Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zwiebi
tag
Csak mert volt rola szo:
Intelnel a TDP azt jelenti, hogy az alap orajelet ezen fogyasztasi kuszob alatt hozza egy Intel altal osszeallitott terheles eseten.Tehat a 9900k eseteben ez azt jelenti, hogy a 3.6GHz-es alap orajelet 95W alatt tudja ha az Intel tesztjet futtatod.
Arrol, hogy az 5GHz turbo-t, vagy mas terhelest (AVX-el megkuldve pl.) milyen fogyasztas mellett tud, arrol mar nem nyilatkoznak.
-
mgabi
senior tag
válasz Sirandrish #84384 üzenetére
9900K alap, Brocken 3, ts 140 power, macho revB
solid tuning: D15
max out tuning: CLC280, X62, X72, h115, h150 -
-vitya-
őstag
Sziasztok,
mi az ajánlott AM4-es hűtő, ami a gyári foglalatba csatlakozik? (nem szerelném már szét a nőgyógyász ismereteim teljes felhasználásával összerakott Fractal Design 304-es házba erőltetett Asrock Fatality b450 itx lapot ... - szóval ilyen brocken full csavarozós hűtők kiesnek)
Scythe Katana van most rajta, és kicsit magasnak érzem a hőfokokat, meg hangos is mikor már 88-91 fokos a CPU ...
Legyen csendes, léghűtő, és a fix 4GHz-re húzott 2600-as Ryzent hűtse le jól. Miket nézzek meg?
-=Vitya=-
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
32GB RAM felesleges szvsz, játékra viszont egy 9700K jobb választás lenne, csak ugye az árazás..az eléggé fail, tekintve, hogy egy sima R7-2700 ~féráron minden egyéb téren jobb kb. és játékos szemmel sincs nagy lemaradásban (allcore, 4.2Gn pöpecül szalad, felesleges Xre költeni ugye), ill. lap/hűtés sem kell hűha ehhez, úgyhogy fel van adva a lecke.
-
MM
őstag
válasz Sirandrish #84388 üzenetére
Hosszú távra most sima R5-2600-at vennék egy jó lappal és 32GB RAM-al (abból is van Aegis 3000 pl.), megrántanám 4Ghz fölé, aztán ha kijönnek az új Ryzenek és lenyugodott a helyzet, mehet a CPU upgrade.
Ugyanez intel vonalon vagy instant 9900K, vagy egy jóárasított i5-8400 / újonnan 9400F, és várható majd a "sima" 9900. Ez is fog tudni 4,7-4,8Ghz allcore turbót várhatóan...
9700K-ba nem fektetnék, mert a 8 szál hosszabb távon kevés lesz szvsz, most meg ott van olcsóbban a 8700K mint arany középút, 12 szállal. (Én ezt választottam... )
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
Ha lenyomja kicsit a jelenlegi proci árakat, az is elég
Nah off vége
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Ribi
nagyúr
válasz Sirandrish #84388 üzenetére
Háát ha tudsz várni akkor lehet érdemes. Lassan szivárognak majd a tényleges eredmények. Ha a pletyik igazak, akkor IPCben is sokat erősödik, illetve frekiben is megy fentebb (újabb pletyik szerint is és szerintem is hülyeség az 5G, de olyan 4.5G meglesz). És akkor biztos retek drága lesz az 3rd gen, mert mindenki azt akar majd. Meg nem lesz készlet. Szóval mindenképp megszívjuk
Na de ez hűtő topik, ezt nem itt köll kitárgyalni. -
Sirandrish
legenda
Csak játékra lenne használva. Semmi videózás, semmi vágás, semmi ilyesmi.
Nézegettem a 2700x-et, sőt..igazából vagy az, vagy valamelyik 3. generációs Ryzen lenne a cél, de játékokban sorra alulmarad még a 9600K-al szemben is. A másik oldala a dolognak, hogy mivel hosszútávra tervezek gépet vásárolni (mondjuk 5 év), így már mindenképp 8 magosat szeretnék.Egyébként a 9700at is néztem, de az meg már árban nincs olyan messze a 9900től. Persze ha nem éri meg a + költséget, akkor nyilván inkább a 9700k egy bika hűtővel..
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Ribi
nagyúr
válasz Sirandrish #84386 üzenetére
Kérdés az, hogy a TDP itt nem fix fogyasztást jelent. Vagyis ha az alaplapon kikapcsolod a 95W korlátot, akkor kb addig túzza a procit amíg azt megfelelő hőmérsékleten belül tudja tartani. Vagyis egy bazi 2 tornyos hűtővel megemeli a feszt is és mind a 8 magon tudja tartani a 4.7G-t (kézi tuninggal szerencse esetén 5-5.1G is), de ekkor tényleg megeszik 160-180Wot. Ez automata tuning. Ha a halkság a szempont mondjuk, akkor marad a 95W korlát és hiába tudna menni gyorsabban, nem fog. Mondanám, hogy ha már telik ilyen procira, akkor nem árt rá egy rendes hűtő sem. Illetve ha úgy döntesz, hogy had szaladjon amíg bír, akkor bizony egy erős alaplap is kell alá ami ténylegesen tud leadni 180W-ot. Van pár teszt elvileg tuning lapokról, amik mégis túlmelegednek ha tényleg meg van hajtva a proci. Alap 95W-os beállításon persze mindegyik maximálisan kiszolgálja.
Másik, hogy mire is kell a proci. Mert annyi sérülékenységes hír van mostanában, hogy gyakorlatilag 9900k-ban a HT lassan inkább hátrány mint előny. Játékra kb. egyszerűbb venni egy 9700k-t. Ha meg valami alkalmazáshoz kell, akkor érdemes teszteket átnézni, mert könnyen lehet, hogy egy 8 magos AMD-vel (ténylegesen jól működő HT-val ) előrébb lennél árban és teljesítményben is. Bár ez már nem hűtő kérdése.
-
Sirandrish
legenda
Egyelőre csak szemezgetek a kicsikével, de ha vételre kerülne a sor, az ziher hogy full gyári értékeken használnám. Egyáltalán nem piszkálnám!
-
Ribi
nagyúr
válasz Sirandrish #84384 üzenetére
Attól függ mennyire akarod tuningolni. Ha be van állítva a 95W korlát akkor is 4.7G-ig boostol 6 mag használatáig. Csak akkor kell tuningolni, ha folyamatosan mind a 8 magot terhelni akarod. Amúgy viszont nagyon sok esetben alig van különbség 95W korláttal és nélküle. Mire használod és az valószínű hány magot terhel?
Sokan az intel fanokat szapulják, de kezd igencsak elszaladni az Intel héterekkel a ló és totál hülyeségeket hordanak össze, mert most ez a trendi.
Bezzeg aki FX-et hajt 4.5G alatt az idióta, az persze kit érdekel, hogy ott bőven 150W felett eszik. Ha meg 5G-n 200W+ fogyival akkor te vagy a császár. De ha ezt Inteles csinálja akkor Intel szar, mert sokat eszik. Érted a logikát ugye? Mert én sem...[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
-
|AP|
veterán
válasz Zwiebi #84367 üzenetére
közben kipróbáltam HDD nélkül a rendszert, csak SSD-vel. Nincs itt semmi baj a ventik hangjával, a HDD rezonancia okozza a legnagyobb zajt. Nélküle gyakorlatilag hangtalan a ház, szóval egyelőre nem lesz itt semmilyen venti csere. Esetleg nyáron, ha úgy látom, hogy elkelne hátra egy kicsit erősebb szívás, most teljesen rendben vannak így is a hőmérsékletek.
-
mgabi
senior tag
válasz Sirandrish #84375 üzenetére
Korábban itt panaszkodott valaki, hogy egy Dark Rock Pro 4-gyel nem tud 4,6Ghz felé menni videorender mellett. Tartós terhelés esetén szép lassan melegedett el 90-92 fokig, pedig nagy házban 3db 140-s venti ment neki maxon.
-
jim bcs
nagyúr
Az i9-9900K egy fekete bárány lett, az elméleti alap 95W OC-val képes felugrani ~200-250W-ra is, így mindenképpen azt mondom dupla tornyosok közt nézelődj.
Ha nem piszkálod akkor pl. az említett Brocken 3 is elég, ezzel párhuzamosan a jobb 140-esek az összefoglalóból.[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Zwiebi
tag
válasz Vágottszemű #84376 üzenetére
Elviszi meg. Feszultsegekkel jatszal egy sort, legtobb alaplap auto beallitason messze tul sokat ad a procinak.
Nalam az auto 1.36V-ot adott az alap 3.4GHz-hez Ryzen 1600-nal, mikozben kezi beallitassal problema nelkul megy 3.7 all core 1.15V-on...
Ha van normalis hazhutesed, es a feszt nem tolod a vegtelensegig, akkor problema nelkul fogja vinni. -
nagyúr
Noctua NH-D15 biztos, hogy jó hozzá
-
Vágottszemű
kezdő
Egy Ryzen 5 2600x-hez ha OC-zem 4.2GHz-re elég neki egy Ben Nevis processzorhűtő? Mert a régi procimhoz is ezt használtam, sokba kerülne lecserélni.
-
Sirandrish
legenda
Pusztán a kíváncsiság hajt.
Egy 9900K-hoz milyen hűtő a javallott? Csak érdekel hogy egy ilyen procit mivel érdemes lehűteni?
Mittomén egy Alpenföhn Brocken 3 Black Edition pl elég? Vagy ennél sokkal komolyabb hűtőt igényel?Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Mans20
addikt
Jó napot!
Egy B360 mATX lapba mennyire rossz ötlet a Brocken2? a hűtő megvan 12-es ventivel használom, de így sem merek mATX lapot venni, mert lehet hozzáérne a vga-hoz. Vagy veszek pl Brocken ECO-t, az kisebb. A cpu egy i3 8100 lenne, vagy később 8400.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
|AP|
veterán
válasz Zwiebi #84367 üzenetére
köszi, ezt megnézem.
De a venti cserével kapcsolatban lehet félreérthető voltam. Nem a Wing Boost 3-at akarom (majd) cserélni, hanem a hátsó házventit. És igazából nincs is gondom az alapjárat hangjával (500-600között megy alapjáraton)
A hátsó házventi jelenleg egy Arctic 12PWM rev2, ami ahhoz képest nem is rossz, hogy mennyire olcsó. De azt gondolom (bár lehet rosszul), hogy egy Noctua vagy egy be quiet Silent wings3 még csendesebb is lehetne, akár úgy is, hogy közben több levegőt szív el a házból.
Nem tudom ebben van-e valami, egy darabig most lehet marad a jelenlegi felállás.
A felső 140-es ventit azt kivettem, gyakorlatilag alulról betakarta a borda, lehet csak bezavart volna a légáramlásba (ráadásul a hangot is jobban kihozta felfelé), úgyhogy most gyakorlatilag 2 venti pörög csak az egész gépben alacsony terhelés mellett (a táp és a VGA sem kapcsol be, ha nincs terhelve)[ Szerkesztve ]
-
Zwiebi
tag
Szia!
Csak par tapasztalat tolem: Nekem Noctua NF-P14 Redux 1200RPM van a Brocken 3-on, aminek jobb a statikus nyomasa, mint a Wing Boost 3-nak, de felesleges nagyobb teljesitmenyu ventit venni hozza. A borda gyenge legaramlathoz van optimalizalva, ez rontja a maximalis teljesitmenyt, ellenben halkan lehet huteni. Nagyon hamar eljon az a pont, amikor hiaba aramlik keresztul tobb levego a bordan, jobban mar nem fog huteni.
Kiprobaltam ket ventivel is, de nekem romlott a homerseklet 1 fokkal. Valoszinuleg azert mert a hatso venti es a hazhuto 120-as kozott alig volt hely es csak keltettek a turbulanciat egymasnak.
Ranezesre amugy konnyu cserelni a ventidet, rengeteg hely van ott arra, hogy az ujjad hegyevel kiakaszd a drotokat.
Ha pedig halkitani szeretnel. akkor gondolom az alapjarati magas fordulatszammal van problemad, mert szelzaj tekinteteben nagyon halk a venti, hiaba noveled a fordulatszamot terheles alatt.
Javasolnam, hogy nezd meg a masodik felet ennek a hozzaszolasomnak, jelentos hangerocsokkentest lehet elerni, meg ha csak 100RPM-el is viszed le a minimum fordulatszamot: https://prohardver.hu/tema/milyen_cpu_hutot_vegyek_2/hsz_84229-84229.html -
|AP|
veterán
válasz Speed® #84364 üzenetére
annyi össze-vissza lövöldözés valóban volt, hogy el sem tudtam képzelni hogy fog ez beférni
Először paszta nélkül ki is próbáltam, hogy érdemes-e végigcsinálnom, vagy vihetem visszaA 2. ventit nem bánom, nem sokkal volt drágább így, és így legalább nyugodtabb vagyok hosszú távon.
A színen nem veszünk össze, először én is feketét akartam (Dark Rock 4), de ugye azt a ram-para miatt nem mertem bevállalni, ebből ha meg van fehér, akkor miért is ne, egy fehér házbaenemi: több képet nem nagyon éri meg csinálni, innen mutat valamit, a többi oldalról sima fehér hasáb
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
A ventit koppra lehúzva 163mm a magasság, egyúttal annyival több levegőt dolgozik a borda alá, amiért a VRM hálás lehet. Erősebb ventivel nem javul érdemben, ritka borda, csendre van kihegyezve, szóval spórolhatsz ilyen téren, ha már kvázi feleslegesen vetted a 2. ventit is rá..picit összevissza lövöldözés folyik épp nálad a project kapcsán ;p
Egyébként pacek, bár a fekete jobban festene szvsz, de ez már ízlés kérdése ugye -
|AP|
veterán
beszereltem az NZXT H500-ba a Brocken3 White editiont.
Pár tapasztalat annak aki hasonlóban gondolkodik:
1. a beszerelés egyszerű, ez egy tényleg jól kitalált rendszer
2. a ház specifikációi alapján a max. CPU hűtő méret 165mm. A Brocken3 papíron pont 165mm. Nos, egyik gyártó sem hazudott, az üveg oldallap érinti a ventit, de legalább nem kell attól tartanom, hogy a nehéz hűtő kiszakítja az alaplapot, az üveg oldallap ellentart Szerencsére nagyon alacsony fordulaton pörög a venti, még terhelve is, nem ad át semmilyen rezonanciát a háznak
3. a BR3 white editiont alapból 2 ventivel árulják. A Merlinnél lehet kapni olcsóbban 1 ventiset, én azonban a duplát választottam, hogy legyen egy tartalék ventim, amit vagy a házban tudok valahol felhasználni, vagy lesz egy csere ventim, ha esetleg az elsővel történik valami (fehérben külön nem lehet kapni, így bebiztosítottam magam )
Nos, az első ránézésre látszott, hogy itt bizony a dupla ventis felállás nem fog beférni, örültem, hogy a hátsó házventi épp elfér még. Felmerült bennem, hogy azt kiveszem, és majd a 2. Alpenföhm fogja kitolni a levegőt a házból. Jó ötletnek tűnt, de sajnos a VRM bordától nem fért el. Szóval gyakorlatilag push-pull felállás van, a hátsó házventi szinte rá van cuppanva a bordára.
Ezzel semmi bajom, szerintem jól fog ez működni.
Amiért szívom a fogam az az, hogyha ezt a ventit cserélni akarom (márpedig akarom a közeljövőben egy nagyobb teljesítményű/csendesebb Noctua chromaxra), akkor le kell kapnom a CPU bordát, mert lehetetlenség leszerelni/kivenni
4. hőmérséklet/zajszint oké. Csendesebb valamivel (bár többet vártam), mint az előd (Arctic Freezer Pro 7 rev2) és full terhelésen 8-10 fokkal hűvösebben tartja a procit.Röviden (hosszan) ennyi, így néz ki képen:
Hát röviden ennyi, képen így néz ki:
-
-
Garsza
veterán
Helló! Nagyon rég nyúzok egy Alpenföhn Brocken CPU hűtőt. Jelenleg egy 4790K hűtök vele Egy Haf XB házban. Hűtési teljesítményével elégedett is vagyok. Viszont ma rendeltem egy Z390 lapot I5-9600K procival. Kompatibilis lesz a felfogatása ezzel a foglalattal?
Meg arra gondoltam hogy beruházok egy új hűtőre ami kicsit csicsásabb hasonló hűtési teljesítmény mellet.
Tudnátok valamit ajánlani? Árról egyenlőre nincs elképzelésem mennyit költenék rá. -
nagyúr
Üdv. Srácok R5 2600-ra keresek valami jó kis hűtőt, nem csillagászati áron. Igazából jelenleg a 2500K-mon van egy ThermalRight True Spirit 120 BW, ami nagyon jó szerintem, de nincs AM4-es lefogató hozzá. TR-ék adnának 4eFt-ért, annyiért meg már majdhogynem veszek egy új hűtőt. Van most valahol valami BB ajánlat? Ház Raijintek Thetis lesz elvileg. De nem biztos, lehet mégkisebb lesz, ahhoz tudom lowprofile kell arra is ha tudnátok valami ultrahalkat ajánlatni és feketét.
[ Szerkesztve ]
-
fisi
senior tag
válasz Speed® #84352 üzenetére
Közben néztem a Brocken 3 at is az Alpenföhntől, egy videot is néztem Youtubeon ott nem sokkal 5 fokkal maradt el a dark rock pro 4 - től de viszont ha lehet hinni a mérő embernek ez volt a leghalkabb.
Súlya meg csak 850 gramm.
Lehet ez is jó választás a dark rock pro 4 helyett? -
fisi
senior tag
válasz SkyTrancer #84346 üzenetére
Köszönöm a válaszotokat!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz gyantaszuz #84351 üzenetére
Brocken Eco Advanced. 149mm, keretbe belefér, ha kimaxolnád, AM4en pacekul áll.
-
gyantaszuz
aktív tag
Olvasgattam a topikot, Deepcool Gammax S40 es Arctic 13 CO-t nezegetem eddig.
Ha esetleg van ennel jobb vetel, szivesen fogadom. Koszi elore is!1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
15k-20k
2.: Milyen házba kerül?
Aerocool AERO-300 FAW (max 150mm)
3.: Milyen alaplapra lesz?
MSI B450 Tomahawk
4.: Processzor típusa?
Ryzen 5 2600
5.: Ramok típusa?
Hyperx Predator 2x8 DDR4 3000
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
az atlagnal ne legyen hangosabb -
veterán
A Thermaltake Frio Extreme 14 hűtőm 1230 gramm. Iszonyatosab masszív felfogatója van, nem csak a 4 kis lyuk tartja önmagában, a hátlap felfekszik a proci hátlapjára is ami a lefogató keretet tartja, nagy felületen fekszik föl. Nyilván nincs vele semmi gond, ezek így lettek tervezve. Mondjuk a magyar utakon állítva nem szállítanám a gépet.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
fisi
senior tag
válasz Paxker315 #84344 üzenetére
Sziasztok- egy kérdésem lenne- mi a véleményetek a Be Quiet Dark Pro 4 és a NOCTUA NH-D15 SE-AM4 hűtőről?
Valóban ugyanaz a kettő kb?Nézegettem mindkettőt- de baszom nagyok- ez talán még valahogy megoldódik mert a házban van elég hely,ami még jobban aggaszt az az irgalmatlan súlyuk, 1,15 kg körüliek- alaplap kibírja ezt reccsenés nélkül?
Amúgy jelenleg egy Asus Prime B450 Plus lap az áldozat ami majd talán ezt az ágyúgolyót fogja viselni, tudom nem tuning lap nem is ezért kell a baszadék hűtő hanem hogy kuss legyen már végre, mert lassan minden hangyafingot meghallok -
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani halk CPU hűtőt!
AeroCool CS-101 házba 80mm és 1151 foglalat-hoz.
Most G4400, de szeretném nagyobbra váltani nem lesz terhelve, H110 lap-ba.
Lehet használt is!
-
|AP|
veterán
ha nem rendeltem volna meg tegnap a fehér Alpenföhn Brocken 3-at, akkor most kicsit elgondolkodnék egy NOCTUA NH-U12S-en, fehér heatsink coverrel és fekete chromax ventivel. Ez így nagyon jól néz ki, pont passzolna a fekete-fehér házamba, Noctua minőség, bár mindennel együtt benne lett volna vagy 40k-ba, szóval szerintem a Brocken3 is teljesen jó lesz
-
veterán
Úgy néz ki igen kiváló hűtő a Thermaltake Frio Extreme 14.
I7-2600K 4.4GHz@1.308V
A maximum pillanatnyi hőmérséklet a legmelegebb magon stresszteszt alatt 68°C, játék alatt 51°C
Mindez a Ninjával kb 18-20 fokkal több volt.
Mondjuk az oldallapot nem tudtam föltenni XDhttps://tinyurl.com/rasoapro
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Ha két barázdált felületet raksz össze, az eredmény szigetelő jellegű légkamrák sokasága, amit változó sikerrel tömít a paszta. Minél finomabb polírt alkalmazol, annál kevesebb pasztát vesz fel az illesztés. 2000ig lappolva alig lehet szétcuppantani a felületeket, anno erre törekedett mindenki (Conroe-Kentsfield éra főleg), akkoriban még hozzátett az OChoz
-
mgabi
senior tag
válasz Speed® #84329 üzenetére
Itt mikrobarázsdáltságra gondolok, mintha fractalszerű lenne a felület. Az is igaz másrészről, hogy így meg apró levegő buborékok maradnak ott. Fene tudja. Annyi tuti, hogy totál tükörre nem éri meg polírozni, mert mérhetetlen a különbség. persze ha valakit zavar...
(#84332) Paxker315: Merlinnél az akciós Brocken 2-3-ak azonnal vételek, ha beférnek a házba. Nem szabad rajtuk gondolkodni.
-
Paxker315
addikt
válasz draco31 #84331 üzenetére
igen, de a gammaxx400 sem draga, illetve Alpenföhn Ben Nevis (Advanced) Brocken ECO v BQ PureRock is megvan 9k korul. Azok meg nagyon huvosen tartanak a 9400-ást. Merlinéknél Alpenföhn felhozatal egész kellemes&emészthető árakon fut...
NB: szigorúan abbol indulok ki, hogy, a techspotos arcok szerint a deepcool gammaxx200t kb. azonos hutesi teljesitmenyt hoz a Ryzen Wraith Spire-al, ami jo 10 fokkal huvosebb, mint a Ryzen2600-hoz adott Wraith Stealth, ami elvileg jobb, mint a 9400f-hez adott gyari intel huto.
[ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
Hello!
Egy új gép rakódik össze, nem teljesen véglegesek még az alkatrészek.
Intel i5-9400F lenne a kiszemelt CPU, és egy DeepCool GAMMAXX 300 elbírna vele?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
mgabi
senior tag
Sőt! Minél simább a felület, annál kisebb a valós felület, hiszen a mikrobarázdák segítenek egy picit a hőátvitelben. 100-200 közötti papírral becsiszolod, aztán 400-800-as papírral bőven elég megadni neki a végső felületet. Az igaz pepecs munka a 1000-nél nagyobb papírral tükörre polirozás, és semmi értelme.
-
Ribi
nagyúr
válasz Speed® #84302 üzenetére
Der8auer szerint igazából semmi értelme ilyen finom papírral tükörre simizni a procit.
Illetve bőven lentebbről érdemes indítani, hacsak nem fél napot akarod simogatni 400-on.
De a 9600-at tényleg nincs sok értelme lapolni, hacsak nem ténylegesen nagyon elcseszett a kupak. -
veterán
A múltkor szerzett Z68+2600K-ra bár felkerült a Ninja, erősebb OC esetén már küszködik, de ma sikerült beújítanom apróról egy Thermaltake Frio Extreme 14 hűtőt
Délután próba.
Elvileg erősen megközelíti a Noctua NH-D14 szintet.
És a legjobb: mindössze 6500Ft volt
Sajnos AM4-re nem jó. A Silent verzióhoz létezik keret 12$-ért , úgy sejtem jó lehet rá, de shipping-re valami 30 ezer forint jött kihttps://tinyurl.com/rasoapro
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
A GA-X58A-UD3R VRM részlege az I/O alatt van magasságban, az elsődleges PCIe slot meg jóval arrébb, nem lenne gondod semmivel, különben nem ajánlottam volna
Ha a hátsó ventihely foglalt, fölé mondjuk nem feltétlenül indokolt bármi..kivéve ha az egyéb összetevők miatt kell az extra huzat. Ha nem, nyugodtan spórolhatsz az 1 ventis kivitellel, maga a borda nem igényli a push-pullt.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Aggályoskodhatsz rajta, de felesleges, nem véletlenül vannak kitalálva ezek a megoldások, nem HEDT rendszereknél teljesen szabadon hagyják a RAMokat. A White verzió alapból 2 ventis, de a 2. pl. mehet a házba hátulra közösen vezérelve (Y PWM csatisak a WB3 ventik), ezáltal instant megoldást nyújtva a hő eltávolításában.
Nincs kimaxolva a hely egyébként, a B3 valójában 163mm, simán beférne és minden igényedet kielégítené (erős+halk+dizájn).[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
válasz Speed® #84315 üzenetére
"a képen nem olyan rendszer van, mint amit használsz/tervezel" - igen, ebben bízok, hogy nálam nem lesz gond ezzel. Bár nem tudom bele merjek-e vágni ilyen kétségekkel.
Nem tudom van-e szükség eltolt megoldásra...
Néztem a Brocken 3-at, az fehérben jó lenne, de csak 2 ventiset látok (vagy az alapból 2 ventis? ) és azért nem számolnám ki mm-re, hogy tényleg befér-e a házba
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
TRUE Spirit 140 Direct pl., bár ott csak a borda teteje fekete.
Ellenben a képen nem olyan rendszer van, mint amit használsz/tervezel, esetedben az eltolt felépítésű megoldások is szóba jöhetnek, azokból meg 165mm mellett adja magát a Brocken 3, amiből van is full fekete/fehér. Szóval javasolt ránézni, kiváló hűtő -
|AP|
veterán
szeretnék venni egy Dark Rock 4-et, de aggódom a RAM-ok helyzete miatt.
1. 20k körül szánnék rá - pipa
2. NZXT H500 ház (165mm-ig mehet a CPU hűtő a ház spec. alapján) - pipa
3. alaplap: egyelőre Gigabyte GA-X58A-UD3R (LGA 1366), később valamilyen LGA 1151 v2 lesz
4. jelenleg Xeon W3680, később i5-9600K környéke
5. ramok: jelenleg mind a 6 slot foglalt Kingston HyperX Fury HX318C10FB/4 modulokkal (magasság: 32,8mm), de ha rendszert váltok akkor is nagy valószínűséggel szeretném az összes slotot használniÉs ezzel a ponttal van a gondom. Nagyon tetszik a hűtő, kinézet, teljesítmény, hang (csendesség), de szerintem rálóg a RAM slotokra. Meg tudná ezt erősíteni, vagy cáfolni valaki?
Ez a kép ebből a tesztből elég egyértelmű:Sajnálom, ha tényleg így van, mert ezt találtam minőségi, csendes, de jó teljesítményű és fekete hűtőnek. Ezek a fő szempontjaim. Van esetleg más alternatíva (esetleg fehér), ami nem zavar be a RAM slotoknál? A csendes működés alapfeltétel.
szerk: bár a motherboard check azt mondja, hogy minden oké, de egyáltalán nem vagyok benne biztos
[ Szerkesztve ]
-
ETOM
addikt
Sziasztok!
Brocken 2 vagy Alpenföhn Matterhorn Rev. C lenne a jobb választás? Jelenleg csak i5 3470 procira kell, de később cserélem i7-re (2600k v 3770k) és akkor tuning is lenne. (4GHz felett)[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
160mm helyre egy 159mm Ben Nevis Advanced jó választás lehet..
Ha kell a csicsa is, varázslónál találsz Black RGB verziót jóárasítva. -
Paxker315
addikt
-
ƵøŁĭ
veterán
Sziasztok!
Az alábbi konfigurációhoz mit ajánlanátok ? Keret: 10k alatt.
ZALMAN Z9 NEO fekete
FSP HEXA 85+ 450W
MSI B450M GAMING PLUS
AMD Ryzen 5 2600 3.40GHz AM4 BOX Wraith Stealth hűtővel
G.SKILL 16GB Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GVKB
SAMSUNG 500GB 970 EVO Plus M.2 PCIe M.2 2280 MZ-V7S250BW (Basic garancia)
TOSHIBA Desktop 3TB 3.5" 7200rpm 64MB SATA3 DT01ACA300
LG GH24NSD1 fekete OEM
GIGABYTE GV-N1660OC-6GD GeForce GTX 1660 6GB GDDR5 OC PCIE(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
Htjet
tag
-
Htjet
tag
Sziasztok,
Ryzen 5 2600x hez keresnék új ventit. Jelenleg Cooler Master Hyper 212 LED Turbo-t használok, Zalman Z3 Plus házban ez még éppen elfért. A gond csak annyi, hogy ezt csak olyan pzicióban lehet felrakni, hogy a vga-ról szívja a levegőt. így meg nem annyira hatékony. Ezért keresnék ehhez hasonlóan csendes de hatékonyabb hűtőt. Maximum 15-20 ezer forintért. Tuning nincs tervben.
Köszönöm!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz coleen #84301 üzenetére
Amennyiben valóban indokolt (homorú/domború), akkor a lappoláshoz sík felület (üveg a legjobb) és vizes csiszpapír kell több lépcsőben (400-800-1200-1600-2000), meg türelem és biztos kéz..ugyanakkor mivel a CPU sem sík, annak is neki kell esni a tökéletes kontakt érdekében..namost nem életszerű, hogy a frissen vett 9600Kt nekiállj lappolni garivesztés fejében..ráadásul kb. nincs is értelme, ha enélkül rendben a hőmérséklet. Normális hűtőt kell venni, aztán használni elégedetten.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest