Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz looser #21494 üzenetére
Igen, minel kevesebbet dolgozik annal halkabb, az en daikinomnak futesnel -10 alatt jott meg a hangja, 0-10 fokos tartomanyban alig volt neki, minel kisebb homersekletet kell athidalni annal kevesebb munka es igy zaj
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
DeFranco
nagyúr
válasz nagypasztor #21486 üzenetére
úgy ahogy a többiek írják, leveszem igény szerint a ventillátor fordulatot és beállítom igény szerint a hőmérsékletet. a többit a klíma megoldja szépen ha hagyod neki hogy csinálja ami a dolga.
igazából ehhez kell egy jó gép, erről szoktunk beszélni, ami szépen le tudja szabályozni magát, diszkréten, csendesen teszi a dolgát ha kell, észrevétlenül, mint egy jó komornyik.
-
looser
addikt
válasz Flashcash #21393 üzenetére
Hú, még egy nagyon fontos kérdés: a kültéri része mennyire zajos? Nálam ugye csukva lenne az ablak, de mások, akik a kánikulában nyitott ablaknál alszanak (panelház), őket zavarhatja, azt nem szeretném. Ha alacsony teljesítménnyel megy a klíma (írtad, és a speci is írja, hogy még a nagyobbik is tud 0,5kW-ra szabályozni), akkor az gondolom a külső egység ventijének a fordulatszámára (hangjára) is hatással van, ugye? A másik, hogy ebbe a rendszerbe be tud jutni rovar? Tényleg felmerült a kérdés :-)
Köszi
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
-
arcitec
addikt
A klimatizálás nem azt jelenti, hogy jégvermet kell csinálni. Állíthatod azt 28 fokra is. Egyébként sem jó a nagy benti/kinti hőmérséklet különbség , ha jól tudom 5-10 fok de szerintem már a 10 fok is sok. Fentebb írta valaki, hogy hűtésben célszerű a terelőlapot vízszintesre állítani, úgy tud megfelelően a levegő keringetés, levegő elosztása jól működni. Megnéztem a kézikönyvet és hűtés módban írva is vagyon.Sajna többet nem tudok , mert nincs tapasztalat, de létezik extra csendes és eco mód is. Majd kiderül a nyáron...
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
LanyUs
senior tag
Azt nem szerettem egyedül az invereteres Fujiban, hogy ha túl magasra állítottam a hőfokot pl. 25-re, akkor lépcsőzetesen lassult, de ha elérte megállt, viszont nem megállni kellett volna neki, hanem automatikusan szellőztető üzemmódba kapcsolni, hogy ne büdösödjön bele a pára. Ezért általában egybenyitottam az összes szobát, hogy véletlenül se álljon meg teljesen, viszont már legyen visszaszabályozva szinte. Ha már elérte a nekünk megfelelőt, akkor pedig több órát szellőztető üzemmódban szárítottam ki teljesen.
Kocsiban is követem a szellőztetés elvét és soha nem éreztem büdös levegőt belőle.ZnVjaw0K: köszi az ajánlást!
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
Nagyrészt megoldja maga a gép,pont az inverteres müködéssel.Igyekszik hőn tartani a szobát,folyamatos visszafogott teljesítménnyel.
-
Zeki
nagyúr
Éjjeli üzemmód, nem túl hideg szobahő.
-
veterán
válasz ZnVjaw0K #21483 üzenetére
nekem más típus van az mutatja, de sajnos mivel instabil a wifim és az appnak elvileg van egy bugja is így rendszeresen 2-3 hetente eltűnnek a korábbi fogyasztási adatok ...
Programozást télen használtuk... nyáron szerintem nem fogjuk, mert ha meleg lesz bekapcsoljuk ha már elég hűvös akkor le... 26 fokra állítottuk és egy idő után már fáztunk így nem tudom mire kellene állítani, hogy folyamatosan tudjon menni a klíma... tegnap ment kb 3 órát és fogyasztott 300w-ot
-
ZnVjaw0K
tag
Ja, igaz. Azt láttam, hogy van rá lehetőség, de még nem próbáltam. Annyira még nem kristályosodtak ki a használati szokásaim, hogy beprogramozzam. Egyelőre időnként ránézek a szoba hőmérsékletére az appból, és ha kell, akkor melóból hazaindulás előtt bekapcsolom. De előbb-utóbb biztos beidőzítem, ha meglesz a rutin (vagy simán bekapcsolva hagyom, hadd menjen).
Jut eszembe, látok olyan menüpontot, hogy a fogyasztását is meg lehetne nézni elvileg, de az enyém szürke és nem lehet kiválasztani. Gondolom ez a típus nem támogatja.[ Szerkesztve ]
-
BigBear
senior tag
válasz DeFranco #21479 üzenetére
Nem is veszem kötözködésnek.
Kísérletek szerint így érzékel a fülünk, sajnos nem vagyok sem biológus, sem fizikus, sem a kettő keresztezése, így okosabbat én sem tudok, csak amit valamikor 100 éve tanultam...
Leltem egy kis leírást, ez elég egyszerűen de érthetően elmagyarázza.
[link][ Szerkesztve ]
-
BigBear
senior tag
Más: hátha van, akit érdekel.
Párszor már írtam a Gree Amber 09-es klímáról. Eddig csak fűtésre volt használva, jeleztem is, hogy nem a leghalkabb klíma sajnos.
A meleg miatt a hétvégén beizzítottam hűtésre is. Sajnos a kis padlásszoba ahová beraktuk, nappal már most kezd katlanná változni. A tető felső részére mérve ( a csúcs körül ) a hőmérséklet meghaladta már a 37-38 fokot. Hja, jó a szigetelés...
A szoba hőmérséklete 1-2 m magasságban 25-27 fok között mozgott átlagosan. Külső hőm. kb. 27 fok volt. A klímát 20 fokra állítva turbo módban a fogyasztása így kb. 350W körül mozgott. Csendes módban pedig gyakorlatilag nem érzékelhető, hogy működik, azaz nagy örömömre tényleg rendkívül halk.
Ha valaki elsősorban hűtésre használná, talán ez hasznos infó lehet. -
DeFranco
nagyúr
válasz BigBear #21478 üzenetére
és a füled egyébként be tudja lőni hogy A kétszer hangosabb B-nél?
tényleg érdekel, nem kötözködöm, csak felmerült bennem, hogy a hangot egyáltalán képesek vagyunk-e arányskálán érzékelni, vagy egy "vakteszten" egy kétszer hangosabb hangot mennyivel hangosabbra lőne be egy tesztalany
-
BigBear
senior tag
Nem. Azaz nem egészen.
Maga a dB arányt jelöl csak, de attól függően, hogy minek az arányát nézed, változó lehet.
Teljesítményszintnél 3 dB 2x szorzó. Azaz valóban, hangteljesítményt nézve stimmel a dolog, de
feszültségnél 6dB a 2x szorzó, az emberi fül viszont zajszintnél (hangerő) 10 dB növekedést kb. kétszeres hangerőnek érzékel. Azaz ha egy klíma 10dB-lel hangosabb, azt a fülünk kb. kétszer hangosabbnak érzékeli.[ Szerkesztve ]
-
Shy
tag
Sziasztok!
Az alábbi klímáról van valakinek infója mennyire megbízható, mennyire hangos stb? Ez elméletileg 2018-as típus már, az AB végződésüek a 2017-es gyártmányuak voltak.
Daikin FTXV35C/RXV35C
200k alatti kategóriában gondolkozok egy kis szoba hűtéséről lenne szó, télen esetleg fűtésről is
Köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
Kell, vagy rakom el?!
-
Chaser
legenda
válasz Gorneck #21452 üzenetére
Nekem azt mondtak majd keres a ceg, nyilvan ceg fuggo ez, mivel ev vegen szereltek be sztem majd osz korul lesz ildomos, nem hinnem h szezon kozepen jonnek, mondjuk akkor evi 2 gyorsan egymas utan lehet csak meg
Szerk:
nesa
Nalam is hut-fut, futes tokeletes, legtavolabbi sarokban volt 1-2 fokkal hidegebb, de csunyan szelelt az ablak es belso redonytoknak nem volt hoszigetelese, majd telen kiderul valtozik-e
Hutest meg nem probaltam, en lakasom nem tulzottan szeparalt, belteri bejarati ajto mellett, belterivel szemben a nappali, nem nehez betalalnia a levegonek[ Szerkesztve ]
-
kisPocok
csendes tag
Sziasztok!
Olvasom a fórumot (köszönöm a rengeteg hozzászólást, hasznosak!), leírásban és többen is japán klímákat ajánlotok így ezen már nem gondolkozom tovább. Két darab klímát szeretnék felszereltetni, 28nm hálószoba és 40nm nappali+konyha lehűtésére és sosem fognak fűteni.
Típusok között az alábbi 3-on vacilálok:
- Mitsubishi MSZ-DM35VA / MUZ-DM35VA (~216e pannon webshop)
- Daikin FTX35J3+RX35K (~217e pannon webshop)
- Daikin FTXB35C/RXB35 (~190e kistarcsaiklima ajánlat)Megtudnátok nevezni mik a különbségek ezek között? Nézem hangszintre belső egységek jóformán egyformák (21dB körül vannak, gondolom néma űzemmódban), hűtési teljesítményük közel azonos. Az egyik kültéri egység közel van az erkélyhez így ott számítana a hangszint.
Köszönöm, hűvös napokat addig is!
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz nagypasztor #21469 üzenetére
tulajdonképpen működhet
-
-
Deer76
aktív tag
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
nesa
veterán
válasz Csabroncka #21429 üzenetére
Nekunk is egy gep van es azzal hutunk futunk, siman mukodik, regen raktam be kepet allig van homerseklet kulonbseg.
-
Gorneck
legenda
válasz Brenor #21459 üzenetére
Én 187-ért fogtam a Daikin (FTX35 J3) klímám és 57k volt a beszerelés...nem éreztem rablásnak...vannak ennél sokkal cudarabb lehúzások is (villanyóra átépítése - ami az akkori szabályzat faszsága miatt épült úgy ahogy, most egy kisebb vagyon megfordítani).
De a két szerelő aki ott volt az úgy dolgozott, hogy csak lestem...kész is voltak 1 óra alatt...és, hogy őszinte legyek megérdemelték azt az összeget...de azt azé el kell mondanom, hogy úgy köszöntek el, hogy:
"Bár csak több ilyen szerelés lenne."Ez az alap...ha 5-6 méter kell vésegetni, akkor ez még megy fel bőven. Én pl szobát váltottam emiatt. 12 métert kellett volna csövezni...ami majdnem további 50k lett volna.
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
LanyUs
senior tag
Lenne még egy fontos kérdésem: 6 éves Fuji 14LMCA klímám a szülői házban szinte soha többet nem lesz már használva ( én használtam ott a tetőtérben ). Ti átszereltetnétek vagy hagynátok ott, hogy ne álljanak üresen a csövek? Elszökik belőle a gáz ha nincs használva?
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Brenor #21459 üzenetére
De ez az 50-60 ezer forint nem rablás? Azért beszerelésért egy kicsit sok ez.
Persze kifizetni sok. De amikor ott van 2-3 ember és 3-5 órán keresztül fúrnak faragnak akkor már nem tűnik olyan soknak. Én az egyik klíma telepítéséért fizettem 76.500,- forintot 2 éve. Messzire kellett vinni a kültérit.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Brenor #21457 üzenetére
nem fog megállni 200k-ból, hanem inkább 220-230, egy daikin vagy egy fuji vagy egy hasonló márka meg megáll 250 körül.
akkor már inkább az utóbbi, ér annyival többet, főleg ha társasházba kerül, vagy akkor legyen lényegesen olcsóbb ott viszont pár "elmegy" kategóriás mellett sok az igazán tré.
párszor le lett már írva, ezeknél vannak kompromisszumok, érdemes arra törekedni, hogy a gyártó/disztribútor megbízható legyen mert akkor lesz technológia és alkatrész a javíttatásra, egy whirlpoolra címkézett dzsunka klímánál ez esetleges.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Brenor #21455 üzenetére
talán a polar-ok azok amiket laikus ismereteim alapján bevállalnék ilyen keretből. a gree-k valószínűleg többe kerülnének, és ott már nagyon kicsi a különbség a jobb japánokhoz képest.
átfújást fixre senki nem fogja neked megígérni, esetleges de jó esélyed van rá szerintem hogy profitál a hűvösből a háló is.
céget majd mondanak többen is én a pannonklímával szereltettem, eddig elégedett vagyok velük.
-
Brenor
aktív tag
Sziasztok! Szeretnék venni egy falra rakható klímát. Tetőtérre szereltetném be a nappalimba, ami 20 négyzetméter körüli és a nappalimból nyílik egy kb. 10 négyzetméteres hálószoba és jó lenne, ha odáig is elmenne a klíma. A szereléssel együtt max. 200 ezer forintot áldoznék rá. Milyen klímát tudtok ajánlani? Arra is gondoltam, hogy szerelés előtt kihívnék egy szakembert, hogy ebbe a lakásba milyen klímát tudna ajánlani. Milyen jó klímás céget tudtok ami megbízható?
-
veterán
válasz ZnVjaw0K #21446 üzenetére
ftxp esetén van konfortmód és működik is wifin keresztül... Amit még leírnék, hogy tök jól lehet programozni a klímát napon belüli be-ki-át-mód kapcsolásokra .
Egy dolog hiányzik nekem több fő program mert akkor tudnék nyárra és télre 1-1et összerakni... de összességében megoldottam így is könnyen mert minden eseményt lehet ki-be kapcsolni (így fent van mind a nyári mind a téli program és csak az eseményeket kell a 7 napra végig kapcsolni )
-
netpok2
csendes tag
válasz LanyUs #21451 üzenetére
Az FTXB egy belépő kategóriás készülék ha jól tudom, az FTXM pedig professional, talán a legközelebb a FTXP35K3+RXP35K3 áll hozzá, annak idején én 250k-s ajánlatot kaptam rá. A középkategóriás FTX35J3-at pedig már megkaptam 200-ért.
Én az R410-es J3 mellett döntöttem, mondván hogy az árát nem hozza vissza, mert nem lesz kihasználva a teljesítmény és a gáz meg remélem benne marad és addig nem környezetszennyező. A rezgésekkel nem volt eddig bajom bár csak a fűtési szezon végén került fel és egy 50 centis tömör téglafalra (ami stabil bár valószínűleg jobban vezeti a hangot mint egy mai üreges tégla),
[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
válasz Chaser #21447 üzenetére
Elvileg keresnem kell őket. A srácok azt mondták, hogy érdemes szezon előtt vagy annak végére pakolni azt. De csak most jutottam el odáig, hogy foglalkozzak ezzel is (romokba a ház egy csőszivárgás miatt) és a "készülékre" 2 van írva, de nekem csak 1 rémlett (a szerelő mondott ennyit).
Szal kicsit el voltam bizonytalanodva. De majd beszélek velük.(#21446) ZnVjaw0K:
Aszhem majd első karbantartáskor rakatok bele egy modult is...[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
LanyUs
senior tag
Érdekes a Daikin árazása. Sok szerelő tolja kifelé a Daikin FTXB35C / RXB35C [link] -at 180-200e bruttóért.
Viszont ha R32-est szeretnék, akkor hirtelen dupla annyi lesz az ára Daikin FTXM35M / RXM35M9 [link].Oké, nyilván jobbak a drágább a technikai paraméterei, de ennyivel jobb is lenne? Daikin kültérik hangjáról nem sokan írtatok. Zavaró neszek, rezgések, stb.?
-
Chaser
legenda
válasz Gorneck #21445 üzenetére
A telepito ceg fog sztem idopontot adni, ha nem tevedek nagyot akkorra amikor epp raernek valamelyest, v utba esel, ilyesmi
Azt hittem hutes mellett futesnel van evi 2 kotelezo karbantartas, hutesnel csak egy_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
ZnVjaw0K
tag
válasz Gorneck #21445 üzenetére
Wifi modul nekem simán megérte. Tök jól irányítható hálózaton belülről is és távolról is.
Mutatja a külső és a belső hőmérsékletet az app. (A külsőt csak akkor ha már legalább 1 perce be van kapcsolva és jár a levegő a hőmérő körül, különben úgyis hamis értéket mutatna ha felmelegedik a napon. A belső hőmérséklet kikapcsolt állapotban is látható)
Az üzemmódok nagy része jól irányítható. A ventilátorsebességgel pl nem kell körbe-körbe menni, mint a távkapcsolóval, egyből ki lehet választani a megfelelőt. A légterelő állásszögről nincs visszajelzés, szóval távolról lehet irányítani, csak értelme nincs. Közelről is kényelmesebb a távirányító, mert a wifi késleltetése miatt tovább megy a légterelő a kívántnál, szóval előbb kell megállítani.(Szerk: mondjuk ezt egyszer beállítottam, azóta úgy van, szóval nem izgat)
Ami nem tetszik rajta, hogy a powerful módot egyáltalán nem ismeri. Sőt, ha a távirányítóval powerful-ra kapcsolom, akkor a telefonos app teljesen használhatatlanná válik, semmit nem lehet vele állítani. A comfort módot se ismeri, de attól legalább nem hülyül meg, onnan át tud váltani máshova. Remélem ezek előbb-utóbb egy frissítéssel megszűnnek (app vagy wifi modul szoftver). Aztán az is lehet, hogy nem.[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
Sziasztok,
Lenne pár bugyuta kérdésem:
- Évi két karbantartás előírt a klímámon (Daikin). Ezeket mikorra kell/érdemes időzíteni? (csak hűtés)
- Daikin tulajoktól kérdezném, hogy a Wifi modul mennyire biztosít úgymond kényelmet? (beállíthatóságra gondolok itt leginkább)Gorneck#1239
-
DeFranco
nagyúr
válasz LanyUs #21436 üzenetére
az, hogy érzékeny vagy a klímára vagy a mozgó levegőre és emiatt "mindened begyullad" az egy dolog, annak lehetnek egyedi fiziológiai okai, de te nem ezt írtad, hanem hogy "fáztatok" és "be kellett takaróznotok" még a nem klímázott szobában is (!), sőt "megfáztatok"
nos én elleneztem a klímát erősen anno, érzékeny is vagyok rá, a kocsiban sem szeretem még akkor sem ha a rám irányított rostélyok szinte teljesen el vannak zárva, és szinte mindenhol rosszul érzem magam ahol klíma van mert amúgy az emberek nem is tudják használni, de a sajátunkat simán leszabályzom annyira, hogy meg sem érzem, pedig ott vagyok gyakorlatilag direktben a légáram útjában egy 20m2-es szobában egy 3,5KW-os klíma társaságában.
persze ehhez szépen le kell csökkentenem a légáramot és a teljesítményt, beállítani a hőfokot és a lamellát de valahogy mégis el tudom érni hogy egy szál póló rövidnadrágban se fázzak.
-
Chaser
legenda
Jut eszembe, apr 15-en lezart a h tarifas ora futes resze, azota mar a nyari resze ketyeg(ne), jelenleg 0, azzal tudom majd megmerni a standby fogyasztast, kb honap vegen lehet szamolni, idealis esetben marad nullan
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Klíma elhelyezési tanácsot szeretnék kérni.
A szerelő javaslata, hogy ha egy darab klíma kerül be, ami 3,5kwh-os, akkor vagy a nappaliba kerüljön vagy a folyosóra.
Egy szigetelt műanyag ablakos panelről van szó a záró 5. emeleten. Egyedül amikor 40 fok körül van nyáron akkor nehéz elviselni a hőt, egyébként nem annyira meleg.A folyosói elhelyezést próbáltam szemléltetni piros vonallal, ami a régi bejáratot jelenti.
-
Csabroncka
addikt
válasz arcitec #21438 üzenetére
A szöveg jelentős része akkora gurítás, hogy öröm nézni
Miért fertőtlenít az ionizátor: mert bontja a levegő oxigénjét oxigén gyökre, de ez rohadtul instabil (erősen reakcióképes) ezért vagy találkozik egy másik oxigén gyökkel akkor O2 (oxigén) lesz belőle, vagy O2-vel találkozik és akkor O3 (ózon), vagy....
Ez a szilárd szemcsés megkötésnek és egyéb baromságoknak (vízesés, aktív ionok a természetben) be ne dőlj.
Talán kicsit érthetőbben elég jól leírják, érdemes elolvasni és megérteni, miről beszélek.
Illetve most találtam ezt, egész korrektül leírja a srác a bloggjában....
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
arcitec
addikt
válasz Csabroncka #21437 üzenetére
Köszönöm, majd megnézem, de csak egy kis szösszenet : [link] Azt mindenképp fenntartom, illetve mint tény, hogy pl a Daikin az erős érezni.(állítólag) volt olyan Fujitsu klímám , amiben szintén érezni lehetett, a Sharp légtisztítő az jobb, nem olyan erős(állítólag). Negatív hatásról eddig nem olvastam... [link] [link]Sőt külön is lehet kapni csak ioniozátort : [link]
Idézet : 99,9 % -os hatékonyság az allergének és poratkák semlegesítésében ( A vizsgálatot a Hiroshimai Tudományos Egyetem végezte)
A Plasmacluster ionok átvágják a szálló, általában poratka ürülékből, elpusztult atkákból álló allergének sejtfalát és eltávolítják belőle a proteint, semlegesítve ezzel hatásukat. ( A vizsgálatot a Hiroshimai Tudományos Egyetem végezte)99 %-os vírus semlegesítési hatékonyság ( A vizsgálatot a független angol víruskutató Retroscreen Virology Ltd. végezte)
A Plasmacluster ionok felbontják és eltávolítják a vírusok tüske-szerű proteinjeit, ártalmatlanítva ezzel magunkat a vírusokat, általában poratka ürülékből, elpusztult atkákból álló allergének sejtfalát és eltávolítják belőle a proteint, semlegesítve ezzel hatásukat. ( A vizsgálatot a független angol víruskutató Retroscreen Virology Ltd. végezte)A Plasmacluster Ionok megakadályozzák a poratka allergének növekedését még a poratkával szennyezett szobában is. ( A vizsgálatot a Hiroshimai Tudományos Egyetem végezte)
(A vizsgálatot a Hiroshimai Tudományos Egyetem végezte)A megtapadt penész növekedésének csökkentése. ( A vizsgálatot a Japán Élelmiszer Kutató Laboratórium végezte)
A nagykoncentrációjú Plasmacluster ionok semlegesítik a levegőben lévő penészt és csökkentik a penész spórák növekedését. ( A vizsgálatot a Japán Élelmiszer Kutató Laboratórium végezte)99 %-os levegőben szálló penész hatástalanítás ( A vizsgálatot a Japán Élelmiszer Kutató Laboratórium végezte)
Bekapcsolt Plasmacluster Ion generátor mellett 49 perc működés után, egy 25m2-es szobában történő üzemeltetés esetén. (A tesztet a Sharp FP-F30EUW-vel végezték, legnagyobb ventilátor sebesség mellett)Mindezek mellet kéne írni azt is, hogy káros az emberi egészségre..
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz arcitec #21432 üzenetére
Az Ózon mérgező gáz (mármint ami miatt fertőtlenít is, hogy erősen oxidál).
Egyébként használnak ionizátorokat az egészségügyben elsősorban rendelőkben, vizsgálókban, műtőkben.Semmi szükség rá a hétköznapi szobában - szűrjön a gép a PM10, 5 tartományaban az a lényeg!
Nem akarok senkink sem oktatást és egyebeket tartani, nézzetek utána. Mindegyiknek megvan az ózonemisszió értéke.Nevemre rákeresel a háztartási gépes topikban, ott részletesen kifejtettem az okot.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
LanyUs
senior tag
Jó módszert írsz a használatra, csak nem vagyunk egyformák, valaki jobban érzékeny a huzatra is pl. én
DeFranco: Fujitsu 14LMCA már egy erős középkat. a Fujinál, a többihez képest pedig best. Vissza szabályoz az hangtalanra. Meg voltam elégedve vele, de most az elköltözéskor sem az adott helyiségbe tesszük a készüléket. Kinek a pap, kinek a papné Ettől függetlenül a klíma alapszabály még igaz és az, amit írtok . Csak nekem mindenem begyulladna...
-
Zeki
nagyúr
válasz LanyUs #21433 üzenetére
A normális inverteres klíma használat az, amikor a hűtött szoba egész levegőjében át van keringtetve a hideg, ami ugye szabályozottan hideg, inverteres klíma esetében.
A legrosszabb - és a fiam ezzel le is betegedett anno (a neten olvastam a hülye tippet)- hogy van egy hűtött helység, irányítsd lefele a lamellát, menjen lefele a hideg, és az majd átmegy másik szobákba is. Ez igaz, cserébe lent rohadt hideg lesz. Ami rohadtul nem jó.
A hideget előre kell fújatni a klímából, vízszintesen. Akkor szépen átkeveri a levegőt. És nem kell nagyon hidegre sem állítani. Ráadásul az átkevert levegőn ő is érzi a hűtést, tehát vissza tud szabályozni.
A legjobb az a szoba, ahol az inverteres klíma van, normálisan beállítva. Nyilván nem közvetlen magunkra fújatva. -
LanyUs
senior tag
válasz Chaser #21431 üzenetére
Én hiszek ebben és a párommal a klíma alapszabályunk több, mint 5 év hazai és nekem már 15 éves céges felhasználói tapasztalat alapján. Klímát ( Ha van rá mód! ) olyan szobába telepítünk, ahol nem tartózkodunk A folyosó tökéletesen bevált. A célzott szoba felé direkt irány, a többibe viszont csak átment. A 3 fok reális különbség lehet a szobák között, viszont a nem klímázott szobába is fáztunk már a becsorgó hidegtől, ezért be kellett takarózni Mindketten érzékenyek vagyunk rá és megfázunk tőle gyorsan, viszont ha nem a szobánkban van, akkor minden oké.
-
arcitec
addikt
válasz Csabroncka #21425 üzenetére
"az ionizátort mindegyikből kikötöttem" ezt miért? Nagyon erős benne? Úgy tudom a Daikin az amiben erős(zavaróan). Ami nekem van kifejezetten hangsúlyozva van, hogy legyen bekapcsolva.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
ott voltam, tapasztaltam, hőmérsékletet nem mértem legtávolabbi helyiségekben már melegebb volt természetesen néhány fokkal, mivel régi ház, nyílászárók sem cseréltek, biztos van a háznak egy konstans kis huzata ami mozgatja a levegőt
-
Ez egy jó ötlet, van itthon vagy három szoba ventilátorom...
Tavaly a mobilklíma mellett is jól mozgatta a levegőt a szobák között.
Idén is be fogom üzemelni a klima mellé és akkor várhatóan a többi szoba is tűrhető lesz[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Csabroncka
addikt
válasz windlord #21426 üzenetére
Mezei kétforintos szobaventilátor... (amikor beindul kánikula és túlmelegednek a hálószobák egyszerűen bedobod a szobák ajtaja elé, hogy a padlóról kicsit felfelé fújva betolja a hideget)
Chaser: az hazudik aki csatornázott klíma nélkül lehűt egy több helyiségből álló, pláne ekkora ingatlant egyforma! hőmérsékletre.
Olyan lehet, hogy a hűtött szoba és a többi között 5-6 foknál több differencia nem lesz nyitott ajtónál, de kérdem én normális lenne az?
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Ádám16
addikt
Sziasztok!
Debrecenből van itt valaki, aki foglalkozik klímatisztítással, esetleg tudtok ajánlani megbízható céget?
Komplett ózonos-szétszedős eljárásra lenne szükségem, mert 2-ből 1 nem inverteres beltéri eszköz büdöset fújt (nem mindig/folyamatosan) tavaly "sima" tisztítás után is. Ezt is tapasztalt szakember végezte, de elköltözött.Ennek az eljárásnak mennyi hozzávetőlegesen az ára 2 db beltéri egységet tekintve?
Köszönöm!
-
windlord
őstag
válasz Csabroncka #21425 üzenetére
Nalunk annyira nem para a por szerencsere.
Milyen ventillatorra gondolsz?
-
Csabroncka
addikt
válasz windlord #21424 üzenetére
Én használtan vettem 3 Zepter Air Ion-t. Ebből egy működik a gyerekszobába, egy a folyosón, egy pedig a nappaliban. Elsősorban városi por szűrés miatt, az ionizátort mindegyikből kikötöttem.
Egyébként a nagy melegekre elég egy kis ventillátor a földre, ami befújja a hideget a szobákba....
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
windlord
őstag
válasz Csabroncka #21423 üzenetére
Ez tiszta sor, ez a kompromisszum a reszemrol.
Milyen legszurot hasznalsz? -
windlord
őstag
A klimas haverom Gree Lomo Plus -t ajanlott 3.5kW -ost egy lakas hutesere.
Ket kis szoba, egy amerikaikonyhas nappalival.
Lehet tobb belteri kellene, de nem lesz.Jo az emlitett klima?
Szerelessel 180k. -
Csabroncka
addikt
válasz Sza_Sa #21420 üzenetére
Én ezt vettem és ajánlom is!
Wi-fivel ne törődj ~5000 forintért van kínai IR vezérlő
"in medias res"
-
Sza_Sa
senior tag
Ajánlanátok nekem is valamilyen klímát? Teljesen elvesztem a mennyiségben.
3.5kW-os kellene az alapterület miatt, szükséges a wifi, viszont szinte kizárt, hogy fűtsünk vele, a csendes működés inkább fontos.
Az ár: maximum 250ezer plusz a szerelés, de nem sírnék ha 200+ szerelésért megúsznám."Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Zeck
aktív tag
-
Zeck
aktív tag
Sziasztok!
25m2-es gyerekszobába szeretnék nyárra klímát, csak az elviselhetetlen napokra/éjszakákra. Fűtés nem feladat. A másik szobában van egy tizenéves nem inverteres daewo klíma, ami szükség esetén ellátja a feladatot, és állítólag ezek sokáig bírják, így ezt meghagynám.
Szóval a 25 m2-re 150-170+beszerelésért milyen típust és mekkora teljesítményűt lenne érdemes beszereltetni? Wifi meg egyéb okosság annyira nem szempont, csak tegye a dolgát, lehetőleg hosszú távon. Daikin-re gondolnék de rengeteg a típus és külömböző teljesítménnyel, ezért kérnék segítséget."két lábon járó növényevő szarkészaurusz"
-
ghostie
tag
Sziasztok,
Midea Premier 3D Full DC ion klímán gondolkodom. Azt láttam, hogy 2013-as modell. Mennyire hátrány ez, érdemes lenne esetleg újabb típust keresni?
Köszönöm
-
tibibi
őstag
válasz gabenn4241 #21407 üzenetére
az Ariston mehet H tarifára?
-
gabenn4241
tag
válasz Chaser #21405 üzenetére
Először is olyan klímák között keresgéltem amik gyárilag téliesítettek. A gree amberre főleg az ára miatt esett a választás, illetve az elhelyezés miatt fontos a vízszintes terelés állíthatóság. Előszobába meg nappaliba lesznek. A hálókba meg pana megy a csendesség miatt. Ott nincs kompromisszum. Bojler pedig az Ariston lydos hibrid lesz. Majd az idő megmutatja hogy jó döntéseket hoztam-e. Remélem jó szolgálatot fognak tenni...
[ Szerkesztve ]
-
-
drmazsi
aktív tag
Sziasztok!
20nm2 szoba, milyen légkondit ajánlotok? 250e ft-ig.
Koszi!Don't hate the player, hate the game ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest