Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- W11 pls
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pycee
tag
Helló!
Megint itt...
A hűtőkben nem vagyok nagyon otthon, így megint van kérdésem.A Gaiara milyen ventit ajánlotok? Illetve egy kérdés erejéig offolok. (8 cm házhűtőt, halkat milyet tanácsoltok beszerzésre?) Bocsi!
Köszi!Pycee
-
zenwalk
senior tag
válasz Motion_Blur #24491 üzenetére
rendben. Köszönöm a segítségeteket
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Robi95 #24473 üzenetére
Prolimatech Megahalems 9.3kért és rá egy Scythe S-Flex vagy Gentle Typhoon venti. előbbiből az 1200as, utóbbiból az 1150es ajánlott. esetleg Thermalright 1000es (SFlex más néven). ennél jobb halk, ámde jól hűtő párost nem igazán kapni.
arra ügyelj, hogy 160 mm magas.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Motion_Blur
félisten
-
zenwalk
senior tag
válasz Motion_Blur #24487 üzenetére
az egész tubust rá kell kenni? mx2 és mx4 között sok különbség van?
-
veréb
tag
válasz Motion_Blur #24482 üzenetére
[ Szerkesztve ]
nézzél jobban szét hátha csak a fától nem látod az erdőt
-
zenwalk
senior tag
válasz Motion_Blur #24484 üzenetére
és milyen pasztát vegyek?
-
-
mixi80
aktív tag
Sziasztok!
i52500K procihoz jó a mugen rev.2 b? (lefogatás a foglalathoz)
Üdv!
-
veréb
tag
csak 1 db venti van a hűtön mert csere alaplapot kaptam mig az enyém nem jön visza gariból csak 2 slotos a memoja és nem fér el a 2-dik venti
nézzél jobban szét hátha csak a fától nem látod az erdőt
-
zenwalk
senior tag
sziasztok
nemrég alaplap cserém volt. Ilyenkor újra kell kennem hűtőpasztával a procit? -
Peace
nagyúr
Megcsináltam az újrapasztázást, és lecseréltem a ventit Gaia-n, de aggasztóan gyengén muzsikál. 3,3 GHz-en javultak az értékek, az rendben is van, de 4,4 GHz-en 89-94 fokos terhelés alatt, ami vicc kategória. Tesztek szerint röhögve meg kellene birkóznia ezzel az órajellel, de ezek szerint valamiért mégsem.
-
Robi95
csendes tag
Sziasztok!
I5 760-ra szeretnék hűtőt venni ár az olyan 15k-ba férjen bele ha lehet ne legyen túl hangos
Mit ajánlotok?[ Szerkesztve ]
...
-
Dtomka
veterán
válasz d2zoli #24469 üzenetére
szia!
nekem is ilyen procim van, és mivel majd tuningolni is fogok stem hyper 212+ vagy Zalman CNPS10X Performa CPU Cooler -t fogok venni ! igaz a 2. kicsit több mint 8 de ki tudja lehet hogy megéri!
jah. és mérd le, mert a 212+ 16 cm! -
d2zoli
csendes tag
Sziasztok!
Intel LGA 1155 foglalatú Core i5 2500k hoz milyen hűtőt tudnátok ajánlani? olyan 8 ezer ft-os max árral számoltam
-
Gabesz144
senior tag
-
dansun
csendes tag
...sziasztok!
1075T-hez adott gyári hűtőn mire érdemes leváltani a ventit, vagy inkább cseréljen az egészet?
Utóbbi azért problémás mert pici a hely (Sharkoon Rush ház), meg különben sem húzom a procit, csak a gyári venti 2-es fokozaton 1900rpm-nél halkan surrog, és szeretnék halkabb megoldást.
köszi...lassan 20 év, csendes tag.
-
proci985
MODERÁTOR
-
Torzi05
tag
Sziasztok!
Intel Pentium 4 HT ( 531 ) [ TDP 84W ]LGA775 porcihoz keresek halk coolert
Jelenleg Arctic Cooling Apline 11 GT Rev.2 van rajt amivel nagyon hangos
Mit tudtok javasolni ami halkan tenné a dolgát? -
proci985
MODERÁTOR
válasz kexksz #24449 üzenetére
hm, valahonnan éreztem, hogy D1rect procija lesz az. namost, a blokkja nem a legerősebb, viszont két duplaradival (ebből tetejében egyik egy extreme) és a piacon lévő egyik legjobb pumpával tolta. cserébe ventikből halkakat használt. légen az a teljesítmény elérhetetlen.
3.2 @ 1.26v? nem 4.2? hőfokok milyenek? igazából ez a 160-180Wos tapasztalat socket 775ös quadokkal van, amdnél lehet picit más a helyzet.
esetleg mégegy 2000rpmes ventivel tudnál nyerni pár fokot.
ami viszont gázos lehet, az a tápod: GTX460 160W+, proci 160W, az a táp meg kb tud 330-350Wot két ágra bontva. szóval lehet az is elég hamar szűk keresztmetszet lesz.
Tothgera30:
[ Szerkesztve ]
-
Pycee
tag
Halihó!
Na, körülnéztem és nem igazán jutok dűlőre. A Xigmatekből 2, az Artic Coolingból 3 tetszene és ugye a Xilence. Árban sem rosszak. Szerintetek melyik lenne a jobb?
Xigmatek: Loki SD963
Gaia SD1283
Artic Cooling: Freezer extreme Rev.2
Freezer 7 Pro Rev. 2
Freezer 13 Pro
Xilence: Coo Xpcpu.4all.R2
Többet nem nézek körül mert még a végén találok valamit...
Köszi!Pycee
-
proci985
MODERÁTOR
válasz kexksz #24446 üzenetére
milyen vízzel?
ha a lap tud mérni átfolyó áramot/fogyasztást, akkor azzal már közelebb lennél: olyan 160-180Wig reális, hogy el fogsz tudni menni (példányfüggő, van némi szórás melegedés tekintetében).
egy Mora2/tripla extreme + laing rendszernek a közelében sincs a legjobb léghűtő sem. más kérdés, hogy az általad említett páros kb a tizedéből kijön egy erős víznek.
Dtomka: mennyiért vennéd? jól hűt, de a Hyper 212plus szintjén lévő Xigmatek Gaia 4k. 9kért (+ a venti) meg Prolimatechek vannak, amik jobbak a zalmannál.
roni009: Swif2p, Scythe Gentle Typhoon, Scythe S-Flex, Noctua 120asok. a Swif2ők még nem is vészesen drágák. ha hűtés is fontos, akkor a két scythe picit jobb.
[ Szerkesztve ]
-
kexksz
addikt
Egy Xigmatek Gaia/CM Hyper 212+ elvinne egy B55 BEt 1.425v feszen 4.2ghzvel? Nem tudom, hogy mennyire melegszik, csak azt, hogy megy ennyit - előző tulaj vízzel hűtőtte.
-
roni009
csendes tag
Xigmatek Gaia-ra milyen halk és jól hűtő ventit lehetne rakni?
-
Dtomka
veterán
sziasztok!
i5 2500 k alá az alábbi cpu hütő szerintetek megfelelő ?
A kérdésem, Zalman CNPS10X Performa vagy Hyper 212+?
-
Pycee
tag
Közben utánanéztem és megtaláltam. Codegen briza 6099 a ház.
Pycee
-
Pycee
tag
válasz HeavyToys #24431 üzenetére
A házzal az a gondom, hogy régen vettem és tényleg nem emlékszem, milyen gyártmány. Nézegetem most is rajta, de nem látom. De úgy emlékszem, hogy Codegen.
Mellesleg hülye voltam mert cselekedtem mielőtt írtam és már beszereltem. Vegyem ki inkább addig hagyjam a gyári hűtőt?Pycee
-
zenwalk
senior tag
sziasztok
Van egy intel i5-2400-am + hozzá a gyári hűtés. Mennyivel lenne halkabb egy CM tx3 vagy egy hasonló árú hűtő? Érdemes lecserélni a proci hűtését egy kicsit komolyabbra, vagy elég neki a gyári is? -
proci985
MODERÁTOR
ha nem fér be 160mmes hűtő, akkor Xigmatek Loki 3kért vagy Arctic Freezer 13pro 6kért. ha befér 160as, akkor Xigmatek Gaia 4kért.
ha a 92esek se férnek be, akkor maradjon a gyári hűtő: halk nem lesz, de nem fog megsülni. AC alpine széria 4/6magosokra kevés.
[ Szerkesztve ]
-
HeavyToys
senior tag
Ahhoz tuti hogy kevés lesz. Ha az Arctic háza táján maradsz, akkor Arctic Cooling Freezer 13 lesz a legjobb választás, 6000 ft. körül hozzá lehet jutni. Átlagos felhasználásra bőven elegendő lesz.
Ház az fontos lenne, mert azért a Thermaltake és a Codegen nagyon nem egy kategória, és persze az sem mindegy, hogy milyen széles a ház, a hűtő lehetséges magassága miatt
-
Pycee
tag
Ja, bocs! Tudtam, hogy valami fontosat nem írtam a témához!
A proci: AMD X6 1075T
A ház: Codegen, (vagy Thermaltake? Már rég vettem.)elöl és felül van egy kis venti.
Köszi!Pycee
-
proci985
MODERÁTOR
válasz HeavyToys #24425 üzenetére
a keret szerintem a lesarkazás ellen kellhet. szóval hagyd a helyén szvsz. paszta lehet segítene, de kérdés mennyit.
felérakni a 120as ventit viszont szerintem mindenképpen működne.
Pycee: milyen házba és milyen procira lesz?
[ Szerkesztve ]
-
-
Pycee
tag
Helló!
Ide is beírom a kérdésem mert a másik topicban nem kaptam választ.
Szóval, tud valaki mondani valamit az Artic Cooling féle Alpine 64 GT-ről? Nem ezt akartam venni, de elég jó áron volt. Amit én kinéztem eredetileg: Xilence Coo-xpcpu.4All.R2 vagy Artic Cooling freezer extreme Rev 2. Az a baj, hogy ezek elég nagyok és nem tudom, hogy kell e ekkora nekem, illetve befér e a házba.
Előre is köszi!Pycee
-
-
HeavyToys
senior tag
válasz proci985 #24424 üzenetére
Az a baj , hogy a Brazos-os fórumon is csak nekem van még ilyen lapom egyedül. Találtam egy Cseh oldalon, ott igaz a kis venti nélkül próbálgatták, de 45 fokos CPU és 76 fokos mag hőmérsékleteket mértek. Szóval a 30 fokos diferencia megvan. Nálam "csak" 25 fok jelentkezik a két érték között, szóval lehet ilyennek kell lennie...
Bár gondolom, ha újra pasztázom egy Noctua NT-H1 pasztával, az csak javíthat az értékeken, nem? A másik kérdésem az lenne, hogy a gyári borda alján, a cpu fölött egy kis keret található, ilyen polifóm szerű anyagból, amibe tették a hűtőzsírt, ha én ezeket eltávolítom a zsír lepucolása közben, az jelenthet szerinted gondot?
-
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy MSI E350IA-E45-ös Brazos lapot. M-itx-es CFI A8989-es házzal.A házba bekerült az új MSI lap és a venit a ház hátába.
Az alábbi hőmérsékleti értékeket tapasztaltam, 4400-as venti fordulat mellett(4cm es kis cooler legkisebb fordulata)
.
Alaplap: 32
CPU: 34
Core 1:48
Core 2:48Ha leterhelem a gépet, a venti fordulat változatlan, a CPU felmegy 35-6 ra, a magok pedig 58-61 fok között ingadoznak.
A kérdésem az lenne, hogy lehet nem megfelelő a pasztázás? Vagy csak szimplán fura értékeket ír ki a szenzor? Az zavar, hogy a CPU hőmérséklete alig változik, míg a magok 10-12 fokot is.Mi a véleményetek?
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
szvsz TX3 akkor.
sokoo: i5ön nem szabadna kitakarnia. pontos laphoz meg kb meg tudod nézni, mekkora lesz. ha necces, akkor hasonló áron Prolimatech Armageddon, elvileg ahhoz is van i5 felfogató.
halk ventik: 900as Glacialtech, Cooling Swif2 1300, Scythe Gentle Typhoon 1150, Noctua 1200, Scythe S-Flex 1200.
Emu: gyári oldal szerint 2009utáni hűtőknél igen. talán van hozzá bolt trough kit.
[ Szerkesztve ]
-
Emu
őstag
Sziasztok!
Szerintem ide illik legjobban a kérdésem:
[Cooler Master Gemin] hűtőm van. Kompatibilis ez a hűtő az intel új alaplapjaival? (11xx,13xx)Köszi!
-
gg72
veterán
válasz Mandarinn #24412 üzenetére
Ez így igaz, én pl. ilyet használok: [Arctic Cooling MX-4]
-
Peace
nagyúr
Nem a rögzítésre lennék kíváncsi, hanem a 4 gumi rezgéscsillapító behelyezése a lyukakba. Attól nagyon csúnyán kikészültem a végére. Egyébként én is megrendeltem az általad is vásárolt ventit, hétfőn délután átvehetem, legalábbis ma ezt mondták. Ha megjön, akkor újrapasztázom az egészet, mert nem vagyok kibékülve a hőfokokkal. 4,4 GHz-en már alapból 57 fokos volt.
-
proci985
MODERÁTOR
freezer pro is jó lesz ha nincs Loki, kb egyformán tudnak. a Loki Magyarországon jelenleg azért ajánlott, mert olcsóbb a TX3nál és az AC7nél is.
a 7 pronak (Neked nem kell R2 sem, mivel socket775ön vagy) az az előnye, h olcsó, amíg nem pörög nagyon fel addig halk, és alacsony. fullon az se lesz halk (2700-2800rpm, 35-37dbA), de arra a procira nem fog kelleni a maximális fordulatszám.
olyan 140Wig tényleg elég, q6600 húzásra is jó egy ideig, tehát e5200ra bőven elég lesz. TX3nál picit halkabb. Te meg amúgy se mehetsz 100W fölé, mivel az alaplapod 4 fázisú. hűti az alaplapi fetek egy részét is.
igazából a TX3/AC7pro közül vedd azt, amelyik elérhető. vagy ha érezhetően olcsóbb a TX3, akkor azt.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
Akkor nem az én fülem kényes...
Mindenesetre a Zaward G2 Golf Fan-nal nekem most tökéletes a Gaia.
A szereléssel én is szenvedtem egy kicsit, de különösebben nem volt vészes, ventit is fel tudtam tenni (már a másodikat) gond nélkül. Először az egyik oldalát rögzítettem, majd a másikat.
A hőmérsékletek nálam normálisnak tűnnek, egy AMD X2 255 proci hőmérséklete alapon 35 fok körül van (a magoké 27 fok), a gyári ventivel (legalacsonyabb 1100-es fordulat) is ennyi volt, a Zaward most 800-on pörög. -
Mandarinn
senior tag
Szerintem mindenképp "torony" hűtőt vegyél. Nekem nagyon bevált a Xigmatek Loki. Kb ugyanaz mint a TX3 csak olcsóbb. A torony Deep Cool amit linkeltél csak 2 hőcsöves. Ennél szerintem a Loki és a TX3 is jobb.
Egyébként ha 1-2 hozzászólást vissza olvasol akkor ott leírtam a friss tapasztalataimat a hűtővel kapcsolatban. Nekem egy Phenom II X2-eset hűt ami 80w TDP-s. A tiéd 65W szóval húzva is bőven jó lesz.
Én a Lokit ajánlom. Nekem nagyon bejött. De a TX3 is jó.
-
JoceeHunt
őstag
válasz Gabesz144 #24398 üzenetére
Köszönöm gabesz, felkeresem, de még átggondolom. Akkor már inkább vízhűtás felé mennék, és megint nem fogom megúszni az egészet 80-ból. Úgyhogy lehet hogy marad a jó öreg Soprano
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ukrajnai háború
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DIGI internet
- További aktív témák...
Állásajánlatok