Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
nextman
aktív tag
Sziasztok!
Tavaly szerelt klimamat lassan beuzemelnem ujra, most beszeltem telefonon a telepito ceggel, majus 10-re tudnak kijonni az eves karbantartasra.
Kerdesem az lenne, mennyire gaz addig hasznalnom a Klimat?
Eshet -e baja karbantartas nelkul, illetve belepusztulok -e a gombakba, bacikba, ha igy mereszelem hasznalni? -
gabenn4241
tag
Hosszú hónapok dillemmája zárult le a napokban. Klímás fűtés lesz + hőszivattyús bojler. Két Gree Amber meg két Panasonic Nordic fogja fűteni hűteni a házat. Jövő héten jönnek szerelni. Majd csinálok beszámolót ha lesz érdemi tapasztalat a klímákkal.
-
mogyesz
aktív tag
válasz
Ossamin #21394 üzenetére
Szia!
Egy kollégám Velük szereltetett:
http://intermo.hu/elerhetoseg/ -
Frisi
tag
válasz
Ossamin #21394 üzenetére
Nekem a klímát Ők telepítették:
[SG Therm]
Teljesen elégedett voltam a szolgáltatásukkal.
Nem tudom légcsatornát csinálnak-e,de egy kérdést megér. -
Ossamin
csendes tag
Sziasztok,
Már írtam ide párszor de nem jutok előre. Légcsatornás klímát szeretnék az idén épülő házamba. 125nm, jól szigetelt elméleti hőigény 5500kWh körül.
Rengeteg jót olvastam a pannonklímáról. Felvettem velük a kapcsolatot elküldtem mindent de úgy tűnik annyira tele vannak munkával, hogy nincs kapacitásuk a terveket/árajánlatot megcsinálni. Igaz a kivitelezés csak október körül lenne de a költségvetéshez hivatalos árajánlat szükséges :/
Tud valaki céget ajánlani aki Miskolcon is elvégzi a kivitelezést?
Sajna nem vagyok az a fajta ember aki naponta hívja a céget, hogy mikor kap már árajánlatot...jól tudom milyen az ha nyakig van az ember munkával...
-
looser
addikt
Sziasztok!
Ha 10 m2-re szeretnék extra csendes és megbízható klímát, mit ajánlanátok? Árban szereléssel 300-ig elmehetünk.
Üdv
-
LanyUs
senior tag
válasz
LanyUs #21367 üzenetére
Felhívtam egy profi klímacéget, ahol több ezer darabot eladnak. Szóval a helyi seriff által sztárolt Fisher kültérije mégsem annyira csendes, amennyire állítja. A felhívott eladó épp lecserélte egy Fujira a Fisherjét, mert zavarta éjszaka. Furcsa is volt nekem is a kültéri Fisher 60DB ellenben a Fuji 48DB-vel.
Említettem neki a 14LMCA falrázását és zajosságát medium-full fokozatokon ( minimumon csendes ), aminek véleménye szerint a túl vékony falra szerelés az oka. Ekkorát nem is szoktak javasolni csak vastag, stabil szerkezetű házra. A mienk átlagos családi ház B30-asból, nem tudom mi stabilabb ennél, na mindegy. Drágábban jövök ki, de lehet beruházok inkább 2db LMCE 2,5kw-os Fujitsu-ra. Ezek fűtésre optimalizáltak és általában kevesebb gond van velük, mint a többivel. Daikinból nem találtam 250e körül fűtésre optimalizált típust.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
#42706048 #21383 üzenetére
nézd, 3-4 hónapra tök mindegy mit veszel, valószínűleg elketyeg addig, aztán meg eladod és napszemüveg, azt venném amelyik olcsóbb meg szebb név van rámatricázva és jobban el lehet adni.
információnk nincs ezekről mert jellemzően aki itt kotyog, az nem ezt a kategóriát rakatta fel, ha igen, akkor majd mond valamit, de kevés emberről tudok aki nem legalább egy polar szintet vállalt volna be.
ezekről általában minden jó érzésű embert lebeszélnek a topic hangadói mert olcsók de sokkal kevésbé komfortosak és sokkal kevésbé megbízhatóak hosszú távon, ezek persze egyedi igények és átlagos esélyek, ki lehet fogni olyat ami neked megfelelő és sokáig jó, csak ez bizonytalan. továbbá nálad ezen értelmetlen gondolkodni mert szinte nem is fogod használni.
szóval szerintem ha ebben gondolkodsz akkor felesleges arra várni hogy internetes emberek álnéven és vicces rajzolt arcképek mögött majd megmondják neked arról a tuttit hogy hogyan költs el százezres nagyságrendű forintokat, te nem az optimumot keresed hanem egy generál olcsó megoldást. azt meg megtaláltad.
-
Zeki
nagyúr
válasz
#42706048 #21381 üzenetére
Az Airfel valami úton-módon a Daikin csoporthoz tartozik, de azt hiszem Midea gyártmány (vagy az volt).
Amúgy supportban biztos jobb mint a Daewoo vagy a másik.Hja, Praktiker?
És egy brigád fel is szereli? Az jó.
Csak ha elromlik kihez is mész?Összefoglaló elolvasása megvolt?
-
Zeki
nagyúr
válasz
raven12 #21372 üzenetére
A Pannonklímát keresd! Windy képviseli őket a fórumon.
Ő ingyen felmér, megmondja mekkora, hova, milyen, mennyiért. Az meg versenyképes ár lesz.
Vakon nem szerencsés az ajánlgatás, lehet elég 1 klíma, lehet nem.hajni12
Daewoo DSB-F0981ELH-V
Vivax klíma ACP-12CH35AEMI MMelyik ujjam harapjam meg? Egyik nonamebb mint a másik.
Vagy Airfel, vagy Polar.
Itt valami support azért létezik. És az fontos. -
ZnVjaw0K
tag
válasz
Chaser #21375 üzenetére
Na ez az, hogy még így is kevesebbet eszik mint ami az adatlapon fel van tüntetve. Szóval gondolom vagy nincs szabályzás, vagy túl megengedő. (Vagy átcsusszant? Nem hinném.) És ez ellen nem tudom mit lehetne tenni, vagy hogy lehetne előre tájékozódni, mert úgy hallom azoknak is jó nagy értékeket írnak a kézikönyvbe, amik tényleg csak 1-2 Wattot esznek a valóságban.
Ahol vettem már meg se merem kérdezni. Még a végén megkapom, hogy naugye hogy a Gree-t ajánlottuk! Kellett neked Daikin! (Ebben az ár- és teljesítménykategóriában legalábbis) Én választottam, nincs reklamáció. -
Chaser
legenda
válasz
ZnVjaw0K #21373 üzenetére
Nem tudom, uj klimanal eu szabalyzas miatt max nehany w standby fogyasztasu gep kerulhet egyaltalan forgalomba tudtommal, ezt biztos ki lehet guglizni, a gyarto is megad egy standby erteket
40w pl rengeteg, 0,96kwh ora egy nap, 1200 ft havonta
Ha adatlap szerint annyit eszik es nincs ra szabalyzas akkor pech, akitol vetted/szereltetted lenne erdemes elso korben megerdeklodni guglizas utan -
törölt tag
Sziasztok!!
Mi a vélemény erről a kettő klímáról? Melyik lenne a legjobb? Erre a nyárra lesz, mert ősszel el lesz adva ház. És marad itt a szett. Tavaly nyáron 30-33 fok volt a szobában alig lehetett kibírni. 18m2 es a szoba. Nem akarok ennél többet költeni. köszönöm a válaszokat
Daewoo DSB-F0981ELH-V
Vivax klíma ACP-12CH35AEMI M -
ZnVjaw0K
tag
válasz
Chaser #21370 üzenetére
Na igen, de vajon mi lehet az a bizonyos gubanc?
Egy tökéletesen működő klímánál, aminek minden funkciója kiválóan működik én azt valószínűsítem, hogy az a bizonyos gubanc nem beépítés és még csak nem is gyártás, hanem tervezés közben került bele. Talán ilyen alsó kategóriánál magasról tettek a standby fogyasztásra.
(Földelt és földeletlen konnektorral is ugyanezt csinálja. Kínomban már ezt is megpróbáltam) -
raven12
senior tag
Sziasztok!
Van egy 11m2-es hálószobám és egy 19 m2-es nappalim, mindkettő déli fekvésű sok ablakfelülettel. A lakás panelházban van és szigeteletlen.
Pénz nem számít, de nem vagyok nagyigényű, esetleg tudjon fűteni és télen párátlanítani, wifi stb. kutyafüle nem kell. Ha a párátlanítás nagyon fullextra, akkor elhagyható.Ezekbe szeretnék 1-1 klímát, tudtok ajánlani? Mellé esetleg megbízható céget a beszereléshez? (Budapest IX. kerület)
Nagyjából végigolvastam a az összefoglalót, de nem állt össze a kép.
Köszi előre is!
-
dr.bubo
őstag
válasz
V.Stryker #21369 üzenetére
Ez már az új vagy a régebbi széria lehet?
Polar klima beépített téliesítő készlettel -
Chaser
legenda
Jelentem 10 nap utan is 735kwh-n all a klima oraja, tehat max 5w lehet a standby, valoszinuleg amit mertem 1-2w lesz a vege, de ahhoz meg tobb ido kell
Akinek ennel jelentosen tobb ott sztem valami gubanc van -
V.Stryker
nagyúr
Tudom, de elvileg alap lesz az új szériás Polar klímákban. Ma voltak felmérni és akkor mondták,hogy a régi szériából még 12 darab van rakin, ami két hét alatt kb el is fogy és mivel nekünk kicsit tágabb időben a projekt, már az új klíma lesz valószínűleg.
Annyit mondott a felmérő srác, hogy még ők sem tudják mennyivel lesz drágább, talán 5-10k-val és csak annyit tudnak, hogy annyiban más lesz, hogy ez a fűtés benne lesz.
mogyesz: Ehhez a csatornához elvileg vannak idomok. Vennék egy sík derékszögű idomot és egy véglezárót. Bár innen úgyl átom feszülnek a csövek. Ha kicsit lehet igazitani rajtuk, akkor nem lenne rossz. Azzal talán emészhető lenne. Az LC-100-as PIR-t meg egyben le is cserélném ha már odébb teszem.
-
mogyesz
aktív tag
Hello,
a pirossal bekarikázott kábel csatornát hogyan lehetne esztétikussá tenni?
Történet:
Eredetileg nem ide lett volna szerelve, de variáltunk vele, a szerelőnél meg nem volt megfelelő kábel csatorna. Cseppvíz szivattyú sem (az eredetileg kinézett helyre nem is kellett volna egyik sem, ide viszont igen), azt ma hozott de kiderült, hogy a jelenlegi csatorna mégsem jó (ez mondjuk elsőre is kiderült), de majd hoz. Az infrát is át kell rakni, mert eddig jó helyen volt, most már ugye nincs :-) Viszont szeretném, ha esztétikus lenne, már amennyire lehet...A klíma egyébként egy Polar SIEH0035SAA típus, eddigi kevés tapasztalat alapján szuper, de ez nem releváns az időtartam miatt. :-D
-
LanyUs
senior tag
Helyi klímás szerel/attól is veszünk tanács alapján egy ajánlat Bonyhádon.
Folyosóra szánom átmeneti őszi/tavaszi időszakban folyosó/fürdő fűtésre újszülött fürdetése alatt. Úgy döntöttem a Fujitsu 14LMCA-t ott hagyom a szülői házban. A tetőtéri folyosót/szobát befűtötte kinti 0 foknál kb. 10-15 perc alatt 50m2, ha kinyitottam az összes ajtót azzal is elbírt. Hasonló hőleadásra lenne szükségem, viszont csendesebb kültéri egységgel kellene, mert ha nem minimumom pörgött, akkor bizony rezgette a falakat és full fordulaton engem zavart.Szóval választék:
LG A12LL 332.000 Ft ( véleménye szerint romlott a minőség és sok a gond velük az utóbbi 1-2 évben )
Fisher FSAIF-Art-120AE2 290.000 Ft ( nem spec fűtésre való, de ajánlja, hibaszázalék 0,5 a 3 év alatt és szerinte japán színvonal rengeteg beépített extrával pl. wifi, temperálás stb. 3+3 év gar.)
Fisher FSAIF-Pro-125AE2 198.000 Ft ( kifejezetten fűtésre való, gyárilag fűtőszálat tartalmaz ) megnéztem az adatokat és ott nincs különbség a kettő Fisher paraméterek között, ezt a fűtőszálas dolgot nem tudom.
Megnézi nekem a Panasonic Etherea-t is kifejezett kérésemre, de első körben 400e-et mondott, ami a netes árak alapján ( ott 325e Ft ) kicsit sok. Azokból melyik típust érdemes?
Illetve mennyivel járnék rosszabbul egy 200e Ft-os 3.5 Daikin klímához képest? Vagy abból csak a Daikin FTXS35K/RXS35L ( 400e ) érdemes foglalkozni?
-
válasz
nagypasztor #21362 üzenetére
központi van ... nagy fordulaton már hallatszik a ventik hangja... szobákban nappaliban befújás, wc,fürdő, konyha elszívás...
van konyhai pára elszívó és ha olyat sütünk be is kapcsoljuk, de egy leves főzéshez felesleges... a műanyag szűrő szépen megfog minden párát zsírt ami a konyhai elszívási pontban van és azt lehet mosni. De igazad van ahol a konyhát használni is akarják oda kell egy páraelszívó.... bár ha most vennénk akkor olyan főzőlapot raknék be aminek a közepén van az elszívó
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Érdemes várni a Polar klíma új típusára?Miben lesz jobb, mint a régi? Annyit tudok, hogy a kültéri tálcája fűtött lesz. Ezen kívül?
Illetve valaki árat már tud? A régi 149k, de mennyivel lesz drágább az új?
-
dobolan
senior tag
nem kell szagelszívó a konyhába
Azért a zsíros/olajos gőzt beengedni egy szellőzőrendszerbe nem túl egészséges dolog (a szellőző szempontjából). Persze, ha nem süttök sokat, akkor mindegy, de akkor egyébként se kell elszívó. Én a zsírszűrőt havonta szoktam takarítani, és mindig szennyezett, ha ez a szellőző csőrendszerére rakódna fel szerintem 10 év alatt dzsuvás lenne az egész, és takaríthatatlan. Na meg egy sültkrumpli vagy akármi ételszagának elszívásához 600m3/h is kevés néha, nem hogy egy szellőztető 100-120 m3/h légcseréje.
-
a 3 millióban benne volt a hőcserélős szellőztető is...
amúgy én házat tuti nem építenék ma már úgy hogy nincs benne központi hővisszanyerős szellőztető... 1,5 éve építettünk azóta ablak csak takarításkor volt nyitva ... van két macskák 0 alomszag a szellőztetőnek köszönhetően...
- nem kell a wc-be fürdőbe elszívó ventillátor
- nem kell szagelszívó a konyhábacsak az entalpiás hőcserélő volt majd 3000€... de megérte szerintem sőt még segít most a szobákban fent lévő klímák melegét a fürdő felé tolni
-
windy
tag
válasz
WunderKinder #21357 üzenetére
A három millió azért barokkos túlzás. Így hasraütve azt mondom, hogy egy 3,5 kW-os oldalfali a nappaliba és egy 6 kW-os légcsatornás a négy hálóba, kb. 1,2 legkisebb egység.
-
windy
tag
válasz
WunderKinder #21339 üzenetére
A légcsatornázható klíma is egy a megoldások közül. Nekem nagyon szimpatikus, rengeteg a pozitív visszajelzés, de a sok előnyével szemben van hátránya is.
A folyosóról való hűtés sem ördögtől való, van, ahol nincs más lehetőség, sok panellakás olyan elrendezésű, hogy egyszerűen nem nagyon van más megoldás. Nálad viszont új építés van ilyenkor a lehető legjobb megoldást kell előkészíteni, aztán később lehet fokozatosan is feltelepíteni a gépeket, ahogy van rá leves, meg igény.
-
WunderKinder
aktív tag
válasz
tibibi #21356 üzenetére
Én olyan 1,5-re számoltam az 5 klímával, ez kb. kétszer annyi mint amit jó szívvel rászánnék.
A légcsatornázhatót kérdeztem én is... Itt kb. 3 milliót mondtak rá (hasra ütve mondta helyi klímás), de akkor ebben már benne van a hővisszanyerős szellőztetés is.
Amúgy ha rakatok a fürdőkbe meg a háztartási helységbe is, meg esetleg a konyhába és a nappaliba is külön, akkor ha egy bedöglik még mindig marad 9 ami működik. De ha elmegy az áram akkor mi lesz? Kell egy jégvermet is ásatnom a végén.
Nekem ez pont nem szempont, fűtésre nem hinném hogy fogjuk használni (Bár nem kizárt, mert a H tarifa elő lesz készítve). Egyébként meg összesen nincs annyi falam (ami nem látszik az utcáról és nem a fedett teraszra néz), hogy felrakjanak 5 db külső egységet. Tehát ennyi csak a tetőre mehet. (A 10-ről nem is beszélve). -
tibibi
őstag
válasz
WunderKinder #21354 üzenetére
Ha a falra rakatod akkor talán nem lesz zavaró a kültéri hangja,de lehet jobban jársz a földre állványra ha van hely. Csak annyi a technikai ok,hogy ha valamelyik besz@rik akkor talán nem egyszerre és marad tartalékba 4
Megfontolandó egy légcsatornázható klíma árajánlat kérés, szerintem 5 klíma azért 1 milla felett lesz....
-
netpok2
csendes tag
válasz
WunderKinder #21354 üzenetére
Egész alacsonyra le tudják szabályozni a teljesítményt, azzal szerintem nem lesz probléma.
A gond ott van ha a folyosóra kerül, akkor a szemközti szobába megy gyakorlatilag a teljesítmény, a két oldalsó szoba kiesik a légáramból, de nem vagyok szakértő.
-
WunderKinder
aktív tag
válasz
tibibi #21353 üzenetére
Porotherm K tégla + 15 cm EPS.
Amúgy ha Windy javaslatát követve minden kb. 10 nm-es szobába berakok egy-egy 2,5 kW-os klímát az nem lesz overkill egy picit? Tudnak azok egyáltalán elég kis teljesítményen üzemelni, vagy ki-be fognak kapcsolgatni? Meg azért 5 db klíma nem kevés pénz, tehát azon kívül, hogy gagyi a három szobát a folyosóról hűteni van valami technikai oka is a különálló klímáknak?.
-
tibibi
őstag
válasz
WunderKinder #21328 üzenetére
Milyen fal lesz ? 2,5 -3.5 kw között alig van árban különbség inkább nagyobb legyen.
-
válasz
WunderKinder #21350 üzenetére
szerintem is hülyén néz ki amikor az utca felé rakják a kültérit... de oldalra hátra tetőre simán mehet szerintem...
-
sequator
senior tag
válasz
WunderKinder #21348 üzenetére
Akkor esetleg ne a falra, hanem a földre kerüljön és ültess elé sövényt, vagy egyéb bokrot, ami eltakarja.
A rajzod alapján nem tudom, hogy pontosan milyenek a viszonyok, de talán kivitelezhető.Szerk: egyszerre írtuk
sautia
Új hozzászólás Aktív témák
- 12 Részletre BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W laptop további tulajdonsága
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest