Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Digitális Állampolgárság Program
- Karácsonyi pofára esés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz Glaz-dozfhut #57197 üzenetére
- Glaz-doz-fhut -
-
Moretimer
aktív tag
Nézegettem teszteket azokról amiket küldtetek. Nehéz döntés lesz, de úgy látom az ár fog dönteni a nagy dögök között.
Annyira kicsi a különbség ilyen kategóriában már.
Közben ezt a tesztet olvasgatom.Moretimer
-
bombibmw
veterán
válasz vjozsef #57194 üzenetére
Annak 7 hőcsöve van csak,ez egy K2 koppintás.
(#57195) Apollo_21:
Prolimatech ventik vannak rajta?
Igen komoly levegőt tol ki és nem is hangosan.
Nem lesz ez rossz hűtő,kíváncsi leszek rá.(#57192) Glaz-dozfhut:
Kb. egy éves lehet,igen.
Tesztekben olyan K2,D14 szint.[ Szerkesztve ]
-
vjozsef
senior tag
válasz Glaz-dozfhut #57190 üzenetére
Ez be quiet dark rock pro 2 koppintas, csak csunya kivitelben.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz bombibmw #57191 üzenetére
Mert mikori? Én úgy tudtam, hogy fél, 3/4 évnél nem idősebb. Pár hónapja nézegettük valakivel, pont itt és alig volt érdemi információ. Akkor csak nekem új. Mégse forog különösebben közszájon.
szerk.: most látom, ahogy sejtettem, időközben 'taggá' avanzsáltam.
[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
bombibmw
veterán
válasz Glaz-dozfhut #57190 üzenetére
Ez nem éppen új.
Gyakorlatilag egy K2 borda,más ventikkel.
De jó hűtő. -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz Moretimer #57186 üzenetére
Ezt szerintem nem bánnád meg, kicsit kuriózum, + nem ártana valami személyes tapasztalat. Viszonylag új, de az a kevés teszt nagyon pozitívan szólt róla. Akasa Medusa A venti adatok nekem nagyon meggyőzőek.- Glaz-doz-fhut -
-
Kreash
aktív tag
Sziasztok.
Egy matx-es fm2+ os alaplapra felfér egy scythe ashura hűtő (gondolok itt az északi híd hiányára, hogy közelebb került e a pcie a cpuhoz)? -
Moretimer
aktív tag
válasz Glaz-dozfhut #57184 üzenetére
Nem frissítettem az adatlapom. Azóta már Asrock z77 pro 3 van a házban.
Moretimer
-
bombibmw
veterán
Apollo_21:
Lassan rendelheted a hűtődet. [link](#57184) Glaz-dozfhut :
Na igen.
A M-es a mATX,de lehet,hogy csak elírta,vagy rosszul gondolja.
Mindenesetre a Phanteks és a D14 biztosan jó mATX-re is.[ Szerkesztve ]
-
vjozsef
senior tag
-
Moretimer
aktív tag
válasz Glaz-dozfhut #57180 üzenetére
Pontosítok.
Mióta felhúztam 4,4-re azóta nem bírja a kicsike. Nemrég volt portalanítva, sőt le is mostam a bordát.
Az alaplap sima ATX , a ház: 530 x 220 x 560 mm (Ma, Szé, Ho,)
A ramok alacsony profilúak, az esetleges nagyobb árat megoldom valahogy.[ Szerkesztve ]
Moretimer
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz Moretimer #57179 üzenetére
Ezek szerint valaha bírta csak romlott a teljesítménye? -akkor portalanítás, pasztázás, házszellőzés, egyéb hardverek.
Az új hűtőhöz tudni kell a házad szélességét, típusát. Ramok magassága, rászánt összeg. + ha 140mm szélesebb a hűtőborda, akkor µATX lap sem jó, mert már rálóg az felső VGA slotra.- Glaz-doz-fhut -
-
Moretimer
aktív tag
Sziasztok,
Lenne egy 2600k amit feltekertem 4,4-re, viszont kezd nem boldogulni vele az alpenföhn broken hűtöm.
Szeretnék egy sokkal komolyabb hűtőt amivel a load hőfokot 50-55°C -on tudom tartani.
Vizet nem szeretnék, ezért várom a tanácsokat. Köszönöm.[ Szerkesztve ]
Moretimer
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz Nordbright #57177 üzenetére
Szóval igen. Jó ideje nem változtattak a hűtő rögzítésen. 100%
[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
Nordbright
csendes tag
Valahol lehet volt már szó róla, de sürgősen kell infó és nincs időm több száz hozzászólást böngészni.
Nem találtam rá egyértelmű utalást, hogy az AM2/AM3/AM3+ tokozású és az FM1/FM2/FM2+ tokozású alaplapok CPU hűtőlefogatása megegyezik, kompatibilisek a hűtők egymással? -
chester91
senior tag
válasz sing1ep1ayer #57174 üzenetére
Számomra a Zalmanokon kívül is van más, ami tetszik, de inkább maradok velük. Meg vagyok elégedve, mind a teljesítménnyel, mind a design-nal. Ha már veszek, akkor fontos, hogy egyedi legyen az, amit berakok. Ha vennék, akkor most a következők közül választanék egyet:
- 9900 max vagy df
- 12x
- 14x
- fx 100.Jók a cuccaik, egyedi a tervezés.
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
zsoleer
senior tag
Szerintetek belefér ebbe a házba egy
XIGMATEK LOKI II vagy egy COOLERMASTER Hyper 103 RR-H103-22PB-R1 hűtő? A10 6970K késöbb egy A10 7850K kell hűtenie
Ház neve akinek a link nem töltödne be:
M-TECH FM12A BLUE[ Szerkesztve ]
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz chester91 #57173 üzenetére
Ez a hűtő már a maga idejében sem számított túlzottan ütősnek, nemhogy most. Ha erősebb procit veszel, feltehetően gyenge lesz hozzá, bár egyedül te tudod mi váltja majd a mostanit. Szerintem jobb ha nézel egy újabbat, de miért csak Zalmant? Lehet hogy ha kipróbálnál egyszer mondjuk egy Schyte-t, Thermalrightot, vagy akár egy jobb Coolermastert (...és sorolhatnám), akkor az aláírásodba is másik gyártó kerülne a szívecske elé. A Zalmanok zöme nem igazán ár / érték bajnok.
-
chester91
senior tag
Sziasztok!
Adott egy CNPS9500 (jelenleg led-es ventivel, de a sima pwm-essel is hasonló volt) cpu cooler. Alatta van egy Zalman paszta, valamint egy G2020.
Terhelés alatti értékek maximuma (Aida64):
- CPU: 35 °C
- CPU Package: 46 °C
- CPU IA Cores: 46 °C
- CPU Core 1: 45 °C
- CPU Core 2: 45 °CA magok között előfordul 3-4 fok különbség is, amiket írtam, az eddigi legmagasabbak, amiket mért. IDLE helyzetben 5-10 °C a különbség ezen értékekhez képest. Számomra, ami soknak tűnik, az IDLE értékek. Azért érdekelne, hogy egy erősebb proci esetén, ha jobb minőségű pasztát használok, és mondjuk előtte megpolírozom a hűtő alját (jelenleg eléggé "csúnya"), akkor tudom-e majd használni, vagy keressek egy tökösebb Zalmant?
Előre is köszönöm!
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
Henk
veterán
válasz sing1ep1ayer #57169 üzenetére
Hát nyilván arról beszéltem mikor erősen melegedős cpu meg vga van a gépben, egyéb esetben nem lenne kihívás passzív gépet építeni. Viszont ha egy ilyen nem melegedős gépről beszélünk akkor is minek bele egy ekkora batár hűtő passzívan ha egy körökkel kisebb borda is elég egy tényleg alacsony fordulatú (akár 300-400 rpm) ventivel ami azért biztosít némi légmozgát. Passzív táp mennyivel drágább egy minőségi aktív társánál ami ilyen esetben szintén 0-hoz közeli hanggal üzemel. Mellédob 1-2 ssd-t, főleg aki használ 1-2 TB tárhelyet, ezt megnézném költségbe. Ezért gondolom, hogy egy full passzív gép építése nem racionális vállalkozás. Hacsak valakinek nem az a heppje, hogy az ő gépe full passzív de akkor az megint hobbi.
Potzee: az említett képek.
HR-01 társaságában.Valamint a lapon és a házban.
-
sing1ep1ayer
őstag
"Full passzív gépet építeni sokkal drágább mint egy hasonló halk ventis megoldást..."
Mert te egyfolytában csak gamer gépben gondolkodsz (legalábbis feltételezem). Nem mindenkinek kell erős VGA az erős proci mellé, sokaknak elég az integrált is, mert nem játszanak, de a számítási teljesítményre szükségük van.
A Nofan ugyan nem olcsó, de nem is drágább, mint egy csúcskategóriás ventillátoros hűtő. 100W TDP-jű procival is elbír. Mellé bedobsz 1-2 SSD-t meg egy jó passzív tápot (aminek ugye nem kell vért izzadnia, mert nincs se tuning, se VGA) és kész a valóban teljesen hangtalan, de erős konfig, ami játék kivételével minden másra kíváló. Ez nélkülöz minden racionalitást? -
Henk
veterán
válasz Potzee #57166 üzenetére
Sajnos nincs, már régen eladtam, pedig nosztalgiázni jó lenne.
Bazi nagy dög volt, alig fért be az akkori házamba, ramokkal is küzdeni kellett ventit nem is tudtam rátenni. Aztán rövid idő után lecseréltem egy HR-01-re ami ugyanazt tudta de sokkal kisebb volt. Valahol van képem róla, majd dobok fel mert azért nagyon mutatós volt.[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
válasz Potzee #57164 üzenetére
Láttam már ezt a tesztet és elhiszem, hogy a legjobb de lássuk be, hogy ezt használni mellőz minden racionalitást. Ez arra való, hogy különleges legyen egy hobbi. Ezt itt le is írtad (és igen, én vágyom egy ilyenre is)
Drága, hatalmas helyet foglal és nem lehet elférni tőle. Full passzív gépet építeni sokkal drágább mint egy hasonló halk ventis megoldást és egy komoly hőtermelésű gépnél lehetetlen. Tudom mert évek óta azon a vonalon megyek, hogy a lehető leghalkabb gépet rakjam össze, volt Orochi-m, Quite Drive-om és hasonló próbálkozások. De mikor lett 8800 GTX-em azóta már rájöttem ez lehetetlen főleg úgy, hogy engem a magas hőfokok is zavarnak.
A hörcsög amúgy jó ötlet a Nofan közepén, feldobná. Az oldallapot viszont ne tedd fel, hogy tudjon menekülni ha nagyon megmelegene a ketrec. -
Potzee
addikt
Jaaaj...de fájó olvasni ezeket a sorokat...
A Nofan valóban olyan, mint egy mókuskerék vagy mosógépdob, de a legjobb passzív hűtő is! Íme
...és igen, én vágyom egy ilyenre is
A közepébe tennék egy hörcsögöt, az lenne az egyetlen mozgó alkatrész a gépembenPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
kromatika
veterán
válasz zsoleer #57161 üzenetére
Szia.Lehűteni letudja,és FM2+ ra is jó, de "fontos hogy nagyon halk legyen!" kritériumnak,nem biztos hogy megfelel,mert 9cm-es ventivel szerelt.Persze hogy kinek mit jelent a halk, az szubjektív.Ebben az árban még a Xigmatek Loki II,ajánlom hasonló árban. Ha használt is szóba jöhet,evvel jól járnál,[link] mind teljesítményben,mind hangban jobb az előbb említet két hűtőtől.
-
kromatika
veterán
válasz peet.R #57160 üzenetére
Szia.NOCTUA NH-L9i elég lenne hozzá,de nem jó ár érték arányu hűtő. És mivel 9cm-es venti ven rajta nem is halk ketegória igazán.15 -ig már nagyon jó hűtőket kapni.Pl nagyon jó teljesítményű,és ár értékű hűtő az Alpenföhn Matterhorn Pure [link] 12 -ből meg vagy,és tuti hogy be fér a házadba mert 158mm magas.Vagy Scythe Kotetsu ,160 mm magas,szintén jó vas,és jó áron is van [link] i5-4570 vígan kiszolgálnak halk,600-800rpm-en járó ventivel is.
[ Szerkesztve ]
-
zsoleer
senior tag
Sziasztok
Szerintetek egy AMD A10-6790K 4.00GHz majd késöbb egy
AMD A10-7850K 3.70GHz FM2+ procikat le tudok hűteni egy
COOLERMASTER Hyper 103 RR-H103-22PB-R1 hűtövel? tuning nem lesz csak alapjárat az ára miatt néztem, de ha tudtok jobbat hasonló áron akkor várom a lényeg hogy a Kaveri-t is letudjam hűteni illetve ami még fontos hogy nagyon halk legyen! gondolom FM2+ deszkára is rá lehet rakni nem?[ Szerkesztve ]
-
peet.R
csendes tag
Sziasztok!
Egy INTEL Core i5-4570 keressek megfelelő hűtést. NOCTUA NH-L9i ellátná a feladatot ill van e annyival jobb a gyárinál h érdemes legyen a megvásárlása, ha nem mit ajánlotok? max 160mm fér el és kb 15k ig szánnék rá. -
Henk
veterán
válasz sing1ep1ayer #57158 üzenetére
Én meg vennék 1/3-ad ekkora bordát egy 500 rpm körüli ventivel. Ha van egy komolyabb konfigod úgyis kell neki házszellőzés is akkor meg mindegy. Azért megnéznék emellé egy vga-t.
[ Szerkesztve ]
-
Roland8622
aktív tag
Na kezdem tisztán látni a helyzetet.
A 140mm-es ventivel szerelt Macho-ból van 3 fajta verzió
A 120mm-es ventivel szerelt Macho-ból van 2 fajta verzióhttp://www.thermalright.com/products.html
A 140mm-es ventivel szerelt Macho-nak 3 verziója van:
1. verzió: Macho Rev.A
http://www.thermalright.com/html/products/cpu_cooler/hr-02_macho_reva.html
TY-140 FAN Spec venti
Rated Speed: 900~1300RPM (PWM controlled)
Noise Level: 17~21dBA
Air Flow: 28.3~73.6CFM2. verzió: Macho Rev.A(BW)
http://www.thermalright.com/html/products/cpu_cooler/macho_reva_bw.html
TY-140 FAN Spec venti
Air Flow: 28.3~73.6CFM3. verzió: Macho Black (ez már 2 ventis)
http://www.thermalright.com/html/products/cpu_cooler/macho_black.html
TY-147 FAN Spec (X2) venti
Air Flow: 28.3~73.6CFM____________________________________________________
A 120mm-es ventivel szerelt Macho-nak 2 verziója van:1. verzió: Macho120
http://www.thermalright.com/html/products/cpu_cooler/macho120.html
TR-12025-BW FAN Spec ventivel
Rated Speed: 600~1300RPM
Noise Level: 24.5 dBA
Air Flow: 56.2 CFM2. verzió: Macho120 Rev.A
http://www.thermalright.com/html/products/cpu_cooler/macho120_reva.html
TY-121-BW FAN Spec ventivel
Rated Speed: 600 - 1300 RPM
Noise Level: 25.4dBA
Air Flow: 46.19 CFMA 140mm-es fekete/fehér ventisről itt elég szép összefoglalás van és nagy képek és a Noise Level: 17~21dBA helytálló.
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?285916-Thermalright-HR-02-Macho-Rev-A%28BW%29
[ Szerkesztve ]
Huawei P60 Pro / Huawei P50 Pro / iPhone 13 sima (1 hétig, de volt :D) / HTC U11 (már 4.5 éve) /BOSSHIFI B3 / FiiO BTR3
-
Henk
veterán
válasz bombibmw #57154 üzenetére
Csak nem ilyen mókuskereket akar venni?
Mondjuk ezt mindenki maga tudja, én nem raknék egy ekkora kábeldobot a házamba akkor sem ha ez lenne a legjobb hűtő az egész világon, de nem vagyunk egyformák. De legalább leegyszerűsödik a dolog, hogy milyen irányba szerelje fel az ember.[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
válasz MaxxDamage #57151 üzenetére
Fogalmam sincs, de ezt is biztos megveszi valaki. Van a tiszta réz verziója, abból úgy emlékszem nemrég volt HA-n egy eladó.
[ Szerkesztve ]
-
Ezért ki adna pénzt ?
(#57152) Henk: nah ja.. izlések és pofonok !
L
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Morris
veterán
válasz Roland8622 #57146 üzenetére
Én a True Spirit-tel jártam így.
Megrendeltem a sima (BW)-t, erre kaptam egy rev A. (BW)-t
Ugye a kettő között a venti felfogatás a különbség. Az előbbi drótokkal kapaszkodik a bordára, az utóbbi pedig kapot egy műanyag keretet és azzal.Na most egészen addig voltam csalódott, míg meg nem láttam a proccom hőfok értékeit. 29/30°C fok idle!
Onnantól már örültem![ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
Sziasztok. Kaptam néhány hűtés ajánlatot, és elbizonytalanodtam Mugen 4 terén.
Hűtések:
-Be Quiet! Shadow Rock 2
-TR Macho 120
-Scythe Ninja 3
-Scythe Mugen 3Melyiket ajánljátok?
FX6300-ra, később FX8350-re.PSN ID: marquuard
-
csab1
csendes tag
válasz Roland8622 #57145 üzenetére
Ez tényleg érdekes...Lutri az egész, milyet fogsz majd ki...
-
Roland8622
aktív tag
Macho120 (rézcsöves)
Rated Speed: 600~1300RPM
Noise Level: 24.5 dBA
Air Flow: 56.2 CFM
[link]Macho120 Rev.A (nikkelezett csöves)
Rated Speed: 600 - 1300 RPM
Noise Level: 25.4dBA
Air Flow: 46.19 CFM
[link]Na akkor ahol néztem ott meg: 900-1300rpm, 17-21dBA
Tehát a 21dBA az csak mese pff[ Szerkesztve ]
Huawei P60 Pro / Huawei P50 Pro / iPhone 13 sima (1 hétig, de volt :D) / HTC U11 (már 4.5 éve) /BOSSHIFI B3 / FiiO BTR3
-
Roland8622
aktív tag
Akkor ez fura, mert én ahol néztem hogy majd megveszem, ott Rev.A (BW) [link] és a gyártó honlapján is oda visz: [link]
Tehát akkor most igazából melyik a rézcsöves?
A sima Macho vagy a Macho Rev.A ?
Mert akkor lehet én is lesek majd egyet.[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
válasz bombibmw #57134 üzenetére
Azt írták, hogy előreláthatólag jan 20-án jön, de még mindig semmi, mindegy, türelmes vagyok. Amúgy a küldés napján kapok üzenetet.
Várom.
na mind1, most kihúztam egy egész új, jó minőségű 3.0-s 32 gb-os sony pendrive-ot és kaptam egy win kékhalált. A merevlemezek egyesével indultak újra, de felállt a rendszer, úgy tűnik nincs baj.
Egy ideig maxon pörögtek a ventik, majd csend lett és most minden ok. Hál' Istennek, mert most nem lett volna időm ezzel bénázni. Nem volt még ilyen túl sokszor. Gondolom nem a win7 hibája.
És a hardvereknek se lehet bajuk, mert futtattam egy egy órás minden 100%-os terhelésen tesztet és semmi se melegedett illetve pánikolt.
A nod kitörölt valami rendszer dll-t, ezért hibaüzenettel indul a gép, de ez már elég régóta ilyen. Nincs időm vele bénázni, de nem is kell, nem sokszor indítom be a gépet, utána meg nem rinyál.[ Szerkesztve ]
-
Zedz
addikt
Sziasztok,
Ajánlottak nekem egy THERMALRIGHT Macho 120-at ebben a topikban, ami jelenleg 15 ezer forint. Mennyibe kerülne a következő lépcsőfok, ami érdemi javulást jelentene ár/érték arányban?
-
csab1
csendes tag
Értem, meg fogom kérdezni mindenképpen.
Honlapon azt írja, hogy a rev.a ventije kevesebb levegőt szállít 10CFM-el és 1dBA-val zajosabb...
Köszi nektek! -
csab1
csendes tag
Sziasztok!
Rendeltem a pcx-ről pár dolgot, egy új géphez, és köztük volt egy thermalright macho 120([link]) Pénteken vettem át és ma ahogy kibontom nézem, hogy ez Thermalright Macho 120 Rev.A Nem úgy néz ki mint amit rendeltem, ezen ezüst színű minden, nem réz...Most néztem a gyártó honlapját és valóban 2 féle van és én nem hiszem, hogy ezt rendeltem volna...
Itt van a kettő:[link]
http://www.thermalright.com/html/products/cpu_cooler/macho120_reva.html?panel=1
Van valami jelentősége és érdemes visszavinnem?Köszi a segítséget!
-
Potzee
addikt
válasz kromatika #57128 üzenetére
UP a Silver Arrow-nak is!
Kellene rendezni egy CPU cooler szépségversenyt!
Egy regisztrációval csak egy szavazat lehetséges. Valami hasonló formában kellene lebonyolítani, mint ahogy ShellKretor gyűjti a voksokat a weboldalán a háztesztre vonatkozóan.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
válasz Roland8622 #57126 üzenetére
A Macho az egyik leggyönyörűbb cooler!
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Roland8622
aktív tag
válasz Potzee #57125 üzenetére
Aha. Akkor jól gondoltam magamban, hogy ua. csak vannak már szín változatok a ház építőkre is gondolva.Amúgy már úgy vagyok ezekkel a pc-s alkatrészekkel, hogy tegye a dolgát, hogy hogy néz ki már más dolog.
-
Potzee
addikt
válasz Roland8622 #57122 üzenetére
Ne törődj az 1 év garival, ez egy nagy darab, szépen megmunkált fém, nem igazán tud elromlani. A hőcsövek nem lyukadnak ki (ha gyári hibás, akkor ez megtörténik 1 éven belül, de szerintem nem lesz ilyen) A venti elromolhat...de nem fog A PH cikkben az első (Rev.A) változat van, ezután jött ki a BW verzió (ugyanazzal a bordával, fekete-fehér ventivel)
Nem fogod megbánni!PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
chester91
senior tag
Nem is teljesen jó megfogalmazás a Bp-Vidék. Szegeden pl sok mindent meg lehet kapni jó áron. Persze, van, amit itt sem, vagy van, ami jobban megéri futárral is (én egy pesti üzletből rendeltem meg a félkonfigot, pick pack pontos átvétellel, háztól-házig garanciával is olcsóbb lett, mint ha Szegeden vettem volna), de itt szerencsére a kisebb mütyűrök elérhető áron rendelkezésre állnak. Annak gond inkább, aki nagyobb város közelsége híján kell, hogy futárral szórakozzon. Na annak tényleg nem éri meg a dolog. Én akartam merlintől 290 Ft-os cuccot rendelni, de nem fogok 1700-at fizetni érte, amikor Szegeden egy másik hasonló terméket 1100-ért megkapok.
-
kromatika
veterán
válasz LyonnaisFan1 #57099 üzenetére
teljes mértékben megbízhatók.ház is van náluk ár érték bajnok méghozzá.Zalman Z3 Plus.[link] 4 ventivel,usb 3,jó anyaghasználat,könnyű szerelhetőség stbb... mindez 13 300Ft-ért nagyon jó vétel.
[ Szerkesztve ]
-
Roland8622
aktív tag
válasz Potzee #57121 üzenetére
Köszi a segítséget
Egy ilyet betudok szerezni:
Thermalright Macho Rev.A(BW)Elsőnek meglepődtem a kinézetén, mert a ph-es bemutatón [link] más színe volt, de ugye a tudás az érdekes nem a kinézet.
Ami számomra fura, hogy csak 1év garanciát adnak rá (legalábbis ahol venni akarom).Huawei P60 Pro / Huawei P50 Pro / iPhone 13 sima (1 hétig, de volt :D) / HTC U11 (már 4.5 éve) /BOSSHIFI B3 / FiiO BTR3
-
Potzee
addikt
válasz Roland8622 #57112 üzenetére
Mivel a Merc Alpha egy elég tágas és alapból jó szellőzésű ház, én egy HR-02 Macho-t vagy egy Scythe Ashura-t javaslok. Ezen coolerek mellett nem biztos, hogy szükség lesz házhűtésre (-1 db zajforrás)
Nálam a Macho egy 65W-os procit full passzívan 40 - 42 C fok körül tart. A 95W-os AMD-t leszabályozott ventivel 800-900rpm fordulaton, tuning nélkül kb. ugyanilyen szinten.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Morris
veterán
Hagyjuk is ezt a Bp vidék dolgot, mert nem sok értelme van. Budapesten rengeteg mindent meg lehet kapni olcsóbban mint vidéken. Ne fájjon már, hogy pont ebből az üzletből nem tudtok vásárolni, csak futárral/pk-val.
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
válasz sing1ep1ayer #57106 üzenetére
Ha vidéki lennél nem lenne ilyen dilemmád.
Mindig mindent úgy kell rendelnem, így a legkisebb mütyűrre is rá kell számolnom 1-2 k postaköltséget. Épp van egy rendelésem Merlintől, nekem pl 1900 Ft a futár. -
Apollo_21
addikt
válasz Roland8622 #57116 üzenetére
Saját tapasztalat nincs, csak a neten fellelhető tesztekre tudnék támaszkodni énis.
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Roland8622
aktív tag
válasz Apollo_21 #57115 üzenetére
Ne ragaszkodom a topflow megoldáshoz.
A lap: ASUS M5A97 EVO R2.0
ram: Corsair 8GB DDR3 1600MHz KIT(2x4GB) XMS3Ez a hűtő meg 160mm:
Be quiet! Shadow Rock 2Erről van valami véleményed tapasztalatod esetleg?
-
Apollo_21
addikt
válasz Roland8622 #57112 üzenetére
Lap..és a ram kérdéses..leginkább-e kettő adja meg a méretet..oké a ház magassága a hűtőét..de a többi is ugyanannyira fontos..a topflow...a lapra fogja tolni a meleget/langyosat tökmind1..tehát a lapra tolja a meleg levegőt... 155-160ig sztem bármi befér magasságra...190széles a ház..amiket néztem teszoldalakat 155körüli coolereket használtak...
""Merc Alpha and Merc Beta maximum CPU cooler height = 165mm""
Ha nem ragaszkodsz a topflow hűtőhöz amit néztél akkor nyugodtan mehet egy Schyte Ashura is.[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz sing1ep1ayer #57111 üzenetére
Ezamolyan spórolós pick-pack átvételi hely Egyébként tetszik!
-
Potzee
addikt
válasz sing1ep1ayer #57111 üzenetére
Én egy miskolci átvételi pontot vállalnék.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Roland8622
aktív tag
Sziasztok
Nézegettem több házat is, de ebbe ez a venti, a másikba az nem volt jó végül ez a ház lett:
BitFenix Merc Alpha Black.Ebben van egy hátsó 12cm-es venti, de nem találok róla infót mennyit pörög és mennyire hangos.
Tud erről valaki valami infót? Mert nézegettem külön milyen árban vannak a BitFenix légkavarók és ott volt aminél 1000rpm volt írva, de láttam olyat is ami 1800. A hang meg 18-22dBA között mozog.Mivel egy AMD FX-6300-ast akarok majd az alaplapra és annak ne árt a hűtés, még akkor sem ha nem akarok nagyon tuningolni, így elsőnek egy CoolerMaster Hyper 612S (H-B6) Universal volt tervbe véve, de nagyon szoros lenne a hely így az elvetve. Szóval ami még jó lenne talán a be quiet shadow rock topflow sr1 , mert nagy a ventije, halk és kisebb hely kell neki. Remélhetőleg elboldogul majd az FX-6300-al
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz vjozsef #57109 üzenetére
Azért ez így nagyon szépen hangzik, csak túlságosan idealista elképzelés. Belegondoltam milyen lenne, ha szeretnék mondjuk egy SATA kábelt rendelni, akkor a melóhelyen körbelobbiznék mindenkit, hogy "figyu, vegyé' má' a Merlintől te is valamit"... Közben épp baromira nem kell nekik semmi. Én marhára utálnám magam, hogy itt fűzök másokat azért, hogy rajtuk keresztül spóroljak. Vagy például Bátonyterenyeiként az újságban hirdetnék "Vásárolj te is hűtőventillátort onnan, ahonnan én és lehetőleg most" jeligére?
@ (#57110) Potzee
Csak egy budapesti ismerős kellene nekik, aki elég olcsón vállalja, hogy lerakják nála a csomagot, azután érte lehessen menni hozzá. Szíllítási feltételként pedig felajánlaná a honlapon, hogy bizonytalan időben történik, amint 10 budapesti rendelés összejön - később az időpontról emailben értesítené a delikvenseket. Ez idővel beállna és nagyjából lehetne sejteni, hogy hetente, vagy 2 hetente jön össze ennyi, de a mostani forgalom alapján is megsaccolható.
A jelenlegi futár ugye 1.700 forint, erre rádobna 1.300-at (Vagy 2.300-at), az abszolút nem sok - ez menne az ismerősnek. Összesen tehát 3- ,vagy 4.000-be lenne a futár, amit a vevők 10 felé osztanak, azaz fejenként 3-400 forintból megúsznák. 1.700-hez képest az baromi jó, bár cserébe el kell mászniuk a rendelésükért.
Én például ennyiért már simán bevállanám a közvetítést, lennék az "ismerős" (mert ez szinte nulla meló), de igazából nem ismerem őket (/őt?) és ők sem engem - viszont biztos vagyok benne, hogy akad olyan egyén, akiben megbízhatnának ennyire és tényleg az ismerősük.UI: Az egy csomagba pakolt megrendelések számát is lehet növelni - én a 10-et csak hasraütésre mondtam - ez forgalomtól függ és csak ők látnak rá (persze mindez még feltehetőleg növelné is a forgalmat) - akkor akár még olcsóbb is lehetne a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz LyonnaisFan1 #57108 üzenetére
A "Milyen házat vegyek" topicban mondanak még néhány frankót
Addig is olvasgass ITT
Alsó tápos kivitel, perforált tető, hely egy min.160 mm magas CPU coolernek, stabil felépítmény (min.5-6kg) ez nálam alapkövetelmény. Esetleg kábel management.(#57106) sing1ep1ayer: Egyetértek!
Remélem, hogy Merlin is olvassa a fórumot és kitalál valami okosat.[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
vjozsef
senior tag
Ossze kell allni ismerosokkkel, kollegakkal, haverokkal, vagy az ottaniakkal es ugy rendelni. En ha videki lennek , tuti igy csinalnam. Vagy a forumozo ugyanott elo emberekkel osszeallni.
-
LyonnaisFan1
őstag
válasz Potzee #57105 üzenetére
Az biztos
Ha már új, akkor legyen nagy. Nem akarok a szereléskor kínlódni a helyhiányok miatt. A mostaniba is nehéz például a winchestert beerőszakolni.A ház tetsziik. Főleg, hogy alsó tápos és a gombok, portok felül vannak. Így könnyen csatlakoztathatóak bizonyos dolgok rá.
As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
Apollo_21
addikt
Addig kell kihúzni a rendelést amíg elnemérsz min. 10e-ig Én általába így csinálom, ha nemmuszály nemveszek meg vmit ami olcsó, mert akkor a futáron elcsúszik az egész
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz Potzee #57103 üzenetére
Csak lenne Budapesten is átvételi pontjuk! Na nem csak magam miatt, de a többség azért még mindig itt él, ez vitathatatlan. Engem pont az az 1.300 (a honlapjuk szerint egyébként 1.700) forint tartott vissza eddig minden alkalommal, hogy tőlük rendeljek. Ugyanis nem mindegy, hogy vennél valami apróságot 300-ért és arra rájön horribilis +1.300 Ft , vagy jelen esetben a srácnak egy 3.000 körüli hűtőre rakódik +1.300, ami százalékosan még mindig iszonyat magas , esetleg 50k-ért vásárolsz és arra fizetsz (itt már) pitinek számító 1.300-at.
-
Potzee
addikt
válasz LyonnaisFan1 #57104 üzenetére
Ha új házat veszel...és, az nyilván akkora lesz, hogy befér egy 120 mm-es ventis cooler is (!)...akkor a kromatika kolléga által ajánlott Alpenföhn Groß Clockner vagy a jelenleg legolcsóbb 120mm-es ventis Raijintek Themis a javaslatom.
Egyúttal már a házat is megveheted.. pl. BitFenix Merc AlphaPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
LyonnaisFan1
őstag
válasz Potzee #57097 üzenetére
Az első mondatoddal egyetértek!
Az egyetértésem megkérdőjelezhetetlenA hűtő nem néz ki rosszul.
As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
Potzee
addikt
+1 lájk Merlinnek!
Már több alkalommal rendeltem tőlük!
100%-ban megbízható üzlet. Készleten lévő termék szállítása futárral 1-2 napon belül 1300,- forintért.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
ThodEE
őstag
Ami van raktáron abból 100% ig megbízhatók, ami nincs annak a beszerzési idejét vedd erős tájékoztató jellegűnek. Nem ők tehetnek sokszor róla, csak jobb nem számítani rá hogy megjön 2 héten belül, mikor maguk se tudják mikorra tudnak szerezni
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
Apollo_21
addikt
Én többször rendeltem már tőlük, nincs velük komolyabb probléma, elég gyorsan és rövid időn belül teljesítik a megrendelt tételek leszállítását. Sztem elég megbízható bolt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Napelem
- Gaming notebook topik
- AliExpress tapasztalatok
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Facebook és Messenger
- Autós topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Samsung Gear S3 - második kör
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asztrofotózás
- További aktív témák...
- 0 km-es INTEL LGA1200-as gyári hűtő eladó - 2 db
- Jonsbo CR-2000GT Dual Tower 2x120mm PWM ARGB processzor hűtés (új, bontatlan, garancia)
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Scythe Mugen 5 (SCMG-5102AR) CPU hűtő INGYÉ FOX
- INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) vadonatúj, 0 perces, rézmagos, pasztázott hűtők! 1299-2999 Ft/db!!!
- ARCTIC Freezer 34 eSports DUO Grey
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest