Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Digitális Állampolgárság Program
- Karácsonyi pofára esés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
do3om
addikt
válasz trikko #62999 üzenetére
Az legalább biztos befér, amúgy nem rossz hűtő a Coold Tower eladtam sokat és azt mondták teljesen jó (az 1200-as árához mérten gondolom is)
Gondolom bemennél érte a boltba igaz? Csak mert ha nem akkor elég drága lesz a szállítással, de ha bemész akkor jó.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Potzee
addikt
válasz and1ao #62994 üzenetére
Sajnos még nem volt szerencsém az FX70-hez. Nagyon szép cooler és a 14-15 ezres árával mindenképp figyelemre méltó. A gyártó gondolatmenetét követve a hajlítgatott lamellák miatt nagyobb a hőleadó felület, ezért hatékonyabb, mint a kategória társai...jó lenne ezt a gyakorlatban is kipróbálni. Sajnos még nem találtam róla egy épkézláb tesztet. A korábban megjelent FX 100-assal kb. egy szinten van a HR-02 Macho, egy Heligon pedig felülmúlja, szóval az annyira talán nem jött be, de erre az FX70-re nagyon kíváncsi vagyok. A gyártó ad a borda mellé 2 db venti rözítéséhez szükséges clips-et is, szóval használható aktív módban is, ha mégsem bírná a passzív üzemet...
(#62995) trikko
Ház? Ramok? Anyagi keret? (3-4k, mint az EKL volt?)[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
trikko
tag
Sziasztok.
Hűtőt keresek az alábbi konfigra.Tudnátok segíteni?
A proci:HexaCore AMD FX-6100, 3918 MHz (19.5 x 201)
Az alaplap:Asus M5A78L-M/USB3 (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN).Régebben az EKL Cold Tower Merlin Edition-t ajánlották de addig vártam amig nem lehet kapni sehol!
Tudnátok ötletet adni mit lehetne beletenni a gyári helyett?
Előre is köszi!
Üdv
-
and1ao
őstag
válasz Potzee #62963 üzenetére
Ezt már jóval régebben megbeszéltük hogy szerintem én vagyok az egyik ha nem legnagyobb hatere a csili vili 70 cm magas bordának mert nincs értelme, csak a kezedet köti meg mert nem fogsz memoriát tunningolni legalábbis teljesen értelmetlen.
Szóval normál ram forever.Egyébként tőled kérdezem meg te vagy a passiv mester mi ez a Zalman FX70 hype?
Guild Wars2!
-
jim bcs
nagyúr
lég:
Deepcool Gammax S40 ~8k
Deepcool Lucifer ~12k
Deepcool ICE BLADE PRO V2.0 ~12k
ALPENFÖHN Brocken 2 ~13kkompakt víz:
-inkább egy ENERMAX Liqtech 240
-de elég egy ENERMAX Liqtech 120X, ANTEC Kühler H2O 950, ZALMAN Reserator 3 Max[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
szente
addikt
Sziasztok!
Tudnék most venni egy Alpenföhn Wassert használtan 11500-ért. Megér ennyit? Mennyire megbízható darabok? Egy FX 6300-at hűtene Define R4 házban.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz Grave_444 #62969 üzenetére
Ha csak internetezésre van használva úgy biztos, bár gondolom nem azért lett i5 véve. Bár elég közel van a 14-es venti, hogy érje légáram. Ha már megvan, meg lehet próbálni rizikó nélkül. Merem állítani, hogy elbírná. Lehet, hogy 61 -két fokos lenne teljes terhelésen, de menne. Viszont órákon át teljesen terhelve, azt nem tudom. Ezzel a hűtővel nem volt dolgom, csak a méretéből és a felépítéséből tippelek erre.
- Glaz-doz-fhut -
-
jim bcs
nagyúr
(#62981) Zin
vízhűtést 150k-ért , írj egy keretet(#62984) do3om
már adtam választ(#62982) GardaY
SCYTHE Ashura Shadow
SCYTHE Mugen MAX
ZALMAN FX70 + venti
ALPENFÖHN Brocken 2
DEEPCOOL LUCIFER
DEEPCOOL GAMMAXX S40
THERMALRIGHT Macho120 Rev.A[ Szerkesztve ]
-
-
proci985
MODERÁTOR
valakinek van tapasztalata túlméretes kéttornyos hűtőkkel (socket2011en) olyan lappal, amin a pciE x16 a legfelso slotban van?
alulrol felfele, pullpullba van bealltiva, de elkezdtem picit nyugtalan lenni. a huto IFX14, a lap egy X79-UP4 lesz.
a dolog pikanteriaja, hogy nincs 2011es csavarom, amit meregdragan egy masik orszagbol kene rendelnem: tehat ha eleve ra se fer, akkor kihagynam
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
GardaY
tag
Milyen hűtőt ajánlotok egy Zalman z9 plusba
I5 4670k mellé?
Ramok: Corsair Vengeance pro - CMY8GX3M2A2133C11
Tuning későbbiekben nem kizárt.nagyon max 15k a keret.Asus Z87 Plus, Intel i5 4670K, 20gb DDR3, R9 280x, 120gb SSD, WD 2tb, 550w Chieftec /// P30 Pro 256gb ///
-
Zin
őstag
i7 4770-re Mit ajánl a nagyérdemű? Gyári turbo boost van csak...
░▒▓█.:Itt a tél! Lassan lehet Core i-zni:.█▓▒░
-
Dzsosy
senior tag
Üdv!
Bár nem cpu hűtő probléma, de feltenném ide a kérdésem.Tehát adott egy 4 pines venti, ami kivezeti a házból a hőt. Sajna az alaplapon csak 3 pines csatlakozó van (a 4 pines a procihűtőé). Eddig ugye nincs gond, hisz össze lehet dugni őket. Ez eseteben viszont maximális a fordulatszám, ami borzasztóan hangos.
Szeretnék beiktatni egy szabályzót (Zalman Fan Mate 2), csak az a gondom, hogy ez a zalman 3 pines mindkét végén.
Erre van valami megoldás? Mármint, hogy a venti 4 pineséből 3-as legyen, hogy erre a szabályzóra rá tudjam kötni?[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz Wiz Khalifa #62977 üzenetére
itt az Aprón vagy használt pc-seknél érdeklődj, szerintem lesz hozzá minden
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz jim bcs #62976 üzenetére
Igen ez az!
Nem tudjátok hogy hol tudok venni hozzá ilyen készletet? [link] Ha egyáltalán valaki eladja? Mert nekem 775-re van felszerelve de két csavar eltört és azt kell cserélni meg két anyát. De nem lenne rossz ha AMD-re is meg lenne a felfogatás.
amúgy van olyan lap ahova egyáltalán felszerelhető úgy hogy a ventilátor ahogy szívja a levegőt, az a része a gépház eleje fele álljon? Mert nekem a táp nem engedi ezt. Így hátulról szipuzza a levegőt de így eléggé melegen tartja a Celeron D prockót.
Smoke some weed nigga!
-
jim bcs
nagyúr
válasz Wiz Khalifa #62975 üzenetére
szerintem Cooler Master Eclipse (RR-CCB-WLU1-GP)
[ Szerkesztve ]
-
Wiz Khalifa
veterán
-
Potzee
addikt
" CPU cooler height: 148.5mm " Tehát nincs nagy hely...
Thermalright True Spirit 120M, Deepcool Gammaxx S40 vagy neccesen egy Thermalright Macho 120, ami szóba jöhet illetve a topflow coolerek: Scythe Grand Kama Cross rev.2, be quiet! Shadow Rock SR1 Topflow, stb.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Heu
újonc
Szerintetek egy FX-8320-ashoz ha még egy kicsit meg is hajtom elég egy Cooler Master Hyper 103-as? Ha nem, akkor mit ajánlotok?
-
Grave_444
nagyúr
Üdv!
Szerintetek egy I5 4570-re elég lenne passzívan egy Alpenföhn Himalaya?
Mögötte van egy 14cm-es venti meg elöl 2db 92-es. [link]
-
lalawr
tag
Köszönöm mindenkinek!
Alpenföhn Brocken 2 leszA két legfontosabb nap az életünkben, a születésünk napja, és a nap, amikor rájövünk, miért születtünk.
-
pipo112
őstag
válasz and1ao #62961 üzenetére
Na a Zalman z9 plusba max hűtő magasság 160mm szal ashura még éppen beférhet pici modinggsl.
a hr02 már szerintem necces de a brocken pl jó választás.nekem is ilyen kuckom van , a Noctua NH-D14 és az oldallap között kb van 2mm
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
Potzee
addikt
válasz and1ao #62961 üzenetére
Általánosságban szerintem nincs sok értelme a magas hűtőbordás ramoknak, csak leszűkítik a választható CPU cooler alternatívákat.
Jelen esetben mindegy, hogy low profile, normál vagy magas hűtőbordás memóriával van dolgunk mert a Scythe Ashura, Thermalright HR-02 Macho és az Alpenföhn Brocken 2 is elfér a ram slotok mellett az elcsúsztatott toronyfelépítésnek köszönhetően.
A Matterhorn-nál bekavarhat a magas ramhűtés...mellé mindenképp normál vagy low profile ram javasolt.
A dupla torony coolerek felszerelése csak low profile ill. normál ramok esetében lehetséges, magas hűtőbordás ramokkal együtt nem tudunk használni pl. egy Noctua D-14-et, K2-őt,stb.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
tag
válasz lalawr #62954 üzenetére
Nekem Alpenföhn Matterhorn Pure Edition van 12K körül mozog, i5-3570k-t hűtök vele ami 4.5ghz-n megy 24/7-be, prime alatt 72C° volt a max, szóval elég jó kis hűtő. Olvasgattam ilyen teszteket, közelít egy noctua teljesítményhez, de -10K-val alatta van árban, szóval nekem eddig nagyon bejött
never say never
-
lalawr
tag
Üdv.
Olyan kérdésem lenne AMD Fx 8350-hez hűtést.
10-15k között, lehetséges tuningolva lesz.
Köszi válaszokatA két legfontosabb nap az életünkben, a születésünk napja, és a nap, amikor rájövünk, miért születtünk.
-
and1ao
őstag
válasz Hobbbyt #62952 üzenetére
Vagy nem írtál árat vagy én voltam szimplám bamba és nem figyeltem maybe mb. Ezért írtam a lehető legjobb megoldás szerint.
Macho 140-es venti, előre ha jól tudom 140-es megy a 690-be szóval az sem lehet rossz már ha nem gyári, hátra talán csak 120-as, abból is lehet halk féléket kapni ha a mostanid nem lenne az, és nem kell több venti.
Ui.: jelenleg megvagyok kergülve mert a VGA-om a venti csapágyazás jeleit mutatja és zörög kicsit szegény úgyhogy most átélem a hangosság érzését elhiheted
[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
Hobbbyt
őstag
válasz Potzee #62947 üzenetére
2 venti a házban
1db nagy elöl kb 600rpm-en hangtalan.
1db 8 centis felül noctua, majdnem hangtalan.
1db a tápban, teljesen hangtalan."már, mint Nexus tápot?
Szerintem azért mert ATNG elektronikára épül...nem tartozik mindegyik modellje a legjobbak közé..."
Na én ezt nem tudom De én az enyémmel 110% meg vagyok elégedve.. használtan vettem kb 5 éve. Teljesen moduláris, 80+ -os és 530wNa Seasonic X400 Fanless (SS-400FL) én is nézegettem.. de az ára több mint amennyit most kiadnék csak azért ,hogy ne legyen semmi/sok változás Na de majd egyszer.. ha az enyém bedöglik.
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
beroch
tag
üdv
ez a hűtő jó lesz egy i5 4690k procihoz?
https://www.pcx.hu/termek/corsair-cwch60-univerzalis-vizhtes-92247 -
Potzee
addikt
válasz Hobbbyt #62946 üzenetére
Két venti a házban? Venti a tápban?
Akkor minek a passzív CPU hűtés?
Vegyél egy HR-02 Macho-t, annak a ventijét sem fogod hallani" ...miért nem ilyet használ mindenki"
már, mint Nexus tápot?
Szerintem azért mert ATNG elektronikára épül...nem tartozik mindegyik modellje a legjobbak közé...Ez sem túl hangos...
[link]PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Hobbbyt
őstag
válasz Potzee #62945 üzenetére
Egy CM690 II házam van, próbálom minimálisra venni a ventik számát, de 2 ventit azért hagyok ami ki- be húzza a levegőt.. ártani csak nem árthatok vele, ha közvetlen a CPU hűtőn keresztül huzatom ki
A tápom valami Nexus de, hogy a telefontöltő a sarokban hangosabb mint az a táp.. arra a vesémet teszem. A vinyókat meg már meg se említem. Nem tudom, hogy csinálták és miért nem ilyet használ mindenki, de az nagyon tuti.
-
Potzee
addikt
válasz Hobbbyt #62944 üzenetére
Nem kell légterelés...elég egy jól szellőző, alsó tápos, felül perforált ház - meleg levegő egyébként is felfelé száll - és egy jó passzív cooler.
Az FX70 kiscsikó az igazi nagyágyúkhoz képest...HR-02, SilverStone Heligon HE02, HR-22, Nofan CR-95C !!!, silentmaxx TwinBlockPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Hobbbyt
őstag
Na most lesz mind gondolkoznom egy darabig, köszönöm
A Zalman FX70 ennyire nincs partiban a HR02 Macho-val?
Már látom magam a lelki szemeim előtt hogy, egy széles ragasztószalaggal és egy zacskóval oldom meg a légterelést a HR02 Machoról (tudom, nem túl szép megoldás.. de a hibátlan működés szinte garantált)
Ezek a előlapi venti szabályzók honnan szerzik a hőmérsékleti infókat? Alaplapról, vagy külön diódáról?
[ Szerkesztve ]
-
smiti
veterán
válasz Hobbbyt #62942 üzenetére
Simán elbírják, nincs vele gond. A HR22-höz például már adják ezt a légterelőt, a hátsó venti akár húzhatja is lefele róla a meleget.
10-15k környékén pedig már igen jó vétel lehet egy HR02 Macho, vagy használtan keresni Noctua NH-D14-et, Alpenfőhn K2-t.
Ha jól rémlik a Scythe KazeQ-val lehet le tudod már kapcsolni a ventiket, de a Scythe Kaze Server már biztosan rendelkezik ezzel a tudással, bár ez nem az olcsóbb kategória. -
Hobbbyt
őstag
(#62938) reset : Ezz tetszik!
(#62939) and1ao : Ezz még jobban tetszik! De az ára 2x annyi mint amennyit szánnék rá.. és a súlyával se vagyok megbékélve. Bakker ez 1.12 kiló Elbírnak ezek a 6-7 rétegű nyákok ekkora csavaró erőt tartósan, károsodás nélkül? Vagy ezt már a házhoz is rögzíteni kell?
Egy Asrock Z97 Extreme 4 lesz alatta.. nem tudom mire képes a lap, de tervezek egy egyszerű kis venti vezérlőt amivel levehetem az összes venti fordulatát, manuálisan.
Lehet, hogy valami okos megoldástént az egyik kisebb passzívszerű hűtést egy légcsatornával össze kötöm az egyik ventivel a ház oldalán. Lehet kapni valami ilyen légcsatornát?10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
smiti
veterán
válasz Hobbbyt #62937 üzenetére
Én inkább egy Thermalright Silver Arrow, HR 02, HR22-t nézegetnék, mindegyiket be lehet úgy állítani ( főleg megfelelő alaplappal ) hogy bizonyos hőfokig csak minimális fordulaton forogjon, vagy esetleg ki is kapcsolja a ventit / ventiket.
Bár a HR22 az teljesen passzív, erre olyan szélkavarót teszel amit csak szeretnél.
-
fer
őstag
Na megérkezett az LC-CC-95, nagyon jó ez a hűtő, a procim 9 fokot esett full terhelésen, nyugalmi állapotban meg 3-4 fokot! Hát most már látom, hogy nem alaptalanul dicsérték ennyire!
[ Szerkesztve ]
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
Hobbbyt
őstag
Sziasztok!
Olyan beteg elképzelésem van, hogy egy i5 4690k procit terheletlen állapotban passzívan hűtsek. Van olyan CPU hűtő ami jó lehet a tervemhez? 24/7 -es működés mellett 80%ban csak uresen futna.. esetleg film-zene-youtube. Ezt a 80%-nyi időt szeretném passzívra tenni.. a maradék 20%ban pedig nyugodtan mehetne a venti (akkor AutoCAD-ArchiCAD-Photoshop)
Egy CM690 II Advanced házam van, VGA nincs (és nem is lesz) Tuning egyelőre nem.. inkabb alul feszelés. A ház mivel szinte üres, nagyon jól szellőzik (meg amúgy is..)
Létezik ilyen CPU hűtő?
-
Skalci
tag
Az alaplapom adatlapját nézegetve felfigyeltem arra, hogy a cpu hűtő súlyhatár a gyár által 450g -ban van maximalizálva. Okozhat az hosszútávon problémát, ha egy 600g -os Macho 120 lóg rajta?
-
perecKING
senior tag
még mindig szenvedek
a ninja 3-at nem postázta az eladó otthon.
az ebay es ről lecsúsztam, alul maradtam a licitálásbana ninja plus rev b-m hez pedig nincs 1150 upgrade kit.
próbáltam az utasítások alapján reszelni a 775ös felfogatót de direk erre a célra vásárolt praktikeres készlet alulmaradt a scythe minőségi anyagával szemben (a rszelő kopott) nem fogok megint reszelőt vagy marót venni pl hss anyagból mert már akkor elvertem egy új hűtő árát...akasa erre tennék 2db noctuát vagy 2db swif2-őt
mennyire opeálna jól? mennyire lenne halk? úgy értem átfújná 2db 800as a szűk "hézagokat"?2db 800rpm ventivel elvinné a 4670k-t?
mugen ezt is figyelem de van még hátra sok
[ Szerkesztve ]
-
ZBO
tag
ÜDv!
Van egy Artic a30-am, ami Am3+ és Fm1-re jó. Felszerelhető lesz Fm2+ra?
Ha nem, átalakító létezik hozzá? -
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Ennek a hűtőnek mi a pontos neve? Ma kaptam egy géppel együtt de annyit tudok csak hogy Cooler Master.
B10478-33CB-4CP-L1
Smoke some weed nigga!
-
-
törölt tag
Sziasztok! Tudnátok ajánlani egy CPU hűtőt húzásra?
Jelenleg egy Corsair H60 van a gépbe ami nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
Egy COOLERMASTER Eisberg 240 mennyivel tudna többet? Vagy esetleg érdemesebb sima léghűtésen gondolkodni?CPU: AMD FX-8350
-
Potzee
addikt
válasz tabi.tamas #62925 üzenetére
Amennyiben van rá lehetőség, 120 mm-es ventis coolert javasolnék. Hatékonyabb és halkabb, mint egy 92 mm-es ventivel működő hűtő.
A biztonság kedvéért - miután kiszerelted az oldallapról a ventiket - mérd meg a processzor tetejétől a ház oldallapjáig rendelkezésre álló helyet! Ha megvan a 160 mm, akkor ennyiért a Ninja 3 a legjobb választás!
Ha kevesebb a hely, mint 160 mm, akkor szóba jöhet a Thermalright Macho 120 , Deepcool Gammaxx S40, Thermalright True Spirit 120M (145mm magas) vagy egy prima topflow cooler, pl. Scyte Grand Kama Cross Rev.2, be quiet! Shadow Rock Topflow SR1, stb.
Persze, ha nem lesz tuning akkor megfelel egy olcsóbb 92 mm-es ventis Alpenföhn Sella, CoolerMaster TX3, Xigmatek Loki / Loki II., AC Freezer 64 Pro
Az oldal venti miatt pedig ne bánkódj, csak bekavar az optimális légáramlásba.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
válasz tabi.tamas #62923 üzenetére
Szereld le a ház oldaláról a ventit és vedd meg ezt.
-
Potzee
addikt
válasz tabi.tamas #62921 üzenetére
Tudod a pontos típusát a házadnak?
-
tabi.tamas
csendes tag
válasz Potzee #62920 üzenetére
A ház ATX. Az alaplap és az oldallap ventilátoráig van 15-16cm hely.
A memória normál. Kingston HyperX így egy vékony hűtőborda van rajta.
Anyagi keret kb 10.000 Ft. Ha ennél több sem probléma, mivel apróról szerezném be, illetve ha azt mondod hogy ennél többért van csak olyan hűtő ami megéri az árát akkor számításba veszem a dolgot. -
Potzee
addikt
válasz tabi.tamas #62919 üzenetére
A szokásos kérdésekre várjuk a választ...
Milyen házad van?
(Szükséges tudni, hogy mekkora a rendelkezésre álló hely...)
Milyen ramjaid (normál, low profile vagy magas hűtőbordás)?
Mennyi az anyagi keret?PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
tabi.tamas
csendes tag
Sziasztok!
AMD Phenom II X6 1090T processzorhoz keresnék egy olyan hűtőt, ami viszonylag szépen teszi a dolgát.
Nem akarom a processzort tuningolni, csak egy alap hűtőt keresek, ami jobb a gyárinál.Előre is köszönöm szépen!
-
Maotun
őstag
Sziasztok!
COOLERMASTER Nepton 280L erről van valakinek tapasztalata?
Tesztek alapján jó a teljesítménye bár nem a leghallkabb -
zoli58
tag
válasz Glaz-dozfhut #62849 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Gülredy
tag
Sziasztok.
Egy pár hónapja vettem használtam egy Phenom II 965-ös processzort, amit jelenleg egy Hyper TX2-es hűtővel használok.
Több helyen is olvastam (és tapasztalom is) hogy ez a processzor hűtő bizony kevés neki. Alapórajelen is ~50° körül mozog, és terhelés alatt felmegy ~60°-ra is!
Azt olvastam, hogy a Cooler Master Hyper 212 EVO jó hűtő lenne hozzá, de érdekelne, hogy esetleg van-e olyan újabb, alacsonyabb hőfokot biztosító processzor hűtő amivel erősebb tuningot lehetne produkálni.
Persze az ár is számítana, a max amit ráköltenék az 15-e forint. De ez már tényleg a végső határ, mivel az említett hűtő ára 10e forint körül mozog, így e-felett árú terméket csak jóval jobb teljesítmény esetében vennék meg.Tudtok ajánlani a Cooler Master Hyper 212 EVO-n kívül más hasonló árkategóriájú hűtőt ami jobb lenne, vagy mindenképp azt ajánljátok ti is, hogy ezt vegyem meg?
-
beroch
tag
értem hát lehet akk erre ruházok be bár a ventiket majd kicserélem vmi jobbra ha találok
-
Pancsermeste
őstag
válasz beroch #62910 üzenetére
Viszont a pumpánál is hangosabbak a ventilátorai, max. fordulaton. 1000rpm körül még nem vészes.
Összességében ez már jó hűtő a kompakt vizek között, ha nem lenne ilyen drága, akkor ajánlanám is.Azért a ventiknél nincs olyan nagy csoda.... ezek sem azért hagosak, mert olyan gagyik, hanem csak azért, mert 14 centis, 1500 RPM-es ventik, jó légszállítással. Nem a motorhangját lehet hallani, hanem a radiátoron átsüvítő levegő surrogását. Ha halkabbat szeretnél, akkor alacsonyabb fordulatszámost kell választani, ami viszont valószínűleg kevesebb levegőt fog mozgatni.
[ Szerkesztve ]
-= Pancsermeste® =-
-
Potzee
addikt
válasz beroch #62908 üzenetére
Scythe Ashura, Alpenföhn Brocken 2, Thermalright HR-02 Macho ill. a Rev.A ami szóba jöhet.
A magas hűtőbordás ramok miatt dupla torony cooler kizárva.
Esetleg valami komoly topflow cooler pl. Phanteks PH-TC14CS
Olyan házat válassz, amelybe min.160 mm magas cooler befér!!!PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
beroch
tag
üdv
új gépet rakok össze és a kérdésem a következő
egy intel core i5 4690k procihoz milyen hűtőt ajánlanátok?alaplap: asus maximus VII ranger
ram: hyperx beast 2x4gb 1866mgz cl9
vga: Asus R9 280 3GB
ház: azt még nem tom
táp: még azt se[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
Helló!
Phanteks PH-TC12DX -vel kapcsolatban valakinek tapasztalata?
Igazából vagy a phanteks lenne beújítva vagy egy corsair h105. Esetleg a H105-ről valami vélemény?Üdv, Yoda
-
tag
Üdv, i5-3570k-t akarok húzni olyan 4.4 - 4.5 ghz értékre, nézegettem proci hűtőket, gondoltam ilyen teljesítményhez legalább egy noctua d14 kellesz, aztán rátaláltam erre a "ALPENFOEHN Matterhorn Pure Edition" -re, ami elvileg a Brockennek az utódja, tesztek alapján elég erős kis hűtőnek találom nagyon jó áron.
Ki mit gondol, a procimhoz elég hűtést tud biztosítani a kívánt órajel eléréséhez?
Vagy ebben az árban bármi más márka, típus ami bevállt már valakinek? (Brocken 2-t már néztem de nem tudom beszerezni jó árban, már a holnapi napon.)never say never
-
Potzee
addikt
válasz TYÜTYI2006 #62901 üzenetére
A magas hűtőbordás ramok mellett felejtsd el a dupla torony coolereket!!!
Ennek ismeretében gondold át...
szerinted én miért utálom ezeket a fésűs marketing hülyeséget...tuning ramok...aha...csak a tuning hűtővel nem fér meg egy alaplapon...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- 0 km-es INTEL LGA1200-as gyári hűtő eladó - 2 db
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Scythe Mugen 5 (SCMG-5102AR) CPU hűtő INGYÉ FOX
- 0 perces RGB-s JONSBO CR-1200E processzorhűtők garanciával/számlával! (Intel+AMD!) 3999-4999 Ft/db!
- Cooler Master MA612 ARGB Proceszor hűtő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest