Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
rattan
tag
válasz TeeJay #14295 üzenetére
Egyelőre no problem, nálunk -16 volt reggelre.
Igaz ma egész nap alig ment a kompresszor, mert zavartalan volt a napsütés, és emiatt 25,4 fok volt a nappaliban.
Most este eddig szépen fűt, most -16-nál tartunk, leolvasztás ma még nem volt.
Holnap hajnalra -18-at mond, szerintem nem lesz gond. (2016-os Pana Nordicom van).[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
Hogy bírják a klímák a fűtést ilyen kinti hideg esetén? - 20fok jön hamarosan
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Fancy-boy
addikt
Ez mennyire túlzó?
"Min. + 20°C -os külső átlag hőmérséklet kell ahhoz, hogy egy klímaberendezést a klímatechnológiai előírásoknak megfelelően betudjunk beüzemelni.
Képtelenség a rendszerbe jutott nedvességet + 20°C -os rendszer hőmérséklet alatt eltávolítani.( nincs hozzá megfelelő vákuumszivattyú )
Ha valaki Önnek + 20°C alatt telepíti a klímáját, akkor az nem szakember és garanciavesztéssel jár."
Ebből a cikkből van: [link]
[ Szerkesztve ]
-
tibibi
őstag
Szerintetek 18m2 -re elég 2db LG neo plazma 5kw/db Kipróbáltam bírja a -12 elég jól tolja a meleget
-
feco19
csendes tag
Olvasgatom a hozzá szolásókat, én belüll a falakat melyek külső ,, lépcsőház, falát ,,külsöket is, szigeteltem,
nálam is 30-as, két vég fal van kétszer 06-mm es XPS szigetelövel, szigeteltem,a többit egyszer,
azért kedvező a fűtés ára... -
fulton
addikt
válasz Morris #14280 üzenetére
Arról nem beszélve hogy reggelre lehült a szoba nagyon.
Ez nekünk megfizethetetlen , mármint ez a két klímás fűtés. Kellemes meleg van a szobában, szabályozhatom sensor kutyafüle...meg vagyok elégedve. Így H-s an meg ugye mégjobb.igen gondolkodtam hogy lehet csak egy 2 cm xps kerül (fagyhatár miatt). Majd még számolgatok. Komfortnak tegyen jót és csá.
Ráadásul a hátsó szoba már komfortosabb mert laminált padló alatta némi szigetelés, mennyezet nikecel borítás és érződik hogy egyenletesebb a levegő, igaz ott a klíma is csak 1m magasra van szerelve a padlótól.[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz Morris #14280 üzenetére
nem sajnos. Nem költünk most 1,5 millát a ház szigetelésére, mikor eddig is elvoltunk hogy két szoba van csak fútve. Alapjaiban nincs bajunk a 10 fokos nappali konyháéval. Fürdő szintén fűtött mikor kell.
És így megvan a havi fűtés számla 12e durva időben. - pár fokban még kevesebb...Durán 20 év múlva lennénk 0-án úgy ha addig abszolút nem használnánk a klímákat sőt semilyen fűtést. Fűteni pedig akkor is kellene.... Szóval legyen 25-30 év, csarébe 15 fok lenne a nappaliban a mostani nagy hidegbeli 7-8 helyett. De tegnap lement 5 fokig. Viszont ilyenkor begyujtunk kicsit és át vannak vészelve a nehéz napok.
korábban gázra költöttünk (nagy ház) 60e reket is. havonta.
Ha meg fával az megint vagy 220e jött ki egy szezon ÚGY hogy csak este 17-18h körül volt begyujtva (ráadásul ha senki nem volt otthon még akkor sem, és csak este 23h ig tettünk rá. Az sem jó, akkor meg hideg volt napközben minden szobában.[ Szerkesztve ]
-
tibibi
őstag
-
fulton
addikt
válasz feco19 #14273 üzenetére
sajna nekem le kellett vennem a gazdaságos fűtést akár mit is csinál pontosan, mivel olyan gáz a szoba(ház) szigetelése (falak) hogy a szoba átellenes oldalán 2 fokkal hidegebb van mint a klíma környékén. (ebben benne az is hogy fentre szerelt megoldás sajnos) Csak úgy süt a hideg fal. Szeirntem jó ha 13 fokos a fal, míg a szoba 21-23 fokos (egyik és másik sarkában). Nem igazán értem ezt, mivel B30 as tégla fal van nincsennek hézagok stb....az ablaknál sem immár. Szépen szigetelés felujjítást csináltam rajtuk ősszel. (1 napos meló)
Hozzáteszem a 2 fala full hideg fal (ráadásul ott fuj át a szél) a másik két belső fal szintén nevezhetjük hidegfalnak mert ott a szoba nem fűtött. 5 fok volt tegnap este. Szóval be kellesz gyujtani kicsit...[ Szerkesztve ]
-
feco19
csendes tag
-12,6 c -ban is fűtenek az inverteres klímák, 22 c a lakásban 64 m2,,, 650-ft H tarifával.24 órában...
Fujtsu Asyg 07 LMCA 2 Asyg 12 LMCA 1. Heat ,, Gazdaságos üzem mód,,,Fan Autó mata fűtés! -
pjen
félisten
-
fulton
addikt
Nem kell külön elhúzott kábel a megszakítótól a beltérihez, mehet 1 kábelről. Nekem befut a kültéribe a 2.5 feles és onnan megy a beltéribe.
Gondolj csak bele, 2.5 mm kábelt húzol ki a megszakítótól, amin ráadásul ha 10A megszakítóvel tervezel, bőven jó...itt egyébként is a 10A megszakító lenne a szűk keresztmetszet.
Viszont érdemes megnézni (mivel nem tudom milyen klimát akarsz kötni) a specibe a max áramfelvételt és az alapján felépíteni az árramkört. (keresztmetszet, hossz, megszakító...stb) de alapjaiban azt mondom a 2.5mm vezeték megfelelő lesz véleményem szerint egy lakásba szánt klímához. De mindenképp nézd meg a sepcit
[ Szerkesztve ]
-
choco01
addikt
Sziasztok!
Az miert van hogy nagyon hidegbe sípol a klíma kültérie???
Gree klíma 5kW.
Köszi.
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
fulton
addikt
-
tl-x
őstag
Van köztetek olyan aki csak a légkondival fűt otthon? Régi kazánunk van ki tudja meddig megy még és úgyis szeretnék klímát.
-
pjen
félisten
Reggelt.-17 van.Lakásban+21.Nézegetem átlag 4A felvétel.
-
Zeki
nagyúr
-
fulton
addikt
...kemény. kivancsi leszek. Nekem a Luca09 cdak -15 ig.
De ugy tudom megy az tovabb is...csak alacsonyabb cop on. Magyaran hogy nem all le amint eléri a -15. Ti h tudjátok?
Kellesz azert fát behordani a kazanba. Begyujtani erre a par napra.Min mérted ezt a -21 fokot
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
-
Male
nagyúr
válasz fulton #14249 üzenetére
Nem egy sima teljesítmény korlát. Nagyobb hőmérséklet ingadozást enged meg, és lassabban fűt fel ( ez mondjuk már a teljesítmény korlátozás ). Mivel nem állítgatom a hőfokot, így utóbbi csak a szellőztetéseknél játszik ( tényleg nem indul be tőle olyan durván ), az előbbi meg elvileg állandóan... nagyon nem vettem észre a lakás hőfokán.
-
pjen
félisten
-13.Globális felmelegedés.
-
fulton
addikt
Ezt az eco mmodot mondjuk nem igazan értem. Ha belegondoltok: ha x energiaval fel kell futeni az x m2 akkor fel kell.
Lenyege talan abban lehet az eco modnak, ha pl kint -15 fok van kellene 3.2 kw az x m2 szinten tartásához de az eco miatt csak max 2200 w ad le. Válaljuk vele ugye azt az enyhe lehulest a szobaban ... de lenyegeben ha csak mondjuk 2200 w kell akkor tok mind1 h be van e kapcsolva az eco mod vagy nem. -15 fokban mondjuk ugy eco modban csak kb 2.2 kw a max leadott.Lenyegeben lekorlatozza a klimat egy max 2.2kw osra. De ha szukseges akkor kikapcsolom es max 3.2 lesz..
De ezt tesztelni kellene 3 . 3 oraban[ Szerkesztve ]
-
Male
nagyúr
-
pjen
félisten
Üdv,urak.Kinn -11 fok van,a két 2,5Kw-os klíma könnyedén tartja a 21fokot 70 négyzetméteren.
-
rattan
tag
Kérj árajánlatot pár klímástól, akivel érdemes üzletet kötnöd az úgyis kimegy, felméri a terepet és tapasztalat alapján fogja javasolni mit hova kell tenni.
Arra még figyelj a beltéri helyének kiválasztásakor, hogy a kondenzvíz elvezetés megoldható legyen, lehetőleg a lefolyóba. (Tehát vizes helyiség közelében legyen). -
pjen
félisten
A Maglódi Bauhausban nagy klíma kiárusítás van.!!!
-
-
tl-x
őstag
Sziasztok! Szeretnék légkondit otthonra ezt a típust néztem ki: Whirlpool SPIW412L 3,5kW split klíma a ház kívülről szigetelt 70nm-es, a berendezés az amerikai konyhás nappaliba kerülhetne azonban a külső fal a belső egységtől kb 2 méter távolsába van tehát az előszoba plafonján kellene elvezetni a csatlakozókat. Szerintetek megoldható? Elég ez a készülék oda vagy sok is? Nyáron kb 30 fok szokott bent lenni. Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
Auchan (2017.01.02-11.):
Whirlpool AMD 354/1 2.7 kW inverteres klíma 87.999,-Ft -
fulton
addikt
Sziasztok
Tudna valaki segíteni a köveetkezőben?:
van egy Broadlink RM2 Pro kis készülékem, mikor tanítom a légkondira, meilyk kódolást kell kiválasztani, csak mert kettőt kínál fel. Én kiválasztottam az alsót, de marhaságot ír ki a benti hőmérsékletre 32.4 F.
EZt nem lehet átváltani valahogy C.ra? illetve mi lehet az oka hogy baromságot ír? -
Quqesz
nagyúr
Még egy elégedett ügyfél apósomék részéről windyékkel kapcsolatban. 2 Daikin felszerelve teljesen korrektűl! Ajánlottak részemről is!
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Male
nagyúr
Klímával fűtők, amiben nincs tálca fűtés (Fujitsu LTCA, tehát fűtésre való, de ez nincs benne). Alul 4 lyukon keresztül folyik belőle a víz. Tavaly télen egyszer fordult elő, hogy majdnem teljesen befagyott a négy lyuk, de végül ez nem történt meg. A múltkor a nulla fok körüli nagy ködben telt napok során, a négyből egy (a szélén lévő) teljesen befagyott, a másik három csak beszűkült, ahogy tavaly is. Fogtam magam, és amikor a leolvasztást csinálta egy hajszárítóval 10 perc alatt leolvasztottam ezeknél a lyukaknál, gyak szárazra , tehát újra 100%-os lett mind a négy lyuk.
A kérdés, hogyha ezt csinálom, az okozhat bármi problémát? ( a tippem, hogy nem, de inkább rákérdezek )
-
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék összesen 3 különböző ingatlanba 3 db klímát vásárolni. 2 db kellene tégla építésű társasházba. Egyik É-NY fekvésű, kb 28 m2 kellene lehűteni (2 egymás mellett lévő szoba). Nyílászárók kicserélve, tető leszigetelve (10cm-es szigetelés), redőnyök stb megoldva.
Ide kellene egy költséghatékony-energia takarékos klíma. Ez az ingatlan szobáztatásos vendéglátási célokat lát el. Itt fontos lenne, hogy lehetőségekhez képest energia takarékos legyen.
Másik a saját lakásom, amelyben 15-18m2 lenne a lehűtendő terület, ez D-NY fekvésű, itt is nyílászáró cserélve és redőny is rendelkezésre áll.
Harmadik pedig egy családi ház, itt is szintén ilyen feltételek, a hűtendő helyiség 25m2-es, a felső szint az maga kb 90m2, de ezt egyetlen készülékkel nyilván nem lehet megoldani.
Nem vagyok járatos a témában, elolvastam az összefoglalót, ha jól átom Daikin klímákat javasolják, én ezt a típust néztem ki (Daikin FTXV25AB/Daikin FTXB35C), nem tudom, hogy ez megfelelő-e a célra.
Valamint olvastam, hogy ha költséghatékonyabbnak kell lenni, akkor Whirpool az szóba jöhet, vagy messziről kerüljem el? (Whirlpool SPIW-409)
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
pjen
félisten
Jó estét.Egy gyors kérdés, szerintetek ártana az egy klímának,ha 10 centivel alatta lenne egy szekrény.
-
pjen
félisten
válasz baloghgabor #14210 üzenetére
Kit érdekel,a napelem szebb?
-
pjen
félisten
válasz baloghgabor #14208 üzenetére
Hát,de.Szendvics szerelés.Földszinten kettő a ház 2 sarkán+2 a ferde tetőn.Mind az utca fronton.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz baloghgabor #14206 üzenetére
Ha azzal is fűt,jó lehet a 6.Nekem is van négy,kettő földszint,kettő tetőtér.Ahhoz,hogy egyenletes legyen a meleg egy még jól jönne.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz n@p@lm #14205 üzenetére
Hát, fene tudja. Csak próbáltam elképzelni, hogy egy kis házba hová kell 6 beltéri (vagy lehet bent nincsen annyi?! . ) 3 szoba, konyha, fürdő, kamra?! (tudom maradi vagyok ) A hosszabbító külön tetszik! No, bocs itt csak 3 van, a másik kis házon van 6?!
[ Szerkesztve ]
bégé
-
n@p@lm
őstag
válasz baloghgabor #14204 üzenetére
Zúgtak☺️
Kívűlről elosztó, hosszabbítóval táplálták meg. -
ThodEE
őstag
válasz baloghgabor #14202 üzenetére
Nálunk a szembe lévő házon 6 kültéri van Pedig nem egy hatalmas kégli
BÚÉK
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
baloghgabor
aktív tag
válasz n@p@lm #14201 üzenetére
Japánban van egy ilyen város. De hogy ennek a klímának van-e köze hozzá? Mondjuk én soha nem hallottam róla. Ami persze sokat nem jelent Szerintem sétálj vissza és kérdezd meg a a tapasztalatokat! Ha nem forgalmazója, szerintem elmondja az igazat. Mondjuk, az hogy van három kültéri is, a ház három pontján? Érdekes!
[ Szerkesztve ]
bégé
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest