Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zeki
nagyúr
válasz gabenn4241 #11614 üzenetére
Szia!
Ide csak windy írt a Gree klímákkal kapcsolatban, van némi rálátása. Ő szerinte a Comfort Plus az ami megüti a mércét minőségben.
-
oszy
veterán
válasz gabenn4241 #11614 üzenetére
Nekem a Polar klíma teljesen megfelel. Ez lett felrakva: SO1H0035SAA
Azt mondták hangos. Na én ezt egyáltalán nem veszem észre. Igaz nincs összehasonlítási alapom, de én simán tudok mellette aludni. Szóval nekem megfelel.Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
MODERÁTOR
válasz gabenn4241 #11669 üzenetére
Nekem is igy van felrakva. A maradek csovet feltekerik ill osszehajtjak.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
pjen
félisten
válasz gabenn4241 #11669 üzenetére
Nálam is csak a fal van köztük és semmi bajuk,hosszabb csőért biztos többet lehet kérni.
-
Killer01
őstag
válasz gabenn4241 #11674 üzenetére
Ezt nem hinném, nálam pl 5 m távolságig egységáras volt a szerelés, akkor kellett volna többet fizetnem ha ennél messzebb kellett volna rakni a kültérit.
-
Peter.70
addikt
-
Jeffjn
tag
válasz gabenn4241 #12281 üzenetére
Köszi! Sajnos nálam attól is függ, hogy épp mit tud majd hozni a szerelő.....
-
windy
tag
válasz gabenn4241 #19229 üzenetére
A gyári csepptálcafűtés vezérlése a következőképpen működik : Amikor a külső hőmérsékletérzékelő jelzi, hogy 0 fok alatt van a hőmérséklet, valamint a kompresszor dolgozik, azaz a két feltétel egyszerre teljesül, egy relé bekapcsolja a csepptálcafűtést. Az utólagos csepptálcafűtés pedig hasonló módon...a hőmérséklet-érzékelő 0 fok alatt kapcsol, ha a másik érzékelő, ami a kompresszor nyomócsövén van, jelzi, hogy működik a kompresszor. Le lehetne venni a jelet a vezérlőpanelről is bizonyosan, de nem szívesen nyúlnánk bele a vezérlésbe. Régebben egy érzékelővel is szereltünk, de a két érzékelős megoldás a tuti.
-
djalienecske
csendes tag
válasz gabenn4241 #19246 üzenetére
Én is sokallom! Ingyen beleteszem, ráadásul az önszabályzó fűtőszál! Csak nem "ajánlja" házilag megbontani, mert a garanciát azonnal bukom. Én se ajánlanám, ha eladom az 5.000-s technikát 40.000-ért! Ráadásul max. nem bele, hanem alá teszem és meg is oldódott a garancia probléma.
-
Chaser
legenda
válasz gabenn4241 #19602 üzenetére
5,3-as? Kb magaban elegnek kell lennoe, nalam 37nmt visz 3,3as daikin, jelenleg 3m belmagassag mellett
Sztem szolj windynek ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
atos30
aktív tag
3.5-ös Amberrel fűtök hétvégi házat, kb 40nm-t. Két helység egy ajtóval. Ahol a klíma dolgozok azt 1 óra alatt befűtötte 8 c-ről 20 c-ra (kb 18nm 2.3m belmagassággal). Kinyitva az ajtót a másik helységnek kellett még két óra mire szintén 8 c-ről felmelegedett. Fúj mint a veszedelem. Ezért nem is a halk kategória. A legalacsonyabb ventifokozat az kb a százezres gépek max fokozatának felel meg. Hálóba nem ajánlanám, de nappali+konyhába jó lehet. Rendesen megkavarja a levegőt már közepes ventifokozaton is. Napközben a környezeti zajok miatt nem zavaró, de este ki kellett kapcsolnom, mert quiet módban sem tudtam aludni tőle.Belerakhattak volna még egy low-low end fokozatot.
Mégvalami: a lamelláknál 55.1 C-t mértem (30C-ra állítva közepes ventivel, 22C szobahőmérséklet)
[ Szerkesztve ]
A pénz azért van, hogy elköltsük!
-
tboy72
aktív tag
Beszéltem Windy-vel, nálunk a nappaliban lesz a 3,5-ös Amber, a hálókba meg 2,5-ös Daikin , mert azok mellett lehet aludni.
-
bakszazsolt
csendes tag
válasz gabenn4241 #19772 üzenetére
Engem is érdekelne a hangereje, nekem elég ha megírjátok, vagy ha sikerült meghallgatnod akkor a véleményed érdekelne, háló szobába kellene..... az ára teljesítménye jó, katalógus szerint, de 25 a hangereje...????
-
tibibi
őstag
válasz gabenn4241 #20429 üzenetére
Nem jó a hőérzet ,állandó huzat és 23 fokot 19-nek érzed ! Ne dőlj már be ennek a kamunak,hogy olcsóbb .Ha ki van építve a központi fűtés a HÁZban akkor egy normális kazán ! Ha nincs akkor 3-4 klíma persze nm2-től függően, cirka 1 milla és megfogod látni,hogy igazam volt.Annyi az előnye ,hogy hűtheted is a házat. Majd jönnek mindjárt a dobd ki a gázt,mert én is klímával fűtök ( 35nm2 ) és hú.de olcsó.....
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
Nekem van gáz,C24+radiátor,és van 5 db ethera klíma.130nm a ház.Klimával fűtök mert ára kb 2/3 része a gáznak.A bekerülési költséget nem számolom,mert alapvetően klimának indult a beruházás.Aztán próba fűtés,akkor került fel az ötödik,gép.Igy már nem fúj a szél a házban,a 22 fokot 22 nek érzed.A gáz marad,mert bármi lehet+azzal főzünk és fürdünk.
-
pjen
félisten
válasz gabenn4241 #20438 üzenetére
Lég csatisat biztos nem raknék,horror ár a fertőtlenítés,legalábbis így hallottam.Nekem az 5 klíma gond nélkül befűtött tavaly a mínusz 20 ban is.A bekerülési költség viszont durván 2 milla.Szerintem hívjál pró és kontra szakembereket.
-
Male
nagyúr
Korábbi helyen gáz volt, konvektorok, itt kizárólag légkondival fűtök (3. telem vele), Fuji 09LTCA + H tarifa. Szomszéd, ugyan olyan lakásával összevetve:
- A leghidegebb hónapban is még olcsóbb volt, bár akkor már csak kicsivel, de a többi hónapbaj jelentősen olcsóbb a klímás fűtés itt
-16 volt azthiszem a múlt télen a leghidegebb itt ( akkoriban beírtam szerintem ), simán ment a fűtés vele, elég volt, bírta. Másnak itt a topicban -20 alatt is szépen ment az ilyen klímája.
- allergiám van, porra is.... nem okoz semmi gondot a klíma
- szárazság: na az nálam van, de gyaníthatóan maga a lakás ilyen száraz, a klíma csak egy picit ront ezen a helyzeten ( egy átlagos lakás/ház esetén nem gond valószínűleg, sőt, jól is jöhet )
- komfort... ez vegyes. A légáramlás zavaró lehet, már megszoktam, de meglennék nélküle... ez tervezés kérdése is, nem gondoltam rá amikor kitaláltam a helyét. Cserébe lenyomja a meleget, és mióta a pince felől szigeteltem a lakást, kellemes meleg a padló... konvektorral ugye ilyen helyen lefagy az ember lába, amikor a feje már izzad (ezt nagyon utáltam régen). Tehát egyenletes a hőfok, nem az van, hogy lent hideg, fent meleg. ( Illetve a konvektornál ami nagyon kellemetlen volt, hogy a parapet az ablak alatt, ha kinyitottam szellőztetni, a füst jött be, később emiatt mindig előre letekertem, és csak pár perc múlva nyitottam ablakot. ) -
Mezga Aladár
veterán
Van mind a kettő. A radiátoros központi csöndesebb és jobb a hőérzet. Viszont a klímásnál jobban tudod szabályozni a különböző helységekben a hőmérsékletet. Ha folyamatosan megy a klímafűtés egy idő után a vennti/szél zaj is alacsonyabb lesz. Azért szezononként adott esetben 100 e forint megtakarítás sokat számít.
-
Chaser
legenda
válasz gabenn4241 #20438 üzenetére
Ha van hoszigeteles a beton alatt, akkor tudsz padlofutest is csinalni, vannak aljzatkiegyenlitok amik tudnak tobb cm-t, padlofutesekhez is hasznaljak oket, vagy infra ugyanigy onteruloben, annak viszont bekerulesi ktsg-e es uzemeltetese sem olcso
Nalam klima van december ota, kb ue. volt hulye vagyok h klimaval akaok futeni, nem volt regen ilyen, jah, onvezeto autok sem voltak ( : miota megvan, az ellen drukkerek is tapadztaltak milyen, volt tobb is aki minden sarkot vegig jart, itt is meleg van b+ felkialtassal ( :
Alacsonyra kell allitani a ventit, az az egy titok, hoerzet ugy nagyobb, akar mintha utcan setalunk
Nekem normal belmagassagu lakasbol kb 40-45nm van, 3,3kw futesi teljesitmenyu daikin dolgozik, az elmult honapban is jelesre vizsgazott
Komfortra hasonlo a cirkos futeshez, nyilvan korrektul megtervezett cirkos jobb, idealis esetben nincs hangja, viszont egy ilyen bekerulesi.ktsg-e eleg huzos a teljes rendszert nezve
Telen nem szarit a klima levegot, csak nyaron, ellenben a port vmilyen szinten szuri mindig
Sztem guglizz, mashol mar regota hasznaljak a klimat futesre is, lenyeg minosegit kell venni, minel tobb egyseg van annal hallkabbak nyilvan
Eleinte tartottam tole, aztan utana olvastam mikor volt idom, kb olyan ez mint a fozes, vmikor 20 eve egyik francia ismeros meselte, naluk a gaz futesre van csak, nem fozni ( :
A gaz a mult, hoszivattyus megoldasok pedig a jovo, uj epitesnel is ebben gondolkodnek
Beszelj windyvel, o regota.foglalkozik klimakkal, en evre terveztem a mostanit, 250e ft volt telepitessel, ha tovabb megy persze nem baj, direkt.futesre.fejlesztett pl pana ethera sztem nem eri meg a felarat, akandinav orszagokban ahol tartosan van -15, akar 20 ott oke, de itt nem letfontossagu, max ha nagy a haz az egyik legyen olyanSzerk:
Lauda
Az aljanak kell kb 40cm-re lennie a plafontol, talan vmilyen kemenyhatas miatt, windy talan mar kifejtette
Ezt is szoktan figyrlni, volt ahol majdnem plafonig toltak, ott mokas lehet a szurot cserelni, olyat is lattam ahol sokkal lentebb volt
Nalam kezdetben az alja 55cm-re lehetett kb, ahogy felkerult lattam h nem uszom meg az almennyezetet ( : uh kore epult egy olyan amibe beleilleszkedik, most 37cm kb az alja plafontol, hatekonyabban is mukodik[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
windy
tag
válasz gabenn4241 #20478 üzenetére
A karbantartás viszonylag egyszerű, mivel itt spiko csövekkel lett megoldva a légcsatornázás. Erre van módszer áttisztítani, szükség esetén. A két klíma karbantartása sem tér el különösebben egy oldalfali splitétől.
-
windy
tag
válasz gabenn4241 #20482 üzenetére
Nem, sajnos az kívül esik a hatótávolságunkon.
-
titán
válasz gabenn4241 #20586 üzenetére
Azt a 10 év garanciát azért érdeklődd meg, mert még az is eltér egyes oldalakon, hogy évi egy vagy két karbantartás az előírt hozzá. Kizártnak tartom, hogy például egy folyamatosan, hűtésre-fűtésre használt klímára 10 év teljeskörű garanciát vállalna bárki is .
-
Zeki
nagyúr
válasz gabenn4241 #20595 üzenetére
A Hitachi eléggé ismeretlen, mert évekig gond volt az importőrökkel.
Most nem tudom ki hozza be, mennyire megbízható a cég. -
Male
nagyúr
válasz gabenn4241 #20606 üzenetére
A maxot tudtommal.
Rolly: Itt. ( ezek most pont a Fujitsu splitek, de majd elkattintgatsz máshová )
-
titán
válasz gabenn4241 #20766 üzenetére
Akkor már azt is érdeklődd meg, hogy az a tíz év nem kellékszavatosság-e? Mert igen valószínű, hogy tíz év teljes körű garanciát semmilyen klímára nem fog neked adni senki ezen a bolygón. Még akkor sem, ha csak hűtesz vele.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Az mondjuk érdekes a hitachinál, hogy pl a 260 ezres RAK-35RPC / RAC-35WPC tud 7.2/4.6 értékeket, a 330 ezres DAIKIN FTX35K+RX35K meg tud 6.4/4.4-et. Találtam katalógust (kattintásra letöltődik azonnal) , a minimális csőhosszra 3m-t, a maximálisra 20m-t ír és 10 m szintkülönbséget.
[ Szerkesztve ]
-
lopeti
újonc
válasz gabenn4241 #20796 üzenetére
Saját tapasztalatból írom, hogy 8,4 KW-ot 3 db 12-es (3,6 KW-os) U-CROWN -15 fokban is kitol magából tartósan, különösebb erőlködés nélkül.
De ugyan ez igaz lehet a többi fűtésre eleve kissé túlméretezett gépre is.
Ha más nem indokolja - mondjuk a lakás elrendezése, nem szükséges ehhez 4 klíma. -
asha07lcc
tag
Megoldás lehet még a Gree u-Crown.
-
nagypasztor
tag
válasz gabenn4241 #21195 üzenetére
Ha mondjuk 250ért vesz az ember egy klímát és 10 év alatt rákölt még annyit a karbantartásra, már kb 2 klíma árát kifizette. Ha vesz egyet rövidebb garanciával, de az 5 év múlva megadja magát, vehet még egyet, tehát kb egyforma árban megy a dolog, viszont a különbség annyi, hogy kevesebb szemetet gyárt az utókor számára. Bár ez a szemét gyártására nem garancia, nert a 10 év garos is lehet, hogy 5 év múlva kukában lesz. A klímák árai úgyis folyamatosan nőnek (egy azonos kategóriájú gép 5 év múlva valószínűleg sokkal többe kerül majd, ha újra kell vásárolni), tehát egy hosszabb garanciájú termékkel talán hosszabb távon gazdaságosabb a klíma üzemeltetése, még a drága karbantartás ellenére is. De ez csak az én logikám. Nem biztos, hogy helyes.
pjen Az egészen pontosan milyen típus, amit most használsz?
-
tibibi
őstag
válasz gabenn4241 #21407 üzenetére
az Ariston mehet H tarifára?
-
BigBear
senior tag
válasz gabenn4241 #23759 üzenetére
Sajnos nem opció. Kültérit akkor messze kell vinnem, arra az oldalra pont nem mehet, belül meg a két ablak közt van egy fali lámpa, amit ha leszedek, rohadt macera átrakni, sok mindent kell átrendezni. Ja, a kegfontosabb érv kimaradt: asszonynak ott nem tetszik.
-
Old FatBoy
aktív tag
válasz gabenn4241 #27279 üzenetére
Szia!
Ezt a firmware frissítést hogyan lehet megcsinálni?Audiophile Troll
-
polman
tag
válasz gabenn4241 #27279 üzenetére
Hogy lehet frissíteni? Hol tudom meg nézni milyen fw van rajta?
-
tibibi
őstag
válasz gabenn4241 #27394 üzenetére
Ez a hátfal rezonancia nálam is megvan,ha elkaphatnám a minőségellenőrt aki ezt így engedi gyártani odaláncolnám mellé nesze paraszt hallgasd . Én már próbáltam papírral ékelgetni, körbe kötözni,lazítani,meghúzni,mindent,de csak zörög.Ha rátudnál nézni a kültéri ventilátorra megnéznéd nem "üt" e forgás közben?Az enyém olyan mintha nem lenne kiegyensúlyozva vagy nem középen lenne a lyuk a tengelynek.
-
tibibi
őstag
válasz gabenn4241 #27457 üzenetére
Már állványon van,mert a falról leszedtem,úgy dübörgött a ház.Maga a kültéri ventilátora rázza szerintem a gépet.
-
tibibi
őstag
válasz gabenn4241 #27473 üzenetére
Enyém ytong+ szigetelés cirka 70+40 tetőtért fűt két klíma a daikin hangtalan a gree kültéri zörög 24 fokra vannak állítva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hardcore café
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Napokon belül megjön az új, M4-es Mac mini is
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Apple asztali gépek
- Google Pixel topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest