Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolmegmondom
csendes tag
Nézem, de aza baj, hogy nem értek a cpu hűtőkhös (sem) hogy mire érdemes figyelni, vagy 500 féle kialakítású, számít-e hogy álló vagy fekvő a ház stb. Józan paraszti ésszel arra jöttem rá, hogy hiába egyik hűtőnek nagyobb a ventije vagy több az rpm, ha mégsem vezet el annyi hőt..
Inkább máshogy tenném fel a kérdésem:
Van egy nagyon olcsó boltom, itt a linkje a tőlük kapható cpu hűtőkkel: http://shop.zuba.hu/index.php?pg=termekek&kat_id=29&csoport=CPU
innen olyan max 12 ezer ft-ig mit érdemes venni? Nem baj ha csak 4-5-6 ezer, nem feltétlenül kell ennyiért. És akkor a kritérium: csendes legyen (csendesebb mint a gyári) 1156 socket i3 hoz legyen jó, illetve ha később szeretném picit húzni, akkor is állja meg a helyét.
köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
http://jolmegmondom.eu/ érdekességek, leírások
-
Qru
MODERÁTOR
válasz jolmegmondom #22198 üzenetére
Felesleges ssd-re hűtőt tenni, de ezen nem veszünk össze. Egy ssd 3-4W-ot fogyaszt vagyis ennyi áramot is fűt el kb... az meg semmi kvázi.
AC Freezer Extrem pl sokkel jobb ezeknél amit linkeltél.
#nincsbennetarcsi
-
jolmegmondom
csendes tag
válasz Gerisz #22196 üzenetére
hagyjuk már az ssd-t, mert azt tanácsolták vegyek rá vettem rá.
A cpu hűtők árairól:
az első link nem jó, véletlen rosszat illesztettem be.de már csak 2 van ami szóba jön: http://work.xilence.net/produkte/cpu-kuehler/multisockel-cpu-kuehler/product/176028.html ez 4.030 huf
és ez: http://work.xilence.net/produkte/cpu-kuehler/multisockel-cpu-kuehler/product/29594.html ez 10 ezer huf
de ha 10 ezerér van olyan, ami ennél halkabb és jobban hűt, csak tessék ajánlani, utánanéznék. De csak ha tartósan halk is marad
-
KisTopi95
aktív tag
Sziasztok!
Gyors kérdés. Most vettem egy Aerocool VS-9 PRO házat szép nagy ventivel az oldalán, jól is háti a gépet, de procit akarok cserélni, és erős a gyanúm hogy a mostani a moddolt magos procikat nem igazán bírná(Xigmatek s963) Kinéztem magamnak egy CM n520-at, amiben cserélném majd pwm-sre a ventiket. A kérdés hogy szerintetek belemenne-e. Mert hát így leméregetni elég érdekes, mert ugye ha leveszem az oldallapot, akkor a ventit nemtudom odamérni, de amúgy meg nem férek hozzá. :S
Köszi
Mit is kéne ide írni?
-
Gerisz
addikt
válasz jolmegmondom #22191 üzenetére
Az első semmire nem való.
A második árán kapsz sokkal jobb hűtőt.
A harmadik lehet jobb mint a gyári, de azzal a két hőcsővel picsafüst.
Egy fillért nem adnék érte.Ha 4ezer van az első és második között akkor rohadt drágán adják az elsőt.
Az áruk mennyi? Mennyiért tudod megvenni?Az SSD-nek meg az a lényege, hogy hangtalan és iszonyat pici hőtermeléssel működjön.
Valóban a hőingadozás sokat jelentene, ha 100°C és 20˘C között ingadozna sűrűn. Ilyen meg nem fordul elő egyik alkatrészednél sem, mert a hővédelem bekapcsol. De az, hogy az SSD 20-ról felmegy 25-re vagy a winyó 40-re az nem gond.
-
tag
-
jolmegmondom
csendes tag
válasz Success555 #22192 üzenetére
Értem. Ha nem is azért vennék bele, mert kell, csak azért mert szeretnék. Ki tudja, most nem húzom és nincs is tervbe, de ki tudja mit hoz a jövő
-
endreee
csendes tag
Sziasztok!
Olcsó hűtőt keresek egy Q8400-asra, mert a gyári elég hangos.
Húzni nem fogom, a lényeg hogy hangtalan legyen.
Jó lenne a lehető legolcsóbb megoldás, nem szeretnék sokezret ráklteni.THX
-
tag
válasz jolmegmondom #22191 üzenetére
Az SSD-re minek hűtő? Szerintem felesleges... CPU-ra ha nem tuningolsz bőven elég egy akármilyen alap Xilence hűtő (ha ilyet szeretnél) a gyárinál már az is jobb egy fokkal.Ha jóval halkabbat és hűvösebbet szeretnél akkor valami komolyabb kell rá.Ennyi pénzért kapsz komolyabb,jobb hűtőt is,Xilence annyira nem jó...
A Chipsetre és a ramokra szintén felesleges venned aktív hűtőt... Főleg hogy nem tuningolsz.[ Szerkesztve ]
-
jolmegmondom
csendes tag
válasz Gerisz #22190 üzenetére
Mivel számomra új dolog az ssd és ahol összerakattam a gépet azt mondták minden merevlemezre, még az ssd re is javallott hűtőt szerelni a hőingadozás miatt. Attól hogy ssd-be nincs mozgóalkatrész még melegedhet. (bár én nem értek hozzá)
De visszatérve a CPU hűtésre: http://work.xilence.net/produkte/cpu-kuehler/intel-cpu-kuehler/product/224990.html
bár ez nem i3 hanem i5 procihoz van, de elvileg jó? (jobb mint a gyári?)vagy érdemesebb egy ilyenbe befektetni?: http://work.xilence.net/produkte/cpu-kuehler/multisockel-cpu-kuehler/product/29594.html
kb 4 ezer ft eltérés vana kettő között
vagy elég egy "közepes"?: http://work.xilence.net/produkte/cpu-kuehler/multisockel-cpu-kuehler/product/176028.html
Igazából az lenne a lényeg, hogy a gyárinál jobb legyen. Próbáltam keresni a gyári hűtő adatait, de sehol sincs leírva, legalábbis én nem találtam.
-
Gerisz
addikt
válasz jolmegmondom #22189 üzenetére
Hangtalan!
Nekem voltak Xilence cuccaim, mikor itt bohóckodott vele egy bolt. Egyedül a csavar és rezgéselnyelő készlet volt amit megérte megvennem semmi mást.
A ventik 2 hónap után már szarul mentek.
De ha neked bevált akkor sok sikert hozzá.
Meg SSD-re aktív hűtést? Minek? Deresen szereted? -
-
Gerisz
addikt
válasz jolmegmondom #22187 üzenetére
Xilence?
Attól sz*rabbat már nem is választhattál volna! (lehet csak nekem van ilyen rossz tapasztalatom vele)
A szokásos Hyper 212, Freezer Extreme körül érdemes választani.VGA-ra S1 rev.2, vagy esetleg Twin Turbo Pro, vagy ha olcsóbb akkor L2 Pro
A ramra totál fölösleges aktív hűtés ha nem lesz szénné tuningolva!
-
jolmegmondom
csendes tag
Sziasztok!
Le szeretném cserélni majdnem az egész hűtést a gépemben, ehez szeretnék tanácsot kérni.
CPU: intel core i3 540 3.06 GHZ socket 1156 Ehez szeretnék csak Xilence gyártmányú hűtőt. Nem nagyon lesz húzva majd, de szeretnék 45-50 foknál barátságosabb hőmérsékletet. (az alaplap támogatja a 775 ös hűtők beszerelését is, de ha lehet ragaszkodnék az 1156 hoz)
Videokártya: Gainward geforce GT 240 1024 MB GDDR5 ehez szeretnék egy erősebb hűtőt, mert a gyári az egyszerűen rossz. Ha lehet ez is Xilence, de ha jól tudom vga-hoz nem nagyon gyárt jókat.
Alaplap: asrock H55M-LE, erre kéne egy pici aktív chipset hűtő (4x4x1cm). Illetve itt meg van kötve a kezem, mert fölé lóg a videokari gyakorlatilag.
illetve ram: 8GB Kingston (2x4 GB) erre is aktív hűtőt szeretnék, valami jó halkat. (ehez nincs ötletem)
aida 64 el mértem a hőfokokat, bizonyos GMCH (valami intel grafikus cucc) a legmelegebb a gépben, pedig az integrált video tiltva van. Erre mi lehet a megoldás?
Leginkább a cpu hűtő lenne fontos, és inkább olyan középkategóriában gondolkozom (~6-8ezer huf)
Köszönöm szépen a segítséget!
-
Ybron
senior tag
Hello,
Melyik CPU hűtőt ajánljátok a következők közül egy i7 940-es(ami majd tuningolva lesz és lehet később nagyobb procira lesz cserélve)
Scythe Mugen 2 SCMG-2100 Rev.B
Prolimatech Megahalems CPU-Cooler Rev.B (Scythe S-FLEX 120m)
Noctua CPU hűtő NH-D14
Melyik az ami alapjáraton alacsonyan tartja a cpu-t és ha húzom akkor is ? -
hermanyi
addikt
válasz Rendo84 #22183 üzenetére
Ez az új intel proci ha jól sejtem
mivel 1156 os lapba készül így a szabvány 1156 os hűtő jó rá , a kérdés mennyire lesz melegedős és milyen teljesítményű hűtő kell majd rá
Amit olvastam az szerint nem kell neki brutál hűtő elviekbenAláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
Core I5 2500K procit szeretnék majd és nem tartom kizártnak, hogy esetleg felhúzom.
Az 1156-os foglalatú hűtő jó lesz ehhez is, vagy más lefogatás jön ki ehhez is? Esetleg miket ajánlatok 5000-7000 forintért?
Köszi, Üdv. -
Pug
veterán
Valaki a (#22164)-esre valamit?
-
szonti
aktív tag
Sziasztok!
Újra akarom pasztázni a procit, aztán olyan kérdésem lenne, h az úgy jó, e ha a pasztát nem a proci tetejére kenem, hanem a hűtő talpára és egy plasztik kártyával elhúzom, h csak vékonyan legyen rajta?
-
hermanyi
addikt
mégis kb mennyivel
mondjuk mugen 60 C fok akkor Alpenföhn Brocken 62-63
mert ha csak ekkora a különbség akkor Alpenföhn lesz mert klasszissal olcsóbbMugen2 volt nálam egy fél napra és chipset hűtőmhöz hozzá ért szóval necces alakítgatni meg az alsó 2 lamelláján ha már veszek nem szeretnék.
Teljesítményével meg vagyok elégedve de a mérete miatt és az otromba formája miatt ha csak akkora az eltérés mint amit remélek akkor inkább AlpenföhnAláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Kis Joe
senior tag
Köszi mindkettőtöknek!
Az a baj hogy egy gépből bontottam ki, de nem találtam sehol ezt a típust hogy beazonosítsam. Nem brutál hűtő, de htpc-be pont jó lenne mert halk és alacsony profilú.Kis Joe felhasználónak 118 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! phmegbizhatosag.atw.hu - Mindig ellenőrizd!
-
Gerisz
addikt
válasz greenfairy #22171 üzenetére
Jó meglesz!
-
Milka 78
nagyúr
Sziasztok.Ha a Freezer Extrem Rev.2-es hűtőbe a gyári ventit kicserélem(800-1500rpm,35.7CFM / 60.7 m3/h) egy COOLINK SWiF2 120P(800-1700rpm,60.4-127.6 m3/h )ventire akkor javulna a hűtési teljesítmény?A tesztek szerint a halk,de ugyanakkor kis légszállítású hűtő miatt tud gyengélkedni nagy feszen a hűtő...Viszonyítás képen 1.41v 57 fokon tartja a procit a hűtő maxon.Ebből menyit lehetne faragni?
-
greenfairy
tag
válasz Gerisz #22168 üzenetére
Aham. Így már értem. Amúgy szerintem ez is egy olyan termék, ami kis hazánkban nehezen hozzáférhető, de sebaj, ha erre esik a választásom, akkor meg fogom tudni oldani.
Ha véletlenül jeleznek.... és netán igent mondanak, akkor privátban elfogadnám az elérhetőségüket és az ajánlott árat. Szigorúan 1155-re applikálva. -
Bakitm
tag
malaati:
Ha gyári hűtőd van akkor azon alapból van paszta, ha nem akkor érdemes, az számíthat pár fokot, pontosan nem tudom mennyit. Proci hűtőben egy CoolerMaster Hyper tx3-at vagy egy ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro Rev.2 vagy ehhez hasonlók. Kb 4 ezer környékén maximum 5 ezer ez a két hűtő.
Epiph:
Inkább egy Hyper 212+ a TX3 kevés lesz terhelés alatt szerintem. A 212 olyan 7-8 ezer.
[ Szerkesztve ]
-
Epiph
tag
Hali! Phenom II x2 550 nél ha bekapcsolom a +2 magot (B50 x4) akkor milyen hűtőt ajánlotok minimum? CoolMaster TX3 asat néztem ez elég lenne? Vagy ehez hasonló árban milyen érné meg jobban?
-
Gerisz
addikt
válasz greenfairy #22166 üzenetére
Én addig eljutottam, hogy rákérdeztem ott ahol már vettem Thermalright termékeket és azt a választ kaptam, hogy van készleten nekik HR-02, az AMD-hez való lefogatónak utána néznek. Kérdeztem, hogy mennyibe kerül, azóta semmi. mondjuk lassan 1 hete volt és már nem is várom a választ.
malaati:
Ha új mind a kettő akkor gyárilag kell, hogy legyen rajta paszta (a bordán)
Azért jó, mert kiegyenlíti a levegő réseket és segít a hűtésben. Tökéletes felület kellene a paszta nélküli hűtéshez, amit meg nem tudnak megcsinálni.Ha nem zavar a hang és nem tuningolsz akkor jó a gyári is.
[ Szerkesztve ]
-
malaati
csendes tag
ja, és mégegy...
okozhat-e kárt, ha nincs paszta a proci és a hűtő között (újak mindkettő)
és okozhat-e melegedést, illetve megoldaná-e a problémámat a paszta -
greenfairy
tag
válasz Gerisz #22163 üzenetére
Egy perc néma tisztelgés a decibelek hangorkánjának valóban megfelelő a csendérzet kialakításához.
Pl. most, hogy elnyomjam az Acer 5735-öm egyre idegesítőbb hangját egy Orion hősugárzóval fújatom a lábamat. Szerinted melyik a hangosabb?!Ahogy nézem az 1155-höz való lefogató még nem jelent meg. Bár hozzáteszem Én a HR-02 sem találom az Mo-n. Árgép nem dobja.
Utánanézek in England...
A VGA hűtésen egyenlőre még nem agyalok, hiszen meg akarom várni a 6990-et. Aztán majdmeglássuk.[ Szerkesztve ]
-
malaati
csendes tag
sziasztok
kérdés: milyen hűtőt érdemes venni egy 3.06 GHz-es i3 proci fölé, hogy megóvjam azt?
és mennyi ezeknek a prociknak a felső lélektani hőmérséklet határuk?előreis köszi minden hozzászólásért
-
Pug
veterán
Esté mindenkinek! Lenne egy nagy kérdésem, mennyi az a hőfok egy Phenom II-nek Prime95 alatt ami még szerintetek elmegy?
-
Gerisz
addikt
válasz greenfairy #22162 üzenetére
Nem ismerem ezeket a ventiket. Nekem az a baj, hogy mind hangos lesz egy idő után
Ilyenkor azt szoktam csinálni, hogy feltekesem csutkára mindet, járatom egy percig, leveszem mindet 800-ra és örömmel nyugtázom milyen csendesEgyébként ennél halkabbra már egy full vizes rendszerrel tudnám elképzelni passzív MO-RA bordával. Jó a winyók idegesítőek.
A HR-02 biztos jó lesz ha veszel hozzá. Mert (nem értem miért) a Thermalright szeret ezzel szórakozni.
Már régen itt figyelne a gépembe ha lehetne kapni számlával (meg nevetséges, hogy , meg benne lenne az AMD-hez való felfogató. A Silver Arrow-ba miért tudja beletenni, ebbe meg külön kell venni. Tiszta hülye.
Meg még ráadásul kint (németbe) megveheted 60EUR-ért ~ 17.000.- erősen számolva AMD lefogatóval. Itthon meg 25k ugyan ez a "csomag".A bordák közül a T-rad2 lehetne jobb is, de esetleg majd egy Prolimatech MK13-ra benevezek, vagy valami szép bordára.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
Mind a kettőn van gyárilag venti. A mugen 2-n halkabb venti van de a ninja 3-é is szabályozható. Teljesítményben pariban vannak kb. Amelyik szimpibb és/vagy olcsóbb.
Funabashi: 130 x 100 x 131 mm -es a Freezer Xtrem, mérd meg a házba befér-e, vagy nézd meg a CM honalpon mekkora a házad.
#nincsbennetarcsi
-
Gerisz
addikt
válasz greenfairy #22151 üzenetére
Én a Scythe-nak tudok. A Kaze Maru és a Slip Stream
Azért jobb bele a 14-es, mert alulról kilóg a bordák alatt és nekem pl majd 10°C-al hűvösebb a lapom is.
De ha 12-es lesz benne az sem gond, azt is le tudod tenni lentre csak nem ér ki a borda tetejére. -
Vapor
aktív tag
Intel i7 950-re milyen hűtőt ajánlanátok?
Én a Scythe Ninja 3-t és a Scythe Mugen 2-t néztem, de nem igazán sikerült döntenem köztük...
Illetve az se tiszta, hogy jár-e hozzájuk gyárilag venti, vagy azt még külön kell vennem.
Vagy esetleg vmi más ebben az árkategóriában?Előre is köszi!
PSN ID: SaLa17
-
Qru
MODERÁTOR
válasz hermanyi #22153 üzenetére
A Mugen 2 erősebb picit, de jóval nagyobb is. Ha elfér akkor a Mugen 2-t venném.
mod:
Funabashi: Mennyit szánnál rá? CM Hyper 212+ jó de az kicsit hangos, AC Freezer Extrem viszont halk is nem csak jól hűt már ha a 8k-s árkategóriából kell választani.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
hermanyi
addikt
Sziasztok kérdésem lekorlátozódott sajnos 2 db hűtőre,mégpedig Alpenföhn Brocken Purple Edition vagy Scythe Mugen 2 .
Alpenföhn Matterhorn-rol sajna lecsúsztam
A kérdésem az lenne ,hogy a fenti két hűtő között mekkora a teljesítmény különbség az aláírásomban szereplő gépbe lenne és 4 giga köröl szeretném járatni a procit .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Funabashi
csendes tag
Milyen proci hütőt vegyek egy AMD Athlon II x3 445 3.1ghz-es procira? A gyári AMD cooler kicsit hangosnak bizonyul.
-
greenfairy
tag
Gerisz tanácsolta, hogy az NH-D14 jó lehet az eredeti venti elhagyásával. DE olyan kell, ami 140-es és 120-as fülekkel rendelkezik. Az NB termékeit néztem, mint az írásomból is kiderü. Ott szerintem nincs ilyen, ami a fenti kritériumoknak megfelel.
Továbbá szeretném azt, hogy a házban az összes venti egy cégtől származzon - egy típuscsaládból, ha lehet.
Az AC-k is jók, de az általam felsoroltak, szerintem jobbak. Azt hiszem... talán....
De TE félisten vagy, szóval elbizonytalanodtam. -
Qru
MODERÁTOR
válasz greenfairy #22149 üzenetére
Akkor AC ventit vegyél, azok is halkak és szolidabb színűek. Ami még nagyon jó (de drága) az a NioseBlocker ventik pl ez.
Huh 14-esekben annyira nem vagyok otthon meg mondom őszintén...
#nincsbennetarcsi
-
greenfairy
tag
A CS2 tényleg jó, de nekem egyáltalán nem tetszik a színe. Ami miatt tipródok az az, hogy a lehető leg halkabbra szeretném összerakni a leendő gépet.
A Noctuához esetleg tudsz tanácsolni jó 140-es ventit, aminet 120 helyen vannak a rögzítőpontjai?
A HR-02-nél már rájöttem, hogy mind 120-hoz, mind 140-hez adnak csatit, szóval arra egy olyan hűtő menne, mint a házban bármelyik. (Azon még gondolkozom, de az Enermax, Noiseblocker és a Noctua vannak egyenlőre versenyben. De ez még bővülhet.) -
Qru
MODERÁTOR
válasz greenfairy #22147 üzenetére
Ami jó venti az a Coolink Swift 2, de az I7 2600 nem lesz annyira melegedős, oda nem kell ultrabrutál hűtés.
#nincsbennetarcsi
-
greenfairy
tag
válasz Gerisz #22146 üzenetére
Köszönöm!
Azt hiszem kezdek közelebb kerülni a végső megoldáshoz.
Nem tuningra kell, viszont terhelés az lesz rendesen, mivel egy Dell U2711-es moncsi 2560X1440-es felbontását szeretném maxon élvezni a Starcraft 2 (majd Diablo III) alatt... Ez pedig valószínűleg i7-2600(k)-t és egy Radeon 6990-et fog jelenteni.A NH-D14-be melyik az a "bármilyen", illetve ezek közül mi a legjobb?
A HR-02 sem tűnik rossznak. De ott is kérdéses, hogy milyen vetivel lenne érdemes szerelni.
-
Gerisz
addikt
válasz greenfairy #22145 üzenetére
Az NH-D14 gyári ventijei sz*rok. De van akinek nem zavaró. Nekem az.
Egy sima bármilyen venti elég a közepébe. Ha 14-est szeretnél abból csak azt lehet "bele" tenni amelyik 12-es fülekkel rendelkezik
Egy valódi 14-es kerettel rendelkező venti nem jó a gyári lefogatókkal. Ahhoz csinálnod kell magadnak. Én most fürödtem be így a 14-es Air Penetrator-okkal, nem tudom rögzíteni.Hűtésre nem kapsz jobbat ha két venti van rajta. Legalábbis pár °C-nál 2-3 nem.
Egy alacsony fordulatú (1000rpm) csendes ventivel a közepén simán lehűt bármit.Ha nem törsz tuning babérokra akkor ez bőven elég.
Ha nem akkor két nagy fordulatú (vagy akár három) na az már "mindenre" elég.(azért van határ)
Érdemes lehet megnézni a HR-02-t is ha az árat tényleg nem nézzük.
[ Szerkesztve ]
-
greenfairy
tag
Hát... mondjuk válaszoltál is meg nem is.
A baj inkább velem lesz, mivel most akarok összerakni egy gépet 10 év laptophasználat után. Meglehetősen sok tesztet olvastam, és még nem csapódott le a végeredmény. Alapvetően a NH-D14-et a legjobbak között szokták kihozni minden tekintetben, még a csend figyelembe vételével is... sőt. De ennek néhány helyen ellentmondanak.
A PH-s teszt is különösen ajánlottba sorolta, pont a halk működés miatt.Két alternatíva között gondolkozom:
1. előlappal ellátott házban (LL B25S; X500) Noctua ventik és egy leszabályzott NH-D14 (ULNA).
2. nem feltételen előlapos (de valószínűleg LL) házban nem világítós ventik, és egy a ventik színéhez illeszkedő CPU hűtő.Ehhez a másodikhoz keresek a Noctua helyett valamit, ami a full fekete belsőhöz minél jobban passzol. Ezért találtam rá a Ninja 3-ra.
Őszintén szólva a különböző tesztek ellentmondásai vittek be az erdőbe. Miközben pl. tápban egyértelműen Enermax modu 87 a nyerő....Remélem nagyjából érthetően "zagyváltam" el amit szeretnék!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz greenfairy #22131 üzenetére
Igen. Más a bordaszerkezetük, Ninja 3 ritkán lamellázott oda elég egy lassabb/halkabb venti is az átszellőztetéshez. NH-D14 sűrűn lamellázott amit csak egy gyorsabb/hangosabb venti szellőztet át hatékonyan. Az hangosabb de jobban hűt, egyrészt a gyorsabb venti nagyobb légszállítása miatt másrészt a sűrűbb bordázat miatt jóval nagyobb a hőleadófelülete.
Tehát csendes üzemre Ninja 3 jó kiemelkedő hűtési teljesítményre NH-D14.#nincsbennetarcsi
-
greenfairy
tag
válasz greenfairy #22131 üzenetére
A 22131 hozzászólásomra valaki?
-
Kis Joe
senior tag
Sziasztok!
Konfigot építek és már régebb óta van egy szinte új asus hűtőm. 775 foglalatra való. Az lenne a kérdésem hogy az újabb fajta i3, i5 és i7 prociknak a foglalatával kompatibilis?
Köszi!Kis Joe felhasználónak 118 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! phmegbizhatosag.atw.hu - Mindig ellenőrizd!
-
Qru
MODERÁTOR
Más a felépítésük. Egyik a lapra merőlegesen fúj a másik a lappal párhuzamosan.
Előbbi előnye, hogy a procifoglalat körüli alaktrészek (pl feszültség szabályozók, kondenzátorok) is kapnak a léghuzatból ami jótékony hatással van az élettartamukra (mert hűsebbek lesznek). Hátránya hogy a házból nem elég gyorsan távozik a meleglevegő többnyire ami így befűtve a házat a procit kevésbé hatékonyan hűt(het)i.
mod:
TX3 4 magra elég gyenge... inkább a Tt-et venném.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Pug
veterán
Cooler Master TX3 vs Thermaltake Big Typhoon
A két hűtő összemérésére kérnék véleményeket, melyik jobb, milyen körülmények között stb..
És hogy melyik alkalmasabb egy Phenom II 955-re -
dfdfdf
őstag
válasz Rendo84 #22130 üzenetére
Háát amiket néztél nem nagy durranások Freezer 2 magra elég neccesen de 4 magra már kevés főleg tuningal.
Ha 8 körül lehet ajánlanom akkot hyper212+ de ezen ventit kell cserélned mert elég hangos.
de 8 körül használtan már mugeneket, ninjákat, freezer exremeeket kaphatsz.[ Szerkesztve ]
-
dfdfdf
őstag
válasz Flashrider86 #22132 üzenetére
Ezek közül a Norwand a nyerő
(#22123) csillagkomp
Ha a matterhorn nem elég oda már víz kell
Elégnek kell lennie a mattinak még durva feszelést is bírnia kellene elvileg. De kell jól szellőző házikó is kell minden hűtésnek hogy ne fűtés ként üzemeljenek .[ Szerkesztve ]
-
Flashrider86
tag
Hello Srácok !
Én is hütőt szeretnék venni. Jelenleg a gyári intel hűtő tartja hűvösen a Q8300-mat. Egy Gigabyte Ep45 UDL3LR lapba kéne a hütő. A célom 3 ghz,és hogy halk legyen,bár ez a gyári hűtő se annyira hangos,bár ha terhelem,megindul a hangja.Amiket kinéztem,és nem bírok dönteni...
Mugen 2
Ninja 2 rev2
Alpföhn Nordwand revB -
greenfairy
tag
Üdv!
A kérdésem az lenne, hogy Scythe Ninja 3 és Noctua NH-D14...
szóval ha nem veszsük az árat figyelembe, csak a teljesítményt (hűtés) összefüggésben a csenddel, megspékelve egy jó szabályozással, mik a top CPU hűtők mostanság.
Van e valami ami ezeket (fenti kettőt) szépen lenyomja?Nekem a tesztek alapján amiket néztem, általában az jön le, hogy a Noctua jó-jó, de egy pict zavaró a hangja.
Illetve valahol láttam venticserével is és ott már igen jól szerepelt... ebből meg az derült ki, hogy a Noctua ventik egy kicsit gyengék (túl vannak értékelve) pl. a Scythe és a Noiseblockerekhez képest. Jól értelmezem? -
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi procira szeretnék CPU hűtőt. Még nincs a tulajdonomban, és elképzelhető hogy felhúzom majd 3,6-3,8 Ghz-ig.
INTEL Core i5-760 2.80Ghz 1156 BOXÉn ezeket néztem:
Artic Cooling Freezer 7 Pro Rev. 2 KB. 5.000 Ft
Cooler Master Vortex Plus KB. 7.500 FtA lényeg hogy halk legyen és persze ne melegedjen a proci sem.
Előre is köszönöm!Üdv.
-
laccy88
senior tag
üdv!
van egy majdnem ugyan ilyen viszont semmi kiegészítőm nincs hozzá(csak mint a képen) és egy AM3-as procira szeretném rakni. Hogy tudom rögzíteni? tudok olyan alkatrészt szerezni hozzá? -
Milka 78
nagyúr
Tiszteletem!Ha a hűtőre a ventilátort úgy teszem fel,hogy(előröl) ne fújja át a levegőt a lamellákon,hanem hátúról szívja(a memóriák miatt),akkor mennyit romlik a hűtési teljesítmény?Az áldozat egy Scythe Yasya.
-
csillagkomp
tag
Találtam itt az aprón egy Alpenföhn Matterhorn hűtőt, Pepe78 kollégánál, mit szóltok hozzá? Elég lehet ez az i7-860 3,8Ghz-re? Elvileg a mem modulok elférnek tőle.
-
sp@rtan
senior tag
Egy Scythe Ninja 3 passzívan elvinne egy Athlon X4-t, alapfeszen, 3GHz-en, ha a házban fölött/mögötte egy venti van?
-
Bakitm
tag
A ninja elférhet ha lefelé is lehet rá ventit rakni, a mugen nem hiszem hogy elférne annak nagy az oldal kiterjedése, a TRUE meg a Hyper 212+ bőven elfér, a prolimatechnél is találsz olyat aminek el kell férnie. Esetleg tudom még mondani az Asus Triton 88 a középső ventijével talán még mellé vagy alá is beférnek a ramok, esetleg ha sok pénzed van egy CM V10-est elvielg ott is el kell férniük, bár az kitölt egy fél házat belül a hűtő de elvileg hűt is. Bár hűtési teljesítményről meg ilyenekről nem tudok nyilatkozni, nincsen személyes tapasztalatom csak egy hyper212+ al egy nem húzott i7 870 mellett.
-
Bakitm
tag
Hát ha van pénzed, akkor egy TRUE-t az nem annyira helyigényes, mondanám a mugent meg a ninját is de azoknak már hely kell és nagy valószínűséggel nem férnének el a ramok a hűtő mellett vagy fordítva. Esetleg Hyper 212+, de nem tudom hogy bírkózna meg egy tuningal, főleg ha a hang is számít.
Szerk.: Esetleg egy Prolimatech, Corsair vagy Alpenföhn, nekik talán van olyan ami még helyre is passzol.
[ Szerkesztve ]
-
csillagkomp
tag
Gép optimalizálásban vagyok, ami adott: msi p55gd65, i7-860, sapphire radeon hd5870 vapor-x OC 2gb gddr5, 4x2gb ddr3 geil ewo two 1800mhz cl8, wd velociraptor icepak 300gb, corsair tx650. 3,8 Ghz-re húznám fel a procit, ez lenne az optimális a ramok miatt is, Cpu egyenlőre gyári hűtővel rendelkezik, milyen hűtőt javasoltok rá? (az ewo two ramok méretes hűtőbordával rendelkeznek, így a ramok irányában nincs túl sok hely)
-
dfdfdf
őstag
-
Qru
MODERÁTOR
-
placzy
csendes tag
Sziasztok,
Én egy elég "retro" procira keresnék hűtőt (Athlon64 X2 (Toledo, S939), jelenleg egy GlacialTech Igloo-val). Ezt szeretném lecserélni egy lappal párhuzamosan fújó hűtőre. Tuningolva nincs a proci, a fő szempont a minimális hangerő lenne, illetve nem lenne hátrány, ha egy esetleges lap-proci csere után is tudnám használni az újat. Kérdés, hogy pl. az AC Freezer 64 Pro v. CM Hyper 212+ mennyire halk, felszerelhető-e S939-es lapra, valamint, hogy elfér-e egyáltalán a házban (Chieftec Dragon)? Ha tudtok ezeknél is jobb hűtőt mondani, szívesen veszem, de árban 8000 HUF fölé nem akarok menni!
Köszi
placzy -
MPowerPH
félisten
Itt van Henk tesztje, házilag kreált, nincs benne turpisság, mint egyes oldalak összehasonlításában. És megjegyzem, a teszt előtt Henk is a Prolira esküdött...de csak előtt.
Az látszik, hogy a True ereje magas TDP-n jön ki. Ezért is olyan jó i7-re. Nagyobb órajelen még nagyobb különbség is lett volna, de a 3-4C is sokat mondó.
Don't Tread On Me
-
cut
aktív tag
válasz chrisnagy13 #22105 üzenetére
146 piros pötty :)
-
jozsi252
veterán
válasz Doblós #22101 üzenetére
Scythe Mugen 2 ? Elég nagy a szerkezet venti se kell rá passzívan is simán lehűti a procit persze ha valami nem extrém módon húzott prociról van szó, így meg teljesen hangtalan venti nélkül, bár nekem ventivel se hangos nemis lehet hallani
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
agemate
addikt
válasz killer1203 #22097 üzenetére
Úgy tűnik nem a hűtővel van a baj, nemrég szállt el a procim (valószínűleg), miközben 3.8GHz-en, 1.45V-on nyúzta az Everest..
Nekem most proci kell, nem hűtő
-
Doblós
aktív tag
Sziasztok!
Van nekem ez a kékség,nagyon jó,csak kissé "kiabálós".Mit tudnátok helyette ajánlani?Olyat szeretnék,ami hasonló teljesítményű,de halkabb is.
Köszi a válaszokatNincs ez elb@szva,csak másra lesz jó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Filmvilág
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Path of Exile 2
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Google Pixel topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Deepcool AK500 ZERO DARK univerzális CPU hűtő INGYÉ FOX
- Noctua NH-U12S SE (Garancia, AM4, AM5)
- INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) vadonatúj, 0 perces, rézmagos, pasztázott hűtők! 1299-2999 Ft/db!!!
- 0 km-es INTEL LGA1200-as gyári hűtő eladó - 2 db
- Be Quiet! Dark Rock TF (1gen)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest