm-t is kifűti, eddig a legnagyobb hidegben ment egyharmaddal.https://bit.ly/3UUXZYw
-
Nikaré
őstag
Sziasztok!
Tanácsot, ajánlást, útbaigazítást szeretnék kérni.
Hűtő, de inkább fűtő klíma a cél.
45-50 m²
lenne a feladata . A csekély előtájékozódás és a gépek ismerete nélkül
keresgélve ezt néztem
Mitsubishi HR35VF
Megbízható, lehetőleg normál fogyasztású gép lenne az igény.
Van esetleg versenyképes ellenfele?
Esetleg olyan infó számomra amit jó, ha tudok még?
Thx -
mrmft
senior tag
válasz =Thor= #72691 üzenetére
Kotegelovel szokas rogziteni a csoveket nem szigeteloszalaggal foleg nem egyszer attekerve - kotegeld meg ez igy minden lesz csak tarotos nem + egy alu szalagot is elbirt volna meg a csovezes. Remelem levakuumoztak rendesen.
Ez a bak elmeletben jo, de gyakorlatban csak a dragabbak jok belole, ezt en is megszivtam. Ugyanez a hang van nalam is, meg se kedvem se idom nem volt masik bakot ala tenni. Azt sem tudtam kitalani, hogy a stadur gyenge hangszigetelese miatt zug be a kompresszor, vagy a meg mindig a bak a ludas. Az elozo atmeno csavaros vastag bakkal szinten zugott.
A falattorest korbe tomitettek rendesen? -
=Thor=
tag
-
mrmft
senior tag
válasz =Thor= #72684 üzenetére
Konkretan azt erti amit mond, ha ossze ernek a csovek a kulteriben meg kell igazgatni.
Ne enegedd toldozgatni a csoveket, csocsere, kompletten... Siman lehet, hogy a konzolrol is bejon ha nem rezgescsillapitott bakon van, es kozvetlenul a teglara van csavarozva, az hogy vasatag a bak amin van nem jelent semmit, fotozd le!
Melyik Mitsubishi? Ha nincs szigetelve a falad legalabb 550-es konzolra rakta? Ha fel van tekerve a csovezes mogotte, akkor mi lesz amikor szigetelitek a hazat, leszeditek a kulterit es vissza teszik ujra szigeteles utan?[ Szerkesztve ]
-
Sumi
aktív tag
A H tarifa amúgy EU-s vállalás/kötelezettség, szóval amíg tagok vagyunk addig nem fog megszűnni.
-
arnyekxxx
veterán
válasz TeeJay #72682 üzenetére
Nekem 3 helyen van B mérőm 2 városban 2 szolgáltatónál, mindegyik fix időpontban kapcsol ki-be, egész órakor. És mindegyik másik fix időpontban, konkrétan az egy villanyóraszekrényben egymás mellett levő két mérő sem egyszerre kapcsol. Ha lenne bármi összefüggésük a rendszerterheléssel akkor ez nem igy lenne. Az én délutáni egy órámat a délutáni emelkedés közepén kapcsolják be, a faterét meg csúcsidőben
-
-
zsolosz
tag
Tegnap reggelre lecsapta a Fi- relét a két klíma valamelyike. Vagy együtt?
Kétszer is egymás után, 2 órán belül. Másodjára a wc-ben kapcsoltam villanyt, akkor. Nem tudom mi lehetett a gond, mert azóta mennek rendesen... Mi lehetett ez? -
TeeJay
félisten
válasz arnyekxxx #72678 üzenetére
Pedig akkor engedik rá a B tarifás bojlereket amikor a terhelés visszaesik. Anyuméknál is reggel fűt kicsit, délben többet meg hajnalban éjszaka a bojler. Napelem parkok mellett pont hogy már mindenhol ilyennek kellene lennie csak okos hálózattal, hogy amikor túltermelés van akkor ezerrel menjenek a bojlerek persze nem 80literes kellene hanem 3-400liter mindenkinek és akkor éjszaka nem kell fűtenie.
Kár hogy hőszivattyú és klímával ezt nehezebb megoldani mert azok is mehetnének vezérelt áramról olcsóbban
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
=Thor=
tag
Sziasztok!
Ha a kültéri hangja bejön a beltérin arra mit lehet kitalálni?
(Szendvics kötésben vannak, a "kötelező" 3 méterből 1,5-2m fel van tekerve mögé.)
-
PROTRON
addikt
válasz arnyekxxx #72674 üzenetére
Igazából mostanában pont hogy az igazolja, hogy rengeteg helyen ugye ott a napelem és tök jó hogy napközben nappal rátudják küldeni a felesleges energiamennyiséget a bojlerekre...amik persze 10 perc alatt letudják a munkát és megint üresen ketyegnek, mert ugye nem akkor kell az embereknek a forróvíz, nem nyáron délben.
Amúgy Bp-n idén tavasszal nekem úgy tűnt hogy az MVM a "H" óra esetén az éves keretet 2 óraként értelmezi és nyárra nem havi 214-et, hanem 6 hónapra ugyanúgy 2523-at tesz lehetővé, tehát napi 11-13 kWh-t, nem napi 6,9-et.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
arnyekxxx
veterán
válasz ANDROID??? #72673 üzenetére
B tarifa sok évtizede van változatlan feltételekkel pedig már régóta semmi nem indokolja a létét hálózatilag.
-
ANDROID???
addikt
válasz mjani1172 #72663 üzenetére
Azt gondoltam, hogy be fogják szűntetni idővel, de konkrétabbat nem hallottam még, ezért kértem fejtsd ki. Itt a határon belül előre... A döntésüket meghozók, megoldják hogy semmi ne maradjon az embereknek persze ezt csak a vakok nem tudják/látják, ez ok (szerintem is), azonban ha nincs konkrétabb, akkor felesleges tényként közölni.
Most látom, hogy ezt mások is kérik..
[ Szerkesztve ]
-
dewil666
őstag
Vagy esetleg a 2.5kW oasis most nagyon jó áron van.
Kicsivel több mint a save pro 3.5kW.KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
313313
addikt
válasz mjani1172 #72668 üzenetére
Démász az MVM még mindig. És nem fényeztem, ténxyeket állítottam
Amúgy itt is 2-3-6 hó az átfutás, attól függ kell-e új szekrény, csatalakozó, vagy jó ami van. Csak van egy törvényi előírás itt is, mint HMKE-nál, amit próbálnak (nem bírnak) betartani. Ha kellőképen sírsz és vannak ismerettségeid, gyorsan megy ám minden....(MVM figyelget az ügyfelekre, pále az elégedetlenekre...)HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
mjani1172
addikt
Hivatalos infó egy megérzésről, veleményről?
Van hivatalos infó arról, hogy jövöre szarabb lesz az élet, drágábbak lesznek az ingatlanok, az autók, mobiltelefonok? Nincs. De minden évben így lett.
És most is így lesz. De hivatalos infó nincs.
A hivatolos infó arról van, hogy egyre jobb az egézségügy, egyre kisebb az infláció, egyre jobb az élet, (már jobb mint az unióban)....és hogy a megvétozzuk az ukrán uniós tagságot.
Ezek mind hivatalos infók.[ Szerkesztve ]
-
mjani1172
addikt
válasz 313313 #72666 üzenetére
Azért nem teljesen így van. Nekem is van, több lakásomban is. Bár pesten. Rohadt drága volt, és több mint egy év. Nem csinálnám meg ismét. Újabnál újabb baromságot akartak, ami sehol nem volt leírva. Kijött a féreg, azt nem vette át. A napelem ügyintézés is közel két év volt. Semmilyen jó tapasztalatom nincs az eonnal, ne fényezzük már őket. Amit írnék nyomdafestéket nem tűr.
[ Szerkesztve ]
-
mrmft
senior tag
Avval jarsz a legjobban. Jol hut, halk, futesben is az enegrekosokhoz kepes hamarabb ontja a meleget. En nyugodt szivvel ajanlom barkinek, eddig meg senki nem panaszkodott ra. Kiegeszito futesre tokeletes, ar/ertekben szerintem nagyon eros ajanlat. Fo futesre, mondjuk inkabb japan. Azok nem olvasztanak le annyiszor.
Az en szemeben nem eri meg az All Easy a felarat.
A Polar pedig nem ez a minoseg. -
313313
addikt
válasz mjani1172 #72663 üzenetére
Démász terület Kecskeméti régió, nyárig csak 1500db H tarifa lett bekapcsolva, ez év végére olyan 2200-2500db.
Tudnak róla, mert külön kapsz nyáron a h órára is 214kwh-t 36ft-ért, és taval ősstel volt a nagy balhé, hogy kérelem beadástól számított 7-10 nap múlva fel kell rakni a h órát, pláne ott, ahol a kölülmények adottak....
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
zsiz
őstag
Igen, azt tudom. Nem is nagyon fűtenék vele, amíg nincs kedvezményes áram. De mivel ha már ott lesz a két hűtő-fűtő klíma, nyilván érdemes lenne kihasználni télen is, amihez meg kell a H tarifa is, hogy meg is érje. De nem megy minden egyszerre. Úgyhogy egyelőre csak hűtésre használnám.
Egyébként miért a Save Pro? Nulla tapasztalattal nekem nem könnyű dönteni, látszólag minimálisan eltérő készülékek között, de azért mégiscsak meg kell fontolni, mert nem 1-2 hónapra veszem.. Ezért jöttem a topikba, érvek-ellenérvek, itt nyilván több tapasztalata van a tagoknak, mint nekem Köszönöm a segítséget#72659 mjani1172: Hol van erről hivatalos infó? Gondolom sehol.
Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
mjani1172
addikt
válasz ANDROID??? #72661 üzenetére
Minden kedvezményt megszüntetnek. Aki nem veszi észre az vak....
Ez is csak azért van még mert olyan piti réteg használja, hogy nem tünt föl a döntéshozóknak -
pjen
félisten
válasz ANDROID??? #72661 üzenetére
Ezek csak hipotézisek, szerintem senki nem tud semmit.
-
zsiz
őstag
Sziasztok.
Szeretnék felrakatni 2 darab 3,5kW-os klímát. "H" mérőm egyelőre nincs, talán 1-2 éven belül lesz. De egyelőre csak hűtésre használnám, esetleg néha rásegítésnek a gázkazán mellé.
Három kiszemelt készülék van:
- Midea All Easy Pro,
- Midea Save Pro,
- Polar SDU.
Ha magamra kellene hallgatnom, akkor a sorrend is ez lenne, tehát az All Easy Pro-t választanám elsőre. De ugye én nem értek hozzá Ezért kérdezném, hogy melyik lehet a legjobb választás ezek közül?
Klímás volt kint, látta a helyszínt, ő ajánlotta ezeket a készülékeket (meg még pár másikat, de már szűkítettem a kört). Csak döntenem kellene közülük.Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
-
dbius
veterán
Minél hosszabban vezeted el valamerre, annál nagyobb az esélye, hogy valahol elfagy. Nálad előny, hogy jelenleg szigeteletlen a fal, így meg tudod oldani, hogy pvc csövet is szigeteld teljes hosszában (akkor is, ha eleve a szigetelés alá kerül majd!) Ezzel tudod javítani az esélyét, hogy ne fagyjon bele. Javaslom, hogy a fenti esetben is inkább 45 fokos idomot használj, hogy minél gyorsabban ki tudjon folyni a kültériből.
-
Sumi
aktív tag
Szintén boldog tulaja lettem egy ilyen szerkezetnek kriszpontaz -nak hála az AY50VGK-ra. Ezúton is köszönöm neki!
Egyelőre még agyalok rajta, hogy levigyem-e a földig/esővízgyűjtőig a 32-es pvc-t (esetleg a szigetelés alá rejtve), vagy csak eldobjam messzebb a kültéritől a vizet, ahogy dbius csinálta. Előnyök/hátrányokMásik: képzeljétek hogy még mindig megy a kültéri annak ellenére, hogy megfúrtam. Lehet, hogy pont nem vitte át a fúró a rézcsövet.. Remélem sokáig kitart így, mert azért húzós lenne egy új kültéri, a javításhoz meg azt mondta a klímásom hogy le és szét kéne szedni, ami szintén nem olcsó mulatság.
-
313313
addikt
válasz tylerddd #72651 üzenetére
Nekem egy 20L/nap változat van más gyártótól. Az 350-400 wattal megy óránként, mosókonyhába vettem, kb annyit tud, mint egy szárítógép, csak nagyobb helyen
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
tylerddd
veterán
Végül megvettem ezt a párátlanítót. [link] Brutál mennyiséget összeszed, el sem hiszem. Hangos, de tudom úgy mozgatni, hogy ott és olyankor menjen, ahol nem zavar.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Nasuto
tag
Látszik, hogy beütött az enyhe idő, rögtön leállt a topik.
-
zsolosz
tag
válasz dewil666 #72644 üzenetére
Nálunk egy nagy 6 kW-os Comfora fűti az egész földszintet napközben, simán elviselhető. Éjszaka a hálószoba ajtaját behajtjuk, és egy 7 ezer forintos zajmentes Lidlis hősugárzó temperál, amennyiben szükséges. Van ebből még egy, ha szükséges lenne valamelyik távolabbi sarokban. Még két klímát feltetetni elég húzós lenne, ebből simán elpöfög a két kis hősugárzó napi 6 kWh áramfogyasztással...
-
mjani1172
addikt
válasz rmihaly #72642 üzenetére
Hőszivattyú? Nem ismerem sem az árát, sem a technológiát de ha van értelme, szóba jöhet. Bármi.
Külön kell mérni? Igen, ezek különálló lakások vagy irodák lesznek.Külön almérővel lesz megoldva a villany is .
Nincs kiépített fűtés? Jelenleg nincs. Gáz volt, (meg is van a régi kazán, de a csövek le lettek vágva) Ez egy nagyon rossz állapotú épület volt, teljesen vissza lett bontva a tégláig minden.
Szabadon álló lakások vagy valami társasházban vannak? Ez maga az épület ami a rajzon van.
Hőszivattyú radiátorral is megfelelő, nem kell hozzá padló, a radiátor gyorsan reagál a hőigényre. Bár nem gondolkodtam ilyenben eddig, csak klímában, de ha jó akkor miért ne?
Mivel jól szigetelt így nem is kell valami brutál nagy gépben gondolkozni.
Kösz -
dewil666
őstag
válasz rmihaly #72643 üzenetére
Teljesen igazad van!
Ha csak nappal van használva a klíma és estére a gáz akkor is egy fűtési szezonban 1000m3 gáz fogyott a múlt szezonban (vagyis pontosan 741).
Csak ugye a napelemek megtermelik a fűtési költséget ha klímával fűtök.
Február utolsó napján van az évfordulóm és jelenleg ~2200kW + van megtermelve amit elhasználhatok. Most mikor -5-0 között van a hőmérséklet 22kW megy el egy nap (ház teljes fogyasztása)[ Szerkesztve ]
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
rmihaly
tag
válasz dewil666 #72640 üzenetére
Ha nem bírja kapcsold be a gázkazánt/nyisd ki a radiátorszelepet!
Jól szigetelt a lakás, nem túl nagy a terület se.
Asszony is örül a csendnek.Szerintem rezsikeretben benne vagy akkor a gáz se vészes költség (mármint a tényleges, mert MVM elég durván túl tud számlázni... )
-
rmihaly
tag
válasz mjani1172 #72639 üzenetére
Hőszivattyú?
Külön kell mérni?
Nincs kiépített fűtés?
Szabadon álló lakások vagy valami társasházban vannak?Hőszivattyú radiátorral is megfelelő, nem kell hozzá padló, a radiátor gyorsan reagál a hőigényre.
Mivel jól szigetelt így nem is kell valami brutál nagy gépben gondolkozni. -
lekorszke
tag
Légcsatornázható klíma , Vagy a nagyobb helyiségekbe gree amber royal, kis szobákba meg szinte mindegy mit raksz, kifűti. Nem tudod elkerülni, muszáj tenni a kisebb szobákba is.
Ha csendesség nem fontos,:ch arctic, syen muse, gree smart r stb stb...nagyjából ezek ha a földhöz ragadt árakat is figyelembe vesszük. -
dewil666
őstag
válasz TeeJay #72637 üzenetére
Igen az kellett volna de nincs csak radiátor
Igaz gondolkoztam a monoblokkos hőszipkán (mert ugye a hely is szűkös).
Samsungnak van a fekete új modellje de elég húzós még az ára így egyenlőre marad ez ami van és tavasszal már jobban látom hogy bírja az oasis.
Esetleg ha minden kötél szakad akkor rakok a két " hidegebb" szobába 1-1 2.5kW klímát az asszony meg majd panaszkodik hogy nem tud aludni tőle de az még jó is lehet rám nézveKLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
mjani1172
addikt
Na még egyszer nekifutok. A képen 3 kis lakás látható, fűtési megoldásokra lennék kíváncsi. Mivel nem luxus lakások lesznek így ne szálljanak el az elképzelések, maradjunk a földön.Én klímával képzeltem el, de a kis szobák és az előszoba , fürdő bajos.A födémen 20 cm kőzetgyapot lesz, és kapnak 10 vagy 15 cm hőszigetelést is a falak. Bármi érdekel.
-
TeeJay
félisten
válasz szabolcs1975 #72629 üzenetére
Azért ez 1 millás Daikin és a fűtős gépből a legtutibb T verzió
alul látható ki van vágva a kondenzátor alatti rész hogy a víz ne a tálcára csepegjen hanem egyből le a földre vagy ami ki van építve erre. Ez igazi fűtős gép az Amber Royal viszont 5kw-os kültéri eladva 3,5kW-nak és azért van hogy -25 fokban is leadja a teljesítménye 80-90%-át azt hiszem. A dual stage kompresszor meg két körben állítja elő a nyomást így röhögve bírja nagy hidegben is a magasabb nyomást hozni
Ja és van vagy 52kg a kültéri mert van benne bőven anyag
Egy a baja hogy hangos és nehezebben tudja magát szabályozni, ha jól emélkszem 500watt alatt le is áll nem tud lentebb menni. Daikin meg drága szóval valamit valamiért. Ha jó áron kell brutál gép akkor Fisher Nordic/Midea Oasis, ha hajszárítót akarsz akkor Gree Amber Royal ha meg halkan mindezt akkor jó drágán ott a Daikin meg Mitsu
-
dewil666
őstag
Asszony hallani sem akar róla hogy a szobákban zúgjanak a klímák 😅
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
dewil666
őstag
válasz szabolcs1975 #72630 üzenetére
4kW a mostani 3.5Kw
Érdemi előre lépés egy 5kW hozna illetve 130e ft-al olcsobb a Pana.
Ahogy nézem ebben az ár/teljesítmény kategóriában a Pana a legjobb.KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
mrmft
senior tag
válasz dewil666 #72621 üzenetére
Ez igy nem fog mukodni 5kW-al sem, csak hangosabb es szelesebb lesz. Az eloszobaban elolvadsz majd, esetleg meg le is szabalyoz, a szobakban viszont erezhetoen hidegebb lesz mint az eloszobaban. Inkabb a szobakba meg kulon-kulon kissebb klimak. Igy sokkal komfotosabb lesz, es az eloszobai sem dolgozik annyit.
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz TeeJay #72628 üzenetére
van tapasztalatom a grre amber royal 3.5-es és az alábbi között:
https://www.webklima.hu/daikin-ftxtm40r-rxtm40r.html
és a gree amber royal között, szerintem a greenél valami trükközés van a fűtési teljesítménnyel, vagy csak olyan venti hang mellett tudja leadni, ami mellett már beszélni sem lehet. A lényeg, hogy ha árazni kellene a teljesítmény, hang, hőeloszlás, fogyasztás ...stb alapján, akkor kb 5szörös szorzót adnék a daikin perferának.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz dewil666 #72627 üzenetére
Erre szoktak venni Gree Amber Royal-t ami 5kW-os kültérivel van csak hűtésben limitálják 3,5-re de ha fűteni kell azt piszkosul tud és van benne bőven kondenzátor meg hűtőközeg és dual stage kompresszor olyan nyomást tud stabilan hogy mocsok durva fűtős gép. Persze cserébe hangosabb is és nem tud annyira szépen leszabályozni de ha kell a meleg akkor egyik legjobb vétel csak el tudd viselni a hangját. Másik tuti vétel ugye nálad a Fisher Nordic ami Midea Oasis belül szintén jó fűtős gép aztán jönnek a japánok jóval drágábban mint a Daikin Perfera vagy annak FTXTM télies változata 6kilo körüli árral
-
dewil666
őstag
válasz TeeJay #72626 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Egyenlőre akkor megvárom a tél végét és ha bírja az iramot akkor marad.
Sajnálom hogy nem létezik ebből 5kW. Lehet olyat raktam volna akkor eredetileg is.KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
TeeJay
félisten
válasz dewil666 #72623 üzenetére
Azért eddig ez a tél 3x komolyabb volt mint a tavalyi. Nem egy este volt már -5 fok alatt, volt több nap havazás meg havas/ónos eső. Nem tudom hány fokot tud tartani de ha ezek a körülmények nem reccsentették meg és leszabályozva megy én tuti nem cserélném. Ha végig 90-100%-on megy azt is bírnia kell hiszen az még normális üzemi körülmény. Ha leszeded és raksz másikat csomó pénzért ott csak akkor lesz előnyöd ha tényleg 5kW-os lesz viszont az fűtésben is nagyobb huzatot tol és hangosabb is lesz kültéri és beltéri is. Jól gondolod át
-
dewil666
őstag
válasz Lorden #72624 üzenetére
Abba a központi helyre csak 1 fér fel ami jó helyen van.
-
dewil666
őstag
válasz TeeJay #72622 üzenetére
Nem tudom. Azért jött az ötlet mert ha hidegebb lesz esetleg már lehet kevés lesz. Még azért olyan nagy hideg sem volt.
Ha esetleg be reccsen az idő -10-15 fokra szerintem már kevés lesz és este már biztosan zavaró lesz a hangja.KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata esetleg a PANASONIC NORDIC ETHEREA KIT-NZ50-YKE 5 KW klímával kapcsolatban?
Egy Midea oasis 3.5kW klímát kellene le cserélni.
Jelenleg egy leőszobában van 2.5m X 5m a rövidebbik falon. A hosszú falból nyílik 2-2 szoba egymással szemben. Összesen kb 60-65nm amiben tartania kellene a 24 fokot.
Jelenleg az oasis tudja tartani a házban a 24 fokot de folyamatosan dolgoznia kell (jó nem maxon megy) olyan 60%-on de nem éri utol magát hogy a fűtést le vegye, le szabályozzon (csak a levegőt keringesse).
Ezért gondoltam egy combosabb gépre.
Jól szigetelt a ház!KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
run4fun
tag
Sziasztok,
Hőszivattyús padlófűtésű házunkba tennénk pár klímát leginkább nyári hűtésre, de néha talán rásegítenénk a meleg komfortra is télen.
Az alábbiak közül melyiket választanátok?
Daikin Comfora - 130k (2.5kw)
LG Silence Plus - 125k (2.6kw)
Sinclair Keyon - 89k (2.6kw)
AUX Delta Pro - 80k (2.6kw)Köszi szépen!
[ Szerkesztve ]
-
bb71
őstag
OFF kérdés:
Túl alacsonyra szerelték az okosok a napelemeket, ezért egy cserépnyi távolság van az alsó sor és a csatorna között.
Írtatok többször a fűtőkábelről a klíma kültéri kifolyójába.Vajon egy ilyet, ha a cserép alá tennék, az át tudná melegíteni annyira azt az alsó sor Bramacot, hogy olvassza a rajta lévő havat?
-
TeeJay
félisten
A héten mostam Aux Delta klímát. Nem rossz de nem is estem hasra tőle. Beltéri burkolat elmegy, könnyű volt szétkapni, zsák is jól ráment. Tűrhető hangja van de persze nem Daikin vagy Mitsubishi halkság.
Kültéri szerintem picit hangos és vékony anyagból van, hűteni esetleg mehet de fűteni gyenge lesz 24/7-ben, ja és akkor hangja lesz isMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
PeterZZ
kezdő
Jövő héttol fogjuk használni napi szinten, októberi probalgatas során olyan 1.9kw vesz fel az elején és 450w a szinten tartás. Meg biztos jövok kérdezni. Illetve appban látom a páratartalmat, érdemes néha szárító funkciót használni vagy gyors szellőztetés?
[ Szerkesztve ]
-
RudY
addikt
válasz PeterZZ #72592 üzenetére
A szakaszos ki-be a legkevésbé gazdaságos, főleg a fagypont körüli nyirkos időben, ilyenkor kell a legtöbbet küzdenie a kültériknek. El lehet szórakozni pár napot a megfelelő programozással, gyártótól függ, hogy az alkalmazás vagy a távirányító milyen lehetőségeket ad, de megéri.
-
PROTRON
addikt
De senki nem írta hogy baja lesz, szal nem értjük a visszakérdésedet.
Annyi volt az eredeti kérdés, hogy klímás fűtés esetén megéri-e hagyni minden éjjel mégjobban lehűlni a falakat hogy aztán reggel az első 2 órában a visszafűtés miatt extra költséged keletkezzen ami magasabb havi össz üzemeltetési költséget jelent, vagy inkább állandó beállításon kell hagyni hogy csak a szinten tartásra menjen el 0/24 az energia.
Nem Te vagy az aki minden reggel a hidegben egy nagy kakaóval indítja a reggelt? És még a klímát is az éjszakai lekapcsolt állapotból?[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
mrmft
senior tag
válasz mjani1172 #72590 üzenetére
Ertelmezd az elozmenyek ismereteben. Minden viszonyitas kerdese. Igen, soha nem lesz Prefera egyik Fisher sem, sem a Midea, sem az AUX. Viszont arban is mas liga, nem csoda, hogy szebben mukodik.
@72599 Gábor5432
Ha alap venit fordulaton hasznalod, akkor emeld feljebb egy fokozattal a venti sebesseget.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Path of Exile 2
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Jövedelem
- Autós topik
- További aktív témák...
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (Gar: 2026.08.16-ig)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest