- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
-
64600 - 64501
95736 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 65901 65900 - 65801 65800 - 65701 65700 - 65601 65600 - 65501 65500 - 65401 65400 - 65301 65300 - 65201 65200 - 65101 65100 - 65001 65000 - 64901 64900 - 64801 64800 - 64701 64700 - 64601 64600 - 64501 64500 - 64401 64400 - 64301 64300 - 64201 64200 - 64101 64100 - 64001 64000 - 63901 63900 - 63801 63800 - 63701 63700 - 63601 63600 - 63501 63500 - 63401 63400 - 63301 63300 - 63201 63200 - 63101 63100 - 63001 63000 - 62901 62900 - 62801 62800 - 62701 62700 - 62601 62600 - 62501 62500 - 62401 62400 - 62301 62300 - 62201 62200 - 62101 62100 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:52 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpenjunge
csendes tag
21m2 nappali + 12 m2 gyerekszoba.
a gyerekszoba ajtajával szemben van a klíma így csak egy fok a különbség.
15m2 konyha onnan nyílik az 5m2 fürdő itt is egy fok a különbség.
Innen nyílik egy 5m2 előtér és onnan pedig egy 14m2 háló.
Az előtérben szintén egy fokkal van kevesebb a hálóban pedig 2 fokkal de mivel még az is 20 fok így ez is elég. -
kardkovacsi
senior tag
De elszivárog, ez az amivel egyáltalán nem számoltok. Van házam, látom ezeket a dolgokat. Meglepődnél a föld mennyi vizet képes elnyelni. Csak, hogy érzékeld az arányokat. A szikkasztónk, erősen agyagos földben, kútgyűrű, alja kulé és csak lefele tud szivárogni. 2,5 m3-es, (0,9 az átmérője, és 0,9 méter magas), aminek az alapterülete 2,8m2 (3,14x0,9). No, ebből a szikkasztóból a teljes tartalom, igen a 2,5 m3 eltűnik 1,5 nap alatt (nagy eső után megtelt, néztem hogy milyen ütemben fogy). Nem 25-50 liter hanem 2500. Két nagyságrendnyi különbség. No ez az amit már nem építünk a fal mellé, mert tényleg problémát okozhat. Két vödör víz konkrétan lópikula és itt még oldal irányba is mehet a víz, mert a környező talaj nincs telítve.
Nyilván ha nagyon parázol akkor 50 centivel elteszed a faltól és kész. De mondom, statikai problémát (mert itt mintha valami alámosásról lett volna szó) biztos nem fog okozni.
-
pjen
félisten
Nagyobb nyári zivatar lehet csak havonta 2 havont van 1 és utána süt a nap. Felszárad 10 perc alatt. Ez a 10 liter napi szint és nem is nagyon párolog. Óriási különbség.
-
mjani1172
addikt
10 liter víz 1 m2-en az 10mm csapadék.
Gondolj bele, hogy nyáron amikor meleg van, hányszor esik az eső. (nagyon ritkán, aszály van).
Télen meg folyamatosan kapná a vizet egy pontban, (20 litert kb 0,2 m2 en) 6 hónapon keresztül, ami nem is párolog el . -
kardkovacsi
senior tag
10 liter víz 1 m2-en az 10mm csapadék. Egy nagyobb nyári zivatarnál leeseik 30-40mm 15-20 perc alatt, úgy hogy mindenhová. Itt meg 10mm, egy egész nap alatt és el tud szivárogni, minden irányba. Alapot kimosni biztos nem fog (erre reagáltam), ha meg rossz egy ház víz szigetelése akkor egy nyári eső sokkal nagyobb problémákat okoz.
-
hódmaci
senior tag
-
ANDROID???
addikt
-
pjen
félisten
-
Árpi001
őstag
Milyen az elrendezésetek?
-
Alpenjunge
csendes tag
-
poli27
veterán
Én családi házról beszéltem, senki nem beszélt tárasház 8. emeletéről de a másodikról se... te elég korlátolt vagy felfogásban ahogy nézem (ha nem érted meg, egy normálisan családi házba telepített fűtésre optimalizált fűtő klímát, nem 3-4m magasra telepítünk, és utána meg fűtőszállal próbáljuk valahogy elvezetni a vizet csövekkel, hogy ne a falat hugyozza telibe), szóval nem vitázom veled...
Jha és csak szólok a Samsungoknak azóta sincs semmi baja, egyiknek se (nem csak a klímák), és azóta került más Samsung is a házba
... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
marcusa
addikt
-
rmihaly
tag
Szia!
A hőigényt kell meghatározni, ahhoz a klimá(kat).
Ha túl nagy az se jó (drága) ha túl kicsi az se (nem tudja befűteni a lakást).
Klímás fűtés alapvetően 1 helyiséges fűtés, és bizonyos feltételek biztosítása mellett tud több helyiségben érződni a hatása.
A ház hőigénye meghatározó, mivel nem mindegy, hogy a méretezési (kb -12C) hőmérsékleten mekora a lakás hővesztessége. Ezt további vesztességek figyelembe vételével kell növelni. Így megvan az épület átlagos hőigénye (ezt kell a klímának biztosítani az adott hőmérsékleten).Na és itt értünk el oda, hogy mekkora teljesítményű klíma, milyen hőmérsékleten.
Nálam (Pécs mellett) -11C csak 1x volt két év alatt, a -25C csak fagyasztóban láttam.
Szigetelés nélkül 50m²-re 2db 3,5kW-os klímá éppen elég volt, úgy hogy -7C-nál már mindkettő névleges értéken (kb 1kW) üzemelt. Ilyenkor napi fogyasztásom 35-40kWh volt.
3-7C között kb 400W/db, 18-20kWh/nap.Most le van szigetelve a lakás, és ugyanezekkel a gépekkel napi 3-7C- nál napi 9-12kWh megy el, úgy hogy még így is néha lekapcsol valamelyik.
Előzőekből arra következtetek, hogy a klímáim simán fogják fűteni a lakást -15C-on is (mert le van szigetelve), de szigetelés nélkül már nem biztos hogy erre képes lennének.
Amúgy a klímám adatlapja szerint -22C-ig van írva a fűtése.
Továbbá fontos, hogy a klíma a megadott teljesítményeket magas ventilátor fokozat mellett adja le, ennél kisebb ventilátor fokozaton kicsit csökken a COP, ill. lehet hogy az adott kis/közepes fordulat nem elég a teljesítmény leadásához.
Mai szigetelt lakások kb 1,3-1,5W/m²/fok hőigénnyel rendelkeznek.
Alapvetően klímát így válaszanék:
1. Lakás hőigénye @-11C -on (pl 4kW)
2. Lakás hőigénye @átlagos téli időszaki hőmérsékleten (pl 2kW)
3. Klíma beltéri egységek darabszámának meghatározása (adott helyiségre vonatkozó hőigények figyelembe vételével)
4. Megnézni melyik az a gép ami az átlagos hőigényhez tartozó teljesítményt a minimális fokozaton tudja biztosítani (ilyen hőmérsékleten már célszerű folyamatos kis fokozaton működnie a gépnek)
5. A gép minimális teljesítményéhez tartozó hangnyomás szint szerint rangsorolnék
6. Gyártó/klíma típus kiválasztása (tetszik e a beltéri, extra funkciók, anyagi keret)
7. Kivitelezés, használat.Ha nem önálló fűtés a klíma, akkor egyszerűbben is lehet rangsosolni.
-
rígel
őstag
Elárulok valamit. Már semmi sem a régi
Önmagához képest.
De azért klímából még még mindig a Daikin a legjobb. (nem ár/érték arányról beszélek, mielőtt a kínai fan-ok nekem esnek) A MitSubishi is hasonló árszint és minőség.
Persze nem a belépőszintről van szó. Ha nem engedheted meg magadnak, akár jobb választás is lehet egy kínai. -
arnyekxxx
veterán
akkor c&h, esetleg gree
a c&h az made in gree
-
ANDROID???
addikt
Egy klímás azt mondja, hogy inkább fűtésre legyen - 25 tudó gép, ha van rá keret akkor Mitcubishi, vagy toshiba (a daikin már nem a régi), vagy ha nem akar az ember annyit költeni, akkor c&h, esetleg gree.
Típust még nem mondott.
Csendes (nagyon), és A+++ (nagyobb Scop nem baj :) )..
Esetleg valami javaslat, pici segítség a keresésben?
Mit miér/miért ne? -
mjani1172
addikt
Tudom, hogy nagyon egyszerűen látod a világot.(Samsung témában már bebizonyítottad)
Mit vonatkoztassak el és miért? Én itt élek, itt lakom, dolgozom. Mit érdekel, (ilyen szempontból), hogy máshol mi van? A karibi térségben nem fürdenek mert Magyarországon tél van? Érdekel ez ott valakit? Senkit.Nem vonatkoztatnak el. Nekik az a jó, nekem meg ez.
-Tehát azért rakjam pl az V. kerületben az emeleten lévő lakásomból a földszinti lakó ajtaja elé,
-Vagy a házamban ahol az egyik oldalon a garázs, másik oldalon a terasz , a harmadik oldalon a kert, míg a negyediken a bejárat,
-Vagy az üzletemben a bejárat elé a járdára,
a klímát mert te Norvégiában ezt láttad egy ipari dolognál? Egyszerűen nem lehet felfogni, hogy különböző igényekre, különböző megoldások születhetnek?Menj ki valamelyik főútra, menjél szemben a forgalommal. Akkor majd elmagyarázzák, hogy nem kell elvonatkoztatni,sokkal jobban mint ahogy én tudom. Ez nem London.

-
mrmft
senior tag
-
rmihaly
tag
Szia!
Korábban leírtam, és a tapasztalatom szerint is a beállításs, az elhelyezés helyén lévő hőmérséklet különbséget lehet korrigálni.
Gree vezérlési logikája, az érték állításával nem változik.
A leírásban is csak fűtés esetén szerepelteti a korrekciós értéket, és csak akkor ha a beltéri hőmérője az alapjelet szolgáltató szenzor (iFeel esetén értéke 0, fali termosztátnál is úgy tudom 0, de lehet hogy ennél állítható).
Gree vezérlési logikája (Fűtés)
① Ha Tbeállított-(Tbelső hőmérséklet-Tkompenzáció)≥1℃, fűtés mód bekapcsol. Kompresszor, kültéri ventilátor és 4 utu szelep indítási módba vált.
② Ha -2℃< Tbeállított-(Tbelső hőmérséklet-Tkompenzáció) < 1℃ , az egység a megelőző üzemállapotban működik.
③ Ha Tbeállított-(Tbelső hőmérséklet-Tkompenzáció)≤-2℃ , kompresszor leáll, és kültéri ventilátor további 30másodperc után leáll.
Beltéri ventilátor maradék hő elszállítási fokozaton működik.
④ Ha az egységet fűtési módban kikapcsolják vagy változtatják üzemmódot, 4utu szelep kikapcsolt marad 2 percet a kompresszor kikapcsolását követően (kompresszor bekapcsolt állapotban van, fűtés módban),
⑤ Ha Tkülső hőmérséklet> 30℃ , kompresszor azonnal leáll, kültéri ventilátora 30másodperccel később áll le.
⑥ A feltételek adottak a kompresszor bekapcsol, ha az egységet fűtésre kapcsolják, hűtésből vagy szárítás módból, 4utu szelep 2~3 perc késleltetéssel kapcsol be.
Note: Tkopenzációs érték meghatározott a beltéri és/vagy a kültéri egség által.
Ha beltéri egység vezérli, akkor a beltérin beállított értéket küldi a kültéri egységnek. Ha nem küld kompenzációs értéket, akkor 3°C alapértelmezetten.Mint a működési logikai leírásból látszik, a kompenzációs érték szimplán egy hőmérseklet eltolást állít be.
A vezérlés hiszterézise -1C/+2C (a kompenzációs értéktől függetlenül).Itt az angol nyelvű forrás (service manual):
Heating mode
Working condition and process of heating mode:
① When Tpreset-(Tindoor ambient temperature-Tcompensation)≥1℃, unit enters into heating mode. Compressor, outdoor fan and 4-way
valve start operation.
② When -2℃< Tpreset-(Tindoor ambient temperature-Tcompensation) < 1℃ , unit operates according to the previous
status.
③ When Tpreset-(Tindoor ambient temperature-Tcompensation)≤-2℃ , compressor stops operation and outdoor fan will stop 30s later.
Indoor fan will be in residual-heat blowing status.
④ When unit is turned off under heating mode or changed to other modes from heating mode, 4-way valve will be power-off 2min after
compressor stops working (compressor is in operation status under heating mode).
⑤ When Toutdoor ambient temperature > 30℃ , compressor stops operation immediately. Outdoor fan will stop 30s later.
⑥ Under the condition that compressor is turned on, when unit is changed to heating mode from cooling or drying mode, 4-way valve
will be energized in 2~3mins delay.
Note: Tcompensation is determined by IDU and ODU. If IDU controls the compensation temperature, then Tcompensation is
determined according to the value sent by IDU to ODU; If IDU does not control the compensation temperature, then Tcompensation will
default to 3℃ by the ODU. -
arnyekxxx
veterán
-
arnyekxxx
veterán
-
marcusa
addikt
-
poli27
veterán
Te nagyon keményen tolod a hülyeséget azt tudod ugye?
Vonatkoztass már el Magyarországtól... jha hogy nem megy értem... Menj ki a Svédekhez meg a Norvégokhoz, és a magad szemével is meg tudsz győződni róla , milyen a normális fűtő klíma/hőszivattyú telepítése... ott szükség van rá, mert nem ilyen telek vannak mint itthon... És ezek a képen nem ipari bodegák csak jelzem... -
forumpista
aktív tag
Eleg sok az, mert a folyamatos azt jelenti hogy minden nap, honapokon keresztul, ennyi vizet eresztesz a fal tovebe egy pici helyre. (600liter/ho).
ugyanis a magyar klima olyan hogy oktobertol decemberig szinte folyamatosan paras nedves trutyi ido van, napot neha hetekig nem latni, a klima csak ugy ontja a vizet magabol.
na mindegy tolem mindenki ugy csorgatja a vizet a fal tovebe ahogy akarja, csak jelezni akarta, hogy ez nem feltetlen annyira egeszseges, foleg a magyar hazak “minosegenek” fenyeben. -
tibibi
őstag
Csak ismételni tudom magam ne vezesd félre a hozzá nem értőket! Az,hogy neked fogalmad sincs mennyi vizet termel egy klíma fűtés közben és mekkora kárt tud okozni a folyamatos vizesedés egy alapban és a szivárgó víz a falban legyen a te bajod. Sőt én le is zártam a témát pont.
-
mjani1172
addikt
Bocs, de napi 20 liter víz, ha nem egy tőkéletes, új, korszerű háznál van az már bőven sok. Nekem látható a pincében, hol volt lukas az esőcsatorna. Pedig az ennek csak a töredékét engedte át.
-
mjani1172
addikt
Kérlek próbáld meg értelmezni amit írtam.
Ezek
-nem eglévő házak,
-nem belvátos,
-nem emelet.
Ezek kültéri, ipari bodegák. Neked szép lakások, nekem nem. A középső tetején a hullámpalával és a szögvassal, bizonyítja hogy miben van köztünk esztétikai eltérés.
Bármit írnék, úgyis jönne rá a riposzt.
Így a fórum alap megállapítását írom csak le:
A képeken látható klímák nagyobbak mint 3..5 kw gy eleve csak a hülye telepít ilyet.(bár jó helyre)
-
stevewonder
aktív tag
Dehogy veszem. Az végképp kapufa. Nincs olyan opció, hogy extrák nélkül, de normális méretű hőcserélővel, minőségibb csapágyazással vagy több töltettel. Mercit sem tudok választani klasszik analóg műszerekkel sajna. Majd nézzük a pixelhibákat 15év múlva
-
jimmy74
őstag
Sziasztok!
Az összefoglalóban nem nagyon találtam meg a választ.
Teljesen laikus vagyok pár hete foglalkozom jobban a klimákkal.
Egy kertes házról lenne szó melyben jelenleg cserépkályhákkal fűtök.
Kényelem faárak illetve a 12 órás meló nem engedi meg sokszor hogy időt fordítsak a fűtésre.
Ráadásul hasznos lenne nyáron is a hűtés.
Igen fűtésre használnám is vagyis e célból gondoltam a klimára de persze hűtésre is.
Egy készülékkel szeretném megoldani amúgyis a szobák elhelyezése olyan hogy sztem ez adott.
Egy "nagyobb" egybefüggő légtér van ami kb 25nm vele szemben 2 kis szoba ajtókkal ,a szobák kb 10nm-esek.
Belmagasság nem nagy kb 2.4m.
A klíma külső szerkezete nyugati oldalra nézne ha sztem oda raknák ahová én gondolom.
Ez azon alapul hogy amerre fújna a klíma arra van a két szoba.
A gree mellett az szól hogy helyi ismerős a beszerelő és a javító a gree -nél.
Viszont olvasom azért a japánok ott vannak,ennek még nem néztem utána ki az aki a közelben akár szerel és garanciálisan is javít.
Milyen klímát ajánlanátok teljesítményben meg akár pontos tipusként is?
Nem lenne H tarifa most és semmilyen állami támogatás se.
Árban ha kicsit drágábban lenne nem gond csak ne legyen duplája pl egy gree-hez képest.
Köszönöm. -
kardkovacsi
senior tag
Eleve definiált már a "folyamatos" 10-20 liter vizet? Másodpercenként, óránként, naponta? Vagy talán abban a tévedésben élsz, hogy 20 liter vizet "gyárt" a klíma másodpercenként?
Azért picit gondolkodjunk már, mennyi víz csapódik ki egy klímán? Napi 10-20 liter víz. A semmi főleg, hogy leolvasztáskor annak egy része eleve gőzzé alakul.
Ami problémát okoz az amikor a vízmosás van, az napi egy vödör víz nem fog alámosni egy alapot sem. Amikor ilyen repedt házakat látsz akkor legtöbbször az eresz csatorna van rossz helyre vezetve. Egy tető össze vizét hasonlítod össze egy klíma kültérin kicsapódott mennyiséggel. Mint írtam több nagyságrend van a kettő között. -
tibibi
őstag
Ha folyamatos 10-20l viz szerinted semmi az legyen a te bajod,de ne vezesd félre a hozzá nem értőket!
-
kardkovacsi
senior tag
10-20 liter víz a ház tövébe, az semmi. Az elszivárog pillanatok alatt. Statikai problémát biztos nem fog okozni. Ahhoz 2-3 nagyságrenddel több víz kéne.
-
kardkovacsi
senior tag
Akkor vedd az olcsóbbat, nem vagyunk egyformák. Nekem kifejezetten tetszenek a technikai újdonságok, ezért is szeretek a felső polcról vásárolni, már amikor megtehetem.
-
viny
tag
-
PROTRON
addikt
Nálam belvárosi lakás, Fujitsu 12 LTCA
a kültéri alatt még egy faláttörés, azon bejön a kondenz cső, közösítésre kerül a beltéri kondenzcsövével, majd végig a szoba falán az elöszobáig, ott végig az előszoba falán a furdő+wc-ig, ahol meg bele a WC-be.
A felmérős emberke gond nélkül bevállalt mindent is, mondtam azért neki hogy a helyszíni rajzra rakja fel a méter adatokat is, még hülyének is nézett miatta, mondván a kollegái tudják mit csinálnak.
A kiérkezett telepítős emberke fél órán át győzködött arról hogy rakjunk kívülre vödröt és hogy ne vezessük vissza, mert úgy se fog 1-2 dl-nél több víz folyni, meg hogy nem tudott róla hogy itt ilyen feladat van....majdnem elküldtem a halálba, mondtam vegyük csak elő azt a helyszínrajzot amit kaptatok...jééé...ez lett beárazva, ezért lettetek Ti kihívva.
De még akkor is győzködött, hogy ahhoz az 1-2 dl vízhez minek ennyi minden....mondom nem 1-2 dl és én nem fogom pakolgatni a vödröt, pláne ha véletlen felborul és a szomszéd eltöri a kezét a jéggé fagyott függőfolyosón.Másik szomszédok hagyták magukat a kancsó/vödrözéssel, az egyiknek folyton kiborul az 5 literes vizes palackja...párszor már rászóltam, mert volt hogy tényleg nem vettem észre és megcsúsztam rajta.
Meg is mondtam nekik hogy fűteni a konvektorral fűtsön mind a két lakás, egyelőre betartják...Pár napja nyirkos időben figyeltem a sajátomat, rendesen 3-4 litert leolvasztott.
-
zsolosz
tag
Én például szívesen látnám, ki-hogyan oldotta meg ezt a nem is olyan kis problémát.
Akinek van fotója, amit szívesen megosztana a közösséggel, megköszönném. Gondolom másokat is érdekel ez a téma... -
forumpista
aktív tag
Nem ertek hozza, de azert az hogy napi 10-20 liter viz odafolyik a haz tovetol 10 cmre minden nap, szerintem nem egeszseges.
Persze az is lehet hogy eszakon nem annyira epitettek hazat valyogbol, meg csinaltak rendes alapot, meg lehet hogy ott inkabb szaraz hideg van ezert a kifolyo vizmennyiseg nem okoz gondot.
de itthon nem ez a helyzet, szoval erdemes figyelembe venni a helyi “adottsagokat“ is. -
Pepe78
őstag
-
stevewonder
aktív tag
Én kifejezetten azt élvezném a legjobban, ha semmi nem túlgondolva. Szerintem pont nincs szükség egy klímánál wifire meg mindent is látó szemre és sorolhatnám még. Más kérdés, hogy valaki meg erre gerjed és ezt a gyártók ki is használják mindenhol. Nem csak a klímáknál. Halál felesleges dolgokról elhitetik az emberekkel, hogy arra igenis szükség van. A műszaki tartalom meg az élettartam persze masszívan zuhan mindenhol ezen dolgok térnyerése miatt is, mert úgyis megveszik, hisz mennyi földi jóval tele van pakolva, akkor az biztosan csak remek dolog lehet. Holott, véleményem szerint, csak simán megvezetik ezzel az emberek.
Off
Autóba kell a tablet, mert az is milyen szuper. Közben rájönnek, hogy hát eddig is a fél társadalom hüme volt a vezetéshez most meg még menet közben nyomkodja is félvakon a kijelző. Ez így balesetveszélyes. Tegyük kötelezővé a vezetésbiztonság eszközöket(sávtartó, holttérfigyelő és társai). Mindjárt többet is nyerünk rajta, mert az lcd olcsó, a proci ami hajtja az egész rendszert meg már tíz éve is szar volt. Lehetőleg sok műanyag csövet használjunk, mert az gyorsan fárad, meg olyan beltéri szövetet, hogy elporladjon idővel magától, ha nem ül bele senki akkor is. Szóval én úgy érzem, hogy át vagyunk ..szva a palánkon
Off vége -
pjen
félisten
-
poli27
veterán
Tévedsz hogy a fórum találta ezt ki... a fűtésre tervezett klímának nem a házfalon van a helye, hanem egy hóhatár konzolon, alatta olyan talaj amibe elszivárog a kondenzvíz... Ennyi a megfejtése az igényesen telepített fűtő klímáknak, és pont ezért nincs csepplemeze a fűtő Daikinoknak, mert ahova ezeket tervezik, ott normálisan megcsinálják a klíma beszerelést, és úgy ahogyan kell... Ne keverd Magyarországgal, mert itt minden azon pörög ki a legolcsóbb...
De furcsa egyik klíma se a házon van... lehet ott tudnak valamit amit te nem...

-
kardkovacsi
senior tag
Én meg azt gondolom, ugyancsak hozzá nem értőként, hogy az ilyen drágább cuccok legtöbbször az apróságokban adnak sokkal többet, amire így ránézel és azt mondod, hmm ez igen, igényes megoldás. sokszor tényleg az ilyen apróságok, hogy raknak bele egy rendes szűrőt, sokkal jobb a hőérzékelése vagy épp halkabb (ez mondjuk egy akadékoskodó szomszéd esetén kifejezetten hasznos), vagy mondjuk az olyanok, hogy nézik merre vagy és nem fújják rád a hideget. Ezek olyan dolgok amik az alap funkcionalitáshoz nem kellenek, mindkettő tud hűteni...a kérdés az hajlandó vagy-e ezekre áldozni.
-
mjani1172
addikt
Vannak olyan nézetek amik itt elterjedtek, de sehol sehol máshol.
Ez is egy olyan.Ez földre telepítés most divat lett, és biztos vannak előnyei is. De vannak hátrányai is ( az esztétika mellett,) és nem is mindenhol megoldható.
De mivel japán, így ha nincs alja és össze vissza vizel mindent, így jó.
Ugyanúgy, mint amikor el lett itt magyarázva, hogy a fapados daikinnál ami többet tud az parasztvakítás.
Én például nem akartam a földre tenni, szeretem ha ezek a gépek nincsenek szem előtt, és nem a padlón hevernek. Mindegyik klímám külső belső egységéből el van vezetve a víz, és a csövek a falban futnak, kivétel ami a cégben van, de lakásban nem nézegetem a kábelcsatornát, engem az is zavar.
Ez mellett kb 3X annyi por van a padlón mint ha feljebb van rakva.
Hiába működik akkor sem igényes megoldás. Sem műszakilag, sem esztétikailag. -
mrmft
senior tag
-
tibibi
őstag
tervezheted a csúcsra,de akkor mint írtam kevés lesz a pötyő
-
Strezi
őstag
-
Strezi
őstag
-
corne
csendes tag
-
törölt tag
Nem véletlenül került rá a "deleted" címke.

-
poli27
veterán
-
AsusBoy
senior tag
-
mrmft
senior tag
-
stevewonder
aktív tag
-
stevewonder
aktív tag
-
törölt tag
Felméssz az Euroventre, és kikeresed. Ha nincs ott, akkor eleve felejtős a történet.
-
zsolosz
tag
A 64471-es hozzászólásban tettem be a Daikin Comfora család fogyasztási adatait.
www.daikintech.co.uk oldalon. -
stevewonder
aktív tag
-
tibibi
őstag
-
tibibi
őstag
Nyilván kinek mekkora haszna van rajta azt ajánlja ami neki jobb. Én mint felhasználó a tapasztalatomat osztom meg. Ki mondta ,hogy nem fűt -7 fok alatt ?? Éppen azt mondtam ,hogy felesleges -15-re ráizgulni, nyilván minél hidegebb van kint annál nehezebb takarékosan előállítani a benti hőfokot. Mégiscsak hőszivattyú nem villanyfűtés
-
WaterWave
veterán
Multkor szharakodtam a wifivel, ami megoldódott... Most kiváncsi voltam, hogy hangutasítás megy-e a Gree+ applikációval google home programmal összekapcsolva... Jelentem tökéletes.
Ha két klíma van, el kell nevezni, pl little room vagy great room-ként, és "turn on little room" paranccsal bekapcsol a klíma... Szuper. -
Pepe78
őstag
Nagyon jó ár.
HA kapható lenne a Nordic 470k lenne a br kisker ára.
Januárban lesz majd belőle. MInt ahogy a Midea Oasis+ ból is.
Nálam pl Extreme Save 3,5 kw vagy All Easy Pro 3,5 kw van a palettáról 310 és 379-es szerelt áron. (3 méter csóvezésig)470-ért már túl drága lesz amúgy ez a gép. 400k szerintem ami még reális , de ezt a piac dönti el úgy is.
-
stevewonder
aktív tag
-
Pepe78
őstag
-
feco70
senior tag
-
Pepe78
őstag
Én annyit biztosan tudok, hogy nem rosszak a lenézett Gree, Midea stb gépek sem.
Még az is lehet , hogy %-os arányban több a meghibásodás is. Van alkatrész , csak akarat kell.
Van aki büszke, hogy csak japánt szerel és lenézi azokat aki csak kínai-t vagy kínait is szerel.
Nekem nem derogál kínait szerelni.
Sőt ez szakmailag nem kell különbséget jelentsen. -
stevewonder
aktív tag
Hozzá nem értőként én is úgy gondolom, hogy a piac azért beáraz mindent. Nyilván bizonyos esetekben van olyan, hogy egy sokkal olcsóbb készülék jobb egy drágábbnál, de csodák nincsenek sajnos. Valamiért én úgy érzem, hogy egy 300ba kerülő japán nem lehet jobb egy 400ba kerülő kínainál. Szerintem egy daikin 5-6kiló körül tudhatja ugyanezt, mint a midea/fisher 4-ért. Persze lehet, hogy teljesen tévedésben vagyok. Ezért is kérdezek inkább itt.
-
Pepe78
őstag
Jók a japán gépek de drágák.
Természetesen az félrevezetés amikor azt írják, hogy egy kínai nem fog fűteni, szar stb. Semmi alapja , de ez egy kicsit ilyen Honda fórumos bütés.
Csak a Japán ami persze JÓ is , de lehet nem tud / akar valaki annyit fizetni érte.Tök vicces már inkább mint idegesítő, hogy pl tegnap 2 Midea-val zártam a hetet , elégedett ügyfél , majd este itt elolvashatom , hogy nem is csináltam semmit.

Nekem mondjuk mindegy, hogy japán vagy kínai , csak olyan legyen amiről személyesen azt gondolom, hogy nem lesz vele gond. Mert ugye ki akar garanciában viszza-vissza szaladgálni?
Meg persze a megfagyunk , két gép kell és 600-650 a keret akkor szépen le is szűkül a választék. Ilyen érdeklődőből egyre több van.
-
Pepe78
őstag
-
stevewonder
aktív tag
Van gáz és vegyes tüzelésű kazán is, de be akarja magát biztosítani(pont azért, mert fázós).
Mi az, hogy nem fűt -7 alatt? Akkor minek írják rá? Nincs esetleg egy olyan táblázat ahol a kinti hőmérséklethez meg van adva a leadott teljesítmény?
Melyik olcsóbb japán? Egy olcsóbb japán papíron rosszabb adatokkal is jobb lehet, mint a midea teteje? Értem én, hogy a japánok jók, de ennyiért azok elég alsópolcosnak tűnnek… -
pjen
félisten
-
F.N.
tag
-
tibibi
őstag
Milyen fűtése van jelenleg?Ha 24 fok alatt fázik akkor a klíma huzathatása miatt 27 fokban is fog
Én szóltam,de persze azt csinálsz amit akarsz. -15 fokra készülve klímát venni nem 400k lesz hanem 700k Évek óta nem volt huzamosabb ideig -7 fok alatt a napi átlag,persze ha Zabar környékén lakik a falu szélén akkor esetleg
. Szóval ha mindenképpen kell akkor valami olcsóbb daikin,mitsu.,fujitsu ami belefér az árba .De mindjárt megjönnek az okosok és elmondják miért lesz neked jó a gree,sinclair aux és társai ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
#64528AsusBoy Fűtésnél rezonál vagy hűtésnél,mert fűtés közben jóval zajosabbak nem átmenő csavaros bakra cserélve talán javul valamit. -
AsusBoy
senior tag
Sziasztok!
Vásároltam egy lakást amivel együtt megörököltem egy 2-3 éves Midea Blanc 3.5 kw-os klímát.
kültéri egysége amikor feltölt a kompresszor eléggé rezonàl és eléggé zavar engem.
A sima gumialátéteket már kicseréltem gumibakokra azonban csak nagyon minimális mértékben csökkent a rezonálás.
Valakinek ebben esetleg egy kis tipp, trükk ?
-
Al Brandy
tag
Nekem van Mitsu HR, igaz nagyobb méretben. Ha csak kiegészítő fűtésre kell, akkor nyugodtan vedd meg a HR-t . Ha jól méretezed,nem fogod megbánni. Nem fog lefagyni,és nagyon jól leszabályoz. Leolvasztást is elég ritkán csinál,mert lassú járatú,nagy légszállítású halk venti van a kültérijében. Cserébe -5 fok alatt eléggé lecsökken a hatásfoka. Hűtésre pedig tökéletes. Árához képest nagyon jó minőségű. Autóban a fapados Suzukihoz tudnám hasonlítani.
-
stevewonder
aktív tag
Sziasztok
400k környékén kellene egy klímát vennem anyósnak. Mindenképp olyan kellene ami -15fok alatt is dolgozik normálisan. Egy 30m2-es szobát szeretne vele fűteni. 24 fok alatt fázik a gép előtt
Azt tartania kell akármilyen hideg is van különben nekem annyi. A ház közepesen jól szigetelt, ha ez fontos.
Midea oasis/ Fisher nordicot néztem elsőre, de inkább megkérdezlek bennetek. Van itt azért bőven tapasztalat. Nem szeretnék mellényúlni…. Ha esetleg van jobb, megbízhatóbb ugyanilyen áron, akkor ne tartsátok magatokban.
Köszi előre is mindenkinek!
-
Tony21
tag
-
szabi1.6
csendes tag
Sziasztok!
Van köztetek olyan aki ért a Fisher klímákhoz? Túl nagy a hőingadozás és ezen kellene állítani. 22 fokra van állítva. 21-nél kapcsol be és felfűt 24-re. Ez túl sok.
Előre is köszi -
corne
csendes tag
Köszönöm! Kiegészítő fűtésnek kell és inkább majd hűtésre. A Sinclair paraméterei papíron jók. Ára 300K felett valamivel, a 2,7-es. Mitschuból hr35 (ebből nem tudom mennyi lenne, ha egyáltalán van 2,5-ös) kb. 315től. Plusz Wifi 20.000. Ha innen nézem akkor az a kérdés, tényleg melyik éri meg. Sinclairben van csepptálcafűtés és téliesítve van. Mitschu is azt mondják bírja. De én nem vagyok szakértő.
-
Pepe78
őstag
A Sinclair Marvin Gree csoportos gép.
Egy Micu AP35 olyan 150-200k-val kerül többe.
Árban túl nagy az eltérés ahhoz, hogy össze tudjuk őket hasonlítani.A kínai gépekből sokkal több fogy évente mint a japán társaikból így alapvetően a nagy számok törvénye alapján több hibáról is lehet hallani.
Az én jelenlegi ügyfélkörömben a kínai gépek mennek. Van néha egy kis gond itt-ott amit orvosolni szoktunk de vannak 10-15 éves Midea , Gree masinák is amik a mai napig mennek.
Az AUX is 2002 óta létezik. Annyira rossz nem lehet az sem.
-
Pepe78
őstag
-
feco70
senior tag
-
zsolosz
tag
-
corne
csendes tag
-
zsolosz
tag
Használ itt egyébként valaki 5 kW-os klímát?
Érdekes, összehasonlítva például a 3,5 kW Comfora-val az adatokat, a csendesben egyedül nagy a különbség 21 dBA vs 30 dBA.
Légszállítás kontra hangerő:
FTXP35N5V1B, közepes 35 dBA/9 m3, magas 40 dBA/11,5 m3/perc.
FTXP50N2V1B, alacsony 33 dBA/11,8 m3, 38 dBA/14,4 m3/perc.
Én ebből azt a következtetést vonom le, hogy egy nagyobb térben egyáltalán nem lesz csendesebb egy kisebb klíma, hanem pont fordítva... -
törölt tag
-
zsolosz
tag
-
novi68
tag
Köszönöm megvan. Elvileg csatlakozik a hálózatra a klíma WiFi egység,mert látom egy darabig a nevét,de nem tudok továbbmenni mert azon kívül, hogy "csatlakozni" tudok rá,nem kínálja fel a jelszó beírását és a továbbiakat sem,aztán egyszer csak eltűnik.... Tudom,béna vagyok, de nem hiszem,hogy ennyire bonyolult lenne a dolog... Szóval csak a hajam hullik.....
-
feco70
senior tag
-
tibibi
őstag
-
corne
csendes tag
Sziasztok!
Sinclair Marvin klímáról mi a véleményetek? Szerelő ajánlotta, hogy csendes, gazdaságos, jól fűt. Illetve egy másik cég is jókat írt róla. Ezenkívül a Hisense klímát is ajánlották, hogy a Sinclairhez hasonlóan csendes és jó. Én Mitschut /Hr35vf vagy ap25vg/ szeretnék, arról lebeszéltek a csepptálcafűtés hiánya miatt. Hogy télen majd vizesedik. Szóval mit gondoltok erről illetve a Sinclairről és a Hisenseről?
Köszönöm! -
undercover
őstag
-
zsolosz
tag
-
fulton
addikt
Lőttem egy képet. Ahonnan a fotót csinálom ott jövök ki a udvarra a házból.
-
törölt tag
-
pjen
félisten
-
zsolosz
tag
Köszönöm az aggódást, be fogok számolni az élményről, ígérem.
Hidd el sokat gondolkodtam, mi legyen, és első körben a csendre helyeztem a hangsúlyt. De mivel a csend nem csinál sem hideget, sem meleget, így átgondoltam.
3,5 klímákra van ahol 15-25 m2-t írnak a katalógusok.
Némelyikre akár 29-45-öt is, ahol a 45 egy passzívház, gondolom...
Nekem nem ilyenem van.
42 nappali+10 a konyha + a lépcsőház és a többi.
Ide belátható, hogy nem vehetek egy olyan klímát, ami lead 2,5 kW-ot...
Szerintem.
Nem sok Daikin Comfora FTXP50-el éltem együtt, sőt Daikint is csak prospektusban láttam eddig, de ha kibírtuk az on-offos Daewoo 5,5 kW-al 18 évig (ami persze nem ment minden nap), akkor talán jó lesz ez is.
Van egyébként egy más típusú 3,5 kW-os klíma is az emeleten, ez alapján döntöttem a nagyobbik mellett.
Ennyi a történet röviden. -
mjani1172
addikt
-
mjani1172
addikt
-
pjen
félisten
-
Strezi
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
64600 - 64501
95736 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 65901 65900 - 65801 65800 - 65701 65700 - 65601 65600 - 65501 65500 - 65401 65400 - 65301 65300 - 65201 65200 - 65101 65100 - 65001 65000 - 64901 64900 - 64801 64800 - 64701 64700 - 64601 64600 - 64501 64500 - 64401 64400 - 64301 64300 - 64201 64200 - 64101 64100 - 64001 64000 - 63901 63900 - 63801 63800 - 63701 63700 - 63601 63600 - 63501 63500 - 63401 63400 - 63301 63300 - 63201 63200 - 63101 63100 - 63001 63000 - 62901 62900 - 62801 62800 - 62701 62700 - 62601 62600 - 62501 62500 - 62401 62400 - 62301 62300 - 62201 62200 - 62101 62100 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- GAMING PC! Ryzen 7600X / RX 7800 XT / 32GB DDR5 / 512GB NVMe / 700w! BeszámítOK
- LG UltraWide 34WQ500-B IPS Monitor! / 2560x1080 / 5ms / FreeSync
- 350.000FT HELYETT! SzinteÚJ Ulefone Armor Pad 5 Ultra PROJEKTOROS KIB. KEMÉNY TABLET!!! 1.8kg
- Huawei Watch GT 3 42 mm 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- AKCIÓ! ASUS TUF GeForce RTX 3080 Ti 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
Jha és csak szólok a Samsungoknak azóta sincs semmi baja, egyiknek se (nem csak a klímák), és azóta került más Samsung is a házba
... ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vonatkoztass már el Magyarországtól... jha hogy nem megy értem... Menj ki a Svédekhez meg a Norvégokhoz, és a magad szemével is meg tudsz győződni róla , milyen a normális fűtő klíma/hőszivattyú telepítése... ott szükség van rá, mert nem ilyen telek vannak mint itthon... És ezek a képen nem ipari bodegák csak jelzem...