Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Digitális Állampolgárság Program
- Karácsonyi pofára esés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
8zabi
őstag
üdvözlet!
AMD X4 640-es procimat ( 3GHz, TDP: 95W, maxT: 71C ) szeretném tuningolni egy kicsit
jelenleg alapon megy, egy Hyper TX2 hűti csendesen, de a feszültségemelést már nem bírja
túl sokat nem szánnék rá, úgy 6-7000 forintig mit ajánlotok? -
korner83
tag
Sziasztok!
2u rack házba cpu hűtőt mit javasolnátok egy ilyen procihoz?: INTEL Core i7-4790K 4.00GHz 1150 BOX
Köszönöm!
-
Potzee
addikt
Azért nem olyan nagyon hangos az a True Spirit...
A Cooler Master Hyper T4 a legolcsóbb 120 mm-es ventis cooler és "csak" 153 mm magas, tehát biztosan befér a házadba valamint elég keskeny így a magas ramok mellett is elfér.
A 10-12 ezres kategóriában és az alacsonyabb (155 mm alatt) kivitelben az Alpenföhn Brocken ECO [link] és a Thermalright Macho 120 a legjobb választás.
Az elcsúsztatott torony felépítésnek köszönhetően elfér a magas ramok mellett is [link]
Utóbbi kettő drágább és hatékonyabb is mint a T4, de az is megbírkózik a feladattal[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Szajo
őstag
válasz Potzee #62493 üzenetére
Az Ashura árban is sok már picit!
A procim nem lesz húzva, egy gyáritól halkabb de jóval jobb hűtőt akarok a "kis" intelemre. Most aktív terhelés alatt 60-70 körül mozog a hőfok egyszer volt hogy egy játékban annyi robbanás volt hogy egy világot elpusztított volna és ott le is kapcsolt a gépem (valamint a hűtő olyan hangosan ment már mint egy porszívó)Szóval a 2 közül a Cooler Master T4 jön be jobban mivel az Iponon a Thermalright True Spirit 120M kommentjeiben azt írják, hogy hangos.
Szóval akkor 10-12ezres keretben ez a CM T4 lenne a legjobb választás?
-
Szajo
őstag
ERRE valaki valamit?
A gépházam Delux DLC-MG760 -
do3om
addikt
Azért mert itt páran azt mondják gyári hűtőt nem is érdemes felrakni egyáltalán, az eladott cpu-k nagy része azzal megy mégsem döglik meg. Nem dísznek vannak a gyári hűtések hanem használathoz, simán bírja mindegyik.
A gond inkább a hangjukkal, meg ha nagyon zárt és nincs szellőzéssel a háznak esetleg automatikus órajelcsökkenéssel van ha eléri a határt. De olyan hogy nem lehet használni a gépet mert nincs csak gyári hűtés felejtsétek már el. A gépek 90%-a így megy.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Ubran
tag
Udvozlet!
Nemi info es utmutatas remenyeben irok.
Az adatlapomon szereplo konfighoz(Az egyszeruseg kedveert:
i7 4790k
magas ramok
Zalman z12 plus 215(W) x 470(H) x 480(D) mm)keresnek optimalis CPU hutot, ami annyit tesz, h nem szandekozom orajalet emelni, de szeretnem, h husen tartsa a procit. Arban azt mondanam H110i a plafon. Maga a kompakt viz szamomra annyira nem tetszetos, de hajlekony a velemenyem. Szoval egy korrekt leghutest keresek.
A masik kerdesem az volna; az intel huto mennyire hasznalhato, ha nem tuningolok es igazan processzorigenyes munka se lenne, ameg nincs meg az uj huto (max. kihasznalas jelenleg napi 1-2 ora jatek.)
Elore is koszontem a segitseget.
Udv:
Ubran. -
Pete55555
addikt
A legideálisabb a toronyhűtő, hátrafelé fújva. Így mondjuk az alaplap nem kap a CPU hűtő levegőjéből, de a mai lapok bírják, pláne ha van VRM hűtés.
AMD-nél előfordulhat, hogy csak felfele fújóra lehet felrakni, ez nem gond, ha alsótápos a házad, és van felül hely ventinek, úgyis ki tudod vezetni a hőt, de ha felsőtápos a ház, akkor pont a tápra fújja majd a CPU meleg levegőjét......Szeretem leracsniztatni...
-
zsuzsu823
újonc
válasz honda 1993 #62486 üzenetére
bocs
-
honda 1993
senior tag
válasz zsuzsu823 #62485 üzenetére
Szia.
Ebben a topicban nem fogsz választ kapni a kérdésedre.
Mert ez a topic távolról sem a tv-kkel foglalkozik.
Ha legalább lenne valami köze a kérdésednek a topic témájához kapcsolódóan akkor még azt mondanám hogy oké. De így....Nem nehéz egy legalább olyan topicot keresni ami a tv-kkel foglalkozik.
XD alias IKSZDé
-
zsuzsu823
újonc
Sziasztok, bár ez nem ide kapcsolódik, de Samsung Smart UE32F550-as TV-nken filmet néztünk netről és másnap nem ment a hang, még mindig nem megy, pedig áramtalanítottuk aztán a Hang baállításoknál gyári beállítások visszaállítását is próbáltuk, de semmi. Kérem aki tud, segítsen, hogy mit kellene vele csinálni, állítólag a TV-nek nincs baja. Nagyon köszi előre is! ...
-
Unari
csendes tag
Feltennék egy általános kérdést ha lehet.
Milyen a jó processzor hűtés?
Gondolok itt elsősorban arra, hogy mennyire számít a hűtő kialakítása? A torony hűtők a jobbak amik hátra-fel-le-, vagy épp előre képesek fújni a levegőt, vagy azok amik az alaplap irányába, levegőt áramoltatva az ott lévő alkatrészekre. Vagy tök mindegy, mert a ház hűtése szellőzteti az alaplapi alkatrészeket, és az elég nekik? És ha már toronyhűtő. Melyik az ideálisabb állás, ha hátrafelé, vagy ha felfelé fúj (gondolok arra hogy néhány toronyhűtőt AMD procikra csak elforgatva lehet feltenni)
-
Szajo
őstag
Sziasztok, I5-3570K fölé milyen hűtőt ajánlatátok?
-Nincs és nem is valószínű, hogy lesz húzva. (IGP miatt vettem K-t)
-Corsair Vegenance elég magasprofilú ramjaim vannak
- Ne legyen túl drága max 10-12 netán ha nagyon nagyon nincs más ami alkalmas ( de lennie kellene) akkor 14 környéke.
- Ne legyen porszívó, legyen halk (persze ez ne menjen a hűtés kárára, ha úgy van inkább legyen hangosabb mint hogy ne hűtsön! ÉS itt a halk alatt amúgy sem azt értem, h zajtalan mert megszoktam már a zajos hűtőket, volt egy pár, csak szimplán azt, hogy ne legyen olyan hogy fülesben,zene/játék mellett is hallom hogy zúg a hűtő terhelés alatt... )ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!
-
Potzee
addikt
válasz linuxuser666 #62479 üzenetére
Igen, normál magasságúak, nem lesz velük probléma. Most már csak az anyagi keret és a szimpátia...
-
Potzee
addikt
válasz linuxuser666 #62477 üzenetére
Az előd modell volt egy kicsit keskeny...155 mm hely volt a cooler számára.
A Vaya II már szélesebb!
"Max. height CPU cooler: 16.5 cm" szóval, a hely nem akadály, ide befér akár egy HR-02 Macho is...
A ramokra viszont érdemes odafigyeni! A magas hűtőbordás memóriák tudnak gondot okozni...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
linuxuser666
tag
Azt elfelejtettem egyébként hogy sharkoon vaya 2 value a házam.
Úgy tudom ebbe nagyobb hűtők nem férnek el.
De ha majd ott tartok hogy választottam akkor rákérdezek a pontos típusra.
Egyébként eddig 4-et néztem azokból amiket ajánlottál, és mind tetszett -
Potzee
addikt
válasz linuxuser666 #62475 üzenetére
A hátlapi merevítéses rögzítés masszívabb, stabilabb mint a beakasztós. Jobban felfekszik a cooler talpa a procira. A komolyabb és nagyobb tömegű coolereket nem is lehet máshogy rögzíteni, csak hátlapi merevítéssel.
Azért a kábeleket is rendezd el szépen, hogy ne legyenek a légáram útjában![ Szerkesztve ]
-
linuxuser666
tag
válasz Potzee #62474 üzenetére
Megnézem őket szép lassan egyesével, aztán majd valamikor írok.
De köszi szépen a választ, jó sokat írtál
Ha jobb a teljesítménye akkor végül is megér egy kis szerelést.
A gépemet is én raktam össze, csak úgy félek mindig hogy valaminek baja lesz.
Első komplett gép összerakásom volt, a kábelek picit csúnyán vannak elrendezve, de legalább megy -
Potzee
addikt
válasz linuxuser666 #62472 üzenetére
Ha még kapsz valahol, akkor Depcool Gammaxx S40. Beakasztós szerelésű, 4 hőcső, 120 mm-es venti.
A szerelés sem ördögi cselekedet, az alaplapi tálcán lévő szerelőnyíláson keresztül könnyen megoldható egy hátlapi merevítéses komoly cooler felhelyezése.
A legolcsóbb megoldás egy EKL Cold Tower / Arctic Freezer 64 Pro (ez a kettő szinte teljesen megegyezik, csak a venti különböző)
Továbbá Coolermaster Hyper T4, Hyper 212, Raijintek Themis, Xigmatek Gaia II, Thermalright True Spirit 120M, Scythe Kotetsu, Alpenföhn Brocken ECO ami belefér a 10k keretbe.
Én inkább szerelnék és az utóbbi 3 közül választanék...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
linuxuser666
tag
Amd a10 5800k-ra milyen hűtőt ajánlanátok? Gyárival a 65, vagy akár a 70 fokot is eléri ha komolyan terhelve van. A ház: sharkoon vaya 2 value Elején gyári hűtő, hátul van egy 12 centis ami szívja ki a meleg levegőt amit a proci termel. 6-10 ezer forint körül gondolkodom, persze jobb lenne olcsón megúszni. Örülnék ha olyan egyszerű lenne felrakni mint a gyári hűtőt, mert nincs nagy rutinom szerelésben. Ha valakinek esetleg van ilyen procija valamilyen hűtővel akkor írja le hogy hány fok a max vele. Csak hogy képben legyek hogy mit tud a hűtő. Egyébként tuningolni annyira nem szeretnék, de ha bírná a hűtő akkor azért ...
-
Potzee
addikt
válasz blizzrd #62470 üzenetére
A be quiet! Shadow Rock Pro SR1 az egyik leghalkabb cooler...hangot rá!!!
A Matterhorn Pure 10-11k-ért a legjobb hűtési teljesítménnyel bír. Már-már a dupla torony coolerek szintjét hozza.[link]
Az Alpenföhn Brocken ECO is nagyon ígéretes, teszt bár ehhez még nem volt szerencsém.
Első generációs Brocken volt már, az egy 105W-os Q6600-ost hűtött (és hűt manapság is csak másnál, nem nálam) IDLE 36-38 C fokon 950 rpm-en, némán.[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz blizzrd #62468 üzenetére
160 mm-ig biztosan befér a házadba CPU cooler, szóval Macho 120, Brocken ECO simán, de egy Alpenföhn Matterhorn Pure, Alpenföhn Brocken 2, Scythe Kotetsu vagy akár egy Be quiet! Shadow Rock Pro SR1 is.
Az említettek közül bármelyik jó választás, anyagi kerettől függően.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
válasz blizzrd #62461 üzenetére
Ha keskeny házad van és max. 150 mm magas cooler fér él benne, akkor mindenképp az egyik legjobb választás a Macho 120 mellett.
Ha 10k az anyagi keret, akkor is jó döntés, de ha van hely a házban, akkor +1k és egy Matterhorn Pure a best buy.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
KAMELOT
titán
válasz Glaz-dozfhut #62465 üzenetére
De 16x slot az. Azért is tettem oda. 8x slotban volt előtte, de pár FPS-t vesztettem azt egyből láttam a játék során. Így a 3. slotban tökéletes! Egyenlőre marad így. Mint írtam van hátlapja a kártyámnak, tuti nem férne el és hűtővel most nem akarok szórakozni!
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz KAMELOT #62442 üzenetére
Nem feltétlen. Az a kép kicsit megtévesztő lehet, mert nem tudni milyen alaplapon van fényképezve. Mondjuk a tiednek történetesen pont közelebb esik az első slotja.
Viszont azon gondolkoztam, ha nem Crossfire-t használsz és a 3. slotba rakod, úgy, az is mintha 16x -os módba működne, de nem egész egyértelmű.
u.a. nagyban[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
bombibmw
veterán
válasz honda 1993 #62463 üzenetére
Egyszerűbb lenne,ha kitöltenéd az adatlapodat 3 perc alatt és akkor nem kéne kérdezni,meg visszaolvasni.
De ezzel a felállással mehetnek az említett hűtők nyugodtan. -
honda 1993
senior tag
most mindenki mond minden felet.
a lapomat mar leirtam egyszer.
ga 970a-ds3
4 gb kingston hyperX 1600 mhz blue kit. (2x2 gb)
ha mindenkeppen le kell cserelni a lapot akkor lecserelem azt is .
en ezt neztem ki Gigabyte GA-990XA-UD3
tehat akkor : Gigabyte GA-990XA-UD3
2x2 gb kingston hyperX 1600 mhz
fx 8320
tovabba : sapphire hd 7870 ( kesobb lecserelem ezt is )
[ Szerkesztve ]
XD alias IKSZDé
-
Pancsermeste
őstag
válasz honda 1993 #62458 üzenetére
Ahhoz a laphoz ajánlottabb lenne egy TopFlow hűtő. Pl. [link] [link]
Sajnos még így se számíthatsz benne komoly tuningra.
Erősebb tuninghoz komolyabb lap kell, min 6+2 fázisos, hűtőbordás tápellátással.-= Pancsermeste® =-
-
blizzrd
aktív tag
Sziasztok!
Alpenpföhn Brocken Eco típusú hűtőről van valakinek tapasztalata? Merlinék ezt ajánlották best buy-nak a 10K-s kategóriában.
Esetleg a be quiet! shadow rock pro SR1-ről info?Üdv,
Balázs
-
KAMELOT
titán
válasz honda 1993 #62447 üzenetére
Most hatékonyan akarsz valamit hűteni vagy bámulod egész nap a ventit ahogy forog?
Használtaknak nincs semmi bajuk. Az csak egy hűtőborda, ami nem használódik el soha!(#62459) bombibmw: Sok segítséget nyújtana, az ha az emberek beírnák milyen konfigjuk van, mert így 30shz elmegy arra, hogy kérdezősködünk milye vna az illetőnek!
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
bombibmw
veterán
válasz honda 1993 #62457 üzenetére
Igen,jól hűt,csak rá kell nézni.
Egyébként milyen lapod és ramjaid vannak?
Csak mert ezek fontosak és az adatlapodon sem látok semmit. -
honda 1993
senior tag
es volna meg valami.
most egy ga 970a-ds3 lapom van. ez eleg lehet a tuninghoz,vagy minden keppen le kellene cserelnem ?
nem feltetlenul cserelnem le mert nem akarok feleslegesen kolteni.
XD alias IKSZDé
-
honda 1993
senior tag
-
bombibmw
veterán
válasz honda 1993 #62455 üzenetére
Igen,kék ledesek a ventik rajta.
Ha iponról kell,akkor még kapható az Ashura Shadow is ott.
Bármelyik jó lehet Neked. -
bombibmw
veterán
válasz honda 1993 #62449 üzenetére
A CM-et,meg az AC-ot felejtsük is el szerintem.!
Deepcool Neptwin,Thermalright Silver Arrow,Scythe Ashura Shadow,Alpenföhn K2. -
Apollo_21
addikt
válasz honda 1993 #62449 üzenetére
Bár nemtudom miért kikötés hogy 15-20között legyen
Ha a noctuaát bepréselték akkor más is bemegy oda ami brutál hűtés...
Akár egy Alpenföhn K2De ezisjólehet..
kérdés mit hűtenél vele.Tehát egy fx
Phanteks PH-TC12DX[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
honda 1993
senior tag
válasz Apollo_21 #62448 üzenetére
Hát akkor az fúj. Xd
Jó persze nekem sem a kinézet az elsődleges szempont, de használtat nem akarok venni.Coolermaster
Artic coolongStb gyártóktól újonnan nem igaz hogy nincs valami jó hűtő max 20-ért
Ja, és bele kellene férnie egy zalman z11 plus házba
[ Szerkesztve ]
XD alias IKSZDé
-
Apollo_21
addikt
válasz honda 1993 #62447 üzenetére
De a noctua a barna ventis gyártó
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
KAMELOT
titán
-
honda 1993
senior tag
Heló.
15.000ft-ért milyen cpu hűtőt ajánlanátok komolyabb tuninghoz?
Azért csak 15-ért keresek hűtőt mert a gyári ventiket lehet hogy lecserélném valami komolyabbra.
Tehát összesen 20.000ft a keret
Am3+ os kellene, fx 8320-hoz
XD alias IKSZDé
-
blizzrd
aktív tag
Sziasztok!
Alpenpföhn Brocken Eco típusú hűtőről van valakinek tapasztalata? Merlinék ezt ajánlották best buy-nak a 10K-s kategóriában.
Esetleg a be quiet! shadow rock pro SR1-ről info?[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz Glaz-dozfhut #62438 üzenetére
Köszi szépen a válaszodat! Ja VGA függő.....ASUS 7970 DCII van aminek van backplate-je is.
mert a képen úgy néz ki, hogy sima kárty befér, de aminek van hátoldala az már nem mert az megint +2mm. Szóval akkor úgy néz ki, hogy vizet kell tennem a procira!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
ak05
tag
sziasztok
van egy ilyen hűtőm íme,viszont nincs hozzá semmi másom,egy HP gépből szereztem
bárhogy is próbálom rárakni egy 775ös lapra nem sikerül,lefogató kellene hozzá?
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz Skalci #62437 üzenetére
Puritánabb, natúr kivitel,
stabil rögzítés hátlapi merevítés használatával (bár, a Rev.A felfogatása is stabil, a hátlapi merevítés nélkül is! de én maradi vagyok és maradnék a backplate használatánál)
nikkelezett és fekete tetejű utódtól picivel jobb hűtési teljesítmény...
Ha nincs szükség a szédítő design elemekre, akkor válaszd az első verziótPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz KAMELOT #62429 üzenetére
Ezek szerint igen kompatibilitás lista. VGA függő is. Az Ashura szélesebb 5 milliméterrel.
[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
blizzrd
aktív tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni. I5 4570-es procihoz szeretnék egy ár érték arányban klassz hűtőt A keret rá 10K, és egy Zalman Z5 plus házba lesz beszerelve Mellette egy Kingstone HyperX ram kit üzemel.
Mit ajánlanátok?
Üdv,
Balázs -
KAMELOT
titán
Sziasztok!
ASHURA hűtőt szeretném lecserélni NH-D14-re. Kérdés, hogy ha én beteszem akkor az első PCI 16x slotba be e tudom tenni a VGA-mat mivel az ashura széles és így nem tudtam betenni csak a köv. PCI 16x slotba?!?!Előre is köszönöm a válaszokat!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Potzee
addikt
válasz Skalci #62425 üzenetére
Egyik sem romlandó termék...a nikkelezés némileg (1-2 C fok) ront a hűtési teljesítményen, de kétségtelenül nagyot emel az esztétikai hatáson.
A Rev.A. felfogatása is hasonló, mint az előd esetében, egy fém keretre kell lefogatni a hűtőt viszont ennél már nincs hátlapi merevítés.[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz CoDWaW07 #62426 üzenetére
A Hyper T4 nem kifejezetten egy tuninghűtő, de újonnan 5-8k-ért ebben a méretben a legjobb választás, a legolcsóbb 120 mm-es ventivel szerelt cooler.
Ami jobb nála és 155 mm-től kisebb, talán még hwsználtan sem férne bele a megjelölt árkategóriába (pl. Macho 120, True Spirit 120M, a nagyobb topflow hűtők) Esetleg kész szét az aprón, talán fenn van még egy Alpenföhn Gotthard 10k-ért, az jobb, mint a T4...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
CoDWaW07
őstag
Üdv mindenkinek!
Gépfejlesztés előtt állok, és szükségem lenne egy procihűtésre ami lehetőleg minnél csendesebb (főleg mert az asztalon van a gép), de egyben kellő hatásfokkal bír.
Egy Fx8320-ast kéne lehűteni vele, akár valamennyi tuninggal.
Az alaplap egy ASus M5A97 EVO R2.0, a gépházba gyártó szerint max 155mm-es magasságú hűtő fér el( Cooler Master K380)Ti mit ajánlanátok?
Én Hyper T4-et néztem, erről mi a véleményetek, esetleg ilyen árfekvésben jobb alternatíva? (5-8ezer ft környékén)Előre is köszönöm
●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
pipo112
őstag
válasz Potzee #62422 üzenetére
köszönöm a választ !
a a ramok már most is nagy haverságban vannak vele jelenleg is üzemelnek, csak kuckót váltok mert most a cooler hőcsöve és az oldal lap közé max 1 hajszálat bírok betenni és ezt keveslem .
Képeken láttam ebben a házban cnps 10-et ami szintén 160mm magas és ott azért még volt vagy fél centi az oldallap és a hűtő között .
Viszont biztos ami biztos inkább megkérdezem .még1xer THX
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
pipo112
őstag
válasz Skalci #62419 üzenetére
hogy mi okozza nem tudom , de én az alaplapi szenzorra gyanakszom félre mér mert jelenleg amit mutat az nem normális .
hülyeségeket nem akarok írni, javaslom keresd meg a procid topikját és ott kérdezz rá ,majd ottani mesterek meg mondják a tutitAzt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
pipo112
őstag
sziasztok csak tutira akarok menni!
egy Zalman z9 plus házikót néztem ki magamnak és azt szeretném tudni a noctua nh d14 gond nélkül el fér benne?a választ előre is köszi
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
Pacy
aktív tag
Helló Urak!
Gyors leszek és lényegretörő. 2db Thermalright ty143 ventilátoral melyik borda jobb? Alpenföhn K2 vagy Thermalright Silver arrow sb-e?[ Szerkesztve ]
-
blizzrd
aktív tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni. I5 4570-es procihoz szeretnék egy ár érték arányban klassz hűtőt A keret rá 10K, és egy Zalman Z5 plus házba lesz beszerelve
Mit ajánlanátok?
Üdv,
Balázs
-
Potzee
addikt
-
Horvi
őstag
válasz Montesantos #62411 üzenetére
Ha jól emlékszem akkor olyan 45-50 fok környékén van idle módban. Lehet még kevesebb is. Pontos értéket nem tudok mondani azt majd csak max otthonról. A prime95 csak a stabilitásteszt miatt kellett mikor húztam a procit. Lehet amúgy egy újrapasztázás segítene a dolgon.
Hello darkness, my old friend...
-
Montesantos
senior tag
Pedig az egy jó hűtő.... nézd meg normál használat mellett mennyi, ha ott jó akkor felejtsd el a prime 95-öt Alapból is ezek a proci nyüstölők csak feleslegesen kínozzák a procit.... napi használatban soha nem kap akkora terhelést szvsz.
A két felső ventit még kipróbálhatod....
mx-4,vagy mx-2 pasztával próbáld meg[ Szerkesztve ]
Gabi
-
Horvi
őstag
Hali!
Egy olyan gondom lenne, hogy a procim terhelés alatt eléggé melegszik. Prime95 alatt felment 70 fokra. A procim PhenomII X4 955BE 4GHz-re húzva, a hűtő egy Brocken. Léghűtés topicban ajánlották, hogy lehet érdemes lenne a ház (CM 590) tetejére is rakni 2 ventit hátha segít. Valami ötletetek van, hogy mit lenne érdemes megpróbálni vagy béküljek ki azzal a 70 fokkal? Köszi.
Hello darkness, my old friend...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Deepcool AK500 ZERO DARK univerzális CPU hűtő INGYÉ FOX
- 0 perces RGB-s JONSBO CR-1200E processzorhűtők garanciával/számlával! (Intel+AMD!) 3999-4999 Ft/db!
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Scythe Mugen 5 (SCMG-5102AR) CPU hűtő INGYÉ FOX
- ARCTIC Freezer 34 eSports DUO Grey
- 0 km-es INTEL LGA1200-as gyári hűtő eladó - 2 db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest