Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adam_Shepard
addikt
válasz abdulka1 #85199 üzenetére
3. napja bújom a netet. Az imént felhívtam a Merlinhardvert, ahol annyit modtak, hogy a paneltől felfér, de el fogja takarni az egészet. Igen, mindenképpen ezt/ilyen lapot akartam, de lehet elég lesz a Matterhorn is ide szélességben.
ESETLEG
CM ML240-ről van valakinek tapasztalata?
.
-
abdulka1
őstag
válasz Adam_Shepard #85198 üzenetére
A második ventilátor nélkül jó eséllyel elférne, de az lenne az igazi ha egy tulaj tudna mérni egyet.
Ha meglenne a borda hasmagassága(a gyári oldalon nincs megadva ez a méret), akkor össze tudnád hasonlítani a burkolattal.
A hátsó ventit kicsit eltolva is lehet szerelni, így ha a borda magasabb mint a burkolat, akkor nyertél, és még egy hátfali ventilátort is megspórolhatsz.Az a borítás leszedhető, vagy ezt nem szeretnéd?
[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Adam_Shepard
addikt
-
abdulka1
őstag
válasz Adam_Shepard #85195 üzenetére
Szia!
A Brocken 3 a maga 165mm magasságával befér mindkét Cosmos-ba.
A Cosmos II a keskenyebb, de abba is elférne egy 190mm magas hűtő is.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Rájmó
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani nekem egy processzorhűtőt? A stock amd hűtőnek amit a ryzen-hez kaptam kezd hangja lenni. Alapesetben, mint mindenki, egy csendes, de a procit hűvösen tartó processzorhűtőt keresek.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? - 20k, de ha van pár ezressel egy bestbuy akkor az nem probléma
2.: Milyen házba kerül? - Jelenleg egy Cooler Master Masterbox 5 MCX-B5S1-KWNN-11 házam van, de a közeljövőben szeretném lecserélni egy Fractal Design Meshify C-re.
3.: Milyen alaplapra lesz? - ASUS ROG STRIX B450-F GAMING
4.: Processzor típusa? - Ryzen 5 1600, de ha normalizálódik a 3700x-nek az ára, akkor azt szeretném
5.: Ramok típusa? - G.SKILL Trident Z 16GB (2x8GB) DDR4 F4-3200C16D-16GTZR
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) - Örülnék, ha lenne rajta RGB, ami kompatibilis az aura-val.Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Privátra illik válaszolni :)
-
enemi
senior tag
válasz Adam_Shepard #85193 üzenetére
Pontos típus és sorozat feltétlen szükséges az ajánláshoz!
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor típusa?
5.: Ramok típusa?
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)[̲̅̅P̲̅][̲̅̅s][̲̅̅y][̲̅̅T̲̅][̲̅̅r][̲̅̅a][̲̅̅n][̲̅̅C̲̲̅̅][̲̅̅e]
-
Adam_Shepard
addikt
SZiasztok!
Egy alaplaphoz szeretnék egy hűtőt venni de senki nem tud felvilágosítást adni, hogy jó-e a méret. Egy ROG Z390 -F deszkáról lenne szó, és egy Brocken 3 Black edet szeretnék rárakni. Ahogy látom az a burkolat elég magasan van. Befér az oda? Nézzek egy Matterhornt?
.
-
Elcan
tag
Sziasztok!
Egy processzor hűtőnél mennyit számít az, hogy az oldala zárt legyen, vagy nyitott?
Gondolom a zártnál elvileg csak hátrafelé fújódik ki a meleg levegő. -
abdulka1
őstag
válasz engineer024 #85189 üzenetére
Ha jobban megnézed a videót, amikor kékes lilásnak látszik, akkor az alaplap fémszínű elemei is olyan színűek.
Ezt a hatást valami kék színű fényforrás okozza. Ahogy 8:10 után a pirosat is.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
engineer024
újonc
Sziasztok!
Látszólag a Scythe Fuma 2 egy kérdőjel, így minden bizonnyal az itt sokat ajánlott Alpenföhn Brocken 3 lesz beszerezve egy 3700x-hez.
Kompatibilis az MSI B450 Tomahawk (MAX) alaplappal? Mármint hozzá ér-e a hűtő a VRM heatsinkhez. A ház egy Fractal Define C TG, amibe a gyártó szerint max 172 mm magas hűtő fér, így azzal nem kéne, hogy gond legyen.
A sima és a black edition között vacillálok. A sima felülete viszont bizonyos pozícióból szemlélve kékes/lilás (youtube link). Ez tapasztalatotok szerint mennyire feltűnő?
-
saby97
tag
válasz Speed® #85184 üzenetére
Nem is tűnik túl minőségnek, azokkal a nagy gumidarabokkal amik kb zselés cukorra hajaznak...
Alapból a Pure Rock felé hajlottam, csak a magas ramok miatt lett ez.
Még az a kérdés, hogy visszaküldjem esetleg és BNA vagy ne, és PW2-t rá.
Utóbbival lesz olyan jó, mint a BNA? -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz DrojDtroll #85185 üzenetére
150mm helyed van (GZ-G3 Plusra ennyit írnak), Brocken Eco Advanced (149).
-
DrojDtroll
veterán
10k2.: Milyen házba kerül?
gigabyte gz-g33.: Milyen alaplapra lesz?
asrock 980de3/u3s34.: Processzor típusa?
fx83005.: Ramok típusa?
normál méretű6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
halk legyen, a lehető leghalkabb -
saby97
tag
Végül SE-214X mellett döntöttem, tegnap beszereltem, de gyors tesztelés közben elég hangos volt az ID-Cooling fan, "lüktető" hangja volt és a legfelső lamellát megérintve éreztem, hogy beremeg az egész torony tőle.
Ez mennyire normális?
Később variálok még, a Pure Wings 2-t is rápróbálom.
Egy kis Easter Egg: az SE-214X hivatalos oldalán az Installation manual pdf-ben, az egyik ábra ventilátora gyanúsan hajaz a BNA-ére és rajta maradt egy Alpenföhn felirat is.
Egy Aida teszt fért bele tegnap, de terhelés mellett alig javult az Alpine 11 Plus-hoz képest. Mindkét hűtőnél MX-4-et használtam. -
Paxker315
addikt
Hiánypótló. Nevenincs Kínai 17USD alis cooler vs. Hyper212Evo. (plusz wraith prism, wraith stealth).
Meglepő: teljesítményben alig 3~ fokkal marad el a kínai "dzsunka", de HALKABB. Ez borzasztó! És csak 148mm magas.
TechYesCity videója
Bár annyira nem olcsó, hogy megérje. De érdekes. -
engineer024
újonc
Sziasztok!
A Scythe Fuma 2-ről hallottatok valamit? Már egy ideje be lett mutatva, de kb. mintha nem is létezne.
-
Paxker315
addikt
Alpenföhn Brocken Eco Advanced; Silentium PC Fera3 RGB, Silentium PC Fortis 3.
Ajánlanám az ID Cooling SE-214X-et, de, mivel az kb. identikus a Ben Nevis Advanced-dal, így ugyanúgy 159mm. A Brocken Eco Adv 150mm, a Fera3 RGB-s változata 145mm talán (van hozzá AM4 lefogató, a gyártó oldalán egyértelműen le van írva). A Fortis3 meg jó, 155mm, bár nem világít.
Sajnos a legtöbb hűtő pont 160-159mm magas ebben a torony-120mm légkavaró kategóriában, így ezeket érdemes megnézned, mert nem oly' magasak.
-
R3nts
senior tag
Sziasztok!1-2 hónapja kértem itt tanácsot,azóta sem jutottam el sajnos még odáig,hogy vegyek hűtőt az aláírásomban szereplő konfigba ,egy Ryzen 5 2600(sima)-ra. Akkor az Alpenföhn Ben Nevis Black RGB-t ajánlottátok, tekintetbe véve a Zalman Z1 NeoBlack házat,ahol azt hiszem 160mm-nyi hely van,a Ben Nevis Black RGB pedig 159mm. Tudnátok még ebbe a házba ajánlani pár alternatívát,ami jól hűt,az sem baj,ha RGB LED-es,de nyilván nem fő szempont.Csak nem szeretném ennyire kicentizni,mert béna vagyok beszerekéskor.Amit még tudni kell,hogy a benn lévő NvME SSD-n van egy Axagon passzív borda,ha ez releváns egyáltalán méret szempontjából....Árban 12-15k-ig elmennék,de tovább nem szívesen.Köszönöm szépen előre is Mindenkitől!
[ Szerkesztve ]
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
TheKresh
csendes tag
válasz Zwiebi #85166 üzenetére
Köszönöm az ajánlásokat
Brocken 3 ban is van fekete lamellás ,csak az 2 x 140mm ventis.Cryorig H7 mennyire halk ,hatékony a többihez képest ? Tetszik a tetején lévő világító Cryorig felirat ,hasonlít a betűtípus a Sapphire kártyámon lévőre így jól nézne ki együtt a kettő
[ Szerkesztve ]
Üdvözlettel: Kresh
-
kerti008
aktív tag
válasz Paxker315 #85169 üzenetére
Vettem egy 12 cm-es Noshua hutot es ment par oraig a Prime95. Ugy latom most max 79 fok a CPU de a MOSFET meg 94 fokos. Elore tegyek ventit vagy a haz oldalara egyet? A haz oldal ventillatora talan lehutene a videokarit meg a Mosfet-et is.
[ Szerkesztve ]
Half-Life Alyx, Quake1-2, Half-Life 1-2 and mission packs, Quake3Quest, RtCWQuest, Duke Nukem 3D
-
Zwiebi
tag
válasz Speed® #85167 üzenetére
Nem huzzak le a tesztben es en sem mondtam azt, hogy rossz, csak azt, hogy a rairt adatoknak messzirol sincs kozuk a valosaghoz. Sajnos nehez mindenben megfelelo osszehasonlito tesztet talalni, de itt van egy az Akasa Viper-rol vizhuto radiatoron keresztul, ahol nem artana az extra legnyomas, amit rairtak (3.12 mmH2O, ami kb. a duplaja minden mas ventinek ezen a sebessegen).
Thermalbench tesztje, ez is elegge megbizhato.
Es ismet: az ara OK, amit a valosagban tud az is OK, csak nem tetszenek a reklamozott adatok, foleg hogy nehez ventikrol jo tesztet talalni es sokan a gyari adatok alapjan valasztanak.
-
Paxker315
addikt
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Zwiebi #85166 üzenetére
Lehetett venni 5k felett is, azt túlzásnak ítéltem, de 3.5 körül rendben van, hozza amit kell..próbáltad már vagy csak találtál egy tesztet amiben lehúzzák?
Volt a P12re hajazó ventim (CM MF Pro Pressure), ment a levesbe hamar, szóval nem leszek a pártján, az ár nem elég.
A WB2+ nekem csak pozitív, de ezek szerint eltérő igényeink vannak -
Zwiebi
tag
válasz TheKresh #85165 üzenetére
Brocken 3 nagyon jo, de ha fekete bordasat szeretnel venni, akkor ezeket javasolnam:
Alpenföhn Ben Nevis Advanced RGB 130mm
Cooler Master Hyper 212 Black Edition (RR-212S-20PK-R1)
ARCTIC Freezer 34 eSport DUO (Van sima eSport valtozat is 1 ventivel valamivel olcsobban, csak nehezebb megtalalni. Mindketto megfelelo, a DUO-nal opcionalisan mashol is felhasznalhatod a masodik ventit.)
(#85161) Speed(R):
Az Apache nagyjabol annyit tud, mint amennyiert kapni lehet. Nem tobbet, nem kevesebbet. Az AC P12 szerintem az arahoz kepest nagyon jo, teljesitmenyre tobbszorosebe kerulo ventik szintjet hozza. A nagy kerdes a tartossag, hany evig fogja huzni, elkezd-e hamar zajosodni, illetve mennyire konnyu belefutni egy "hetfoi" darabba. WB2 sajnos a leggyengebb venti amim van. :-( (Termeszetesen zaj / teljesitmeny aranyban.)
-
TheKresh
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg a stock intel hűtőt használom és keresek valami hatékonyabbat és persze csendeset ,illetve nem tudom hogy ilyen körülmények között plusz a nyári melegben mennyire normális ha 40-50 °C körül mozog terhelés nélkül ?!
max kb. 20.000 ft2.: Milyen házba kerül?
Cooler Master H500P Gunmetal (plexis ,de keresem a mesh front panelt rá)3.: Milyen alaplapra lesz?
MSI CSM-B85M-E454.: Processzor típusa?
i5 44605.: Ramok típusa?
Kingston 4x4GB DDR3 HX316C10FBK6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
elsősorban fekete bordásat szeretnék ,de elsődleges cél a hang minimalizálása ,azért is gondolkodom elsősorban léghűtésben.
Egyenlőre Brocken 3 -ban gondolkodom ,de ez talán némiképp overkill ,akár csak a ház ,sajnos hajlamos vagyok túlzásokba esni.Szóval kikérném a véleményeteket ,tapasztalatokat ...mit ajánlanátok ?!
[ Szerkesztve ]
Üdvözlettel: Kresh
-
Paxker315
addikt
válasz kerti008 #85162 üzenetére
Abba a házba 164 mm magas hűtés is elfér, gyakorlatilag elég sok opciod van.
Elvileg nem húzott 8700 eseten a hyper 212x jó lehet, de, ha picit erosebbet szeretnél, kiváló az Alpenfohn Brocken3, Scythe Mugen 5, vagy akár SilentiumPC Fortis 3 és CryoRig H7 is pl...
Egy szorzozaras, nem overclockolt proci nem feltétlenül igényel huszonezres hűtéseket.
Milyen alaplapod van? Cpu magfeszültséget picit csokkenthetned, v negatív (-0.05/0.1volt) offszet feszültséget allithatnal be, ha a bios engedi.
Ház hutese milyen?
[ Szerkesztve ]
-
kerti008
aktív tag
Millyen hutot javasoltok egy i7-8700-hoz Cooler Master N300 Black Mid Tower Case-ban? Nem szeretnem overlockolni. Most egy Cooler Master Hyper TX3 EVO CPU Cooler van rajta es 30 perc prime 95 alatt volt mar 87 fokos is. Atmenetileg ezt raktam ra mert gondolom meg mindig job mint a gyari. Szerintetek a Cooler Master Hyper 212 X 150W TDP-vel eleg lenne hozza vagy vegyek egy nagyobbat pl. Noctua NH-U12S CPU Cooler esetleg Noctua NH-D15 Multi Socket PWM CPU cooler-t Egyaltalan befernek ezek a hazba?
Half-Life Alyx, Quake1-2, Half-Life 1-2 and mission packs, Quake3Quest, RtCWQuest, Duke Nukem 3D
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Zwiebi #85158 üzenetére
Nem írtam, hogy kiemelkedő a WB2, csak nálam eddig bevált..ahogy a BOL.Quietek is, ezek mind előszeretettel ajánlottak radikra is. Amúgy a WB2+120 marha halk és jól szellőztet, ahogy írod, kevésbé restriktív bordákkal használom őket (C12P, C14, D14, B3, HR22, mikor melyikhez szottyan kedvem ;p). Viszont a nehezebb diókon az Apache sokkal hatékonyabb, többek közt a kezdő körben felhozott Megahalemsen is, ezért ajánlom továbbra is, 2db AC P12 ellenében is ;p
-
-
Zwiebi
tag
válasz Speed® #85151 üzenetére
Ennek valoszinuleg az lehet az oka, hogy a WB2 is elegge harmatos. Hang / legszallitas nem rossz, de a legnyomas nagyon gyenge. Van nekem is egy rakat 120-as es 140-es WB1-WB2-WB3-am es ez az en sajat tapasztalatom is.
Nem azt mondom, hogy rossz az Akasa, csak azok a gyari ertekek teljesen irrealisak es felreertesre adhat okot ha ahhoz hasonlitasz mas ventiket (amiknel szinten lehetnek / vannak furcsa gyari adatok).
-
Astroboy
őstag
Sziasztok!
Van egy ilyen hűtőm, nagyon meg voltam vele elégedve az i5-ös korszakban, milyen átalakítóval tudnám felrakni a Ryzen 2600-ra?
Valamint még az lenne a kérdésem, hogy van-e ajánlott paszta hozzá, vagy maradhatok az mx-nél?Köszönöm a választ előre is!
-
chopin42
addikt
Der8auer és Gn a hűtőpasztákról.
Érdemes megnézni, rengeteg minden kiderül...[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Zwiebi #85150 üzenetére
Ezt már láttam anno, továbbra is kétlem, hogy igaz, különben nem tapasztaltam volna azt, amit. Bármire kerültek eddig, jelentősen javultak a hőmérsékletek, ill. a hang. Még a WingBoost2 után is pl., ami egyébként addig a kedcencem volt. Szóval a tapasztalást nem írja felül nálam ez
-
Zwiebi
tag
válasz Speed® #85149 üzenetére
Azert az Akasa-t sem kell felteni, amikor hangzatos szamokat kell leirni. Termeszetesen szamit hogy mit, hogyan mernek, de naluk koze nincs a szamoknak a valosaghoz.
Akasa Apache Black AK-FN062
Gyari adatok:
89.55 CFM
12.5 - 22.19 dB(A)
2.76 mmH2OMert adatok:
Noctua NF-P14 FLX masik peldanak:
Gyari adatok:
64.9 CFM
19.6 dB(A)
1,29 mm H2OArctic-hoz pedig persze hogy kell a fordulatszam, mert csak 5 lapatos venti, cserebe halkabb (mintha tobb lapat lenne). Nagy fordulatszam ezekkel a lapatokkal = relative halk, jo legnyomas, elfogadhato legszallitas. Nem a legjobb huto, termeszetesen erzodik rajta hogy olcso, de ettol fuggetlenul az araert nagyon jo.
Dupla venti pedig nagyon ritkan kell, ha van ertelme egy bordan, akkor vagy rateszel egy darab iparit 3000 RPM-el, vagy minden masbol amugy is ketto kene, hiaba irnak ra szep szamokat.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz K1LLMy53Lf #85148 üzenetére
AC P12 /1800rpm
95.65 m³/h
2.2 mm H2OApache Black /1300rpm
97.74 m³/h
2.64 mm H2OAz AC tipikus AC, fordulatszámmal próbálja ellensúlyozni, amit nem tudtak összehozni designban. Persze árban a fele..pushpullban talán a teljesítmény is hasonló lenne, csak a hangjuk nem
Egyébként nincs szükség pushpullra az Apache szintjén, hasonló vastagságú sűrűbb radikat is átszellőztet. Még a TRUE Blackemet is simán, pedig az borzasztó ilyen szempontból
[ Szerkesztve ]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Zwiebi #85131 üzenetére
érdekesnek tűnik ez az arctic P sorozat. lehet kíváncsiságból megpróbálom. egyébként ilyen nagy statikus nyomású ventinél van értelme duplát használni (cpuborda mind2 oldalára rakni)?
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
QwErTy42
addikt
válasz QwErTy42 #85141 üzenetére
Sziasztok!
1.: kb.: 10-20k
2.: NZXT H200 vagy 210
3.: ASROCK Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac
4.: AMD Ryzen 5 2400G vagy 3400G
5.: G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3000MHz CL16 KIT
6.: Cryorig H7-et néztem ki magamnak. Elég jól sikerült darab és megközelíti a Noctua NH-U12S teljesítményét. Na meg elég csendeske is adott légszállítás illetve hűtés mellett.
Tudjátok ajánlani vagy mondtok mást?Köszi szépen!
[ Szerkesztve ]
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Paxker315 #85140 üzenetére
Ez meg nem újdonság, a CR-95C és a CR-100A már régen elérhetőek.
Megfelelően méretezett kényszerszellőzéses kecóban teljesen okésak.
Nyilván nem HEDT rendszer lesz az alapja egy passzív megoldásnak..
Építettem pl. stúdióba anno teljesen passzív gépet, ahhoz jól jött volna. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Paxker315 #85143 üzenetére
A hangszigetelő betét is elvesz a belmagasságból.
-
Paxker315
addikt
válasz tamas.nick #85142 üzenetére
154mm-t ír maximalis CPU huto magassagra. Ez igaz? Mert, eleg szeles haz, azt varnam, hogy 160-ig mehetne benne hutes.
De ebben az esetben a sima, nem Advanced BROCKEN ECO belefer! (Az Advanced is, de az mar 11k korul kezdodik.). De utan' jarok a haznak, mert, szemre magasabb is be kellene, hogy ferjen. A hivatalos oldal is 154mm-t ir, pedig 210! mm szeles a haz..
Olcsobb opcio pl. Az ID Cooling SE-213V2, semmi extra, de a gyari hutestol joval csendesebb ez is. Tesztek szerint ez is halknak-csendesnek szamit: Spartan3 Pro (de 100mm-es venti miatt inkabb nem ajanlanam)
Kar, hogy pont 154mm..
[ Szerkesztve ]
-
tamas.nick
aktív tag
Sziasztok!
Gyári Intel hűtő hangja kiszűrődik a házból ezért cserélném egy nagyon csendes processzorhűtőre:
1.: Max: 10eFt
2.: Cooler Master Silencio 550
3.: ASRock H97M Pro4
4.: Intel Core i5 4690
5.: Corsair Vengeance Kit CMZ8GX3M2A1600C9
6.: Nem akarom hallani a zümmögésétSegítségeteket előre is köszönöm!
-
Paxker315
addikt
Jézusom, ez szép kosár. És, legalább a 80w TDP sem tűnik óriási blődségnek. Ha van házventi, ami telibe fújja, még működhet is. De ennyit a passzív megoldásokról.
-
-
syler123
veterán
Annyit azért megjegyeznék, hogy elég hanyag munka az Alpenföhn Brochen Eco advanced alja, ami érintkezik a procival. A Be Quiet Pure Rock tükör sima volt, itt erről szó sincs.
-
QwErTy42
addikt
Sziasztok
Cryorig H7-et néztem ki magamnak.
Egy 65 wattos 2400g vagy 3400g lenne a proci alatta.
Tudom, hogy még ez is kicsit overkill de csendes rendszert szeretnek. A ventiket leszabalyoznám pár százas fordulatra.Néztem hogy elég jól sikerült darab és megközelíti a Noctua NH-U12S teljesítményét. Na meg elég csendeske is adott légszállítás illetve hűtés mellett.
Köszi!
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Zwiebi
tag
válasz K1LLMy53Lf #85129 üzenetére
Ha olcson meg akarod uszni, akkor tehetsz ra egy Arctic P12-t. Eleg halk es nem rossz a legnyomasa sem.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz K1LLMy53Lf #85129 üzenetére
Ez esetben jelentős javulást hozna egy jobb venti, ez ránézésre is gyenge Használtam BOL. Quiet és WingBoost2 ventivel is, de az Apache Blackel teljesedett ki igazán..150W felett is simán intézi csendben amit kell.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Speed® #85124 üzenetére
ha jól rémlik egy Akasa Ember van rajta jelenleg, de igen, gondoltam rá, hogy cserélem valami radi ventire, ami több levegőt présel át
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
-
syler123
veterán
Összeraktam néhány napja a gépemet, jónak tűnnek a hőfokok, az itt ajánlott Alpenföhn Brocken Eco Advancedet vettem.
Most azon agyalok, hogy volt-e a hűtőbordán fólia Ha igen, levettem-e Csak feltűnne a hőfokokon, nem? Este raktam össze a gépet viszonylag fáradtan, fogalmam nincs hogy volt-e rajta fólia, illetve hogy lehúztam-e.[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz K1LLMy53Lf #85123 üzenetére
Nem tudom, milyen ventivel használod, sokat számít az is. Nálam Apache Black van rajta, szinte némán átszellőzteti, hasonló, statikus nyomásban erős venti kell rá, mivel sűrűn lamellázott.
Marha szép a Shadow, ha egyszer mégis cserélnéd, keress meg vele ;p
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Köszi a választ. Alapvetően meg vagyok elégedve vele és igen, a hang miatt gondolkodtam el rajta. nem mintha most túl hangos lenne, ezért is kérdeztem, hogy teljesítményben hogy viszonyulnak egymáshoz, mert gondoltam ha pár fokkal jobb is és halkabb a nagyobb ventilátor+kisebb fordulatszám miatt, akkor lehet váltok. De így akkor marad a prolimatech 🙃
Köszi mégegyszer 👍[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz K1LLMy53Lf #85121 üzenetére
Konkrétan aktív üzemben a Mega erősebb is a Machonál..nagyon jól sikerült borda, ha nincs egyéb gondod vele, felesleges cserélni. Amiben jobb lehet a Macho, az a hangerő, lévén ritkább bordázat és nagyobb/lassabb ventivel elvan.
Írom mindezt két Megahalems használójaként (mondjuk van HR-22 is, de ez más kérdés ;p). -
K1LLMy53Lf
senior tag
Sziasztok,
upgrade-elem kicsit a gépem (6600k->9600k), jelenleg egy Prolimatech Mega Shadow hűtőm van. Körbenéztem milyen léghűtők vannak mostanság (nem mintha a megashaodw rossz lenne), és megakadt a szemem a Thermalright Macho Rev B-n. Szerintetek érdemes lenne leváltani?
Illetve (ami talán érdekesebb/fontosabb kérdés): szerintetek a Macho Rev B elférne normálisan egy MSI Z390 Ace lapon? (azt látom, hogy elég magasan van a macho hátulja, de ugyanakkor elég hosszan kinyúlik, így félek tőle, hogy esetleg ütközne a hátsó portokkal, pontosabban azok burkolatával illetve a vrm hűtőbordával)Vagy tényleg felesleges lenne a csere alapvetően?
Előre is köszi a segítséget
-
alázógyík
addikt
Szia!
Nekem Mugen5 Rev.B van az Intel Xeon E3-1270 v2 procin, ami 69W max tdp.-s.
Egy IN WIN 301 házban, ami elég kicsi.
Eszméletlen halk, semmi hangja nincs, és a hőmérsékletet könnyedén alacsonyan tartja. -
gabor222
tag
Sziasztok
Nincs itt véletlenül valaki vagy nem ismertek valakit, akinek Brocken 3 és Zalman Z9 NEO kombója van? A ház elvileg 160 mm magas hűtőt támogat csak, de az oldallapján az üvegborítás kifelé áll így talán a nagyobb is beférne. Brocken 3-ra 165 mm van megadva. Így nem merem megvenni és visszaküldözgetni se szeretném, ha mégse fér be. A másik amit még kinéztem az a Mugen 5. Kb. egy árban van a kettő. Minenképpen ilyen asszimetrikus hűtő kell mert magasak a ramjaim.
-
MZsoltee
veterán
Alaplap: MSI Mortar B450M
Ram: 16 GB (2*8GB) DDR4 G.Skill Aegis ddr4 3000Mhz
CPU: R5 2600 lésőbb majd komolyabb R9-es CPU akár
Házba jelenleg 170mm-eshűtő fér.Amiken dilemmázok:
ALPENFÖHN BROCKEN 3A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Paxker315
addikt
válasz Blazin #85112 üzenetére
Szia! Ahhoz nem kell túl erős hűtés, de sosem árt Legjobb választás a BROCKEN ECO ADVANCED ALPENFÖHN lehetne, 10700 Ft-ért.
Egyéb jó hűtések:
ID Cooling SE-214X (~ Ben Nevis Advanced más ventivel); Fera3 (~ nem annyira ismert, de ez egy jol sikerult termek); ARCTIC FREEZER 34 sorozat (~ tudsz varialni a szinekkel, szepek)Szerintem a BQ Pure Rock és PureRock slim is túlárazott a teljesítményéhez képest, én azokat nem venném. A Ben Nevis (ID SE-214X~) és Brocken eco jobb választás, de a másik kettő is remek (fera3, Artctic 34)
-
Blazin
csendes tag
Sziasztok!
i5 9400-as Intel processzorra keresek hűtőt a gyári helyett, jelenleg az Alpenföhn Ben Nevis Advanced és a Be Quiet Pure Rock/Pure Rock Slim között vacillálok. Van valakinek tapasztalata ezekkel?
168 mm-ig egyébként bármi jöhet a 9-11 ezres árkategóriából.
A segítséget előre is köszönöm!
-
-
szepsy
senior tag
Hali!
I9 9900k-ra szeretnék aio víz hűtést, húzva nem lesz.
ASUS ROG RYUO 240 vélemény.
NZXT kraken x62/x72- höz képest milyen?
Terhelésen mentesen hangja van-e?
Be quiet dark pro 3-am van jelenleg. -
Paxker315
addikt
válasz nerozol #85101 üzenetére
Nagyon jó döntés. Nem véletlenül ajánlja TechSpot is, hogy hagyd a 3600x -et a banatba, vegyél 3600& jobb leghutes kombit. Mert ezek a procik PBO&auto OC bekapcsolva jobban meghajtjak magukat, ha jól hűtve vannak. És az Eco advanced &3600 még mindig olcsóbb a 3600x től, de tényleg gyorsabb és erősebb. Nomeg csendesebb.
Kiváló választás, sok örömöt hozzá!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
185mm helyed van, szóval kb. bármi elfér szerencsére. Amennyiben nem ragaszkodsz a passzív bordához (házventikkel sok értelme nincs is hang szempontból), ill. szem előtt tartod az esetleges AM4es jövőt is, Brocken 3., totál kussban lehűt kényelmesen 150Wot is, nemhogy 65öt, emellett RAMbarát és a borda alatt a VRMnek is tol levegőt a ventije.
Egyéb esetben HR-02 Macho erősebb iterációi (Macho RT pl. a mára kb. elérhetetlen HR-22re hajaz), erre vannak tervezve, picit több anyaggal.Ui.: Mugen 5 Rev.B. teljesítményben hajaz a B3ra, viszont kompaktabb, sűrűbb bordával, így a csendmániád nem teljesedhetne ki vele..mellesleg pedig sajnos EOL, így max. kéz alól vagy beragadt készletből lehet hozzájutni.
[ Szerkesztve ]
-
Pugna
csendes tag
Helyzetjelentés!
R5 2600-ra egy Be quiet Pure Rock hűtőt vettem. Igazán jó minőség. A procit húzás nélkül Aida stressz teszt alatt fél óra elteltével is max 58fokon tartja. (Játékban ezt meg sem közelíti.) Igaz nem gyári pasztával. A gyári ventilátora az frizbinek jó, nem a világvége, de nem olyan halk mint egy Tt Riing.
A ventilátor felfogatót konkrétan izomból kell feszíteni. Ez nem tetszett benne. De a szerelése nagyon egyszerű. Szép a torony, és jó a teljesítménye.
Újra megvenném. -
Coyot
őstag
Sziasztok!
Sajnos úgy néz ki eljön hamarosan az ideje a CoolerMaster Z600 cseréjének, sikerült megrepesztenem a felfogatóját. De nem is gond mert leszolgálta az idejét. Miután a kompakt vízhűtésről lebeszéltek sikeresen, mert hangosabb lenne mint a jobb léghűtők így maradnék valami levegős torony megoldásnál.
A kérdés az hogy a jelenlegi és a következő 1-2 generációnyi procimat tudjam vele hűteni, mégpedig max loadon is néma csendben. Jelenleg a z600 passzívan üzemel a házban van huzat, így néz ki: [kép]. De emelnem kell a ventik fordulatát, mert gyorsan 70 fok fölé szökik a cpu hő. És gondolom az sem segít, hogy alatta van egy 1070es ami feltételezem be is kéri amit a dupla tápcsati tud, és befűt rendesen.
Tehát a cél az, hogy terhelés alatt se kelljen pörgetni a ventiket, szeretném ha eljárnának 5-600as fordulaton max, de jobb lenne ha nem is lenne rajta venti - ehhez lehet kevés lesz a jelenlegi 3 ventis repertoárom?
Amit néztem: be quiet! Dark Rock 4 Pro
Yany ajánlotta még a Mugen 5 Rev. B-t.
Szerintetek mi lenne a jó választás? Igazából nagy csendet fizetek meg vele, nem érdekel hogy 20k-ba kerül, vagy kicsivel többe.
szerk.: most egy i7 7700 at hűt, kemény 65W TDP-vel de később ugye ez az érték lehet több is az új generációknál.
Jah és a házam egy Fractal Design R6.[ Szerkesztve ]
Má' nem
-
nerozol
tag
Sziasztok Köszönet mégegyszer a processzorhűtő ajánlásáért!
Tegnap próbáltam ki nagyon jó. Leírom a tapasztalataimat ezzel kapcsolatban. Múlt hét óta van új asztali gépem az alábbi konfiggal:
Alaplap: MSI Gaming Plus B450
Memória: Patriot 16GB DDR4 3000MHz (2x8GB) Viper 4 Series
processzor: Amd Ryzen 5 3600
GPU: MSI GeForce GTX 1660 VENTUS XS OC
op rendszer: windows10 pro 64 bit
ház: Zalman Z3 PlusA processzor gyári hűtője nem dolgozott valami fényesen max terhelésen. Nem alap felhasználó vagyok, tényleg kihasználom a processzor maximum kapacitását. Bizonyos programoknál be is kell állítanom, hogy az adott programm minden processzor magon dolgozzon. Na most a gyári hűtéssel volt, hogy 85 fokot produkált a processzor. Nekem ez azért nem pálya, mert előtte már több gamer laptopot nyúztam ott is max terhelés kb. 80-85 fokot ment a processzor néha 79-et. Nehogy már egy asztali konfignál ez hasonló érték legyen gondoltam, meg amúgy is szeretem hűvösen tartani a procit. A forumon ajánlottátok a Alpenföhn Brocken ECO Advanced hűtést. Azóta a processzor teljesen jó hőfokokat produkál. Példának okért Cinebench R20 teszt alatt a gyári hűtés 85 fokig ment fel. Az új hűtéssel maximum 74 fokot produkált egy 26 fokos szobában. Aida rendszerstabilitás teszt: gyári hűtéssel 71 fok, Alpenföhn Brocken ECO Advanced: 59-61 fok. Aminél meglepődtem, hogy nyers processzorerőben is többet kaptam. Cinebench tesztnél a prcesszor is több pontot produkált az Alpenföhn Brocken ECO Advanced-el. (gyári hűtés: 3399, Apenföhn: 3517). Köszönöm mégegyszer
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest