Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
scream
veterán
hát nem gondoltam semmire ,mivel kb semmilyen szinten nem értek hangtechnikához ...
G35-höz csak egy ilyen progi, felület van ahonnan semmit nem lehet szabályozni :S de nagyon idegesítő hogy a beszédhang nem hallatszik ... :S hogy tudnám megcsinálni úgy hogy normálisan menjen ? -
_ak_
addikt
Sziasztok!
Egy laptophoz keresek külső hangkártyát, egyedül az számít, h optikai csatin keresztül ki tudja nyomni az 5.1et. Lehetőleg express card vagy pcmcia. sry, ha azutóbbi hülyeség, nem tudom milyen kártyák mennek ezekbe a slotokba, de ha nincs ilyen hangkártya, akkor USB-s is jó.
Let's begin, de gozaimasu!
-
rudeee
senior tag
Sziasztok!
Ezek közül a hangkártyák közül melyik lenne a legjobb választás a hangminőséget nézve?
Driver tekintetében melyik áll jobban?- Audigy SE
- Audigy 2
- Audigy 2 ZS
- Asus Xonar DSAz Audigy 2-n kívül melyik rendelkezik még hardveres dekódolással ami tehermentesíti a procit?
ui:
Olyan gépbe menne a kártya amiben egy 1300Mhz-es Tualatin Celeron dolgozik.Köszi a válaszokat!
-
rudeee
senior tag
-
[ Szerkesztve ]
-
rudeee
senior tag
-
[ Szerkesztve ]
-
Archer
őstag
Milyen oprendszer alá használnád? Prociból kiindulva gondolom XP, az alá szerintem jó lenne az Audigy2 ZS vagy a sima Audigy 2, SE-t nem ajánlom. Vista meg 7 alá inkább Xonar DS, driverileg jobb mint az Audigy-k. Hangminőségre szerintem számottevő különbség nincs a két kártya között, az alaplapi hangcuccnál (pláne egy régi P3-as lap esetén) mindkét kártya sokkal szebben kell, hogy szóljon.
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
malwy
senior tag
Miután megpiszkáltam az EQ-t, drivert cseréltem, szebb hangot tudtam előcsalni a live!ból mint integrálttal. Most van basszus is meg mosott magas/közép. Azaz kaptam integrált+basszus egyedét.
Viszont figyelemre méltó, hogy a nokia 5610-es még mindig jobb mint ezek a szutykok.
Aztán azt sem egy ilyen fejhallgatóhoz találták ki...[ Szerkesztve ]
-
Kis zöld izé
senior tag
SB Audigy 2 ZS Notebook, X-FI Audio Notebook, X-FI Notebook, X-FI Surround USB
Persze ezek jóval borsosabb árban vannak mint a fentebb már említett Terratec, de minden bizonnyal jobb minőséget produkálnak.[ Szerkesztve ]
Bye!
-
rudeee
senior tag
válasz Kis zöld izé #2313 üzenetére
Ehhez a géphez természetesen XP lesz használva.
Az a két kari egyenlőre pihenget, ha már lesz durva hangrendszer akkor legyen jó a minősége is.Az Audigy 2 kártya driverével kapcsolatban kérdeznék egy-két dolgot.
Amikor anno keresgéltem hozzá meghajtóprogramot, akkor csak az Audigy 1,2,4-hez való multisat tudtam leszedni a netről. Működik is szépen, nincs rá semmi panasz csak az érdekelne, hogy valaki közűletek akinek ilyen kártyája van használ-e másmilyen drivert hozzá vagy pont ugyan ezt mint én?
Létezik-e másmilyen meghajtó hozzá, ami esetleg jobb mint ez a multis?
Ha létezik, akkor honnan tudom leszedni?ui:
Audigy 2 ZS SB0350-es modellből készítettek műanyag csatlakozós változatot?
A neten nem találtam képet csak az aranyozott változatról.
Erről van esetleg valakinek információja?Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
_ak_
addikt
válasz Kis zöld izé #2312 üzenetére
Asus Xonar U1? Csak mert vista alatt annyit szívtam már creativval, h borsódzik a hátam, ha csak rágondolok. Viszont asusból meg nem találtam express cardosat.
-
Kis zöld izé
senior tag
Ha már kéznél lesz a a Z-2300, akkor mindenképp valamelyik A2-es karival használd a szettet. Tutira jól ki fogja hajtani a rendszert. Egyébként én is úgy tudom, hogy a ZS kariból csak aranyozott csatis van. Driverrel kapcsolatban sajna nincs tapasztalatom, de szerintem XP alatt használd a hivatalos driverrel. Ez esetben nem hinném, hogy sok értelme lenne egy szétmoddolt drivernek.
Bye!
-
Kis zöld izé
senior tag
Sajnos nincs tapasztalatom ezekkel a kütyükkel kapcsolatban,de feltételezhető, hogy jobban optimalizálva van a hardver és a szoftver is. As Asus cuccával sem járhatsz túl rosszul. Azt csiripelik a madarak, hogy Vista és Win7 alá stabilabb driverek vannak, mint Creative pajtiéknál. De mondom azért illik szem előtt tartani, hogy egy laptop hardverei sokkal jobban vannak optimalizálva.
Meg egy PCMCIA/ExpressCard/USB-s dolgok azért máshogyan működnek mint egy asztali PC belső hangkarija. De ez csak egyéni vélemény. Körbe kell járni a dolgot.Bye!
-
rudeee
senior tag
válasz Kis zöld izé #2316 üzenetére
A driver nem moddolt, csak Audigy 1,2,4 szériás kártyákhoz is használható.
Van egy vezérlőpanelje amin sok mindent lehet állítani, viszont az érdekelne, hogy van-e másfajta driver az eszközhöz amit mások használnak mert én nem nagyon találtam annak idején. -
celf
őstag
hehe....
DX2 + Scythe amp (??)
[link] -
_ak_
addikt
válasz Kis zöld izé #2317 üzenetére
Nem tudom, h mennyire fontos a driver egy ilyen külső cuccnál, de ha annyira, mint az asztaliban akkor creative szinte ki van zárva.
Sajnos valóban kevés a tapasztalat ezeket illetően ill. olvastam egy két ajánlottról, de azok használtan szinte 2-szer ennyibe kerülnek és még mindig nem vennék rá mérgt, h azok is rendesen fognak muzsikálni w7 alatt.Thx a helpet!
-
rebugra
aktív tag
Sziasztok!
Milyen USB-s, vagy ExpressCard 34 vagy ExpressCArd 54-es külső hangkártyát ajánlotok? Lényeg hogy optikai bemenet legyen rajta, és olyan 10.000 Ft körül legyen?═════════════ --==[ FinestMedia Werbetechniker ]==-- ═══════════
-
Bukta7
tag
Üdv!
Azzal fordulnék hozzátok, hogy új hangkártya, és hangfal - vételt tervezek számítógéphez:szoba kb 17,5 négyzetméter (koliban), Logitech X-230-ra gondoltam + valami hangkártya kellene hozzá, milyet ajánlotok? (max 12-15ért?)
eddig 10 W-os hangfal volt itt, amúgy ez a 32, vagy 40-es már szólna valahogy ekkora szobában? -
Archer
őstag
Nem nagy ördöngösség, adnak a hangfalhoz meg a hangkártyához annyi brosúrát, hogy nem nagyon lehet eltéveszteni. Max annyi, hogy a BIOS-ban szerintem érdemes letiltani az integrált "hangkártyát" de az sem kötelező, elég a vezérlőpulton beállítani, hogy a Xonar legyen a használt hangeszköz.
Hogy milyen csatolósat vegyél, az meg azon múlik, hogy melyik hogy fér el az alaplapodban (meg hogy fog, ha később bővíted méretesebb VGA-val vagy nem tudom mivel a géped).[ Szerkesztve ]
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
LJ.
tag
Halihó!
Vettem egy G51-es Logitech hangrendszert, de az a problémám hogy alaplapi hangkarival a hátsó hangszórók nem szólnak. Erre van valami beállítási lehetőség szerintetek?
Tervezem egy profibb hangkari beszerzését is a jövőben, egy Xonar D1-et ha lesz rá keret. Viszont az a kari ki fogja tudni szépen keverni mondjuk a stereo zenéket mind az 5 hangszóróra jó minőségben, torzulás és észrevehető minőségromlás nélkül?
-
Lajkó
őstag
Helló!
Szeretnék egy ExpressCard 34 vagy 54 csatolású hangkarit (notihoz).
Fontos lenne hogy: -minimum Audigy2 szinten szóljon, -SPDIF kimenet (5.1-es házimozihoz, de mindegy hogy coaxális vagy optikai), -stereo fülhallgató kimenet, -saját hangchippes (ezalatt azt értem, hogy olyan ami nem terheli játék alatt a processzort), -szoftveresen változtatható hangszinek (legalább 2 magas/mély).
Használtan szeretném beszerezni, és olyan 10 ezer környékére gonodoltam!
Ezt a kettőt 1 2 találtam ami ExpressCard csatolású, de sajna nem tudok róluk semmi egyebet!
Windows 7 Ultimate 32bites oprendszer alatt szeretném használni!Előre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Tutivesztes
tag
Sziasztok!
Beszereztem egy Creative GigaWorks T20-as hangfalat, és ehhez szeretnék egy hangkártyát, mert az integrált az "elvileg" -de gondolom gyakorlatilag is- nem a legjobb, azt mondták hogy rengeteget javul a minőség...mit ajánlanátok? Csak ez a két hangszóró lesz rákötve, főleg zenehallgatásra... (konfigom a nevem alatt, és nem szeretnék 15-nél többet rászánni... Előre is köszönöm a válaszokat.
Agyatlan idiótaként élni jó. Én csak tudom.
-
Lajkó
őstag
Végül is nem találtam notihoz olyan hangkarit az Audigy 2ZS Notebook-on kívül ami megfelelt volna az elvárásaimnak (egyiknek sem dolgozik a hangprocesszora, csak szoftveresen kezeli aa dolgokat). Persze a 2ZS-t is csak pcmcia-s folglalatoz gyártják, szóval ez sem megoldás még átalakítóval sem! :S Sajnos lett volna néhány majdnem jó kari, de mind elbukott (az X-fi-vel az élen!) a hardveres támogatás terén!
Úgyhogy marad az usb-s megoldás! Amivel természetesen nincs gond, de szerettem volna(akár 20.000 Ft. körüli áron) egy a gépbe szinte teljesen eltünő hangcuccot! -
dalek
tag
Sziasztok!
Notebookhoz szeretnék extern hangkártyát venni.
Csak zenehallgatásra használnám Creative I-Trigue 3800 hangfalakkal, és Sennheiser H205-ös fejhallgatóval /szóval elég a sztereo is/.A SB X-fi Go vagy a SB X-Fi surround jó lenne?
Látom sokan dícsérik a az Asus Xonar U1-et is.Előre is köszi a javaslatokat!
-
dalek
tag
Ez tényleg jó kártya lehet, egyetlen gond vele, hogy már kifutott termék és ritka mint fehér holló.
amit az előző hozzászólásomból kihagytam, hogy elektronikus zenét hallgatok /progressive, tech-house/, arra pedig ugye nem kell annyira komoly kártya /nem fontos a színpadi tér és a hangok "élethűsége".
Ennek tükrében az X-Fi Go! szerinted milyen lenne?
-
0805
tag
Sziasztok!
Szeretnék hangkarit vásárolni de még nem tudom milyet..
Ugye vannak ezek az alaplapi hangkarik Pl:Realtek ALC889A 8 csatornás hangkodek.
Ha vennék vmilyen hangkarit akkor minöségben többet tudna adni mint ezek az újabb integráltak?
Elöre is köszi.. -
Lajkó
őstag
Igen ez jó karesz! De mi bajod az első linkemmel? Hangártyára kb. annyira fölösleges a garancia, mint árvaházba a szülőértekezlet! Talán még alkudni is tudsz belőle... De tudod ki a barátod??? Google!!!
Egyébként nem kifejezetten a "színpadi tér és a hangok"-ra specializálódik a Crystalizer. Inkább a hangok nagyobb tartományáról, és tisztaságáról lenne szó. Crystalizer teszt!Mellesleg milyen hangfalakkal/fülessel akarod használni?
-
dalek
tag
-
Tutivesztes
tag
És nekem erre valami ajánlat? (nem tudom hogy a creative t20 jó vagy rossz minőségű hangfal). Eddig a xonarokat néztem, de nem sikerült kiderítenem hogy főleg zenehallgatásra a Ds vagy D1/DX lenne a megfelelő...árban nem mindegy...
Agyatlan idiótaként élni jó. Én csak tudom.
-
Telefunen
őstag
Szvsz. ha a hangfalad 15K alatt van, akkor nem érdemes hangkariba fektetned (még legalább egy 10-est, vagy akár többet), hanem azt a pénzt hozzácsapni a hangfal árához és váltani. Sokkal nagyobb lesz a különbség. Egyébként a minőségi hangfal szubjektív dolog, szvsz. a számítógépes hangfalak többsége nem az, de vannak kivételek (nagyobb fadobozos genius sztereok, stb..)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest