- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: SYNTHONY - Darude Sandstorm (Live from Melbourne)
- GoodSpeed: AdGuard Family Plan: Lifetime Subscription akár 9 eszközre!
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
Gyártó megadja mekkora csőhosszra van gyárilag töltve illetve ha ezt túl lépi a telepítő akkor a plusz szakaszra mennyi gramm/méter hűtőközeget kell még rátölteni. Gondolom nem mondok meglepőt ha egy gép 6 méterre van töltve és 20 méter csőre telepítették a szaki simán ott hagyta plusz töltés nélkül és hűtésben kevésbé veszi észre a tulajdonos fűtésben meg alig fog langyosat küldeni. Én mikor homlokzati hőszigetelés után vissza raktam egy Syen gépet pont kiderült hogy szintén minimum hűtőközeg van benne és vagy 150-200gramm kellene pluszban persze utólag csövet lemérni senki sem tudja már mert falban van. Raktunk kicsivel többet bele mint ami tippre csőhossz lehetett és egyből úgy fűtött ahogy kellene neki gyárilag.
Hűtésben amúgy a kültéri vékony cső gyorsan lefagy ha hűtőközeg hiány lenne vagy át rakod fűtésre maximum hőfokra és legalább illik neki 50 fokos levegőt fújni akkor már nincs gond -
mjani1172
addikt
"..A hatóság szerint ez jogsértő.... "
Kitalász egy fikciót, utána pedig tényként hivatkozol a saját magad vízionált dologra.
Az érvelésed már itt megbukik.
Eleve kicsi a valóstínűsége hogy ezt mondja.
Szerintem 95%, hogy nem ezt mondja.Nem vagyok jogász, bár több is van a családban,de figyelemmel kísérem az érdekes jogi igazságtalanságokat. Van belőle bőven.
Itthon nincs ilyen, hogy sima ügy, hajmeresztő ítéletek születnek,amik ellentmondanak a jognak és józan észnek. (pl. a tolvaj megtarthatta a lopott autót, amire hiába mondta a gyár, a szakértő, az eredetiségvizsgáló, és a régi tulaj, hogy lopott, a bíró szerint ez csak vélemény, ő máshogy döntött. Van az ismerősi körben olyan, hogy 10 év múlva visszaperelték a házat, arra hivatkozva hogy beteg volt a tulaj amikor eladta. Hiába sztárügyvéd, bukta volt, vissza kellett adni.
Tehát itthon nincs lefutott ügy, ez meg különösen nem, hogy nem tartottad be a feltételeket. -
Vesa
veterán
Annyiban azért árnyalnám a képet, hogy az eladó (illetve a gyártó), teljesen legálisan szabhat garanciális feltételeket! MIvel a garancia természetesen nem vonatkozik mindenre és minden körülmények között. A törvény csak azt határozza meg, hogy _minimum_ mennyi ideig kell garanciát biztosítani egy termékre, de hogy annak a garanciának milyen esetleges feltételei vannak, erről értelemszerűen már nem rendelkezik, és nem is rendelkezhet, mert ahány termék, annyi módon változhat.
Autóknál is az van, hogy ha nem viszed kötelező szervizre, akkor megtagadhatják a garanciális javítást és erre számos példa van, teljesen jogosan. Hiszen a gyártó úgy vállalta a garanciát -mondjuk a motorra-, hogy abban van kenés, aminek feltétele, hogy bizonyos időközönként ki kell cserélni az olajat. Ha ezt elmulasztod, és az elhasznált, viszkozitásából vesztett olaj miatt besül a motor, akkor természetesen semmiféle törvény szerint nem lesz köteles a gyártó ingyen javítani vagy cserélni, mert megfelelő kenés nélküli motorra senki nem vállalt garanciát.
Klíma esetén a számla az egy más lapra tartozik, ha pl. a garancialap le van pecsételve, de nincs számla, akkor az elvileg nem ad felmentést a garanciális kötelezettség alól. Mivel a garancia feltétele a karbantartás elvégzése, amit a garancialapon igazoltak. A számlától nem függ a termék működőképessége. Természetesen, a garilappal viszont igazolni kell az elvégzett karbantartást, de ha az megvan, akkor nem látok a jogi alapot a garancia megtagadására. Mondjuk a készülékről viszont kell számla, ez tény.
-
gabor9991
őstag
Szerintem ez nem biztos hogy így van, hogy karbantartás nélkül is 3 év garancia vonatkozik egy olyan árú gépre amelyik abba a sávba tartozik, ha ez így lenne akkor bármilyen autóra is vonatkozhatna ugyanez, így 3 év garancia vonatkozna a legegyszerűbb autóra akár olajcsere nélküli használat esetben is.
-
minas
aktív tag
Még valami a klíma garanciával kapcsolatban, jogi tájékoztatás alapján.
A jogszabályok által előírt jótállás/garancia és annak időtartama a berendezés értékétől függ. Ezen felül kizárólag a szakszerű telepítés/üzembe helyezés támasztásztható feltételként. A karbantartást (évente és esetleg ismételt alkalommal előírt) nem írhatja elő a kötelező, jogszabály általi "alap" garancia feltételeként egyetlen forgalmazó sem. Kizárólag a kiterjesztett garancia, tehát a forgalmazó által önként vállalt, a kötelező alapgarancia időtartamán felül nyújtott szolgáltatás esetén írhat elő karbantartást, ez esetben már a vásárlást követő időszaktól kezdődően. Ha valakinek van más, a fentiektől eltérő, jogász által adott állásfoglalása, akkor megköszönném, ha megosztaná. -
baloghgabor
aktív tag
Biztosan van, akinek jó. Vagy nem látott még rendes klímát, vagy elfogadja, hogy ez másként működik. Amíg Trabantom volt nekem is 30 éve, az is jó volt. Azzal együtt, hogy fél évente cseréltem kuplungtárcsát az udvaromon. Ma meg évente viszem a Micumat, olajcserére. Igaz, még csak 460ezer km van benne. A kényelem is picikét másabb benne. De hát kinek a papné, kinek a lánya, vagy unokája . . .
-
Al Brandy
tag
Én fix fokozaton használom az összes klímát itthon.
Telepítésnél fontos szempontnak tartottam,hogy olyan helyre kerüljenek a beltérik,hogy a lehető legkisebb légárammal tudják az egész helyiség levegőjét megmozgatni,illetve oda is jusson légáram,ahová közvetlenül nem tud ráfújni a klíma.
Azt tudom neked javasolni,hogy próbálgasd a beállításokat,amíg neked megfelelő lesz.
Minimum egy,de inkább két napig hagyj egy beállítást, hogy kb. valós képet kapj az összehasonlításokban. Hosszú a tél, bele fog férni.A fogyasztásmérőről megy most fix 2-es venti fokozaton 22 fokra állítva nonstop egy Mitsu Hr50VF. 40<x<50 m2 közötti térben, átlagos szigetelés mellett 22-23 fokra fűt nappal,reggelre kb.fél fokkal kevesebb van. Fogyasztása napi 3,9-4,2 kWh/nap így már vagy két hete.
Szellőztetés után szoktam felkapcsolni 3-as ventillátorra,de a hőfokhoz nem nyúlok, és így érezhetően jóval hamarabb visszaáll az eredeti hőmérséklet. Ilyenkor általában 40-150 W-al növekszik meg a fogyasztása,a hangja és a szél is még elviselhető szinten belül van. de ez csak pár perc.
Ha elérte az eredeti hőmérsékletet,akkor vissza szoktam venni 2-es fixre a ventit.Előttem szólókkal egyetértek én is.
-
PROTRON
addikt
Elméletben ha hagyod hogy a beltéri nagyobb levegő mennyiséget mozgasson át, akkor kisebb deltaT-vel elkéne hogy érje ugyanazt a hőmennyiség átadást.
Ha kisebb a delta T akkor a kültérinek kisebb teljesítményen kell dolgoznia, márpedig ez a döntő a fogyasztás terén.
Ha nagy a belmagasság és szigeteletlen a helyiség, akkor ahhoz hogy tényleg csökkenhessen a fogyasztás, nem csak a venti sebességet kell állítani, hanem a beállított cél hőmérsékletet is.
Tehát akkor lesz alacsony fogyasztás, hogy ha nagyobb légsebességgel, de hűvösebb levegővel is el tudja érni a kívánt hőmérsékletet. Csak ugye a hűvös szél sokaknál kellemetlenebb komfort érzetet eredményez.Ezt sokan elrontják, azaz beállítják 23 fokra, autora, érzik hogy hűvös van mert csak 20 fokra melegíti fel a szigeteletlen nagyszobát, majd lekapcsol automatán, mert a benne lévő hőmérő a saját környezetében elérte a beállított 23 fokot.
Feltekerik 26 fokra, ekkor már érzik hogy kellemes meleg 23 fok van, de jajjj emelkedik a fogyasztás.
Ekkora olvassák hogy nagyobb sebességre állítva alacsonyabb a fogyasztás, de közben nem állítják a hőmérsékletet, így magas fokozaton magas 26 fokos cél hőmérséklettel felmegy a szoba hőmérséklete is és marad a magasabb fogyasztás. A meleg komfortos szoba megvan, csak mellé leírják hogy drága a fogyasztás, holott ők nem vezérelték rendesen.Engem most a zaj nem zavar, mert egésznap homeofficeban megy a zene, így 25-26 fokra állítom 3-as ventivel, a legtávolabbi ponton van a PC munkaállomásom, még ott is a hideg falnál 24 fokot elérve még tovább emelkedik a hőmérséklet, tehát visszaveszem ekkor 1 fokkal. Sajna rossz szigetelés és nagy belmagasság nem jó kombó.
BTW reggelente fürdőből visszaérve a szobába baromi jól esik a forró levegős orkán.
De filmezésnél már zavar a zaj, ott visszaszoktam rakni autora.Amúgy még érdemes játszani azzal is hogy a lapát forgatást auto-n vagy fix álásban hagyod, hogy melyik esetben milyen a hőkomfort.
Én idén már így használtam, de összehasonlítási alapom nincs, mert tavaly végig auton használtam most meg mások a külső körülmények.
+ csak most lett meg a "H" tarifa, nem volt időm megcsinálni a kivitelezést.
+nálam a további helyiségek hőmérséklet szinten tartásához is az 1 db nagyszobai klímát használom(nyitot ajtó), így nem ugyanaz a peremfeltétel.Jövőre már lesznek pontosabb adataim.
-
elfelejtette
veterán
Az elmúlt 24 óra fogyasztása szerintem jó fűtésszezon átlagnak. Nálunk kb. 2 fok a napi átlaghőmérséklet. Ilyenkor a régi C&H klíma a szigeteletlen házban már kb. 16-17 kWh-t fogyasztott, és a fűtésszezont 200 nappal számolva pont a ténylegesen elfogyasztott 3600 kWh jött ki. Most az 5 centi szigeteléssel az új Fujitsu klíma 8,5 kWh-t fogyasztott...
-
rmihaly
tag
Szia!
Én próbaltam több félét, mert nem volt szigetelésem.
Szigetelés nélkül a klímáim kinti 4C-nál kb 350-400W-ra szabályoztak vissza.
A beltéri fokozat általában Auto ill. este a legalacsonyabb volt.
Fogyasztást jelentősen a klíma venti fokozatai nem befolyásolták (azaz az én használatomnál konzekvensen mérhető különbség nem volt).Nagy hidegben (< -5C) azért nem tudta tartani a benti hőmérsékletet a legkisebb venti fokozattal. Auto ventire állítava Low és Mid fokozat között állítgatta magát kb 2 óránként alapban alacsony és ritkán közepes fokozatban, befújt levegő hőmérséklete 35-50fok között változott.
Miután megvan a szigetelés most alig 220W-on megy egész nap a klíma, folyamat alacsony fokozaton (Auto ventilátor fokozatban)
Én pár kwh-ért nem hallgatnám a klímát egész nap közepes/nagy fokozaton.
Volt még olyan próbám, hogy napközben, amikor nem voltam otthon akkor High fokozatra tettem, de ebben az üzemmódban On/off módba ment át (legalacsonyabb benti hőcserélő hőmérséklet 35fok lehet, az átmozgatott levegővel kb 2,2-5,1kW hőenergia jön ki, ami nem kell a lakás hőmérsékleten tartásához!)
-
baloghgabor
aktív tag
Nos, azt hiszem ez a legfőbb gond az egészben. Ezt éreztem eddig is, de mostmár biztos vagyok benne. Felépítettek egy brand-et, hatalmas marketinggel és egyes klimások bevonásával. Azok pakolják fel ezerrel, pláne olyan helyre, ahol sose volt klíma és el is hitetik, hogy ez a világ legjobb klímája! Közben megy sok helyen a boldog szöveg, ha meg valaki nem így érzi, azt majdnem elküldik a fenébe, hiszen mindenkinek csodásan dolgozik, csöndben és szépen sok éve (mondjuk az én modellem is, ami csak majdnem idei kiadás). Ha meg gond van, látszik a hozzáállás is gyorsan.
-
PROTRON
addikt
Az én laikus tapasztalatom az a névleges 3,5kW egységemmel, hogy fűtés üzemmódban annyira sok meleget tudnak ezek előállítani legkisebb teljesítményen is, hogy ilyen átmeneti időben nem fog tudni annyira leszabályozni a kültéri hogy folyamatosan alacsony fordulaton menjen. Ugye 10 fok környékén még 5-7x-es COP-val mennek, tehát ha legkisebb fokozaton 250W teljesítmény felvétel esetén, 1250-1600W hőteljesítményt fog leadni, ami most sok a helyiségnek, hamar eléri a célhőmérsékletet.
Ráadásul a hiszterézis is probléma, tehát hogy mekkora tartományban engedi mozogni a hőmérsékletet. Tehát először hagyja lehűlni a helyiséget pl fél fokkal a beállított alá, beindul a kompresszor, azt érzékeli hogy kell a teljesítmény és mire visszaemelkedik a hőmérséklet a helyiségben addigra már hangos ventivel felfűtötte a benne keringő hőátadó közeget, ezért lekapcsol.
Nekem tavaly a -2 foknál alig volt hangja a kültérinek, alig fogyasztott óránként, miközben bent 25 fokra felmelegítette a szobát.
De amikor kint 10 fok volt, nem tudott leszabályozni. Ahogy most se tud, folyton felpörög, jár egy kicsit leáll...Persze sok esetben a programozók is bénák, mert alapból a költséghatékony üzemeltetésre mennek olyankor, amikor Te komfort érzet okán halkabb működést szeretnél.
Ugyanakkor nehéz ügy, mert ha kevés a hőmérséklet különbség, attól még vannak üzemi működési határok, amiket valahogyan elő kell állítani. -
rmihaly
tag
Szia!
Fogyasztás mérővel lehet a legkönnyebben megállapítani.
Nekem is ilyen tapasztalatom volt a Nord Nubian New Age (Gree klón) klímával.
A klíma beltéri levegőhőmérséklet érzékelő a klíma jobb szélén a készülékben volt, és nálam ott mindenféle fals értéket mért, és ugyanígy be-ki kapcsolgatott.
Nekem az hozta meg az elvárt működést, hogy ezt a hőmérőt kivezettem, és kb 1,5 m magasságban helyeztem el.
Kipróbálhatod az iFeel-t is (nekem ezzel szépen leszabályzott), csak a távirányító meg ritkán küldi a jelet... így igaz hogy leszabályzott, de utána meg felpörgött
/ez fűtésnél volt nagyon zavaró, hűtésben semmi gondot nem észleltem/Amúgy a kültéri ventilátort csak az után veszi vissza, hogy a kompresszor leszabályzott.
-
F.N.
tag
Én előre láttam, hogy sértődés lesz belőle, ezért oda is írtam,
hogy nem bántólag írom hogy nem értesz hozzá.
Én is nagyon sok mindenhez nem értek, és ez így van jól.Amit az előttem válaszoló leírt, hogy 5m-ig töltve van,
úgy gondolom nem válasz a kérdésedre, ami úgy szólt, hogy
"A gyári adat szerint a hűtőközeg 700 gr.
Ezt hogyan ellenőrizhetem (nyilván a klímás műszerén)?"
Az 5 méteres válasz, pontosan olyan gyári adat, mint a 700 g-os töltet.
Nem tudod leellenőrizni.
Ha csak annyit válaszolok hogy " Sehogy. " akkor meg abba kötöttél volna bele.
Ezért írtam egy tényleg nagyon rövid szösszenetet a klíma működéséről,
hogy a teljesen laikus, de minimális fizikai ismeretekkel rendelkező
fórumozók is megértsék.
Ebben a fórumban ezek szerint ez is probléma. -
F.N.
tag
Túl komplikálod az egészet.
Sehogyan nem tudod ellenőrizni. A kérdésed alapján meg az látszik,
hogy abszolute nem vagy képben a klíma működésével. ( nem bántólag írtam ezt )Hogy valamennyire értsd az egészet.
A klímás műszere egy nyomás mérő műszer, amelyen be lehet állítani,
hogy milyen hűtőközegnek méri épp a nyomását, és a műszer megmutatja,
annak a hűtőközegnek azon a nyomáson éppen hány Celsius fok a forráspontja.
pld. egy PB gázpalackban ha van benne folyadék állapotban gáz,
akkor 20Celsius fokon kb 3 bar nyomása lessz, ha tele van, ha félig van,
vagy ha akárcsak 1 ujjnyi folyadék van benne.
20 fokon mindig 20 fokos forrásponti nyomásra fog beállni a belső nyomás.
Légköri nyomáson a víz is mindig 100 fokon fog forrni.
Utóbbi esetben a nyomás a fix,( kb 1013 mbar) előbbi esetben pedig a hőmérséklet.
A 2 paraméter egymással mindig összefügg.
A klímában az egyik paramétert a kompresszor és az adagoló állítja be,
( nyomás )a másik paraméter pedig igazodik hozzá, de csak abban
az esetben, ha letudja, illetve feltudja venni a szükséges hőmennyiséget.
Ha nem tudja le/felvenni, akkor a másik paraméternek kell hozzáigazodni.
Evvel pedig levezettem azt is, hogy miért létkérdés egy klímának a beltéri,
illetve a kültéri hőcserélő tisztasága.
Ha sajnálod a klímástól az évi 2szeri takarítás árát, akkor magadnak kell
megcsinálni, mert hazavered az egészet, akár 1 éven belül.
Ezt itt a fórumon belül is van pár tag, aki csak pénz kicsikarásnak tekinti,
pedig abszolute nem az. Miért kellene egy gyártónak/forgalmazónak
bemondásra elhinni, hogy minden évben takarítva volt a berendezés.
Sokkal egyszerűbb, ha papír van róla. Még így is van visszaélés a gyakorlatban.
Ezért kéri kivétel nélkül minden gyártó az évi 1, illetve 2 karbantartást.
Különben hogyan tudná rá biztosítani a plussz garanciát.
Nyomás alapján nem sok mindenre tudsz következtetni, a klímás pedig
nyomást fog ellenőrizni, és ha picit is ért a szakmájához, akkor tud belőle
következtetni az éppen lejátszódó folyamatokra. -
mauimagic
senior tag
"Pedig ezeket is forgalmazza a cég."
Ez a lényeg szerintem. Nyílt titok, hogy kínai klimák többségénél jobb az árrés, mégis a japánt ajánlják sokan. Az ok, hogy nem szeretünk visszajárni gariba, mert egyrészt az anyagilag ráb@szás, másrészt az ügyfél sem örül.Persze mindjárt jönnek a szakértői kontrák, hogy a Midea igazából jobb, mint a Daikin, csak a gyíkember illuminátus fúrja a rönoméját.
-
Strezi
őstag
Ennyi. Sokan túltolják, legyen az bármely irány. Egy-egy rosz vagy jó tapasztalat semmit nem jelent.
Hallgatni kell a bizonyítottan iparban dolgozó klímásra, aki több év, akár több száz gép telepítésére és üzemeltetésére lát rá. Ugyanakkor egy egy új év új modellje simán lehet teljesen más mint az előző éveké -
Castell
aktív tag
Szia! Nekünk pont ma szereltek be egy ilyet. 1,5 óra alatt kötötték be. Kültéri és beltéri első blikkre nem hangos, de árukeresőn is van ilyen vélemény:
- Minimális, de állandó zaj működésnél
Megmértem Eco módban 24 db volt a zaj beltérinél. 1%-os fordulatnál 21 db.
Wifi app van, működik.
Soha nem volt még klímánk, de "hallottam" már hangosabbat meg halkabbat is. Mi kiegészítő fűtésre vettük, nemsokára kötik rá a H tarifát.
-
mauimagic
senior tag
Ha tényleg érdekel, nézz utána az Eurovent oldalán, ott tanusítva van több ezer készülék, megadva a valós COP több külső hőmérsékletnél. Nem könnyű olvasmány...[link]
Ha a kiszemelt klímának nincs Eurovent tanúsítása, annak is több oka lehet, pl annyira szar, hogy nem bajlódtak vele, vagy egy átmatricázott Gree (már csak azt kell tudnod melyik modell pontosan)
Kevésbé szofisztikált, de még mindig használható módszer (bármilyen műszaki terméknél), hogy van e nemzetközi honlapja, forgalmazói hálózata a brandnek, vagy egy ordas nagy kamu az egész (neveket nyilván nem mondok, nincs kedvem pereskedni
)
-
gabor1974
tag
Szia. Ugyanebben a cipőben voltam én is, klímaszerelők a gree t s Fisher fűtésre optimalizált klímáit ajánlották; s mindkettő szomszédom, nem hiszem hogy csak az üzleti érdekből adtak tippet. Korábban több gyárban is láttam hogy a daikin a nyerő persze nyilván az ipari az teljesen más kategória.
De azért nahh csak megbújt mélyen, hogy akkor legyen kevesebb cicoma, s inkább a név s amögötti tapasztalat miatt nagyon nem lőhetek mellé, mégha a legolcsóbbat is választom a sorozatból, ami ráadásul nem is fűtésre "optimalizált", egyszerűen csak tudja.
Itt adnak tanácsot ha meg visszakeresel arra ami érdekel majdnem teljesen képben is leszel.
Az pedig hogy mi van ráírva ... máshonnan lehet tudni hogy vannak akik imádnak s tudnak is túlozni nagyon, s van aki ezzel nem rontja feleslegesen a hírnevét
-
rígel
őstag
Nem zárközöm el a japántól (daikin), de speciel nem találtam olyat, ami hasonló paraméterekkel a közelébe lenne a kínaiaknak árban. Röviden: én úgy látom, hogy pl. egy Daikin kevesebbet ad (szolgáltatás, takarékosság stb.) több pénzért.
Nem véletlen hogy nem találsz annyi pénzért Daikint.
Kevesebbet ad? 😂😂😂😂😂 Takarékosságban,hatékonyságban??? Ezt nem gondolod komolyan?
Ez a nap vicce.
De ha neked olyan “lényegi” dolgok számítanak, mint alapáron egy valahogy használható wi-fi modul a szofisztikált műszaki megoldások- és vezérlés helyett … akkor nem vitatkozok -
rmihaly
tag
Egy egy klímának megvan adva hogy mennyit vesz fel maximum hálózatból.
Nekem pl 1500W+ 150W (ez a tálcafűtés és a kompresszor fűtése, kinai klíma).
Ez belefér a 16A-s korlatba, mellette lehet mást is használni.Nekem eddig a max teljesítményfelvételem 4,4kW volt (két klíma, mikró, bojler világítás, nem tudom melyik ment egyidejűleg, de ennél többet nem mért a szolgáltatói óra)
A két klíma 1 fázison van, a többi fogyasztóm a másikon. Harmadik fázison nincs fogyasztóm.
1 szobára 2,5kW-os klíma elég szokott lenni (ez a hőteljesítmény. Villanyban kb 1-1.3kW. ) ha tesztelni akarsz akkor ha 2kW-os hősugárzó elindul/megy akkor a klímával se lesz gond.
Vagy 1,5kW-os vasalóval is tudsz tesztelni. -
baloghgabor
aktív tag
Egy 3.5KW-os klíma azt jelenti, hogy optimális körülmények között ekkora hőenergiát ad le, de még 1KW villamos energiát sem fogyaszt. A klíma gyakorlatilag egy levegő-levegő hőszivattyú, akár ötszörös hőmennyiséget is képes leadni egy egységnyi villamos energiából. Szóval simán el fogja bírni a hálózat! (egyszerre nem fog menni minden fogyasztó és a kismegszakító sem azonnal old le nagyobb terhelés esetén sem).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Már 30 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs ICON Valódi Bőr Fekete
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest