Hirdetés
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Asszociációs játék. :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- A KOReader ebook olvasó program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Astra kalandok @Első rész
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
saby97
tag
Sziasztok!
Gyári Intel hűtőm cserélném le, de nem tudom milyenre kellene.
Eddig egy Celeron D331-et hűtött, ami ugye elég szépen melegszik, ezért 88°-os.
Maga a proci is a gyengék közti gyengébb kategóriába tartozik, ezért egy C2D e6600-ra cserélem, ennek akarok új hűtést. (Ha jól értesülem, ez nem melegszik annyira, mert 65nm-en készült.)Nem szeretnék sokat rákölteni, úgyhogy egy kis Cooler Master-t néztem ki magamnak.
Szerintetek jó lesz ez arra a célra, hogy tuning nélkül 40° vagy az alatt tartsa a Core 2 Duo E6600-at?
Esetleg tudtok mást ajánlani, 2000Ft-ig kb.? Többet nem igazán költenék rá, mert maga a proci 5000Ft, hogy néz már ki, ha a hűtés drágább...
Ja és nem ártana ha csendes, de nincs dB mérőm, úgyhogy nem tudok viszonyítani, hogy milyen hangos lesz a lényeg, hogy a jelenlegi intel hűtőmnél ne legyen hangosabb. (ez is csak azért hangos, mert 3600 RPM-en pörög, hogy hűtse a Prescott magot )
[ Szerkesztve ]
-
saby97
tag
válasz kromatika #49434 üzenetére
Köszi a választ!
Ennyi pénzért (900-1000Ft) nem is várhatok tökéletességet... Esetleg nem tudtok valami programot, amivel tudom szabályozni a sebességét?
A mostaninak tudom szabályozni, de a program (MSI Dual Core Center) kicsit bakis, mert a processzor 2.90Ghz-re van húzva, a program meg 1.8Ghz-t ír, FSB-t is hibásan írja, stb.
Vagy ez lenne a 4 és a 3 pin-es közt a különbség? A 4. pin a vezérlő?
-
saby97
tag
válasz Sinesol #49475 üzenetére
Úgy hallottam, hogy a Haswell mag elég melegedősre sikerült, viszont ma vettem egy Arctic-Cooling Alpine 11 PLUS-t és már ez is támogatja az LGA 1150-es foglalatot, zárójelben még oda is írták, hogy Haswell, szóval szerintem ez is jó rá... (3400Ft volt a boltban...)
Egyébként meg ha nem tuningolod, akkor elégnek kéne lennie a gyárinak, azt meg muszály lenne adniuk hozzá...
Sok sikert a vásárláshoz! :
-
saby97
tag
válasz Hubba12 #49478 üzenetére
Nem, sajnos a lapom nem engedi, mert max 1066Mhz FSB-t bír, az Core 2 Duo E6600-nak pont annyi, szóval offos a tuning...
Viszont muszály volt venni már valamit, mert a proci elérte a 91°-ot a gyári hűtőjével (Celeron D331 van épp, az E6600 még úton van, az övé lesz az új hűtés)
-
saby97
tag
-
saby97
tag
válasz anytime #49488 üzenetére
Hát igen, de sosem lesz AMD-m, mert úgy gondolom, hogy az Intel sokkal több mindent tett le az asztalra.
Drágább ugyan, de professzionális célokra jobb is. Ha majd odáig jutok, hogy a Bulldozer és az i7 közt kell választanom, az i7 lesz a választásom.(de mindenki máshogy gondolja, nem szeretnék ebből vitát csinálni)
-
saby97
tag
válasz DeepR3D #49490 üzenetére
6000 RPM???
Az kemény... De igazából azt nézd meg, hogy mennyit fogyaszt, és ahhoz viszonyítva vegyél hűtőt (szerintem), mert pl. az én procim 65W-ot eszik majd, de a hűtőm 100W-os procit is tud hűteni, szóval ha megtehetném, még a tuning is beleférne...
Ezen kívűl ugye még jön az, hogy melyik gyártóban bízol meg, stb., de ezt már a profibbakra bízom, hogy ajánljanak
-
saby97
tag
válasz paradox123 #49499 üzenetére
"Az a te problémád, hogy Chipset hűtőt vettél azt max úgy tudod felhasználni, ha leszeded a régi passzív hűtést és rárakod ezt... "
Szerk: Ja... 4cm-et olvastam 0,4 helyett... Akkor az előttem kommentező ötletét preferálom
Kicsit meg kell fúrni, hogy tágasabb legyen odabenn
[ Szerkesztve ]
-
saby97
tag
Boccs ez lehet, hogy OFF lesz, de csak itt kérdezem meg a profiktól...
Van a régi hűtőm. És külön rendszerhűtő nincs a gépemben, úgyhogy gondoltam, rákötöm a CPU hűtőt rendszerhűtőnek.
De... A CPU hűtő 4 tűs, a rendszerhűtő csatija meg 3 tűs. Az a 4. tű a szabályozó?
Egyébként ezt úgy gondoltam, hogy a hűtőbordát leveszem és lentebbveszem 2250 RPM-ről mondjuk 1000-1400 RPM-re, hogy ne legyen hangos.
Nagyon nagy hülyeség?
-
saby97
tag
válasz anytime #49503 üzenetére
Hát az a gond ezzel, hogy az alaplapon a SYS_FAN csati csak 3 pin-es, tehát nem szabályozható, így ha rákötöm, akkor kipörgeti a régi hűtőm 2813 RPM-re, ami kicsit hangosnak bizonyul
Aztán a felfogatás... Na azt ne kérdezd hogy gondoltam
... és igen, 80-as
Sajnos amit leírtál, az mind igaz
Egyébként így rákölteni nem akarok a ház hűtésére, de ha költenék akkor Arctic-Cooling-ot vennék, azon belül az F8, F9-ben gondolkodtam, mert nem akarom, hogy össze-vissza hűtők legyenek a gépben, bár semmi értelme, de csak szebb, ha minden Arctic
Egyébként a VGA-mon Zalman hűtő van, az mennyire jó? Mármint márkát tekintve...? (Kép)
-
saby97
tag
válasz speedydb23 #49510 üzenetére
Forrasztott kupak?!?!
Nemár, hogy erre eddig nem gondoltak...
-
saby97
tag
De egyébként én még azt sem mondhatom, hogy a hőfok nálam másodlagos dolog, mert nem másodlagos, hanem teljesen elhanyagolandó...
Ha veszek egy procit, akkor megveszem és majd csak utána kezdek el a hűtésével foglalkozni...
Nemtom ki hogy van vele
-
saby97
tag
válasz Kal-El #49520 üzenetére
Úgylátom nem érzed át...
Értem, hogy nem érdekel a garancia, mert ugye normál esetben szinte biztos, hogy nincs rá szükség, de ha leszeded a kupakot, akkor sérülhet is a proci, akkor pedig egy használhatatlan procival leszel gazdagabb és nem térítik meg az árát, semmi gari, újat kell venned.
-
saby97
tag
válasz Hun Mallior #49522 üzenetére
Milyen ára lesz a konfignak?
Mekkora a keret?
-
saby97
tag
válasz Hun Mallior #49524 üzenetére
Nem, csak érdeklődöm, mert én felújítottam a gépem és kíváncsi vagyok, hogy egy újat profibb alkatrészekkel mennyi lenne összepakolni
-
saby97
tag
válasz Hun Mallior #49526 üzenetére
Az széép
Kisebb keretekkel, de én is így indultam... Vettem egy 9600GT-t használtan, de kellett hozzá táp is, mert nem bírta a régi. De a 2005-ös játékok még mindig akadtak, mondom veszek bele 2GB RAM-ot, akkor nem akad, de még mindig akadtak, így vettem egy e6600-at, holnap jön meg, ehhez pedig kellett egy új hűtő, szóval összefügg minden mindennel...
-
saby97
tag
Igen, jó lesz az hozzá. Én is ilyet vettem, csak nem Pro-t hanem PLUS-t, és még nincs bekötve a helyére, de már rádugtam egy szabad 3 pin-es csatira, és a gyári procihoz képest szinte hihetetlen a hangja, nem is lehet hallani.
Viszont az enyém erősebb, mint a Pro, tehát s Pro még halkabb lesz
Jó választás!
-
saby97
tag
Van egy gagyi ventim a régi 350W-os tápomból operáltam ki.
Mivel csak kivágtam a tápból, nincs csatlakozója, szóval rákötöttem a meghajtóknak való csatlakozókra direken, úgy, hogy egyik a feketébe másik a pirosba. Így igazából nem ért semmit, nagyon lassan pörgött, aztán most, ami eddig a pirosra volt kötve, átkötöttem a sárgára és durván pörögTehát a tápkábelen a piros az 5v a sárga pedig a 12v?
Boccs, kicsit offos, de ventillátorhoz van köze
-
saby97
tag
Ezt nem hiszem el emberek!
Sírjak vagy nevessek?
Vettem Arctic-Cooling Alpine 11-et, és a hangjával eléggé meg voltam elégedve, de egészen idáig nem tudtam felszerelni, mert nem volt meg az új proci, aminek magát a hűtést szántam...
Na az előbb megjött a proci a postáról, örültem is, mert működik kifogástalanul, de a régi hűtéssel teszteltem, mondom ha már megvettem, rá is kéne oktojálni...
Olyan szinten nagy a lapnak (pedig nem magashűtő), hogy kicsit ujjal arrébb kellett nyomni 3 kondenzátort, hogy beférjen, és mikor aztán rácsavaroztam, ismét örülök a fejemnek, hogy valami jót is csináltam, szembesülök azzal, hogy a PWM-es csati 0,0mm-rel van a hűtő mellett.
Szóval rákötöttem most ideiglenesen egy 3 pin-es SYS_FAN-ra, de így nincs vezérlésem
Szóval arra gondoltam, hogy hagyom a 3 pin-esben (mert a 4 pin-eshez nem férek hozzá a csatival) és a 4 pin-esből a 4. pint átvezetem a 3pin-es mellé... Ez jó megoldás lenne?
-
saby97
tag
válasz Potzee #49567 üzenetére
Hihetetlen mire képes a paraszti találékonyság...
A 4 pines 4. pin-jére húztam egy vezetéket, úgy, hogy a drót ne lógjon ki belőle, nehogy zárlat legyen, és a kábelt elvezettem a 3 pin-esre dugott hűtőhoz, és annak a 4. üres pincsatolójába vezettem
Így most a SYS_FAN-ra helyezett hűtőm a CPU_FAN csatolóját állítva tudom állítani.
Paraszt mod v1.0
Egyébként egy normál LGA 775-ös lap, még 2007 környékéről
Látod, megérte suszterkedni
-
saby97
tag
Most, hogy a CPU hűtés elég szépen rendezve van (BIOS-ban beállítottam, hogy ha 40°alatt van akkor akár 12%-ra is leviheti a forgási sebességet), rájöttem, hogy gondok akadnak a VGA hűtésemmel is.
GeForce 9600 GT Zalman hűtéssel, ráküldtem az Unigine Valley Benchmark-ot és 51°körül van 100%-os terhelésen, amit a SpeedFan már súlyosnak jelez.
De én úgy vagyok vele, hogy a VGA hűtést úgysem babrálom, így is örülök, hogy nem valami jöttment sz*r, hanem Zalman.
Szerintetek gáz az 51°? Ha igen, akkor szerezzek be 2 házhűtőt? Mert a gépben most van az Alpine 11 PLUS, a táp hűtője (12cm-es) és a VGA hűtője (8cm). Ezeken felül még elférne 1-1 elöl és hátul, meg még egy az oldalán.
Szerk.: ja, de 51° full terhelés alatt úgy, hogy a gép épp az asztal tetején van a procihűtő beszerelése miatt, és közvetlen fölötte nyitva van az ablak, és hűvös az idő
+ nincs rajta az oldala
[ Szerkesztve ]
-
saby97
tag
válasz TaylorXIII #49572 üzenetére
Oké, köszi!
-
saby97
tag
Szerintetek baj, ha nem szellőzik a gépház?
Tegnap jó volt a hűtés beszerelés után, de ma már 60°-os is volt a CPU. Arra gyanakszom, hogy ennek az az oka, hogy a házban nem cserélődik túl jól a levegő.
Itt egy kép a házamról (a gép eleje már nincs a képen).
A zölddel jelölt helyekre tudok ventit fogatni, ott van neki kifúrva a hely. Egy most van a hátulján, de offoltam, mert hangos...
Szóval elég hülyén áll a hőelvezetés szerintem. Van egyetértés?
[ Szerkesztve ]
-
saby97
tag
Ezen a képen láthatod azt az átalakítót. (az a hosszúkás fekete műanyag)
Azon 2-2 lyuk van fúrva, majnem egy elipszist alkotva. Na az a két lyuk a különbség a két foglalat közt, pár miliméter.
Igazából nem is átalakító, hanem kiemeli a hűtőt a kondik fölé, de jól meg van tervezve.
-
saby97
tag
Sajnos nem menne bele, mert ha a fenti és a lenti eltérést összeadjuk, akkor egy 4-5mm-rel arrébb esik az egyik pöcök mindkét oldalon.
Az otóbbi ötletet támogatom Flexszel nekiesek a gépháznak
Egyébként 350-es táp volt benne régen, ami a tápkábel felé, a gépből kifelé fújta a levegőt, de a VGA miatt vettem ezt a 450-es tápot, és a 12cm-es lapátok most úgy állnak, hogy... a lehető legrosszabbul.
Jó felé fújja, meg nem is, mert a tápegységből kifelé fújja, tehát elszívja a meleg levegőt, de pont a gépházba fújja ki meg a hűtőbordákba. Ezért gondoltam arra, hogy kéne egy erős venti hátra.
-
saby97
tag
válasz Potzee #49604 üzenetére
Köszönöm, hogy figyelmeztettél, de az a baj, hogy a VGA-m használtan vettem, és ehhez kellett új táp.
Sajnos igen, eléggé elhanyagolhatónak tartottam a táp márkáját, így megvettem ezt, mert a bolt, ahol éppen voltam, csak ezt árulja, minha valami szerződésük lenne... És bármilyen gépet ha ők raknak össze, abban 100%, hogy codegen van.Tehát most már mindegy, ez a gép úgyis 2006-2007-es office konfigból lett most újítva, kb. 25k-ból, végülis elég jól sikerült, mert vettem bele ezeket:
Intel Core 2 Duo E6600;
GeForce 9600 GT + Zalman hűtés;
Kingmax 2GB DDR2 667Mhz;
Codegen 450W;
Arctic-Cooling Alpine 11 PLUS;1-2 éves játékokat full garikán (HD monitor, tehát nekem a full az 1366x768) elviszi lagg nélkül, de úgy tervezem, hogy kb még 4-5 évig lesz ez a konfig, utána beújítok egy i3-at szerintem, de ki tudja, hogy mi lesz 4-5 év múlva...
Egyébként nem tudom megérte-e, de már úgyis minegy és a célom elértem
-
saby97
tag
Sziaztok!
Házhűtést szeretnék venni, de nem tudok eligazodni a típusokon. Az már biztos, hogy Arctic-Cooling F9-et veszek, de nem tudom, hogy az F9-en belül melyik a legmegfelelőbb számomra, ebben kérném a segítségeteket.
Ezek a verziók vannak F9-en belül:
- ARCTIC F9 PWM CO;
- ARCTIC F9;
- ARCTIC F9 TC;
- ARCTIC F9 PWM;
- ARCTIC F9 Pro;
- ARCTIC F9 Pro TC;
- ARCTIC F9 Pro PWM;A felsorolt lehetőségek megtalálhatóak itt.
A lényeg, hogy a már meglévő Alpine 11 PLUS mellé lesznek és egyetlen PWN-es csatlakozóról akarom őket sorba kötni PST-vel. Ja és 2-t veszek, előre és hátra 1-1-et. Szóval én úgy gondoltam, hogy előre egy ARCTIC F9 PWM, mert meg kell fordítanom, hogy befelé fújja a levegőt (ARCTIC F9 Pro PWM kifelé fújná elöl), hátra pedig egy ARCTIC F9 Pro PWM-t.
Ez így jó lenne szerintetek?
*Fúrás helyhiány miatt nem megoldható, ezért lett F9 a választásom F12 helyett
-
saby97
tag
Ma elmentem a boltba venni egy Arctic F9 Pro PWM-et és egy F9 PWM-et, de nem volt nekik, így rendeltem 2db-ot a Pro PWM-ből.
Mivel az F8 F9 és F12 csak méretében különbözik, így ezek tulajdonosához, vagy esetleg külön hozzáértőnek szól a kérdésem:
A Pro PWM -eken át lehet rakni valahogy a gumi felfüggesztést a másik oldalra, hogy másfelé fújja a levegőt?
-
saby97
tag
Hát sajna már megtörtént a rendelés, így nem módosíthatom, szóval 2db F9 Pro PWM jön, valahogy majd megoldom, vagy az lesz, hogy hazahozom az egyiket, mert hátra mindenképpen jó lesz és azt rápróbálom az elsőre is, ha jó akkor hozom haza a másikat is, ha nem jó, akkor F9 PWM-et veszek helyette.
-
saby97
tag
Egyébként megjött a két Arctic F9 hűtőm, az egyik PWM + PST-s, a másik csak 3 pin-es, és valamiért nagyon nagy hangja van az utóbbinak, ami nem is érdekelne, ha javulást hozna hőfokokban, de max 1°-ot jelentett a hűtésnek a 2 új venti.
A 3pin-es olyan hangot produkált, hogy elment a kedvem az egésztől, de rájöttem, hogy azért, mert a HDD pont a ventillátor közepére esett (lehet, hogy nem érthető a megfogalmazásom), így "szétvágta a beáramló levegőt a HDD" és ezért zúgott.
Most feljebb raktam a HDD-t, de még mindig zúg, persze már nem annyira.Szerintetek jobb lenne, ha a gép elejéről áttenném az oldalára a 3 pin-est és ott fúja levegőt/szívna el levegőt?
Ha igen, akkor szívjon vagy fújjon?
-
saby97
tag
válasz kromatika #49910 üzenetére
Rájöttem miért hangos. Azért, mert a hát elején a venti fordítva van rakva, hogy befelé fújjon, viszont így, amit szív azt a rácson át szívja el, tehát a rácson átsüvítő levegő ad ki zúgó hangot.
Mit kezdjek ezzel? (az oldalra rakás offos, mert 80-asnak vannak fúrva lyukak, kísérletezés miatt meg nem furkálom meg az oldalát)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Okos Otthon / Smart Home
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Építő/felújító topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Arena Breakout: Infinite
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest