Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bodz
nagyúr
válasz syler123 #84946 üzenetére
Elég valószínű, hogy a Fortis a jobb. Többiek szerint?
Most jutott eszembe, hogy egyik rokonom nemrég vett Gelid Phantomot. Na ez az igazi szörny ennyiért, a 2700X már tüdőgyulladást kapott alatta. Annyi hogy magasabb fordulaton igencsak megjön a hangja, de 1000 körül semmi gond.[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz syler123 #84941 üzenetére
gyártó oldala szerint van AM4
-
Paxker315
addikt
válasz syler123 #84931 üzenetére
Ami meglepett, hogy Merlinen most nincs. Mert az Alpenföhn hűtőket elsősorban velük asszociálom. Ők sajnos csak a ben nevis advanced-ot és a sima brocken ecot tesztelték.
A házadnál 160mm-t ír maximális CPU hűtő magasságnak, elvileg el kell, hogy férjen bármelyik említett modell (Brocken Eco; Ben Nevis Advanced)
-
Paxker315
addikt
válasz syler123 #84929 üzenetére
Attól erősebb, jobb az alpenföhn. Mostanában asztaligepes topicban senkinek sem ajánlom a pure rockot, mert árában vannak jobb opciók. Véleményem szerint kicsit túl van a be quiet arazva.
nézd ezt a tesztet. Érdemes megnézni mondjuk a többi tesztelt modellt is , pl a Fortis3 is befér a házba, elvileg.
Más tesztet linkeljek esetleg? Gamezoom is tesztelte szerintem, és ahogy rémlik, szerintük is jobb a Pure Rocktol ..
[ Szerkesztve ]
-
Saw
csendes tag
válasz syler123 #70115 üzenetére
El akarom rejteni a falba Vagy az asztalba
Azért kellene csendes,mert nincs normális számítógép asztal és ház sem az én agyamnak.
Ma már nem kell atom hűtés vagy táp egy jó géphez szerintem illetve ház sem.
Egyedül a videó kártya ami még ilyen nagy állat,de azt egy riserrel elforgatom.
Ezért próbálkoznék kihozni minél kisebb,szűkebb,halkabb kialakítással egy szörnyetHa van ház ötlet szívesen veszem azokat is!
Köszönettel,
Saw
-
Dark KillerX
addikt
válasz syler123 #69986 üzenetére
Nem arra hasznalom, de ezt most mértem, nyáron azért némileg melegebb lesz, és másfelől hangos is, a 9cm-es ventijével.Pedig cserélve lett az is 2db Artic ventire, Tc a pontos típusa.😊
Nem utolsó szempontból lehet lesz vmikor platform csere, és ott akkor erre nem kellene költenem
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz syler123 #69925 üzenetére
"szóval inkább legyen túlméretezve, az csak jó a procinak"
Nagyon rossz irányba gondolkodsz. Itt pont nem az a legfontosabb, hogy minél nagyobb legyen. A mainstream vonalon pasztázott kupak van és ez itt a lényeg, ha pl. csak 8 fokot lehet lehúzni egy prociról akkor nem fogsz tudni 12-t lehúzni egy 1.5kg-os 2 tornyossal se. Tehát felesleges egy túlméretezett diótörőt rárakni mert nem leszel vele előrébb, de hátrább lehet mivel deformálhatja a lapot. A performance kategóriánál más a helyzet, ott forrasztott kupak van és ott tényleg nem mindegy milyen hűtőt raksz rá, viszont ott se kell a legnagyobbat venni.Ott vannak azok amiket írtam, az összefoglalóban ott a magasság méret.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
nagyúr
válasz syler123 #69922 üzenetére
Mekkora hűtő fér be? Az összefoglalóban ott vannak a magasságok.
Alpenföhn Brocken ECO
Alpenföhn Brocken 2
Alpenföhn Brocken 2 PCGH
BE QUIET! Pure Rock
Phanteks PH-TC12 (DX-fehér,BK-fekete,BL-kék,RD-piros)
Scythe Ashura
Scythe Mugen MAX
Scythe Mugen 4 PCGH Edition
Scythe Kotetsu[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz syler123 #69634 üzenetére
(#69634) syler123
Mint írtam a lista 99%-os, folyamatosan visszük fel azokat amik kimaradtak, természetesen ő is bent lesz, addig is türelem.(#69635) Dzsozi56
Igen az és a mugen max is, már átkerültek a 140-esbe. Pár hsz-el fentebb már írtam, de neked is ideírom, hogy a lista 99%-os és van még mit csiszolni rajta, folyamatosan visszük fel azokat amik kimaradtak, átrakjuk azokat amik rossz helyen vannak, addig is türelem.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
pipo112
őstag
válasz syler123 #69495 üzenetére
Gugli a barátod nézegethetsz teszteket vagy videókat szerintem mind2ről van a neten ez alapján tudsz dönteni . Még egy ,nem mindig a súly a mérvadó sok múlik a lammellák sűrűsége és a hőcsövek minőségén +a venti is számít mekkora nyomással fújja a bordát.
Ja és +1Jim bcs-nek nem minde esetben kell dupla tornyos vagy óriási Cooler mert ezeket komoly tuningra tervezték ,nem sima 2-300mhz emelésre . Abban az esetben még szóba jöhet ekkora monstrum ha mindenek felett a hallkság és passzív vagy nagyon alacsony fordulaton akarod pergetni.
[ Szerkesztve ]
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
jim bcs
nagyúr
válasz syler123 #69495 üzenetére
és (#69485) bob.zxr
A BE QUIET! Dark Rock Advanced C1 rogyásig elég. Mi rossebnek kell ettől nagyobb? Sőt tovább megyek, a BE QUIET! Pure Rock vagy ALPENFÖHN Brocken ECO is elég lenne.[ Szerkesztve ]
-
Sage83
aktív tag
-
BoB
veterán
válasz syler123 #69487 üzenetére
Most a Dark Rock Pro 3-at néztem, hogy az tuti elfér. tuti, kivéve a memóriát..
Nem a RAM magasságával van gond, hanem a hőcső nagyon kilóg. Nagyjából monitorról méricskélve - számolgatva pont addig ér. Azt meg nem akarom hogy hozzáérjen, és a CPU felmelegítse.
Mutatom mire gondolok:
A gyártó oldalán kompatibilis a lappal, de szerintem ha már elfér, akkor rámondják hogy az, még ha kicsit neki is feszül.
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
pipo112
őstag
válasz syler123 #69374 üzenetére
tessék egy teszt a shadow-ról
-
pipo112
őstag
válasz syler123 #69368 üzenetére
Azt hogy jobb ezt konkrétan nem tudom ,lehet egy szinten vanak vagy pár fokkal jobb. Halkságban bequiet hűtők nagyon profik . Igen ez 3 ventivel is tud operálni a felfogatók mellékelve vannak a dobozban meg ha jól emlékszem a ventik is.
-
pipo112
őstag
válasz syler123 #69362 üzenetére
Nos macho120am volt az fx emen 4,4-ig bírta a Zalman cnps14x-el 5ghzen járatnak egy fx procit és bírja .
Viszont ez nem jelenti azt hogy a bequiet srp rosszabb lenne a döntés rajtad áll ,hogy melyik tetszik mind2 jó hűtő!Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
jim bcs
nagyúr
válasz syler123 #69356 üzenetére
(#69356) syler123
Szerintem nincs, felesleges cserélned, adj neki egy BE QUIET! ventit aztán kalap. Ha mégis kell akkor olcsón esetleg ezek jöhetnek szóba --> BE QUIET! Pure Rock, ALPENFÖHN Brocken ECO#69360) totya1980
A 2 nem ugyanaz, a mugen max az más kategória és jobb.[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
válasz syler123 #36376 üzenetére
Vedd csak meg nyugodtam a Brocken-t mivel Intel-es vagy barhogy felszerelheted az alaplapra ugyis hogy a haz teteje fele fujja a levegot ha van hutesre kialakitott perforacio a hazadon vagy ha nincs akkor szerelheted ugyis hogy a haz hatafele "hagyomanyosan" fujja a levegot. Itt egy jo teszt bar ezt asztalon vegeztek es nem gephazban, de akkor is.
-
crus90
tag
válasz syler123 #36363 üzenetére
Hát kezdem kicsit drágábbal.
alpenföhn brocken ---> 7999Deepcool Ice Edge Mini FS 4000ft,, Deepcool Ice Wing 5 PRO 8500ft ,, ---> [link]
Én inkább ezeket nézném.
Sajnos nekem nem lett jó a Alpenföhn Brocken, mert sajnos a Corsair Vengeance 55mm magas ramok így nem mentek volna alá. Így döntöttem a Noctua NH-U12P mert ezt 90fokban is el lehet fordítani a procin. Vagy a ventit is magasabbra lehet tenni.Az élet túl rövid ahhoz, hogy átlagos legyél.
-
crus90
tag
válasz syler123 #36361 üzenetére
Helló hát ha rám hallgatsz akkor 1x kell venni hűtőt akkor miért nem adsz érte 2-3k-val többet és már annyiért kapsz nagyon jó hűtést. Ezzek a Tx3 nem nagy teljesítmény van és ha még ezt is nézed hogy azért csak egy 4magos gépre dobnád (amit még szeretnél húzni is) akkor simán le próbálnálak beszélni.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy átlagos legyél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Gaming notebook topik
- Milyen autót vegyek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Poco X6 Pro - ötös alá
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest