Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Így lettem telekomos, mégsem lettem telekomos, és vagyok telekomos...
- aquark: Tapasztaltabb motorosok segítségét kérném!
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kekmen
senior tag
Ennek a rajznak a kapcsán merült föl bennem egy kérdés: Van jelentősége, hogy a csövek össze vannak szigetelőszalaggal "húzva", körbetekerve. Tartósság szempontjából érdekel, a hűtést/fűtést nem hinném, hogy befolyásolja. Alapból a csöveken ugyebár van egy elég vastag, szivacsos szigetelés, elég az magában is?
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Lassú Víz #23977 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Azt nem állítanám, hogy tisztult a kép.
A Mitsubishi 3,5-es eszközei valamint a Daikin Sensira feletti kategóriái már nem férnek bele a költségvetésbe.
Lehet túlaggódom ezt a zaj dolgot, hiszen a kültéri egység egy kb. 20 éves On-Off Hiyasu Gree helyére kerül. A cél pedig a nyári kánikulai időszakok kivédése és legfeljebb egy kis fűtés amíg a nem indul be a házban a központi kazán ősszel és tavasszal a leállítás után. A beltérinél Fujitsu, Panasonic, Daikin 19-21 dB-t ígérnek, ez alá szerintem már csak folyadékos felülethűtéssel lehetne menni, de az most nincs a képben.A végső döntést úgyis nekem kell meghozni. A jó hír, hogy senki nem mondta, hogy kerüljem messzire azt a típust, mert csak szívni fogok vele.
Még egyszer köszönöm mindenkinek!
-
athomi
veterán
válasz
gordonfreemN #23992 üzenetére
Biztos hogy a beltériben van az érzékelő és nem a távban, mert többször vettem már észre, hogy a beállítottnál 2 fokkal is simán lejjebb lehűti a szobát. Viszont én cool módban hajtom és pont múlt héten néztem valamikor, hogy 25 fokra állítva a klímát nagyon szépen visszavette a fordulatot, a szobában 24-25 fok között ingadozott a hőmérséklet hasmagasságban. Inverteresnek szerintem nem kell hogy leálljon.
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
A hűtőközeg nem alakul át olajjá, nem tud, amit látsz az konkrétan olaj. Ha egy kicsi olaj folyás van az még nem nagy gond, az összes olajat nem tudja elhordani a kompresszorból, ezt még nem akut pótolni, a hűtőközeget pótolják vissza.
Ha mégis sok hiányzik az olajból azt egyrészt hallani fogod mert bőgni fog a kültéri, másrészt az atyaúristen is csupa olaj lenne amit a ház másik végéből is lehet látni mert mindent összepocsékol. Ilyenkor a csőrendszerben lesz az olajkészlet fele, ebben az esetben már kell olajat pótolni, a jelenlegi csöveket ki kell szedni a falból és újra cserélni, hogy olajpótlás után ne legyen olajtöbblet. -
LanyUs
senior tag
válasz
Ez egy csúcskategóriás Fuji készülék. Ugyanezt a típust néztem ki és bruttó 380e-ért adta volna a szerelő. Szinte nulla meghibásodás. Ajánlott típus megbízhatóság terén. Sajnos a Fuji másik modellnél - LMCA, LMCE és a fórumban is panaszkodtak belépő készülékekre - tapasztalható halk morgása miatt nem mertem bevállalni...
Daikin FTXF lett helyette 160e-rel olcsóbban és nem bántam meg. Tegnap déltől ma reggelig fűtöttünk vele. Kültéri nagyon csendes, beltéri pedig éjszakai módban szintén elviselhető, de csak akkor, ha nem abban a szobában van, ahol alszik a felhasználó.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
athomi #23743 üzenetére
Én is jelentkezem. Kicsit fűtöttem is vele a télen de nem sokat. Tavaly lett feltéve, eddig ok.
Annyi, hogy érdemes auto-n használni, mert cool módban nem csendesül/áll le se kint se bent ha eléri a beállitást. + 1: a hőérzékelője a beltériben lehet és nem a távban, mert akkor kellemes mikir 4fokkal fölé állitom a 23foknak. De ez ugye függ a mennyezeti hőtől.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Flashcash #23990 üzenetére
Azt hittem bár, elég nagy a venti és a kompresszorhoz képest szerintem alacsony frekvenciát tol minimális decibellel...
Bár ez alapján nálam az "ALL DC" kifejezés ezt jelenti a Fujimnál számomra...
[ Szerkesztve ]
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz
Csabroncka #23988 üzenetére
Nem, terheléstől függően általában 2-3 sebességen tud forogni a kültériben a ventilátor. Pl. a Mitsubishi-ben amit írtam a következő sebességek vannak a kültérin:
hűtés - alacsony fokozat 490RPM
hűtés - magas fokozat 810RPM
fűtés - alacsony fokozat 610RPM
fűtés - közepes fokozat 770RPM
fűtés - magas fokozat 900RPM[ Szerkesztve ]
-
Male
nagyúr
válasz
Ha hangosnak találná bárki, ott a low noise a kültérire is ( úgy látom ez is tudja: katt )... eléggé minimumon fog menni az szerintem, hiszen csak 18nm-ről van szó... ha meg minimumon megy, akkor halk is
Persze használat függő is, ha folyamatosan járatod majd, akkor nyilván halkabb is, mert csak tartania kell a hőfokot.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Hát, szerintem a 18 m2 -be a 3,5 kW túl nagy.
a 2,5 kW is bőven elég lenne.A kültéri zajosság szempontjából 2 db 5 kW osat tudok összehasinlítani, ami a cégnél a szerver szobában van.
tavaszi ill. őszi hangról tudok beszámolni, amikor az épület folyadékhűtője nem üzemel, az úgy is mindentől hangosabb.2 szóban forgó klíma a:
Daikin FTYN 50 /ennek kültéri cimkéjét nem látom, mert kreténül beszorították a sarokba, falhoz is túl közel/
Fujitsu ASYG18LFCA / AOYG18LFCA Daikint már nem forgalmazzák hisz már 10 éves
És azt kell mondanom, hogy a Daikin 10 évesen is csendesebb mint a Fujitsu, utobbinál állandó jelleggel lehet egy morajló hangót hallani, ami nyilván a kompresszor hagja vagy az azt hajtó villanymotoré, de mindenesetre hangosabb.
Mind a 2 kültérit takarítás után figyeltem meg (egy időben csak az egyik ment.) külső höm azonos volt.
Feltételezem, hogy a Daikin kültérik azóta csendesebbek lettek, ill. nem lettek hangosabbak.
-
Kosz a velemenyeket, soha nem volt meg mobil klima a kozelemben, igy nem tudom mennyi hot termel, de akkor lehet maradok a sima mobil klimanal, nem a Fischernel.
Tulaj 2 zsugori oreg, tuti nem kezdek el veluk ezen rugozni, van mas is amit megcsinalhatnanak, olcsobbak, azokba hamarabb belemennek es nem csak nyarra lesz jo. -
Flashcash
Közösségépítő
válasz
A Fujitsu kültérijére hűtésnél csak egy zajszint adatot látok. [link]
Jobb klímáknál min. 2 ventilátor fokozat van a kültérin egy csendesebb és egy nagyobb teljesítményű mód.
Nézd meg ezt a Mitsubishi-t hátha befér a keretbe (árát a szerelőtől kérdezd, mert ott lehet hogy olcsóbb) ->MSZ- FH25VE [link] ennél többsebességes a kültéri és a teraszon mellette állva sem zavar a hangja. Telepítésnél figyelj rá, hogy minimum 3m csőhossz legyen (ha kell tekerjék fel a kültéri mögött), ami segít a rezonanciából eredő zajok csökkentésében. Kültéri adatai: [link][ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
Sziasztok!
Klíma vásárlás előtt állok, és minél többet olvasok utána, annál elveszettebbnek érzem magam. 10. emeleti nyugati fekvésű panel lakás 18 m2-es szobájába szánok 3,4 kW-os Fujitsu ASYG12KMTA / AOYG12KMTA berendezést.
Amiről nagyon kevés információt találok, az a kültéri egység zajszintje. Mivel magam is elég morcos tudok lenni, ha más tönkreteszi a pihenésemet, a lehető legkevesebb borsot szeretném törni a szomszédok orra alá. Ezért fontos, hogy a kültéri is csendes legyen, valamint az is maradjon évek múlva is. Mennyire tartjátok jónak a kinézett típust? Illetve ennek a berendezésnek az árát maximumnak véve (~315 ezer + telepítés) van-e olyan gyártó/típus amelyik egy átlag user szempontjaiból (csendesség, megbízhatóság, tartósság, energiafelhasználás) jobb választás lenne?
Előre is köszi.
-
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #23972 üzenetére
Ez igy is van
Bár en a kifizetettest nem próbáltam, de teny hogy 'értékesebb' egy klímás lakás -
Male
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #23971 üzenetére
Ráadásul a klíma után maradó lyuk tökéletesen betömhető... nekem is ott volt a régi, senki meg nem találja hol.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Lacielvtárs #23971 üzenetére
Pedig kiadásnál elönyben indul egy lakás, ha van klíma, eleve sokan ilyert keresnek !
Ha jó a tálalás még akár ki is lehet vele fizettetni.és akkor nyilván ottmarad ! -
Lacielvtárs
nagyúr
Vegulis
De az tuti fix hogyha a kiaramlo hűtött levegő egy közegben van a kiaramlo üzemi forró levegővel, még ha csak kis időre is, akkor szerintem semmi értelme nincs...
Arrol nem is beszélve hogy menne folyamatosan a kompresszor...Kerdezonek:
Szerintem beszélj a tulajjal hogy szeretnél felrakatni egy klímát, és ha 5 évig ott maradsz, akkor akár ott hagyod, ha viszont menned kellene bármilyen okból, akkor leszerelteted a bel es kültéri, és viszed magaddal.
A tulajok azért nem szeretik mert ott maradnak a csövek a falban, meg a lyukak.
Szerintem 'táláld' úgy a tulajnak hogy ne legyen számára kivetni való és akkor szerintem beleegyezik.A többieknek igaza van, a hatásfok jelentősen csökken ha nyitott ajtó /ablak mellett megy a mobilklima, és ezt több éves mobilklimas tapasztalatbol mondom
[ Szerkesztve ]
-
Ahogy gondolod. A bukóra nyitott ablak mellett egyáltalán nem biztos, hogy lesz megfelelő szellőzés erre a célra. Még fel is hívják erre a figyelmet:
Figyelem!!! A beltérre helyezett mobilklímának típustól függetlenül szüksége van levegő utánpótlásra! Ha kattogó hangot hall a készülékből, azonnal állítsa le, mert a készülék a levegő utánpótlás hiányától túlmelegedett! Ez nem garanciális hiba, egyik készüléknél sem!
https://www.klimaprofi.hu/fisher-fpr-90de-r-mobil-klima-2-6-kw
A klasszikus mobil klíma jóval olcsóbb, másrészt nem a belső teret fűtené, mint ez.
[ Szerkesztve ]
-
Akkora szellozes siman lesz, azzal nem hinnem, hogy gond lenne.
A zajongas resze igy is meg van oldva, mivel azert a masik helyisegbol sokkal kevesbe fog athallatszodni, szerintem, a meleg meg igen, necces, de erkelyrol bevezetni se igazan lehet lyuk nelkul, ott ugyanugy nyitva kellene hagyni az ajtot, de pluszba ott meg kozvetlen abba a szobaba jonne be a meleg, plusz a zaj se lenne annyira blokkolva, meg az erkely ajto nem maradhat nyitva nap kozben, be lehet maszni, ha valaki nagyon akar, szoval ott mindig ujra kellene szigetelni, a masik szoba meg nincs hasznalva semmire kb es a furdoszoba felol is megkozelitheto.Klasszikus mobil klimaval se latom, hogy elorebb lennek, azt meg az ablakon kellene kivezetni es leszigetelni, macerasabb lenne az ablak hasznalata, zajongana, plusz a Fischer futeni is tud, ami telen jol johet bemelegiteni a furdoszobat pl.
Vagy tevedek?(#23964) Core2duo6600: Fischernel ez kicsit maskepp mukodik, az 2 reszbol all.
-
IG55
senior tag
válasz
Core2duo6600 #23964 üzenetére
Azt a kenőolajat is fogják pótolni? Illetve, az mennyire probléma, hogy kenőolaj nélkül ment a gep órákon át?
-
Core2duo6600
veterán
Ha mobilklimáról van szó, ott nincs külön kül és beltéri, az egész egy dobozban van benne.
A csövét kell kivezetni, hogy a meleg kifelé menjen.Helyette nyilván jön be a helységbe kintről utánpótlás, ha máshol nem akkor az ablakok résein.
Adott esetben a gáz üzemű vízmelegítő re is figyelni kell, nehogy a kéményen ellentétesen áramoljon a fűstgáz, amikor a mobilklima műkődik.De azt tudnod kell, hogy a mobilklíma sokkal rosszabb hatásfokú mint bármelyik split.
(#23961) IG55
A gáz tartalmazza a kompresszor számár a kenőolajat is, annak a nyomát látod.[ Szerkesztve ]
-
Dög meleget fog csinálni azokban a helyiségekben. Viszont ha lesz akkora szellőzés, hogy a klíma ne álljon le a meleg miatt, akkor persze, működik a dolog. Ilyen megoldással mi értelme ennek a klímának? Pont az a lényege, hogy kint zajongjon és oda fújja a meleget.
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok,
Alberletbe kozepes meretu Fischer mobil klima vasarlasan gondolkozom, de erkelyre nem tudom kirakni, ezert maskepp oldanam meg az elhelyezest.
Adott egy kb. 25nm-es szoba, ezt kellene lehuteni, ez egy ajtoval ossze van kotve egy kisebb szobaval, olyan 7nm.
Arra gondoltam, hogy a kisebb szobaba rakom a klimat, az ajtot kinyitom amennyire szukseges es az ajto felett hozom be a belteri egyseget, ertelemszeruen kitamasztva az ajtot, hogy ne tudjon leesni.
Az ajto szabadon marado reszeit pedig elzarom valamivel, hogy a melegebb levego annyira ne tudjon atjonni.
A kis szobaban nyitva lehetne az ablak bukora, hogy cserelodjon a levego, de ha meg nem is lenne nyitva, a kis szoba akkor is osszekottetesben van a furdoszobaval, ahol van egy kis szellozo ablak ami folyton nyitva van, a furdo masik ajtaja nyilik az eloterre, ami a konyhara, ami a spajzra, ahol szinten nyitva a kis ablak es ezek altalaban egybe is vannak nyitva, szoval meg ugy is egy hatalmas ter allna rendelkezesre.Szerintetek ez mennyire kivitelezheto vagy mi lehet vele a gond?
Igazabol kb. ugyanaz mint amikor egy normal mobil klima csove az ablakon van kivezetve es az le van szigetelve valamivel. -
jim bcs
nagyúr
Rossz perem okozhatta a hűtőközeg távozását, gondolom újra fogják peremezni az összes csatlakozást. Utántöltés után olyan lesz mint újkorában, feltéve ha most nem rontják el a peremeket mert akkor megint el fog menni a hűtőközeg, ez nyilván szerelési hiba ami megesik, ezért neked nem kell fizetni semmit.
[ Szerkesztve ]
-
IG55
senior tag
Rosszul telepítettek nálam, ezért 1-2 hét alatt elszivárgott a gáz. Ugyanolyan minőségben után tudják tölteni, mint amilyen a gyári volt, ne aggódjak emiatt?
-
IG55
senior tag
Klíma felszerelésekor a gázt a telepítők hozzák vagy ez gyárilag el van tárolva valahol a készülékben?
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz
Core2duo6600 #23949 üzenetére
Esetleg nézd meg a Fujitsu klímákat is, pl. az LMCE sorozatnál elég széles a szabályozási tartomány: [link]
-
SPeti1984
senior tag
Fel is szerelték a klímát. Elég gyors volt mert csütörtök este helyszínt felmérték és ma délelőtt be is szerelték. Szépen is dolgoztak, nem látszik semmi nyoma a szerelésnek sem. Ez a pontos típusa, sok magyar infót nem találtam róla:
Kültéri: Panasonic CU-BE35TKE
Beltéri: Panasonic CS-BE35TKE-1Ez a széria azért pont nem a megbízhatatlan igaz? Jól mondták, hogy 3+2 év gari van rá?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
DeFranco #23902 üzenetére
Azóta megpróbáltam átnyálazni a Dakin.hu n az elérhető specifikációkat, nem mindegyiknél van.
Találtam egyet FTXTP - K, ami visszaveszi 0.7 re, bár elég borsos az ára, legalábbis az argep szerint.
Tehát igaz lehet, hogy valótlant állítottak a daikin nál az e-mailes megkeresésre. -
BigBear
senior tag
Szerintem meg nudli az a 60-70 kWh.
Az én havi fogyasztásom 1db 2,7-es klímával amivel fűtöttünk a télen, 450kWh volt. Most se sokkal kevesebb, de átalányozok. Ebben csak egy kis lakás szokásos holmijai, 120l bojler, meg a klíma volt. Sajnos csak nappali mérő van, külterület. A klíma mérésem szerint kb. havi 2-3000 Ft-ot jelentett. Mindenkinél más a helyzet. Kívánxsi leszek mennyivel emeli meg a most bekerült villanytűzhely, ill. a beszerelendő 3,5-ös Daikin FTXF. -
arcitec
addikt
Hát nem tudom, de az a 60-70 KW nem kevés ... Vagy épp határeset, ha sokat megy ..szvsz Persze nálunk a havi számla klíma nélkül max 5eft ...Minden elektromos,légtísztító, vill tűzhely, hm stb ...
[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
Mi a különbség a
Daikin
FTXP-K3
FTXTP-K
FTXP-L
FTX-GV
FTX-KVszéria között ?
Ill, hova lehet tenni őket a belépő és az Ururu Sarara közti résben ? -
válasz
Csabroncka #23937 üzenetére
Nálam ma telt le az 1 hónap, nincs 70kw.
Nagyon elégedett vagyok vele fogyasztás terén. -
erdey_a
addikt
válasz
én nem merek működő elektromos eszközt sokáig "otthon hagyni", ezért jó a távolról bekapcsolós dolog
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
A fogyasztást nem tudom, nem figyeltem az órát, majd a 10-e körüli számlán fogom látni.
De vagyok olyan prosztóhogy nem foglalkozom vele, mert a kényelem fontosabb mint a 'spórolás' , és ezt nem nagykepusegbol mondom
így vagyok télen a futessel is, annyi amennyi...
Az előző hónapban kb 1500-2000 ftal lett több a számla, igaz akkor csak napi 6-8 órát ment...[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Akkor ti nagyon meleg helyen laktok. Nálam kb 6/8 délutánon keresztül ment.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Lacielvtárs #23936 üzenetére
fogyasztás? Nálam ebben a hónapban 60 kw-ot felszippantott, amit nem tartok vészesnek nagyjából 8 napig ment 0-24ben a többi napon pedig 12 órákat.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
jim bcs #23930 üzenetére
Wifivel kapcsolatban veled értek egyet.
Persze a többiek érveit is elfogadom, de mivel inverteres klímákrol beszélünk, ezért nálam is a tegnapi hideg frontig, egy hónapon keresztül ment, és kellemes 23-24 fokot tartotta a lakásban...
Nincs értelme kikapcsolnom, mert újra hűteni a lakást a melegebb időben sok energia, arról nem is beszélve hogy a nagyszobaba megmaradni mellette nem könnyű amikor tolja a hideg levegőt...
Igy meg tartja a megfelelő hőmérsékletet, mindig kellemes a nagyszobaba lenni, no meg nincs huzat, nincs zaj...
Imádom ezt az inverter technológiát[ Szerkesztve ]
-
windlord
őstag
Gree lomo plusznal nem lehet kikapcsolni a pittyegest amikor vezerlem a belterit?
-
Krisz1000
tag
válasz
Fr3eWar #23922 üzenetére
igen, ezt nem is mondtam, h nem így van, csak gondoltam megjegyzem h olyankor mennyi a konkrét áramfogyasztása mert lemértem.
és poén hogy egy minimál hősugárzó teljesítményéből megvan a hűtés vagy a kellemes kiegészitő fűtés szinte minden időjárás mellett éjszakai üzemmódon nappal is
fűtésnél nagyon is lehet érzékelni h jóóóóval többet fűt, mint egy 400w körüli hősugárzó ua fogyasztás mellettha jól értem a poszternek az volt a gondja, h nem akart egy ingadozó, ki be kapcsolás szerű működést, mert zavarná a komfortérzetét, és erre írtam a többi részét.
h a belső megy folyamatosan, a külső meg gondolom kapcsolgat minimálteljesitményen. (enyhén lehet is hallani amikor elindul a kompresszor) de ezt ő bent egy folyamatos működésnek érzékeli a rendszer hőtehetetlensége miatt.
gondolom én.
-
válasz
HoryThePooh #23928 üzenetére
ftx35kmv-ben megvan a fenyőfás fokozat, de a powerful nincs. ftxf-en megvan a powerful meg a fenyős is.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
qnadam #23924 üzenetére
(#23924) qnadam
De te/ti tudod/tudjátok így beállítható(#23925) koxx
De ez sem mérvadó annyira, mint írtam aktív időszakban a klímát nem kapcsolgatjuk ki/be, csak a hőfokokkal játszunk le/fel a távirányítón.(#23926) Rolly
Mint minden wifisen, ám távirányítóval ugyanaz.(#23927) lazac_
Nyilván van előnye a wifinek, de a wifi plusszát a távirányítóban lévő 3. lézer szenzor pótolja ami szintén a szabályzásban segít. Az éjszakai fokozat az az alap 1-es fokozat, ezt meg manualba be lehet állítani, auto fokozaton szintén eléred, ha a hőfokokkal játszol.(#23929) DeFranco
Az éjszakai 1.es az az alap 1.-es fokozat, auto fokozaton szintén eléred, ha csak a hőfokokkal játszol.Gree/Daikin appot beraktam az összefoglalóba linkesítve!
[ Szerkesztve ]
-
lazac_
tag
válasz
jim bcs #23923 üzenetére
Mióta szereltem a Daikin FTXJ2-mbe wifi adaptert, azt sem tudom, hogy merre keressem a távot, akkora felüdülés, hogy
- nem pittyeg a klíma minden gombnyomásra, ki-be kapcsoláskor
- nem kell körbemenni az összes üzemmódon, ha hűtésről átteszem venti módra a kiszárításhoz (mert ugye gyárilag nem tudja a szárítást), és visszafelé sem
- nem kell körbemenni az összes venti sebesség fokozaton, ha egyet le akarom venni...
- nem kell kimásznom az ágyból, és kimennem a nappaliba a rálátás miatt, ha ki akarom kapcsolni éjjelre, vagy ha fázik reggel a lábamAmi egyedül hiányzik, az az éjszakai venti fordulat, de bőven elég halk még így egyes fokozaton is az alváshoz.
-
jim bcs
nagyúr
Ne hiányold, nem létszükséglet, ne szereltesd be feleslegesen
A mai modern gépeken is van időzítő funkció ami tökéletesen pótolja a wifi opciót, egyebekben aktív időszakban a klímát nem kapcsolgatjuk ki/be, csak a hőfokokkal játszunk le/fel a távirányítón.
[ Szerkesztve ]
-
Fr3eWar
őstag
válasz
Krisz1000 #23917 üzenetére
Az hogy a konnektorból mekkora teljesítményt vesz fel, nincs köszönőviszonyba a hűtési teljesítménnyel.
(itt jönnek kébe a COP-SCOP-SEER stb mutatók). Amikről itt szó van a hőteljesítmény (hőelvonás a környezettől, hűtés esetén a beltérin, fűtés esetén a kültérin).
Hogy legyen valami kézzelfogható adat is, mire elég 3,5 kW fűtő teljesítmény: 100 liter vizet 20 fokról 50 fokra melegít kb egy óra alatt (30fokot emel a hőmérsékletén)A másik mértékegység klímák esetén a BTU sok klíma nevébe (PL pana, fuji, gree) a szám a BTU-t jelöli
2,5kW=9 (9 000) BTU
3,5kW=12 (12 000) BTU
4,2kW=15 (15 000) BTU
5kW= 18 (18 000) BTUPl.: FUJITSU ASYG12LUCA
Mitsubishi, Daikin kétjegyű számként jelzi a teljesítményt:
2,5kW=25
3,5kW=35
5kW=50pl: Daikin FTXM50M vagy Mitsubishi MSZ/MUZ-FH25VE
[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Mezga Aladár #23907 üzenetére
Jahh akár a pincébe, vagy a padlásra is tehető, ha van méretes ablak, vagy ajtó ami az üzem közben nyitva marad.
Láttam már kültérit beüvegezett erkélyen is, hogy melyik került fel elöbb, azt nem tudom.
-
Krisz1000
tag
válasz
Core2duo6600 #23887 üzenetére
köszi, nincs vezetve. rögtön a gép mögött megy ki, és már távozik is, az ideális szitu.
tehát csak a gép vázán belül van vezetve, arra gyanakodok, h ott nem igazgatták el rendesen
akkor lekapom a napokban és megnézem. -
Krisz1000
tag
a rövid csövezés mindig zajt visz. minden típusra kell legyen ajánlott csőhossz.
én anno úgy akartam beszereltetni, h minimális cső legyen, mivel pont a fal két oldalán vannak.
szerencsére szóltak, h az baromság mert áthallatszik a külső kompresszor a cső is viszi a zajt, hangosabb lesz a klima
illetve meg is volt adva a min, és úgy lett szerelve, egy szép hurok van a külső mögött, mint egy hullahopp karika
plusz az egész nyomásviszony tervezésénél figyelembe vesznek egy ideális csőhosszt.nekem 4.5x5 helyiségben van ami hőszigeteletlen régi téglaépület.
szinte csak éjszakaiban használom, amikor a fogy 400-500w körüli
ftxb25
tehát ezt a leszabályozás dolgot én sem értem.lehet h a háttérben leáll időnként a kompresszor, de te ezt nem érzékeled
a venti mindig megy, éjszakainál már nem lassítja le jobban (csak fűtésnél van egy extra lassú üzemmód, ami gondolom csak a hőmérséklet érzékeléséhez kell)olyankor szerintem a maradványhőből dolgozik azt fújja ki, majd visszakapcsol. ez a külső szemlélő számára folyamatos működésnek tűnik.
ha már nagyo nézelődni akarsz, inkább a minimális huzatra figyelj, mert az szerintem nagyon nem mindegy komfort szempontjából. nekem éjszakaiban is sok még
sejtésem szerint az lehet a jobb és drágább klima, ami ugyanazt a hűtést kisebb légsebesség mellett adja le. -
-
mrzed
senior tag
Köszönöm mindenkinek...
Daikin doksikat olvasgatva sem lettem okosabb... szerepel olyan is, ahogy a lehető legrövidebb legyen a csövezés, de írnak 2, vagy három méterekről is. Gyártón belül készüléke válogatja, soknál egyáltalán nem írnak semmit.
Egy kicsit beparáztattatok: az eladó szerint nem gond, ha túl van méretezve a klíma, nem árt neki, ha ki/be kapcsolgat. A gyerekek 10 négyzetméteres, 26 légköbméteres szobályába 2,5-öst rendeltem, mondván a 2-es se szabályoz vissza 1,3KW-nál jobban. Ennél kisebbet meg csak multi rendszerben lehet kapni.
Most akkor ez gond, vagy sem? -
válasz
Mezga Aladár #23907 üzenetére
Mivel nem tudjuk a ház helyét és környezetét, ezt nem vettem az opciók közé.
-
F-ECT$
titán
Van mobil és split klímám is, tudom hogy ég és föld a kettő. De egy split szereléssel kb 2x annyiba kerül + a gari miatt évente még 8-10e Ft a tisztíttatása, így hiába fogyaszt keveset, ha pár 10 napot megy csak a klíma, akkor sosem fogja behozni ezt a különbséget a split.
Mondjuk nem ártana picit több részletet ismerni: hány napig menne éves szinten, mekkora helység, mennyi a keret rá, hány fokot kellene hűteni / fűteni, stb.
-
F-ECT$
titán
válasz
DeFranco #23902 üzenetére
Itt a spec a J3-ról. Mindhárom verzió (20, 25, 35) valóban csak 1.3 kW-ig tud leszabályozni. (Nekem is van egy 12 nm-es szobám, ahová eredetileg 2 kW-osat akartam venni, de mivel alig lett volna olcsóbb és nem tud kisebb teljesítménnyel menni, így 2.5-ös került bele, legalább nyitott ajtónál tudja hűteni egy picit a folyosót és a mellette lévő fürdőt is.)
-
válasz
F-ECT$ #23904 üzenetére
Eleve a hatásfoka is sokkal rosszabb a mobilnak, tehát többet fog menni hűtéskor+még zörög is. Aztán ott a fűtés.....
Szerintem inkább egy polar+szerelés, mint egy mobil klíma ilyen célra. Vagy egy alap daikin, kb örök élet és hűt-fűt, nem fogyaszt sokat.
[ Szerkesztve ]
-
F-ECT$
titán
Ha meg tudja oldani mobil klímával (annak minden hátrányával), ami 90-130e Ft között van, akkor még a nagyobb energiaigény mellett is olcsóbb, mint egy 150e Ft-os klíma + 50e Ft szerelés. Főleg, hogy hétvégi használatra keres, tehát nem menne hónapokig folyamatosan.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz
Core2duo6600 #23899 üzenetére
Ha jól értelmezem a leírást,az én Panám 850 W ig tud vissza szabályozni.Normális körülmények között nem veszed észre,ha a kültéri ki-be kapcsol.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #23901 üzenetére
én első körben néznék specifikációt második körben írnék az anyacégnek.
nem feltétlenül mondtak rosszat a magyar képviseleten, csak annyit jeleztem, hogy amit nekem mondtak arról utólag kiderült, hogy nem helytálló. ettől ebben a kérdésben még lehet igazuk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új F Speed ZTECH Z-02 elektromos robogó 2 év jótállással
- Stadler Form Oscar Little Titanium hideg párásító
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif Ip kamera
- HONDA Civic 1.5 Lsi. Csere: iPhone 16 pro max, S25 Ultra, Watch Ultra 2
- HONDA Civic 1.5 Lsi. Csere: iPhone 16 pro max, S25 Ultra, Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest